فهرست مطالب

پژوهشنامه تربیتی - سال چهاردهم شماره 3 (پیاپی 59، تابستان 1398)

پژوهشنامه تربیتی
سال چهاردهم شماره 3 (پیاپی 59، تابستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/06/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • زکریا احمدیان*، علیرضا قلعه ای، زهرا عزیزی تراب، اسماعیل طالبی صفحات 1-24

    پژوهش حاضربا هدف تبیین وضعیت رهبری تحولی و رابطه ی آن با رفتار نوآورانه مدیران مدارس هوشمند انجام شده است. روش پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی است و جامعه آماری ، شامل کلیه معلمان مدارس هوشمند ابتدایی و متوسطه نواحی یک و دو آموزش و پرورش شهر ارومیه به تعداد 935 نفر می باشد که از میان آن ها نمونه ای به حجم 272 نفر به روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شده اند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه سنجش ویژگی های رهبری تحول آفرین مطابق با تئوری بس و آوولیو (2000) و پرسشنامه سنجش« رفتارهای نوآورانه» کانتر (1988)، استفاده شده است. روایی پرسشنامه ها به شیوه روایی صوری مورد تایید متخصصان مدیریت آموزشی قرار گرفته و ضرایب پایایی با روش آلفای کرونباخ برای ابزار رهبری تحول آفرین و رفتارهای نوآوری به ترتیب 92/0 و 95/0 تعیین گردیده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی(فراوانی، درصد فراوانی میانگین و انحراف استاندارد) و آمار استنباطی(تی تک نمونه ای ، ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون چند گانه وتحلیل واریانس یک طرفه) استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که از دیدگاه اکثر معلمان، مدیران مدارس هوشمند از ویژگی های رهبری تحول آفرین و همچنین رفتارهای نوآورانه در حد متوسط بهره مند هستند. بین متغیر رهبری تحول آفرین از یک طرف و ابعاد پنجگانه ی آن از طرف دیگر، با رفتارهای نوآورانه ی مدیران مدارس هوشمند، در سطح اطمینان 99% ، رابطه ی مثبت و نسبتا قوی وجود دارد. از بین مولفه های پنج گانه ی رهبری ، مولفه «ترغیب ذهنی»، با ضریب بتای 762/0 بیشترین نقش را در پیش بینی رفتار نوآورانه دارد و « ویژگی های آرمانی» در اولویت دوم قرار دارد.

    کلیدواژگان: رهبری تحول آفرین، رفتارهای نوآورانه، مدارس هوشمند، مدیران مدارس
  • مهدی حسین پناه*، مرتضی کرمی، حسین جعفری ثانی، حسین کارشکی صفحات 25-44

    هدف این تحقیق، شناسایی شایستگی های پژوهشی مورد نیاز و متناسب با دوره دوم ابتدایی است. در این تحقیق، با استفاده از رویکرد طراحی یا ایجاد یک مدل از پایه(الگوی بی هام و مایر)، این شایستگی ها طی پنج گام شناسایی شدند. در گام اول، تعداد 105 شایستگی از نظرات 24 صاحبنظر استخراج گردید. در گام دوم، تعداد 49 شایستگی در مصاحبه های نیمه ساختار یافته با 14 متخصص و معلم خبره، به دست آمد. در گام سوم، برای تلخیص و دسته بندی 154 شایستگی پژوهشی فوق، از تکنیک دلفی استفاده شد؛ که در نتیجه نظرسنجی های انجام شده از 10 متخصص علوم تربیتی و روان شناسی، 18 شایستگی پژوهشی مورد نیاز دوره دوم ابتدایی، شناسایی شدند. سپس برای هر شایستگی، سه سطح تعریف و مصادیق عملکردی هر سطح مشخص گردید و متخصصان، سطح متناسب با دوره دوم ابتدایی را تعیین نمودند. در مرحله چهارم، شایستگی های پژوهشی شناسایی شده توسط 6 متخصص علوم تربیتی و روان شناسی با ضریب کاپای کوهن اعتباریابی شدند و در مرحله آخر، چارچوب ساختاری شایستگی های پژوهشی مورد نیاز و متناسب با دوره دوم ابتدایی ترسیم گردید. این شایستگی ها با توجه به ماهیت شان در سه دسته شامل شایستگی های فنی و تکنیکی(نوشتن سوال تحقیق، طراحی تحقیق، جمع آوری اطلاعات، تجزیه و تحلیل داده ها، جمع بندی و نتیجه گیری، تنظیم و ارائه گزارش، ارزیابی تحقیق)، شایستگی های فردی و شخصیتی(کنجکاوی، علاقه مندی و انگیزه، تلاش و پشتکار، سعه صدر و تحمل شکست، خودکارآمدی، برقراری ارتباط و همکاری) و شایستگی های ادراکی(تصمیم گیری، استدلال، پیش بینی، مقایسه کردن، تفکر) قرار گرفتند.

    کلیدواژگان: شایستگی های پژوهشی، برنامه درسی، دوره دوم ابتدایی
  • علی دهقان چاچکامی، فرشیده ضامنی*، محمد صالحی صفحات 41-67

    هدف این پژوهش تاثیر مهارت های نفوذ سازمانی بر استراتژی های تصمیم گیری در سازمان آموزش و پرورش استان مازندران به منظور ارائه مدل بود این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش پیمایشی است. جامعه آماری شامل مدیران و معاونین ادارات آموزش و پرورش و مدیران دبیرستان های استان مازندران در سال 1397 که دارای حکم رسمی بوده و تعداد آنها 1412 می باشند که با استفاده از جدول کرجسی مورگان و روش نمونه گیری خوشه ای و طبقه ای بر اساس سمت، تعداد 306 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. که آمار آنها به تفکیک برای جامعه مدیران 58 نفر، معاونین 116 نفر و مدیران دبیرستان ها132نفر می باشد. روش گردآوری داده ها کتابخانه ای و ابزار اندازه گیری پرسشنامه استاندارد بود. به منظور محاسبه پایایی از طریق ضریب آلفای کرونباخ (نفوذ سازمانی برابر 76/0 و برای استراتژی های تصمیم گیری برابر 87/0) پایایی پژوهش مورد تایید قرار گرفت. برای تحلیل داده ها با توجه به سوال های پژوهش از روش-های آمار توصیفی و استنباطی و با استفاده از نرم افزارهای Excel وSpss و Amos استفاده شد. نتایج نشان داد که با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی3 بعد اصلی مهارت های نفوذ سازمانی شامل، توانایی شبکه سازی، نفوذ بین فردی، هوشیاری اجتماعی و 2 بعد اصلی استراتژی های تصمیم گیری، منطقی بودن و احساسی بودن شناسایی شد. همینطور ابعاد مهارت های نفوذ سازمانی بر استراتژی های تصمیم گیری اثر قابل توجهی دارد و بخش مهمی از استراتژی های تصمیم گیری در سازمان آموزش و پرورش استان مازندران مربوط به ابعاد مهارت های نفوذ سازمانی می باشد.

    کلیدواژگان: مهارت های نفوذ، استراتژی های تصمیم گیری، سازمان، آموزش و پرورش
  • حسین خسروی، زهرا حسینی* صفحات 45-60

    هدف پژوهش حاضر، تاثیر استفاده از اسکرچ در آموزش برنامه نویسی بر انگیزش تحصیلی این درس بود. این پژوهش به روش شبه آزمایشی و طرح پیش آزمون ، پس آزمون با گروه کنترل انجام شد. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانش آموزان هنرستان های دخترانه شهرستان سبزوار متشکل از 225 نفر در سال تحصیلی 95-1394 بود. که با روش نمونه گیری خوشه ای، دو کلاس 20 نفره به عنوان نمونه آماری انتخاب شده و به تصادف در دو گروه آزمایش و گواه تقسیم شدند. در گروه آزمایش، درس برنامه نویسی با استفاده از نرم افزار اسکرچ به مدت 12 جلسه ی 90 دقیقه ای آموزش داده شد. درحالی که گروه گواه، به شیوه معمول سخنرانی آموزش دیدند. ابزار پژوهش پرسشنامه انگیزه تحصیلی هارتر(1981) بود که برای سنجش انگیزش تحصیلی دانش آموزان در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون به هر دو گروه داده شد. داده های حاصل از جمع آوری پرسشنامه ها با استفاده از آزمون کواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج پژوهش پس از استفاده از نرم افزار اسکرچ تفاوت معنا داری بین نمرات انگیزش تحصیلی دانش آموزان گروه آزمایش در مقایسه با گروه گواه را نشان داد. یافته های پژوهش تاثیر مثبت آموزش با استفاده از نرم افزار اسکرچ بر انگیزش تحصیلی درس برنامه نویسی دانش آموزان دختر هنرستان، در گروه آزمایش را تایید کردند.

    کلیدواژگان: نرم افزاراسکرچ، انگیزش تحصیلی، برنامه نویسی، آموزش
  • لیلا رستمی، محمد رحیمی*، یونس کاکاوند صفحات 83-104

    پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل موثر بر کیفیت زندگی کارکنان آموزش و پرورش شهر کوثر انجام شد. این پژوهش به روش پیمایشی انجام شد و در جهت ارتقاء روایی سنجه های پرسشنامه از اعتبار صوری استفاده شد و قابلیت اعتماد نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برای کلیه متغیرها بالاتر از 70/0 به دست آمد. جامعه آماری مورد مطالعه این تحقیق را کارکنان آموزش و پرورش شهر کوثر تشکیل می دهند حجم جمعیت آماری طبق آمار اداره کل آموزش و پروش 380 نفر است. برای انتخاب حجم نمونه در بین افراد جامعه آماری از فرمول عمومی کوکران استفاده گردید. بدین ترتیب بر طبق فرمول کوکران تعداد 191 نفر به عنوان حجم نمونه به دست آمد. از آنجا که جامعه آماری وسیع و گسترده می باشد در این تحقیق از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از دو شیوه آمار توصیفی و استنباطی و با بهره گیری از نرم افزار spss، پس از تهیه جدول ماتریس، اطلاعات در قالب جداول یک بعدی و دوبعدی تنظیم شد. یافته های پژوهش نشانگر این بودند که کیفیت زندگی کارکنان آموزش و پرورش شهر کوثر متوسط رو به پایین می باشد و بین متغیرهای مستقل سبک زندگی، سرمایه اجتماعی، سرمایه فرهنگی و سرمایه اقتصادی با متغیر وابسته (کیفیت زندگی کارکنان) رابطه معنی داری وجود دارد.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، سبک زندگی، سرمایه اجتماعی، سرمایه فرهنگی و سرمایه اقتصادی
  • پریسا زمانی فراهانی، افسانه زمانی مقدم*، نادر قلی قورچیان صفحات 105-116

    این مقاله به بررسی مهارت های زندگی نسل دیجیتال می پردازد از نظر هدف اکتشافی و روش آن توصیفی پیمایشی است. در این پژوهش ابتدا ابعاد کلیدی مهارت های زندگی بر اساس مبانی نظری و پیشینه پژوهش در ایران و جهان شناسایی شدند که شامل ابعاد شناختی، سلامت و بهداشت، فن آوری و اطلاعات، سواد رسانه، سواد زیست محیطی، مهارت های کار و زندگی؛ فرهنگی، مهارت های اجتماعی می شدند. سپس پرسش نامه ای بر مبنای طیف 10تایی تدوین شد. روایی محتوایی پرسش نامه با توجه به دیدگاه متخصصان آموزشی و ضریب پایایی نیز با اجرا بین 40 نفر به صورت آزمایشی 973/0 بدست آمد. جامعه آماری دانش آموزان دختر دوره متوسطه و هنرستان های شهر تهران بوده که در مجموع 257385 می باشد و 20925 کلاس درس در این مقطع وجود دارد، نمونه آماری بر اساس روش خوشه ای چند مرحله ای تعیین شد. برای تحلیل داده ها از تحلیل عامل اکتشافی، آزمون t، آزمون فریدمن استفاده شد. نتایج تحلیل ها نشان می دهد که بین وضعیت موجود و مطلوب مهارت های زندگی تفاوت معناداری وجود دارد و اولویت بندی مهارت های زندگی نسل دیجیتال از نظر دانش آموزان و معلمان به ترتیب عبارت است از مهارت های فردی با ضریب آلفای 965/0، سواد رسانه و اطلاعات 918/0:α، سواد اقتصادی 893/0:α و سوادهای قرن 877، 21:α.

    کلیدواژگان: مهارت های زندگی، نسل دیجیتال، سواد، یادگیری
  • محمدحسین رنگانی، احمد اکبری، عبدالله داودی پور* صفحات 117-136

    چکیده هدف پژوهش نیمه تجربی حاضر بررسی تاثیر آموزش تفکر مبتنی بر داستان های دینی بر کیفیت زندگی دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان دانشور نیشابوراست. جامعه آماری پژوهش کلیه دانشجویان مرکز آموزش عالی دانشور نیشابور در سال تحصیلی 95-1394 به تعداد 313 دانشجو می باشد. با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای 2 کلاس به تعداد 60 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب و به شکل تصادفی به دو گروه 30 نفری آزمایش و کنترل تقسیم شده و در ابتدای پژوهش به پرسشنامه 26 سوالی کیفیت بهداشت جهانی پاسخ دادند.جهت تحلیل داده ها از نرم افزار spss استفاده شد.یافته های تحقیق نشان داد:آموزش تفکر مبتنی بر داستان های دینی بر کیفیت زندگی دانشجو معلمان (مولفه سلامت جسم) تاثیر معنی داری دارد.آموزش تفکر مبتنی بر داستان های دینی بر کیفیت زندگی دانشجو معلمان (مولفه سلامت روان) تاثیر معنی داری دارد.آموزش تفکر مبتنی بر داستان های دینی بر کیفیت زندگی دانشجو معلمان (مولفه روابط اجتماعی) تاثیر معنی داری ندارد.آموزش تفکر مبتنی بر داستان های دینی بر کیفیت زندگی دانشجو معلمان (مولفه سلامت محیط) تاثیر معنی داری ندارد.همچنین یافته ها نشان داد؛ آموزش تفکر مبتنی بر داستان های دینی می تواند بر بهبود کیفیت زندگی دانشجو معلمان تاثیر معنی داری بگذارد.

    کلیدواژگان: آموزش تفکرفلسفی، داستان های دینی، کیفیت زندگی، دانشگاه فرهنگیان، دانشجومعلمان
  • سهراب عبدی زرین*، طاهره نوری، نظام الدین قاسمی صفحات 137-156

    هدف از پژوهش حاضر بررسی ارتباط بین سبک های سه گانه مقابله با تنیدگی و ابعاد اهمال کاری تحصیلی با موفقیت تحصیلی در دانشجویان دانشگاه اصفهان بود. پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی بود بدین صورت که از بین کلیه دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه اصفهان تعداد 190 نفر به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب شدند و مقیاس اهمال کاری تحصیلی سولومون و راثبلوم نسخه دانشجویی (1984) و پرسشنامه سبک های مقابله با موقعیت های تنش زا (اندلر و پارکر، 1990) را تکمیل نمودند. همینطور از معدل تحصیلی دانشجویان به عنوان ملاک موفقیت تحصیلی استفاده شد. به منظور تحلیل داده ها، با استفاده از نرم افزار SPSS-22 از آزمون همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون گام به گام استفاده شد. تحلیل یافته ها نشان دادکه بین سبک مقابله ای مسئله مدار و موفقیت تحصیلی رابطه مثبت و معنادار وجود دارد(04/0P<). با این وجود رابطه معنا داری بین سبک مقابله ای هیجانی و سبک مقابله ای اجتنابی با موفقیت تحصیلی بدست نیامد. همچنین یافته ها نشان داد که از بین ابعاد سه گانه اهمال کاری تحصیلی تنها بعد اهمال کاری در آماده سازی تکالیف درسی با موفقیت تحصیلی رابطه منفی و معنادار دارد(001/0P<). نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که اهمال کاری در آماده سازی تکالیف درسی و سبک مقابله ای مسئله مدار به ترتیب بیشترین سهم را در پیش بینی موفقیت تحصیلی دارا بودند. نتایج این پژوهش حاکی از اهمیت سبک مقابله ای مسئله مدار در پیش بینی افزایش موفقیت تحصیلی بود و لزوم توجه مسئولین مربوطه دانشگاه ها در آموزش سبک های مقابله ای کارآمد به دانشجویان را نشان داد.

    کلیدواژگان: موفقیت تحصیلی، اهمال کاری تحصیلی، سبکهای مقابله با تنیدگی
  • احمد میرزابیگی، سعید بختیارپور*، زهرا افتخار صعادی، بهنام مکوندی، رضا پاشا صفحات 157-172

    هدف پژوهش حاضر مقایسه باورهای هوشی و بلوغ هیجانی دانش آموزان دختر و پسر متوسطه دوم شهر ایلام است. روش پژوهش از نوع علی- مقایسه ای و جامعه آماری را کلیه ی دانش آموزان پسر و دختر مدارس متوسط دوم شهر ایلام در سال تحصیلی 1396-1395 به تعداد 10496 نفر تشکیل داد. حجم نمونه از طریق جدول کرجسی و مورگان، تعداد 374 دانش آموز تعیین گردید روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای چند مرحله ای بوده که مقیاس باورهای هوشی دوپیرات و مارین(2005) و مقیاس بلوغ هیجانی یاشویر سینگ و ماهیش بهار گاوا (1991) را تکمیل کردند. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از آمار توصیفی(میانگین و انحراف معیار) و تحلیل واریانس چندمتغیره (MANOVA) استفاده شده است. یافته ها نشان داد، در بین دانش آموزان پسر و دختر مدارس متوسطه دوم شهر ایلام در بلوغ هیجانی و باورهای هوشی تفاوت معناداری وجود دارد و دختران گروه نمونه، در مقایسه با پسران، دارای بلوغ هیجانی پایین تر و باورهای هوشی بیشتری هستند. همچنین، عامل جسنیت به عنوان متغیر تاثیرگذار به میزان 6/4 درصد واریانس عدم ثبات عاطفی، 4/5 درصد واریانس بازگشت عاطفی، 3/4 درصد واریانس فروپاشی شخصیت، 7/6 درصد واریانس ناسازگاری اجتماعی، 6/3 درصد واریانس فقدان استقلال، 8/2 درصد واریانس باورهای هوشی افزایشی و 6/2 درصد واریانس باورهای هوشی ذاتی را تبیین می کند. بنابراین، تحولات جنسیتی در حوزه ی آموزش و پرورش نمی توان محدود و منحصر به تحولات کمی و افزایش چشمگیر نسبت به دانش آموزان دختر دانست.

    کلیدواژگان: بلوغ هیجانی، هوش، دانش آموزان، ایلام
|
  • Zakarya Ahmadyan *, Alireza Galeei, Zahra Azizitirab, Esmail Talebi Pages 1-24

    this research was conducted whit the aim explaining situation of transformational leadership and its relationship with innovative behavioral of smart schools managers. The research method is descriptive-correlation. The study population includes all smart elementary and high schools teachers that was 935 persons of district 1 and 2 of Uremia city. Among them we selected sample of 272 people by using Multi-stage cluster sampling method. For data collection we have used questionnaire of transformational leadership properties measurement due to bass and Avolio theory (2000) and questionnaire of innovative behavioral measurement of canter (1988). Validity of questionnaires was confirmed by using Face validity method And reliability coefficients for transformational leadership and innovative behavior has been determined to be 92% and 95% by using Cronbach's alpha method. the results were statistically analyzed by using two methods descriptive (such as frequency, frequency persentage, Average and ....) and Inferential (such as one- sample t test,Pearson's correlation coefficient, Regression, One-way analysis of variance). The results represented that in most teachers point of view , smart schools managers transformational leadership and inovative behaviour charistristics were at moderate level. There is a positive and significant relationship between transformational leadership variable on one side and its five-dimensional on the other side and innovative behavioral of smart schools managers in level of confidence 99%. Among five leadership components, mental persuasion played the most important role in prognosticating innovative behavior and ideal charistristics was in second priority.

    Keywords: Transformational Leadership, Innovative behavioral, Smart schools, School managers
  • Mahdi Hossein Panah *, Morteza Karami, Hossein Jafari Sani, Hossein Kareshki Pages 25-44

    The purpose of this research is to identify the research competency required and appropriate for the second elementary period. In this research, the competencies were identified in five steps using the design approach or the creation of a base model (Bayam and Meyer's model). In the first step, 105 research competencies were extracted from the views of 24 prominent scholars and scholars. In the second step, 49 research competencies were obtained in semi-structured interviews with 14 expert and expert teachers. In the third step, Delphi technique was used to distinguish and categorize 154 research competencies. As a result of surveys conducted by 10 health and psychologists, 18 research competencies were identified in the second elementary school. Then for each competency, three levels of definition and functional attributes of each level were identified and experts determined the level corresponding to the second elementary level. In the fourth stage, the research competencies identified by six Kuwaiti Kappa coefficients of education and psychology were validated and in the final stage, the structural framework of the research competencies required and commensurate with the second elementary school was drawn up. These competencies, according to their nature, are divided into three categories, including technical and technical competencies (writing research questions, designing research, collecting information, analyzing data, summarizing and concluding, arranging and presenting reports, evaluating research), competence Personal and personality (curiosity, interest and motivation, effort and perseverance, success and failure, self-efficacy, communication and collaboration) and perceptual competence (decision-making, reasoning, prediction, comparison, thinking).

    Keywords: Research competencies, Curriculum, elementary school
  • Ali Dehghan Chachkami, Farshid Zameni *, Mohamad Salehi Pages 41-67

    The purpose of this study was to investigate the effect of organizational influence skills on decision-making strategies in Mazandaran Province Educational Organization in order to provide a model. This research is applied in terms of applied and survey approach. The statistical population consisted of directors and deputies of education departments and managers of high schools in Mazandaran province in 1397 with official decrees and their number is 1412. Using Morgan table and cluster sampling method On the basis of the position, 306 people were selected as the sample size. Their statistics are divided into 58 managers, 58 deputies and 132 high school administrators. The data collection method was a standard library and standard questionnaire. In order to calculate the reliability through Cronbach's alpha coefficient (organizational influence equal 0.76 and for decision-making strategies equal to 0.87), the reliability of the research was confirmed. To analyze the data, descriptive and inferential statistics were used to analyze the data using Excel, Spss and Amos software. The results showed that using exploratory factor analysis, three main dimensions of organizational penetration skills including networking ability, interpersonal influence, social consciousness, and two main dimensions of decision making, rationality and emotionality were identified. Also, the dimensions of organizational influence skills on decision making strategies have a significant effect, and an important part of decision making strategies in Mazandaran province's education organization is related to the dimensions of organizational penetration skills.

    Keywords: Intrusion Skills, Decision-making Strategies, Organization, education
  • Hosein Khosravi, Zahra Hoseini * Pages 45-60

    The purpose of the present study was to determine the effect of using SCRATCH software for programming teaching on educational motivation. This study was a quasi-experimental research with experimental and control groups. The sample included the The sample included 225 high school girl students of Sabzevar in the academic year of 1394-95. Two 20-member classes were selected as statistical sample with the method of cluster sampling. Samples were divided into two groups accidently. In experimental group, SCRATCH software was used for teaching for 12 sessions of 90 minutes while the control group were taught by the routine lecture method of teaching. The research instruments were Academic Motivation Questionnaire )Harter,1981) that was given to the two groups in the phase of pretest and posttest. The gathered Data was analyzed using covariance test. The research results after using the SCRATCH software showed significant difference between educational motivation marks of students on experimental group in comparison with control group. The findings demonstrated that using the SCRATCH software significantly increased the students’ academic motivation of participants in experimental group.

    Keywords: SCRATCH software, Academic motivation, Programming, education
  • Leila Rostami, Mohammad Rahimi *, Yones Kakavand Pages 83-104

    The present research was conducted will the aim to study the social factors impacting on the life quality of employees of education department in Kowsar city. It was done using survey method, and face validity was employed in order to promote the validity of the questionnaire scales. Its reliability was obtained using Cronbach’s Alpha (higher than 0.75 for all variables). The statistical universe of this research consisted of all employees of education department in Kowsar city (380 individuals according to figures given by general department of education). Cookran’s general formula was employed to select the sample size. Thus according to the formula, 191 individuals were selected. Since that statistical universe was so extensive, simple random sampling technic was utilized. Two descriptive and inferential technics were selected to analyze data using SPSS software. After preparing matrix table, data were set in the framework of one-dimensional and two-dimensional tables. Research results indicated that the life quality of employees of education department in Kowsar is Lower than average and there is a meaningful relationship between independent variables of life style, social capital, cultural capital, and economic capital from one side, and the dependent variable of life quality from the other side.

    Keywords: : life quality, life style, Social capital, Cultural capital, economic capital
  • Parisa Farahanimoghadam, Afsane Zamani Moghadam *, Nadergholi Ghorurchian Pages 105-116

    This study is about life skills of digital generation and its purpose is exploratory and the method is descriptive survey. Key aspects of life skills have been identified according to the review of literature in the world and Iran as follows cognitive skills, health skills, technology and information skills, media literacy, environment literacy, life and work skills also cultural and spiritual. On the basis of the identified elements a questionnaire has been developed on 1o scales which its content validity has been estimated α: 0. 973 regarding to views and opinions of educational experts, and its reliability has been estimated 0. 973 by conducting among 40 people as a pilot. Then the necessary revision has been done. At next step, the revised questionnaire has been conducted between high school students as well as teachers in order to determine elements of life skills. Sampling is based on stratified multistage and statistical population was high school and vocational female students and their teachers in Tehran. Collected data has been analyzed through factor analysis, one sample t-test, Friedman test. Findings show there is a significant difference between states que and desired conditions of teaching life skills and prioritizing of these skills including personal skills α: 0. 965, media and information literacy α: 0. 918, economic literacy α: 0. 893, and 21st literacy α: 0. 877.

    Keywords: Life skills, digital generation, literacy, Learning
  • Mohamad Rangani, Ahmad Akbari, Abdolah Davoodipour * Pages 117-136

    Abstract The purpose of this study: The effect of thinking on quality of life based on religious stories student teacher Neyshabur University scholar teachers. This is quasi-experimental study. The present population of the study questionnaire was used in this research quality World Health Statistical Centre of all students in higher education Danshvar Neyshabur 94/95 is. 313 is the number of students above the classroom are organized in the form of 10 classes were selected Multi stage Sampling method 2 above statistical sample of 60 students, 30 students were divided into two groups to 26-item questionnaire responded that the quality of global health. The data will be used and spss19 software. The results show that the teaching of thinking based on the quality of life of students, teachers, religious stories are positive and meaningful relationship the two components of physical health and mental health are significant differences in terms of social relations, health and environment meaningful connection significant relationship no., at the end of the article for Life Quality improvement of student teachers on teaching thinking been proposed.

    Keywords: Thinking education, religious stories, quality of life, university educators, student teachers
  • Sohrab Abdi Zarrin *, Tahereh Nori, Nezamaddin Ghasemi Pages 137-156

    The purpose of the present study was to determine the relationship between stress-coping styles and academic procrastination with academic achievement in bachelor students in University of Isfahan. The present study was correlation study that multistage cluster random sampling was used to select 190 subjects from all bachelor students in University of Isfahan. The participants fulfilled Procrastination Assessment Scale-student (PASS; Solomon and RuthBloom, 1984) and Copping Inventory for Stressful Situation (CISS; Endler and parker, 1990). For academic achievement were used students’ scores mean. For analysis of data was used SPSS-22 software with Pearson Correlation Coefficient and Stepwise Multiple Regression. Data analysis revealed that there is a positive and significant relation between task-oriented coping style and academic achievement. However there was no significant relation between emotions oriented coping style and academic achievement. Finding also indicated that there was a negative and significant relation between making the assignment ready dimension of academic procrastination and academic achievement. Regression analysis showed that procrastination in making the assignment ready and task oriented coping style have respectively the most effect on academic achievement. The results indicated to important role of task oriented coping style on predicting academic achievement and the need to teach the effective coping style to students.

    Keywords: Academic Achievement, Academic Procrastination, Stress-Coping Styles
  • Ahmad Mirzabigi, Null Null *, Zahra Eftekhasaadi, Behnam Macvandi, Reza Pasha Pages 157-172

    The present study compares the status of high school female and male students in some psychological variables and examines the predictive power of each variable in their academic achievement. The statistical population of the study is all male and female students of secondary schools in the city of Ilam in the academic year 1395-1396 with population size 10496 and the sample size was determined by the Crecy and Morgan table, and 374 students were enrolled.The sampling method was applied to multimodal cluster sampling according to the educational areas of Ilam city, which completed Dupirat and Marin's Intelligence Beliefs Scale (2005) and Yashwir Singh's and Mahesh's Spring Scales (1991). Descriptive statistics (mean and standard deviation) and multivariate analysis of variance (MANOVA) were used to analyze the data. The results showed that there is a significant difference between male and female students of Ilam Secondary Schools in emotional maturity and IQs, and the girls in the sample group have lower emotional maturity and intelligence beliefs than boys. Also, the factor of "sentiment" as an effective variable was 4.6% of the variance of emotional instability, 5.4% of emotional return variance, 4.3% of variance of personality disorder, 6.7% of variance of social incompatibility, 3.6% of variance of lack of independence , 2.8% of the variance of incremental belief beliefs and 2.6% of the variance of intrinsic intelligence beliefs. Therefore, gender transformations in the field of education can not be limited and limited to quantitative changes and a dramatic increase compared to female students.

    Keywords: Emotional Maturity, IQ, Students, Ilam