فهرست مطالب

مجله پژوهش های کاربردی روانشناختی
سال دهم شماره 1 (بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/03/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ندا ابراهیمی مقدم*، حسین خنیفر، کمال درانی، نوروز علی کرمدوست صفحات 1-22
    هدف پژوهش حاضر، شناسایی انواع رفتار زورگویی معلمان و بررسی شیوع و دامنه آن در شهر تهران بود. طرح پژوهش از نوع پیمایشی و جامعه آماری آن شامل مدارس دولتی ابتدایی و متوسطه اول شهر تهران بود که نمونه گیری طبقه بندی شد. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه تایید و آلفای کرونباخ آن (91/0) محاسبه شد. تحلیل عاملی اکتشافی داده های 1046 دانش آموز نشان دهنده سه مولفه زورگویی فیزیکی، زورگویی کلامی و زورگویی روانی بود و تحلیل عاملی تاییدی نمایانگر برازش مطلوب آن بود. میزان انواع رفتار زورگویی کم تر از معیار و در مدارس پسرانه به ترتیب زورگویی فیزیکی، روانی و کلامی و در مدارس دخترانه زورگویی روانی، فیزیکی و کلامی مشاهده شد. دانش آموزانی که هرگز در معرض زورگویی فیزیکی، روانی و کلامی قرار نگرفته اند به ترتیب 64/81، 33/73 و 86/76 درصد بودند. زورگویی فیزیکی و کلامی نسبت به پسران شایع تر بود و همچنین زورگویی روانی الگوی مشابهی در هر دو جنس داشت. منطقه یک، کم ترین میزان انواع زورگویی و منطقه 19 بالاترین میزان زورگویی فیزیکی، منطقه 13 بالاترین میزان زورگویی روانی و منطقه 10 بالاترین میزان زورگویی کلامی را نشان داد. زورگویی روانی، در بین پایه های متفاوت الگوی مشابهی داشت؛ اما زورگویی فیزیکی در پایه هشتم بالاترین و در پایه پنجم کم ترین و زورگویی کلامی در پایه چهارم بالاترین و در پایه نهم کم ترین میزان را نشان داد.
    کلیدواژگان: زورگویی معلم، زورگویی فیزیکی، زورگویی روانی، زورگویی کلامی
  • خدیجه علوی*، محمد علی اصغری مقدم، عباس رحیمی نژاد، حجت الله فراهانی صفحات 23-42
    هدف مطالعه حاضر، بررسی توان این دو سازه در تفکیک افسردگی مزمن از غیرمزمن بود. نمونه مطالعه 20 نفر (15 زن، 5 مرد) بیمار افسرده مزمن، 16 نفر (14 زن، 2 مرد) بیمار افسرده غیرمزمن و 17 نفر (14 زن، 3 مرد) فرد سالم (53n=) بود که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. داده ها با استفاده از آزمونMANOVA  تحلیل شدند. یافته ها نشان دادند که سازه های بیش کنترل گری و پیوند اجتماعی توانستند افراد مبتلا به افسردگی مزمن، افراد مبتلا به افسردگی غیرمزمن و افراد سالم را از یکدیگر تفکیک کنند؛ با این حال، در بررسی هریک از متغیرها به صورت جداگانه، دوسوگرایی در ابراز هیجان موفق به تفکیک بیماران افسرده مزمن از بیماران افسرده غیرمزمن نشد و نیاز شخصی به ساختار نیز نتوانست هیچ یک از سه گروه یادشده را از یکدیگر تفکیک کند. تلویحات مربوط به یافته ها، مورد بحث قرار گرفته است. همچنین بررسی ها نشان می دهد، جنبه های آسیب شناختی خاصی که افسردگی مزمن را از افسردگی غیرمزمن جدا می کند، تاحدود بسیاری ناشناخته باقی مانده است. لینچ در نظریه آسیب شناسی خود، دو سازه بیش کنترل گری و پیوند اجتماعی را معرفی کرده است. وی معتقد است، علاوه بر تبیین افسردگی، مزمن و مقاوم به درمان شدن آن را نیز تبیین می کنند.
    کلیدواژگان: بیش کنترل گری، پیوند اجتماعی، افسردگی مزمن، افسردگی غیرمزمن
  • مونا قاضیان*، محمدعلی بشارت، سید محمد رضا رضا زاده صفحات 43-61
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی نقش تعدیل کننده مزاج عاطفی در رابطه بین سبک های دلبستگی و سازگاری زناشویی بود. جامعه آماری شامل 378 فرد متاهل (194 زن، 184 مرد) بودند. شرکت کنندگان در این پژوهش، مقیاس دلبستگی بزرگسال (AAI)، مقیاس وضعیت زناشویی گلومبوک-راست (GRIMS) و مقیاسهیجان پذیری مثبت و منفی (PNES) را تکمیل کردند. نتایج پژوهش نشان داد، سبک های دلبستگی و مزاج عاطفی هرکدام به طور مجزا می توانند سازگاری زوجین را پیش بینی کنند. از میان هیجان پذیری مثبت و منفی، تنها هیجان پذیری منفی، توانست در رابطه بین ابعاد دلبستگی ایمن و ناایمن دوسوگرا و سازگاری زوجین نقش تعدیل کننده ایفا کند. از یافته های این پژوهش می توان نتیجه گرفت، رابطه سبک های دلبستگی با سازگاری زناشویی در تعامل با متغیرهایی چون مزاج عاطفی بهتر تبیین می شود.
    کلیدواژگان: دلبستگی، هیجانپذیری مثبت، هیجانپذیری منفی، سازگاری زوجین
  • سعید حسن زاده*، کورش امرایی صفحات 63-72
    کودکان ناشنوای شدید و عمیق کاشت حلزون شده، علی رغم پیشرفت های قابل ملاحظه در رشد مهارت های ارتباطی، در رشد مهارت های شخصی اجتماعی معادل همسالان شنوای خود عمل نمی کنند. پژوهش حاضر، با هدف تدوین برنامه ویژه آموزش مهارت های شخصی اجتماعی توسط والدین به این گروه از کودکان و بررسی اثربخشی این برنامه بر مشکلات رفتاری کودکان کاشت حلزون شده انجام شد.در این مطالعه آزمایشی، براساس ملاک های ورود به مطالعه 16 خانواده دارای نوجوان کاشت حلزون شده، شامل مادر و فرزند کاشت حلزون شده با محدوده سنی 19-12 سال که حداقل 2 سال تجربه کاشت حلزون را داشتند از بین 328 خانواده دارای نوجوانان کاشت حلزون شده انتخاب و به شکل تصادفی در دو گروه هشت نفره آزمایشی و کنترل قرار گرفتند. بخش رفتاری نسخه والد مقیاس رتبه بندی مهارت های اجتماعی (SSRS) برای بررسی مشکلات رفتاری مورداستفاده قرار گرفت. برنامه تدوین شده شامل، مولفه های آغازگری و برقراری ارتباط، دوست یابی، آداب معاشرت، استفاده از زبان بدن در تعاملات، مدیریت احساسات و هیجانات، اختلاف و حل آن، ابراز خود و جرات ورزی، مشارکت و همکاری، مسئولیت پذیری، شهروندبودن و تصمیم گیری موثر بود. به منظور تحلیل داده ها از کوواریانس چندمتغیری استفاده شد. نتایج نشان داد، آموزش برنامه مهارت های اجتماعی به خانواده نوجوانان ناشنوای کاشت حلزون شده منجر به کاهش مشکلات رفتاری درون نمود، برون نمود، پرتحرکی و همچنین مشکلات رفتاری کلی می شود. با توجه به اثربخشی این برنامه، بر کاهش مشکلات رفتاری نوجوانان ناشنوای کاشت حلزون شده، می تواند به عنوان بخشی از برنامه توانبخشی آنان موردتوجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: مشکلات رفتاری، ناشنوایی، کاشت حلزون شنوایی، آموزش مهارت های اجتماعی
  • سحر صمدی کاشان، منصوره حاج حسینی*، احمد به پژوه، محمد صادق زمانی زارچی صفحات 73-82
    هدف از پژوهش حاضر، شناسایی اثر مشاوره گروهی مبتنی بر پذیرش وتعهد بر احساس تنهایی زنان آسیب دیده از خیانت بود. روش این پژوهش، آزمایشی و در چهارچوب طرح، نیمه آزمایشی پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری زنان آسیب دیده از خیانت زناشویی مراجعه کننده به کلینیک های مشاوره و دادگاه های خانواده شهر تهران در سال 1396 بود. از بین آن ها، 30 نفر به طور نمونه گیری هدفمند براساس ملاک های ورود، انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایشی (15 نفر) و کنترل (15 نفر) جای گرفتند و مطابق با طرح، تحت سنجش دوگانه پیش آزمون-پس آزمون درآمدند. افراد گروه آزمایشی به مدت هشت جلسه (90 دقیقه) تحت مشاوره گروهی مبتنی بر پذیرش وتعهد قرار گرفتند؛ اما گروه گواه، این آموزش ها را دریافت نکردند. ابزار گردآوری اطلاعات، مقیاس احساس تنهایی دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس (راسل، پپلاو و کورتنا، 1980) بود و داده ها در دو سطح توصیفی و استنباطی تحلیل گردیدند. یافته های حاصل از تحلیل کوواریانس یک متغیری نشان داد که مشاوره گروهی مبتنی بر پذیرش و تعهد باعث کاهش معنادار میانگین نمرات پس آزمون متغیر احساس تنهایی در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل شده است (05/0p<) براساس یافته های پژوهش و با توجه به کارایی و اثربخشی مشاوره گروهی مبتنی بر پذیرش و تعهد، این رویکرد می تواند در زمینه کاهش احساس تنهایی در زنان آسیب دیده از خیانت زناشویی مورداستفاده مشاوران و درمانگران خانواده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: مشاوره گروهی مبتنی بر پذیرش وتعهد، احساس تنهایی، خیانت زناشویی، زنان
  • ابراهیم نامنی، حسین کشاورز افشار*، حامد حیدری، شادی فطوره چی صفحات 83-96
    پژوهش حاضر، به منظور بررسی اثربخشی تلفیقی معنادرمانی و واقعیت درمانی به شیوه گروهی بر کیفیت زندگی و سازگاری روان شناختی زنان سرپرست خانوار انجام شده است. این پژوهش به صورت نیمه آزمایشی با پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل نابرابر می باشد. جامعه آماری، شامل تمامی زنان سرپرست خانواده تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی شهر مشهد است که در سال1395-1396به مرکز مشاوره کمیته امداد مراجعه نموده اند. شیوه نمونه گیری به صورت، در دسترس بوده است و حجم نمونه برابر با30 نفر و شیوه گردآوری داده ها از طریق پرسشنامه می باشد. ابزار پژوهش حاضر، پرسشنامه های کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی و پرسشنامه ارزیابی سازگاری روان شناختی (فرم بزرگسالان) بود و همچنین داده ها با نرم افزار18 SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. در آزمون معنا داری، میانگین نمرات کیفیت زندگی و سازگاری روان شناختی در پس آزمون گروه آزمایش به طورمعناداری از میانگین نمرات پس آزمون در گروه کنترل بالاتر است، به صورتی که یافته های آزمون کواریانس نشان داد، تفاوت بین پیش آزمون و پس آزمون معنادار است. بنابراین، می توان نتیجه گرفت، ترکیب روش های درمانی و ادغام فنون و روش ها، مرتبط با مشکلات مراجعان اثربخشی درمان را افزایش می دهد. در این پژوهش نشان داده شد که تلفیق معنادرمانی و واقعیت درمانی بر کیفیت زندگی و سازگاری روان شناختی در زنان سرپرست خانواده تاثیر دارد و به عبارتی، موجب افزایش آن می گردد.
    کلیدواژگان: معنادرمانی گروهی، واقعیت درمانی، کیفیت زندگی، سازگاری روان شناختی، زنان سرپرست خانوار
  • جواد کیهان*، آتوسا زیارت، نازیلا آهنگری اندریان، اعظم فرهادی صفحات 97-113
    هدف از تحقیق حاضر، بررسی الگوی علی روابط بین ارزشهای فرهنگی، خودکارآمدی و اضطراب امتحان در بین دانشآموزان مقطع دوم دبیرستان شهرستان ارومیه بود. روش تحقیق همبستگی و از نوع مدلیابی معادلات ساختاری بوده و جامعه آماری نیز شامل کلیه دانشآموزان دوره دوم متوسطه شهرستان ارومیه در سال تحصیلی 97-96 بود. روش نمونه گیری تحقیق، تصادفی طبقهای و حجم نمونه با عنایت بهجدول کرجسی-مورگان، 357 نفر بوده است. جهت گردآوری اطلاعات از سه نوع پرسشنامه شامل مقیاس ارزشهای فرهنگی اسرایت و کاراهانا (2006) ، مقیاس خودکارآمدی عمومی شرر و همکاران (1982) و پرسشنامه اضطراب امتحان ساراسون (1984) استفاده شد. برای سازماندهی، خلاصهکردن، تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل عاملی تاییدی، آمار توصیفی و استنباطی استفاده گردید. نتایج حاصل از مدلیابی معادلات ساختاری نشان داد که از بین مولفه های ارزشهای فرهنگی، سه مولفه مرد خویی/زنخویی، ابهامگریزی و فاصله قدرت از طریق خودکارآمدی بر اضطراب امتحان تاثیر مثبت دارند. ولی نقش واسطهای خودکارآمدی در ارتباط مولفه دیگر ارزشهای فرهنگی (فردگرایی/جمعگرایی) با اضطراب امتحان تایید نشد.
    کلیدواژگان: ارزشهای فرهنگی، خودکارآمدی، اضطراب امتحان، دانشآموزان دوره دوم متوسطه
  • محمد ستایشی اظهری* صفحات 115-133

    هدف از پژوهش حاضر، محاسبه اندازه اثر ترکیبی پژوهشهای انجامشده در حوزه اهمالکاری و عملکرد تحصیلی بود. روش مورد استفاده در این پژوهش، مروری نظاممند و فراتحلیل بود. برای رسیدن به این هدف در پژوهش حاضر، از طریق روش پریسما یافته های کمی 30 پژوهش استفاده شد که از این پژوهشها 30 اندازه اثر محاسبه گردید. پژوهشهایی که در این فراتحلیل مورداستفاده قرار گرفتند، در پایگاه های اطلاعاتی شامل پابمد، اسپرینگر، اسکوپ، پروکیوست، الزویر، ساینس دایرکت، گوگل اسکالر، جهاد دانشگاهی و مگیران بین سالهای 1380 تا 1396 و 1984 تا 2018 یافته ها و اطلاعات موردنظر جهت دستیابی به هدف پژوهش مورد واکاوی قرار گرفت و بعد از بررسی ملاکهای ورود و خروج مطالعات، اندازه اثرهای همبستگی پژوهشهای جمعآوریشده با نرمافزارCMA  موردتحلیل قرار گرفت. همچنین در این پژوهش، دو مدل تصادفی و ثابت محاسبه شدند که با توجه بهنتایج تحلیل ناهمگنی از طریق شاخصهای Q و مجذور I، مدل تصادفی انتخاب شد. یافته ها نشان داد، اندازه اثر ترکیبی پژوهشهای موردبررسی پس از حذف سه اندازه اثر 0/307- بهدست آمد. مقدار اندازه اثر ترکیبی پژوهشها، براساس شاخص کوهن متوسط محاسبه شد. همچنین، نتایج مربوط بهتحلیل ناهمگنی حاکی از وجود متغیرهای تعدیلکننده در پژوهشها بود. شواهد این فراتحلیل در ارتباط با مبانی نظری و تجربی قبلی، نشانگر روابط بین دو متغیر اهمالکاری و عملکرد تحصیلی بود. با توجه بهنتایج فراتحلیل میتوان گفت، برای موفقیت در برنامه های تحصیلی توجه بهمشکل اهمالکاری در میان محصلان ضروری خواهد بود.

    کلیدواژگان: اهمالکاری، عملکرد تحصیلی، فراتحلیل، اندازه اثر
|
  • Neda Ebrahimi Moghadam *, Hossein Khanifar, Kamal Dorrani, Karamdoust Nouroz Ali Pages 1-22
    The purpose of this survey was to identify the types of teacher’s bullying behavior and its prevalence in school in Tehran, this was done by classifying sampling in schools. After confirmation by the experts, the researcher-made questionnaire was tested experimentally and Cronbach's alpha was calculated. EFA of data from 1046 students showed that there were three components of physical, psychological and verbal bullying, and CfA revealed its appropriateness. Another of physical, psychological and verbal bullying were observed in boys 'schools while psychological, physical and verbal bullying were observed in girls' schools. Students who were never experienced physical, psychological and verbal bullying were 81.64, 73.33, and 76.86 percent, respectively. Physical and verbal bullying are more prevalent in boys and a similar pattern of psychological bullying was seen in both gender. The lowest and highest level of all types of bulling was observed in District 1,19,13, 10, respectively. While psychological bullying had a similar pattern in various grades, the maximum amount of the physical bullying was seen in the eighth and the minimum was seen in the fifth grade. The maximum and minimum amount of the verbal bullying was respectively.
    Keywords: Teacher Bullying, Physical Bullying, Psychological Bullying, Verbal Bullying
  • Khadije Alavi *, Mohammad Ali Asghari Moghadam, Abbas Rahiminezhad, Hojjatollah Farahani Pages 23-42
    Current studies show that specific pathological features separating chronic depression from non-chronicremain largely unknown. In his psychopathological theory, Lynch has introduced two constructs namely overcontrolling and social connectedness that can not only explain the depression but also its chronicity and treatment resistance. The purpose of this study was to investigate the strength of these two constructs in distinguishing chronic depression from non-chronic depression. The study sample consisted of 20 patients with chronic depression, 16 patients with non-chronic depression and 17 healthy subjects (n=53) who were selected using purposeful sampling. The data were analyzed using MANOVA. The findings showed that overcontrolling and social connectedness were able to distinguish patients with chronic depression, patients with non-chronic depression and healthy subjects from each other; however, analyzing each variable individually, reveal that ambivalence over expression of emotions did not differentiate between patients with chronic depression and patients with non-chronic depression. Also the personal need for structure could not differentiate between the groups. The implications of the findings are discussed.
    Keywords: Overcontrolling, Social Connectedness, Chronic Depression, Nonchronic Depression
  • Mona Ghazian *, Mohammad Ali Besharat, Seyedmohamadreza Rezazade Pages 43-61
    The purpose of the present study was to examine the moderating role of positive and negative affectivity on the relationship between attachment styles and dyadic adjustment. Participants consisted of 378 married individuals (194 women, 184 men). All of whom completed the Adult Attachment Inventory (AAI), The Glombok-Rust Inventory of Marital State Questionnaire (GRIMS), and The Positive and Negative Emotionality Scale (PNES). The results showed a significant positive correlation between secure attachment style and positive affectivity with dyadic adjustment. Insecure attachment styles (avoidant and ambivalence) and negative affectivity showed a significant negative correlation with dyadic adjustment. Analysis of data also revealed that the relationship between secure and insecure ambivalence attachment styles and dyadic adjustment were moderated by negative affectivity. Increasing levels of negative affectivity was accompanied stronger relationship between secure and insecure ambivalence attachment styles and dyadic adjustment. It can be concluded that attachment styles as well as positive and negative affectivity can predict dyadic adjustment.
    Keywords: attachment, Negative Affect, Positive Affect, Dyadic Adjustment
  • Saeed Hassanzadeh *, Kourosh Amraei Pages 63-72
    Hearing impaired children having undergone cochlear implant, despite of progress in communication skills, do not have satisfactory relationships with their peers. The main purpose of this study was to design a family-oriented personal-social skills training program and to examine its effect of it’s on behavior problems of cochlear implanted individuals. In this experimental study, 16 families that have cochlear implanted adolescent were selected based on entrance criteria, including mothers and their two-year old child with cochlear implanted ranging from 12 to 19 years old, from 328 families. Consequently, they were randomly assigned to control and experimental groups. The behavioral part of Social Skills Rating Scale for measurement of behavioral problems was used. The designed program includes the onset of communication, finding friend, etiquette, use of body language in interaction, affection and emotion management, conflict and it’s solving, self-assertiveness, cooperation, responsibility, citizen and decision making. Multivariate covariance was employed in order to analyze the data. The results showed that family-oriented social skills training program reduces internalizing (F=10/33, P<0/01), externalizing (F=30/83, P<0/01), hyperactivity (F=19/41, P<0/01) and general behavior problems (F=46/14, P<0/01). The study revealed that family-oriented social skills training program is effective in decreasing the behavioral problems of cochlear implanted adolescent which can be employed to decrease behavior problems and improve social adjustment, as these skills can be an integral part of rehabilitation program.
    Keywords: Behavior Problems, Deafness, Cochlear Implant
  • Sahar Samadi Kashan, Mansoureh Hajhosseini *, Ahmad Behpajooh, Mohammad Sadegh Zamani Zarchi Pages 73-82
    Infidelity is one of the most harmful interpersonal issues in family, which in many cases can lead to the development of emotional and behavioral symptoms in the person who has been betrayed. In this regard, the present study was undertaken with the aim to identifying the effectiveness of acceptance and commitment group counseling on feeling of loneliness in women suffering from the trauma of infidelity. The research method was experimental and the design was quasi-experimental using pretest-posttest with control group. The statistical population included women victims of infidelity referring to counseling centers and family courts in Tehran, Iran, in 2017. Thirty couples were selected via purposeful and available sampling method based on the study’s criteria and randomly assigned to experimental (n=15) and control groups (n=15) (finally were investigated through dual assessment of pretest-posttest). All participants were asked to complete UCLA Loneliness Scale (Russell, Peplau & Cutrona, 1980). In addition, the participants in the experimental group attended 8 sessions of 90-minute acceptance and commitment group counseling and the control group received no training. The results of univariate analysis of covariance (ANCOVA) indicated that acceptance and commitment group counseling significantly decreased the post-test average scores of feeling of loneliness in experimental group. Thus, it could be concluded that acceptance and commitment group counseling is an effective method in reducing feeling of loneliness in women suffering from the trauma of infidelity and can be used by counselors and therapists in the field of family therapy.
    Keywords: Infidelity, Acceptance, Commitment Group Counseling, Feeling of Loneliness, Women
  • Ebrahim Nameni, Hossein Keshavarz *, Hamed Heydari, Shadi Fatoorchi Pages 83-96
    The present study aimed to investigate the Effectiveness of Combining two reality therapy and logo therapy approaches on quality of life and Psychological Adjustment of Female Householders. This research is a semi-experimental with pre-test and post-test with unequal control group. The research community consisted of all women householders covered by the Relief Committee of Mashhad who have been referred to the advisory committee of the Relief Committee in 1395. The sampling method was convenient sampling and the sample size was 30, and data was collected using questionnaires including World Health Organization Quality of Life and Psychological Adjustment Assessment Questionnaire (Adult Form) and consequently data were analyzed by 18 spss software. Results showed that, the mean scores of quality of life and psychological adjustment in the post test of the experimental group were significantly higher than the mean scores of post-test in the control group, while the findings of the covariance test showed that the difference between the pre-test and the post-test was significant. Therefore, it can be concluded that the combination and integration of therapeutic approaches related to clients' problems increases the effectiveness of treatment. Also, it was shown that the combination of  logo therapy and reality therapy the quality the life and psychological adjustment in female householders.
    Keywords: Group logo therapy, reality therapy, psychological adjustment, female householder’s
  • Javad Keyhan *, Atusa Ziyarat, Nazila Ahangari Andariyan, Azam Farhadi Pages 97-113
    The purpose of the present study was to investigate of causal relationship between cultural values, self-efficacy and test anxiety among Second-Grade High School Students of Urmia city. Research method is correlation form and type of Its structural equations modeling and the statistical population included all the second-grade high school students in Urmia City during 2017-2018 school year. Sampling method category randomized and volume of sample according to krejcie Morgan table were 357 people. data gathering, we have been used three questionnaires including Srite and Karahanna (2006), general efficiency Scherer and et al. (1982), and Test Anxiety Question of Sarason (1984). To organize, summarize and analyze the data the confirmatory factor analysis, descriptive and inferential statistics were used. The results of Structural equation modeling showed from the components of cultural values, the two components of a Masculinity/ Femininity and Power distance exert their positive effect through self-efficacy. But the mediating role of self-efficacy was not confirmed on the other two components of cultural values (individualism/collectivism and uncertainty avoidance) with test anxiety.
    Keywords: Cultural Values, Self-Efficacy, Test Anxiety, Second-Grade High School Students
  • Mohammad Setayeshi Azhari * Pages 115-133

    Procrastination is a common problem among university and school students. To address this problem., the current research was carried out with the aim of studying the combined research effect size in the field of procrastination and academic performance. A systematic review and meta-analysis method were used in this research. Along the same lines, 30 projects through PRISMA method from web the Data (Pupmed, Springer, ProQuest, Scopus, Elsevier, Science direct, Google Scholar, Magiran), between the year 1984-2018, 1380-1396 were conducted in accordance with research objectives to perform current study. After evaluating the criteria for entrances and lay away requirements research, the correlation effects of the research were analyzed by CMA software. Also, two models of random effect and fixed effect were calculated. According to the results of heterogeneous analysis, the randomized model was selected through Q and squared I indices. The findings revealed that the size of the combined effect of the investigated research after the removal of 3 effects size was -0.307. The combined effect size of the research was calculated based on the mean Cohen’s index. The results of heterogeneous analysis revealed of the existence moderating variables in the research as well. The results of this meta- analysis pertaining to theoretical and empirical foundations are indicative of the relationship between procrastination and academic performance variables. Given the results of this meta-analysis, it can be concluded that for academic performance to be successful, it is essential to address the problem of procrastination among university and school students.

    Keywords: Procrastination, Academic Performance, Effect Size