فهرست مطالب

مجله پژوهش های کاربردی روانشناختی
سال دهم شماره 2 (تابستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/06/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • شیرین عظیمی فر، رضوان سادات جزایری*، مریم سادات فاتحی زاده، احمد عابدی صفحات 1-18
    هدف پژوهش حاضر، هم سنجی اثربخشی آموزش مدیریت والدین و آموزش فرزندپروی مبتنی بر پذیرش وتعهد بر مشکلات رفتاری برونی سازی شده کودکان در سنین پیش ازدبستان بود. این پژوهش، از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری یک ماهه با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل مادران کودکان با مشکلات رفتاری برونی سازی شده در سنین پیش از دبستان در نجف آباد بود. 45 نفر از مادران داوطلب پس از بررسی ملاک های ورود به پژوهش انتخاب و به صورت تصادفی در گروه های پژوهش گمارش شدند. مداخلات آموزشی طی 10 جلسه 90 دقیقه ای اجرا شد، در حالی که گروه کنترل در لیست انتظار قرار داشت. ابزار پژوهش، سیاهه رفتاری کودک آیبرگ (ECBI)بود. برای تحلیل داده ها از تحلیل واریانس اندازه گیری مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که هر دو مداخله در مقایسه با گروه کنترل، در مراحل پس آزمون و پیگیری موجب کاهش نمرات مشکلات رفتاری شده است. به علاوه میزان تاثیر آموزش فرزندپروری مبتنی بر پذیرش و تعهد به صورت معنادار بالاتر گزارش گردید (01/0>P). می توان نتیجه گرفت که مداخلات پژوهش برای کاهش مشکلات رفتاری برونی سازی شده کودکان در سنین پیش ازدبستان موثر است و از آن ها می توان در کارگاه ها و مشاوره فرزندپروری به منظور مدیریت مشکلات رفتاری استفاده کرد.
    کلیدواژگان: آموزش مدیریت والدین، درمان مبتنی بر پذیرشوتعهد، مشکلات رفتاری برونی سازی شده
  • لیلا افضلی، الهه حجازی*، مسعود غلامعلی لواسانی، جواد اژه ای، غلامعلی افروز صفحات 19-33
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی دیدگاه معلمان، والدین، مشاوران مدارس و دانش آموزان نسبت به مدرسه تاب آور بود. بدین منظور 120 نفر (30 معلم، 30 دانش آموز، 30 نفر از والدین و 30 مشاور) به روش نمونه گیری خوشه ای از سراسر مدارس دخترانه مقطع ابتدایی شهر تهران انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل مصاحبه نیمه سازمان یافته بود که برای چهار گروه به صورت محور های متفاوت تدوین و اجرا شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده های حاصل از مصاحبه، از روش کدگذاری نظری استفاده گردید که در این تحقیق شامل کدگذاری باز برمبنای مقولات استخراج شده از مطالعه مبانی نظری تحقیق، کدگذاری محوری و کدگذاری انتخابی می باشد. نتایج حاصل از مصاحبه ها نشان داد که عوامل موثر در شکل گیری مدرسه تاب آور در سه دسته عوامل متمرکز بر عناصر مختلف موجود در مدرسه، فرد و خانواده شناسایی شدند. بررسی تحقیقات مرتبط نیز نشان داد که عمدتا دو دسته عوامل حفاظتی درونی و بیرونی در مطالعه عوامل موثر بر شکل گیری مدرسه تاب آور نقش دارند. از میان عوامل مدرسه، ارتباط موثر معلم و دانش آموزان، فضای فیزیکی، جو روانی-اجتماعی مناسب و حمایت اجتماعی، از میان عوامل خانواده، جو روانی خانواده، روش های فرزندپروری و حمایت والدین و از میان عوامل فردی، توانمندی های شخصیتی و عاطفی مهم ترین عوامل بودند.
    کلیدواژگان: مدرسه تاب آور، حمایت اجتماعی، روشهای فرزندپروری، ارتباط معلم- دانش آموز، توانمندیهای عاطفی و شخصیتی
  • جلیل اعتماد*، بهرام جوکار، مسعود حسین چاری، حسین دباغ صفحات 35-51
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی برخی دلالت های نوستالژی به عنوان یک هیجان نااخلاقی برای افزایش کنش همدلانه بود؛ همچنین نوستالژیک کردن افراد و ایجاد حالت نوستالژی که از لوازم محک زدن این مساله است، از چه طریق قابل تحقق است. جامعه آماری این پژوهش را 71 نفر (34 دختر، 37 پسر) از دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه شیراز تشکیل دادند. به طور تصادفی 30 نفر به گروه مداخله یادآوری رویداد عادی و 41 نفر به گروه مداخله یادآوری خاطره انگیز اختصاص داده شد. ابزارهای پژوهش حاضر، تکلیف پژواک رویداد و آزمون وارسی دستکاری (MCH) و آزمون موقعیت کنش همدلانه (EAMT) در پس آزمون تکمیل گردید. نتایج نشان داد مداخله فراخوانی خاطره در مقابل یادآوری معمولی حافظه، اثربخشی مطلوب را برای ایجاد حس نوستالژی داراست. همچنین گروه نوستالژی نسبت به گروه غیرنوستالژی، تفاوت معناداری در گرایش عملی به کنش همدلانه نشان داد. نقش جنسیت در افزایش کنش همدلانه به واسطه نوستالژی به طور معنادار تایید نشد. نقش توجیه شخصی نیز کمابیش تایید گردید و نشان داد، گروه نوستالژیک توجیه دیگر-مدار بیشتری در مقابل توجیه خود-مدار ارائه خواهد داد. احتمال این یافته از طریق نقش نوستالژی در فرایندهای نظم بخشی هیجانی قابل فهم است.
    کلیدواژگان: نوستالژی، هیجانات اخلاقی، تربیت اخلاقی
  • فهیمه سادات حسینی بهارانچی، رضا رستمی*، هادی بهرامی احسان صفحات 53-65
    هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثربخشی تحریک مغناطیسی فراجمجمه ای مکرر (rtms) مغز بر عملکرد افراد سالم در اجرای تکلیف استروپ بود. بدین منظور 30 نفر (25 زن، 5 مرد) آزمودنی راست دست سالم با استفاده از پرسشنامه دست برتری ادینبورگ (EHI) و پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ-12) انتخاب گردید. آزمودنی ها یک جلسه تحریک مغناطیسی فراجمجمه ای مکرر را بر روی ناحیه خلفی جانبی پیش پیشانی چپ دریافت نموده و تکلیف رنگ-واژه استروپ (SCWT) را قبل و بعد از تحریک انجام دادند. یافته ها نشان داد که در گروه فعال نسبت به گروه خاموش زمان پاسخ افراد به محرک های هم خوان به طور معناداری بهبود یافته است. در خصوص محرک های ناهم خوان تفاوت معناداری مشاهده نشد. یافته های این پژوهش علاوه بر این که موید نقش ناحیه خلفی جانبی پیش پیشانی چپ در کنترل توجه بالا به پایین بود، نشان داد که تحریک مغناطیسی فراجمجمه ای مکرر مغز با فرکانس بالا در ناحیه خلفی جانبی پیش پیشانی چپ می تواند اثرات مثبتی بر توجه انتخابی افراد بر جای بگذارد.
    کلیدواژگان: تحریک مغناطیسی فراجمجمه ای مکرر، توجه انتخابی، استروپ
  • محمدرضا فلاح* صفحات 67-88

    هدف اصلی پژوهش حاضر، شناسایی پیش ران های موثر برای ایجاد سلامت روان شناختی در محیط کار با تاکید بر نقش سرمایه اجتماعی بود. رویکرد این پژوهش آمیخته بوده و از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ روش، توصیفی-پیمایشی می باشد. چارچوب مفهومی تحقیق با مصاحبه اکتشافی و تحلیل تم طراحی، سپس از طریق پرسشنامه های هم افزایی روان شناختی (PSQ)، سلامت روان شناختی در محیط کار (HWQ)، سرمایه روان شناختی (PCQ) و به وسیله معادلات ساختاری آزمون شده است. جامعه آماری در مرحله طراحی چارچوب مفهومی شامل 18 نفر از خبرگان حوزه منابع انسانی می شود و در مرحله تحلیل مدل، جامعه آماری را 126 نفر از مدیران، معاونان و کارشناسان حوزه منابع انسانی 10 سازمان دولتی و 14 شرکت خصوصی استان قم تشکیل می دهند که براساس جدول مورگان 97 نفر (24 زن، 73 مرد) به عنوان نمونه انتخاب شدند. پس از تجزیه وتحلیل داده ها، 156 کد گزینشی از مصاحبه ها احصاء شد که در نهایت، این کدها در 45 مفهوم، 9 تم فرعی و 3 تم اصلی« ظرفیت سازی روان شناختی»، «فرهنگ سازی روان شناختی» و «هم افزایی روان شناختی» طبقه بندی شده اند. یافته ها نشان می دهد، می توان از طریق هم افزایی روان شناختی و با تاکید بر متغیر میانجی سرمایه اجتماعی، سلامت روان شناختی را در محیط کار ایجاد نمود.

    کلیدواژگان: سلامت روان شناختی در محیط کار، ظرفیت سازی روان شناختی، فرهنگ سازی روان شناختی، هم افزایی روان شناختی
  • میثم شاه حسینی، محمدعلی بشارت*، امیر حسین افشاری صفحات 89-104
    هدف از پژوهش حاضر، پیش بینی بیش تمرینی ادراک شده بر حسب اضطراب رقابتی و تمایل به عضلانی شدن در ورزشکاران مرد بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل تمامی ورزشکاران شهر تهران بود که برحسب نمونه گیری در دسترس 250 ورزشکاران مرد در رشته های مختلف ورزشی (انفرادی و تیمی) برگزیده شدند. ابزار این پژوهش شامل پرسشنامه های بیش تمرینی ادراک شده (OTQ)، اضطراب رقابتی (CAQ) و تمایل به عضلانی شدن (DMQ) بود. نتایج یافته های همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام نشان داد که بیش تمرینی ادراک شده به ترتیب با دو متغیر اضطراب شناختی و اضطراب بدنی همبستگی مثبت و معنادار و با اعتمادبه نفس و تمایل به عضلانی شدن همبستگی منفی و معنادار دارد. به صورت کلی، چهار متغیر اضطراب بدنی، تمایل به عضلانی شدن، اعتمادبه نفس و اضطراب شناختی بیش از 41 درصد از واریانس بیش تمرینی را پیش بینی می نماید؛ بنابراین شناخت و پایش اضطراب رقابتی و تمایل به عضلانی شدن در ورزشکاران می تواند در پیش بینی بیش تمرینی ادراک شده نقش موثری داشته باشد.
    کلیدواژگان: بیش تمرینی ادراک شده، اضطراب رقابتی، تمایل به عضلانی شدن
  • نیره نقدی، سوگند قاسم زاده*، باقر غباری بناب صفحات 105-118
    پژوهش حاضر با هدف پدیدارشناسی تجارب زیسته مادران دارای فرزند مبتلا به سندرم داون انجام گرفت. رویکرد پژوهش کیفی و براساس روش پدیدارشناسی بود. شرکت کنندگان به صورت نمونه گیری هدفمند از بین مادران دانش آموزان سندرم داون در مدارس استثنایی شهر اصفهان انتخاب شدند که تعداد آن ها 16 نفر بود. فن مورد استفاده برای جمع آوری داده ها، مصاحبه نیمه ساختاریافته بود. مصاحبه ها بارها شنیده شد و متن آن به صورت کلمه به کلمه مکتوب گردید. برای تجزیه وتحلیل داده ها از راهبرد کلایزی استفاده گردید. پس از استخراج موضوعی و طبقه بندی آن ها، یافته ها شامل 4 مضمون اصلی (تاثیر روی خانواده، جایگاه در اجتماع، دغدغه های والدین و شبکه های حمایتی) و 11 زیرمضمون بود. ارتباط این مضامین اصلی و زیرمضامین در اصل مقاله آورده شده است. واکاوی تجارب زیسته مادران دارای فرزند مبتلا به سندرم داون نشان داد، این گروه به طرق مختلف تحت تاثیر این پدیده قرار می گیرند و این تاثیرات جنبه های مثبت ومنفی را شامل می شود. از نتایج این پژوهش و پژوهش های مشابه می توان برای تدوین مداخلات درمانی و آموزشی بهره برد.
    کلیدواژگان: تجارب زیسته، مادران، سندرم داون
  • مهدی تقوی زاده، بهمن اکبری*، عباسعلی حسین خانزاده، محسن مشکبید حقیقی صفحات 119-136
    هدف مطالعه حاضر، بررسی و مقایسه اثربخشی دو روی آورد درمانی شناختی -رفتاری و پذیرش و تعهد، بر بهبود تنظیم هیجان و مسئولیت پذیری افراطی به عنوان علائم اصلی این اختلال بود. جامعه آماری 73 نفر (52 زن، 21 مرد) از مراجعه کنندگان به مرکز مشاوره احیاء در سال 1396 بوده که دارای اختلال شخصیت وسواس-جبری تشخیص داده شدند که از بین آن ها 45 نفر (30 زن و 15 مرد) به روش هدفمند انتخاب و به شیوه تصادفی به دوگروه آزمایش (گروه های درمانی) و یک گروه گواه (هر گروه 15نفر) اختصاص یافتند. به منظور تامین این هدف، از روش تحقیق شبه آزمایشی به شیوه پیش آزمون-پس آزمون با گروه گواه بهره گرفته شد. متغیرهای مورد پژوهش با استفاده از مقیاس دشواری در تنظیم هیجان گروتز و روئمر (DERS) و مقیاس مسئولیت پذیری پرسشنامه روان شناختی کالیفرنیا (Re-(CPI در مراحل پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری مورد ارزیابی قرارگرفتند. داده های به دست آمده از روش تحلیل واریانس اندازه های مکرر نشان از اثربخشی معنادار هر دو روش بر هر دو مولفه اختلال شخصیت وسواس-جبری دارد. مقایسه زوجی گروه ها با استفاده از آزمون مقایسه های چندگانه بن فرونی، نبود معناداری تفاوت بین گروه های درمانی را نشان داد. بنابراین، می توان نتیجه گرفت که این دوشیوه درمانی با وجود تفاوت در مراحل و مکانیسم، برتری معناداری نسبت به هم ندارند. ضمنا پیگیری یک ماهه نتایج، نشان از پایداری و تقویت آن داشته است.
    کلیدواژگان: درمان شناختی رفتاری، درمان پذیرش و تعهد، تنظیم هیجان، مسئولیت پذیری افراطی
  • محیا یاریگرروش*، فریده عامری، اعظم فرح بیجاری، غلامرضا دهشیری صفحات 137-158
    شبکه های مجازی علی رغم امکاناتی که فراهم کرده اند آسیب هایی نیز به همراه داشته اند. هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه ی استفاده ی آسیب زای مادران از ا شبکه ها با رضایت زناشویی ، رابطه ی آن ها با فرزندان و مشکلات رفتاری فرزندانشان بود؛ . در بخش کمی جامعه آماری شامل کلیه مادران کودکان 3-7 ساله شهر تهران و نمونه شامل 323 نفر از مادران بود که به روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند ابزار مورد استفاده در پژوهش حاضر شامل پرسشنامه استفاده آسیب زا از شبکه های مجازی، مقیاس سنجش رابطه، مقیاس رابطه مادر-کودک و پرسشنامه توانایی ها و مشکلات کودکان بود. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش همبستگی و ابزار مورد استفاده در بخش کیفی مصاحبه بود پژوهش از نظریه زمینه ای استفاده شده نمونه در بخش کیفی 17 نفر از مادرانی بودند که به استفاده از شبکه ها وابستگی داشتند و با استفاده از نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند.ابزار مورد استفاده در بخش کیفی مصاحبه نیمه ساختاریافته بود برای تحلیل داده های کیفی از کدگذاری نظری استفاده شد. به طور کلی نتایج پژوهش بیانگر رابطه ی استفاده ی آسیب زا از شبکه ها به ویژه وابستگی به آن ها با رضایت زناشویی پایین در زنان و ارتباط نامطلوب میان مادر و فرزند بوده و با بروز مشکلات رفتاری در کودکان نیز مرتبط است
    کلیدواژگان: شبکه های مجازی، استفاده ی آسیب زا، مادران، رضایت زناشویی، مشکلات رفتاری کودک
|
  • Shirin Azimifar, Rezvan Sadat Jazayeri *, Maryam Fatehizade, Ahmad Abedi Pages 1-18
    The present study aimed to compare the effects of parent management training and parenting acceptance and commitment therapy on externalizing behavior problems among preschool children. The research method was semi-experimental including pretest-posttest design and a control group. The research population consisted of all mothers with preschool children with externalizing behavior problems in Najafabad. The statistical sample included 45 mothers who were voluntarily selected regarding entrance criteria and randomly assigned into experimental and control groups. Independent variables were parent management training and parenting acceptance and commitment therapy that were held during 10 sessions (each session lasted 90 minutes), while the control group received no intervention. The research instrument was Eyberg´ Child Behavior Inventory. The results of the repeated measures variance analysis and Bonferroni post hoc test showed that the scores of behavior problems have decreased significantly in the experimental groups compared to the control group. Also, there was a significant difference between the effects of parenting acceptance and commitment therapy and parent management training (p<0.01). It could be concluded that parenting interventions may be helpful for children’s externalizing behavior problems and can be used for educational workshops or parenting counseling.
    Keywords: Parent Management Training, Acceptance, Commitment Therapy, Externalizing Behavior Problems
  • Leila Afzali, Elahe Hejazi *, Masoud Gholamal Lavasani, Javad Ejei, Gholam Ali Afrooz Pages 19-33
    The purpose of this study was to examine the viewpoints of teachers, parents, school counselors and students towards resilient school. For this purpose, 120 subjects (30 teachers, 30 students, 30 parents and 30 counselors) were selected randomly cluster from Tehran. The data collection tool was a semi-structured interview, which was compiled and implemented for four groups in different indicator. In order to analyze the data obtained from the interview; a theoretical coding method was used which in this study included open coding based on the extracted categories from the study of research theoretical bases, axial coding and selective coding. The results of the interviews showed that the factors affecting the formation of resilient school were identified in three groups of factors focused on different elements of the school, the individual and the family. Investigating related research also showed that mainly two categories of internal and external protection factors were involved in studying the factors affecting the formation of resilient school. The most important factors of the school were the effective relationship teacher- students, physical space, appropriate psychosocial atmosphere and social support.
    Keywords: Resilient School, Social support, Parenting Style, Relationship Teacher-Students
  • Jalil Etemaad *, Bahram Jowkar, Masoud Hoseichari, Hosein Dabbagh Pages 35-51
    The goal of the present study was to explore some implication of nostalgia as a non-moral emotion for facilitation of empathy as a moral emotion. As well as finding out the method that can be utilized to have more nostalgic feeling in order to have more empathy. Doctoral and graduate student of Shiraz University were the statistical population of this research. 71 students (34 females, 37 males) participated in this research. Participants were divided into two groups (30 memory, 41nostalgic) by random assignment and responded to manipulation check (MCHI) and empathy action situation test (EAMT). The result showed that reminiscences intervention versus ordinary intervention has good effect in having nostalgia. Also, nostalgic group was significantly different on empathy situations. Role of gender was not significant. Role of personal justification nearly confirmed and showed that nostalgic group has more tendency to empathy and other-oriented justification.
    Keywords: Nostalgia, Moral Emotion, Moral Education
  • Fahimeh Sadat Hosseini Baharanchi, Reza Rostami *, Hadi Bahrami Ehsan Pages 53-65
    Previous research have shown that repetitive transcranial magnetic stimulation (rTMS) enhances individuals’ cognitive performance. Executive function, particularly selective attention, is one of the fundamental parts of cognitive performances. Neuro-imaging studies indicated proved the role of dorsolateral prefrontal cortex (DLPFC) in selective attention. The aim of this study was to evaluate the effect of rTMS on healthy individuals’ performance executing stroop task. Thirty healthy subjects received one session of high-frequency rTMS on their left DLPFC. They were instructed to perform stroop task before and after stimulation. The results showed that response time to congruent stimuli decreased significantly in active group. No significant change was observed in incongruent trials. The findings verified the role of left DLPFC on top-down attentional control. It could be concluded that administering rTMS on individuals’ left DLPFC can result in positive effect on selective attention.
    Keywords: Repetitive Transcranial Magnetic Stimulation (rTMS), Selective Attention, Stroop
  • Mohammad reza Fallah* Pages 67-88

    The main objective of this research is to identify effective drivers for creating psychological health in the workplace, with emphasizing the role of social capital. The approach of this study is mixed and applied in terms of purpose and it is a descriptive-survey method. At first, a conceptual framework was developed using exploratory interview and theme analysis, then, using PSQ, HWO and PCQ questionnaires by structural equation modeling the test was made. In the exploratory interview phase, 18 experts in the field of human resources have been used. At the stage of model analysis, the statistical population consisted of 126 managers, deputies and experts in the field of human resources of 10 government agencies and 14 private companies in Qom province, which according to Morgan Table 97 people were selected as samples. In the first step, the theme analysis, 156 codes of interviews were counted and in the following step 45 selective codes were obtained, which in the next steps included 9 sub themes and 3 main themes of "psychological capacity building", "psychology culture" and "psychological co-operation". The results showed that the effect of the mediating variable of social capital, through psychological co-operation, creates psychological health in the organization and work environment.

    Keywords: Psychological Health, Workplace, Psychological Capacity, Psychological Culture, Psychological Collaboration
  • Meysam Shahhosseni, Mohammad Ali Besharat *, Amirhossein Afshari Pages 89-104
    The purpose of the present study was to predict of perceived overtraining from competitive anxiety and drive for muscularity among male athletes. The statistical population of the present study 250 male athletes who were selected using accessible sampling from different sport fields (individual and group), and completed perceived overtraining, competitive anxiety and drive for muscularity questionnaires. Results of Pearson correlation and stepwise regression showed that perceived overtraining has a positive and significant correlation with cognitive and physical anxiety, and negative and significant correlation with self-confidence and drive for muscularity, respectively. In general, four variables such as physical anxiety, drive for muscularity, self-confidence, and cognitive anxiety predicted over 41% of the variance overtraining. Thus, our findings suggest that recognizing and monitoring of competitive anxiety and drive for muscularity in athletes play a key role in identifying perceived overtraining.
    Keywords: Perceived Overtraining, Competitive Anxiety, Drive for Muscularity
  • Nayereh Naghdi, Sogand Ghasemzadeh *, Bagher Ghobari Bonab Pages 105-118
    The present study aimed at probing the phenomenology of lived experiences of mothers of children with Down syndrome. The study employed a qualitative approach on the based of phenomenological method. Sixteen participants were selected via a purposive sampling method from a population of mothers of students with Down syndrome in schools of children with special needs in Isfahan. The research instruments employed to collect data was the semi-structured interviewing technique. Interviews were listened to several times and their text was literally transcribed. To analyze the data, the Colaizzi method was used. After extracting the subjects and categorizing them, the findings included four main categories (impact on family, community status, parental concerns, and supportive networks) and 11 sub main themes. The relationship between these main themes and sub-themes was presented in the original article. Investigating the lived experiences of mothers of children with Down syndrome indicated that this group was affected by this phenomenon in a variety of ways, and these effects included positive and negative dimensions. The results of this research and similar studies can be used to develop therapeutic and educational interventions.
    Keywords: Lived Experiences, Mothers, Down Syndrome (SD)
  • Mahdi Taghavizadeh, Bahman Akbari *, Abbasali Hosein Khanzadeh, Mohsen Moshkbid Haghighi Pages 119-136
    The purpose of the present study is to examine and compare the efficacy of two therapeutic approaches of cognitive-behavioural and acceptance and commitment on improving the emotional regulation and excessive responsibility as the main symptoms of Obsessive–Compulsive Personality Disorder (OCPD). To achieve this goal, a quasi-experimental research method was used for pre-test, post-test with control group. The target population was 73 patients who were diagnosed with OCPD in 2017, of whom 45 were selected by targeted method and randomly assigned to two groups Experiments (therapeutic groups) and one control group (each group of 15 people). The research variables were evaluated based on difficulty of emotion regulating scale of Gratz and Roemer and the responsibility scale of the California Psychological Inventory in the pretest, posttest and follow up phases. The data obtained from variance analysis with repeated measures showed significant effect of both methods on each component of OCPD. Comparison of couples' paired groups by using Bonferroni test showed no significant difference between treatment groups. Therefore, it can be concluded that these treatments have no significant superiority despite the differences in stages and mechanisms. Meanwhile, a one-month follow-up to the results showed sustainability and strengthening.
    Keywords: Cognitive-Behavioral Therapy, Aacceptance, Commitment Therapy, Emotion Regulation, Excessive Responsibility
  • Mahya Yarigarravesh *, Farideh Ameri, Azam Farahbidjari, Gholamreza Dehshiri Pages 137-158
    Although social networking sites made several facilities, they have brought damages like addiction to use them. In this research the correlation of pathological use of these sites by mothers with their marital satisfaction, The relationship with their children and the behavioral Problems of their children was assessed by mixed method. In quantitative part 323 mothers who had preschool children were chosen by convenience sampling. The method of research was correlation. SPSS 16 and Amos were used to analysis data. The method in qualitative method was grounded theory and The instrument was semi-structured interview. The sample in this part was 17 mothers who were SNS addictive and were chosen by purposeful sampling and extreme case sampling. In order to analyze data theoretical coding was used by researcher. In whole the results of this research showed the relationship of pathological use of these networks specially dependence to them with low marital satisfaction, undesirable relationship with child and behavioral problems in children.
    Keywords: social networking, Pathological use, Mothers, Marital Satisfaction, Behavioral problems of children