فهرست مطالب

Journal of Qualitative Research in Health Sciences
Volume:8 Issue: 3, 2019

  • تاریخ انتشار: 1398/09/10
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سیما مرزبان، علی امیر سوادکوهی، علی رمضان خانی، جابر حکمت یار* صفحات 192-203
    مقدمه

    دسترسی به تخت های مراقبت ویژه در کشورهای جهان متفاوت است؛ اما تقاضا برای این تخت ها به دلیل رشد سالمندی جمعیت، درنتیجه بقای طولانی تر بیماران مزمن در همه کشورها رو به افزایش است. این مطالعه به تبیین وضعیت مدیریت تخت های مراقبت ویژه در بیمارستان های آموزشی منتخب تابعه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی پرداخت.

    روش

     این مطالعه با رویکرد کیفی و روش تحلیل محتوای قراردادی در سال 1395 انجام شد. 25 مشارکت کننده به صورت نمونه گیری مبتنی بر هدف و با حداکثر تنوع انتخاب شدند؛ و با سوالات باز مورد مصاحبه نیمه ساختاریافته قرار گرفتند. مکان مصاحبه، محل کار افراد بود و زمان مصاحبه ها بین 30 تا 60 دقیقه به طول انجامید. داده ها با استفاده از رویکرد تحلیل محتوای قراردادی تجزیه وتحلیل گردید.

    یافته ها

    با تجزیه وتحلیل مصاحبه ها، 4 موضوع اصلی (ظرفیت های انسانی مرتبط با مدیریت تخت، الزامات سازمانی و مدیریتی مرتبط، چگونگی پذیرش و ترخیص بیماران واجد اولویت در ICU و راهکارهای ارتقاء و بهبود وضعیت مدیریت تخت های ICU) و 12 موضوع فرعی در خصوص وضعیت مدیریت تخت های مراقبت ویژه استخراج شد.

    نتیجه گیری

     بر اساس یافته های این مطالعه، مدیریت تخت در بخش مراقبت ویژه کشور ما با چالش های زیادی به ویژه در حیطه های ظرفیت های انسانی مرتبط، نحوه اولویت گذاری پذیرش و ترخیص و نظارت و کنترل بخش های ICU روبرو است؛ که ضرورت توجه بیشتر در این موارد به شدت به چشم می خورد و رفع این چالش ها از طریق آموزش تعداد بیشتری از متخصصین مراقبت ویژه، رعایت معیارهای بین المللی پذیرش و ترخیص و استفاده از دستگاه های نظارتی و کنترلی مناسب امکان پذیر است.

    کلیدواژگان: مدیریت تخت، تخت ICU، معیارهای پذیرش و ترخیص، بیمارستان، مطالعه کیفی
  • فاطمه سادات سید نعمت الله روشن، فاطمه الحانی*، آرمین زارعیان، انوشیروان کاظم نژاد صفحات 204-220
    مقدمه

    عوامل بسیار زیادی در زندگی باکیفیت مطلوب موثرند. با توجه به ذهنی و چند عاملی بودن مفهوم کیفیت زندگی و لزوم توجه در فرهنگ ها و گروه های مختلف اجتماع، مطالعه حاضر با هدف تحلیل مفهوم کیفیت زندگی از دیدگاه زنان انجام شد.

    روش 

    برای تحلیل کیفیت زندگی زنان از الگوی هیبرید به شیوه شوارتز و کیم استفاده شد. در مرحله نظری جهت تحلیل عمیق و تعریف مجدد مفهوم کیفیت زندگی زنان، 571 مقاله از پایگاه های اطلاعاتی معتبر و در دسترس، بدون محدودیت سال و با کلیدواژه های کیفیت زندگی و زنان به زبان فارسی و انگلیسی مورد جستجو قرار گرفت. در مرحله کار در عرصه مصاحبه با 40 نفر از زنان ایرانی ساکن شهر تهران انجام شد؛ و مصاحبه ها تحت تحلیل محتوی قراردادی با روش ژانگ قرار گرفت. در مرحله نهایی، شباهت ها و تفاوت های تعاریف از دو مرحله قبل ارزیابی شده و تحلیل کلی انجام گرفت.

    یافته ها

     در مرحله تحلیل نهایی کیفیت زندگی زنان بدین صورت تعریف شد: کیفیت زندگی از دیدگاه زنان، یک مفهوم ذهنی و بیانگر احساس خوشبختی بود؛ که آنان در زندگی شان با داشتن آرامش در زندگی؛ و رضایت از وضعیت سلامت ناشی از مسئولیت پذیری در قبال سلامتی و برقراری ارتباط خوشایند با خود، خدا، محیط و دیگران، حس امنیت و درک حمایت های جامع دریافتی برای داشتن یک زندگی ایده آل، تجربه می کنند.

    نتیجه گیری

     از یافته های به دست آمده استنباط شد؛ که توجه به وضعیت زنان در زمینه حمایت های جامع، امنیت، مسئولیت پذیری در قبال سلامتی و ارتباطات می تواند به نتایج مفید و قابل توجهی در جهت بهبود کیفیت زندگی زنان منجر شود.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، زنان، تحلیل مفهوم، مدل هیبرید
  • محمد محمدی، محمدرضا فیروزکوهی*، عبدالغنی عبدالهی محمد، مریم شیوان پور صفحات 221-232
    مقدمه

    اورژانس پیش بیمارستانی، در حقیقت سیستم جامعه نگری است که به نیاز های درمانی مصدومان یا بیماران دچار بیمارهای اورژانسی و حاد، خارج از مراکز مراقبت بهداشتی تا زمان انتقال آن ها به یک مرکز درمانی پاسخ می دهد. لذا این مطالعه باهدف تبیین چالش های کاری کارکنان اورژانس پیش بیمارستانی انجام شد.

    روش

     مطالعه حاضر با رویکرد کیفی و تحلیل تماتیک انجام گردید. نمونه گیری به روش هدفمند با مشارکت 12 نفر از کارکنان اورژانس پیش بیمارستانی در شهر زابل صورت گرفت. روش جمع آوری داده ها مصاحبه نیمه ساختاریافته بود. جهت تحلیل داده ها از روش براون و کلارک استفاده شد.

    یافته ها

     نتایج استخراج شده از تجربیات کارکنان اورژانس پیش بیمارستانی، شامل 4 مضمون فوریت ها چالش توقعات، چالش تجهیزات نو و کارکرده، چالش درگیری کارکنان با نیاز ها و فراوانی نقش ها بود.

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه نشان داد که کارکنان اورژانس پیش بیمارستانی در انجام ماموریت های کاری با مشکلات زیادی مواجه می باشند. جهت ارتقاء کیفیت خدمات، اورژانس پیش بیمارستانی نیازمند اصلاح ساختار سازمانی، اصلاح قوانین و مقررات اداری، بازنگری در برنامه های آموزشی، تامین امکانات و تجهیزات و نیروی انسانی مورد نیاز، اصلاح نظام پایش و ارزشیابی کارکنان و نیز تامین امکانات رفاهی کارکنان می باشد.

    کلیدواژگان: اورژانس پیش بیمارستانی، تجربیات، چالش ها، تحقیق کیفی
  • حسام الدین عسکری مجدآبادی، علی منتظری، فریده خلج آبادی فراهانی، سحرناز نجات، مهناز صلحی* صفحات 233-246
    مقدمه

    در سال های اخیر مصرف فست فود به طور فزاینده ای در بین نوجوانان افزایش یافته است و به یک نگرانی، مشکل عمده بهداشتی و عامل تهدید کننده سلامت تبدیل شده است. شواهد و مطالعات اندکی در خصوص عوامل بازدارنده و ترغیب کننده مصرف فست فود در دست است. این مطالعه باهدف شناسایی عوامل ترغیب کننده و بازدارنده مصرف فست فود در نوجوانان انجام گرفت.

    روش 

    این مطالعه کیفی به روش تحلیل محتوا، در تهران انجام شد. در این مطالعه از روش نمونه گیری هدفمند استفاده گردید و 42 نوجوانان وارد مطالعه شدند. برای جمع آوری داده ها، از روش مصاحبه های عمیق نیمه ساختاریافته استفاده شد.

    یافته ها

     بر اساس یافته های این مطالعه، فاکتورهای بازدارنده و ترغیب کننده مصرف فست فود هر یک در سه تم اصلی قرار گرفتند. فاکتور های بازدارنده شامل دیدگاه های شخصی، بازدارنده های اجتماعی و بازدارنده های خانوادگی و فاکتورهای ترغیب کننده عبارت بودند از: دیدگاه های شخصی، جذابیت های اجتماعی و خانواده القاء کننده مصرف فست فود.

    نتیجه گیری

     مطالعه حاضر عوامل ترغیب کننده و بازدارنده مصرف فست فود را از نگاه نوجوانان نشان داد؛ به طوری که عوامل ترغیب کننده مصرف فست فود قوی تر از عوامل بازدارنده مصرف بودند؛ به عبارت دیگر فاکتورهای بسیاری وجود دارند که نوجوانان را به مصرف فست فود ترغیب می کنند. یافته های این مطالعه می تواند زمینه ساز مداخلات ارزشمند در رابطه با کاهش مصرف فست فود شود؛ اما درک راهکارهای موثر بر کاهش مصرف در نوجوانان نیاز به بررسی و پژوهش های بیشتری دارد.

    کلیدواژگان: فست فود، نوجوانان، عادات غذایی، تحقیق کیفی
  • سعیده معماری، حسین خنیفر*، گلنار مهران، حمیدرضا یزدانی، سمیه فریدونی صفحات 247-259
    مقدمه

    نوجوانی یکی از مهم ترین دوره های زندگی است؛ و ویژگی های رفتاری نوجوان در این دوره اهمیت بسزایی دارد. نوجوانان تمایل زیادی به عبور از محدودیت ها و تجربه رفتارهای جدید دارند. در این میان، مسائل مرتبط با سلامت جنسی باید مورد توجه قرار گیرد. هدف از مطالعه حاضر این بود؛ که سلامت جنسی دانش آموزان نوجوان از منظر صاحب نظران چه مفهومی دارد و چگونه از طریق آموزش به والدین می توان در حفظ و ارتقای آن گام برداشت.

    روش 

    پژوهش حاضر در چارچوب رویکرد کیفی و با روش تحلیل محتوای کیفی انجام گرفته شد. ابزار جمع آوری داده ها مصاحبه نیمه ساختاریافته بود. با روش هدفمند و با راهبرد انتخاب مشارکت کنندگان با حداکثر تنوع، 18 نفر به عنوان مشارکت کننده انتخاب شدند. مشارکت کنندگان طیفی از افراد صاحب نظر بودند که هر یک به نوعی در زمینه آموزش، سلامت و مسائل نوجوانان تخصص داشتند.

    یافته ها

     تحلیل متن مصاحبه ها در سه مرحله کدگذاری انجام گرفت در نهایت، 20 زیر طبقه و 7 طبقه اصلی و یک درون مایه استخراج شد. یافته های پژوهش نشان دهنده شکل گیری سلامت جنسی در ساختار ناکارآمد فرهنگی اجتماعی و ضعف در برنامه های آموزش سلامت جنسی به والدین و نوجوانان بود؛ که این امر تحت تاثیر برخی عوامل اجتماعی، خانوادگی و فردی قرار داشت.

    نتیجه گیری

     سلامت جنسی به دوران خاصی محدود نیست و از بدو تولد تا آخر عمر اهمیت دارد. سلامت جنسی در دوران نوجوانی نیازمند توجه ویژه است؛ و تامین آن نیازمند کار مشترک بین نهاد های خانواده، سلامت و آموزش می باشد. خانواده به عنوان اولین و مهم ترین نهاد تامین کننده سلامت جنسی بوده و نیازمند آموزش درست است.

    کلیدواژگان: سلامت جنسی، نوجوان، آموزش والدین
  • زهرا روح پرور، شاداب شاه علی، مژگان جواد نوری* صفحات 260-270
    مقدمه

    عدم تربیت صحیح و به موقع جنسی باعث به خطر افتادن سلامت جسم و روان نوجوانان خواهد شد. مطالعات نشان می دهد اغلب والدین در زمینه ی تربیت جنسی نوجوانان، با چالش مواجه هستند؛ که در این میان اطلاعات اندکی در مورد تربیت جنسی پسران نوجوان به ویژه در ایران وجود دارد. هدف از این پژوهش تبیین تجارب و ادراکات والدین از چالش های تربیت جنسی پسران نوجوان بود.

    روش

     این مطالعه با روش تحلیل محتوای کیفی در سال 1395 انجام شد. داده ها با انجام مصاحبه نیمه ساختاریافته فردی و بحث گروهی متمرکز؛ با 25 نفر از والدین ساکن شهر اهواز که دارای نوجوان پسر 19-10 سال بوده و به شیوه هدفمند انتخاب شدند، جمع آوری و سپس از طریق تحلیل محتوای کیفی تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

     تجزیه و تحلیل داده ها منجر به ظهور 29 کد و 7 مضمون فرعی (تضاد دیدگاه والدین، سردرگمی والدین، موانع ارتباطی با نوجوان، تعدد و پیچیدگی منابع دریافت اطلاعات جنسی، تابوهای فرهنگی، عدم درک ضرورت آموزش جنسی، نقش گم شده مدرسه در تربیت جنسی) و یک مضمون اصلی (چالش برانگیز بودن تربیت جنسی در پسران نوجوان) گردید.

    نتیجه گیری

     نتایج مطالعه حاضر بیانگر مهارت ناکافی والدین در برقراری ارتباط با پسران نوجوان بود؛ که بخش عمده آن نشات گرفته از تابوهای فرهنگی از جمله شرم و حیاء و ترس از شکستن حرمت ها بین والدین و فرزندان بود. لذا توانمندسازی والدین برای تربیت جنسی فرزندان، همراه با نهادینه شدن آموزش های رسمی تربیت جنسی در قالب شیوه های فرزند پروری ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: تربیت جنسی، والدین، پسران نوجوان، مطالعه کیفی
  • الهه لرستانی، مریم اسماعیلی نسب*، فضل الله احمدی صفحات 271-279
    مقدمه

    لکنت زبان اختلالی است که پیامدهای فردی و اجتماعی زیادی برای فرد مبتلا به دنبال دارد. با توجه به نقش تعیین کننده واکنش های اجتماعی در تشدید یا کاهش بسیاری مشکلات روان شناختی از جمله لکنت و همچنین ماهیت فرهنگ وابسته رفتارهای اجتماعی، هدف پژوهش حاضر، بررسی واکنش های اجتماعی موثر بر شدت مشکل در افراد بزرگسال مبتلا به لکنت در یک نمونه ایرانی بود.

    روش

     به این منظور با روش کیفی از نوع تحلیل محتوای مرسوم، در ابتدا به صورت هدفمند و سپس مبتنی بر اشباع نمونه گیری انجام شد؛ در نهایت 26 فرد مبتلا به لکنت از طریق مصاحبه ساختار نایافته مورد بررسی قرار گرفتند. تحلیل داده ها هم زمان با جمع آوری، با توجه به مراحل پیشنهادی گرانهایم و لودمن انجام گرفت.

    یافته ها

     بر اساس یافته ها، 2 طبقه شامل واکنش های اجتماعی تعدیل گر لکنت و واکنش های اجتماعی تشدیدگر لکنت حاصل شد؛ که از این دو طبقه، درون مایه واکنش های اجتماعی موثر بر شدت لکنت، استخراج گردید.

    نتیجه گیری

     بر اساس یافته های پژوهش، افراد مبتلا به لکنت تجارب ناخوشایندی از شناخت نادرست یا ناکافی جامعه، تبلیغات رسانه ای و پاره ای دیگر از واکنش های مخاطبین داشتند که در بعضی موارد، مشابه یافته های به دست آمده از سایر فرهنگ ها بود. نتایج این مطالعه می تواند به طراحی برنامه های آموزشی جهت افزایش آگاهی عمومی در زمینه لکنت کمک کند. این امر به نوبه خود می تواند نقش مهمی در روند درمان این افراد داشته باشد.

    کلیدواژگان: لکنت زبان، واکنش های اجتماعی، تحلیل محتوا
  • عفت سادات مرقاتی خویی، فریبا طالقانی، مهناز نوروزی*، ماه گل توکلی، علی غلامی صفحات 280-289
    مقدمه

    جوانان به عنوان یکی از گروه های آسیب پذیر از نظر درگیری در روابط جنسی قبل از ازدواج در نظر گرفته می شوند. بر این اساس، پژوهش حاضر باهدف تبیین عوامل حفاظت کننده جوانان در درگیری در روابط جنسی قبل از ازدواج انجام شد.

    روش

    این مطالعه کیفی بر روی 30 نفر از جوانان و نیز 17 نفر مشارکت کننده دیگر)به غیر از جوانان(ساکن در شهر اصفهان در سال 1392 انجام شد. داده های پژوهش از طریق مصاحبه های نیمه ساختاریافته جمع آوری گردید و با رویکرد کیفی تحلیل محتوای قراردادی مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    از تحلیل داده ها، دو درون مایه «برخورداری از شخصیت محکم و مطمین» و «پایبندی به اصول و اعتقادات مذهبی» استخراج شد.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج، برخورداری از شخصیت سالم و نیز پیروی از اعتقادات مذهبی باعث حفاظت جوانان در درگیری در روابط جنسی قبل از ازدواج می گردد. نتایج این مطالعه می تواند مقدمه ای برای حرکت به سوی مداخلاتی جهت نهادینه کردن ارزش های دینی و پرورش شخصیتی سالم در جوانان بوده و به ارتقای سلامت جنسی آنان کمک نماید.

    کلیدواژگان: عوامل حفاظت کننده، رفتار جنسی، جوانان، تحقیق کیفی، ایران
  • سحر عرب، طیبه ضیائی، ناصر بهنام پور، الهام خوری* صفحات 290-299
    مقدمه

    دوره نوجوانی نسبت به مراحل دیگر زندگی با نگرانی بیشتری همراه است؛ در این بین اگرچه موفقیت تحصیلی، نگرانی جهانی همه دانش آموزان می باشد؛ اما درک نوجوانان از این نگرانی ها و شدت آن بسیار وابسته به جو و فرهنگ جامعه ای است که نوجوان در آن زندگی می کند. با توجه به تاثیر سیستم آموزشی بر نوجوانان، این مطالعه باهدف تعیین نگرانی های تحصیلی نوجوانان دختر از دیدگاه خود آنان انجام شد.

    روش

    این مطالعه کمی به روش تحلیل محتوی بر روی 500 نوجوان دختر دوره متوسطه دوم مدارس شهر گرگان انجام شد. جمع آوری داده ها از طریق مطرح کردن یک سوال باز در مورد نگرانی های روزمره زندگی شرکت کنندگان، صورت گرفت. در مجموع 482 برگه حاوی نگرانی های نوجوانان، مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    یافته ها شامل 3 حیطه خود (8/93%)، دیگران مهم (8/44%) و سیستم پیرامون (2/21%) بود. در این مقاله به آن دسته از نگرانی های نوجوانان در این 3 حیطه پرداخته شد که در ارتباط با سیستم آموزشی آنان بودند.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه، نگرانی بالای نوجوانان را در امر موفقیت تحصیلی نشان داد. سیاست های آموزشی فعلی، نوجوانان را به سمت زندگی تک بعدی، حفظیات بدون مهارت آموزی سوق می دهد. نتیجه این امر می تواند تربیت نوجوانانی باشد که در شکل گیری شخصیت و خلاقیت خود دچار مشکل بوده و مهارت های ضروری زندگی را فرا نگرفته اند. لذا به نظر می رسد جامعه به تغییرات اصلاحی در سیستم آموزشی، نیاز وافر دارد.

    کلیدواژگان: نگرانی، نوجوان، سیستم آموزشی، تحصیل
  • رویا صادقی، سارا مرتاض هجری، الهام شکیبازاده، عباس رحیمی فروشانی، هاشم حشمتی* صفحات 300-317
    مقدمه

    علی رغم اهمیت آموزش سلامت، مطالعات نشان دهنده نارسایی آموزش سلامت، در نظام سلامت کشور ایران است، لذا مطالعه حاضر باهدف تبیین موانع آموزش سلامت در نظام سلامت ایران انجام شد.

    روش

    این مطالعه کیفی در سال 1397 انجام شد. 20 کارشناس سلامت و پزشک در سطوح مختلف نظام سلامت و 26 بهورز به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. داده ها از طرق مصاحبه نیمه ساختاریافته و بحث گروهی جمع آوری گردید و به طور هم زمان به روش تحلیل کیفی قراردادی با استفاده از رویکرد Lundman و Graneheim تجزیه وتحلیل شد.

    یافته ها

    از تجزیه وتحلیل داده ها 5 درون مایه موانع فردی (مهم ترین طبقات شامل توانمندی ناکافی در آموزش سلامت، پایین بودن عوامل انگیزشی در سطح فردی و باورهای نادرست آموزش دهنده)، بین فردی (مهم ترین طبقات شامل ضعف سایر مراقبان سلامت در آموزش بهورزان، ارتباط نادرست، تعهد کاری ضعیف و مشکلات مربوط به مراجعین)، سازمانی (مهم ترین طبقات شامل ضعف در توانمندسازی نیروی انسانی، حجم بالای کاری بهورزان، مشکلات مربوط به منابع آموزشی و ارزشیابی و پایش نامناسب)، جامعه (مهم ترین طبقات شامل باور نداشتن بهورزان توسط مردم، مشکلات اقتصادی مردم، مشکلات مربوط به اینترنت و شبکه های اجتماعی مجازی) و موانع زمینه ای (مهم ترین طبقات شامل موانع مربوط به دانشگاه ها، موانع مربوط به صداوسیما، شکاف بین آموزش عملی و تیوری) استخراج شد.

    نتیجه گیری

    با توجه چند بعدی بودن موانع، تدوین و اجرای سندی جامع با مشارکت مسیولان، متخصصان و ارایه دهندگان خدمت به منظور رفع موانع، پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: آموزش سلامت، موانع، نظام سلامت
|
  • Sima Marzban, Ali Amir Savadkoohi, Ali Ramezankhani, Jabber Hekmatyar* Pages 192-203
    Introduction

    Access to intensive care unit (ICU) beds varies in different countries. Due to the population growth, aging, and longer survival of chronic patients, demand for these beds is increasing all over the world. The present study was performed to assess the management status of ICU beds in selected teaching hospitals affiliated to Shahid Beheshti University of Medical Sciences.

    Method

    This qualitative study was conducted using conventional content analysis method in 2016. In this study, 25 participants were selected by purposive sampling and with maximum variation, and were interviewed by semi-structured interviews with open-ended questions. The interviews were performed in the participants' workplace and lasted between 30 and 60 min. Data were analyzed using conventional content analysis approach.

    Results

    After data analysis, 4 main themes including human capacities related to bed management, the relevant organizational and managerial requirements, ICU prioritized patients' admission and discharge manner, and strategies for promotion and improvement of ICU bed management status and 12 subthemes related to the management status of ICU beds were extracted.

    Conclusion

    According to the results, in our country, bed management in the intensive care units faces many challenges, especially in the areas related to human capacities, ICU admission and discharge prioritization method, and ICUs' monitoring and control, which need to be paid more attention. These challenges can be addressed through training more ICU specialists, observing international admission and discharge criteria, and using appropriate monitoring and control systems.

    Keywords: Bed management, ICU bed, Admission, discharge criteria, Hospital, Qualitative study
  • Fatemeh Sadat Seyed Nematollah Roshan, Fatemeh Alhani*, Armin Zareiyan, Anoshirvan Kazemnejad Pages 204-220
    Introduction

    Many factors affect desirable quality of life. Regarding the subjective and multivariate nature of the quality of life concept and the need for attention in different cultures and groups of the society, the present study was performed to analyze the concept of quality of life from women's perspectives.

    Method

    To analyze the quality of women's life, Schwartz-Barcott and Kim's hybrid model was used. At theoretical stage, in order to deeply analyze and redefine the concept of women's quality of life, 571 articles from available and reputable databases without a year limit and with keywords of life quality and women were searched in Persian and English. At practical stage, 40 Iranian women living in Tehran were interviewed. Then, the text of interviews was handwritten and analyzed using Zhang's content analysis method. Finally, the similarities and differences of definitions obtained from the previous two stages were evaluated and a general analysis was performed.

    Results

    In the final analysis, women's quality of life was defined as follows: “The quality of life from women's perspectives is a subjective concept and expressed as the sense of happiness that they experience it in their lives by having peace of mind in life, satisfaction with health due to responsibility for health and communicating with themselves, God, environment, and others, sense of security, and understanding of the comprehensive support received to have an ideal life.

    Conclusion

    Based on the findings, paying attention to the status of women in the field of comprehensive support, sense of security, health responsibility, and communication can bring useful and significant results to improve the quality of women's life.

    Keywords: Quality of life, Women, Concept analysis, Hybrid model
  • Mohammad Mohammadi, Mohammadreza Firouzkouhi*, Abdolghani Abdollahimohammad, Maryam Shivanpour Pages 221-232
    Introduction

    Pre-hospital emergency (EMS) is actually a community-based system that responds to the needs of the injured or patients with emergency and acute illness, outside health care centers until they are transferred to a health facility. Therefore, this study aimed to explore the challenges that pre-hospital emergency personnel face with.

    Method

    This qualitative study was conducted using thematic analysis. Using purposive sampling, 12 pre-hospital emergency personnel in Zabol were included in this study. Data were collected through semi-structured interviews. Braun and Clarke method was used to analyze the data.

    Results

    The results extracted from the experiences of pre-hospital emergency personnel included four themes: emergencies as expectations of challenges, new challenges for old and new equipment, challenges of personnel conflict with needs and frequency of roles.

    Conclusion

    According to the results, pre-hospital emergency personnel on mission work face with many problems. In order to improve the quality of services, pre-hospital emergency requires a reform of the organizational structure, reform of administrative rules and regulations, revision of educational programs, provision of the necessary facilities and equipment, employment of human resources needed, revision of the personnel monitoring and evaluation system, as well as providing welfare facilities for personnel.

    Keywords: Pre-hospital emergency, Experiences, Challenges, Qualitative research
  • Hesamedin Askari Majdabadi, Ali Montazeri, Farideh Khalajabadi Farahani, Saharnaz Nedjat, Mahnaz Solhi* Pages 233-246
    Introduction

    In recent years, fast food consumption has increased among adolescents and it has become a concern, a health threat, and a major health problem. There are few studies and evidences about factors promoting and inhibiting the consumption of fast food. This study aimed to identify factors promoting or inhibiting the consumption of fast food among adolescents.

    Method

    This qualitative study was conducted in Tehran. Using purposive sampling method, a total of 42 adolescents were enrolled in the study. Data were collected using in-depth, semi-structured interviews.

    Results

    According to the findings of this study, all factors inhibiting the consumption of fast food were classified into three main themes: personal views, social and family inhibiting factors. And promoting factors include: personal views, social and family promoting factors.

    Conclusion

    This study identified the factors promoting and inhibiting the consumption of fast food among adolescents. According to the results, the factors promoting fast food consumption were stronger than the inhibiting factors. In other words, there are many factors promoting adolescents to consume fast foods. The findings of this study can be a valuable groundwork for designing interventions for reducing the consumption of fast food; however, more research is needed to investigate and understand effective strategies to reduce fast food consumption in adolescents.

    Keywords: Fast food, Teenagers, Eating habits, Qualitative research
  • Saeede Memari, Hossein Khanifar*, Golnar Mehran, Hamidreza Yazdani, Somayeh Fereiduni Pages 247-259
    Introduction

    Adolescence is one of the most important periods of life and adolescent behavioral characteristics are of great importance. Adolescents tend to overcome limitations and experience new behaviors; however, issues related to sexual health must be addressed. The main concern of the present study was to define the sexual health of adolescent students from the perspectives of experts and how these views can be sustained and promoted through parental education.

    Method

    This qualitative study was conducted using qualitative content analysis. Data were collected using semi-structured interviews with 18 experts who were selected through purposive sampling with the Maximum diversity. The participants were individuals specialized in education, health, and juvenile issues.

    Results

    After analyzing the data in the three stages of encoding, 20 subcategories, 7 main categories, and one theme were extracted. The findings indicate that sexual health is shaped in an inefficient sociocultural structure and also show the weaknesses in programs on sexual health education for parents and adolescents, which are influenced by social, familial, and individual factors.

    Conclusion

    Sexual health is not limited to specific periods and is important from the birth throughout life. It requires special attention during adolescence. Although this stage requires the joint efforts of family and relevant organs and institutions related to health and education, family is the first and most important provider of sexual health and it must be provided with proper education.

    Keywords: Sexual health, Adolescent, Parent education
  • Zahra Rouhparvar, Shadab Shahali, Mojgan Javadnoori* Pages 260-270
    Introduction

    The lack of accurate and timely sex education would endanger the physical and mental health of adolescents. Parents play an important role in the sexual education of adolescents, but they meet some challenges especially in Iran. The aim of this study was to describe the experiences and perceptions of parents' challenges of sexual education of male adolescents.

    Method

    This qualitative study was conducted using content analysis method in 2016. Data were collected by semi-structured group interviews with 25 parents of 10-19-year-old adolescents who were living in Ahvaz and selected using purposive sampling method. Data were analyzed by qualitative content analysis.

    Results

    After data analysis, 29 codes, 7 sub-themes (contradiction of parental views, parental confusion, barriers to communication with adolescents, the multiplicity and complexity of the sources of sexual information, cultural taboos, the lack of understanding of the need for sexual education, the missed role of school in sexual education) and one main theme (challenges of sexual education in male adolescents) were obtained.

    Conclusion

    The results of this study show that parents had inadequate skills in communicating with male adolescents, most of which derived from cultural taboos such as shame and hide and fear of breaking divorce between parents and adolescents. Therefore, the parental empowerment for the sexual education of adolescents with institutionalizing formal sexual education in the form of child-rearing practices is essential.

    Keywords: Sex education, Parents, Male adolescents, Qualitative study
  • Elahe Lorestani, Maryam Esmaeilinasab*, Fazlollah Ahmadi Pages 271-279
    Introduction

    Stuttering is a disorder associated with many social and social consequences for those who stutter. Regarding the decisive role of social reactions in exacerbating or reducing many psychological problems such as stuttering and the culture-related nature of social behaviors, this study was conducted to assess social reactions affecting the severity of stuttering among Iranian adults who stutter.

    Method

    This qualitative study was conducted using conventional content analysis. Sampling was conducted using purposive sampling and continued until data saturation. Finally, 26 stutterers were evaluated through non-structured interviews. Data were simultaneously analyzed with data collection according to the steps suggested by Graneheim and Lundman.

    Results

    After data analysis, two main categories including “moderating social reactions” and “exacerbating social reactions”, and from these categories, one theme “social reactions affecting the severity of stuttering”, were extracted.

    Conclusion

    According to the results, adults who stutter, had unpleasant experiences with inadequate level of public’s awareness about stuttering or media ads and some other people’s reactions, which some of them are similar to results obtained in other cultures. The results of this study can be useful in designing educational protocols for increasing the awareness of the society about stuttering, and consequently, play a key role in the treatment process among these individuals.

    Keywords: Stuttering, Social reactions, Content analysis
  • Effat –Al- Sadat Merghati-Khoei, Fariba Taleghani, Mahnaz Noroozi*, Mahgol Tavakoli, Ali Gholami Pages 280-289
    Introduction

    Youths are considered as a susceptible group in terms of engagement in pre-marital sexual relationships. Therefore, this study was conducted to explain factors protecting youths in engagement in pre-marital sexual relationships.

    Method

    This qualitative study was performed on 30 youths as well as 17 other participants (other than the youths) living in Isfahan in 2013. Data were collected through semi-structured interviews. Data were analyzed using qualitative conventional content analysis.

    Results

    After data analysis, two themes including "having a strong and secure personality" and "obeying the religious beliefs and principles" were obtained.

    Conclusion

    According to the results, having a healthy personality and obeying religious beliefs play an outstanding role in protecting youths in engagement in pre-marital sexual relationships? The results of this study can pave the way toward interventions for internalizing religious values as well as developing healthy personality in youth, which help their sexual health promotion.

    Keywords: Protective factors, Sexual behaviour, Youths, Qualitative study, Iran
  • Sahar Arab, Tayebe Ziaei, Nasser Behnampour, Elham Khoori* Pages 290-299
    Introduction

    Adolescence is a more Challenging period than other periods of life. Though academic achievement is a universal concern for all students, but the perception of adolescents about these concerns and its severity is more related to the atmosphere and culture of the society in where students live. Hence, according to the effect of education system on adolescents, this study aimed to determine Educational concerns of high school female students from their own perspective.

    Method

    This quantitative content analysis study was performed on 500 high school female students in Gorgan city. Data were collected using an open-ended question about students' concerns about their daily lives. In total, 482 sheets including adolescents concerns, were analyzed.

    Results

    The findings showed three categories of self (%93.8), significant other (%44.8), and peripheral system (%21.2). In this study, the adolescents' concerns categorized in the three categories that were related to their education system, were discussed.

    Conclusion

    The results of this study showed high concern of adolescents about academic achievement. The current education policies push adolescents into one-dimensional life, without learning skills. The result could lead to bringing up adolescents who have difficulty in shaping their personality, humanity, and creativity, and have not learned the essential skills of life. Therefore, society seems to need corrective changes in the education system.

    Keywords: Concern, Adolescent, Education system, Study
  • Roya Sadeghi, Sara Mortaz Hejri, Elham Shakibazadeh, Abbas Rahimi Foroushani, Hashem Heshmati* Pages 300-317
    Introduction

    Despite the importance of health education, studies revealed that health education in Iran’s health system is not desirable, so the present study was done to investigate the barriers of health education in Iran’s health system.

    Method

    This qualitative study was done in 2019. Twenty health experts and physician and 26 community-based health workers (CHWs) were selected through purposive sampling method. Data were collected using semi-structured interview and group discussion. The data were analyzed using Lundman and Graneheim content analysis approach.

    Results

    After data analysis, five themes including personal barriers (low capability of CHWs, low personal motivation, and wrong belifes of educator), interpersonal (the weakness of other health care providers in educating CHWs, inaccurate communication, poor commitment, and Customer-related problems), organizational (the weakness in empowerment of health care providers, high workload of CHWs, problems related to educational resources, and inappropriate evaluation and monitoring), social (low credibility of CHWs among Community Members (CMs), economical issues of CMs, and challenges related to using internet and virtual social networks), and contextual barriers (those related to universities, radio and television, and the gap between practical and theoretical education) were extracted.

    Conclusion

    As barriers are multidimensional, so it is recommended to develop a comprehensive plan with cooperation of managers, experts, and health providers for solving the barriers.

    Keywords: Health education, Barriers, Health system