فهرست مطالب

پژوهشنامه فیزیولوژی ورزشی کاربردی - پیاپی 30 (پاییز و زمستان 1398)

پژوهشنامه فیزیولوژی ورزشی کاربردی
پیاپی 30 (پاییز و زمستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/10/01
  • تعداد عناوین: 15
|
  • فتانه فرهمند، مریم نورشاهی*، مریم سلیمانی، حمید رجبی، کوین پاور صفحات 15-29
    سابقه و هدف

    فعالیت ورزشی نقش مهمی در افزایش بیومارکرهای میلین ساز دارد. همچنین، علایم پاتولوژیک را در موش‏های مبتلا به ام اس در مدل آنسفالومیلیت خود ایمنی (EAE) بهبود می‏بخشد. هدف از  مطالعه حاضر ارزیابی اثر 6 هفته پیش آماده سازی با تمرین تناوبی شدید (HIIT) بر میزان کلوتو و پروتئین پروتیولیپید (PLP) و میزان پیشرفت بیماری در موش‏های مبتلا به بیماری ام اس بود.

    مواد و روش ها

    حیوانات پس از آشناسازی با آزمایشگاه به دو گروه تمرین (EX=20)  و کنترل (Con=20) تقسیم شدند. پس از 4 هفته، گروه تمرین و کنترل به دو گروه تقسیم و EAE  به نیمی از حیوانات در گروه کنترل و تمرین  القا شد. در گروه EX-EAE1  بعد از 4 هفته تمرین، EAE القا و پروتکل تمرین تا هفته ششم ادامه داشت. در گروه EX-EAE2  بعد از 4 هفته تمرین، EAE القا و تمرین متوقف شد. برای تحلیل های آماری از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه استفاده شد.

    یافته ها

    میزان کلوتو و PLP در گروه EAE-EX1 در مقایسه با EAE  و EAE-EX2 افزایش یافت (P≤0.0001). همچنین، دمیلینه شدن درگروه EAE-EX1 درمقایسه با گروه EAE کاهش یافت (P≤0.007). در هر دو گروه ورزش میزان TNF-α  نسبت به گروه EAE کاهش داشت (P≤0.0001).

    نتیجه گیری

    نتایج تحقیق حاضر نشان داد پیش آماده سازی با تمرین تناوبی شدید میزان کلوتو و PLP را افزایش و پیشرفت بیماری را در مدل (EAE) کاهش داد.

    کلیدواژگان: ام اس، پروتئو لیپید پروتئین، تمرین تناوبی شدید، مخچه
  • زهرا جهانیان، ولی الله دبیدی روشن* صفحات 31-47
    سابقه و هدف

    چاقی، بویژه چربی احشایی با مشکلات بهداشتی از جمله افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی، دیابت نوع 2، سرطانها و مرگ زودرس مرتبط می باشد. هدف اصلی مطالعه حاضر بررسی ارتباط بین چاقی مرکزی و آمادگی قلبی تنفسی در اعضای هیات علمی و کارمندان مرد و زن دانشگاه مازندران بود.  

    مواد و روش ها

    این مطالعه مقطعی به روش داوطلبانه روی 300 نفر از پرسنل دانشگاه مازندران انجام شد. شاخصهای ترکیب بدنی (BMI، محیطهای دور لگن، کمر و گردن)،چاقی مرکزی (SBSI، BAI، WHR و WHtR) و شاخصهای عملکردی (تعداد گامها در روز و Vo2max پروتکلهای شاتل و گام شمار) بررسی شد. داده ها با استفاده از روش های آماری t مستقل، آنالیز واریانس یکطرفه و آزمون همبستگی پیرسون تحلیل شد.

    یافته ها

    همبستگی معکوس معنی داری بین شاخصهای چاقی مرکزی(WHR، WHtR ،BAI و (SBSI و شاخصهای آمادگی قلبی و تنفسی(Vo2max گام شمار ، Vo2max شاتل و تعداد گامهای طی شده در روز) در اعضای هیات علمی و کارمندان مرد و زن دانشگاه مازندران وجود داشته است (05/0p≤).

    نتیجه گیری

    یافته های مطالعه حاضر نشان داد که کاهش شاخصهای چاقی مرکزی همسو با میزان آمادگی قلبی تنفسی در اعضای هیات علمی و کارمندان مرد و زن دانشگاه مازندران است.

    کلیدواژگان: WHtR، گام شمار، VO2max، شکل بدن بر پایه سطح، شاخص چاقی بدن
  • رستم علی زاده*، مرضیه کلامی فرد، لیدا مرادی، مهدی امیدی صفحات 49-62
    زمینه و هدف

    یک آزمون کامل در ورزشی خاص باید بر اساس نیازهای حرکتی و فیزیولوژیکی خاص درگیر در آن ورزش طراحی شده است.هدف از این تحقیق بررسی اعتبار و پایایی آزمون طراحی شده جدید چابکی در بسکتبال بود.

    روش شناسی

    آزمودنی های تحقیق را تعداد 65 نفر از بازیکنان غیرنخبه و 105 نفر از بازیکنان نخبه بسکتبال تشکیل می دادند. آزمون طراحی شده شامل حرکات مختلف با توپ و بدون توپ در دامنه طولی زمین بسکتبال بود که بازیکنان در دو وضعیت باز و بسته انجام می دادند. آزمون ملاک چابکی در این تحقیق، آزمون Tبود.

    یافته ها

    نتایج تحقیق نشان داد بین اجرای آزمون طراحی شده به صورت بسته و باز با آزمون T بدون در نظر گرفتن سطح مهارتی ارتباط معنی داری وجود دارد (05/0>P ،80/0<r)، که این همبستگی در گروه نخبه بیشتر از گروه غیر نخبه بود (80/0<r). همچنین همبستگی درون گروهی (پایایی) دو مرتبه اجرای آزمون چابکی طراحی شده به صورت بسته و باز بدون در نظر گرفتن سطح مهارتی بالا و معنی دار بود (05/0>P ،90/0<r). علاوه بر این آزمون طراحی شده به صورت باز و بسته دارای توانایی بیشتری نسبت به آزمون T در ارزیابی چابکی بود (05/0>P).

    نتیجه گیری

    می توان چنین استباط کرد که آزمون طراحی شده چابکی ویژه بسکتبال، آزمون معتبر و پایایی در حالت باز و هم بسته برای ارزیابی چابکی بازیکنان بسکتبال است. این آزمون توانایی بیشتری در تمایز سطح مهارت زنان  بسکتبالیست دارد.

    کلیدواژگان: آزمون طراحی شده چابکی، بازیکنان زن، بسکتبال، پایایی، روایی
  • محمدرضا حامدی نیا، میترا خادم الشریعه*، فاطمه قادری سهی صفحات 63-76
    زمینه و هدف

    مولتیپل اسکلروزیس یک بیماری التهابی و مزمن دستگاه عصبی مرکزی همراه با اتیولوژی ناشناخته است. با توجه به اثرات مثبت فعالیت ورزشی در این بیماران و کمبود اطلاعات در زمینه تمرینات ترکیبی، هدف این مطالعه بررسی اثر یک دوره تمرین ترکیبی بر سطوح TNF-α و TGF-β1 سرمی در زنان مبتلا به MS بود.

    مواد و روش ها

    آزمودنی های تحقیق حاضر شامل 20 زن مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس، با دامنه سنی20-50 سال و با درجه ناتوانی 2- 5، بودندکه به صورت تصادفی در دو گروه کنترل (10 نفر، سن 66/5±64/36 سال) و تجربی (10 نفر، 76/5±4/37 سال) قرار گرفتند. ازمودنی ها به مدت 12 هفته و 3 جلسه در هفته (دو جلسه تمرین استقامتی و یک جلسه تمرین مقاومتی) تمرینات مورد نظر را اجرا کردند.

    نتایج

    یافته ها نشان داد، وزن و درصد چربی بدن در اثر تمرین تغییر معناداری نداشته است. در حالیکه تمرین سبب کاهش معنادار میزان ناتوانی بیماران (002/0 = P) شد. در خصوص متغیر های بیوشیمیایی  TNF-αو TGF-β1 تمرین هیچ گونه تغییر معناداری در این شاخص ها ایجاد نکرد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج به دست آمده به نظر می رسد تمرین ترکیبی گزینه ای مناسب جهت بهبود درجه ناتوانی بیماران MS باشد، ولی بر شاخص های التهابی و بیوشیمیایی مرتبط با این بیماری اثرگذار نبود.

    کلیدواژگان: تمرین ترکیبی، MS، TNF-α، TGF-β1
  • هادی روحانی، کریم آزالی علمداری* صفحات 77-102
    سابقه و هدف

    در حال حاضر در مورد اثر حجم تمرین و ویژگی های فردی بیماران مبتلا به پرفشارخونی (سن، جنسیت، یایسگی، مصرف دارو و...) بر مقدار کاهش فشار سیستولی و دیاستولی ناشی از تمرین هوازی اطلاعات اندکی وجود دارد. بنابراین هدف این فراتحلیل تعیین و مقایسه مقدار تغییرات فشار خون پس از تمرین هوازی و تفکیک اثرات در بین زیرگروه های مختلف مربوط به تمرین و بیماران بود.

    مواد و روش ها

    کارآزمایی های بالینی بررسی کننده تاثیر تمرین هوازی بیش از چهارهفته بر روی بیماران پرفشارخونی منتشر شده در مجلات پژوهشی انگلیسی و فارسی تا آگوست 2018 از سایتهای google، sid و magiran و Pubmed سرچ شده و مورد فراتحلیل قرار گرفتند. مدلهای اثرات تصادفی و ثابت برای فراتحلیل اندازه اثر(تفاوت در میانگین با تناوب اطمینان %95) به ترتیب در 20 و 21 پژوهش مربوط به فشارخون سیستولی و دیاستولی با I2 کمتر از %50 با استفاده از نرم افزار CMA2 استفاده شد. زیرگروه های طبقه ای شامل جنسیت، یایسگی، مصرف دارو، تعداد جلسات تمرین هفته، شدت و مدت هر جلسه، کل زمان تمرین در هفته و کل مدت اجرای تمرین با ANOVA مقایسه شدند و همبستگی بین سن و پاسخ فشارخون به تمرین هوازی با فرا رگرسیون تصادفی ساده بررسی شد.

    یافته ها

    اثر کلی تمرینات هوازی بر فشارخون سیستولی و دیاستولی به ترتیب برابر با 72/8- و 88/3- میلی متر جیوه کاهش به دست آمد(001/0=P). با اینکه اندازه اثر تمرین هوازی بر فشار سیستولی و دیاستولی در مورد تمام زیرگروه های طبقات (به جز در مورد فشار سیستولی تمرینات کم شدت و فشار دیاستولی زنان یایسه) معنی دار بود(05/0>P)، ولی فقط در بین زیرگروه های طبقه "کل مدت اجرای تمرین" مقدار کاهش فشارخون سیستولی متفاوت بود(002/0=P).

    نتیجه گیری

    تمرین هوازی بی اعتنا به تاثیر تعدیل کننده طبقه سنی، وضعیت یایسگی، مصرف دارو و یا دوز تمرین، سبب کاهش خفیف فشارخون بیماران پرفشارخون می شود که در تمرینات بین هشت تا 10 هفته، بیشترین فواید را گزارش شده است. ولی به دلیل محدودیتهای بسیار زیاد تحقیقات موجود، هنوز باید منتظر انجام کارآزمایی های دارای تعداد آزمودنی های بیشتر و مدت تمرینی طولانی تر بود.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، فشار خون سیستولی، فشار خون دیاستولی، پرفشارخونی، فراتحلیل
  • علیرضا علمیه*، بهمن رفیع زاده، هومن خان باباخانی صفحات 103-114
    زمینه و هدف

    فعالیت ورزشی و تغذیه قابلیت کنترل بیماری کبد چرب را در کودکان و نوجوانان چاق دارد. هدف پژوهش حاضرتاثیر هشت هفته تمرین هوازی تناوبی و مصرف عصاره کاسنی بر سطوح آنزیم های آلانین آمینو ترانسفراز و آسپارتات آمینو ترانسفراز پسران چاق مبتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی بود.

    مواد و روش ها

    36 نفر از دانش آموزان پسر 13 تا 15 سال به طور تصادفی به سه گروه 12 نفره تمرین + مکمل، تمرین + دارونما و مکمل تقسیم شدند. در هر سه گروه خون گیری به عنوان پیش آزمون و پس آزمون به عمل آمد. گروه های تمرین به اجرای برنامه تمرین هوازی از نوع تناوبی تواتر 4 جلسه در هفته و به مدت 8 هفته پرداختند. آزمودنی ها در طی این دوره روزانه 200 میلی لیتر عصاره گیاه کاسنی یا دارونما دریافت کردند.

    یافته ها

    نتایج آزمون آنالیز واریانس یک طرفه تحقیق نشان داد سطوح سرمی ALT و AST  در هر سه گروه کاهش معناداری یافت (0001/0≥P) و این کاهش در گروه تمرین+ مکمل در مقایسه با سایر گروه ها بیشتر بود (05/0>P).  

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش نشان داد مصرف همزمان مکمل کاسنی به همراه تمرین هوازی می تواند باعث کاهش  آنزیم های ALT و AST شود . بنابراین برای درمان بیماران مبتلا به کبد چرب غیرالکی نمرین هوازی به همراه مصرف عصاره کاسنی پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: آسپارتات آمینوترانسفراز، آلانین آمینوترانسفراز، تمرین هوازی، کاسنی، کبد چرب
  • فاطمه اکبری، مهرزاد مقدسی*، سیروس فارسی، محمد امین عدالت منش صفحات 115-128
    سابقه و هدف

    اگرچه مطالعات بر انجام فعالیت های ورزشی تاکید دارند، اما اثر تعاملی فعالیت ورزشی همراه با مصرف زعفران بر عملکرد شناختی بیماران آلزایمری به درستی مشخص نیست. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر هشت هفته تمرین استقامتی همراه با زعفران بر ارزیابی حافظه کاری و حافظه احترازی غیرفعال در موش های صحرایی تیمار شده با نوروتوکسین به عنوان مدلی از بیماری آلزایمر بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی 40 سر موش صحرایی نر بالغ از نژاد اسپراگ داولی با تزریق درون صفاقی 8 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن حیوان، سم تری متیل تین مبتلا به بیماری آلزایمر شده و در گروه های (1) کنترل مبتلا به آلزایمر، (2) تمرین استقامتی (3) تمرین استقامتی و مصرف زعفران (4) مصرف زعفران و (5) شم تقسیم شدند. جهت بررسی اثرات القاء بیماری آلزایمر بر متغیرهای تحقیق 8 سر موش صحرایی سالم در گروه کنترل قرار گرفتند. موش های صحرایی گروه های 2 و 3 به مدت هشت هفته، سه جلسه در هفته، هر جلسه  15 تا 30 دقیقه و با سرعت 15 تا 20 متر بر دقیقه بر نوارگردان ویژه موش های صحرایی دویدند و گروه های 3 و 4 به مدت هشت هفته روزانه 25 میلی گرم بر کیلوگرم از وزن بدن موش های صحرایی عصاره آبی زعفران را به صورت صفاقی دریافت کردند. آزمون حافظه کاری با استفاده از دستگاه ماز (Y- Maze) و حافظه احترازی غیرفعال توسط شاتل باکس اندازه گیری شد. جهت تجزیه و تحلیل یافته های تحقیق از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه به همراه آزمون تعقیبی توکی و آنالیز واریانس دو طرفه انجام شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد تمرین استقامتی به تنهایی و مصرف عصاره آبی زعفران موجب بهبود معنی دار حافظه کاری (002/0=P و 09/11= F برای تمرین استقامتی و 01/0=P و 51/7=F برای عصاره زعفران) و حافظه احترازی غیرفعال (001/0=P و 20/22= F برای تمرین استقامتی و 001/0=P و 83/25=F برای عصاره زعفران) در موش های صحرایی مبتلا به بیماری آلزایمر می شود. همچنین تعامل تمرین استقامتی و مصرف عصاره آبی زعفران در کاهش مدت زمان سپری شده در خانه تاریک معنی دار بود (001/0=P و 07/23= F). این در حالی بود که تعامل تمرین و عصاره آبی زعفران در افزایش مدت زمان ورود به خانه تاریک و افزایش درصد رفتارهای تناوبی در موش های صحرایی آلزایمری شده با سم تری متیل تین معنی دار نبود.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد تمرین استقامتی و مصرف عصاره آبی زعفران موجب بهبود حافظه کاری و حافظه احترازی در موش های صحرایی آلزایمری شده با سم تری متیل تین می گردند.

    کلیدواژگان: تمرین استقامتی، مکمل زعفران، حافظه کاری، حافظه احترازی، بیماری آلزایمر
  • علی رسولی، رزیتا فتحی*، مریم کوشکی جهرمی صفحات 129-143
    سابقه و هدف

    سطوح اسیدهای آمینه شاخه دار در افراد چاق افزایش می یابد و با مقاومت به انسولین و دیابت نوع 2 مرتبط است. هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر تمرین مقاومتی دایره ای بر سطوح پلاسمایی اسیدهای آمینه ی شاخه دار و مقاومت به انسولین در پسران نوجوان چاق بود.

    مواد و روش ها

    33 پسر نوجوان چاق (30≤BMI) با دامنه سنی 17-14 سال به صورت تصادفی به دو گروه تمرین مقاومتی دایره ای (16 نفر) و کنترل (17 نفر) تقسیم شدند. برنامه تمرین مقاومتی دایره ای به مدت 8 هفته، سه جلسه در هفته اجرا گردید. برنامه تمرینی شامل 11 ایستگاه بود. تمرین در 4 هفته اول طی 2 ست با 70%-75 یک تکرار بیشینه، 10-12 تکرار و در 4 هفته دوم طی 4 ست با %75-80 یک تکرار بیشینه، 6-8 تکرار اجرا شد. فاصله استراحتی بین ایستگاه ها و ست ها به ترتیب 30 و 180 ثانیه بود. برای اندازه گیری سطوح پلاسمایی اسیدهای آمینه شاخه دار از روش HPLC استفاده شد.

    یافته ها

    در مقایسه با گروه کنترل، تمرین مقاومتی موجب کاهش وزن (001/0P<)، BMI (001/0P<)، گلوکز (035/0P=)، والین (007/0P=) و مجموع اسیدهای آمینه شاخه دار (007/0P=) گردید و کاهش شاخص مقاومت به انسولین به سطح معنادار نرسید (083/0P=).

    نتیجه گیری

    تمرینات مقاومتی دایره ای در نوجوانان چاق منجر به بهبود سطوح اسیدهای آمینه شاخه دار پلاسما، گلوکز و مقاومت به انسولین می شود. با توجه به اینکه کودکان و نوجوانان چاق بیشتر در معرض ابتلا به بیماری های مختلف نظیر دیابت هستند، احتمالا تمرین مقاومتی دایره ای بتواند از ابتلا به اختلالات متابولیک مرتبط با چاقی پیشگیری کند.

    کلیدواژگان: نیمرخ متابولومیک، متابولیت ها، چاقی، تمرینات دایره ای
  • صبا ابراهیمی*، امیر حسین حقیقی، کریم نیکخواه صفحات 145-160
    زمینه و هدف

    بخوبی مشخص شده که استرس اکسیداتیو در مولتیپل اسکلروزیس(MS) سبب آسیب غشا لیپیدی و تخریب بافت عصبی می شود. هدف تحقیق حاضر، بررسی اثر هشت هفته تمرین ترکیبی (هوازی- مقاومتی) همراه با مصرف مکمل کوآنزیم Q10 بر عملکرد آنزیم های آنتی اکسیدانی و شاخص پراکسیداسیون لیپیدی در زنان مبتلا به MS بود.

    مواد و روش ها

    60  زن داوطلب مبتلا به MS انتخاب (میانگین سنی  9/15± 19/35 سال، وزن 6/13±2/59 کیلوگرم  و مقیاس ناتوانی 6/0 ±5/3) و به طور تصادفی در 4 گروه  مساوی دارونما، مکمل، تمرین-دارونما و مکمل-تمرین قرار گرفتند. گروه های تجربی کوآنزیمQ10  و گروه کنترل(دارونما)، دارونما را به مقدار 300 میلی گرم  در روز مصرف کردند. برنامه تمرین ترکیبی (هوازی-مقاومتی) به مدت 8 هفته، سه جلسه در هفته انجام شد. قبل و بعد از دوره تمرینی، برای بررسی تغییرات آنزیم های سوپر اکساید دیسموتاز(SOD)، گلوتاتیون پراکسیداز (GPX)، ظرفیت تام آنتی اکسیدانی (TAC)و میزان مالون دی آلدیید (MDA) از همه آزمودنی ها در حالت ناشتا خون گیری به عمل آمد. برای مقایسه متغیرها از آزمون آنالیز واریانس اندازه های تکراری استفاده شد. (P

    نتایج

    سطوح سرمی سوپر اکساید دیسموتاز و Q10 در هر سه گروه در مقایسه با گروه دارونما افزایش معنا داری داشت (P=0.001). اما دیگر شاخص های تحقیق (GPX,TAC,MDA) بین چهار گروه تفاوت معنا داری مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    اگر چه انجام تمرینات ترکیبی با شدت متوسط همراه با مصرف مکمل کوآنزیم Q10 می تواند باعث افزایش غلظت سرمیSOD وQ10  این بیماران شود. اما تحقیق حاضر نتوانست تاثیر معنی داری بر بهبود ظرفیت آنتی اکسیدانی و شاخص پراکسیداسیون لیپیدیMDA)) در زنان مبتلا به MS نشان دهد. لذا پیشنهاد می شود با توجه به نقش مخرب احتمالی استفاده همزمان مکمل آنتی اکسیدانی و فعالیت ورزشی، برای حفظ اثرات مثبت سازگار کننده فعالیت بدنی با شدت متوسط در بیماران MS مصرف مکمل های آنتی اکسیدانی محدود شود.

    کلیدواژگان: سوپراکساید دیسموتاز، پراکسیداسیون لیپیدی، کوآنزیم Q10، تمرین ترکیبی، مولتیپل اسکلروزیس
  • عبدالرضا کاظمی*، الهه جهانشاهی صفحات 161-174
    سابقه و هدف

    مسیر /Fn14 Tweak پاسخ های فیزیولوژیکی مختلف شامل بقا سلول، تکثیر، تمایز، رگ زایی، مهاجرت و آپوپتوز را تنظیم می کند. هدف پژوهش حاضر بررسی اثر لیگاسیون عصب نخاعی  بر بیان ژن های   Tweakو Fn14 عضله EDL موش های نر ویستار پس از تمرین HIT بود.

    مواد و روش ها

    بدین منظور، 24 موش نر ویستار  در 2 گروه  12 تایی کنترل (C) و تمرین (HIT) قرار گرفتند. گروه تمرین بعد از یک هفته آشناسازی برنامه 4 هفته HIT را انجام دادند. سپس به طور تصادفی ساده  به دو گروه 6 تایی تمرین (HIT) و گروه لیگاسیون عصب نخاعی (HIT-SNL) قرار گرفتند. همزمان گروه کنترل نیز به دو گروه 6 تایی  کنترل (C) و لیگاسیون عصب نخاعی (C-SNL) تقسیم شدند. 4 هفته  پس از SNL  موش ها  قربانی و عضله EDL و نعلی استخراج و بیان ژن ها به روش کمی سازی داده ها Real-time PCR اندازه گیری شد و با استفاده از آزمون تحلیل واریانس دو راهه داده ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

     نتایج نشان داد کاهش فعالیت بدنی به شکل SNL سبب افزایش  معنی داری بیان ژن های  Tweakو Fn14 می شود (به ترتیب 0001/0=P  و 002/0=P). همچنین انجام تمرین HIT قبل از SNL در گروه تمرین- SNL به طور قابل ملاحظه ای بیان ژن های Tweak و Fn14 را  نسبت به گروه کنترل-SNL کاهش می دهد (به ترتیب 0001/0=P و 001/0=P). علاوه بر این، یافته ها نشان می دهد SNL اثر معنی داری بر نسبت وزن عضله نعلی به طول درشت نی دارد (01/0=P). از طرف دیگر انجام تمرینات HIT قبل از SNL سبب افزایش معنی دار  آن  شد (03/0=P).

    نتیجه گیری

     کاهش فعالیت بدنی به شکل لیگاسیون با افزایش بیان ژن های Tweak و Fn14  همراه بود.از طرف دیگر تمرین تناوبی شدید در کاهش ژن های آتروفیک موثر بوده است.  با توجه به این یافته ها، انجام تمرینات HIT قبل از ابتلا به بی فعالیتی بتواند روند آتروفی عضلانی را کاهش دهد.

    کلیدواژگان: لیگاسیون عصب نخاعی، ژن Tweak، ژن Fn14 و تمرین تناوبی شدید
  • لطفعلی بلبلی*، عسگر ایران پور صفحات 175-188
    سابقه و هدف

    روش ژیومتریکی دینامیک غیرخطی بررسی تغییرپذیری ضربان قلب نسبت به روش های خطی از قبیل روش زمان محور و فرکانس محور تغییرپذیری ضربان قلب اطلاعات ارزشمندی از ساختار پاسخ پذیری سیستم اتونوم قلبی ارایه می نماید. هدف از این پژوهش، بررسی اثر یک دوره متوالی فعالیت ورزشی هوازی بر تغییرپذیری ضربان قلب با استفاده از روش غیرخطی احتمال تکرار توالی های هم شکل در مردان جوان دانشگاهی می باشد.

    مواد و روش ها

    28 مرد جوان دانشگاهی به طور تصادفی در گروه های پژوهش(گروه کنترل؛ گروه تمرین هوازی) تقسیم بندی گردیدند. در دوره پیش آزمون و بعد از مداخله تمرین هوازی، تمامی پارامترهای تغییرپذیری ضربان قلب با روش زمانی و توالی های ضربان قلب اندازه گیری گردید. سپس انحراف معیار توالی های ثبت شده با استفاده از روشPoincare plotتفسیر گردید. به منظور مقایسه تفاوت ها در مراحل پژوهش، از آزمون های تی مستقل و همبسته استفاده گردید.

    یافته ها

    انحراف معیار آنی اینتروال ضربه به ضربه تغییرپذیری ضربان قلب(SD1) نسبت به گروه کنترل(01/0=p) و پیش آزمون(01/0=p) و انحراف معیار مداوم اینتروال ضربه به ضربه تغییرپذیری ضربان قلب(SD2) نسبت به گروه کنترل(01/0=p) و پیش آزمون(02/0=p) افزایش معنی داریداشت.بعد از تبدیل به حالت نرمال SD1nنسبت به گروه کنترل(02/0=p)افزایش معنی دار و نسبت به پیش آزمون(08/0=p) افزایش غیرمعنی داری داشت،SD2nنسبت به گروه کنترل(04/0=p) افزایش معنی دارو نسبت به پیش آزمون(02/0=p) افزایش غیرمعنی داری داشت. مقایسه نسبت انحراف معیار آنی به انحراف معیار مداوم(SD2/SD1) نسبت به گروه کنترل و پیش آزمون تفاوت معنی داری را نشان نداد.

    نتیجه گیری

    اجرای منظم و مداوم فعالیت ورزشی هوازی با شدت متوسط سبب بهبود پاسخ پذیری عصبی قلبی در مردان جوان دانشگاهی می گردد.

    کلیدواژگان: فعالیت ورزشی هوازی، سیستم اتونوم قلبی، تغییرپذیری ضربان قلب، روش Poincare plot
  • امیر برجسته، بهمن میرزایی*، فرهاد رحمانی نیا صفحات 189-202
    سابقه و هدف

    تمرین با محدودیت جریان خون (BFR) به سمت عضله فعال، به عنوان یک روش تمرینی جدید مورد توجه محققین قرار گرفته است. مطالعات پیشنهاد کرده اند که تمرین BFR در بهبود همزمان آمادگی قلبی عروقی و عضلانی موثر است. بر این اساس، برای درک بهتر مکانیسمهای درگیر در این سازگاریها، هدف این مطالعه بررسی تحریک همزمان سیگنالهای مرتبط با ظرفیت استقامتی عضله و سنتز پروتئین پس از فعالیت راه رفتن با محدودیت جریان خون بود.

    مواد و روش ها

    پنج مرد سالم تمرین نکرده (سن: 02/1±4/33 سال؛ توده بدن: 69/4±64/79 کیلوگرم؛ قد: 02/9±4/173 سانتی متر؛ چربی بدن: 22/2±97/18 درصد) در دو وهله جداگانه مورد بررسی قرار گرفتند: (1) راه رفتن با BFR با شدت 40% از توان هوازی بیشینه و (2) فعالیت در شرایط کاملا مشابه بدون BFR. نمونه های بایوپسی (عضله پهن جانبی) قبل و 3 ساعت پس از فعالیت و نمونه های خونی نیز قبل، بلافاصله بعد و 2 ساعت بعد از فعالیت از سیاهرگ آنته کوبیتال گرفته شد.

    یافته ها

    محتوای پروتئین های (012/0 P=) PGC-1α و فسفوریلاسیون (017/0 P=) Akt سه ساعت پس از فعالیت با BFR به طور معنی داری از گروه فعالیت بدون BFR بالاتر بود. لاکتات خون و کورتیزول متعاقب فعالیت با و بدون BFR افزایش معنی دار نشان ندادند. IGF-1، بلافاصله بعد فعالیت با BFR در مقایسه با مقادیر اولیه افزایش معنادار داشت (001/0 P=). هورمون رشد نیز بلافاصله بعد از فعالیت با BFR در مقایسه با مقادیر قبل از فعالیت و در مقایسه با فعالیت بدون BFR افزایش معنادار نشان داد (046/0 P=).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که سیگنالهای مرتبط با عملکرد هوازی و هایپرتروفی عضله به طور همزمان متعاقب راه رفتن با BFR فعال شده و احتمالا توجیهی برای بهبود عملکرد هوازی و هایپرتروفی مشاهده شده در چندین مطالعه تمرینی متعاقب تمرین هوازی با محدودیت جریان خون می باشند.

    کلیدواژگان: بایوژنز میتوکندری، کاتسو، هایپرتروفی عضله، انسداد عروق
  • حدیث حسینی، ضیاء فلاح محمدی*، مژگان معمارمقدم، سید اسماعیل حسینی نژاد صفحات 203-212
    سابقه و هدف

    راه رفتن در سالمندی تحت تاثیر فرآیندهای تخریبی عصبی عضلانی و همینطور شناختی می باشد. افزایش توجه به اندام ها حین فعالیت های ساده و خودکار، افزایش سطوح هم انقباضی را به عنوان مکانیزم جبرانی به دنبال دارد، لذا هدف از تحقیق حاضر اثر یک دوره تمرین راه رفتن با تحریکات ریتمیک دیداری به عنوان یک توجه بیرونی بر هم انقباضی عضلات اندام تحتانی سالمند می باشد، تا توجه به مفاصل و عضلات حین راه رفتن را حذف کرده و ناهنجاری هم انقباضی بهبود یابد.

    مواد و روش ها

    30 مرد سالمند (60 تا 75 سال) بطور داوطلبانه در این تحقیق شرکت کردند. پس از همگن سازی، بطور تصادفی به 2 گروه کنترل (بدون تمرین، راه رفتن عادی بدون مداخله) و 1 گروه تجربی (راه رفتن با تحریک موزون دیداری) تقسیم شدند. برای ارزیابی هم انقباضی، عضلات: ساقی قدامی، نعلی، پهن داخلی، پهن خارجی و دوسررانی طی 90 ثانیه راه رفتن عادی در پیش و پس آزمون مورد بررسی قرار گرفت. تمرینات به مدت 6 هفته، 3 جلسه درهفته و هر جلسه 20 دقیقه انجام شد. تحلیل داده ها توسط مدل آنالیز کوواریانس پارامتریک و بوت استرپ ناپارامتریک در سطح معناداری 05/0 انجام شد.

    یافته ها

    نتایج آماری نشان داد که 6 هفته تمرین راه رفتن با تحریکات ریتمیک بر هم انقباضی عضلات سالمند معنی دار نبود (05/0<P).

    نتیجه

    نتایج نشان می دهد راه رفتن با تحریکات ریتمیک دیداری بر هم انقباضی عضلات منتخب در سالمندی اولیه اثری نداشت. به نظر می رسد برای مشاهده تغییرات چشم گیر در الگوهای پیچیده عضلانی مدت زمان تمرین بیشتر (چه از نظر طول دوره و چه از نظر تعداد و زمان جلسات تمرین) مورد نیاز است.

    کلیدواژگان: الکترومایوگرافی، تحریکات ریتمیک بینایی، سالمندی اولیه
  • فرنیا رضاییان عطار، روح الله نیکویی*، داریوش مفلحی صفحات 213-225
    سابقه و هدف

    نوسانات هورمونی چرخه قاعدگی معمولا با تغییر در عملکرد ورزشی همراه است. هدف از تحقیق حاضر، مطالعه تاثیر مراحل مختلف چرخه  قاعدگی بر عملکرد هوازی، انتخاب سوبسترای مصرفی و  شاخصهای فیزیولوژیکی معادل با آستانه بی هوازی در زنان فعال شهر کرمان بود.

    مواد و روش ها

    دوازده زن فعال با چرخه قاعدگی منظم در تحقیق شرکت کردند. آزمودنی ها دو آزمون  فزآینده استاندارد را در اواسط مرحله لوتیال و فولیکولار خود تا سرحد واماندگی انجام دادند. درخلال آزمون گازهای تنفسی بطور نفس به نفس جمع آوری شد. آستانه بی هوازی (افزایش ناگهانی در معادله تهویه ای اکسیژن(VE/VO2))،  نقاط Fatmax و cross over (با استفاده از مقادیر RER) تعیین و ضربان قلب و اکسیژن مصرفی معادل با آنها استخراج و این متغیر ها بین مراحل مختلف قاعدگی بوسیله آزمون t  زوجی باهم مقایسه شدند.

    یافته ها

    سطوح استرادیول و پروژسترون در مرحله لوتیال بطور معنی دار از مرحله فولیکولار بالاتر بود (05/0>P). اکسیژن مصرفی (میلی لیتر در کیلو گرم وزن بدن در دقیقه) معادل با آستانه بی هوازی (فولیکولار 3/3±8/30 ، لوتیال 1/2±6/34)، نقطه Fatmax (فولیکولار 6/1±2/16 لوتیال 7/1±1/19) و نقطه)  Cross overفولیکولار 3/3±18و لوتیال5/4±8/21) بود و بین دو مرحله تفاوت معنادار داشت (همه (05/0>P)). وقوع زمانی  Cross over در مرحله فولیکولار و لوتیال به ترتیب در ثانیه 72±200 و 67±230 بود و تفاوت بین دو مرحله معنی دار بود (05/0>P). 

    نتیجه گیری

    بطور کلی، تحقیق حاضر نشان داد که مقادیر متفاوت هورمون های جنسی ممکن است سبب بهبود آستانه بی هوازی گردیده که به نظر می رسد این کار را از طریق تغییر سوبسترای مصرفی به سمت چربی در شدت های زیر آستانه بی هوازی انجام می دهد.

    کلیدواژگان: چرخه قاعدگی، عملکرد هوازی، آستانه بی هوازی، انتخاب سوبسترای مصرفی
  • زهرا شیخی پیرکوهی، پریسا ذاکری، محمد رضا دهخدا، زهرا میراخوری، صادق امانی شلمزاری* صفحات 227-243
    سابقه و هدف

    سالمندی با کاهش توده عضلانی همراه است و مشخص شده فعالیت بدنی می تواند با آن مقابله کند. لذا بررسی تاثیرات تمرینات عملکردی با و بدون محدودیت جریان خون (BFR) بر نسبت مایواستاتین به فولیستاتین و شاخص های آمادگی بدنی مردان سالمند هدف پژوهش حاضر بود.  

    مواد و روش ها

    30 مرد سالمند سالم(8/3±7/68 سال، شاخص توده ی بدنی 1/2±6/25) به صورت تصادفی در دو گروه تجربی تمرین عملکردی(FT) و تمرین عملکردی با محدودیت جریان خون(FBFR) و یک گروه کنترل(C) قرار گرفتند. یازده تمرین عملکردی با تاکید بر قابلیت های حرکتی، 3 روز درهفته، به مدت 6 هفته، با 30 الی 40 درصد یک تکرار بیشینه انجام شد. کاف بادی با فشار 110 و 70 درصد فشار انسداد شریانی برای پایین تنه و بالاتنه به ترتیب استفاده شد و هر دو هفته، فشار آن 10 درصد افزایش یافت. قبل و پس از اتمام پروتکل، علاوه بر خون گیری، یک مجموعه آزمون برای تعیین سطح آمادگی از آزمودنی ها بعمل آمد. برای بررسی متغیرها از آزمون تحلیل کوواریانس و تی زوجی استفاده شد.

    یافته ها

    در مقایسه با گروه کنترل، بهبود معنی دار در قدرت، تعادل ایستا و پویا پس از شش هفته تمرین در دو گروه تجربی مشاهده شد(001/0p=). اختلاف معناداری بین دو گروه تجربی در این شاخص ها مشاهده نشد. بدنبال انجام پروتکل تحقیق، غلظت مایواستاتین و  فولیستاتین در دوگروه تجربی به ترتیب کاهش و افزایش یافت. نسبت فولیستاتین به مایواستاتین تنها در گروه FBFR اختلاف معنی دار با گروه کنترل داشت(05/0p<).

    نتیجه گیری

    سازگاری های عصبی تمرینات عملکردی موجب بهبود معنی داری شاخص های امادگی بدنی شده است و اضافه نمودن BFR به این تمرینات در کوتاه مدت، تنها تاثیرات اندکی در متغیرهای بیوشیمیایی ایجاد می کند.

    کلیدواژگان: سارکوپنیا، قدرت عضلانی، تمرین انسدادی، تعادل ایستا، تعادل پویا
|
  • Fattaneh Farahmand, Maryam Nourshahi *, Maryam Soleimani, Hamid Rajabi, Kevin Power Pages 15-29
    Background Purpose

     Exercise activity plays an important role in increasing biomarkers such as Klotho and PLP and improves clinical  outcome in mice with MS. In the present study, we evaluated whether 6 weeks of high-intensity interval training (HIIT) increases Klotho or PLP levels and decreased TNF-α in cerebellum tissue.  

    Methodology

    Animals were divided into two groups of training (EX) and control (Con). After 4 weeks, the exercise and control groups were divided into two groups and EAE was induced in half of the animals in the control and EX groups. In the EX-6 weeks group after 4 weeks of training, EAE induction and training protocol continued until the sixth week. In the EX-4 weeks group after 4 weeks of training, EAE was induced and the training was stopped.

    Results

    Klotho and PLP levels increased in the EAE-EX1 group compared to the EAE and EAE-EX2 groups (P≤0.0001). Also, demyelination levels decreased in the EAE-EX1 group compared to the EAE group (P≤0.007). TNF-α concentration decreased in both EAE-exercise groups (P≤0.0001).

    Conclusion

    The results of this study showed that HIIT increased Klotho and PLP levels and improved clinical outcomes in the in mice with MS.

    Keywords: Multiple Sclerosis, PLP, high intensity interval training, Cerebellum
  • Zahra Jahanian, Valliolah Dabidi-Roshan * Pages 31-47
    Background & Purpose

    Obesity, and in particular excessive visceral fat, is associated with a number of health problems, including increased risk of cardiovascular disease, type 2 diabetes, some types of cancer and early death. The main objective of this study was to examine the association between central obesity and cardiovascular fitness in male and female faculty members and Employees of the University of Mazandaran.

    Methodology

    This cross-sectional study was performed on 300 employees of Mazandaran University. Body composition indices (BMI, circumference of the pelvis, waist circumference, neck circumference), central obesity (SBSI, BAI, WHR and WHtR), and functional indicators (number of steps taken per day and Vo2max shuttle and pedometer protocols) ) were studied. Data was analyzed by t-test, one-way ANOVA and Pearson correlation.

    Results

    The results of this study showed a significant reverse correlation between central obesity indices (WHR, WHtR, BAI and SBSI) with cardio respiratory fitness indicators (Vo2max, Pedometer, Vo2max Shuttle and number of steps taken per day) (P≤0.05)

    Conclusion

    The findings of this study showed that the reduction of central obesity indexes is consistent with the level of cardiopulmonary preparedness in male and female faculty members and Employees of the University of Mazandaran.

    Keywords: WHtR, Pedometer, VO2max, Body-based body shape, Body Obesity Index
  • Rostam Alizadeh *, Marzieh Kalamifard, Lida Moradi, Mehdi Omidi Pages 49-62
    Background & Purpose

    A perfect test in a particular sport is designed based on the specific motor and physiological needs involved in that sport. The aim of this study was to investigate the validity and reliability of a newly-designed agility test for basketball.

    Methodology

    The participants of the study involved 65 female basketball players from non-elite players and 105 from elite players. The designed test included various movements with and without the ball in the longitudinal range of the basketball court performed in both open and closed models. The standardized test for evaluating agility was the T test.

    Results

    The results showed that, regardless of skill levels, there was a significant relationship between the participants’ performance on the designed test in both open and closed models and the T test (r > 0.8, p < .05); this correlation was higher among elite players (r > 0.9). Regardless of skill levels, the intraclass correlation (reliability) between the two performances of the newly-designed agility test in both open and closed models was high and significant (r > 0.9, p < .05). In addition, the designed test in both open and closed models could better evaluate agility when compared with the T test (p < .05).

    Conclusion

    It could be concluded that the agility test designed for basketball was a valid and reliable alternative to the T test in both open and close models and could better differentiate skill levels among female basketball players.

    Keywords: Designed Agility Test, female players, Basketball, reliability, validity
  • Mohammad Reza Hamedinia, Mitra Khademosharie *, Fateme Ghaderisahi Pages 63-76
    Background and Purpose

    Multiple sclerosis is an inflammatory and chronic central nervous system with unknown etiology. The purpose of this study was to evaluate the effect of combined exercise training on the serum levels of TNF-α and TGF-β1 in women with MS, considering the positive effects of exercise in these patients and the lack of information on combined exercises.

    Methods

    Twenty 20-50 years old women participated and were divided into 2 comparable groups of control (n=10) and experimental (n=10) based on their multiple sclerosis and the disability grade of 2-5 (EDSS). Afterwards, the subjects participated in the training programs for twelve weeks, 3 sessions/week.

    Results

    Data were analyzed using dependent and independent T-tests (α=0.05). The results revealed no difference on body weight and fat percentage. Although, exercise training significantly decreased the disability grade (P=0/002). Furthermore, exercise training did not illustrate any change in the biochemical factors such as TNF-α (P= 0/34) and TGF-β1 (P= 0/46) serum.

    Conclusion

    Comparison between the control and experimental groups revealed that the combine training would be a good option to enhance disability grade in multiple sclerosis patients. However, it revealed no effect on the inflammatory and biochemical indicators associated with this disease.

    Keywords: combined exercise training, MS, TNF-α, TGF-β1
  • Hadi Rohani, Karim Azali -Alamdari * Pages 77-102
    Background & purpose

    A low information is available concerning the effects of the training volume subgroups and also hypertensive patients’ characteristics (e.g. age, gender, menopause, medication use and etc.) on the amount of aerobic training induced decreases in systolic and also diastolic blood pressures. Therefore, this meta-analysis aimed to determine and compare the amount of blood pressure changes after aerobic training and also to separate the effects in between patients and training subgroups

    Methods

    Clinical trials (CTs) that investigated the effect of, at least, 4 weeks of aerobic training in hypertensive patients, published in a peer reviewed journals up to Aug 2018 were selected from Google, PubMed, SID and Magiran databases and included in the meta-analysis. Random-and fixed-effect models were used for analyzing the effect sizes were reported as difference in mean between 95% confidence intervals (CIs) of the respectively 20 and 21 studies concerned with SBP and DBP with I2 values less than 50% using CMA2 software. For each trial subgroup (gender, menopause, medication use, exercise frequency, intensity and duration, total weekly exercise time and study duration), statistical significance was tested by using one-way analysis of variance and a multivariate meta-regression analysis were performed to assess correlations between the participants’ age subgroup and the both SBP and DBP response to aerobic training.  

    Results

    The overall pooled net effect of aerobic training on both the systolic and diastolic blood pressures were -8.72 mm Hg and -3.88 mm Hg (P=0.001), respectively. In spite of the significant effect sizes observed for all the trial subgroups (in exception for SBP in low intensity training and DBP in post menopause women), a significantly different SBP reduction was only observed among the three subgroups of the “study duration” category.

    Conclusion

    Aerobic training leads to a mild suppression of blood pressure in hypertensive patients regardless to the moderating effects from study subgroups (age group, gender, menopause status, and medication use or training dosage) with the greater reductions reported for eight to 10 weeks of training. However; a larger and longer term CTs still remains to be done because of a very large number of limitations in the conducted trials.

    Keywords: Aerobic training, Systolic Blood Pressure, Diastolic Blood Pressure, Hypertension, Meta-Analysis
  • Alireza Elmieh *, Bahman Rafizadeh, Houman Khanbabakhani Pages 103-114
    Background & Purpose

    Exercise and Nutrition can control fatty liver disease in obese children and adolescents. The aim of the present study was to investigate the effect of eight-week aerobic interval training and consumption of chicory extract on levels of alanine aminotransferase and aspartate aminotransferase enzymes in obese boys with non-alcoholic fatty liver disease.

    Methodology

    36 male students aged 13-15 years were randomly divided into three groups of 12 cases: training + supplement, training + placebo, supplement. Blood samples were taken as pretest and post-test in all three groups. Training groups performed aerobics training program comprised of Interval Training, 4 sessions per week for 8 weeks. During the experimental period, participants received either 200 mL daily chicory extractive for 8 weeks or placebo. Results The results of one-way ANOVA showed that serum levels of ALT and AST decreased significantly in all three groups (P<0.0001), and this decrease was higher in training + supplement group than other groups (P<0.05).

    Conclusion

    The results of the research showed that simultaneous consumption of chicory with aerobic interval training can lead to a decrease ALT and AST enzymes,thus aerobic interval training and consumption of chicory extract propose for treatment of patients with nonalcoholic fatty liver

    Keywords: Aspartate aminotransferase, Alanine aminotransferase, Aerobic training, Chicory, Fatty liver
  • Fatemeh Akbari, Mehrzad Moghadasi *, Sirus Farsi, Mohammad Amin Edalatmanesh Pages 115-128
    Background Purpose

    Although studies that emphasize the importance of exercise exist, the interaction effects of exercise with saffron intake on cognitive functions in Alzheimer’s patients are not well known. The aim of present study was to examine the effect of eight weeks endurance training with saffron intake on working memory and passive avoidance memory in rats treated with neurotoxin as a model of Alzheimer’s disease.

    Methodology

    In this experiment, forty mature Sprague-dawley male rats were subjected to Alzheimer’s disease through intraperitoneally injection of 8 mg/kg Trimethytin (TMT) and then were divided into 1) Alzheimer-infected control group, 2) endurance training, 3) endurance training with saffron intake, 4) saffron intake, and 5) sham to study the impact of the disease on the variables. Eight healthy rats were assigned to the control group. The rats in the second and the third groups ran on a rat treadmill with the speed of 15 to 20 meters per minute for 15 to 30 minutes in each session, 3 times a week for 8 weeks. The rats in the third and the fourth groups received daily IP injections of 25 mg/kg body weight of saffron liquid extract for 8 weeks. Working memory and passive avoidance memory were measured through Y-maze test and shuttle box text, respectively. To analyze the results of the tests, one-way ANOVA, Tukey post hoc test, and two-way ANOVA were run using SPSS.

    Results

    The data indicated that the endurance training alone and the intake of saffron liquid extract could significantly improve the working memory (F=11.09 and P=0.002 for endurance training and F=7.51 and P=0.01 for saffron liquid) and passive avoidance memory (F=22.20 and P=0.001 for endurance training and F=25.83 and P=0.01 for saffron liquid) in Alzheimer-infected rats. Also, the effect of the interaction of the endurance training and the saffron liquid extract in reducing the time spent in the dark chamber was significant (F=23.07 and P=0.001) while this interaction was not significant in increasing the time spent in the dark chamber and the percentage of the intermittent behavior of the rats in the TMT model of Alzheimer’s disease.

    Conclusion

    It seems that endurance training and saffron liquid extract intake, improve the working memory and passive avoidance in rats with Alzheimer’s disease in TMT model.

    Keywords: Endurance training, Saffron supplement, Working memory, Avoidance memory, Alzheimer’s disease
  • Ali Rasouli, Rozita Fathi *, Maryam Koushkie -Jahromi Pages 129-143
    Background & Purpose

    The levels of branched-chain amino acids, an increase in obese subjects and associated with the risk of insulin resistance, and type 2 diabetes. The purpose of this study was to investigate the effect of circuit resistance training on the plasma levels of branched-chain amino acids and insulin resistance in in obese adolescents boys.

    Methodology

    33 obese adolescent boys (BMI≥30) with 14 to 17 years of age were randomly divided into two groups: Circuit resistance training group (n=16) and control group (n=17). The circuit resistance training was performed for eight-weeks, three sessions per week. The training program included 11 stations. The exercise was performed in the first 4 weeks with 2 sets with 70 -75% one repetition maximum, 10-12 repetitions, and in the second 4 weeks with 4 sets with 75-80% one repetition maximum, 6-8 replications. The rest between stations and sets was 30 and 180 seconds, respectively. HPLC method was used to measure the plasma levels of branched-chain amino acids.

    Results

    resistance training reduced weight (P <0.001), BMI (P <0.001), glucose (P = 0.035), valine (P = 0.007) and sum of branched-chain amino acids (P = 0.007) and insulin resistance index did not reach significant level (P = 0.083).

    Conclusion

    The circuit resistance training in obese adolescents improved levels of branched-chain amino acids, glucose, and insulin resistance. Given that obese children and adolescents are more at risk for various diseases, such as diabetes, circuit resistance training may prevent metabolic disorders associated with obesity.

    Keywords: Metabolomics Profile, Metabolites, Obesity, Circuit Training
  • Saba Ebrahimi *, Amir Hosein Haghighi, Karim Nikkhah Pages 145-160
    Background & Purpose

    It is well documented that oxidative stress provides neurodegenerative in multiple sclerosis (MS). The purpose of this study was to evaluate the effect of eight week combined exercise (aerobic- resistance) with consumption of coenzyme Q10 on antioxidant enzyme activities and lipid peroxidation in female with multiple sclerosis.

    Methodology

    60 women with multiple sclerosis (EDSS less than 4, 20-60 years old) were selected and randomly divided in to four equal, (Q10 (n=15), combined training-placebo (n=15), combined training-Q10 (n=15), placebo (n=15)) groups. For 8 weeks, experimental group and Control group consumed Q10 and placebo 300 mg CoQ10 daily, respectively. Subjects in experimental groups performed an aerobic-resistance training program for 8 weeks (3 sessions per week).Fastig blood sample was taken from all subjects before and after performing protocol. For within and between group mean difference comparison, Repeated measures Anova and Tocky were used, respectively (P< 0.05).

    Result

    A repeated measures ANOVA showed that serum level of SOD and Q10 notable increase in experience groups than placebo group (p=0.001).But there was no significant difference in serum level of (MDA, GPX, TAC) between all groups (p>0.05).

    Conclusion

    Although combined training with moderate intensity and coenzyme Q10 could increase serum level of SOD and Q10 in patients with Multiple Sclerosis .but failed to show any significant effects on the antioxidant capacity dnd MDA in woman with Moltiple Sclerosis. We suggest limited consumption of antioxidants supplementation during exercise, to save the adaptive effects of moderate exercise in patients with Multiple Sclerosis.

    Keywords: Superoxide dismutase, Lipid peroxidation, COQ10, combined training, Multiple Sclerosis
  • Abdolreza Kazemi *, Elahe Jahanshahi Pages 161-174
    Background and Purpose

    The Tweak/Fn14 pathway regulated various physiological responses including cell survival, proliferation, differentiation, angiogenesis, migration and apoptosis. The purpose of the present study was to investigate the effect of SNL on the expression of Tweak and Fn14  genes in the EDL muscle of Wistar rats after HIT training. 

    Materials and methods

    For this purpose, 24 male Wistar rats were divided into 2 groups of control (C) (n=12) and training (HIT) (n=12). After one-week familiarization, training group participate in four HIT training. Then, they were randomly assigned to HIT (n=6) and HIT-SNL (n=6) groups. At the same time, the control group was divided into two groups: control (C) (n=6) and SNL (C-SNL) (n=6). 4 weeks after the SNL, wistar rats were sacrificed  then EDL and soleuse muscle exetracted.Then gene expressions of Tweak and Fn14 measured with Real time PCR technique. Data were analyzed using 2-way ANOVA.

    Results

    The results showed that inactivity via SNL has a significant increased of the expression of Tweak and Fn14 genes (P=0.000and P=0.002, respectively). Also, performed before SNL reduced the expression of Tweak and Fn14 genes in SNL-T compared with SNL-C (P=0.0001 and P=0.001 respectively). In addition, the findings indicated that SNL had a significant effect on the weight of soleuse muscle mass/ tibia length (P=0.01). On the other hand, HIT training before SNL significantly increased  ratio weight soleuse muscle mass/ tibia length (P=0.03).

    Conclusion

    The decrease in activity by SNL is associated with increased in expression of Tweak and Fn14 genes. On the other hand, HIIT training have been effective in reducing atrophic genes. According to these findings, performing HIT training before inactivity can reduced the muscular atrophy process.

    Keywords: Spinal Nerve Ligation, Tweak gene, Fn14 gene, high intensity interval training
  • Lotfali Bolboli *, Asghar Iranpour Pages 175-188
    BACKGROUND AND OBJECTIVE

    The purpose of this study was to investigate the effect of a continuous period of aerobic exercise on heart rate variability by using nonlinear methods in young academic male university.

    Materials and Methods

    A total of 28 young academic male were randomly divided into study groups (control group; aerobic training group). In the pre-test and post-intervention period, all parameters of heart rate variability were measured by time method and heart rate sequencing. The standard deviation of the recorded sequences was then interpreted using the Poincare plot method. In order to compare the differences in the research stages, independent and depended T-tests were used.

    Results

    The SD1 in comparison with the control group (p = 0.01) and the pretest (p = 0.01) and the SD2 was significantly higher than control group (p = 0.01) and pre-test (p = 0.02). After transfer to normal SD1n, compare to the control group (p = 0.02) showed a significant increase and did not increase the pre-test comparison (p = 0.08), SD2n compared to the control group (0.04) p), there was a significant increase and had a non-significant increase compared to the pre-test (p = 0.02). Comparison of SD1 / SD2 compared to the control and pre-test group did not show any significant difference (p≤0.05).

    Conclusion

    Regular and continuous implementation of moderate intensity aerobic exercise improves cardiac neural responsiveness in young academic male .

    Keywords: Aerobic Exercise, cardiac autonomic system, heart rate variability, Poincare plot
  • Amir Barjaste, Bahman Mirzaei *, Farhad Rahmani Nia Pages 189-202
    Background & Purpose

    Training with blood flow restriction (BFR) to the active muscle has taken to consideration of researchers as a new training method. Studies have shown that BFR training is simultaneously effective in improving cardiovascular and muscle fitness components. Accordingly, to better understand the mechanisms involved in these adaptations, the purpose of this study was to investigate of concomitant stimulation of aerobic capacity and protein synthesis related signaling after walking with blood flow restriction.

    Methodology

    On two different occasions, five healthy untrained male subjects were asked to perform (i) a BFR walking exercise at an exercise intensity of 40 % of VO2max; and (ii) similar exercise bouts without BFR (Ctrl). For each condition, Baseline and 3-h post-exercise muscle biopsy (vastus lateralis) were sampled for protein expression analysis. Venous blood samples were also collected at baseline, immediately and 2-h post-exercise.

    Results

    PGC-1α protein expression (P= 0.012) and Akt phosphorylation (P= 0.017) were significantly higher at 3-h post-exercise with BFR in comparison to exercise without BFR (P< 0.05). Blood lactate and serum cortisol did not significantly change. IGF-1 concentration significantly increased (P=0.001) immediately following BFR exercise than baseline values and serum GH showed a significant increase (P=0.046) compared with Ctrl.

    Conclusion

    The results provided evidence that signaling related to aerobic capacity and hypertrophy concomitantly activated following walking exercise with BFR and likely are an explanation for improving aerobic performance and hypertrophy that observed after several previous BFR training studies.

    Keywords: mitochondrial biogenesis, KAATSU, protein synthesis, vascular occlusion
  • Hadis Hoseini, Zia Falahmohamadi *, Mozhgan Memar-Moghaddam, Esmaeil Hosseininejad Pages 203-212
    Background & Purpose

    Walking in aging is affected by neuromuscular and cognitive degradation processes. Increase attention to the organs during Simple and automated activities result increase co-contraction level as a compensatory mechanism. So the purpose of this research effect of a walking training period with rhythmic visual stimulation as an external attention on co-contraction of lower limb muscle in older adults, while walking to eliminate the attention of the muscles and joints and the co-contraction anomalies can improve.

    Methodology

    30 healthy older adult men (60 to 75 years) voluntary participated in this research, and after Homogenization were randomly assigned to two control (no practice, walking without stimulation) and one experimental (walking with rhythmic visual stimulation) groups. The pattern of muscle activity including: soleus, tibialis anterior, vastus medialis vastus lateralis and biceps femoris while 90s normal walking was investigated from pre to post-test for evaluation of muscle co-contraction. This training was performed for 6 weeks, 3 sessions per week and each 20 minutes. Data analysis was performed by ANCOVA and Non-parametric Bootstrap models at the significance level of 0.05.

    Results

    The results showed walking with visual interventions on muscle co-contraction after 6 weeks of program are not statistically significant (P ≤ 0/05).

    Conclusions

    These results suggest that walking with visual rhythmic stimulation does not affect on co-contraction of selected muscles in early elderly age, it seems that, longer training periods (both in terms of duration and of the number and timing of training sessions) are need for saw significant changes in complex muscle patterns.

    Keywords: Early aging, Electromyography, Rhythmic visual stimulation
  • Farnia Rezaiyan Attar, Rohollah Nikooie *, Darioush Moflehi Pages 213-225
    Background and Purpose

    Hormonal variations throughout the menstrual cycle is usually associated with change in exercise performance. The purpose of the current study was to investigate the effect of menstrual cycle phases on aerobic performance, substrate selection, and physiological variables corresponding to anaerobic threshold (AT) in active women of Kerman city. 

    Methodology

    Twelve active females owning regular menstrual cycle participated in the study. The subjects performed two standard incremental tests at their own middle of follicular or luteal phase until exhaustion. Breath-by-breath respiratory gases were measured throughout the test. AT (abrupt increase in oxygen equivalent (VE/VO2)), cross over point (COP) and Fatmax (using respiratory exchange ratio (RER)) were determined, then heart rate and oxygen consumption corresponding to them were extracted and compared between menstrual cycle phases using paired sample T-Test.

    Results

    Estradiol and progesterone levels during luteal phase was significantly higher than those from follicular phases (P < 0.05). The values of oxygen (ml.kg.min) corresponding to AT (follicular: 30.8±3.3, luteal: 34.6±2.1), Fatmax (follicular: 16.2±1.6, luteal: 19.1±1.7), and COP ((follicular: 18±3.3, luteal: 21.8±4.5) were significantly different between the phases (All P < 0.05). COP was occurred during follicular and luteal at 200±72 and 230±67, respectively, and the difference between phases was significant (P < 0.05).

    Conclusion

    In sum, the results of the present study showed that different values of sexual hormones probably result in improvement in AT and seemingly do this due to change in substrate selection toward fat oxidation at intensities below the AT.

    Keywords: Aerobic performance, Anaerobic threshold, Menstrual cycle, Substrate selection
  • Zahra Shikhi Pir Kohi, Parisa Zakeri, Mohammadreza Dehkhoda, Zahra Mirakhori, Sadegh Amani -Shalamzari * Pages 227-243
    Background & Purpose

    Aging is associated with decreased muscle mass and it is known physical training can counteracts it. Therefore, this study was aimed to evaluate the effects of functional training with and without blood flow restriction (BFR) on Myostatin to Follistatin ratio (M: F) and physical fitness indices in elderly men.

    Methodology

    Thirty healthy elderly men (age 68.7±3.8years, BMI 25.6±2.1 kg/m2), were randomly divided into two experimental groups, Functional training(FT) and Functional training with Blood Flow Restriction(FBFR) and control group(C). Eleven functional exercises with focus on motor skills were performed 3 days per week, 6 weeks with 30-40% of one maximum repetition. Inflatable cuff with 110 and 70% arterial occlusion pressure was used for lower and upper body respectively and, the pressure was increased by 10% every two weeks. In addition to blood sampling, a set of tests was performed to determine the fitness level of the subjects, before and after the protocol. Covariance analysis and paired t-test were applied to evaluate the variables.

    Results

    Compared to the control group, following training interventions significant improvements in muscle strength, static and dynamic balance were observed in the two experimental groups (p= 0.001); without significant differences between the two experimental groups. Following the study protocol, the concentration of myostatin and follistatin decreased and increased in the two experimental groups, respectively. The M:F ratio only in the FBFR group was significantly different from the C group(p<0.05).

    Conclusion

    Neurological adaptations of functional training caused to significantly improve in physical fitness indices, and the adding BFR to the training in the short term has only a small effect on biochemical variables.

    Keywords: sarcopenia, muscular strength, occlusion training, static balance, Dynamic Balance