فهرست مطالب

مجله مدیریت بازاریابی
پیاپی 42 (بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/02/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • نهال خدادی، رحیم محترم قلاتی*، معصومه جعفری صفحات 1-21

    امروزه رسانه های اجتماعی به یک مهارت جدید و مهم برای همه و حتی برای کسانی که درک بسیار بالایی از فناوری ندارند، تبدیل شده است. در سال های اخیر دسترسی میلیون ها کاربر در سراسر جهان به رسانه ها و شبکه های اجتماعی باعث شده است تا این رسانه ها در کانون توجه جوامع مدرن و شرکت های تجاری قرار گیرند و از محبوبیت قابل توجهی به خصوص در میان نسل جوان برخوردار شوند. از این رو هدف این پژوهش بررسی تاثیر رسانه اجتماعی اینستاگرام بر عملکرد شرکت های واردکننده پوشاک می باشد. روش اجرای پژوهش حاضر توصیفی پیماشی و از لحاظ هدف کاربردی است. جامعه مورد مطالعه پژوهش مشتریان شرکت های واردکننده پوشاک در اینستاگرام شامل جین وست و کوتون بودند که براساس فرمول کوکران، برای جوامع نامحدود 384 نفر از آنان در پژوهش شرکت کردند. روش نمونه گیری در دسترس بوده و آنان پرسش نامه های مربوط به میزان صلاحیت رسانه اجتماعی، پذیرش رسانه اجتماعی، قصد استفاده از اینستاگرام و عملکرد شرکت های واردکننده را تکمیل نمودند. پرسش نامه های مذکور بر اساس طیف پنج درجه ای لیکرت تقسیم بندی شده اند. همچنین نتایجی که از ضریب آلفای کرونباخ به دست آمده نشان از پایایی مورد قبول برای ابزارها می باشد. جهت بررسی نرمال بودن داده ها از آزمون کلموگروف- اسمیرنف، از آزمون تحلیل عاملی جهت تایید روایی سوالات و مشخص سازی عوامل کلیدی هر مولفه و از فن مدل یابی معادلات ساختاری جهت بررسی برازش مدل پژوهش با داده های جمع آوری شده استفاده گردیده است.

    کلیدواژگان: میزان صلاحیت رسانه اجتماعی، فرآیند پذیرش، عملکرد، شرکت های واردکننده
  • شهناز نایب زاده، حانیه جعفریان* صفحات 23-42
    تحقیقات گسترده ای در زمینه مسئولیت اجتماعی و اثرات آن بر کسب وکار صورت گرفته و بر اهمیت این مفهوم برای سازمان ها تاکید کرده است. اگرچه این حقیقت وجود دارد که مسئولیت اجتماعی سازمان بعنوان یکی از مباحث مدیریتی پیشرو در سراسر جهان درآمده، اما پژوهشگران چه در حوزه کسب وکار و چه در دانشگاه ها کاربرد آنرا در رشد جوامع درنظر نگرفته اند. هدف از اجرای این پژوهش پر کردن این خلاء، توسط بررسی ادراکات مصرف کننده از مسئولیت اجتماعی سازمان و نقش آن در روابط بین ایدئولوژی های اخلاقی مصرف کننده و ارزیابی محصول و سازمان است. روش پژوهش از نظر هدف کاربردی و از حیث روش همبستگی است. جامعه آماری پژوهش مصرف کنندگان شیرینی جات حاج خلیفه در شهر یزد می باشند. با توجه به نامحدود بودن جامعه آماری، با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده، تعداد 355 پرسش نامه استاندارد براساس جدول مورگان، جمع آوری، و پایایی پرسش نامه با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ بررسی و با مقدار 931/0 تایید گردید. تجزیه تحلیل داده ها توسط نرم افزار LISREL و SPSS انجام شده است. نتایج پژوهش نشان می دهند که مصرف کنندگان ایده آل گرا درک مثبتی از فعالیت های مسئولیت اجتماعی سازمان داشته در نهایت ارزیابی مثبتی از محصول و سازمان خواهند داشت. در مقابل، مصرف کنندگان نسبی گرا نسبت به مسئولیت اجتماعی سازمان ها حساسیت نداشته و درک مثبتی از آن ندارند، که این امر موجب ارزیابی های منفی نسبت به محصول و سازمان می گردد. به بیان دیگر نوع ایدئولوژی اخلاقی مصرف کنندگان منجر به ادراک متفاوت از مسئولیت اجتماعی سازمان و ارزیابی مثبت و یا منفی آنان از محصول و سازمان خواهد شد.
    کلیدواژگان: ایدئولوژی اخلاقی، ارزیابی محصول، ارزیابی شرکت، مسئولیت اجتماعی سازمان، مصرف کننده
  • محمد جواد تقی پوریان*، ندا آشتیانی صفحات 43-55
    در اقتصادهای در حال توسعه توجه به کالاهای لوکس توسط طبقه متوسط جامعه بسیار زیاد و عاملی برای کسب درآمد و ایجاد یک چرخه اقتصادی می باشد. طی سال های اخیر در ایران توجه به ماشین های لوکس به شدت افزایش یافته است. هدف این تحقیق بررسی تاثیر دلبستگی احساسی برند بر واکنش های رفتاری خریداران اتومبیل های لوکس در تهران می باشد، که تاثیر ابعاد سه گانه ی آن (علاقه به برند، اتصال به برند و اشتیاق به برند) را بر ابعاد واکنش رفتاری (نیت تغییر و تبلیغات شفاهی) بررسی می گردد. بدین منظور پرسش نامه های بر اساس کار تحقیقاتی تحقیقاتی (آلبرت و همکاران، 2009) و (آتناسوپولز و همکاران، 2001) تنظیم و در بین خریداران اتومبیل های لوکس در شهر تهران به صورت خوشه ای چند مرحله ای پخش و 384 پرسش نامه قابل تحلیل بدست آمد. نتایج مدل یابی معادلات ساختاری نشان داد دلبستگی احساسی برند بر تبلیغات دهان به دهان تاثیر مثبتی دارد ولی بر نیت تغییر تاثیری ندارد و همینطور اشتیاق به برند، اتصال به برند بر تبلیغات دهان به دهان و نیت تغییر تاثیر مثبتی دارد و علاقه به برند بر تبلیغات دهان به دهان و نیت تغییر تاثیری ندارد.
    کلیدواژگان: علاقه به برند، اتصال به برند، اشتیاق به برند، نیت تغییر، تبلیغات دهان به دهان
  • فیروزه حاجی علی اکبری*، نرگس موسوی صفحات 57-76

    هدف پژوهش بررسی تاثیر مولفه های فعالیت های بازاریابی رسانه های اجتماعی از طریق ارزش ویژه برند بر پاسخ دهی مشتریان در صنعت گردشگری می باشد. این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی و از نظر زمانی مقطعی و از نظر روش، توصیفی _تحلیلی از نوع علی به شیوه پیمایشی محسوب می ردد. جامعه آماری، گردشگران بازدید کننده از مناطق گردشگری شهرستان ابهر می باشند. حجم نمونه با استفاده از آزمون کوکران 384 نفر برآورد شده است. از طریق نمونه گیری تصادفی از جامعه نمونه پرسشنامه ها تکمیل گردید. در این پژوهش از پرسشنامه استاندارد بومی شده (سئو و پارک، 2018) استفاده شده است. نتایج آزمون روایی و پایایی پرسشنامه نشان می دهد ضریب پایایی (آلفای کرونباخ) برابر با 0.965 و میزان روایی بر اساس تحلیل عاملی (KMO) بالای 0.5 معنی دار بوده و تایید شده است. در تجزیه و تحلیل داده ها، استفاده از روش های آماری به دو صورت توصیفی و استنباطی انجام گرفته است. در بخش تحلیل استنباطی ابتدا فرض نرمال بودن توزیع نمونه های مورد مطالعه با آزمون کلموگروف - اسمیرنف بررسی شده است. با استفاده از آزمون معناداری ضریب همبستگی و روش تحلیل مسیر، با استفاده از نرم افزار SPSS 21 و LISREL 8.8 روابط بین متغیرهای مستقل و وابسته مورد آزمون قرار گرفته است که نتایج آنها نشان می دهد که فعالیت های بازاریابی رسانه های اجتماعی تاثیر مثبت و معناداری روی ارزش ویژه برند (آگاهی از برند و تصویر برند) دارند. همچنین فعالیت های بازاریابی رسانه های اجتماعی از طریق ارزش ویژه برند تاثیر مثبت و معناداری روی پاسخ دهی مشتریان (تبلیغات دهان به دهان الکترونیکی و وفاداری) دارند.

    کلیدواژگان: رسانه های اجتماعی، ارزش ویژه برند، آگاهی از برند، تصویر برند، پاسخ دهی مشتریان، وفاداری
  • عباس قائدامینی هارونی*، رضا ابراهیم زاده دستجردی، مهرداد صادقی، مجید ماهرانی برزانی صفحات 77-99

    هدف این تحقیق بررسی تاثیر ارزش رابطه مشتری با بانک بر رفتار شهروندی مشتری از طریق متغیرهای میانجی کیفیت رابطه و قدرت رابطه در مشتریان بانک صادرات اصفهان بود. تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر نحوه گردآوری اطلاعات توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری تحقیق حاضر را کلیه مشتریان در شعب بانک صادرات به تعداد 4662118 تشکیل دادند که از طریق فرمول نمونه گیری کوکران تعداد 645 نفر به عنوان نمونه از طریق روش نمونه گیری هدفمند وابسته به معیار انتخاب شدند ابزار پژوهش پرسش نامه استاندارد ارزش رابطه و پرسش نامه استاندارد کیفیت رابطه و پرسش نامه استاندارد رفتار شهروندی مشتری و پرسش نامه استاندارد قدرت رابطه بودند که روایی پرسش نامه ها بر اساس روایی محتوایی با استفاده از نظر صاحب نظران،صوری بر مبنای دیدگاه تعدادی از جامعه آماری و سازه با روش تحلیل عاملی مورد بررسی قرار گرفتند و پس از اصطلاحات لازم روایی مورد تایید قرار گرفت و از سوی دیگرپایایی پرسش نامه ها با روش آلفای کرونباخ به ترتیب پرسش نامه استاندارد ارزش رابطه (0/84) و پرسش نامه استاندارد کیفیت رابطه (0/81) و پرسش نامه استاندارد رفتار شهروندی مشتری (0/75) و پرسش نامه استاندارد قدرت رابطه (0/70) برآورد شد. تجزیه و تحلیل داده ها در دو سطح توصیفی و استنباطی مشتمل بر مدل سازی معادلات ساختاری انجام گرفت. نتایج تحقیق نشان داد که ارزش رابطه ی مشتری با بانک بر رفتار شهروندی مشتری از طریق متغیرهای کیفیت رابطه و قدرت رابطه تاثیر معناداری دارد که ضریب تاثیر آن با میانجی گری کیفیت رابطه برابر 0/17 و با میانجی گری قدرت رابطه برابر 0/13 می باشد.

    کلیدواژگان: ارزش رابطه، رفتار شهروندی مشتری، کیفیت رابطه، قدرت رابطه
  • حسن مجیدی دیزج*، کیانوش خسروی صفحات 101-116
    هدف

    امروزه گردشگری نقش مهمی در کارآفرینی و اشتغال زایی دارد و در این بین صنایع هتل داری نقش مهمی در درآمدزایی برای صنعت گردشگری کشور دارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر عوامل شخصیتی و تسهیل گرهای محیطی بر انگیزه های کارآفرینی در صنایع هتل داری انجام شد.

    روش

    این پژوهش به لحاظ روشی از نوع پیمایشی و از لحاظ ماهیت و هدف نیز توصیفی-کاربردی بود. ابزار اصلی جمع آوری اطلاعات موردنیاز محقق، پرسش نامه بود که در طیف لیکرت بصورت پنج گزینه ای تنظیم شده است. جامعه آماری تحقیق کلیه مدیران و کارکنان هتل، حسابداری، داخلی، میز غذا و کارشناسانی که حداقل 5 سال سابقه کار دارند و در مجموعه هتل های ایرانگردی و جهانگردی مشغول به کار هستند، که براساس آمار ماخوذه 700 نفر به عنوان مدیر و کارشناسان و کارکنان بخش های ذکرشده هستند. براساس فرمول کوکران و در سطح خطای 5% تعداد 250 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند به علت در دسترس بودن فهرست اسامی کارکنان، روش نمونه گیری تصادفی ساده است که در این روش شانس انتخاب هر فرد برای پاسخگویی به سوالات برابر است. تجزیه و تحلیل داده ها در دو سطح توصیفی و استنباطی انجام شد. در سطح توصیفی از آماره هایی نظیر فراوانی، درصد، میانگین، میانه، انحراف معیار و جداول و نمودارهای ستونی استفاده گردید. نرم افزار مورد استفاده SPSS 24 بود. برای آزمون فرضیه ها از مدل معادلات ساختاری و نرم افزار Smart PLS V3 استفاده گردید.

    یافته ها

    تمامی متغیرهای تحقیق بجز دو متغیر خلاقیت و انگیزه های روان شناختی دارای میانگین بیشتر از متوسط نظری دارند. نتایج نشان داد: عوامل شخصیتی بر انگیزه های کارآفرینی تاثیر ندارد. عوامل شخصیتی بر تسهیل گرهای محیطی کارآفرینی تاثیر مثبت دارد. انگیزه های کارآفرینی بر عوامل شخصیتی تاثیر ندارد. تسهیل گرهای محیطی کارآفرینی بر عوامل شخصیتی تاثیر مثبت دارد. انگیزه های کارآفرینی بر تسهیل گرهای محیطی تاثیر مثبت دارد. تسهیل گرهای محیطی کارآفرینی بر انگیزه های کارآفرینی تاثیر مثبت دارد.

    کلیدواژگان: کارآفرینی، انگیزه های کارآفرینی، عوامل شخصیتی، تسهیل گر های محیطی، صنایع هتل داری، تهران
|
  • Nahal Khodadi, Rahim Mohtaram *, Masoumeh Jafari Pages 1-21

    Nowadays, social media has become a new and important skill for everyone, and even for those who do not have much understanding of technology. In recent years, the world wide access to the media and social has drawn modern societies and business attention to it, and they are enjoying significant popularity, especially among younger generations. Therefore, the purpose of this study was to investigate the effect of the social media of Instagram on the function of clothing importer companies. The method of this study was survey and descriptive-applied in terms of its purpose. The research population was the research of the customers of the clothing importer companies at Instagram, such as Jean West and Cotton, who, according to the Cochran formula, participated in the research for unlimited societies of 384 people. Random sampling method was available and they completed questionnaires on the level of social media competence of Instagram, social media adoption, intention to use the Instagram and the performance of the importing companies. The questionnaires are classified according to the five-point Likert scale. Also, the results obtained from the Cronbach's alpha coefficient show the acceptable reliability of the tools. To investigate the normality of the data, Kolmogorov-Smirnov test, factor analysis was used to confirm the validity of the questions and to identify the key factors of each component and the model of the structural equation model to investigate the fit of the research model with the collected data.

    Keywords: social media competence, adoption process, Performance, Import firms
  • S. Nayebzadeh, Haniyeh Jafariyan * Pages 23-42
    Extensive research has been done on social responsibility and its effects on business. The importance of this concept for organizations is also emphasized. Despite the fact that corporate social responsibility has become one of the leading managerial issues worldwide, researchers in both business and academia have not considered its application to the growth of societies. The current study is aimed at filling this gap by investigating the consumer’s perceptions of corporate social responsibility and its role in the relationship between consumer’s ethical ideologies and evaluation of organization and product. The current research is applied in terms of purpose and it is correlation in terms of the approach. The research population consists of HajKhalifeh confectionery consumers in Yazd. Due to the unlimited statistical population, 355 questionnaires based on Morgan table, were collected using simple random sampling. The reliability of the questionnaire was assessed by calculating Cronbach's alpha coefficient and confirmed by 0.931. LISREL and SPSS software were used for data analysis. The results show that idealistic consumers have a positive understanding of the corporate social responsibility activities and they will eventually have a positive evaluation of the product and the organization. In contrast, relativistic consumers are not sensitive to the corporate social responsibility and do not perceive them positively, which leads to their negative evaluations of the product and organization. In other words, the type of ethical ideology of consumers leads to different perceptions of corporate social responsibility and to a positive or negative evaluation of the product and the organization.
    Keywords: Ethical Ideology, Product evaluation, Company Evaluation, corporate social responsibility (CSR), consumer
  • Mohammad Javad Taghipourian *, Neda Ashtiani Pages 43-55
    In developing economies, the attention of luxury goods by the middle class is a huge factor in earning an income and creating an economic cycle. In recent years, the interest in luxury cars has increased dramatically in Iran. The purpose of this study is to investigate the effect of brand emotional attachment on the behavioral reactions of luxury car buyers in Tehran, that It examines the impact of its three dimensions (brand interest, brand connect and brand passion) on the dimensions of behavioral response (change intentions and WOM). For this purpose, questionnaires set based on research work by Albert and et al. (2009) and Athanassopoulos and et al. (2001) and was distributed among the buyers of luxury cars in Tehran in a multi-stage cluster that 384 questionnaires were analyzed. Structural equation modeling results shown that brand emotional attachment has positive effect on word of mouth but does not affect change intention and also, Brand passion, brand attachment have a positive impact on word of mouth and change intention but brand interest has no effect on word of mouth advertising and change intention.
    Keywords: brand interest- brand connect, brand passion- change intentions, WOM
  • Firouze Hajialiakbari *, Narges Moosavi Pages 57-76

    The overall objective of this research is to investigate The Effect of Components of Social Media Marketing Activities through Brand equity on Customer Response in tourism Industry. This research, in terms of purpose, is an applied research and is a descriptive-analytical method of causal type in a survey method. The statistical population of this research is tourists who visit Zanjan province. Due to lack of access to accurate information about statistical population, an unlimited society is considered and the sample size was 384. The sampling method in this research is simple random sampling. In this study, standard questionnaires were used by Seo and park (2018). The validity of it was based on face validity and KMO method more than (0.5) and its reliability was confirmed by Cronbach's alpha (0.965), and gathered data. Descriptive statistics were used to analyze the data using SPSS21 & LISREL 8.8 software. First, for normal variables, the results of which were calculated using the Kolmogorov-Smirnov method, each of the data was normal. The results showed social media marketing activities has positive effect on brand equity (brand awareness and brand image) although social media marketing activities has positive effect on costumer response (E-WOM and loyalty) through brand equity. At the end, according to the results of the research, practical proposals are presented.

    Keywords: Social media, Brand Equity, brand awareness, Brand Image, costumer response, electronic word of mouth, loyalty
  • Abbas Ghaedamini Harouni *_Reza Ebrahimzadeh Dastjerdi_Mehrdad Sadeghi_Majed I Maharani Barzan Pages 77-99

    The purpose of this study was to investigate the effect of customer relationship with the bank on customer behavior through intermediary variables of relationship quality and relationship strength. The present research was applied in terms of purpose and in terms of collecting descriptive information of correlation type. The statistical population of this study was all staff members working at the branches of SADERAT Bank, numbering 4662118. By using Cochran sampling formula, 645 people were selected through simple random sampling method. The research tools were standard questionnaire of value relationship and standard questionnaire of relationship quality and the standard questionnaire of customer behavior and power standard questionnaire. The validity of the questionnaires was assessed based on the content validity based on the opinion of the experts on the basis of the views of some of the statistical population and the structure by factor analysis method and after valid terms Word confirmation. On the other hand, the Cornbrash’s alpha method was used to determine the questionnaire of standard value of relationship (0.84) and standard questionnaire of relationship quality (0.81) and customer's standard citizenship behavior questionnaire (0.75), respectively. The standard strength questionnaire (0.70) was estimated. Data analysis was carried out at two descriptive and inferential levels including structural equation modeling. The results of the research showed that the value of customer relationship with the bank had a significant effect on customer's citizenship behavior through the relationship between quality of relationship and power. The coefficient of influence of the relationship with the mediation of the quality of the relationship was equal to 0.17 and with the mediating power of the relationship equal to 0.13 be.

    Keywords: Relationship Value, Customer Citizenship Behavior, Relationship Quality, Relationship Power
  • Hassan Majididizaj *, Kianoosh Khosravi Pages 101-116
    Objective

    The purpose of this study was to investigate the effect of personality factors and environmental facilitators on entrepreneurial motivation in hotel industry.

    Methodology

    This research was descriptive-applied in terms of the nature and purpose of the survey. The main tool for collecting the required information from the researcher was a questionnaire that was set up in the Likert range as a five-choice option. The statistical population of the research includes all hotel and business staff, accounting, interior, food service staff and experts who have at least 5 years of experience working in a set of travel and tourism hotels, based on the statistics of 700 people as managers and experts and staff. The sections are listed. Based on the Cochran formula and at the error level of 5%, 250 individuals were selected as sample. Due to the availability of the staff list, a simple random sampling method is used in which the chances of selecting each person to answer questions are the same. Data analysis was done at descriptive and inferential levels. At the descriptive level, statistics such as abundance, percentage, mean, mean, standard deviation and tables and columnar graphs were used. The software used was SPSS 24. To test the hypotheses, the structural equation model and Smart PLS V3 software were used.

    Findings

    Descriptive findings showed that all research variables, with the exception of the two variables of creativity and psychological motivation, have an average of more than theoretical average. The results of the hypothesis test also showed that personality factors do not affect entrepreneurial motivation. Personality factors have a positive effect on environmental entrepreneurship environments. Entrepreneurial motivation does not affect personality factors. Entrepreneurship environment facilitators have a positive effect on personality factors. Entrepreneurship motivations have positive effects on environmental facilitators. Entrepreneurship environment facilitators have a positive impact on entrepreneurial motivation.

    Keywords: Entrepreneurship, entrepreneurial motivation, personality factors, environmental facilitators, hotel industry, Tehran