فهرست مطالب

پژوهش سلامت - سال پنجم شماره 1 (پیاپی 17، پاییز 1398)

نشریه پژوهش سلامت
سال پنجم شماره 1 (پیاپی 17، پاییز 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/07/09
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدرضا زینتی زاده*، بابک خیرخواه، حامد رنجبر زیدآبادی، زهرا معصومعلی نژاد، هاجر قاسمی صفحات 1-7
    مقدمه

    سالمونلا یک ارگانیسم روده ای گرم منفی و عامل بروز مسمومیت های غذایی در انسان می باشد. جنس سالمونلا دارای پنج ژن ویرولانس stn،Phop/Q ،spvc ، slyA و sopB می باشد. این ژن ها پروتئین هایی را در قسمت های مختلف باکتری کد می نمایند که مقابله با سیستم ایمنی، کمپلمان و مرگ داخل سلول را باعث می شوند. هدف از مطالعه حاضر شناسایی ژن های ویرولانس در سویه های سالمونلا تیفی موریوم جدا شده از نمونه های بالینی به روش Multiplex PCR و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آنها بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی-مقطعی طی سال 1397 تعداد 60 نمونه مدفوع به منظور شناسایی سالمونلا تیفی موریوم از بیماران مبتلا به اسهال و استفراغ حاد مراجعه کننده به مراکزدرمانی و بیمارستان های مختلف کرج گرفته شد. آزمون حساسیت آنتی بیوتیکی روی محیط مولر هینتون آگار و بر اساس استاندارد (CLSI) انجام گردید. همچنین آزمون Multiplex PCR جهت تشخیص ژن های ویرولانس با استفاده از آغازگرهای اختصاصی انجام شد.

    نتایج

    نتایج آزمون حساسیت آنتی بیوتیکی نشان داد تمامی ایزوله ها دارای حساسیت به ایمی پنم، جنتامایسین و آمیکاسین بودند. فراوانی ژن های Phop/Q، slyA و stn به ترتیب برابر 100، 98/3 و 91/6 درصد بود. همچنین ژن های sopB و Spvc در جدایه های سالمونلا تیفی موریوم مشاهده نگردید.

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه حاضر حاکی از شیوع ژن های ویرولانس در سویه های بالینی سالمونلا تیفی موریوم می باشد که می تواند به عنوان زنگ خطری برای انتشار این ژن ها به دیگر سروتیپ های سالمونلا باشد.

    کلیدواژگان: سالمونلا تیفی موریوم، ژن های ویرولانس، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • فاطمه مهرابی*، داوود حکمت پو، عبدالله ابوالفتحی صفحات 8-15
    مقدمه

    با افزایش شیوع سرطان و اهمیت تاثیر این بیماری بر روی تمام ابعاد زندگی فرد، شناخت ارتباط بین عوامل دموگرافیک و کیفیت زندگی بیماران سرطانی به کارکنان بهداشتی ودرمانی جامعه کمک می کند تا فعالیت های خود را در جهت ارتقا سطح سلامت و بهبود کیفیت زندگی با توجه به سطح نیاز بیماران سازماندهی نمایند.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر، یک مطالعه توصیفی- تحلیلی است. در این مطالعه 320 نفر از بیماران بستری مبتلا به سرطان به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه استاندارد بررسی کیفیت زندگی EORTC-QLQ-C30 وپرسشنامه اطلاعات دموگرافیک بود. اطلاعات بدست آمده توسط نرم افزارSPSS  نسخه 21 مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفتند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد میانگین کیفیت زندگی افراد مورد مطالعه برابر با 14±64 و در سطح نسبتا خوب بود. به طور کلی بیماران در حیطه جسمانی عملکرد بهتر و در حیطه اجتماعی عملکرد ضعیف تری داشتند. کیفیت زندگی این بیماران با سن، محل سکونت، تاهل، سطح تحصیلات  و داشتن بیمه ارتباط معنی داری (0/001 =P) داشت. همچنین خستگی رایج ترین علامت آزار دهنده در هر دو جنس بوده که مقدار آن در مردان کمی بیشتر از زنان بود، اما این تفاوت معنی دار نبود (0/8= P).

    نتیجه گیری

    برخی ویژگی های دموگرافیک بر کیفیت زندگی بیماران سرطانی تاثیر دارند. پرستاران با آگاهی از وضعیت کیفیت زندگی این بیماران وعوامل تاثیر گذار برآن می توانند نقش مهمی در جهت ارتقا و تداوم بهبودکیفیت زندگی این بیماران داشته باشند.

    کلیدواژگان: ویژگی های دموگرافیک، سرطان، کیفیت زندگی، افراد بستری
  • امیر امینی، سهراب عبدالله زاده مقدم تیمورلو* صفحات 16-31
    مقدمه

    بخش تغذیه و تامین مواد غذایی از مهم ترین بخش های بیمارستان ها برای تعمیم روند بهبود و ارتقای رضایت مندی بیماران بوده و انتخاب تامین کننده مناسب با در نظر گرفتن معیارهای مناسب، می تواند در ایجاد این رضایت مندی و بهبود فرآیند تغذیه و سلامت بیماران در بیمارستان ها بسیار تاثیرگذار باشد.

    مواد و روش ها

    جامعه آماری این پژوهش، بخش تامین مواد غذایی بیمارستان های استان آذربایجان غربی و نمونه مورد مطالعه بیمارستان شهید طالقانی شهرستان ارومیه بوده است. ابتدا با انجام مطالعات میدانی و کتابخانه ای و مرور تحقیقات انجام شده مهمترین معیارهای انتخاب تامین کنندگان مواد غذایی بیمارستان ها مشخص شد. سپس با اجرای روش بهترین- بدترین فازی معیارهای هفت گانه مورد ارزیابی قرار گرفتند و وزن هر معیار مشخص شد. در پایان، با کمک روش تجزیه و تحلیل روابط خاکستری فازی از بین گزینه های موجود تامین کنندگان برتر شناسایی شدند.

    یافته ها

    براساس یافته ها معیارها به ترتیب کیفیت، زمان تحویل، اعتماد، قیمت، پاسخگویی، نیروی انسانی ماهر، و عدم تولید مازاد اولویت بندی شدند. همچنین با توجه به وزن معیارها از بین 5 تامین کننده موجود، تامین کننده برتر شناسایی شد.

    نتیجه گیری

    رویکرد پیشنهادی پژوهش حاضر می تواند برای تصمیم گیری در انتخاب تامین کنندگان مواد غذایی بیمارستان ها مورد استفاده قرار گیرد. در مقایسه با پژوهش های مشابه نقش تعیین کننده معیارهایی چون کیفیت، زمان تحویل، اعتماد، قیمت در انتخاب تامین کنندگان تایید شد. در کنار این، در قیاس با سایر روش های وزن دهی معیارها و رتبه بندی گزینه ها می توان به سهولت اجرای روش و دسترسی سریع تر به پاسخ نهایی اشاره کرد.

    کلیدواژگان: زنجیره تامین مواد غذایی، ارزیابی و انتخاب تامین کننده، روش بهترین بدترین فازی، تجزیه و تحلیل روابط خاکستری فازی، بیمارستان
  • نرگس صالح نیا*، حامد مختاری ترشیزی، سید محمد سیدی صفحات 32-40
    مقدمه

    سلامت بزرگسالان هر جامعه برای اقتصاد آن جامعه ضروری است. از سوی دیگر، مشارکت زنان نیز در عرصه های مختلف از جمله تولید بیشتر شده است، بنابراین اهمیت سلامت زنان در کنار مردان افزایش یافته و امروزه نرخ مرگ و میر مردان و زنان به عنوان یک شاخص سلامت مورد توجه اقتصاددانان قرار دارد. بررسی شواهد موجود حاکی از آن است که رشد اقتصادی، حکمرانی خوب و آلودگی محیط زیست از جمله متغیرهای مهم تاثیر گذار بر سلامت هستند.

    مواد و روش ها

    در پژوهش حاضر تاثیر متغیرهای اقتصادی، نهادی و زیست محیطی موثر  بر نرخ مرگ و میر زنان و مردان در 49 کشور در حال توسعه طی بازه زمانی 2000 تا 2016 و با استفاده از مدل پانل آستانه ای مورد بررسی قرار گرفته است. در پژوهش حاضر نرخ مرگ و میر مردان و زنان پراکسی از شاخص سلامت در نظر گرفته شده و از متغیر CO2 به عنوان متغیر آستانه و متغیرهای هزینه های بهداشتی، حکمرانی خوب و شاخص فلاکت به عنوان متغیرهای کنترلی استفاده شده است. برای برآورد مدل از نرم افزارهای استتا 15 و ایویوز 9 استفاده شده است.

    یافته ها

    نتایج نشان می دهد که یک مدل دو رژیمی با یک حد آستانه ای قابل تایید است. در رژیم پایین آستانه برای دو گروه مردان و زنان تایید شده است که متغیرهای رشد اقتصادی و حکمرانی خوب نسبت به گروه های بالای آستانه، تاثیرگذاری مثبت بیشتری دارد و نیز متغیر هزینه های بهداشتی در گروه بالای آستانه تاثیرگذاری مثببت بیشتری نسبت به گروه پایین دارد.

    نتیجه ‏گیری

    سلامت یک موضوع مهم و ضروری است که همواره دولت مردان به دنبال بهبود و گسترش آن در جامعه هستند. عوامل متعددی در بهبود سلامت نقش دارد. درآمد یکی از این عوامل است که افزایش آن باعث افزایش سلامت در جامعه می شود. اما نحوه حکمرانی در کشورها باعث گسترش سلامت در جامعه می شود که هم به طور مستقیم و هم غیر مستقیم بر آن اثر دارد.

    کلیدواژگان: رشد اقتصادی، حکمرانی خوب، دی اکسید کربن، هزینه های بهداشتی، رگرسیون پانل آستانه ای
  • مرتضی رضایی صوفی، مازیار کلاشی، وحید بخشعلی پور*، سیاوش خداپرست سرشکه صفحات 41-48
    مقدمه

    سلامت عمومی تاثیر بسزایی در عملکرد و رضایت شغلی افراد دارد. از این رو تحقیق حاضر با هدف تعیین ارتباط بین مولفه های چندگانه سلامت عمومی با میزان رضایت شغلی انجام شد.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر، مطالعه ای از نوع همبستگی و کاربردی می باشد. جامعه آماری این تحقیق را کلیه کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان گیلان تشکیل دادند. در این مطالعه از پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ) و رضایت شغلی (JDI) استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های تحلیل واریانس و همبستگی پیرسون، توسط نرم افزار SPSS  انجام گردید.

    یافته ها

    تعداد 175 نفر در این مطالعه بررسی شدند که از این تعداد 59/43 درصد را مردان و 40/57 درصد آن را زنان تشکیل دادند. 52/85 درصد افراد دارای مدرک تحصیلی فوق دیپلم و کارشناسی، 38/85 درصد کارشناسی ارشد و 1/72 درصد دکتری و دانشجوی دکتری بودند. بر اساس نتایج به دست آمده ضریب همبستگی بین سلامت عمومی و رضایت شغلی کارکنان در جمعیت مورد مطالعه 0/552 می باشد.

    نتیجه گیری

    ارتباط معنی داری بین مولفه های سلامت عمومی و رضایتمندی شغلی کارکنان وجود دارد. بنابراین پیشنهاد می شود مسئولان با برنامه ریزی مدون در امر ورزش کارکنان اقدام کرده و با ترغیب آن ها به انجام فعالیت های ورزشی، جامعه را به سمت سلامت سوق دهند.

    کلیدواژگان: سلامت عمومی، رضایت شغلی، کارمندان
  • مریم تقدیر، مجتبی سپندی* صفحات 49-53

    یکی از دغدغه ها در طراحی پژوهش، تعیین حجم نمونه و روش نمونه گیری مناسب است. زیرا حجم نمونه کم باعث کاهش دقت نتیجه گیری و حجم نمونه  اضافی نیز باعث افزایش هزینه می شود . معمولا محقق مجبور است نمونه ای را از جامعه انتخاب کرده و در آن اقدام به محاسبه میانگین و یا نسبت مورد نظر کند. عواملی مانند پراکندگی صفت مورد مطالعه، خطا های آماری و دقت مورد نظر در اندازه گیری بر حجم نمونه مورد نیاز موثر هستند. مبنای محاسبه حجم نمونه برای یک پژوهش، اهداف اختصاصی آن پژوهش است. اهداف اختصاصی می توانند توصیفی یا تحلیلی باشند. در اهداف توصیفی محقق می خواهد میانگین یک صفت کمی یا در صد یک صفت کیفی را برآورد کند. در اهداف تحلیلی محقق می خواهد میانگین متغیر کمی یا نسبت متغیر کیفی را در دو جامعه با یکدیگر مقایسه نماید.  برای محاسبه حجم نمونه از فرمول های آماری یا جداول و یا نرم افزار استفاده می شود که عملا هر سه روش مذکور مکانیسم های یکسانی دارند. در مقاله حاضر این موارد به طور مختصر و کاربردی شرح داده شده اند.

    کلیدواژگان: : حجم نمونه، نمونه گیری، جامعه هدف، توان آماری
  • شهریار سعیدیان*، ژیلا فریدونی، محمد سعید هخامنش صفحات 54-63
    مقدمه

    سلامت بافت کبد اهمیت بالایی در سلامت کل بدن داشته و ارتباطات دوجانبه ای با فاکتورهای بهداشتی و آزمایشگاهی دارد. هدف از این مطالعه یافتن ارتباط تک تک فاکتورها با  چرب بودن کبد و فعالیت آنزیم های کبدی AST و ALT و ALP بود.

    مواد و روش ها

    این یک مطالعه توصیفی-تحلیلی بود. جامعه آماری شامل 80 نفر بیمار دارای کبد چرب و 54 نفر فرد سالم بود. با استفاده از چک لیست تهیه شده، اطلاعات دموگرافیک هر یک از افراد تهیه شد. پس از ده ساعت ناشتایی، جهت ارزیابی شاخص های AST ،ALT ،ALP، قند خون و کلسترول، نمونه خونی در آزمایشگاه اخذ شد. همچنین وضعیت سلامت کبد از طریق سونوگرافی انجام گردید. ارتباط انواع متغیرها شامل داده های دموگرافیک، رفتارهای بهداشتی مرتبط با شیوه زندگی واندازه گیری قد، وزن، دور کمر، فشارخون و آزمایش های بالینی و آزمون های کبدی با کبد چرب غیرالکلی مورد ارزیابی قرار گرفت. داده های توصیفی بیماران و تغییرات آنزیمی بررسی شد. اطلاعات بر اساس SPSS و مدل های لجستیکی تک متغیره و چند متغیره مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    در کبد چرب الکلی به طور اختصاصی میزان افزایش آنزیم AST بیش از آنزیم  ALT است ولی در کبد چرب غیره الکلی میزان افزایش ALT بیش از AST است. سابقه چربی خون بالا نقش مهمی در بیماری کبد چرب دارد که ضریب رگرسیونی 2.28 را دارد و نسبت شانس تعدیل شده آن 9.84 است. فاکتور دوم جنسیت می باشد که ضریب رگرسیونی آن 1.23 و نسبت شانس تعدیل شده 3.44 دارد. فاکتورهای سابقه کبد چرب در خانواده، شاخص توده بدنی و نوع لبنیات مصرفی نیز به ترتیب جزو فاکتورهای مهم در بیماری کبد چرب محسوب می شوند.

    نتیجه گیری

    شاخص توده بدنی، وجود بیماری های چربی خون، بالا بودن قند خون، کم تحرکی و مصرف برخی داروهای موثر برسلول های کبدی شانس ابتلا به بیماری کبد چرب را افزایش می دهد. در افراد با کبد چرب، آنزیم های ALT، AST و ALP سطح بالایی دارند. با این تفاوت که انتظار می رود سطح دو آنزیم  ALT و AST در بیماران نقش بالاتر و سطح آنزیم ALP نقش کم رنگ تری داشته باشد.

    کلیدواژگان: کبد چرب، آنزیمهای کبدی، مدل لجستیکی، قند خون
  • نرگس زمانی، آریا حدادی* صفحات 64-70
    مقدمه

    تکانشگری به معنی عمل سریع ذهن بدون دوراندیشی و قضاوت هوشیار می باشدکه با کمترین تفکر نسبت به رفتارهای آینده یا عمل کردن بر پایه افکاری که بهترین گزینه فرد یا دیگران نمی باشد درنظر گرفته می شود. هدف این پژوهش بررسی اثربخشی مهارت های مبتنی بر تغییر و پذیرش رفتاردرمانی دیالکتیکی در کاهش رفتارهای مخاطره آمیز بود.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر یک کارآزمایی با روش مبتنی بر ملاک بود. جامعه آماری پژوهش زنان مبتلا به رفتارهای تکانشی شهر اراک بودند که از بین ایشان 32 نفر که تمایل به شرکت در برنامه آموزشی و درمانی داشتند به عنوان نمونه انتخاب شده و به طور تصادفی به دو گروه آزمایش و در لیست انتظار تقسیم شدند. گروه آزمایش 16 جلسه تحت آموزش و درمان رفتار درمانی دیالکتیک قرار گرفتند. با توجه به اینکه طرح تحقیق پیش آزمون و پس آزمون با گروه در لیست انتظار بوده است، ابزار اندازه گیری تکانشگری بارت در دو نوبت قبل و بعد از آموزش مورد اجرا قرار گرفت. داده های جمع آوری شده از این پرسشنامه با  روش آماری توصیفی و استنباطی تحلیل کوواریانس چند متغییری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    رفتارهای مخاطره آمیز پس از آموزش مهارت های مبتنی بر پذیرش و تغیر رفتار درمانی دیالکتیک در گروه آزمایش، به طور معنی داری  کاهش پیدا کرد. اما میزان این متغیر در گروه در لیست انتظار از نظر آماری تفاوت معنی داری نداشت.

    نتیجه گیری

    مهارت های رفتاردرمانی دیالکتیک موجب کاهش رفتارهای مخاطره آمیز رفتارهای تکانشی و خشم های انفجاری بیماران با علایم نیمه بالینی اختلال شخصیت مرزی می شود و از نتایج این پژوهش در کاهش رفتارهای آسیب رسان استفاده کرد.

    کلیدواژگان: رفتاردرمانی دیالکتیک، خشم، تکانشگری
|
  • Mohammad Reza Zinatizadeh*, Babak Kheirkhah, Hamed Ranjbar Zeidabadi, Zahra Masoumalinejad, Hajar Ghasemi Pages 1-7
    Introduction

    Salmonella is a gram-negative intestinal microorganism that causes food poisoning in humans. The genus Salmonella has five virulence genes stn, Phop / Q, spvc, slyA and sopB. These genes encode proteins in different parts of the bacterium that can counteract the immune system, complement, and death within the cell. The aim of this study was to identify virulence genes in Salmonella typhimurium strains isolated from clinical specimens using Multiplex PCR and to determine their antibiotic resistance patterns.

    Materials and Methods

    In this descriptive cross-sectional study, 60 stool specimens were collected from the patients with acute diarrhea and vomiting in Karaj hospitals and hospitals during 2017. Antibiotic susceptibility test was performed on Muller Hinton agar medium (CLSI). Multiplex PCR was also performed to detecting virulence genes using specific primers.

    Results

    The results of antibiotic susceptibility test showed that all isolated samples were susceptible to imipenem, gentamicin and amikacin. Also, the frequency of Phop/Q, slyA and stn genes were 100%, 98.3% and 91.6%, respectively. Also, sopB and Spvc genes were not detected in Salmonella typhimurium isolates.

    Conclusion

    The results of the present study indicate on the high incidence of virulence genes in Salmonella typhimurium clinical samples which can be considered as an alarm signal for the spread of these genes to other Salmonella serotypes.

    Keywords: Salmonella, Virulence Genes, Antibiotic Resistance
  • Fatemeh Mehrabi*, Davood Hekmatpou, Abdollah Abolfathi Pages 8-15
    Introduction

    With the increasing prevalence of cancer and the importance of the impact of this disease on all aspects of life, understanding the relationship between demographic factors and quality of life of cancer patients helps community health workers improve their health and quality of life with attention. Organize to the level of patients need.

    Materials and methods

    This study is a descriptive-analytical study. In this study, 320 patients with cancer were selected by purposeful sampling. Data collection tool was EORTC-QLQ-C30 standard questionnaire for demographic information and demographic questionnaire. The data were analyzed by SPSS 21 software.

    Results

    The results showed that the mean score of quality of life of the subjects was 64±14 at the level of relatively good. Patients had better performance in the physical domain and weaker in the social domain. The quality of life of these patients was significantly correlated with age, place of residence, marital status, educational level and insurance (P = 0.001). Fatigue was also the most common symptom of both sexes, which was slightly higher in men than women, but this difference was not significant (P = 0.8).

    Conclusion

    Some demographic characteristics affect the quality of life of cancer patients. With awareness of the quality of life of these patients and the factors affecting them, nurses can play an important role in improving and maintaining the quality of life of these patients.

    Keywords: Demographic Characteristics, Cancer, Quality of Life, Hospitalized People
  • Amir Amini, Sohrab Abdollahzadeh Moghaddam Teymourlu* Pages 16-31
    Introduction

    Nutrition and nutrition are among the most important parts of hospitals to generalize the process of improving and enhancing patient satisfaction, and choosing the right provider, considering the appropriate criteria, can be very effective in creating this satisfaction and improving the nutrition and health process of patients in hospitals.

    Materials and Methods

    The statistical population of this study was the food supply department of hospitals of West Azarbaijan province and the study sample was Shahid Taleghani hospital of Urmia. Initially, by conducting field and library studies and reviewing the research, the most important criteria for the selection of hospital food suppliers were identified. Seven criteria were evaluated by applying the best-worst fuzzy method and the weight of each criterion was determined. Finally, the top suppliers were identified using fuzzy gray relationship analysis method.

    Results

    Based on the findings, the criteria were prioritized in terms of quality, delivery time, trust, price, responsiveness, skilled manpower, and lack of surplus production. Also, according to the weight of the criteria, out of 5 existing suppliers, the top supplier was identified.

    Conclusion

    The proposed approach of the present study can be used for decision making in the selection of hospital food suppliers. Compared to similar studies, the role of criteria such as quality, delivery time, trust, price in the selection of suppliers was confirmed. In addition, it is easier to implement the method and have faster access to the final answer compared to other methods of weighting the criteria and ranking the options.

    Keywords: Food Supply Chain, Supplier Evaluation, Selection, Fuzzy Best- Worst Method, Fuzzy Gray Relational Analysis, Hospital
  • Narges Salehnia*, Hamed Mokhtari Torshizi, Seyed Mohammad Seyedi Pages 32-40
    Introduction

    The adult health of any community is essential to the economy of that community. On the other hand, women's participation in various fields, including manufacturing, has increased, so the importance of women's health alongside men has increased, and today the mortality rate of men and women is considered as an indicator of health by economists. Examination of the available evidence suggests that economic growth, good governance and environmental pollution are among the important variables affecting health.

    Materials and Methods

    In the present study, the impact of economic, institutional and environmental variables affecting the mortality rate of men and women in 49 developing countries over the period 2000 to 2016 was investigated using the threshold panel model. In this study mortality rate of males and females of proxies was considered as health index and CO2 as threshold and health expenditure, good governance and misery index as control variables were used. Model estimation was performed using Stata 15 and Eviews 9 software.

    Results

    The results show that a two-diet model with a threshold limit can be verified. In the low threshold regime, it was confirmed for both the men and women groups that the variables of economic growth and good governance had a more positive effect than the upper threshold groups, and the health costs variable in the upper threshold group had a more positive effect than the lower threshold.

    Conclusion

    Health is an important and urgent issue that statesmen always seek to improve and expand in society. Several factors are involved in improving health. Income is one of the factors that increase the health of society. But the way governments are governed by countries has a health-promoting effect on society, both directly and indirectly.

    Keywords: Economic Growth, Good Governance, Carbon Dioxide, Health Costs, Threshold Panel Regression
  • Morteza Morteza Rezaei Soofi, Maziyar Kalashi, Vahid Bakhshalipour*, Siavash Khodaparast Sareshkeh Pages 41-48
    Introduction

    General health has a significant impact on performance and job satisfaction. Therefore, the present study aimed to determine the relationship between multiple components of public health and job satisfaction.

    Materials and Methods

    This study is a correlational and applied study. The statistical population of this study consisted of all employees of Guilan province youth and sport offices. The General Health Questionnaire (GHQ) and Job Satisfaction Questionnaire (JDI) were used in this study. Data analysis was done by SPSS software using ANOVA and Pearson correlation tests.

    Results

    In total, 175 people were incorporated in this study, out of which 59.43 percent were men and 40.57 percent were women. 52.85% had postgraduate and undergraduate degrees, 38.85% had a master's degree, and 1.72% had a doctorate and doctoral degree. Based on the results, the correlation coefficient between general health and job satisfaction in the study population was 0.555.

    Conclusion

    There is a significant relationship between the components of general health and job satisfaction. Therefore, it is recommended that the authorities plan for the exercise of the staff by encouraging them to engage in sports activities to promote community health.

    Keywords: Public Health, Job Satisfaction, Employees
  • Maryam Taghdir, Mojtaba Sepandi* Pages 49-53

    One of the concerns in research design is to determine the sample size and sampling method. This is because the volume of the sample is reduced due to reduced accuracy and the additional sample size also increases the cost. Usually the researcher has to select a sample from the community in which to calculate the mean or ratio. Factors such as the dispersion of the studied trait, statistical errors and the accuracy of the measurements are effective on the sample size required. The basis for calculating the sample size for a research is its specific objectives. Specific goals can be descriptive or analytical. For descriptive purposes, the researcher wants to estimate the average of a quantitative trait or the percentage of a qualitative trait. For analytical purposes the researcher wants to compare the mean of the quantitative variable or the ratio of the qualitative variable in the two societies. Statistical formulas or tables or software are used to calculate the sample size, which practically all have the same mechanisms. In the present article, these issues are briefly described.

    Keywords: Sample Size, Sampling, Target Population, Statistical Power
  • Shshriar Saeidian*, Zhila Feraiduni, Mohammad Saeed Hakhamanesh Pages 54-63
    Introduction

    Liver tissue health is of paramount importance to the health of the whole body, and it has bilateral relationships with health and laboratory factors. The aim of this study was to determine the relationship between individual factors and fatty liver and liver enzymes activity of AST, ALT and ALP.

    Materials and Methods

    This was a descriptive-analytical study. The population consisted of 80 patients with fatty liver and 54 healthy individuals. Demographic information of each person was prepared using a checklist. After ten hours of fasting, blood samples were taken to evaluate AST, ALT, ALP, blood glucose and cholesterol. Liver health status was also assessed by ultrasound. Relationship between various variables including demographic data, lifestyle-related health behaviors and height, weight, waist circumference, blood pressure and clinical trials and liver tests with non-alcoholic fatty liver was evaluated. Descriptive data of patients and enzymatic changes were evaluated. Data were analyzed by SPSS and univariate and multivariate logistic models.

    Results

    In alcoholic fatty liver, the amount of enzyme increase AST is higher than that of ALT, but in non-alcoholic fatty liver, the rate of increase ALT is greater than AST. A history of high blood lipids plays an important role in fatty liver disease, with a regression coefficient of 2.28 and a modified odds ratio of 9.84. The second factor is gender with a regression coefficient of 1.23 and a modified odds ratio of 3.44. Fatty liver history factors in the family, body mass index and type of dairy consumption are also important factors in fatty liver disease, respectively.

    Conclusion

    Body mass index, high blood sugar, high blood sugar, inactivity and taking some effective drugs on liver cells increase the chance of developing fatty liver disease. In people with fatty liver, ALT, AST and ALP enzymes are high. However, the levels of both ALT and AST are expected to have a higher role in patients and a lower level of ALP.

    Keywords: Fatty Liver, Liver Enzymes, Logistic Model, Blood Glucose
  • Narges Zamani, Arya Haddadi* Pages 64-70
    Introduction

    Impulsivity means quick action of the mind without forethought and sober judgment, with the least thought about future behaviors or acting on thoughts that are not the best choice for the individual or others. The purpose of this study was to investigate the effectiveness of dialectical behavior change and acceptance skills in reducing risky behaviors.

    Materials and Methods

    The present study was a criterion-based trial. The statistical population of the study was women with impulsive behaviors in Arak city. 32 out of them who were willing to participate in the educational program were selected as the sample and randomly divided into two experimental and waiting list groups. The experimental group received 16 sessions of dialectical behavior therapy education and treatment. Since the research design was pre-test and post-test with the group in the waiting list, Bart's impulsivity measurement tool was applied twice before and after training. The data collected from this questionnaire were analyzed by descriptive and inferential statistics using multivariate analysis of covariance.

    Results

    Risky behaviors were significantly decreased in the experimental group after receiving the skills based on acceptance and changing dialectical behavior therapy. But the amount of this variable in the waiting list group was not statistically significant.

    Conclusion

    Dialectical behavior therapy skills reduce the risky behaviors of impulsive behaviors and explosive anger in patients with subclinical symptoms of borderline personality disorder, and used the results of this study to reduce harmful behaviors.

    Keywords: Dialectical Behavior Therapy, Anger, Impulsivity