فهرست مطالب

نشریه پرستاری و مامایی ارومیه
سال هفدهم شماره 8 (پیاپی 121، آبان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/08/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • هانیه حسن زاده، علی زینالی* صفحات 592-602
    پیش زمینه و هدف

    دوران بارداری یکی از مهم ترین مراحل زندگی زنان است و در این دوران آسیب به رابطه مادر-کودک باعث ایجاد زمینه ای برای بروز اختلال های روانی در کودک می شود. مهم ترین عوامل مرتبط با رابطه مادر-کودک شامل صمیمیت با همسر، سبک های دلبستگی و عاطفه مثبت و منفی مادر است. درنتیجه، پژوهش حاضر باهدف بررسی نقش صمیمیت با همسر، سبک های دلبستگی و عاطفه مثبت و منفی مادر در پیش بینی پیوند عاطفی مادر-کودک در دوران بارداری انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه مقطعی از نوع همبستگی بود. جامعه پژوهش زنان باردار مراجعه کننده به درمانگاه ها و مطب های پزشکان زنان و زایمان شهر ارومیه در نیمه اول فصل تابستان سال 1397 بودند. در این پژوهش 270 نفر با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش، پرسشنامه های صمیمیت با همسر (والکر و تامپسون، 1983)، سبک های دلبستگی (ون آدنهوون و همکاران، 2003)، عاطفه مثبت و منفی (واتسون و همکاران، 1988) و پیوند عاطفی مادر-کودک (کیتامورا و همکاران، 2015) بودند. داده ها با روش های ضرایب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه تحلیل شدند.

    یافته ها

     یافته ها نشان داد که صمیمیت با همسر، سبک دلبستگی ایمن و عاطفه مثبت با پیوند عاطفی مادر-کودک رابطه مثبت و معنی دار و سبک های دلبستگی اشتغال خاطر و هراسان و عاطفه منفی با پیوند عاطفی مادر-کودک رابطه منفی و معنی دار داشتند (05/0>p)، اما سبک دلبستگی دوری گزین با پیوند عاطفی مادر-کودک رابطه معنی داری نداشت (05/0<p). همچنین متغیرهای صمیمیت با همسر، سبک های دلبستگی و عاطفه مثبت و منفی مادر توانستند 4/18 درصد از تغییرات پیوند عاطفی مادر-کودک را پیش بینی کنند (05/0>p).

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج حاکی از آن است که صمیمیت با همسر، سبک دلبستگی ایمن و عاطفه مثبت باعث برقراری پیوند عاطفی مادر-کودک در دوران بارداری و سبک های دلبستگی هراسان و اشتغال خاطر و عاطفه منفی مانع برقراری پیوند عاطفی مادر-کودک در دوران بارداری می شود.

    کلیدواژگان: صمیمیت با همسر، سبک های دلبستگی، عاطفه مثبت و منفی، پیوند عاطفی مادر-کودک، بارداری
  • علی بهاری قره گوز، حمید علیزاده*، سیف الله حیدرآبادی، محمد عسگری صفحات 603-615
    پیش زمینه و هدف

    استفاده از رویکرد پاسخ به مداخله در حمایت از یادگیری و رشد کودکان، توجه مدرسان، محققان و سیاست گذاران را جلب کرده است بنابراین هدف پژوهش انطباق سازی برنامه «مراقبت از رشد کودک» بر اساس رویکرد پاسخ به مداخله و اعتبار یابی است.

    مواد و روش کار

    برای رسیدن به اهداف پژوهش از روش پژوهش آمیخته استفاده شد. جامعه آماری شامل اسناد و خبرگان مرتبط با موضوع پژوهش بودند؛ که به روش هدفمند و گلوله برفی انتخاب شدند. از مصاحبه، مرور اسناد (بخش کیفی) و پرسشنامه محقق ساخته (بخش کمی) برای جمع آوری داده ها استفاده شد. تجزیه وتحلیل داده های از اسناد با استفاده از روش تحلیل محتوای استقرایی و در بخش کمی با استفاده روش های آماری توصیفی انجام شده است.

    یافته ها

     طبق تحلیل محتوای انجام شده، پنج گام شامل: تحلیل مبانی برنامه و گروه هدف، تعیین ابعاد و مولفه های برنامه جدید، معرفی برنامه جدید، ارزیابی اولیه و اعتبار سنجی، برای انطباق سازی مشخص شد و در قالب این نقشه برنامه انطباق سازی انجام گرفت. شاخص روایی محتوا برای کل برنامه 93/ 0 و پایایی آن 95/ 0 به دست آمد.

    نتیجه گیری

    شاخص های کمی و کیفی نشان داد برنامه پیشنهادی از ویژگی های اعتبارسنجی مطلوبی برخوردار بوده و می تواند به عنوان یک برنامه کاربردی در برنامه های سلامت کشور لحاظ کرد.

    کلیدواژگان: برنامه مراقبت از رشد کودک، پاسخ به مداخله، انطباق سازی
  • شعبان قاسمی، زهرا کاشانی نیا* صفحات 616-624
    پیش زمینه و هدف

    سالمندی در جهان روند رو به رشد دارد و بیماری های مزمن در این سن شیوع بیشتری داشته و با عوارض شدیدتری همراه است. یکی از این بیماری های مزمن، نارسایی مزمن کلیه است همودیالیز شایع ترین روش درمان جایگزین کلیه در این بیماران می باشد. و ممکن است باعث استرس گردد. مطالعه حاضر باهدف بررسی تاثیر آموزش خودمدیریتی بر استرس درک شده سالمندان بستری در بخش دیالیز انجام شد.

    مواد و روش کار

     مطالعه کارآزمایی بالینی غیر تصادفی (نیمه تجربی) روی 62 سالمند دیالیزی بیمارستان آیت اله طالقانی شهرستان ارومیه در سال 1397 انجام شد. ابتدا با استفاده از مقیاس آزمون مختصر شناختی (AMTs)، وضعیت شناختی نمونه ها و سپس با استفاده از مقیاس استرس ادراک شده کوهن و همکاران (PSS)، نمرات استرس درک شده در هر دو گروه مداخله و کنترل اندازه گیری شد. در ادامه در گروه مداخله، آموزش خودمدیریتی به مدت 18 جلسه یک ساعته (هر هفته دو جلسه) برگزار گردید. میزان استرس درک شده بیماران در هر دو گروه پس از یک ماه مجددا بررسی شد. داده ها با استفاده از نرم افزار 24 SPSS و آمار توصیفی، t زوجی؛ t مستقل و آزمون کای دو مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    سالمندان، ازنظر اطلاعات دموگرافیک همگن بودند. قبل از انجام مداخله نمرات استرس درک شده در گروه مداخله (06/29) و کنترل (86/29) تفاوت معنی داری را نشان نداد. لیکن پس از مداخله میانگین نمرات استرس در گروه مداخله (96/26) کاهش معنی داری را نشان داد (001/0 >p).

    بحث و نتیجه گیری

     با توجه به تاثیر اجرای آموزش خودمدیریتی در کاهش میزان استرس درک شده بیماران در این مطالعه، پیشنهاد می گردد از این روش کم هزینه و موثر، در کاهش استرس بیماران سالمند تحت درمان با همودیالیز استفاده شود.

    کلیدواژگان: سالمند، همودیالیز، خودمدیریتی، استرس درک شده
  • سید کمال اسحق حسینی، ندا خراسانی* صفحات 625-633
    پیش زمینه و هدف

    اختلالات خواب در کودکان شایع بوده و داروهای کنترلی محدود و دارای عوارض نامطلوبی می باشند. با توجه به نگرش مثبت در ارتباط با اثربخشی و عوارض طب مکمل و گیاهی گرایش فزاینده ای جهت به کارگیری آن ها در جهت کنترل اختلالات خواب وجود دارد. مطالعات محدودی ارتباط بین کیفیت خواب و استفاده از طب گیاهی را بررسی نموده اند، بنابراین مطالعه حاضر باهدف بررسی شیوع استفاده از طب گیاهی، مکمل، عوارض مشاهده شده احتمالی و ارتباط آن با کیفیت خواب کودکان اجرا شده است.

    مواد و روش کار

    مطالعه مقطعی حاضر بر روی 282 کودک زیر 10 سال مراجعه کننده به مراکز درمانی سرپایی شهر قم صورت گرفت، فراوانی استفاده از طب گیاهی، مکمل و کیفیت خواب در طول 6 ماه گذشته بر اساس پرسشنامه خودساخته اندازه گیری گردید. برای بررسی روابط بین متغیرها از رگرسیون لجستیک چندگانه در سطح معنی داری 5 درصد استفاده گردید.

    یافته ها

    شیوع مصرف گیاهان دارویی 7/30 درصد، ویتامین ها 7/45 درصد و مواد معدنی 41 درصد برآورد گردید. سرماخوردگی کودکان بیشترین علت مصرف گیاهان دارویی (5/39 درصد)، تقویت سلامتی بیشترین علت مصرف مولتی ویتامین ها (5/51 درصد) و پیگیری و درمان کم خونی بیشترین علت مصرف مواد معدنی (67 درصد) گزارش شده بود. فاکتورهای سن و سطح تحصیلات ازنظر آماری ارتباط معنی داری با مصرف ویتامین ها داشتند (05/0>P). همچنین ارتباط معنی داری بین کیفیت خواب و مصرف طب گیاهی (032/0=P،]8/5،05/1[=95% CI) و مواد معدنی مشاهده گردید.

    بحث و نتیجه‎گیری

    شیوع مصرف طب سنتی و جایگزین در کودکان جامعه هدف بالاتر از میانگین جهانی قرار دارد. مصرف طب سنتی و جایگزین به طور غیرمستقیم در بهبود کیفیت خواب کودکان نقش دارد. برای افزایش سطح سلامت جامعه آموزش های مرتبط با طب گیاهی در افراد جامعه و پرسنل بهداشتی درمانی ضروری می باشد.

    کلیدواژگان: طب گیاهی، طب جایگزین، کودکان، ایران، کیفیت خواب
  • سعید خرم نیا، امین جعفری*، فرشید فرحبخش، الهام علی نیا قرا، بهنام امانی، بهمن امانی، آرش اکبرزاده صفحات 634-645
    پیش زمینه و هدف

    از شاخص میزان مرگ ومیر در بخش مراقبت های ویژه می توان جهت ارزیابی درمان های جدید و نیروی انسانی متخصص و تخصیص بهینه منابع استفاده کرد. مرگ ومیر در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان های ایران به صورت پراکنده گزارش شده است. هدف از این مطالعه، برآورد میزان مرگ ومیر کلی بیماران ICU در بیمارستان های ایران می باشد.

    مواد و روش کار

    یک مرور نظام مند در پایگاه های SID، MagIran، PubMed ، Scopus، ScienceDirect،  Web of scienceو Google Scholar برای مقالات مرتبط تا آبان 1398 انجام گرفت. همچنین فهرست منابع مطالعات کلیدی برای یافتن استنادهای بیشتر موردبررسی قرار گرفت. ارزیابی کیفیت مطالعات با استفاده از چک لیست STROBE انجام شد. نتایج مطالعات با استفاده از نرم افزار Comprehensive Meta-Analysis (CMA) نسخه 2 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    26 مطالعه شامل 8980 بیمار وارد مرور شد. یافته های فراتحلیل نشان داد که مرگ ومیر کلی در بیماران بستری در ICU برابر با 8/29 درصد است (95% CI=(0.259,0.340)). میزان مرگ ومیر در زنان و مردان به ترتیب برابر با 8/29 درصد (95% CI=(0.235,0.369))  و 2/29 درصد (95% CI=(0.211,0.389)) بود.

    بحث و نتیجه گیری

     مرگ ومیر در بیماران  ICUبیمارستان های ایران در مقایسه با سایر کشورها بالا است. بنابراین منابع و امکانات مراقبتی ویژه باید در ICU  موردتوجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: بخش مراقبت های ویژه، مرگ ومیر، ایران
  • شیما یادگار تیرانداز، محمد حسن صاحبی حق*، حسین نامدار ارشتناب، حسین جعفری زاده، محمد اصغری صفحات 646-655
    پیش زمینه و هدف

    یکی از شایع ترین علل مرگ و میر قابل پیشگیری در دنیا مصرف سیگار می باشد که سلامت جسمی و روانی افراد را تحت تاثیر قرار می دهد. ازآنجاکه انتخاب سبک زندگی سالم در مردان کم تر از زنان می باشد و سلامت مردان شاغل در حیطه سلامت نقش مهمی در ارائه خدمات سلامتی به مردم دارند؛ لذا مطالعه حاضر باهدف بررسی ارتباط بین وابستگی به مصرف سیگار  و سلامت عمومی در مردان سیگاری طراحی انجام شد.

    مواد و روش کار

    مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی- همبستگی  بود که با روش نمونه گیری در دسترس بین 350 مرد سیگاری شاغل در دانشگاه علوم پزشکی ارومیه انجام شد. ابزارهای این مطالعه پرسش نامه های سلامت عمومی و آزمون وابستگی به مصرف سیگار فاگستروم  بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS-16  به صورت توصیفی و استنباطی تجزیه تحلیل شد.

    یافته ها

    میانگین نمره وابستگی به مصرف سیگار و سلامت عمومی به ترتیب، 31/2 ± 33/3 (دامنه نمرات 0-10) و 27/13 ± 60/23 (دامنه نمرات 0-84) می باشد. به طورکلی نتایج نشان داد بین سلامت عمومی و وابستگی به مصرف سیگار ارتباط مستقیم معنی داری وجود دارد.

    بحث و نتیجه گیری

     افراد با وابستگی کم تر به مصرف سیگار وضعیت سلامتی بهتر دارند، درواقع هرچه میزان وابستگی افراد به سیگار کم تر باشد، سلامت جسمی و روانی افراد بهتر  و احتمال ابتلا به بیماری های روانی بخصوص اختلالات افسردگی و اضطراب کم تر می شود.

    کلیدواژگان: وابستگی به مصرف سیگار، سلامت عمومی، ارومیه
  • سهیلا ربیعی پور، نعیمه وطن خواه علمداری* صفحات 656-666
    پیش زمینه و هدف

    تولد نوزاد نارس و بستری شدن نوزاد در NICU یک رویداد بالقوه استرس زا برای مادر است. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر نگارش دل نوشته بر استرس و رضایت مندی مادران نوزادان نارس از مراقبت های انجام شده در بخش NICU صورت گرفت.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر یک کارآزمایی بالینی می باشد که بر روی 91 مادر با نوزاد نارس بستری درNICU در دو گروه کنترل و مداخله اجرا شد. در گروه مداخله، نگارش دل نوشته از روز سوم پس از پذیرش شروع و تا روز دهم ادامه یافت. پرسشنامه های رضایت مندی و استرس والدین در روزهای سوم و دهم و پرسشنامه استرس درک شده کوهن یک و سه ماه پس از پذیرش توسط تمام مادران تکمیل گردید. داده ها با استفاده از SPSS نسخه 19 و آزمون های آماری ازجمله کای اسکوئر و تی مستقل تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

     میانگین نمره استرس مادران در روز دهم در مقایسه با روز سوم پس از پذیرش در گروه مداخله کاهش نشان داد که ازلحاظ آماری معنی دار نبود (28/0p=p). میانگین نمره استرس کوهن پس از مداخله در یک و سه ماه پس از پذیرش در گروه مداخله در مقایسه با گروه کنترل کم تر بود(005/0 =p). میانگین نمره رضایت مندی مادران در روز دهم نسبت به روز سوم پس از پذیرش در گروه مداخله بیشتر از گروه کنترل بود (000/0p=p).

    بحث و نتیجه گیری

     نگارش دل نوشته توسط مادران نوزادان نارس باعث افزایش سطح رضایت مندی مادران درNICU و کاهش استرس مادران می شود.

    کلیدواژگان: نوزاد نارس، دل نوشته، بخش مراقبت های ویژه نوزادان، رضایت مندی، استرس
  • حسین فلاح زاده، مریم ربیعی فرادنبه، محمد فرات یزدی، سارا عابدی کوشکی، فرشته عیدی* صفحات 667-673
    پیش زمینه و هدف

     سرطان سینه یکی از شایع ترین سرطان در زنان می باشد که امروزه بقای این بیماران بعد از تشخیص افزایش یافته است. اما ازآنجایی که مسئله حائز اهمیت تنها بقا افراد نیست، هدف از مطالعه حاضر بررسی کیفیت زندگی و عوامل مرتبط با آن در زنان مبتلا به سرطان سینه می باشد.
     

    مواد و روش کار

     مطالعه حاضر به صورت توصیفی - تحلیلی مقطعی در سال 1395 بر روی 106 زن مبتلا به سرطان پستان مراجعه کننده به مرکز پرتودرمانی شهید رمضان زاده یزد انجام گرفت. برای جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه های QLQ-BR23 و QLQ-C30 استفاده شد. اطلاعات به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS24 و آزمون های آماری رگرسیون تک متغیره، چندگانه و ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    در مطالعه حاضر نمره کل کیفیت زندگی 41/18±77/64 بوده است. بیشترین مشکل افراد در زمینه مشکلات مالی (56/31±73/37) و تصور از آینده (66/25±76/81) بود. با استفاده از رگرسیون چند متغیره بین کیفیت زندگی و وضعیت تاهل ارتباط معنی داری (p<0.05) مشاهده گردید. همچنین بین کیفیت زندگی و علائم بیماری (به جز یبوست و اسهال) همبستگی معکوس و معنی داری (p<0.05) وجود داشت.

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به نتایج مطالعه حاضر، بین وضعیت تاهل و علائم بیماری با کیفیت زندگی افراد ارتباط وجود دارد که به دلیل حمایت های خانواده از فرد می باشد. لذا توصیه می شود با فراهم آوردن حمایت های اجتماعی بیشتر از این افراد و بهبود علائم بیماری به بهبود وضعیت کیفیت زندگی آن ها کمک شود.

    کلیدواژگان: سرطان سینه، کیفیت زندگی، رگرسیون چندگانه
|
  • Hanieh Hasanzadeh, Ali Zeinali* Pages 592-602
    Background & Aims

    Pregnancy period is a one of the most important stages in the life of women and in this period damage to the mother-child relationship causes creating grounds for mental disorders in a child. The most important factors related to mother-child relationship include spouse intimacy, attachment styles and mother positive and negative affect. As a result, Present research aimed to investigate the role of spouse intimacy, attachment styles and mother positive and negative affect in predicting mother-child emotional bond in during pregnancy.

    Material & Methods

    This study was a cross-sectional from type of correlation. The research population was included pregnant women referred to clinics and doctor's office of obstetrics and gynecology of Urmia city in the first half of summer, 2018. In this research, 270 people were selected by random cluster sampling method. The research tools were questionnaire of spouse intimacy (Walker & Tompson, 1983), attachment styles (Van Oudenhoven & et al, 2003), positive and negative affect (Watson & et al, 1988) and mother-child emotional bond (Kitamura & et al, 2015). Data were analyzed by Pearson correlation coefficient and multiple regression methods.

    Results

    The finding showed that spouse intimacy, secure attachment style and positive affect had a positive and significant relationship with mother-child emotional bond and preoccupied and fearful attachment styles and negative affect had a negative and significant relationship with mother-child emotional bond (p<0/05), but dismissing attachment style hadn’t a significant relationship with mother-child emotional bond (p>0/05). Also the variables of spouse intimacy, attachment styles and mother positive and negative affect were able to predict 18/4 percent of the variance of mother-child emotional bond (p<0/05).

    Conclusions

    The results indicate that spouse intimacy, secure attachment style and positive affect create the mother-child emotional bond in during pregnancy and fearful and preoccupied attachment styles and negative affect prevent the mother-child emotional bond in during pregnancy.

    Keywords: Spouse Intimacy, Attachment Styles, Positive, Negative Affect, Mother-Child Emotional Bond, Pregnancy
  • Ali Bahari Gharehgoz, Hamid Alizadeh*, Seifollah Heidarabady, Mohammad Asgari Pages 603-615
    Background & Aims

    The use of Response to Intervention approach for supporting of children's learning and development has captured the attention of educators, researchers, and policy makers. Therefore, The goals of present research are adapting the “Care for Child Development “program based on the Response to intervention and Determining its validity.

    Material & Methods

    This study is a mixed method (qualitative-quantitative). The statistical population was all of the documents and experts related to the research topic. The data were collected using purposive and snowball sampling method. Interview, review of documents and researcher-made questionnaire. The analysis of the data obtained from the documents was done using inductive content analysis method and in the quantitative section, using descriptive statistical methods.

    Results

    According to the content analysis, five steps including the analysis of the program and target groups, the determination of the dimensions and components of the new program, the introduction of the new program, the initial assessment and validation, were identified for adaptation. Based on these five steps, the adaptation program was carried out.The content validity index for the whole program was 0.93 and its reliability was 0.95.

    Conclusion

    Quantitative and qualitative indicators showed that the proposed program had the proper validation features and could be considered as an applicable program in the health programs of Iran.

    Keywords: Care for Child Development, Response to Intervention, Adaptation
  • Shaban Ghasemi, Zahra Kashaninia* Pages 616-624
    Background & Aims

    Aging is growing in the world and chronic health problems are more prevalent at this age and are associated with more severe complications. One of these chronic diseases is chronic renal failure. Hemodialysis is the most common treatment for kidney replacement in these patients and it can cause stress. The aim of this study was to investigate the effect of self-management education on perceived stress in elderly patients undergoing dialysis.

    Materials & Methods

    A non-randomized, quasi-experimental study was performed on 62 hemodialysis elderly patients in Ayatollah Taleghani Hospital in Urmia in 2018. First, using the cognitive test scale, the cognitive status of the samples was examined. Then, using the PSS tool scale, perceived stress scores were measured in both groups. In the intervention group, self-management education was held for six sessions of one hour (two sessions per week). The perceived stress level of patients in both groups was re-evaluated after one month after the last training session. Data were analyzed using SPSS software version 24 and descriptive statistics, paired t-test, and chi-square test.

    Results

    The elderly were homogeneous for demographic information. Before the intervention, the perceived stress scores in the intervention (29/06) and control (29/86) groups did not show any significant difference. However, after the intervention, the mean scores of stress in the intervention group (26/96) showed a significant decrease (p <0.001).

    Conclusion

    Considering the impact of self-management training on reducing perceived stress in patients in this study, it is suggested to use this low cost and effective method for reducing stress in elderly patients undergoing hemodialysis.

    Keywords: Elderly, Hemodialysis, Self-management, Perceived stress
  • Seyed Kamal Eshaqhosseini, Neda Khorasani* Pages 625-633
    Background & Aims

    Sleep disorders is an important disorder in children. with limited medications for its along with unavoidable side effects. Due to well accept their efficacy by parents and low side effects of complementary and herbal medicine, there is an increasing tendency to use them to control sleep disorders. Few studies have investigated the relationship between sleep quality and herbal medicine use, so we aimed to investigate the prevalence of herbal medication, supplements, possible side effects, and its relationship with children's sleep quality.

    Materials & Methods

    This cross-sectional study conducted on 282 children aged <10 years who admitted to the health care center of Qom city. The prevalence of complementary and alternative medicine, sleep difficulties during the last 6 months were measured. The multiple logistic regression was used to estimate the association between complementary and alternative medicine use and sleep quality. 

    Results

    The prevalence of herbal, vitamins, and mineral usage was estimated 30.7%, 45.7%, and 41%, respectively. The major indications for herbal, vitamins, and mineral use were cold (39.5%), strengthening and providing energy (51.5%), and prevention of anemia (67%). Age and parental education were significantly associated with vitamin usage. In addition, positive association were estimated between sleep quality and herbal (95% CI for OR [1.05, 5.8], P=0.032) and mineral (95% CI for OR [1.22, 5.56], P=0.01)) usage.

    Conclusion

    The prevalence of complementary and alternative remedies among Iranian children is higher compared to global usage. Herbal usage indirectly affects the sleep quality of children. The educational programs related to complementary and alternative medicine among health stuff and parents is essential in order to improve the children's quality of life as well as well-being.

    Keywords: herbal remedies, alternative medicine, children, Iran, sleep quality
  • Saeed Khorramnia, Amin Jafari*, Farahbakhsh Farahbakhsh, Elham Aliniaghara, Behnam Amani, Bahman Amani, Arash Akbarzadeh Pages 634-645
    Background & Aims

    The mortality rate index in the Intensive Care Unit (ICU) can be used to evaluate new treatments and specialist human resources and optimize resource allocation. Mortality in the ICUs of Iranian hospitals has been sporadically reported. The purpose of this study was to estimate the overall mortality rate of ICU patients in Iranian hospitals.

    Materials & Methods

    A systematic review was conducted in SID, MagIran, PubMed, Scopus, Web of Science, and Google Scholar for related articles until November 2019. Also, the reference lists of key studies were checked for additional citations. Quality assessment of studies was performed using the STROBE checklist. The results of the studies were analyzed using Comprehensive Meta-Analysis (CMA) software version 2.

    Results

    Twenty-six studies involving 8980 patients were included in the review. The findings of the meta-analysis indicated that the overall mortality in ICU patients was 29.8% (95% CI, 0.259_0.34; P<.05). The prevalence of mortality in men and women was 29.8% (95% CI, 0.211_0.389; P<.05) and 29.2% (95% CI, 0.235_0.369; P<.05), respectively.

    Conclusion

    Mortality rate in ICU patients in Iranian hospitals is high compared to other countries. Therefore, resources and facilities should be considered in the ICUs.

    Keywords: Mortality, Intensive care unit, Iran
  • Shima Yadegar Tirandaz, Mohammad Hasan Sahebi Hagh*, Hossein Namdar Areshtanab, Hosein Jafarizadeh, Mohammad Asghari Pages 646-655
    Background & Aims

    Smoking is one of the most common causes of death around the world, and it influences the physical and mental health of people. The rate of choosing a healthy lifestyle in men is less than that of women and the health of men working in field of health plays an important role in providing health services to people. So, the current research was conducted to examine the relationship between nicotine dependence and general health among male smokers at Urmia University of Medical Sciences. 

    Materials & Methods

    This descriptive-correlational study was conducted on 350 male smoker employees at Urmia University of Medical Sciences. Subjects were selected using convenient and targeted sampling. Research questionnaires included a 28-Question general health questionnaire (GHQ-28) and Fagerstrom’s Test for nicotine dependence. Data were analyzed using descriptive and inferential statistics through SPSS-16 software.

    Results

    The mean score for nicotine dependence and general health were 3.33 ± 2.31 (range of scores was from 0 to 10) and 23.60 ± 13.27 (range of scores from 0-84), respectively. In general, findings revealed a significant and direct correlation between general health scores and nicotine dependence.

    Conclusion

    Subjects with less nicotine dependence showed a better health status. Reducing nicotine dependence can help improve physical and mental health of subjects and it can also help reduce the likelihood of depression and anxiety disorders.

    Keywords: Tobacco Use Disorder, Health, Urmia
  • Soheila Rabiepoor, Naemeh Vatankhah Alamdary* Pages 656-666
    Background & Aim

    Premature baby birth and hospitalization in NICU is a potentially stressful event for the mother. This study investigates effects of expressive writing on stress and satisfaction of mothers from cares served in NICU.

    Materials & Methods

    This study is a clinical trial that was carried on 91 mothers with infants in NICU was assigned to intervention and control groups. In the intervention group, expressive writing started from day 3 of hospitalization in NICU and continued to day 10. Parent's satisfaction questionnaire of care in NICU and parent's stress questionnaire at days 3 and 10 and PSS-14 COHEN at months 1 and 3 of hospitalization were completed by all mothers. Data analysis was performed using Chi-square, independent t-test.

    Results

    Mean mother's stress scores at days 10 in compare with days 3 after hospitalization for intervention groups decreased but the difference was not statistically significant (p = 0/28). COHEN mean stress score after intervention at 1 and 3 months after hospitalization for intervention group was less than control group (P=0.005). Mean mother's satisfaction score at days 10 in compare with days 3 after hospitalization for intervention group was more than control group that shows increase in satisfaction in intervention group (P=0.000).

    Conclusion

    Expressive writing significantly Increase levels of satisfaction and decreases levels of stress in mothers with infants in NICU.

    Keywords: Preterm infant, expressive writing, NICU, satisfaction, stress
  • Hosein Fallahzadeh, Maryam Rabie Faranobeh, Mohammad Forat Yazdi, Sara Abedi Kooshki, Fereshteh Eidy* Pages 667-673
    Background & Aim

    Breast cancer is one of the most common cancers in women, and today the survival of these patients has increased after diagnosis. But since survival is not the only issue, the purpose of this study was to investigate the quality of life and its related factors in women with breast cancer.

    Materials & Methods

     This descriptive cross-sectional study was conducted on 106 breast cancer patients who were referred to Shahid Ramezanzadeh radiotherapy center in Yazd in 2016.  QLQ-C30 and QLQ-BR23 questionnaires were used to collect information.  Data were analyzed by SPSS-24 software using Univariate and multiple regression and Pearson correlation.

    Results

    Findings showed that the most common problems were social function (83.01 ± 18.96) and hair loss (48.48 ± 34.52). The overall quality of life score was 64.77 ± 18.41. Univariate regression indicated a relationship between quality of life and marital status, education, and job (p <0.05). Results of multiple regression showed a significant relationship (p <0.05) between the quality of life and marital status. Also, there was a significant (p <0.05) correlation between the quality of life and symptoms of the disease (except diarrhea and constipation).

    Conclusion

    According to the results of this study, there is a relationship between marital status and symptoms of illness with the quality of life. Therefore, it is recommended to enhance the quality of life in these patients by increasing family support and improving the symptoms of the disease.

    Keywords: breast cancer, Quality of life, multiple regression