فهرست مطالب

مجله پژوهش فیزیک ایران
سال نوزدهم شماره 3 (پاییز 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/11/13
  • تعداد عناوین: 24
|
  • ساره شهیدانی، علی رضاخانی* صفحات 489-501
    در این مقاله تلاش می کنیم معرفی و مرور مقدماتی بکنیم از برخی از موضوع ها، یافته ها، و نیز چالش های حوزه ترمودینامیک کوانتومی، تا پژوهشگران علاقه مند بتوانند با آن آشنایی آغازین پیدا کنند. این مرور شامل معرفی مفاهیم بنیادی ترمودینامیک کوانتومی نظیر کار و گرما، آنتروپی و تعادل گرمایی، اعتبار قانون دوم ترمودینامیک، پیوند ترمودینامیک و نظریه اطلاعات، و چگونگی بهره گیری از ویژگی های کوانتومی مانند درهم تنیدگی و همبستگی کوانتومی در ماشین های گرمایی است.
    کلیدواژگان: ترمودینامیک کوانتومی، کار، گرما، آنتروپی، همبستگی، اطلاعات
  • بهروز رضایی*، علی اصغر صدقی صفحات 503-513
    در این مقاله، بلورهای فوتونی تابعی را که در آنها ثابت دی الکتریک مراکز پراکندگی (میله ها) تابعی از مکان است، مورد مطالعه قرار داده ایم. شبکه مورد بررسی هگزاگونال بوده و سطح مقطع میله ها نیز دارای تقارن دایروی است که در زمینه هوا قرار گرفته اند. ساختار نوار فوتونی در هر دو قطبش الکتریکی و مغناطیسی برای امواج الکترومغناطیس محاسبه شده و نتایج به دست آمده وجود نواحی ممنوعه بسامدی (گاف نوار فوتونی) را نشان می دهند. فرض می شود که میله های دی الکتریک از مواد کر تشکیل یافته اند. بنابراین با در نظر گرفتن توزیع های متفاوت شدت نور، صورت های مختلفی برای تابعیت مکانی ثابت دی الکتریک میله ها حاصل خواهد شد. اثر ضریب تابع (متناسب با ضریب کر) بر روی ساختارهای نوار فوتونی به طور نظری بررسی شده است. نتایج به دست آمده نشان می دهند که پهنا و تعداد گاف های نوار فوتونی در بلورهای فوتونی تابعی نسبت به بلورهای فوتونی مرسوم قابلیت کنترل پذیری بیشتری دارند و می توانند در طراحی ابزارهای نوری بسیار مفید باشند.
    کلیدواژگان: بلورهای فوتونی تابعی، ضریب کر، ساختار نوار فوتونی، گاف نوار فوتونی
  • توفیق همایون*، کوروش اقایار صفحات 515-520

    اطلاعات فیشر کوانتومی مربوط به یک پارامتر، میزان حساسیت حالت را نسبت به تغییر آن پارامتر مشخص می کند. در این مقاله ما اطلاعات فیشر کوانتومی را برای حالت خالص W برای چهار، پنج، شش و هفت ذره را در کانال های ناهمدوسی از قبیل میرایی دامنه، میرایی فاز و کانال واقطبش مورد مطالعه قرار می دهیم. با استفاده از نمایش کراووس برای مولفه های کانال های ناهمدوسی، اطلاعات فیشر کوانتومی را به صورت کاملا تحلیلی بررسی می کنیم. مشاهده می کنیم که برای حالت خالص W میزان اطلاعات فیشر کوانتومی و در نتیجه میزان درهم تنیدگی با اعمال نوفه های کوانتومی، که به طور یکسان هر یک از ذرات را تحت تاثیر قرار می دهند، کاهش یافته و در بعضی مواقع درای افزایش نسبی در میزان اطلاعات فیشر کوانتومی به ازای مقادیری خاصی از ضریب واپاشی است. همچنین نشان می دهیم که نوفه میرایی فاز باعث صفر شدن اطلاعات فیشر کوانتومی برای حالت خالص W می شود.

    کلیدواژگان: اطلاعات فیشرکوانتومی، درهم تنیدگی، حالتW، وادوسی
  • معصومه موذن سرخی*، علی توفیقی، زهرا قلعه نوی صفحات 521-527
    میدان اسپینوری الکو، یک میدان کوانتومی فرمیونی با اسپین1/2 و با بعد جرمی یک است که به عنوان نامزد ماده تاریک معرفی شده است. در این مقاله به مطالعه جنبه های مختلف جایگزیدگی میدان اسپینوری الکو بر روی شامه دوسیتر که با استفاده از یک میدان اسکالری بندادی یا فانتوم بنا می شود، می پردازیم. ما با بررسی پتانسیل موثر نشان خواهیم داد که میدان اسپینوری الکو با یک جمله جرمی پنج بعدی می تواند بر روی شامه دوسیتر جایگزیده شود. همچنین با استفاده از یک جمله جفتیدگی یوکاوا، در می یابیم که میدان اسپینوری الکو می تواند با یک ثابت جفتیدگی خاص بر روی این شامه قرار گیرد. علاوه بر این، نشان خواهیم داد که مد صفر میدان الکو بر روی شامه دوسیتر از طریق یک جمله جفتیدگی هندسی جایگزیده می شود.
    کلیدواژگان: تئوری میدان ها در ابعاد بالاتر، جایگزیدگی میدان ها، مد صفر
  • امیرمحمد بیگ زاده*، محمدرضا رشیدیان وزیری، حسین آفریده، غلامرضا اطاعتی صفحات 529-535
    امروزه ابزارهای هسته ای کاربرد فراوانی در زمینه های مختلف علمی و صنعتی دارند. تابش های مختلف هسته ای (آلفا، بتا و گاما) را می توان در ساخت این ابزارها مورد استفاده قرار داد. چگالی سنج های هسته ای با استفاده از پرتوهای گاما، به دلیل غیرمخرب بودن و عدم نیاز به تماس با مواد تحت آزمون، امروزه برای پایش فرایندها مورد توجه صنایع مختلف، نظیر صنایع نفت و پتروشیمی هستند. در این کار طراحی و ساخت یک چگالی سنج گاما و اندازه گیری وابستگی دمایی چگالی جرمی آب از طریق آن گزارش شده است. نتایج بیانگر دقت خوب ابزار ساخته شده برای اندازه گیری وابستگی دمایی چگالی آب است.
    کلیدواژگان: چگالی سنج هسته ای، پایش غیرتماسی، رادیوایزوتوپ، وابستگی دمایی
  • مانیا ملکی* صفحات 537-543
    مدل نهشت تصادفی ساده ترین مدل رشد سطح است که در آن هیچ همبستگی بین سایت های شبکه وجود ندارد. در مدل بالیستیک، ذرات در حین فرود به اولین ذره در همسایگی خود می چسبند. بنابراین می توان این مدل را برای توصیف نهشت ذرات چسبناک به کار برد. اما در بسیاری از پدیده های روزمره شامل رشد سطوح، چسبندگی وجود ندارد. در عوض، اصطکاک بین ذرات باعث گیر کردن ذرات به هم و تشکیل خلل و فرج در داخل حجم رشد یافته می شود. با ارائه یک مدل گسسته رشد سطح در 1+1 بعد، این حالت را بررسی می کنیم. در این مدل، اگر ذره ای از سمت چپ و راست بین دو ذره محصور شود، در آن مکان ثابت می شود، که معادل وجود اصطکاک در دستگاه است. نماهای رشد و زبری برای این مدل محاسبه می شوند که نزدیک به مدل بالیستیک هستند، با وجود این که رشد عرضی وجود ندارد.
    کلیدواژگان: رشد سطح، نهشت تصادفی، نهشت بالیستیک، اصطکاک
  • افضل رقوی*، حمید شفقت، محمدرضا بنام صفحات 545-550
    در این مقاله امکان الحاق لیزر الکترون آزاد از نوع کلایسترون نوری به حلقه انبارش چشمه نور ایران به منظور تولید تابش لیزری در ناحیه پرتوی ایکس نرم از طریق فرایند ایجاد هماهنگ های همدوس مورد بررسی قرار گرفته است. این مطالعه از طریق شبیه سازی با استفاده از کد شبیه ساز لیزر الکترون آزاد 1.3GENESIS به ازای مشخصات چشمه نور ایران انجام گرفته است. طرح های مختلف ممکن به همراه خروجی های حاصل از آنها ارائه شده و مورد بحث قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: لیزر الکترون آزاد، چشمه نور ایران، کلایسترون نوری، تولید هماهنگ همدوس
  • بهناز باباغلامی*، غلی صادقی صفحات 551-557

    یکی از عوامل اصلی اتلاف انرژی و خوردگی سطوح، اصطکاک جنبشی در فصل مشترک دو جسم لغزنده است. در مقیاس های بزرگ و به طور سنتی، با وارد کردن یک مایع روان کننده مثل روغن این اثر ناخواسته را کاهش می دهند. در مقیاس های نانومتری یک حالت جالب و ویژه به نام ابرروانکاری مشاهده شده است که در آن اصطکاک خشک (بدون روغن کاری) و اتلاف بسیار ناچیز می شود. از سوی دیگر در این مقیاس در هم قفل شدگی دو سطح می تواند منجر به حرکتی همراه با اصطکاک خیلی زیاد و موسوم به حرکت چسبان- لغزان شود. ما گذار بین این دو فاز اصطکاکی را با مدل کردن سطح یکی از دو جسم به صورت یک زنجیره از اتم ها که به صورت هماهنگ ساده به یکدیگر و به بدنه جسم متصل شده اند و از طریق یک پتاتسیل سینوسی با جسم دیگر برهم کنش می کنند بررسی می کنیم. دامنه این پتانسیل سینوسی، معیاری از نیروی عمودی سطح در فصل مشترک است. نتایج ما نشان می دهد که این تغییر فاز در یک مقدار بحرانی از دامنه اتفاق می افتد که مانند سهم متوسط هر ذره از اصطکاک جنبشی عملا مستقل از اندازه سطح تماس است.

    کلیدواژگان: اصطکاک نانومقیاس، ابرروانکاری، حرکت چسبان- لغزان، دینامیک مولکولی
  • سعیده امیری، رضا فتحی*، بهرنگ چابکی صفحات 559-564
    در کار حاضر سطح مقطع های سه گانه و دوگانه یونش اتم هیدروژن در برخورد با پروتون محاسبه شده است. پتانسیل برهم کنش کولنی در نظر گرفته شده، همچنین تقریب های مرتبه اول و دوم بورن مورد استفاده قرار گرفته است. تکینگی حاصل از عملگر گرین در تقریب مرتبه دوم جهت حل تحلیلی دامنه پراکندگی و محاسبه سطح مقطع سه گانه رفع شده و در نهایت نتایج حاصل برای سطح مقطع سه گانه و دوگانه با نتایج نظری و تجربی در دسترس مقایسه شده است. معمولا تقریب بورن تا مرتبه دوم را در محدوده انرژی های میانی و بالا به کار می برند. در اینجا نشان داده شده که در انرژی های پائین تر نیز می توان به کار گرفت.
    کلیدواژگان: یونش، سطح مقطع سه گانه، تکینگی، تقریب مرتبه دوم بورن
  • نیما خسروی* صفحات 565-570
    در این مقاله مدل اوبرگرویتی را بر اساس اعمال ایده میانگین آنسامبلی در خانواده مدل های f (R) معرفی می کنیم. یکی از خواص جالب این مدل، جهان شمولی آن است. خاصیت دیگر این مدل، رفتار وابسته به خمیدگی لاگرانژی آن است. در خمیدگی های بالا، اوبرگرویتی همان گرانش اینشتین- هیلبرت می شود. در صورتی که در خمیدگی کم لاگرانژی صفر می شود. این تغییر رفتار در مقیاسR0 رخ می دهد. می توان نشان داد این مقیاس بعددار در حقیقت نقش ثابت کیهان شناسی را در کیهان اخیر بازی می کند. اگر بخواهیم تحولات غیرخطی را در زمینه کیهانی بررسی کنیم نیاز به بررسی رمبش کروی هستیم، که برای این امر در این مقاله حل های متقارن کروی را معرفی می کنیم. نشان می دهیم این حل ها، وابستگی به شعاع شان متفاوت از حل های شوارتزشیلد است و به نوعی از چسباندن حل رایسنر- نورستروم به حل شوارتزشیلد به دست می آید در صورتی که هیچ بار الکتریکی در قسمت مادی وجود ندارد.
    کلیدواژگان: گرانش تعمیم یافته، حل های متقارن کروی
  • علی خیاطیان*، محمد الماسی کاشی، روح الله عظیمی راد، روح الله شاکرنژاد، سعید صفا صفحات 571-580
    در کار حاضر، نانومیله های اکسید روی/اکسید روی با پوسته آلاییده شده با غلظت های مختلف مس با استفاده از یک روش رشد دو مرحله ای شامل رشد گرمابی نانومیله ها به دنبال غوطه وری در محلول پوشش دهی ساخته شدند. تاثیر ناخالصی مس افزوده شده به پوستهی نانومیله ها بر خواص ساختاری، اپتیکی و الکتریکی آنها بررسی شد. تصاویر میکروسکوپ الکترونی نشان داد که پوشش ایجاد شده روی میله ها، قطر متوسط آنها را از حدود nm 40 به حدود nm 60 افزایش می دهد. الگوهای پراش اشعه ایکس برای همه نمونه ها، تشکیل ساختار اکسید روی شش گوشی ورتزیت بدون تشکیل هیچ فازی از اکسیدهای مس را نشان می دهد. همچنین جابه جایی قله (002) به زوایای کوچک تر می تواند دلیلی بر حضور غالب یونهای Cu+ در شبکه اکسید روی باشد. باتوجه به اندازه گیری منحنی های جریان-ولتاژ؛ مقاومت الکتریکی نانومیله ها، با افزایش غلظت مس تا 5/4 درصد اتمی کاهش می یابد. این کاهش مقاومت براساس افزایش حامل های بار ناشی از حضور یون های Cu+ توضیح داده شد. پاسخ حسگرهای ساخته شده بر پایه نانومیله های هسته/پوسته اکسید روی نسبت به تابش فرابنفش اندازه گیری شد. با افزایش میزان آلاینده مس، میزان پاسخ حسگرها یک روند افزایشی (بیش از 5 برابر) را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: نانومیله های هسته، پوسته، اکسید روی، آلاینده مس، آشکارساز تابش ماوراء بنفش
  • جلال سرابادانی* صفحات 581-586

    با استفاده از شبیه سازی به روش دینامیک مولکولی برهم کنش بین دو زنجیره پلیمر حلقوی، که در ناحیه بین دو دیواره کانال دوبعدی قرار گرفته اند، مورد بررسی قرار می گیرد. یک مونومر از هر زنجیره در فاصله برابر از هر یک از دیواره های کانال ثابت شده است. شبیه سازی ها نشان می دهند که نیروی بین دو پلیمر دافعه است و به طور متوسط بدون توجه به مقدار ضخامت کانال، با عکس فاصله بین دو مونومر ثابت شده افت می کند. به علاوه نیرویی که از افت و خیز شکل هندسی پلیمرها به دیواره های کانال وارد می شود نیز دافعه بوده، بدون توجه به مقدار فاصله بین دو مونومر ثابت شده، به طور متوسط با عکس مکعب ضخامت کانال افت می کند.

    کلیدواژگان: پلیمر، افت و خیز، دینامیک مولکولی، شبیه سازی
  • حمیدرضا محمدی خشوئی*، طیبه مکارمی صفحات 587-591
    در این مقاله، به بررسی اثر ناهمگنی مغناطیسی بر ناهمخوانی حالت گرمایی در یک سامانه کوانتومی شامل دو اسپین با برهم کنش همسانگرد هایزنبرگ می پردازیم. حضور ناهمگنی میدان مغناطیسی منجر به از بین رفتن تقارن ناهمخوانی کوانتومی چپ و راست در سامانه می شود. نتایج به دست آمده در این مقاله در فرایند آماده سازی حالت های کوانتمی کاربرد دارد.
    کلیدواژگان: ناهمخوانی کوانتومی چپ و راست، ناهمگنی میدان مغناطیسی
  • داود ساداتیان* صفحات 593-600
    نوسانگرهای هماهنگ به خاطر ویژگی های دینامیکی در گرانش کوانتومی از اهمیت زیادی برخوردارند. می توان دینامیک این نوسانگر را از طریق رابطه عدم قطعیت تعمیم یافته، که در مدل های مختلف کیهان شناسی مثل نظریه ریسمان و گرانش کوانتومی حلقه پیشنهاد شده است مورد اصلاح قرار داد. در این مقاله معادله نوسانگر هماهنگ میرای کوانتومی با توجه به اصل عدم قطعیت تعمیم یافته حل شده است، و اثر این اصلاحات در دستگاه نوسانگر میرا مورد بررسی قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: نوسانگر هماهنگ کوانتومی میرا، اصل عدم قطعیت تعمیم یافته
  • عباس عابدی*، اعظم حسین پور، نعمت الله ریاضی صفحات 601-609
    در این تحقیق، یک الگوریتم جدید برای استخراج خودکار پارامترهای موثر در منحنی سرعت شعاعی سیستم های ستارگان دوتایی با استفاده از کد ویلسون‐ دوینی 2007 پیشنهاد شده است. در این راستا، یک ستاره دوتایی که اثر مجاورت دارد و پارامترهای آن نیز توسط ستاره شناسان اعلام شده است، به عنوان سیستم نمونه انتخاب گردیده است. برای اجتناب از پراکندگی داده ها و نیز داشتن تعداد نقاط داده ی بیشتر، نمودار سرعت شعاعی ستاره دوتایی نمونه به کمک کد ویلسون‐دوینی ساخته شده است. سپس داده ی خروجی کد به الگوریتم MATLAB  پیشنهاد شده تا پارامترهای موثر در منحنی سرعت شعاعی ، از جمله پارامترهای مداری خروج از مرکز، e  حاصل ضرب نیم محور اطول و شیب مداری asini،  طول حضیضω ، سرعت شعاعی مرکز جرمVCM و پارامترهای سطح ستاره ها مانند پتانسیل های سطحیΩ ، دماهاT،  آلبدو A،  ضرایب تاریکی گرانشی g،  و ضرایب تاریکی لبهx  را پیدا کند. پس از آزمایش الگوریتم با سیستم دوتایی نمونه، الگوریتم پیشنهادی برای تجزیه و تحلیل داده های سرعت شعاعی تعدادی از ستارگان دوتایی دیگر مانند AB And ,U Peg و  422782BD+ به کار گرفته شده است. مقایسه نتایج حاصل از رهیافت پیشنهادی و نتایج گزارش شده توسط سایر منجمین نشان دهنده توانایی رهیافت پیشنهادی در استخراج پارامترهای موثر بر منحنی سرعت شعاعی است.
    کلیدواژگان: روش های تحلیل داده ها، سرعت شعاعی، کد ویلسون‐ دوینی، ستارگان دوتایی گرفتی، اثر مجاورت
  • سیدمحمدصادق موحد*، مرضیه فرهنگ صفحات 611-620
    لکه سرد یکی از ناهنجاری های رصد شده در تابش زمینه کیهانی است و می تواند بر اثر عوامل مختلف اولیه و یا ثانویه ایجاد شده باشد. در این تحقیق، اثر همگرایی گرانشی نامزدهایی که می توانستند این لکه سرد را تولید کنند مانند یک تهی جای بزرگ و بافت کیهانی را بر روی مولفه های مختلف میدان تصادفی CMB بررسی می کنیم. نتایج ما نشان می دهد که نسبت سیگنال به نوفه ناشی از اثر همگرایی گرانشی بر روی میدان تصادفی دمایی CMB بیشتر از میدان قطبش است. ما دریافتیم که برای یک تهی جا با تقارن استوانه ای در انتقال به سرخ  z_Void=0.8 با تباین چگالی δ=-1.0  ، با حدود هزار دقیقه رصد می توان سهم تهی جا را تعیین کرد. این درحالی است برای یک بافت کیهانی که در انتقال به سرخ  z_Texture=6.0 زندگی می کند، رصد طولانی تری نیاز است. ما انتظار داریم که رصدهای آینده با قدرت تفکیک بالا، بتوانند قیدهای قوی بر روی دامنه این مدل ها، فراهم کنند.
    کلیدواژگان: میدان تصادفی CMB، همگرایی گرانشی، تحلیل درست نمایی
  • مجتبی مکاری*، حسین معینی، محمدحسن علامت ساز صفحات 621-628
    برهمکنش پرتوهای یونساز با بافت های زنده به واسطه فرایند های فیزیکی و شیمیایی منجر به شکست های تک رشته ای و دو رشته ای ساده و پیچیده در DNA سلول ها می شود. شبیه سازی مونت کارلو برهمکنش های پرتو با DNA، اطلاعات بسیار خوبی درباره نوع آسیب ها و فرایند آنها به ما می دهد که برای درمان سرطان و حفاظت پرتوی می تواند بسیار مفید باشد. در این کار برای دستیابی به آسیب های اولیه DNA به وسیله الکترون های کم انرژی مورد استفاده در میکروسکوپ الکترونی، مراحل فیزیکی، فیزیکی-شیمیایی و شیمیایی برهمکنش های پرتو فرودی الکترون با کد Geant4-DNA شبیه سازی شده است. پس از شبیه سازی با در نظر گرفتن برهمکنش های مستقیم الکترون ها و بر همکنش های غیر مستقیم رادیکال های هیدروکسیل با DNA، احتمال شکست های مختلف در DNA سلول، همچنین توزیع شکست ها بر اساس انرژی انباشت مورد بررسی قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: شبیه سازی مونت کارلو، شکست دورشته ای، آسیب در DNA، آسیب الکترون، Geant4-DNA
  • مرتضی رئیسی*، سعیده عابدینی صفحات 629-636

    در این تحقیق هدف تفسیر طیف تجربی پرتوهای ایکس اتم های کائونی (Z>2) در عناصر و ترکیبات مختلف است .در ابتدا مال گیراندازی کائون درون ترکیبات با مدل های اتمی مختلف محاسبه و مقایسه شده است .با استفاده از روش مونت کارلو دینامیک آبشاری اتم در هر ترکیب شبیه بهره سازی و اتم هر گذار تابشی به ازای یک اتم کائون محاسبه شده است .با روش برازش برای هر ضرایب ان ، آزاد دو توزیع دازه حرکت زاویه ای مداری پیشنهادی استخراج شده است .وابستگی این ضرایب اتمی به عدد فرضی  اندازه ، کاندو مبنی بر همبستگی بین ه انداز اتم و ه حرکت زاویه بهره مداری اولیه که منجر به تناوبی بودن می ها شود می را تایید مقایس کند .با بهره تجرب ها و نسبت آنها با مقادیری در بیشتر موارد توافق خوبی مشاهد شده است.

    کلیدواژگان: اتم کائونی، گیراندازی اتمی، بهره ایکس، محاسبات آبشاری اتمی، شبیه سازی مونت کارلو
  • الناز ایرانی* صفحات 637-644
    در این مقاله تولید هارمونیک مراتب بالا  از مولکول برومین با میدان دایروی چرخشی شامل ترکیبی از دو پالس قطبش دایروی تک رنگی ω و سه رنگی  3ωمورد بررسی قرار می گیرد. این میدان دارای تقارن دینامیکی است که می تواند با تقارن بیرونی ترین اوربیتال مولکولی اشغال شده ، منطبق شده و برای بررسی تقارن مولکولی مورد استفاده قرار گیرد. بدین منظور محاسبه دقیق سه بعدی دینامیک مولکولی از طریق تئوری تابعی چگالی وابسته زمانی  برای یافتن محدوده هارمونیک وسیع با راندمان بالا در نظر گرفته شده است. نتایج نشان می دهد که  پالس آتوثانیه با طول پالس 349 آتوثانیه به دست می آید که از برهم نهی بهینه چندین هارمونیک مطلوب حاصل شده است. علاوه بر این، به منظور مطالعه مسیر کوانتومی الکترونها، تحلیل فرکانس زمانی مورد استفاده قرار می گیرد. این پژوهش یک راه بالقوه برای کاربردهایی در تصویربرداری همدوس و طیف سنجی فوتوالکترونی فراهم می سازد.
    کلیدواژگان: تپ آتوثانیه، مولکول برومین، طیف هماهنگ مراتب بالا، روش تابعی چگالی وابسته زمانی
  • مرجان رجبی*، ساینا سیمرغ صفحات 645-654
    این مقاله به بررسی خواص ساختاری، اپتیکی و آشکارسازی نوری فرابنفش نانومیله های روتایل دی اکسید تیتانیوم می پردازد. آرایه منظم از نانومیله های نسبتا عمود دی اکسیدتیتانیوم طی یک مرحله به روش هیدروترمال بر سطح پوشش رسانای شفاف دی اکسید قلع آلاییده با فلوئور بر زیرلایه شیشه رشد داده شده است. بررسی ریخت شناسی و ساختار بلوری به ترتیب بوسیله میکروسکوپ الکترونی روبشی و پراش پرتو ایکس انجام شده است. اندازه گیری طیف نورتابی و طیف های عبور و انعکاس پخشی دو روش تجربی مورد استفاده برای تخمین انرژی نوار ممنوع نانوساختارها می باشند. طیف های نورتابی در دمای اتاق، با دو انرژی برانگیختگی 4/13 و 3/82 الکترون ولت اندازه گیری شده است. براین اساس انرژی نوار ممنوع نمونه تقریبا برابر 3/04 الکترون ولت می باشد و هنگامی مشاهده می شود که نمونه با انرژی 4/13 الکترون ولت برانگیخته می شود. مقایسه روش های موجود گزارش شده برای تعیین انرژی نوار ممنوع با استفاده از طیف های عبور و انعکاس پخشی به روش کوبلکا مونک نشان می دهد که بیشترین همخوانی با مقدار حاصل از طیف نورتابی هنگامی وجود دارد که از رابطه  F(R)hv]= B(hv-Eg)n] استفاده می شود. در پایان عملکرد آشکارسازی نوری فرابنفش نانومیله های دی اکسید تیتانیوم در ساختار /Au2TiO Au/ تحت تابش nm365 با اندازه گیری کمیت های ضریب پاسخ، حساسیت، ثابت های زمانی افزایش و کاهش جریان ارزیابی و تحلیل شده است.
    کلیدواژگان: دی اکسید تیتانیوم، نورتابی، روش کوبلکا- مونک، آشکارساز نوری
  • کاظم بی تقصیر فدافن* صفحات 655-655
    ما نیروی پسا را برای فضاهای مجانبی لیفشیتز در دو بعد با نماد اختیاری دینامیکی z محاسبه کردیم و دریافتیم که در دمای صفر و غیر صفر، نیروی  پسا مقدار غیرصفر دارد. با استفاده از محاسبات نیروی  پسا، رسانایی DC فلزات غیرعادی را مورد بررسی قرار دادیم
    کلیدواژگان: تطابقAdS، CFT، نظریه ریسمان، نیروی پسا، رسانندگی، فلزات غیرعادی
  • آزیتا ناجی*، رضا حمزه عوفی، داود افشار صفحات 656-656
    در این مقاله، به بررسی دورنوردی درهم تنیدگی یک حالت دوکیوبیتی تحت برهم کنش هایزنبرگ XYZ در یک حفره با استفاده از مدل جینز-کامینگز می پردازیم. ما درهم تنیدگی کانال، درهم تنیدگی خروجی و وفاداری را به عنوان تابعی از میزان برهم کنش و ثابت جفت شدگی اسپینی مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهیم. درمی یابیم که اگر حالت ورودی اولیه مناسب را بگیریم، درهم تنیدگی موثرتر است.
    کلیدواژگان: دورنوردی، درهم تنیدگی، وفاداری، ناهمدوسی، مدل جینز- کامینگز
  • راضیه الجراح*، عدنان الجبوری صفحه 657

    فیلم های نازک سولفید کادمیوم (CdS) با استفاده از روش تجزیه پیرولیز پاششی شامل شیشه و ویفر Si (300 نانومتر ضخامت) و با استفاده از کادمیوم استات 2h2o (ch3coo) 2cd و تیوریا CS (NH2) 2 تهیه شدند. این ترکیبات به ترتیب به عنوان مواد کنترل یون های Cd+2 و S-2 استفاده می شوند. این فیلم ها در دماهای مختلف (400، 500 و 600 درجه سانتی گراد) بازپخت شدند. فیلم های با کیفیت بالا با استفاده از تجزیه و تحلیل XRD به دست آمدند. تجزیه و تحلیل پراش پرتوی X برای تمام فیلم های CdS با ساختار مکعب و شش ضلعی (002) H و C (111) چند بلوری بود. تشخیص تفاوت بین آنها دشوار است، پس از افزایش درجه حرارت از 400 درجه سانتی گراد به 600 درجه سانتی گراد، قله های جدیدی از ساختار شش ضلعی ظاهر شد. حداکثر مقدار حساسیت مندی در طول موج 500 تا 560 نانومتر رخ داده است. مشاهده شده است که بهترین پاسخ طیفی زمانی اتفاق می افتد که دمای بازپخت شدن 500 درجه سانتی گراد باشد. بالاترین قله در طول موج بین 500 - 560 نانومتر به دست آمده نشانگر بزرگ ترین پاسخ و بیشترین بازده کمی و کیفی در تشخیص است زیرا این میزان با دمای بازپخت شدن محدود می شود

    کلیدواژگان: حساسیت مندی، پیرولیز پاششی، ورتزیت شش ضلعی، بازده کوانتومی، شناساگر ویژه
  • افسانه ابارشی، محبوبه هوشیار*، حمید هراتی زاده صفحه 658

    ایه های نازک اکسید تنگستن (WO3) با استفاده از روش الکتروانباشت روی شیشه های اکسید قلع فلورین تهیه شدند. سپس لایه های WO3 بر حسب تابعی از زمان انباشت (480s، 600s، 660s و 720s) مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج SEM از نمونه ها نشان داد که با افزایش زمان انباشت، کاهش تدریجی در ترک های سطح آنها رخ می دهد. خواص الکتروکرومیک لایه های نازک WO3 در یک الکترولیت LiClO4- PC غیرقابل حل در آب با استفاده ازاندازه گیری های انتقال نوریو ولتاموگرام چرخه ای انتقال نوریو ولتاموگرام چرخه ای (CV) بررسی شد نتایج اندازگیری های نوری برای لایه های نازک WO3 با زمان انباشت 600s میزان تغییر عبور 26/58% را در طول موج nm 633 نشان داد. همچنین اندازه گیری های CV نشان داد که لایه نازک WO3 با زمان انباشت 600s به دلیل ساختار بسیار متخلخل آن دارای یک واکنش الکتروشیمیایی و برگشت پذیری بالایی است

    کلیدواژگان: اکسید تنگستن، خواص الکتروکرومیک، الکتروانباشت، ولتاموگرام چرخه ای
|
  • S Shahidani, A Rezakhani * Pages 489-501
    In this article, we present a brief and elementary review of quantum thermodynamics and its achievements and challenges. This review includes an introduction to some fundamental concepts such as internal energy, heat, work, entropy, entropy production, thermal equilibrium, second law of quantum thermodynamics, relation between thermodynamics and information theory, as well as a discussion of how quantum effects such as entanglement and correlations affect performance of quantum heat engines.
    Keywords: quantum thermodynamics, energy, heat, entropy, correlation, information
  • B Rezaei *, A Sedghi Pages 503-513
    In this paper, we have studied the photonic band structure of function photonic crystals in which the dielectric constant of the scattering centers (rods) is a function of space coordinates. The under-studied lattice is hexagonal and cross section of rods has a circular symmetry embedded in the air background. Photonic band structures for both electric and magnetic polarizations of the electromagnetic waves are calculated. The obtained results show the existence of the forbidden frequency region (photonic band gap). It is considered that the dielectric rods are made of the Kerr type materials. Therefore, by considering different distributions of light intensity, different function forms will be obtained for the dielectric constants of rods, which are called function photonic crystals. The influence of the function coefficient (corresponding to the Kerr coefficient) on photonic band structures has been theoretically investigated. The results show that the width and number of photonic band gaps are more controllable than the conventional photonic crystals. These results can be very useful in designing the optical devices.
    Keywords: function photonic crystals, Kerr coefficient, photonic band structure, photonic band gap
  • T Homayoun *, K Aghayar Pages 515-520

    Quantum fisher information of a parameter characterizing the sensitivity of a state with respect to parameter changes. In this paper, we study the quantum fisher information of the W state for four, five, six and seven particles in decoherence channels, such as amplitude damping, phase damping and depolarizing channel. Using Krauss operators for decoherence channels components, we investigate the quantum fisher information quite analytically. We observe that for the W state, the amount of the quantum fisher information and consequently, the amount of entanglement are reduced by applying the quantum noises, which affect each particle in the same way. In some cases, a relative increase appears in the quantum fisher information for certain values of the decay strength p. We also show that the phase damping channel vanishes the value of the quantum fisher information for the W state.

    Keywords: quantum Fisher information, entanglement, W state, decoherrence
  • M Moazzen Sorkhi *, A Tofighi, Z Ghalenovi Pages 521-527
    The Elko spinor field is a spin 1/2 fermionic quantum field with a mass dimension introduced as a candidate of dark matter. In this work, we study the localization of Elko fields on a de Sitter thick brane constructed by a canonical or phantom scalar field. By presenting the mass-independent potentials of Kaluza-Klein (KK) modes in the corresponding Schrödinger equations, it is shown that the Elko spinor field with a five- dimensional mass term can be localized on de Sitter branes. Also, by using a Yukawa type coupling term, we find that the Elko spinor field can be localized on this brane with a particular coupling constant. Furthermore, it is shown that the zero mode of the  Elko field is localized on the de Sitter brane through a Yukawa geometrical coupling term.
    Keywords: field theories in higher dimensions, localization of fields, zero mode
  • A M Beigzadeh *_M R Rashidian Vaziri_H Afaride_GH R Etaati Pages 529-535
    Nowadays, nuclear instruments are being widely used in various scientific and industrial fields. Different types of nuclear radiations (alpha, beta, and gamma) can be used in the construction of these gauges. Gamma based densitometers, as non-contact and non-destructive test tools, are favorably being used for process monitoring in various industries, such as oil and petrochemical industries. Design and construction of a gamma ray density gauge and measurement of temperature dependence of water density via this gauge have been reported in this study. The results indicate that the designed device can measure the temperature dependence of water density with good accuracy.
    Keywords: nuclear densitometer, non-contact method, radioisotope, temperature dependency
  • M Maleki * Pages 537-543
    The Random Deposition model is the simplest model for surface growth, where there is no correlation between the neighbor sites of the lattice. In the Ballistic deposition model, the particles stick to the first neighbor particle; thus it is used to describe the deposition of the sticky particles. However, in many true-life phenomena involving surface growth, there is no adhesion. Instead, the friction between the particles leads to interlocking particles and the formation of porosity inside the growing bulk. Presenting a discrete 1+1 dimensional model, we study this case. In this model, if a particle is trapped between two other particles from right and left, it will stay in that position, as an equivalent for friction. The growth and roughness exponents are calculated, close to the Ballistic model, although there is no lateral growth.
    Keywords: Surface growth, Random deposition, Ballistic deposition, Friction
  • A Raghavi *_H R Shfeghat_M R Benam Pages 545-550
    The possibility of inserting an optical klystron on the storage ring of an Iranian Light Source Facility as a Synchrotron Radiation Free electron Laser for coherence harmonic generation in the soft x-ray spectrum has been studied. The study has been performed using the 3D FEL simulation code GENESIS 1.3 and in accordance with the available characteristic parameters of ISLF. Different potential schemes together with their output and characteristics are discussed.
    Keywords: free electron laser, Iranian Light Source Facility, optical klystron, coherent harmonic generation
  • B Babagholami *, A Sadeghi Pages 551-557

    A major source of energy dissipation and surface wear is the kinetic friction at the interfaces of sliding bodies. Traditionally, on a macroscopic scale, this undesirable effect is reduced with lubricating the surfaces by introducing oil into their interface. An interesting phenomenon, called superlubricity, has been reported on a nanometer scale where dry (without lubricant oil) fruition and wear become very low. In contrast, interlocking between the crystalline surfaces at such length scales may lead to a high frictional state called stick-slip motion. We study the transition between these two frictional states by modeling the surface of one object as a chain of particles coupled harmonically to each other and to the object body and interacting with the other object via a sinusoidal potential. The amplitude of the sinusoidal potential corresponds to the normal load at the interface. Our calculations show that the transition takes place at some critical amplitude of the potential which, like the average contribution of each particle to the kinetic friction force, is practically independent of the contact size.

    Keywords: nanofriction, superlubricity, stick-slip motion, molecular dynamics
  • S Amiri, R Fathi *, B Chaboki Pages 559-564
    In the present work, the triple and double cross sections of atomic hydrogen ionization in collision with the proton are  calculated. The potential of the interaction is considered as a Coulombic;  also,  the first and second order Born approximations have been used. The singularity of the Green operator in the second order approximation has been removed for the analytical solution of the scattering amplitude and the triple cross section calculation. Finally, the results for triple and double cross sections have been compared with the available theoretical and experimental results. The first and the second Born approximations are usually applied at intermediate and high impact energy ranges. However, it is  shown that it could be successfully applied at lower energies as well.
    Keywords: ionization, triple cross section, singularity, second Born approximation
  • N Khosravi * Pages 565-570
    In this paper, we introduce ubergravity based on the idea of the ensemble average theory of f (R) gravity models. This model has interesting properties including its universality. Another property of this model is its curvature dependency: In high curvatures, ubergravity is reduced to standard Einstein-Hilbert action, while in low curvatures, it vanishes. This transition happens at a scale of R0. It is possible to show that this dimensionful scale plays the role of the cosmological constant at late times. To consider the behavior of the non-linear structure formation, we need to start with the spherical collapse; hence, here we study the spherically symmetric solutions. We show that the radius dependency of these solutions is totally different from the Schwarzchild solution. Interestingly, the solutions looks like the Reissner-Nordstrom in the absence of any electrical charge.
    Keywords: modified gravity, spherical solutions
  • A Khayatian *, M Almasi Kashi, R Azimirad, R Shakernejad, S Safa Pages 571-580
    In this work, a (ZnO)/(Cu-doped ZnO) core/shell nanorods array was fabricated by a two-step
    method
    ZnO hydrothermal synthesis followed by encapsulation via a dip-coating process. The effects of the Cu dopant concentration on the structural, electrical and optical properties of the nanorods were studied. The SEM images showed that the encapsulation increased the nanorods average diameter from ~40 to ~60 nm. All ZnO core/shell nanorods showed a hexagonal wurtzite structure with no trace of a Cu oxide phase. A peak shift was observed in the XRD pattern, indicating the better Cu+ substitution into the Zn sites. The I–V measurements also showed that Cu doping up to 4.5 at.% decreased the samples resistance, which could be attributed to the +1 valance state of the Cu ions. It was also found that Cu doping increased the UV photoresponsivity of the photodetectors made by Cu:ZnO.
    Keywords: core, shell nanorods, ZnO, Cu dopant, UV photodetector
  • J Sarabadani * Pages 581-586

    The interaction between two ring polymer chains located in the area between two dimensional channel walls is investigated using molecular dynamics simulation. One monomer of each chain is fixed at an equal distance from each of the channel walls. The simulations show that the force between the two polymers is repulsive; on average, irrespective of the channel thickness, it decreases with the increase of the distance between the two fixed monomers. In addition, the force applied to the channel walls by the geometrical fluctuations of the polymers is also repulsive, regardless of the distance between the two fixed monomers, such that, on average, it is decreased with the cubic inverse of the channel thickness.

    Keywords: polymer, fluctuation, molecular dynamics, simulation
  • H R Mohammadi *_T Makaremi Pages 587-591
    The effects of the inhomogeneous magnetic field on the quantum discord of the thermal state of a two-qubit isotropic Heisenberg system is investigated. The results show that the inhomogeneity of the magnetic field could remove the degeneracy of the left and right quantum discord. The results of this paper are important for the process of quantum state preparation
    Keywords: right, left quantum discord, inhomogeneous magnetic field
  • D Sadatian * Pages 593-600
    Harmonic oscillator is significantly important in quantum gravity for its dynamical properties. Dynamics of the harmonic oscillator can be modified by inserting a modified uncertainty relation considered in quantum cosmology models such as string theory and quantum loop gravity theory. In this paper, the equation of damped quantum harmonic oscillator has been solved with respect to the modified uncertainty relation and the effects of this modification have been probed in the case of the damped oscillating system.
    Keywords: damped harmonic quantum oscillator, generalized uncertainty principle
  • A Abedi *, A Hossinpoor, N Riazi Pages 601-609
    In this research, a new algorithm is proposed to automatically extract the effective parameters on the radial velocity curves of the binary stars systems using the Wilson-Devnney (WD) 2007 code. In this regard, a binary star which has the proximity effect and its parameters are also announced by astronomers, is selected as the sample system. To avoid scattering of data and also to have more data point, the radial velocity curve of the sample binary stars is first made using the WD code. Then, the code output data is introduced to the proposed MATLAB algorithm to find the effective parameters on the radial velocity curve, including the eccentricity e, the product of a semi-major axis and orbital inclination asini, center of mass radial velocity VCM, the longitude of periastron ω, And surface parameters of stars such as surface potentials Ω, temperatures T, albude A, gravitational darkening coefficients g, and limb darkening coefficients x. After testing the algorithm on the sample binary stars system, the proposed algorithm is also exploited to analyze the radial velocity data of some other binary stars such as U Peg, AB And, and BD+422782. Comparison between the results obtained from the proposed approach and the results reported by other astronomers demonstrates the ability of the proposed approach in extracting the parameters effective on the radial velocity curves.
    Keywords: proximity effects_eclipsing binary stars_Wilson - Devinney program_radial velocities_data analysis techniques
  • S M S Movahed *_M Farhang Pages 611-620
    The cold spot is one of the observed CMB anomalies proposed to be produced by various primary and secondary effects. In this work, we study the gravitational lensing of some of the candidates that could produce the cold spot, namely a huge void and a cosmic texture, on the various components of CMB random field. Our results demonstrated that the signal to noise ratio of gravitational lensing effect on the CMB temperature field is higher than that of on CMB polarization. We found that for a cylindrically symmetric void at z_Void=0.8 with σ=-1.0   a thousand minute observation would detect the gravitational lensing signal while for a cosmic texture at z_Texture=6.0 a longer observation is required. We expect the future high resolution surveys can put strong constraints on the amplitudes of the template of these models.
    Keywords: CMB stochastic field, gravitational lensing, likelihood analysis
  • M Mokari *_H Moeini_M H Alamatsaz Pages 621-628
    The interaction of ionizing radiations with living tissues could result in simple and complex single- and double-strand breaks in the cell DNAs, due to the physical and chemical processes that such radiations initiate. Monte Carlo simulation of the interaction between radiations and DNA renders valuable information about damage types, which can be very useful in cancer therapy and radiation protection. In this study, in order to calculate the initial DNA damage caused by the primary electron beam and the produced secondary particles, Geant4-DNA has been employed to simulate the physical, physico-chemical, and chemical interactions. Using the simulation results for the direct electron interactions and indirect hydroxyl radical reactions with the DNA, the probability of different types of breaks in the cell DNAs as well as the distribution of the breaks as a function of the deposited energy have been investigated.
    Keywords: Monte Carlo simulation, double-strand break, DNA damage, electron damage, Geant4-DNA
  • M Raeisi *, S Abedini Pages 629-636

    In this study, the aim has been the interpretation of the measured x-ray spectrum for kaonic atoms (Z>2) in various elements and compounds. Initially, kaon capture probability in the compounds is calculated and compared by different atomic models. By using Mont-Carlo method, the atomic cascade dynamic of atoms is simulated and the yield of each transition is obtained. By using the fitting method for each atom, the optimum parameters of the two models for the initial angular momentum distribution are extracted. The Z-dependence of these parameters confirms the Condo' hypothesis concern regarding the correlation between the size of atom and the initial angular moment of atom that lead to the periodic behavior of X-ray yields. By comparing the yields and its ratios with the measured values, a good agreement in the most of cases is obtained.

    Keywords: kaonic atom, atomic capture, X-ray yield, atomic cascade calculation, Mont-Carlo simulation
  • E Irani * Pages 637-644
    In this paper, high-order harmonic generation by a bicircular field, which consists of two coplanar counterrotating circularly polarized fields of frequency ω and 3ω, is investigated for bromine (Br2) molecule. This field possesses dynamical symmetry, which can be adapted to the symmetry of the highest occupied molecular orbital (HOMO) and used to investigate the molecular symmetry. An accurate three dimensional(3D) calculation of molecular dynamics through time dependent density- functional theory (TDDFT)is considered to explore broad harmonic plateau with high efficiency. We show that an attosecond pulse with a pulse duration of 349as  from the superposition of several optimum harmonics is generated.  Furthermore, in order to study of the quantum trajectory of electrons, time-frequency analysis is utilized. This work is proved to be a potential way for applications in coherent imaging and photoelectron spectroscopy.
    Keywords: attosecond pulse, bromine molecule, high harmonic spectrum, time-dependent density functional theory
  • M Rajabi *, S Simorgh Pages 645-654
    This paper studies the structural, optical and ultraviolet photodetection of rutile titanium dioxide nanorods (TiO2). A regular array of relatively vertically aligned TiO2 nanorods has been grown on fluorine doped tin oxide (FTO) coated glass substrate by using one step hydrothermal synthesis method. The morphology and crystal structure were studied by scanning electron microscopy and X- ray diffraction, respectively. Photoluminescence (PL) and diffuse reflectance spectroscopy were used as experimental methods for band gap energy estimation of nanostructures. The room temperature Photoluminescence spectra were measured under two different excitation energies of 4.13 and 3.82 eV. The results indicate the dependence of the PL spectrum to excitation energy. Thus, the band gap energy of nanorods is approximately equal to 3.04 eV and observed in the PL spectrum under 4.13 eV excitation energy. Comparing the applied reported methods for calculating the band gap energy by using diffuse reflectance spectra and Kubelka- Munk method shows that the most relevance to PL data exist with application of  equation. The ultraviolet photodetection performance of TiO2 nanorods in  Au/TiO2/Au device structure under 365 nm illumination is evaluated by determining resposivity, sensivity and rise and decay tims.
    Keywords: titanium dioxide, photoluminescence, Kubelka- Munk method, photodetector
  • K Bitaghsir Fadafan * Pages 655-655
    We calculated the drag force for asymptotically Lifshitz space times in (d+ 2)-dimensions with the arbitrary dynamical exponent z. We find that at zero and finite temperature, the drag force has a non-zero value. Using the drag force calculations, we investigate the DC conductivity of the strange metals.
    Keywords: Holography, AdS, CMT, String Theory
  • Azita Naji *, R Hamzehofi, D Afshar Pages 656-656
    In this paper, we investigate the entanglement teleportation of a two-qubit state under XYZ Heisenberg interaction in a cavity using the Jaynes-Cummings model. We analyze the channel entanglement, output entanglement and fidelity as a function of decoherence rate and spin coupling constant. We find that the teleportation is more effective if we take the proper initial input state.
    Keywords: teleportation, entanglement, fidelity, decoherence, Jaynes-Cummings model
  • R Aljarrah *, A Aljobory Page 657

    In this study, CdS films prepared using the technique of pyrolysis spray at the glass and Si wafer with a thickness of 300 nm using Cadmium Acetate Cd (CH3COO)2·2H2O with purity of 99.6% and Thiourea (CS(NH2)2) with purity 99.6%. These compounds are used as the sourced materials of Cd+2 and S-2 ions, respectively for the CdS films formation. The films were annealed at different temperatures (400, 500, and 600 0C), then the effect of annealing on its properties was studied. The high-quality films were obtained as evident using XRD analysis. X-ray diffraction analysis for all CdS films was polycrystalline with cubic and hexagonal wurtzite structure with preferential orientation in the H (002) and C (111) direction. It is difficult to distinguish between them, after high-temperature process from 400 0C to 6000C, new peaks of the hexagonal structure appeared. This phenomenon was thought to be the phase change of CdS thin film by heat treatment as well as the increasing of intensity of H (002) and decreases in full width at half maxima (FWHM) the grains size with annealing. The CdS photodetector and the spectral response of CdS/Si junction was studied. The maximum value of responsivity occurred at a wavelength of 500 nm to 560 nm. The maximum values of D* and η at Ta equal to 500 0C. Whereas, they increase and shift to higher wavelength with the increase of Ta. It has been observed that the best spectral response occurs when the annealing temperature equal to 500 0C, therefore, is essential to say that this value of Ta was the optimum condition for prepared CdS photoconductive detector.

    Keywords: Responsivity, Spray pyrolysis, Hexagonal wurtzite, quantum efficiency, Specific detective
  • A Abareshi, M Houshiar *, H Haratizadeh Page 658

    Tungsten oxide (WO3) thin layers were prepared on Fluorine Tin Oxide glass by electrodeposition method. WO3 layers were evaluated as a function of the deposition time (480s, 600s, 660s and 720s).SEM results show that by increasing the deposition time, gradual decrement in cracks on their surface will occur. The electrochromic properties of the WO3 thin layers were investigated in a nonaqueous LiClO4–PC electrolyte by means of optical transmittance, cyclic voltammogram (CV) measurements. The WO3 thin layer with deposition time 600s exhibits a noticeable electrochromic performance with a variation of transmittance up to 58.26% at 633nm. The CV measurements reveal that the WO3 thin layer with deposition time 600s has high electrochemical reaction activity and reversibility due to its highly porous structure.

    Keywords: tungsten oxide, electrochromic properties, electrodeposition, cyclic voltammogram