فهرست مطالب

روانشناسی تربیتی - سال پانزدهم شماره 53 (پاییز 1398)

فصلنامه روانشناسی تربیتی
سال پانزدهم شماره 53 (پاییز 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/09/01
  • تعداد عناوین: 11
|
  • علی محبی* صفحات 1-12
    هدف اصلی این پژوهش بررسی عوامل موثر بر برنامه درسی نهادینه شده درس اندیشه اسلامی اسلامی بود. روش تحقیق توصیفی از نوع پیمایشی و. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان دوره کارشناسی دانشگاه علوم انتظامی بودند که از طریق آزمون سراسری به صورت نیمه متمرکز وارد دانشگاه شدند. با استفاده از روش تمونه گیری طبقه ای نسبی تعداد 150 نفرشامل 53 نفر از دانشکده انتظامی و 72 نفراز دانشکده راهور و 25 نفراز مجتمع کوثر از دانشجویانی که درس اندیشه اسلامی 1 و 2 را گذرانده و حداقل سه ماه از امتحان پایان نیمسال آنان گذشته بود. به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار اصلی جمع آوری اطلاعات پرسشنامه 64 گویه ای سنجش برنامه درسی نهادینه شده و عوامل موثر بر آن بود. برای سنجش روایی ابزار از روش روایی محتوی استفاده شد و روایی ابزار از منظر صاحب نظران قابل قبول گزارش شد و برای سنجش پایایی برنامه درسی نهادیته شده و عوامل موثر ازروش آلفای کرونباخ استفاده شد و میزان آن ها به ترتیب 74/0 و 79/0 مجاسبه گردید. برای تجزیه و تحلیل داده های از آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون به شیوه اینتر و تی مستقل استفاده شد. نتایج نشان داد که تاثیر عوامل آموزشی، عوامل اجتماعی وعوامل فردی بر برنامه درسی نهادینه اندیشه اسلامی معنی دار بوده است و عوامل جغرافیایی رابطه معنی داری را نشان نداده اند. براین اساس می توان گفت که عوامل آموزشی 29 درصد و عوامل اجتماعی 55 درصد و عوامل فردی 23 درصد از تغیرات متغیر برنامه درسی دریافت شده درس اندیشه اسلامی دانشجویان دوره کارشناسی را تبیین و پیش بینی می کنند
    کلیدواژگان: برنامه درسی، برنامه درسی نهادینه شده، اندیشه اسلامی، عوامل موثر، دوره کارشناسی
  • عسگر چوبداری*، حمید علیزاده، پرویز شریفی درآمدی، محمد عسگری صفحات 13-29
    هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی برنامه آموزشی کارکردهای اجرایی بر عملکرد استدلال کلامی در دانش آموزان با آسیب بینایی بود. روش پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل به همراه پیگیری بود. جامعه پژوهش کلیه دانش آموزان با آسیب بینایی مقطع ابتدایی شهر تهران در سال تحصیلی 99-1398 بود که با استفاده از نمونه گیری در دسترس 30 نفر از این جامعه انتخاب و به صورت تصادفی در گروه آزمایش و کنترل گمارده شدند. گروه آزمایش در یک دوره 10 جلسه ای، برنامه آموزشی کارکردهای اجرایی را دریافت کردند و گروه کنترل مداخله ای را دریافت نکرد. برای گردآوری داده ها از خرده آزمون های شباهت ها و استدلال کلمه آزمون هوش وکسلر کودکان (WISC-IV) استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر تحلیل شد. نتایج حاکی از تاثیر برنامه آموزشی کارکردهای اجرایی بر استدلال کلامی در دانش آموزان با آسیب بینایی بود (05/0>p)؛ بنابراین بر اساس نتایج به دست آمده می توان نتیجه گیری کرد که برنامه آموزش کارکردهای اجرایی به عنوان مداخله موثر در جهت بهبود عملکرد استدلال کلامی قابل کاربرد است.
    کلیدواژگان: کارکردهای اجرایی، استدلال کلامی، آسیب بینایی
  • علی تقوایی نیا*، معراج درخشان، رقیه زارعی صفحات 31-49
    هدف پژوهش حاضر بررسی نقش عدالت اخلاقی و توانایی های شناختی در پیش بینی تفکر انتقادی دانشجویان در قالب مدل معادلات ساختاری بود. روش پژوهش از نوع همبستگی و معادلات ساختاری بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه دانشجویان دانشگاه های شیراز در سال تحصیلی 97-96 تشکیل دادند که تعداد 250 نفر از دانشجویان این دانشگاه ها از راه نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از مقیاس تفکر انتقادی ریکتس، توانایی های شناختی نجاتی و عدالت اخلاقی بیرگر استفاده شد. برای روایی مقیاس ها از تحلیل عاملی مرتبه دوم با نرم افزار AMOS و برای پایایی نیز از آلفای کرونباخ استفاده شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها و پاسخ به فرضیه پژوهش، از آمار توصیفی و ضریب همبستگی پیرسون و آزمون معادلات ساختاری استفاده شد. یافته ها نشان داد، عدالت اخلاقی تاثیر مثبت و معنادار بر تفکر انتقادی داشته اما توانایی های شناختی توان تاثیرگذاری بر تفکر انتقادی را ندارد. نتیجه گیری: به طورکلی می توان نتیجه گرفت که اخلاقیات از عوامل اصلی برای بررسی تفکر انتقادی است اما توانایی های شناختی نقشی در گرایش افراد به تفکر انتقادی ندارد.
    کلیدواژگان: تفکر انتقادی، توانایی های شناختی، عدالت اخلاقی
  • توحید اشرف زاده*، علی عیسی زادگان، فرزانه میکائیلی منیع صفحات 51-72
    پژوهش حاضر با هدف بررسی الگوی علی روابط بین باورهای معرفت شناختی و مهارت های مطالعه بر عملکرد تحصیلی دانش آموزان با نقش واسطه ای خودکارآمدی تحصیلی انجام گرفت. روش اجرای این پژوهش توصیفی (غیرآزمایشی) و طرح پژوهش، همبستگی و از نوع معادلات ساختاری بود. کلیه دانش آموزان دوره متوسطه اول شهر ارومیه در سال تحصیلی 95-94 جامعه آماری این پژوهش را تشکیل می دادند. روش نمونه گیری، تصادفی خوشه ای چندمرحله ای بود و برای تعیین حجم نمونه، برای هر زیرمتغیر 20 نمونه در نظر گرفته شد و در کل 350 نفر به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از مقیاس خودکارآمدی تحصیلی پاتریک، هیکس و رایان (1997)، مقیاس باورهای معرفت شناختی شومر (1991)، مقیاس مهارت های مطالعه کانگاس (2009) و برای سنجش عملکرد تحصیلی دانش آموزان از میانگین نمرات دانش آموزان در نیمسال اول سال تحصیلی 95-94 استفاده شد. در مطالعه حاضر از روش آماری مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که مهارت های مطالعه و خودکارآمدی تحصیلی به صورت مستقیم بر عملکرد تحصیلی دانش آموزان تاثیر می گذارند. همچنین مهارت های مطالعه و باورهای معرفت شناختی به صورت غیرمستقیم و از طریق خودکارآمدی تحصیلی بر عملکرد تحصیلی دانش آموزان تاثیر می گذارند. در این پژوهش تاثیر مستقیم باورهای معرفت شناختی بر عملکرد تحصیلی دانش آموزان تایید نشد. نتایج پژوهش حاضر از نقش واسطه ای خودکارآمدی تحصیلی در روابط علی باورهای معرفت شناختی و مهارت های مطالعه با عملکرد تحصیلی حمایت می کند.
    کلیدواژگان: باورهای معرفت شناختی، مهارت های مطالعه، عملکرد تحصیلی، خودکارآمدی تحصیلی
  • علیرضا دلقندی، فاطمه بیان فر*، سیاوش طالع پسند صفحات 73-92

    هدف از این پژوهش بررسی پیش بینی رفتارهای خودناتوان ساز تحصیلی بر اساس اشتیاق تحصیلی، کیفیت زندگی در مدرسه و احساس تعلق به مدرسه دانش آموزان پسر دوره دوم متوسطه شهر ری بود. روش پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی بود. حجم نمونه 350 نفر از این دانش آموزان و به شیوه نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب و به پرسشنامه های رفتارهای خودناتوان ساز جونز و رودوالت (1982)، اشتیاق تحصیلی فردریکز، بلومنفیلد و پاریس (2004)، کیفیت زندگی در مدرسه ویلیامز و باتن (1981) و احساس تعلق به مدرسه بری، بتی و وات (2004) پاسخ دادند. داده های جمع آوری شده با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه تحلیل شد. یافته ها نشان داد که اشتیاق تحصیلی، کیفیت زندگی در مدرسه و احساس تعلق به مدرسه با رفتارهای خودناتوان ساز تحصیلی رابطه منفی و معنی داری دارد (01/0>P). نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نیز آشکار کرد که 4/27% درصد از کل واریانس رفتارهای خودناتوان ساز تحصیلی به وسیله اشتیاق تحصیلی، کیفیت زندگی در مدرسه و احساس تعلق به مدرسه تبیین می شود. یافته های این پژوهش نشان می دهد که اشتیاق تحصیلی، کیفیت زندگی در مدرسه و احساس تعلق به مدرسه سهم معنادار در پیش بینی رفتارهای خودناتوان ساز تحصیلی دانش آموزان دارند.

    کلیدواژگان: رفتارهای خودناتوان ساز، اشتیاق تحصیلی، کیفیت زندگی در مدرسه و احساس تعلق به مدرسه
  • عزت الله قدم پور، زینت مهدیانی، حافظ پادروند*، بهزاد امرایی، حسین سوری صفحات 93-108

    هدف از این پژوهش پیش بینی اعتیاد به فضای مجازی و گرایش به رفتارهای پرخطر بر اساس خودتنظیمی عاطفی در دانش آموزان پسر مقطع دبیرستان شهر تهران بود. روش این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش را تمامی دانش آموزان پسر مقطع دبیرستان شهر تهران در سال تحصیلی 98-97 تشکیل دادند که از میان جامعه آماری شهر تهران، منطقه 18 آموزش وپرورش انتخاب و از بین تمامی مدارس منطقه آموزشی مذکور، به روش نمونه گیری خوشه ای دو دبیرستان پسرانه انتخاب و از بین جمعیت دانش آموزی مدارس، تعداد 150 دانش آموز به عنوان حجم نمونه در این پژوهش جایی داده شدند. در این پژوهش به منظور جمع آوری داده های پژوهش از پرسشنامه اعتیاد به فضای مجازی (یانگ)، مقیاس خطرپذیری جوانان ایرانی و پرسشنامه خودتنظیمی عاطفی (مارس) استفاده شد. به منظور تجزیه وتحلیل داده های پژوهش از شاخص های توصیفی نظیر میانگین و انحراف معیار و روش آماری تحلیل رگرسیون چند متغیری استفاده شد. نتایج حاصل از تجزیه وتحلیل داده های پژوهش نشان داد که بین اعتیاد به فضای مجازی و گرایش به رفتارهای پرخطر با خودتنظیمی عاطفی دانش آموزان رابطه منفی معناداری وجود دارد (05/0p<) و خودتنظیمی عاطفی قدرت پیش بینی کنندگی بالاتری در گرایش به رفتارهای پرخطر نسبت به اعتیاد به فضای مجازی در دانش آموزان دارد. با توجه به نتایج این پژوهش پیشنهاد می شود که مشاوران و روانشناسان بالینی مدارس به متغیرهای روان شناختی ازجمله خودتنظیمی عاطفی به منظور پیشگیری از اعتیاد به فضای مجازی و گرایش به رفتارهای پرخطر توجه نمایند.

    کلیدواژگان: اعتیاد به فضای مجازی، رفتارهای پرخطر، خودتنظیمی عاطفی، دانش آموزان پسر
  • علیرضا عصاره، بهرام صالح صدق پور، احمد عربی* صفحات 109-139
    هدف اصلی این پژوهش، بررسی رابطه برنامه درسی زبان آموزی با مولفه های هوش اجتماعی دانش آموزان ابتدایی شهر، شهرکرد بود. پژوهش حاضر ازنظر نوع تحقیق، ترکیبی به هم تنیده است. به منظور گردآوری داده ها از مقیاس محقق ساخته استفاده شد، روایی پرسشنامه از طریق نظرات متخصصان و کارشناسان، بررسی و پایایی پرسشنامه با استفاده از نرم افزار PLS و روش پایایی مرکب 85/0 و مقدار روایی همگرا 83/0 برآورد گردید. جامعه آماری در بخش کمی، مشتمل بر 13682 نفر دانش آموز دختر و پسر دوره ابتدایی شهر شهرکرد است. با استفاده از جدول نمونه گیری مورگان 375 نفر با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. بخش کیفی به روش پدیدارشناسی، با حضور 40 مشارکت کننده از میان معلمان به روش نمونه گیری هدفمند و با انجام مصاحبه های نیمه ساختاریافته برای گردآوری داده ها استفاده شد. عمده ترین نتایج پژوهش در بخش کمی نشان داد بین برنامه درسی زبان آموزی و مولفه های هوش اجتماعی دانش آموزان ارتباط معناداری وجود دارد. همچنین نتایج بخش کیفی حاکی از آن بود که ازنظر معلمان بالاترین اولویت اثر مربوط به «برنامه درسی زبان آموزی باعث افزایش مهارت های خودآگاهی، دوست یابی و تصمیم گیری می شود».
    کلیدواژگان: برنامه‏ درسی، زبان‏ آموزی، هوش اجتماعی، معلمان، دوره ابتدایی
  • مهدی دهستانی، سیده عاطفه مهدوی*، محمد مهدی پسندیده، خدیجه نیک نفس صفحات 141-159

    هدف پژوهش حاضر اثربخشی آموزش مهارت های خودمدیریتی بر رفتار قلدری و مقبولیت اجتماعی دانش آموزان پسر زندانی بود. پژوهش حاضر نیمه آزمایشی و از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه آزمایش و کنترل بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانش آموزان پسر زندانی شهر تبریز بود که با استفاده از نمونه گیری تصادفی و ابزارهای چک لیست رفتار قلدری اسپلیج و هالت (2001) و مقبولیت اجتماعی فورد و رابین (1970) تعداد 50 دانش آموز پسر زندانی به عنوان نمونه انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند (25 نفر در گروه کنترل و 25 نفر در گروه آزمایش). گروه آزمایش ده جلسه در کلاس های آموزش خودمدیریتی شرکت کردند و افراد گروه کنترل هیچ آموزشی دریافت نکردند. پس از اتمام جلسات پرسشنامه ها روی هر دو گروه اجرا شد و داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیره تحلیل شدند. نتایج تحلیل کوواریانس چندمتغیره نشان داد که آموزش مهارت های خودمدیریتی بر مولفه های قلدری شامل رفتار قلدری، قربانی و نزاع معنی دار است. همچنین نتایج نشان داد که تاثیر مهارت های خودمدیریتی بر مقبولیت اجتماعی نیز معنی دار است. نتایج پژوهش نشانگر این نکته است که آموزش مهارت های خودمدیریتی می تواند از رفتارهای قلدری دانش آموزان پیشگیری کند و مقبولیت اجتماعی آن ها را بالا ببرد.

    کلیدواژگان: مهارت های خودمدیریتی، رفتار قلدری، مقبولیت اجتماعی، پسران زندانی
  • مرتضی امیدیان*، زهرا مهرابی، علیرضا حاجی یخچالی صفحات 161-181

    هدف از این پژوهش بررسی رابطه علی ذهن آگاهی و انگیزش تحصیلی درونی و بیرونی با میانجی چشم انداز زمان در دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز بود. جامعه آماری تمامی دانشجویان کارشناسی دانشگاه شهید چمران اهواز بودند. نمونه پژوهش شامل 300 دانشجوی از دانشگاه شهید چمران اهواز که در سال تحصیلی 96-95 مشغول تحصیل بودند. نمونه با روش نمونه گیری تصادفی مرحله ای انتخاب شدند. برای سنجش متغیرهای پژوهش از پرسشنامه چشم انداز زمان زیمباردو و بوید (1999)، پرسشنامه ذهن آگاهی بائر و همکاران (2006) و پرسشنامه انگیزش تحصیلی هارتر (1980) استفاده شد. نتایج حاصل از تحلیل مسیر نشان داد که ذهن آگاهی و چشم انداز آینده هدفمند در پیش بینی انگیزش بیرونی و درونی نقش دارند و حال جبرگرا تنها به صورت معکوس با انگیزش بیرونی رابطه داشت. نتایج با توجه به نظریه های انگیزش، ذهن آگاهی و چشم انداز زمان موردبحث قرار گرفت. ذهن آگاهی به صورت مستقیم بر انگیزه درونی و بیرونی اثر دارد و می توان با بهبود ذهن آگاهی به بهبود انگیزش کمک کرد. بر این اساس به دلیل روابط مثبت بین دو نوع انگیزه درونی و بیرونی تفکیک روابط با چشم انداز زمان دشوار است. از سوی دیگر چشم انداز آینده و تمرکز بر آن برای افزایش هر دو نوع انگیزه مناسب است؛ اما برای بهبود انگیزش بیرونی باید چشم انداز حال جبرگرا کاهش یابد. درمجموع بهترین چشم انداز زمان برای بهبود انگیزش چشم انداز آینده است.

    کلیدواژگان: چشم انداز زمان، ذهن آگاهی، انگیزش تحصیلی درونی و بیرونی، زمان آینده، حال جبرگرا
  • احسان طوفانی نژاد*، منیژه هوشمندجا، آزاد الله کرمی صفحات 183-224

    اصلاحات در آموزش عالی به دلیل ظهور فناوری های جدید نیازمند تغییر در آموزش سنتی است. رویکرد کلاس معکوس می تواند راه حلی برای چنین تغییرات آموزشی جهت ایجاد محیط یادگیری فردی دانشجومحور باشد. این رویکرد که یک نوع از یادگیری تلفیقی است، آموزش سنتی و برخط را با استفاده از هر دو محیط داخل و خارج از کلاس حضوری به گونه ای موثر تلفیق کرده است. هدف تحقیق حاضر بررسی شیوه استفاده از رویکرد کلاس معکوس در آموزش عالی و مزایا و معایب به کارگیری و میزان تاثیر آن بر جنبه های مختلف آموزشی از جمله یادگیری است. این تحقیق یافته هایی را که از مرور نظام مند تحقیقات درباره استفاده از رویکرد کلاس معکوس در آموزش عالی به دست آمده است را ارائه می دهد. جستجوی نظام مند با توجه به کلمات کلیدی به 548 تحقیق رسید که درنهایت 31 تحقیق منطبق با معیارها جهت تحلیل عمیق تعیین گردید. تحلیل تحقیق های انتخاب شده نشان داد که رویکرد کلاس معکوس تاثیر مثبتی بر یادگیری، کاهش بار شناختی، درگیر شدن، دقت، انگیزه، نگرش و رضایت از دوره و خودکارآمدی در آموزش عالی دارد و از مهم ترین چالش های کلاس معکوس نیز به عدم آشنایی و سازگاری مناسب دانشجویان با روش معکوس سازی، افزایش بارکاری مدرسان و مشکلات یادگیری از ویدئو بودند. با توجه به تحلیل یافته های تحقیق های انتخاب شده نتیجه گرفته می شود که نظام آموزش عالی کشور می تواند به طور موثر از این روش استفاده کند.

    کلیدواژگان: کلاس معکوس، مرور نظام مند، یادگیری تلفیقی، آموزش برخط، آموزش عالی
  • زهرا تنها*، راضیه جلیلی صفحات 225-248
    مطالعه تحول معرفت شناسی شخصی در کودکان سنین پایین، به عنوان خلا پژوهشی، در سال های اخیر توجه متخصصان را به خود معطوف ساخته است. نتایج مطالعات نشان می دهد که تحول باورها در کودکی را می توان در ارتباط با نظریه ذهن موردمطالعه قرار داد. این در حالی است که کسب توانایی در عملکرد اجرایی نیز در ارتباط با باورها و نظریه ذهن قابل بررسی است. هدف پژوهش حاضر بررسی تحول باورها در ارتباط با نظریه ذهن و عملکرد اجرایی در کودکان پیش دبستانی است. روش پژوهش مقطعی است. بدین منظور، تعداد 110 کودک 6 ساله با روش نمونه گیری در دسترس از پیش دبستانی های شهر تهران انتخاب شدند. برای هر کودک دو تکلیف باور غلط (وایمر و پرنر، 1983؛ پرنر، لیکمن و وایمر، 1987)، دو تکلیف معرفت شناسی شخصی (بور و هوفر، 2002) و آزمون دسته بندی کارت های ویسکانسین در نظر گرفته شد. یافته ها نشان داد که  بین معرفت شناسی شخصی، نظریه ذهن و عملکرد اجرایی رابطه معنادار مثبت وجود دارد. همچنین، نتایج تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد که معرفت شناسی شخصی از طریق نظریه ذهن و کارکردهای اجرایی قابل پیش بینی است. بر این اساس، در گام اول، تقریبا 56% از واریانس معرفت شناسی شخصی از طریق نظریه ذهن تبیین شد. در گام دوم، نظریه ذهن و کارکردهای اجرایی 73% از واریانس معرفت شناسی شخصی را تبیین کردند. بنابراین، با ورود متغیر کارکردهای اجرایی به تحلیل، ضریب تعیین از 56% به 73% درصد افزایش یافت.
    کلیدواژگان: معرفت شناسی شخصی، باور غلط، عملکرد اجرایی
|
  • Ali Mohebbiarr * Pages 1-12
    Abstract The purpose of this research is to study the factors affecting the institutionalized curriculum of Islamic Thought Course. The research is descriptive of a survey type. The statistical population consisted of students at the University of Police, manner. Using a relative classified sampling method, 150 individuals including 53 students from the police college and 72 ones from the Department of Traffic, and 25 ones from the Kosar college, who have gone through Islamic Thinking Courses 1 and 2 and three months have passed since their end of the semester period. They were selected as statistical samples. The main instrument for collecting data is a questionnaire of 64 items that is an indicator of the institutionalized curriculum and the factors that affect it. To assess the validity of the tool, content validity method was used. The tool was evaluated acceptable from the view of experts, and to assess the reliability of the curriculum and the effective factors, Cronbach's alpha was used and their values were 0.74 and 0.79, respectively. For analyzing the data, Pearson correlation coefficient and regression were used as inter and independent T-test. The results showed that the effect of educational factors, social factors and individual factors on the institutional curriculum of Islamic Thought was significant while geographical factors did not show a significant relationship. On this basis, it can be said that educational, social, and individual factors explained the variations of the curriculum for as much as 29%, 55% and 23% respectively
    Keywords: Curriculum, Institutionalized Curriculum, Islamic thought, Effective Factors, Bachelor's Degree
  • Asgar Choobdari *, Hamid Alizadeh, Parviz Sharifi, Mohammad Asgari Pages 13-29
    The purpose of this study was to evaluate the effectiveness of the executive function training program on verbal reasoning and fluid reasoning in students with visual impairment. The research method was quasi-experimental with pretest-posttest with control group. The study population consisted of all students with visual impairment in elementary school in Tehran that were selected by convenience sampling and were randomly assigned to experimental and control groups. The experimental group received an executive function training program over 8-session period and the control group did not receive any intervention. verbal reasoning and reasoning subscales of Wechsler intelligence were used for data collection. Data were analyzed using analysis of covariance. Results showed that the effect of executive function training program on verbal and fluid reasoning in students with visual impairment (p <0.05). Therefore, based on the results, it can be stated that the executive function training program can be used as an effective intervention to improve verbal reasoning and fluid reasoning.
    Keywords: executive functions, Verbal Reasoning, Fluid Reasoning, visual impairment
  • Ali Taghvaeinia *, Merag Derakhshan, Roghayeh Zarei Pages 31-49
    The purpose of this study was to investigate the role of moral justice and cognitive abilities predictors of critical thinking in the form of structural equation modeling. The research method was correlation and structural equations. The statistical population of the study was all students of Shiraz universities in the academic year of 97-96. 250 students from these universities were selected through cluster sampling. To collect the data, Rickets's critical thinking scale, Nejati's cognitive abilities, and Birger's moral justice were used. For validity of the scales, second order factor analysis with AMOS software was used and for reliability, Cronbach's alpha was used. Descriptive statistics, Pearson correlation coefficient and structural equation test were used to analyze the data and to answer the research hypothesis. Findings showed that moral justice has a positive and significant effect on critical thinking, but cognitive abilities do not have the potential to influence critical thinking.
    Conclusion
    Generally, one can conclude that morality is one of the main factors for the study of critical thinking, but cognitive abilities have no role in the tendency of individuals to think critically.
    Keywords: Critical Thinking, Cognitive Abilities, Moral Justice
  • Toohid Ashrafzade *, Ali Issazadegan, Farzane Michaeeli Manee Pages 51-72
    This study examined the model causal relationship between epistemological beliefs and study skills on academic performance with the mediating role of academic self-efficacy. This study is descriptive (non-experimental) and study design is correlational plans type of the structural equations. Statistical population of the study formed all of secondary school students of Orumieh in 2015-2016 years of academic. Sampling was cluster random and determination the sample size for each of the sub-variable were considered 20 samples and 350 persons were selected as study sample. To collecting data was used of Patrick, Hicks and Ryan’s the academic self-efficacy scale (1997), Schommer’s epistemo logical beliefs scale (1991), Congos’s study skills scale (2009) and to measure academic performance of students was used of average scores of students in the first academic semester 2015-2016. in this study structural equation modeling was used to assess. the results of this study revealed that study skills and academic self-efficacy directly affect the academic performance of students. So the results of this study revealed that study skills and epistemological beliefs indirectly and through academic self-efficacy affect the academic performance of students. in this study the direct affect of epistemological beliefs on the academic performance of students was not proved. these findings of study support the mediating role of academic self-efficacy in the model causal relationship between epistemological beliefs and study skills on academic performance.
    Keywords: epistemological beliefs, Study Skills, Academic Performance, academic self-efficacy
  • Alireza Delghandi, Fatemeh Bayanfar *, Siavash Talepasand Pages 73-92

    The purpose of this study was to prediction of academic self-handicapping behaviors based on academic engagement, quality of school life and sense of belonging to school male students of high school Rey city. The descriptive- correlation method was used. The statistical population consists of all the male students of high school Rey city in year academic 2017-2018 to 4000 male students. According to cluster sampling method, 350 male students were selected as samples and they were asked to fill in self-handicapping scale of Jones and Rhodewalt (1982), academic engagement scale of Fredricks, Blumenfeld and Paris (2004) quality of school life scale of Williams and Baten (1981) and measuring students’ sense of connectedness with school of Brew, Beatty and Watt (2004), and. The data were analyzed by tests of Pearson correlation and multivariate regression. Findings showed that there was a negative and significant correlation between academic engagement, quality of school life and sense of belonging to school with academic procrastination students (P<0/01). Regression analyses also revealed that 27/4 of variance of self-handicapping behaviors was explained by academic engagement, quality of school life and sense of belonging to school. This study confirmed the significant contribution of academic engagement, quality of school life and sense of belonging to school on self-handicapping behaviors of students.

    Keywords: academic self-handicapping behaviors, Academic engagement, Quality of school life, Sense of belonging to school
  • Ezatolah Ghadampour, Zinat Mahdiani, Hafez Padervand *, Behzad Amraei, Hoseen Sore Pages 93-108
    Purpose

    The purpose of this study was to predict addiction to cyberspace and tendency to high-risk behaviors based on emotional self-regulation in high school male students in Tehran.

    Method

    The method of this research was correlational. The statistical population of this study was all male high school students in Tehran during the academic year of 2017-18. They were selected from the statistical population of Tehran city, district 18 of education and from all the schools of this educational area by cluster sampling method two high schools were selected and 150 students were selected in this study out of the student population of schools. In this study, the cyberspace addiction (Yang), Iranian youth risk assessment questionnaire and emotional self-regulation questionnaire (March) were used to collect the data. In order to analyze the research data, descriptive indexes such as mean and standard deviation, and statistical methods of multivariate regression analysis were used.

    Results

    The results of the analysis of the research data showed that there is a significant negative relationship between cyberspace addiction and the tendency towards high-risk behaviors with emotional self-regulation of students , and tendency toward high-risk behaviors in comparison with addiction to cyberspace, Has a higher predictive value in the in students.

    Conclusion

    According to the results of this study, it is suggested that clinical school advisers and psychologists consider psychological variables such as emotional self-regulation to prevent Cyberspace addiction and tendency to high-risk behaviors

    Keywords: Cyberspace addiction, high risk behaviors, emotional self-regulation, Male Students
  • Alireza Assareh, Bahram Saleh Sedgh Poor, Ahmad Arabi * Pages 109-139
    The main purpose of this study was to investigate the relationship between language learning curriculum and elementary components of social intelligence in elementary school students in Shahrekord.The present study is interdisciplinary in terms of research type. A researcher-made scale was used to collect data. The validity of the questionnaire was evaluated through experts 'and experts' opinions, and the reliability of the questionnaire was estimated using PLS software and composite reliability method of 0.85 and convergent validity was 0.83. The statistical population in the quantitative section consists of 13682 elementary school students in Shahrekord. Using a Morgan sampling table, 375 people were selected through cluster random sampling as a statistical sample. The qualitative part of the phenomenology method was used by 40 contributors among teachers through targeted sampling and semi-structured interviews for data collection. The main results of the research in the quantitative part showed that there is a significant relationship between linguistic curriculum and social intelligence components of students. Also, the results of the qualitative section indicated that, according to teachers, the highest priority of the effect of "linguistic curriculum enhances the skills of dating, decision making and self-awareness."
    Keywords: Curriculum, Linguistics, social intelligence, teachers, elementary school
  • Mehdi Dehestani, Atefeh Mahdavi *, Mohammad Mehdi Pasandideh, Khadije Niknafs Pages 141-159

    The aim of this study was to investigate the effectiveness of the self-management training program on bullying and social acceptance among offenders. This study was quasi-experimental with pretest-posttest format and using experimental and control groups. The study population consisted of all male elementary prisoner students in the city of Tabriz. Through using available sampling and using Spellige and Holt's bullying behavior checklist (2001) and the social acceptance of Ford and Robin (1970), 50 students were selected as sample and divided into two groups of experimental and control. The experimental group received ten sessions of training in self-management skills classes whereas the control group received no training. And questionnaires were administered to both groups after the training. Data were analyzed using SPSS software and analysis of multiple covariance. The results of analysis of covariance showed there was significant difference among experimental and control group in bullying and item dimensions, and also, dimensions, the results were showed there was significant difference in social acceptance among two groups. Generally, the results showed self-management training could reduce bullying and increase social acceptance among prisoners.

    Keywords: Self-management training program, Bullying behavior, social acceptance, Male offenders
  • Morteza Omidian *, Zahra Mehrabi, Alireza Hajiyakhchali Pages 161-181

    The purpose of this study was to investigate the relation between mindfulness, internal and external academic motivation by mediated time perspective in Shahid Chamran University of Ahvaz’s Students. The statistical population were all undergraduate students of Shahid Chamran University of Ahvaz. The sample consisted of 300 students who were studying in the academic year of 96-95. Samples were selected by simple random sampling. The Zimbardo and Boyd Time Perspective Questionnaire (1999), the Mindfulness Questionnaire (Bauer et al., 2006) and Hartre's Educational Motivation Questionnaire (1980) were used to measure the variables. The results of the path analysis showed that the mindfulness and future time were involved in predicting external and internal academic motivation, and the present fatalistic was only reciprocally related to external motivation. Results were discussed with respect to theories of motivation, mindfulness and time perspective. Mindfulness directly affects the internal and external motivation and helps improve motivation by improving mindfulness. Accordingly, it is difficult to distinguish relations with the time orientation due to the positive relationships between the two types of internal and external motivation. On the other hand, the prospect of future time orientation and focusing on increasing each motive is appropriate. But in order to improve external motivation, the present fatalistic time orientation must be reduced. In sum, the best prospect of time orientation to improving motivation is future time orientation.

    Keywords: time perspective, Mindfulness, Internal, external academic motivation, future time, present fatalistic
  • Ehsan Toofaninejad *, Manizheh Hooshmandja, Azad Alahkarami Pages 183-224
    Background

    Reforms in higher education due to the advent of new technologies require a shift in traditional education. The flipped classroom approach can be a solution to such educational changes to create a student-centered individual learning environment.

    Materials and Methods

    This approach, which is a type of blended learning, effectively integrates traditional and online education using both in and out of the classroom environment. The paper presents evidence around derived from a systematic review of the literature on the use of flipped classroom approach in higher education. A comprehensive search through multiple known databases identified a dataset of 548 papers from which 31 papers met the criteria for in-depth analysis.

    Results

    The analysis revealed that flipped classroom approach has a positive effect on learning, reducing cognitive load, engagement, accuracy, motivation, attitude, satisfaction from the course, and self-efficacy in higher education. One of the most important challenges of the flipped classroom were the lack of familiarity and adaptation of the students to the flipped method, the increase of teachers' load and the learning issues of the video.

    Conclusion

    According to the analysis of the findings of the selected research studies, it is concluded that the higher education system can effectively use this method.

    Keywords: flipped classroom, systematic review, Blended learning, online instruction, Higher education
  • Zahra Tanha *, Razieh Jalili Pages 225-248
    The study of the transformation of personal epistemology in young children, as a research vacuum, has attracted the attention of specialists in recent years. The results of studies show that the transformation of beliefs in childhood can be studied in conjunction with the theory of mind.the purpose of this study was to investigate the evolution of beliefs in relation to the theory of mind and executive function in preschool children. The research method is cross-sectional. To this end, 110 children aged 6 years old were selected by available sampling method from preschools in Tehran For each child, two ideas of false beliefs (Weimer and Perner, 1983; Perner, Lickman, and Wimmer, 1987),. Two personal epistemology assignments (Bohr and Huffer, 2002) and the Wisconsin Card Classification test were considered
    Findings
    There is a significant positive relationship between personal epistemology, theory of mind and executive function. Also, the results of regression analysis showed that personal epistemology is predictable through the theory of mind and executive functions Accordingly, in the first step, approximately 56% of the variance of personal epistemology was explained through the theory of mind.. In the second step, theory of mind and executive functions explained %73 of the variance in personal epistemology. Therefore, the coefficient of determination increased from %56 to %73 as the variable entered executive functions into the analysis
    Keywords: personal epistemology, False belief, executive performance