فهرست مطالب

فصلنامه پژوهش های مدیریت منابع سازمانی
سال نهم شماره 3 (پیاپی 35، پاییز 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/11/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد ابراهیم پورزرندی*، امیر بیات ترک، مریم عقیلی صفحات 1-24

    حاکمیت فناوری اطلاعات، توانایی هدایت و سازماندهی فناوری اطلاعات و مشخص کردن مسئولیت های بین فناوری اطلاعات و حوزه کسب کار در راستای اهداف سازمانی است. این پژوهش به دنبال " بررسی نقش میانجی هماهنگی عملیاتی در تاثیر همسویی استراتژی بر بلوغ حاکمیت فناوری اطلاعات" بوده، جامعه آماری آن در بخش کیفی شامل خبرگان فناوری اطلاعات و در بخش کمی مدیران ارشد فناوری اطلاعات و کسب وکار شرکت مخابرات ایران است. این مطالعه از منظر هدف توسعه ای- کاربردی، از نظر ماهیت توصیفی- پیمایشی می باشد. ابزار گردآوری اطلاعات منابع کتابخانه ای، مصاحبه و پرسشنامه محقق ساخته است که روایی محتوایی آن توسط خبرگان تایید گردیده است. نوآوری این پژوهش در معرفی متغیر "هماهنگی عملیاتی" است که منجر به عینی سازی "همسویی استراتژی فناوری اطلاعات و کسب وکار" می گردد. مدل پژوهش در دو بعد به صورت تلفیقی از مدل همسویی استراتژی لوفتمن و متدولوژی مدیریت فرایند های کسب وکار (شامل 10 مولفه اصلی و 55 شاخص) طراحی و روایی محتوایی آن توسط خبرگان و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ (936/0) تایید گردید. بررسی روایی سازه و ساختار و برازش مدل با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری با نرم افزار SmartPLS، صورت گرفته و فرضیه های پژوهش مورد بررسی و آزمون قرار گرفتند. نتایج نشان داد که تاثیر هر دو متغیر همسویی استراتژی و هماهنگی عملیاتی بر بلوغ حاکمیت فناوری اطلاعات مثبت و معنادار است. همچنین نتایج آزمون سوبل نقش میانجی متغیر هماهنگی عملیاتی در تاثیر همسویی استراتژی بر بلوغ حاکمیت فناوری اطلاعات را تایید کرد.

    کلیدواژگان: حاکمیت فناوری اطلاعات، بلوغ سازمانی، همسویی استراتژی، هماهنگی عملیاتی
  • سعید جعفری مقدم*، محمدرضا زالی، فاطمه سادات غفوریان، نسرین پریشن صفحات 25-43

    دانش ضمنی کارآفرینان نوپا یا استارت آپی تسهیم پذیر است و در فرایند دوسویه هم آموزی و تسهیم بهبود می یابد. اگرچه این فرایند با وجود نقشی کلیدی در راه اندازی کسب وکار به دلایلی چون حساسیت نسبت به ایده اصلی کسب وکار، کمتر رخ می دهد. روش این پژوهش با توجه به هدف آن، که شناسایی عوامل موثر بر تسهیم دانش در کارآفرینان نوپاست؛ موردپژوهی روایتی برگزیده شد. اطلاعات این پژوهش کیفی با مصاحبه نیمه ساختار یافته عمیق با 18 کارآفرین نوپا و جویای دانش کسب و کار (11 مرد و 7 زن؛ 13 نفر در حوزه فناوری اطلاعات و 5 نفر در حوزه های دیگر خدماتی) گردآوری شد. کدگذاری، دسته بندی و تحلیل شواهد گفتاری برآمده از مصاحبه با کارآفرینان نیز به یاری نرم افزار اطلس تی انجام شد. یافته های پژوهش در قالب الگویی یکپارچه از عوامل موثر بر تسهیم دانش، در میان کارآفرینان نوپا نشان داد سه دسته عوامل فردی (باور و انگیزه فردی، پیوند با شبکه های اجتماعی، مهارت ارتباط های بین فردی، اعتماد، ترس از به اشتراک گذاری، آگاهی از منابع دانش، خانواده و...)؛ سازمانی (سبک رهبری، استراتژی، فناوری، نظام انگیزش و پاداش، قوانین سازمانی، فرهنگ و ساختار) و محیطی (محیط ملی صنعت، محیط ملی کسب و کار، محیط بین الملل صنعت، محیط اختصاصی کسب و کار: روابط رقبا، و...) تسهیم دانش در میان کارآفرینان نوپا را متاثر می سازد.

    کلیدواژگان: تسهیم دانش، کارآفرینان نوپا، موردپژوهی روایتی، عوامل موثر
  • رضا عالیخانی، علیرضا علی احمدی، محمدرضا رسولی* صفحات 45-60

    همکاری شبکه ای ضرورتی اجتناب ناپذیر برای ارائه خدمات باکیفیت در نظام سلامت محسوب می شود. استفاده از ساختارهای همکاری و سازوکار های هماهنگی در قالب یک الگوی حکمرانی مطلوب شرط موفقیت در همکاری شبکه ای است. عوامل مختلفی بر طراحی یک الگوی حکمرانی موفق در شبکه های مراقبت از سلامت تاثیر می گذارد. با توجه به اهمیت این عوامل در طراحی الگوی حکمرانی، تا به حال به بررسی جامع عوامل خارج از کنترل شبکه پرداخته نشده است. در این پژوهش به شناسایی عوامل خارج از کنترل شبکه که باید در طراحی یک الگوی حکمرانی مطلوب در نظام سلامت توجه شوند، پرداخته می شود. در اینجا برای شناسایی و استخراج عوامل تاثیرگذار خارج از کنترل از روش مرور نظام مند ادبیات (SLR) استفاده می کنیم. با جستجوی مقاله های مرتبط با سوال تحقیق در پایگاه داده وب آف ساینس به عنوان یک پایگاه جامع، 1500 مقاله حاصل شد. با غربالگری نتایج حاصل شده بر اساس عنوان این مطالعات با معیارهای ورودی و خروجی 150 مقاله حاصل گردید. غربالگری نهایی این 150 مقاله بر اساس چکیده و نتیجه گیری به 11 مقاله نهایی منهی شد که 15 قطعه شواهد از آنها استخراج شد. با ترکیب شواهد استخراج شده به منظور دستیابی دیدگاهی جامع، 4 کلاس با 15 مولفه ایجاد شد. بر این اساس، اقتضائات محیطی، سطح دخالت دولت در نظام سلامت، ماهیت سیاست ها، مداخله های دولتی در نظام سلامت و نیز نرخ ارجاعات در شبکه های سلامت به عنوان مهم ترین عوامل خارج از کنترل شبکه شناسایی شد. حکمرانی شبکه تنها در صورتی موفق خواهد بود که عوامل موثر بر طراحی آن در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: همکاری بین سازمانی، حکمرانی شبکه ای، سیستم های مراقبت سلامت، عوامل تاثیرگذار، مرور نظام مند
  • اسدالله گنجعلی* صفحات 61-87

    با وجود نقش چشمگیری که کارکنان دانشگاه در تحقق اهداف دانشگاه و آموزش عالی ایفا می کنند، عوامل انگیزش کارکنان دانشگاه مورد توجه چندانی قرار نگرفته است. پژوهش حاضر با هدف طراحی الگوی انگیزش کارکنان غیرهیات علمی دانشگاه و اولویت بندی مولفه های آن برای تقویت انگیزش شغلی کارکنان در دانشگاه امام صادق (ع) به عنوان مورد مطالعه انجام شده است. پژوهش حاضر از نوع مطالعات کاربردی است که به روش ترکیبی و با استراتژی اکتشافی انجام شده است. بخش کیفی پژوهش با روش تحلیل مضمون و بخش کمی با روش توصیفی- پیمایشی انجام شده است. برای ارزیابی برازش مدل از تحلیل عاملی تاییدی با کمک نرم افزار اسمارت پی ال اس استفاده شده است. به منظور اولویت بندی مولفه های انگیزش کارکنان دانشگاه از تحلیل اهمیت- عملکرد استفاده شده است. نتیجه تحلیل داده های کیفی، شناسایی 125 مضمون پایه، 25 مضمون سازمان دهنده و 8 مضمون فراگیر است. الگوی پیشنهادی دارای هشت مقوله جهت گیری دانشگاه، جو دانشگاه، رهبری، جبران خدمات، فرایندها و کارکردهای منابع انسانی، محیط کار، همکاران و عوامل شغلی است. نتایج تحلیل داده ها در بخش کمی نشان می دهد که مدل پیشنهادی پژوهش از برازش مطلوبی برخوردار است.همچنین، پنج اولویت دانشگاه امام صادق (ع) برای بهبود انگیزش شغلی کارکنان شامل پرداخت های نقدی، توسعه حرفه ای و امنیت شغلی، رفتار کارمندمدار مسئولان، کمک هزینه و ویژگی های فردی مسئولان، تامین استعدادها و مدیریت عملکرد می باشد.

    کلیدواژگان: کارکنان دانشگاه، انگیزش، تحلیل مضمون، تحلیل اهمیت- عملکرد
  • امید محبی منش، رضا حسنوی*، غلامرضا توکلی، ابوالفضل باقری صفحات 89-110

    هدف اصلی این مطالعه، ارائه یک مدل مفهومی مناسب برای توضیح هر چه بهتر رابطه میان قابلیت سازمانی مدیریت مشارکت، عملکرد شرکت و معرفی متغیرهای میانجی مطرح در این رابطه با تمرکز بر دو دیدگاه منبع محور و قابلیت پویا می باشد. در این پژوهش در اندازه گیری مفهوم قابلیت مدیریت مشارکت به منظور انطباق هرچه بیشتر آن با تغییرات محیطی، از دیدگاه قابلیت پویا بهره گرفته شده است و برای توضیح نحوه تاثیرگذاری آن بر عملکرد شرکت، با تمرکز بر دیدگاه منبع محور، دو متغیر میانجی (به اشتراک گذاری موثر منابع و توسعه مشترک دانش و قابلیت ها) تعریف شده است. همچنین برای آزمون مدل پیشنهادی و فرضیه های مرتبط با آن از روش مدلسازی معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزئی استفاده شده است. نتایج بررسی 79 همکاری راهبردی در صنایع دفاعی هوایی - که با استفاده از پرسشنامه انجام شده است- روایی و پایایی مدل پیشنهادی و تمام فرضیه های در نظر گرفته شده را مورد تایید قرار می دهد. بر اساس نتایج این پژوهش، یک شرکت برای اینکه بتواند همواره از ایجاد مشارکت های بین سازمانی درزمینه جذب، توسعه منابع و قابلیت های موردنیاز خود بهره ببرد، باید نخست در درون خود فرایندها و رویه های سازمانی مرتبط با چهار زیرقابلیت منعکس کننده قابلیت مدیریت مشارکت (پیش کنشگری مشارکت، هماهنگی بین سازمانی، یادگیری بین سازمانی و تحول مشارکت) را نهادینه و یکپارچه سازد و با بهره گیری از قابلیت به وجود آمده، همکاری های گسترده و مستمری را با شرکای خود درزمینه به اشتراک گذاری موثر منابع مکمل و توسعه مشترک دانش ها و قابلیت های جدید و منحصر به فرد طرح ریزی کند. مقیاس های اندازه گیری و شاخص های ارائه شده در این پژوهش نیز می تواند مرجع مناسبی برای مدیران در توسعه این قابلیت در سازمان خود باشد.

    کلیدواژگان: قابلیت مدیریت مشارکت، دیدگاه منبع محور، دیدگاه قابلیت پویا، به اشتراک گذاری موثر منابع، توسعه مشترک دانش و قابلیت ها
  • نجمه مهدی بیگی، امین رضا کمالیان*، نورمحمد یعقوبی، علی اصغر پورعزت، محمدحسین رونقی صفحات 111-132

    یکی از محورهای نقشه راه اصلاح نظام اداری ایران و سیاست های کلان اداری، موضوع توسعه دولت الکترونیک و هوشمند سازی اداری در راستای تسهیل خدمت رسانی به مردم است. در همین راستا هدف پژوهش حاضر ارائه مدلی جامع برای معرفی سازمان هوشمند است. این پژوهش در چارچوب رویکرد کیفی و به روش داده بنیاد انجام شد. نخست با انتخاب 17 نفر از اعضای هیات علمی و کارشناسان حوزه سازمان و مدیریت به روش نمونه گیری نظری، مصاحبه های عمیق و نیمه ساختار یافته ای انجام شد و داده های حاصل از آنها در سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی تجزیه و تحلیل شدند و 230 کد اولیه استخراج و 72 مفهوم و 17 مقوله احصا گردید. به منظور اعتبارسنجی مدل، از روش دلفی استفاده شد و به روش نمونه گیری گلوله برفی و باتوجه به سوابق تحصیلی، پژوهشی یا اجرایی در حوزه سازمان و مدیریت 31 نفر به عنوان اعضای پانل خبرگان انتخاب شدند و پرسشنامه تنظیم شده بر اساس مولفه های مدل در اختیار ایشان قرار گرفت. بر اساس نتایج حاصل از روش دلفی، میزان شاخص اجماع در دوره های سه گانه افزایش پیدا کرد، به این ترتیب که مقدار ضریب هماهنگی کندال در دور سوم بالاتر از 7/0 بود که نشان از اجماع قوی در بین خبرگان در خصوص مولفه های مدل داشت. به این ترتیب مدل سازمان هوشمند با دو عامل علی درون و برون سازمانی، عوامل زمینه ای فناوری اطلاعات، مدیریت هوشمند، مدیریت دانش، سرمایه انسانی، تجهیزات و زیرساخت ها، ساختار سازمانی و سازمان یادگیرنده، عوامل مداخله گر فرهنگ توسعه گرا، اعتماد، تعهد و عدالت سازمانی، راهبردهای حاکمیت فناوری اطلاعات و مدیریت دانش و پیامدهای درون سازمانی و برون سازمانی شکل گرفت.

    کلیدواژگان: سازمان هوشمند، اصلاح نظام اداری، داده بنیاد
  • سید علی میرنژاد*، سید حسین سیدی، احمد یوسفی هنومرور صفحات 133-150

    ارزیابی و اندازه گیری عملکرد موجب هوشمندی سیستم و برانگیختن افراد در جهت رفتار مطلوب می شود و بخش اصلی تدوین و اجرای سیاست سازمانی است. ارزیابی عملکرد نشان دهنده میزان بهره وری فعالیت ها و برنامه های سازمان است. شناسایی شاخص های عملکرد برای هدایت سازمان به سوی اهداف بلندمدت در چنین شرایط پیچیده کسب و کار حیاتی است. در این پژوهش محدودیت های انتخاب معیارهای عملکردی و راهبردهای اجرایی در کارت امتیازی متوازن مورد بحث قرار گرفته و فرایند تحلیل شبکه و نظریه بازی ها به عنوان ابزارهایی برای افزایش اثربخشی کارت امتیازی متوازن ارائه شده است. مطالعه موردی انجام شده در سازمان شهرداری منطقه 4 تهران نشان داد که کمی کردن نقش عوامل موثر در موفقیت سازمان همراه با مقایسات زوجی ارجحیت و وابستگی های این عوامل با استفاده از فرایند تحلیل شبکه به پذیرش بهتر این مدل از سوی صاحبان این سازمان ها کمک شایانی می کند. علاوه بر این با رویکرد بازی های گروهی در نظریه بازی ها، هر منظر کارت امتیازی متوازن به عنوان یک بازیکن در نظر گرفته شده و ارزش شاپلی هر بازیکن از ائتلافات مشخص شد. در نهایت با توجه به ارزش های به دست آمده بهترین ترکیب راهبردی برای اجرا انتخاب شده است.

    کلیدواژگان: ارزش شاپلی، ارزیابی عملکرد، فرایند تحلیل شبکه، کارت امتیازی متوازن، نظریه بازی ها
  • شهرزاد نیری* صفحات 151-172

    اگرچه در سال های اخیر نقش زنان در بازار کار و تجارت به طور چشم گیری افزایش پیدا کرده است، اما هنوز هم سهم زنان از رده های بالای سازمانی نسبت به همتایان مرد آنها در سراسر دنیا بسیار کم است. یک تفسیر برای این موقعیت و حضور کمتر زنان در پست های مدیریتی، وجود کلیشه های جنسیتی درمورد زنان است که با کلیشه های مدیریت و رهبری در تعارض است. این پژوهش با هدف شناسایی پیشایندهای نگرش کلیشه ای نسبت به حضور زنان در جایگاه مدیریت در بستر کشور ایران انجام شده است. ابزار جمع آوری اطلاعات در این پژوهش مصاحبه نیمه ساختار یافته بوده است. برای تجزیه و تحلیل محتوای مصاحبه ها، احصای مفاهیم و مقولات از روش کدگذاری باز استفاده شده است. جامعه آماری این پژوهش مشتمل بر خبرگان دانشگاهی بوده است که در حوزه های مدیریت منابع انسانی، مدیریت رفتار سازمانی، جامعه شناسی و مطالعات زنان دارای تخصص بوده اند. با استفاده از روش نمونه گیری هدف مند و تکنیک گلوله برفی تعداد 14 مصاحبه انجام شده است. نتایج پژوهش حکایت از شناسایی 23 مفهوم و 11 مقوله به عنوان پیشایندهای نگرش کلیشه ای جنسیتی نسبت به زنان در جایگاه مدیریت دارد.

    کلیدواژگان: کلیشه جنسیتی، نگرش، مدیر، تحلیل تم
|
  • Mohammad Ebrahim Pourzarandi*, Maryam Aghili Pages 1-24

    IT governance is the ability to direct and organize information technology and identify the responsibilities between IT and business align with the organizational goals. This research intends to "survey the mediating role of operational coordination in the effect of strategy alignment on IT governance maturity”. The statistical population in the qualitative sector includes the IT experts and in the quantitative part is the senior managers of the IT and business departments of TCI. This study is an applied-developmental purpose and it is descriptive-survey in nature as well. The data collection tools are library resources, interviews, and a researcher-made questionnaire whose content validity has been verified by experts. The innovation of this study is to introduce the variable "Operational coordination" that leads to objectification of the "IT-Business strategy alignment” in order to realize the IT governance maturity. The research model was designed in two dimensions as a combination of Loftman's strategy alignment and business process management methodology (including 10 key components and 55 indicators). Its content validity and reliability were confirmed by experts using Cronbach's alpha coefficient (0.936). Structural validity, structure and fit of the model were investigated by using structural equation modeling with SmartPLS software and the research hypotheses were tested. The results showed that the effects of both strategy alignment and operational coordination variables on the IT governance maturity were positive and significant. The Sobel test results also confirmed the mediating role of variable operational coordination in the effect of strategy alignment on IT governance maturity.

    Keywords: IT governance, Organizational maturity, Strategy alignment, Operational coordination
  • Saeed Jafari Moghadam*, Mohammad Reza Zali, Fatemeh Ghafourian, Nasrin Parishan Pages 25-43

    Tacit knowledge of startup entrepreneurs is sharable and will improve in a mutual process of co-learning and sharing. This process plays the key role in launching a new business, but it is happen seldom among startup entrepreneurs’ because they are so sensitivity to their startups ideas. As the research goal is to identify factors affecting knowledge sharing among startup entrepreneurs’, we have selected a methodology of narrative cased study. In this qualitative research in order to collect information, we have conducted a deep semi-structured interviews with 18 knowledge aspirants’ startup entrepreneurs (11 male and 7 female; including 13 IT startups and 5 other services entrepreneurs). Coding, categorizing, and analyzing verbal evidences of startup entrepreneurs’ interviews, has been conducted by ATLAS.ti. Software. Research findings showed in an integrated design of triplet factors affecting sharing knowledge among startup entrepreneurs; (1) individual factors (including personal beliefs and motives, connecting with social networks, interpersonal communication skills, trust, fear of sharing, awareness of knowledge sources, and family), (2) Organizational factors (leadership style, strategy, technology, motivation and reward system, organizational rules, culture and structure) and (3) environmental factors (industry national environment, business national environment, industry international environment and business specific environment such as customers and competitors relations.

    Keywords: Knowledge Sharing, Startup Entrepreneurs, Narrative Case Study, Effective Factors
  • Reza Alikhani, Alireza Aliahmadi, Mohammad Reza Rasouli* Pages 45-60

    Networked collaborations have become a critical approach to enhance providing quality service in health care systems. The use of collaboration structures and coordination mechanisms as a desirable governance model is essential for the success of network collaboration. There are different factors influencing designing good network governance models in health care networks. Considering the importance of these factors in designing the governance model, the comprehensive review of factors out of the network control has not yet been addressed. The aim of this paper is to identify the factors that are out of network control and influencing designing a good network governance model in health care systems.We apply a systematic literature review (SLR) to identify the intended factors. During searching for studies associated with our research question in the WEB OF SCIENCE database as a comprehensive database, the 1500 publications resulted. Screening resulted publications basis of title fitness with inclusion and conclusion criteria led to the 150 articles. Final screening the 150 articles basis of abstract and conclusion led to the 11 final articles that the 15 pieces of evidence were extracted from them. After synthesizing the extracted evidences for achieving an integrated view of them led to the 4 classes with the 15 components. In this regard, the environmental requirements, the level of government intervention in the health system, the nature of policies and interventions in the health system, as well as the rates of referrals in health networks were identified as the most important factors outside the network control. Network governance will succeed if the influencing factors are taken into account in designing it.

    Keywords: Inter-Organizational Collaboration, Network Governance, Health Care Systems, Influencing Factors, Systematic Review
  • Asadollah Ganjali* Pages 61-87

    Despite the important role of a university employees in attaining university and higher education objectives, the motivational factors for university employees has not received enough attention. This study aims at developing a model for university employees’ motivation and prioritizing the programs for improving the employees’ motivation at Imam Sadiq (as) University. It is an applied study using mix methods. The qualitative study was conducted using thematic analysis and the quantitative one was conducted using descriptive-survey method. Confirmatory factor analysis by Smart PLS software was used to assess the fitness of the proposed model. Importance-performance analysis technique was applied in order to prioritize the practices and programs related to improving the employees’ motivation.Based on the thematic analysis, 125 basic themes, 25 organizing themes and 8 global themeshave been extracted. The proposed model has eight dimensions: university’s orientation, organizational climate, leadership, compensation, HR functions and Proccesses, work environment, co-workers and job factors. Managers of universities should concentrate on the recognized factors offered in the proposed model. Results of the quantitative data analysis show that the proposed model has good fitness. Also, priorities of Imam Sadiq(as) University for improving the empoyees’ motivation include: cash payments, professional developments and job security, university managers’ employee oriented behavior, financial aids and university managers’ personal attributes, recruitment and performance management.

    Keywords: University Employees, Motivation, Thematic Analysis, Importance-Performance Analysis
  • Omid Mohebimanesh, Reza Hosnavi*, Gholamreza Tavakoli, Abolfazl Bagheri Pages 89-110

    The main objective of this study is to provide an appropriate conceptual model for better explanation the relationship between alliance management capability and firm performance with introducing mediator variables focusing on two views of resource-based view and dynamic capability.In this research, in conceptualizingalliance management capability in order to better adapt it to environmental changes, it has been used from the view of dynamic capability and to explain how it affects firm performance, two mediator variables (effective resource sharing and joint development of knowledge and capabilities) are defined focusing on the resource-based view.In order to test the suggested model of research and its related hypotheses, structural equation modeling with partial least squares approach has been used.The results of testing the proposed research model which has been done in 79 strategic alliances in the air defense industriesusing questionnaires, confirm the validity and reliability of the proposed model and all the hypotheses considered. According to the results of this research, a firm in order to be able to continuously absorb and develop its resources and capabilities through inter-organizational alliance, should first institutionalize and integrate the processes and routines associated with the four sub-capabilities reflecting the alliance management capability (alliance proactiveness, alliance coordination,  alliance learning, and alliance transformation) and by using the generated capability, establish a widespread and continuous collaborations with its partners on the effective sharing of complementary resources and joint development of new and exclusive knowledge and capabilities. Also, the measurement scales and indicators provided in this study can be a good reference for managers to develop this capability in their organizations.

    Keywords: Alliance Management Capability, Resource-Based View, Dynamic Capability View, Effective Resource Sharing, Joint Development of Knowledge, Capabilities
  • Najme Mehdibeigi, Amin Reza Kamalian*, Nour Mohammad Yaghoubi, Ali Asghar Pourezzat, Mohammad Hossein Ronaghi Pages 111-132

    One of the pillars of Iran administrative system reform roadmap and macro-administrative policies is development of e-government and administrative intelligence to facilitate service delivery to the public. So, this paper aims to provide a comprehensive model for introducing Smart Organization. It is conducted by qualitative approach framework using grounded theory method. To this end, 17 faculty members and experts in field of organization and management were selected using theoretical sampling method and in-depth and semi-structured interviews were conducted. Data were analysed in three stages of open, axial and selective coding. Thus 230 initial codes, 72 concepts and 17 categories were extracted. Then, the Delphi method was used to validate the model and 31 people were selected by snowball sampling based on their academic, research or executive in organization and management. A questionnaire based on model components was provided to them. The consensus index increased in the three rounds, so that the Kendall coefficient in the third round was higher than 0.7, indicating a strong consensus among the experts on the model components. Data analysis showed that inside and outside of the organization factors are causal factors; information technology, intelligent management, knowledge management, human capital, equipment and infrastructure, organizational structure and learning organization are contextual factors; developmental culture, trust, commitment, and organizational justice are interfering factors; Information technology governance and knowledge management are strategies for smart organization that have inside and outside of the organizational consequences.

    Keywords: Smart Organiation, Administrative System Reform, Grounded Theory
  • Seyyed Ali Mirmezhad*, Seyyed Hossein Seyyedi, Ahmad Yousefi Hanoomarvar Pages 133-150

    Evaluation and measuring performance causes smart system and motivatedindividuals to showthe right behavior, and this is a main part in designing and implementation of organizational policies. Evaluation performance describesproductivity activities and organizationplans. Identifying performance indicators to guide the organization toward long-term goals is vital in acomplexbusiness condition. In this study the limitations of performance metrics and strategies assessedby the Balanced Score card and Analytical Process Network and Game theory as means to increase the effectiveness. As the case of the study, Tehran Municipal Region 4 shows Quantification of factors affecting success of an organization using Paired comparison preferences and affiliations of these factors using Analytical Process Network.Adopting this model helps organizations regarding the issues discussed. In addition, with the approach of group games in game theory, any aspect of the Balanced Score Card considered as a player and value of each player's shapedcoalition was determined. Finally, with regard to the values obtained, the best strategy combination selected and suggested.

    Keywords: Shapley Value, Performance Measurement, Analytical Network Process (ANP), Balanced Score Card (BSC), Game theory
  • Shahrzad Nayyeri* Pages 151-172

    Although the role of women in labor market has increased dramatically in recent years, the share of women from top organizational levels is still very low in comparison with their male colleague worldwide. One explanation for this situation and lowerfemale count in managerial positions is the existence of gender stereotypes about women, which is in conflict with the stereotypes of management and leadership. The purpose of this study is to identify the antecedents of stereotypical attitudes toward females in management positions in Iran.Data gathering tool was semi-structured interview. The open coding method has been used to analyze content of the interviews and to identify concepts and categories. Statistical population of this study consisted of university experts with expertise in human resource management, organizational behavior management, sociology and womenstudies. Fourteen interviews were conducted using purposeful sampling and snowball technique. The results of the study identified 23 concepts and 11 categories as the antecedents of gender stereotypical attitudetowardsfemales in management.

    Keywords: Gender Stereotype, Attitude, Manager, Theme Analysis