فهرست مطالب

فصلنامه تازه های بیوتکنولوژی سلولی مولکولی
پیاپی 37 (زمستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/09/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • هانیه حیدری*، پریسا محمدی نژاد صفحات 9-20
    سابقه وهدف

    پروتئین HMGA2 یکی از فاکتورهای رونویسی تنظیم کننده تکامل و تمایز سلول است. بررسی ها نشان می دهد که تغییرهای بیان ژن HMGA2 می تواند نقش مهمی در جلوگیری از پیشرفت تومور و جلوگیری از متاستاز آن داشته باشد.

    مواد و روش ها

    از نمونه خون 100 فرد مبتلا به سرطان معده و 100 فرد سالم DNA  ژنومی استخراج شد. سپس بخشی از ژن HMGA2 که در برگیرنده پلی مورفیسم rs10573247 بود با تکنیک PCR تکثیر شد. در ادامه محصول PCR با آنزیم محدودالاثرEaR1  تیمار شد و ژنوتیپ هر فرد مشخص گردید. در نهایت با تست آماری 2χ و رگرسیون لجستیک ارتباط این واریانت با خطر ابتلا به بیماری سرطان معده بررسی شد.

    یافته ها

    بررسی آماری ارتباط آللی و ژنوتیپی پلی مورفیسم rs10573247 با خطر ابتلا به سرطان معده نشان داد که ارتباط معناداری بین آلل های مختلف پلی مورفیسم rs10573247 (127/0P =) و هیچ یک از ژنوتیپ های آن با خطر ابتلا به سرطان معده وجود ندارد.

    نتیجه گیری

    عدم ارتباط پلی مورفیسم rs10573247 در ژن HMGA2 با خطر ابتلا به سرطان معده ارتباطی ندارد که می تواند ناشی از حجم کم نمونه مورد بررسی باشد.

    کلیدواژگان: سرطان معده، پلی مورفیسم rs10573247، ژن، HMGA2، IAU-science
  • لیلا کیانی بروجنی*، حسن ممتاز صفحات 21-34
    سابقه و هدف

    اندومتریوز یکی از علل مهم کاهش باروری در مادیان است که توسط عوامل عفونی مختلفی ایجاد می شود که شایع ترین آن ها اشریشیاکلی است. هدف از این تحقیق تعیین الگوی عوامل بیماری زایی در ایزوله های اشریشیاکلی جدا شده از موارد اندومتریوز در مادیان بود.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش جهت تعیین الگوی عوامل بیماری زایی باکتری اشریشیاکلی بر روی 136راس مادیان دارای سابقه ناباروری و مشکلات آبستنی در سطح استان چهار محال و بختیاری بررسی انجام شد و به منظور تشخیص اولیه اندومتریوز از تصاویر اولتراسونوگرافی استفاده شد. پس از اخذ نمونه ها به وسیله سیفوناژ رحمی وکشت میکروبی نمونه ها، جهت تایید مولکولی ایزوله های اشریشیاکلی جدا شده و حضور شایع ترین عوامل بیماری زایی در این ایزوله ها از روش PCR استفاده شد.

    یافته ها

    از 136 نمونه مورد مطالعه، تعداد 22 نمونه (17/16) آلوده به اشریشیاکلی بودند. در ایزوله های جدا شده اکثر عوامل بیماری زایی در بیماری زایی جرم ردیابی شد طوری که ژن های fimH  با فراوانی 9/90 درصد و afa/draBC, cnf1 با حضور 7/72 درصد شایع ترین و ژن های PapGIII با فراوانی 2/27 درصد وtraT با حضور 8/18درصد نادرترین ژن های بیماری زایی ردیابی شده در این ایزوله ها بود.

    نتیجه گیری

    نتایج این بررسی نشان داد که یکی از باکتری های غالب ایجاد کننده اندومتریوز در مادیان باکتری اشریشیاکلی بوده و حضور انواع فاکتورهای بیماری زایی در ایزوله های اشریشیاکلی نشان گر دخالت مستقیم این عوامل در بیماری زایی باکتری است.

    کلیدواژگان: اندومتریوز، اشریشیاکلی، عوامل بیماری زایی، مادیان، استان چهارمحال و بختیاری، IAU-science
  • ندا جامعی*، سیدسعدی حسینی، حمید رضا اکرمی، محمود دهقانی اشکذری صفحات 35-52
    سابقه وهدف

    مطالعه های اخیر در دو مدل آزمایشگاهی و حیوانی نشان می دهد،که مشتق های پیریدوپیریمیدین دارای اثرگذاری موثر بر بیماری های مزمن از جمله سرطان است، هدف از این مطالعه سنتز چهار مشتق پیریدوپیریمیدین و ارزیابی آثر آن ها بر سل لاین های سرطانی و نرمال است.

    مواد و روش

    پس از کشت رده های سلولی مختلف سرطانی MCF-7،MAD-MB-231،-4 MOLT و PC-3 و نرمالHFF در پلیت های 96 خانه، سلول ها با چهار غلظت 1000،500،50،5 نانومولار در بازه های زمانی 72،48،24 ساعت، با پیریدوپیرمیدین های سنتزی جهت بررسی اثرگذاری این مواد با تست سمیت (MTT assay) تیمار گردید، آنالیزهای آماری داده ها با نرم افزار SPSS16  با دو آزمون واریانس یک طرفه و متعاقب آن تست توکی در سطح 05/0 >P value گزارش گردید.

    یافته ها

     نتایج این پژوهش نشان داد که ترکیب های پیریدوپیرمیدین در غلظت های مشخص اثر سمیت معنی داری بر روی رده سلول های نرمال نداشتند، اما بررسی اثر آن بر روی رده های سلولی سرطانی در سطح 05/0 >P value نشان داد که مهار رشد سلولی با افزایش غلظت و زمان افزایش پیدا می کند، همچنین نتایج نشان داد پیریدوپیرمیدین های دارای گروه های بروماید در غلظت 500 الی 1000 نانومولار در بازه زمانی 72 ساعت تاثیر موثرتری بر مهار رشد سلول های سرطانی نشان دادند.  

    نتیجه گیری

     نتایج به دست آمده از این پژوهش اثر پیریمیدین ها را بر روی رده های سلولی سرطانی نشان داد و استفاده از این ترکیب ها به عنوان گزینه جذاب برای مقابله با بیماری های مزمن در جهان به صورت داروهای جایگزین یا ترکیب با داروهای معمول را پیشنهاد می کند.

    کلیدواژگان: پیریمیدین های سنتزی، رده های سلولی نرمال و سرطانی، تست سمیت، IC50، IAU- science
  • نوشین صدرالدین کرمی، نوشا ضیاء جهرمی، سید حسین حجازی*، علی عجمی صفحات 53-64
    سابقه و هدف

    افزایش بیماری های کلیوی تا حدودی به افزایش شیوع بیماری دیابت برمی گردد. دیابت نوع دو اغلب در بزرگسالان رخ می دهد. هدف از انجام این پژوهش، بررسی ارتباط بین HbA1c و میکروآلبومینوری در بیماران دیابتی نوع II در استان اصفهان به روش های بیوشیمیایی است.

    مواد و روش ها

    در این بررسی 50 نفر بیماران مبتلا به دیابت نوع II و 50 فرد سالم نمونه گیری خون انجام شد. همچنین جهت سنجش میزان میکروآلبومین از هر دو گروه نمونه ادرار 24 ساعته جمع آوری شد. سپس میزان HbA1c با استفاده از روش HPLC و میزان میکروآلبومین نمونه ادرار توسط متد Immunoturbidimetric اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های نرم افزار SPSS انجام گرفت. مقایسه داده های کمی با استفاده از آزمون تی، داده های کیفی با آ، داده های کیفی با آزمون مجزور کای و U Mann Whiteny انجام شد.

    یافته ها

    نتایج حاکی از آن است که با بالا رفتن میزان HbA1c  میزان دفع میکروآلبومین نیز در بیماران دیابتی نوع II افزایش می یابد. هم چنین شاخص های بیوشیمیایی نظیر FBS، BUN، Cr، U.Acid، پتاسیم، آلبومین سرم در گروه بیماران به صورت معنی داری بیش تر از گروه کنترل مشاهده گردید.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج به دست آمده از این تحقیق می توان این گونه نتیجه گرفت که دیابت قندی نوع دو باعث ایجاد اختلال در دفع میکروآلبومین از کلیه می شود. هم چنین بررسی میزان HbA1c یک پارامتر مفید در ارزیابی بیماری دیابت نوع دو باشد.

    کلیدواژگان: دیابت نوع II، میکروآلبومینوری، HbA1c، _ IAU-science
  • نسرین برزگر، وحید تنهایی* صفحات 65-76
    سابقه و هدف

    ازدیاد جمعیت و گسترش شهرنشینی، صنعتی شدن و کاربرد نامناسب و بی رویه از زمین، چالش های زیست محیطی متعددی را ایجاد نموده است که آلودگی منابع آب یکی از پیامدهای مهم آن بشمار می رود. تخلیه پساب و فاضلاب های صنعتی در محل های نامناسب و نفوذ این پساب ها به عمق خاک سبب آلودگی سفره های زیرزمینی و به دنبال آن آلودگی آب چاه ها شده است. در این بین آب های زیرزمینی و چاه های تامین آب روستایی که گاهی در مناطق دور از حوزه خدمات شهری و مناطق کوهستانی واقع شده اند به دلیل دسترسی کم تر و به تبع آن کنترل کم تر بهداشتی، بیش تر مورد تهدید آلودگی قرار دارند. لذا در این طرح تحقیقاتی برآن شدیم تا با بررسی میزان آلاینده های میکروبیولوژیکی و فیزیکوشیمیایی آب شرب چاه های روستایی شهرستان ارومیه، میزان آسیب پذیری آن ها را مورد مطالعه و کنکاش قرار دهیم.

    مواد و روش ها

    در تحقیق حاضر نمونه برداری در 6 ماه متوالی و هر ماه در یک نوبت از اسفندماه 1396 تا مردادماه 97 ادامه یافت. با توجه به وسعت استان و تعدد روستاهای تابعه، پنج بخش شامل صومای برادوست، بخش مرکزی ارومیه، انزل، نازلو و بخش سیلوانه با راهنمایی کارشناس محترم شرکت آب و فاضلاب روستایی استان آذربایجان غربی برای نمونه برداری انتخاب شد. میزان کلیفرم کل (TC)، کلیفرم مدفوعی (FC)، COD، BOD5 و اشرشیاکلی گرماپای به روش تخمیر چندلوله ای یا MPN مورد اندازه گیری و سنجش قرار گرفت. هم چنین میزان عناصر شیمیایی مجاز و غیرمجاز احتمالی براساس پرتوکل های سازمان استاندارد ایران سنجیده شد.   

    یافته ها

    نتایج حاصل از آزمایش های فیزیکوشیمیایی نشان داد، مقادیر اسیدیته و کدورت نمونه های اخذ شده براساس پرتوکل 1053 سازمان ملی استاندارد ایران در سطح مطلوب قرار دارد. هم چنین در خصوص پارامترهای کلیفرم مدفوعی، کلیفرم کل و اشرشیاکلی گرماپای که شاخص آلایندگی منابع آب محسوب می شوند، نتایج نمونه های مورد مطالعه از آب چاه روستاهای منتخب به جزء یک نمونه عاری از آلودگی گزارش گردید. این نتیجه با نتایج به دست آمده از میزان کدورت آب نمونه ها به طورکامل مطابقت دارد و داده های حاصل از آزمایش های میکروبی را تایید می نماید.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از آزمایش ها نشان داد آب چاه اغلب روستاهای منتخب شهرستان ارومیه از لحاظ پارامترهای میکروبی و شیمیایی در سطح مطلوبی قرار دارد که این نشان از کارآمدی روش ها و سیاست های اعمال شده در مدیریت و پایش منابع آبی دارد.

    کلیدواژگان: ارومیه، کلیفرم مدفوعی، تخمیر چندلوله ای، اشرشیاکلی گرماپای، آب، IAU-science
  • رایحه یاران*، علی اصغر رستگاری، علی اصغر مشتاقی صفحات 77-88
    سابقه و هدف

    دیابت از بیماری های متابولیکی است که افزایش مزمن قند خون ناشی از نقص در ترشح یا عملکرد انسولین است. این  مطالعه ارتباط سطح سرمی عناصر کمیاب روی، مس، منیزیم و کروم در جمعیت بیماران را نشان می دهد.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش افراد در سه گروه شامل 50 نفر زن، 50 نفر مرد و 100 نفر فرد شاهد به طور تصادفی انتخاب شدند. اطلاعات تمامی افراد از طریق مصاحبه و پرسش نامه تکمیل گردید. سطح سرمی عناصر در خون بیماران ناشتا با استفاده از روش های اسپکتروفتومتر جذب اتمی، کالریمتری مستقیم و فتومتری مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    شواهد این پژوهش نشان می دهد میانگین غلظت سرمی روی و مس در بیماران دیابتی نسبت به غیردیابتی به-طور معنی داری در سطح (001/0P <) و (025/0 P =) کاهش می یابد. از طرف دیگر غلظت سرمی عناصر کروم و منیزیم در افراد دیابتی و غیردیابتی تفاوت معنی داری ندارد. آنالیز رگرسیون خطی بررسی جنسیت از لحاظ آماری معنی-داری نبوده و میزان کاهش غلظت روی و مس در سرم خون بیماران مستقل از جنسیت فرد است.

    نتیجه گیری

    بررسی غلظت سرمی عناصر نشان می دهد که تغییرهای غلظت دو عنصر روی و مس با دیابت معنی داری بوده و می تواند مارکری مناسب برای بررسی احتمال ابتلا به دیابت قرار گیرد. کاهش سطح روی و عدم تغییر سطح کروم و منیزیم در سرم دیابتی ها را در عوامل دیگری مانند شرایط فردی، دقع ادراری و فاکتور های مداخله ای باید جستجو کرد که نیاز به مطالعه های بیش تر است.

    کلیدواژگان: دیابت نوع دوم، روی، مس، منیزیم، کروم، IAU-science
  • سمیه دور، رضا دهقانی بیدگلی، مریم اخباری*، دامون رزمجویی صفحات 89-108
    سابقه و هدف

    گیاهان خانواده نرگس علاوه بر ارزش زینتی به لحاظ دارا بودن ترکیبات معطر و دارویی نیز دارای اهمیت می باشند. تحقیق حاضر به منظور بررسی کمی و کیفی ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی اکسیدانی چهار نژادگان گل نرگس به نام های نرگس شهلا، نرگس مسکین، نرگس شصت پر و نرگس پنجه گربه ای انجام شده است.
     

    مواد و روش ها

    پس از جمع آوری گل نرگس در نرگسزار طبیعی بهبهان، عصاره گیری به روش سرد (خیساندن) انجام شد. در این مطالعه آزمایشگاهی ابتدا بررسی فیتوشیمی گیاه انجام شد، سپس سنجش میزان ترکیبات فنلی و فلاونوییدی تام به روش اسپکتروفتومتری صورت گرفت و در نهایت فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره گیاه در غلظت های مختلف با استفاده از روش مهار رادیکال ازاد 2 و 2 دی فنیل 1- پیکریل هیدرازیل (DPPH) اندازه گیری شد.

    یافته ها

    بر اساس نتایج بازده عصاره در نمونه ی نرگس مسکین درابتدای فصل برداشت، بیشتر از نمونه های دیگر بود. ترکیبات ثانویه مانند تانن و آلکالوییدها نیز در برخی نمونه ها مشاهده گردید که البته میزان آنها در نژادگان های مختلف گل نرگس، متفاوت بود. درصد مهار رادیکال های آزاد DPPH نیز نشان از خاصیت آنتی اکسیدانی نسبتا بالای این نژادگان ها دارد هرچند هر چهار نژادگان  تقریبا در یک حد دارای درصد مهار بودند، اما در این میان، بیشترین خاصیت آنتی اکسیدانی مربوط به نرگس مسکین با درصد مهار 72/93 و کمترین خاصیت آنتی اکسیدانی مربوط به نرگس شهلا با درصد مهار 895/91  بود، بر اساس نتایج، نرگس مسکین بیشترین و نرگس شهلا به ترتیب کمترین خاصیت آنتی اکسیدانی از خود نشان دادند.
    بحث: نتیجه تحقیق حاضر نشان می دهد تفاوت قابل ملاحظه ای در ترکیبات و درصد مهار رادیکال های آزاد DPPH در عصاره نژادگان های مختلف گیاه نرگس مشاهده می شود که تاکنون برای این گیاه در منابع علمی گزارش نشده است.

    نتیجه گیری

    گونه ها و واریته های مختلف گیاهی ترکیبات مختلفی دارند و این عامل می تواند در نوع استفاده صحیح آنها در صنایع مرتبط مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: آزمون فیتوشیمایی، خاصیت آنتی اکسیدانی، درصد مهار، گل نرگس، عصاره، IAU-science
  • مرجان حسینی*، حسین سازگار، نوشا ضیاء جهرمی صفحات 109-120
    سابقه و هدف

    تاکنون پلی مورفیسم های تک نوکلیوتیدی بسیاری در ژن کدکننده گیرنده آندروژن شناسایی شده است که نقش مهمی در توسعه، پیش بینی و تشخیص سرطان دارند. در همین راستا، این تحقیق با هدف بررسی فراوانی آللی پلی مورفیسم  تک نوکلیوتیدی rs137852579 موجود در ژن کدکننده  گیرنده آندروژن در بیماران مبتلا به سرطان پروستات طراحی و اجرا شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه خون محیطی به میزان 10 سی سی از 50 فرد مبتلا به سرطان پروستات و 50 فرد سالم گرفته شد و DNA ژنومی نمونه ها استخراج و جداسازی شد. برای بررسی وجود پلی مورفیسم موردنظر در افراد جمعیت، از تکنیک ARMS-PCR و تعیین توالی مستقیم استفاده شد. هم چنین جهت بررسی مکانیسم عمل داروی انزالوتامید در برهم کنش با گیرنده آندروژن از تکنیک بیوانفورماتیکی داکینگ مولکولی استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج این تحقیق نشان داد که فراوانی آللی rs137852579 برای آلل C در گروه سالم برابر با 06/0 و در گروه بیمار برابر با 28/0 است. نتایج حاصل نشان می دهد که بروز آلل C در rs137852579 به صورت معناداری با بروز سرطان پروستات ارتباط دارد (029/0Pvalue=). به علاوه میزان هتروزیگوسیتی نشان داد که جمعیت ایرانی برای این پلی مورفیسم در تعادل هاردی واینبرگ است.  

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج به دست آمده از این پژوهش می توان نتیجه گرفت که پلی مورفیسم rs137852579 در ژن گیرنده آندروژن می تواند با ایجاد سرطان پروستات در جمعیت ایران نقش داشته باشد.

    کلیدواژگان: مقاومت دارویی، سرطان پروستات، پلی مورفیسم تک نوکلئوتیدی، IAU-science
|
  • Hanie Heidari*, Parisa Mohamadynejad Pages 9-20
    Aim and Background

    The HMGA2 protein is one of the transcription factors that regulates the evolution and differentiation of the cells. Studies have shown that changes in the expression of the HMGA2 gene can play an important role in preventing tumor progression and its metastasis. In this study, we investigated the association between rs10573247 polymorphism in the 3-UTR region of HMGA2 gene and the risk of gastric cancer.

    Material and Methods

    Genomic DNA from blood sample of 100 patients with gastric cancer and 100 healthy individuals were extracted A part of the HMGA2 gene, including rs10573247 polymorphism, was amplified by PCR technique. After, the PCR product was treated with EaR1 enzyme and the genotype of each individual was determined. Finally, the risk of gastric cancer was assessed with the statistical tests of χ2 and logistic regression.

    Results

    The statistical analysis of allelic and genotypic association of rs10573247 polymorphism with the risk of gastric cancer showed that there was not significant relationship between different alleles of rs10573247 polymorphism (P = 0.127) and none of its genotypes with gastric cancer risk.

    Conclusion

    It seems none of the rs10573247 polymorphism genotypes in the HMGA2 gene were associated with the risk of gastric cancer.

    Keywords: Gastric Cancer, Polymorphism rs10573247, HMGA2 gene, IAU-science
  • Leila Kiani Borujeni*, Hasan Momtaz Pages 21-34
    Aim and Background

    Endometriosis is one of the major causes of decreased fertility in mares which is caused by various infectious agents, the most common of which is Escherichia coli. The aim of this study was to determine the virulence factors pattern in Escherichia coli isolated from endometriosis cases in mares.

    Materials and Methods

    In this study, 136 mares with a history of infertility and pregnancy problems were studied in Chaharmahal and Bakhtiari province. After sampling by uterine siphoning and microbial culture of the samples, molecular confirmation of the isolated Escherichia coli strains and the presence of the most common virulence factors in these strains were used by PCR method.

    Results

    From 136 studied samples, 22 (16.17%) were infected with Escherichia coli. It was recognized that fimH (90.9%), afa/draBC and cnf1 (72.7%) had the highest while papGIII (27.2%), and traT (18.8%) had the lowest distributions of virulence genes in these strains.

    Conclusions

    The results of this study showed that one of the dominant bacteria causing endometriosis in Escherichia coli material is the presence of a variety of virulence factors in Escherichia coli strains indicating direct involvement of these agents in bacterial pathogenicity.

    Keywords: Endometriosis, Escherichia coli, virulence factors, mare, Chaharmahal, Bakhtiari province, IAU-science
  • Neda Jameee*, Seyed Saadi Hosseini, Hamid Reza Akrami, Mahmood Dehghani Ashkzari Pages 35-52
    Aim and Background

    Recently, studies have been reported in vitro and in vivo, that these pyridopyrimidine compounds have a beneficial effect on chronic diseases such as cancer. this study was designed to evaluate the effects of synthetic pyridopyrimidine compounds on the growth and proliferation of normal and cancer cell lines.

    Material and Methods

    Cytotoxic effect of synthetic pyridopyrimidine at different concentrations and period on the MCF-7, MAD-MB-231, MOLT-4, PC-3, and Normal Fibroblast (HFF) cell lines were cultured in 96-well plates, thin cells were treated with synthetic compounds at different concentrations 1000, 500, 50, 5 nM at 24,48 and 72 hours, to evaluate the effect using MTT assay. the resulting data were analyzed using SPSS16 software with one-way ANOVA followed by the Tukey test and P <0.05 was considered as a significant difference.

    Results

    The results of this study showed that pyridopyrimidine compounds had no significant toxicity effect on the normal cell lines, Nevertheless showed strong and dose-dependent inhibition of cancer cell growth at P-value <0.05. also, results showed that pyridopyrimidines with bromide groups at a concentration of 500 to 1000 nM had a more effective effect on inhibition of cancer cell growth inhibition at 72 hours.

    Conclusion

    Results of this study indicated the pyrimidines inhibition effect on cancer cell lines, however, the use of these compounds as an attractive option in chronic diseases treatment in the world as alternative medicines or combination with conventional medicines are suggested

    Keywords: Pyridopyrimidines, Normal, Cancer Cell lines, MTT assay, IC50, IAU- science
  • Nooshin Sadrodin Karami, Noosha Zia Jahromi, Seyed Hossein Hejazi*, Ali Ajami Pages 53-64
    Aim and Background

    The increase in kidney disease is partly due to an increase in the prevalence of diabetes. Type 2 diabetes often occurs in adults.. The aim of this study was to investigate the relationship between HbA1c   and microalbuminuria in type II diabetic patients in Isfahan province by biochemical methods.

    Materials and Methods

    In this study, 50 patients with type II diabetes and 50 healthy subjects were blood samples. Also, microalbumin was collected from both groups of 24-hour urine samples. Then, HbA1c   was measured by HPLC method and the microalbumin content of the specimen was measured by Immunoturbidimetric method. Data analysis was done using SPSS software. Comparison of quantitative data was performed using T-test, qualitative data with A, qualitative data with Chi-square test and U Mann Whiteny test.

    Results

    The results indicate that with increasing levels of HbA1c  , the rate of microalbumin release also increases in type II diabetic patients. Biochemical indices such as FBS, BUN, Cr, U.Acid, potassium, serum albumin were significantly higher in the control group than in the control group.

    Conclusion

    According to the results obtained from this study, it can be concluded that type 2 diabetes mellitus causes an imbalance in the excretion of microalbumin from the kidney. Also, the study of HbA1c   is a useful parameter in the evaluation of type 2 diabetes.

    Keywords: Type II diabetes, Microalbuminuria, HbA1c.Type II diabetes, HbA1c, IAU-science
  • Nasrin Barzegar, Vahid Tanhaei* Pages 65-76
    Aim and Background

    Increasing population and urbanization, industrialization and inappropriate use of land have created numerous environmental challenges that contaminate water resources as one of its major implications. The discharges of wastewater and industrial wastewater at inappropriate places and the penetration of these effluent into the soil causes pollution of underground aquifers and subsequent pollution of well water. Underground water and rural water supply wells are more exposed to microbial and chemical contamination due to their remoteness from the urban service area. Therefore, in this research project, we decided to study and evaluate the amount of microbial and physicochemical pollutants of drinking water in Urmia wells.

    Materials and Methods

    This study was conducted within 6 months. Five sections, including the soomay baradost, the central part of Urmia, anzal, nazluo, and the Silvan section, were selected with the guidance of a respected expert from the West Azarbaijan Rural Water and Wastewater Company. The COD، BOD5, Total colifom (TC), Fecal coliform (FC) and Ecoli by The MPN method was measured and measured. Also, the probable chemical elements were measured based on Iran's standard organization protocols

    Results

    The results of physicochemical experiments showed that the samples taken on the basis of 1053 Iran standard organization have a desirable level. Also, regarding the parameters of fecal coliform, total caloric and E. coli, which are water resources pollution index, the results of all samples were reported from wells in selected villages without any contamination.

    Conclusion

    The results of the experiments showed that the well water in the selected villages of Urmia has a good level of microbial and chemical parameters, which indicates the effectiveness of the methods and policies applied in the management and monitoring of water resources.

    Keywords: Urmia, Fecal coliform, MPN method, E. coli, Water, IAU-science
  • Rayehe Yaran*, Ali Asghar Rastegari, Ali Asghar Moshtaghi Pages 77-88
    Aim and Background

    Diabetes is a metabolic disease that is caused by a chronic increase in blood sugar due to a defect in insulin secretion or function. This study demonstrates the relationship between serum zinc, copper, magnesium and chromium trace elements in the patient population.

    Materials and Methods

    In this study, subjects were randomly selected in three groups, including 50 females, 50 males and 100 controls. Data were collected through interviews and questionnaires. Serum trace elements in the blood of fasting patients were evaluated using atomic absorption spectrometry, direct calorimetry and photometry.

    Results

    Evidence from this study indicates that the mean serum zinc and copper concentrations in diabetic compared to non-diabetic patients were significantly decreased (P <0.001) and (P = 0.025). On the other hand, serum concentrations of chromium and magnesium in diabetic and non-diabetic subjects were not significantly different. Linear regression analysis of gender was not statistically significant and the decrease in serum zinc and copper concentrations was independent of individual gender.

    Conclusion

    Evaluation of serum concentration of trace elements shows that the concentration of two elements of zinc and copper in diabetes is significant and can be an appropriate marker for the probability of diabetes. Decreased zinc levels and unchanged levels of chromium and magnesium in diabetic serum should be sought for other factors such as individual conditions, urinary incontinence and Interventional factors that require further study.

    Keywords: Type 2 Diabetes_Zinc_Magnesium_Copper_Chromium.IAU-science
  • Somayeh Dourr, Reza Dehghani Bidgoli, Maryam Akhbari*, Damoun Razmjoue Pages 89-108
    Aim and Background

    Narcissus family plants are important in addition to their ornamental value in terms of aromatic and medicinal compounds. The present study was conducted to investigate the quantitative and qualitative properties of phenolic compounds and antioxidant activity of four genotypes of Narcissus with the local name: Shahla, Meskin, Shasteper and Panjeh gorbeie in two phenological stages (beginning and end of harvest season).

    Material and methods

    For this purpose, after collecting plant materials in the natural habitats of Behbahan, drying and cold extraction were done. In this experimental study, the phytochemical study of the plant was first performed, then the total phenolic and flavonoid compounds were measured by spectrophotometric method. Finally, the antioxidant activity of the extract at different concentrations was determined using DPPH assay.

    Results

    The results showed that the extract yield in the sample of Maskin was more than the other samples at the beginning of harvest season. Also, compounds such as tannin and alkaloids were observed in some samples, that, varied in different these genotypes. The high percentage of DPPH inhibition is also confirmed the high antioxidant properties of these genotypes, although the three genotypes had the same degree of DPPH inhibition level, but the highest antioxidant activity is related to Meshkin with inhibitory percent 72.93 and the least anti-oxidant property related to Shahla with an inhibition rate of 91.895. According to the results, Maskin and Shahla genotypes showed the highest and least antioxidant properties, respectively.

    Conclusion

    The results of this study indicate that there is a significant difference in the composition and percentage of inhibition of DPPH free radicals in the extract of various nursery plants, which has not been reported for this plant in scientific sources.

    Keywords: Phytochemical test, Antioxidant properties, Inhibitory percentage, Narcissus, Extract, IAU-science
  • Marjan Hoseini*, Hosein Sazgar, Noosha Zia Jahromi Pages 109-120
    Aim and Background

    Many single nucleotide polymorphisms have been identified in the androgen receptor coding gene that play an important role in the development, prediction, and diagnosis of cancer. In this regard, this study was designed to evaluate the allelic frequency of rs137852579 single-nucleotide polymorphism in the androgen receptor coding gene in patients suffering from prostate cancer.

    Material and methods

    In this study, peripheral blood was taken in 10cc out of 50 prostate cancer patients and 50 healthy individuals. Genomic DNA of the samples was extracted and isolated. ARMS-PCR and direct sequencing were used to determine the presence of the desired polymorphism in population.

    Results

    The results of this study showed that the allele frequency of rs137852579 for the C allele in the healthy group was 0.06 and in the patient group was 0.28. In addition, the heterozygosity rate showed that the Iranian population was in Hardy Weinberg equilibrium for this polymorphism (p> 0.05).

    Conclusion

    Based on the results of this study, it can be concluded that rs137852579 polymorphism in the androgen receptor gene can contribute to prostate cancer in the Iranian population.

    Keywords: Drug Resistance, Prostate Cancer, Single-Nucleotide Polymorphism, Bioinformatics Analysis.IAU-science