فهرست مطالب

فصلنامه زیست شناسی میکروارگانیسم ها
پیاپی 31 (پاییز 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/09/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • محمدرضا علی رمائی، محمد ربانی خوراسگانی*، محمدرضا رحمانی، سید حمید زرکش اصفهانی صفحات 1-18
    مقدمه

    هلیکوباکتر پیلوری یک باکتری گرم منفی و میکروآئروفیل می باشد. حدود نیمی از جمعیت انسانی جهان آلوده به این باکتری می باشند. این باکتری یکی از عوامل اصلی زخم معده و سرطان معده شناخته شده است. افزایش مقاومت های آنتی بیوتیکی، هزینه بالای درمان های ترکیبی و عوارض جانبی نامطلوب، منجر به افزایش تمایل به روش های جایگزین نظیر استفاده از آنتی اکسیدان ها، عوامل ضدالتهابی، پروبیوتیک ها و داروهای گیاهی شده است. 

    مواد و روش ها:

    در این بررسی تحقیقات صورت گرفته بر روی اثرات 29 خانواده گیاهی شامل 69 گونه گیاهی در ایران برعلیه هلیکوباکتر پیلوری در شرایط آزمایشگاهی و بالینی، بررسی و دسته بندی شده است.

    نتایج

    با توجه به نتایج به دست آمده می توان از گیاهانی نظیر نعناع، آویشن شیرازی، مروتلخ، گئوم ایرانیکوم، سماق، ملک ازرق، گلپر، زنیان، افنسطین، شیرین بیان، زیتون و انار به عنوان گیاهانی که بیشترین تاثیر را برعلیه هلیکوباکتر پیلوری در شرایط آزمایشگاهی از خود نشان داده اند یادکرد. 

    بحث و نتیجه گیری:

    باتوجه به اثرات ضد باکتریایی گیاهان موردبررسی در این مطالعه، این گیاهان دارویی پتانسیل استفاده به عنوان جایگزینی مناسب در درمان عفونت ناشی از هلیکوباکتر پیلوری را دارا می باشند اما قبل از هر چیز باید سنجش عملکرد ضد باکتریایی عصاره های گیاهی برعلیه هلیکوباکتر پیلوری هم در شرایط آزمایشگاهی و هم در شرایط بالینی مورد ارزیابی قرار گیرد. تعیین ماده موثر می تواند به تحقیقات بعدی در این زمینه کمک شایانی نماید. همچنین عملکرد گونه های گیاهی یکسان در مناطق مختلف باید سنجیده شده و نهایتا درزمینه تاثیرگذاری آن ها نتیجه گیری شود. در ارتباط با سویه های هلیکوباکتر پیلوری مورد آزمایش نیز بایستی از یک سویه استاندارد برای ارزیابی عملکرد ضد باکتریایی عصاره های گیاهی مختلف استفاده شود و استفاده از سویه های متفاوت ممکن است نتایج متفاوتی را در مورد تاثیر ضد باکتریایی عصاره گیاهی یکسان حاصل نماید.

    کلیدواژگان: هلیکوباکتر پیلوری، گیاهان دارویی، نعناع، آویشن شیرازی، مروتلخ، گئوم ایرانیکوم، سماق
  • نرجس کلاه چی، غلامحسین ابراهیمی پور*، سید امید رعنائی سیادت، نیکول جافرزیک، رنو صفحات 19-32
    مقدمه

    امروزه فنل به عنوان یک آلاینده مهم محیط زیست مطرح بوده و در تصفیه پسابهای صنعتی دارای پایداری بیشتری نسبت به سایر ترکیبات آروماتیک است. روش هایی برای شناسایی فنل در پسابها وجود دارد که علیرغم دقت بالا، وقت گیر و پیچیده می باشند. استفاده از زیست حسگرهای آنزیمی برای تشخیص ترکیبات فنلی از روش های جایگزین و موثر در سنجش این آلاینده می باشد، هر چندکه نقاط ضعف کاربرد آنزیم ها و هزینه های اقتصادی بالا را نمی توان نادیده گرفت. یکی از راهکارهای جایگزین غلبه بر نقاط ضعف کار با آنزیمها، سلول های میکربی در زیست حسگرها می باشند. در این پژوهش با هدف طراحی یک زیست حسگر مقرون به صرفه و دقیق، از سلولهای میکربی استفاده شده است.

    مواد و روش ها

    باکتری گرم منفی سودوموناس.GSN23 در حضورغلظتهای بالای فنل آداپته شده و با ایجاد پیوندهای فیزیکی و شیمیایی بر روی الکترودهای کار (کربن شیشه ای و میکروالکترودهای مرکب طلا) تثبیت گردید و روش های الکتروشیمیایی (ولتامتری موج مربعی و هدایت سنجی) برای سنجش فنل مورد استفاده قرار گرفت.

    نتایج

    باکتری سودوموناس. GSN23 در حضور 1 گرم در لیتر فنل توانست در ساعت 32 رشد، 73% از غلظت اولیه فنل را مصرف نموده و در ساعت 72 میزان فنل در محیط را به صفر برساند. این باکتری پاسخ های مثبت و قابل تکراری را در روش هدایت سنجی برای شناسایی فنل در گستره تشخیص 300-1 میلی گرم در لیترنشان داده و میزان انتخاب پذیری زیست حسگر طراحی شده به سوبسترای فنل در مقایسه با سایر ترکیبات آروماتیک 5 برابر بالاتر تخمین زده شد.

    بحث و نتیجه گیری:

    زیست حسگرهای میکربی دارای صرفه اقتصادی، پایداری ساختار و مقاومت به تغییرات محیطی می باشند. در این پژوهش باکتری سودوموناس.GSN23 به عنوان مصرف کننده فنل مورد استفاده قرار گرفته و با روش هدایت سنجی پاسخ های قابل تکراری در سنجش این آلاینده بدست آمد.

    کلیدواژگان: فنل، زیست حسگر، سودوموناس، GSN23، هدایت سنجی، ولتامتری موج مربعی
  • ریحانه لرکی، مهدی مهرابی کوشکی*، رضا فرخی نژاد صفحات 33-50
    مقدمه

    گیاهان زینتی آهار (Zinnia elegans)، اختر (Canna sp.)، اطلسی (Petunia hybrida)، کمپکت (Dracaena Compacta)، کوکب (Dahlia sp.)، گازانیا (Gazania sp.)، گل جعفری (Tagetes sp.)، گلناز (Portulaca grandiflora) و لادن (Tropaeolum majus) از گیاهان زینتی در شهر اهواز میباشند. شناسایی قارچ های همراه این گیاهان به بهبود مدیریت پرورش آن ها در آینده کمک خواهد کرد. اعضای جنس های Amesia و Chaetomium عموما در خاک، آب، گیاهان، حیوانات و انسان یافت شده اند. در این مطالعه، 12 جدایه از جنس های Chaetomium و Amesia، جداسازی شده از گیاهان زینتی علفی، بر اساس ریخت شناسی و تجزیه و تحلیل تبارشناسی شناسایی شدند. 

    مواد و روش‏ها: 

    در طول سال های 97-1396، 40 نمونه از گیاهان فوق با علایم پوسیدگی ریشه، شانکر ساقه و لکه برگی جمع آوری و قارچ های همراه این علایم جداسازی شد. در بین آن ها، 12 جدایه از خانواده Chaetomiaceae بدست آمد که مشخصات ریخت شناسی و مولکولی آن ها مورد بررسی قرار گرفت. جدایه‏های قارچی در محیط کشت سیبزمینی- دکستروز - بروث (PDB) رشد یافته و زیست‏ توده میسیلیومی آن ها، پس از عبور از کاغذ سترون جمع آوری و سپس خشک - انجمادی گردید. نواحی ITS و بخش هایی از ژن های 28S-D1/D2 (برای چهار جدایه) و tub2 (برای نه جدایه) با استفاده از آغازگرهای مناسب تکثیر و توالی یابی شدند.

    نتایج

    جدایه های تحت مطالعه با سویه های شناخته شده، با استفاده از الگوریتم جستجوی بلاست و تجزیه و تحلیل تبارشناسی مبتنی بر ناحیه های ITS، 28S و tub2، مقایسه شدند. بر این اساس، گونه های Chaetomium olivaceum، C. ascotrichoides ،C. globosum ، C. rectangulare و Amesia atrobrunnea شناسایی گردیدند. مشخصات ریخت شناسی این جدایه ها با سویه های تایپ هر گونه انطباق داشت. 

    بحث و نتیجه گیری:

    بر اساس دانش ما، این اولین گزارش گونه ی C. ascotrichoides در ایران و همراهی C. rectangulare روی کمپکت،C. globosum روی آهار و اختر، C. ascotrichoides روی اطلسی وC. olivaceum روی آهار، لادن و جعفری در جهان می باشد.

    کلیدواژگان: Chaetomiaceae، بتاتوبولین، فیلوژنی مولکولی، ریخت شناسی، قارچ های همراه
  • رضا درویش، نیا، مصطفی درویش نیا*، محمد حسین قارونی صفحات 51-69
    مقدمه

    میکوتوکسین‎ها یا سموم قارچی فرآورده های متابولیکی اولیه و یا ثانویه ‎می‎باشند. طیف وسیعی از انواع قارچ‎های کپکی مانند آسپرژیلوس، فوزاریوم و دیگر قارچ‏ها قادر به تولید مقادیر زیادی از میکوتوکسین‎های خطرناک در غذای انسان و دام می‎باشند.

    مواد و روش‎ها:

    در این بررسی نمونه‏ هایی از خوراک دام و طیور به آزمایشگاه منتقل و روی محیط کشت سیب زمینی دکستروز آگار (PDA) کشت داده شد. پس از جدا سازی، خالص سازی و شناسایی، توکسین زایی قارچ‎ها روی بستره ذرت انجام و برای بررسی قابلیت توکسین‎زایی از محیط نارگیل آگار استفاده شد. سپس با استفاده از توکسین استاندارد روی صفحه TLC در تانک TLC در زیر نور ماوراء بنفش (UV) مورد ارزیابی قرار گرفتند. همچنین ارزیابی کمی توکسین‎ها با استفاده از روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) انجام شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد که نمونه‎ ها به قارچ‏های Aspergillus flavus، A. parasiticus، A. ochraceous، A. niger، Penicilliun glabrum، Fusarium verticillioides، F. proliferatum، F. fujikuroi، F. concentricum، Rhizopus oreyzae، Absidia corymbifera، Rhizomucor sp.، Trichothecium sp. و Alternariaalternata آلوده بودند. بیشترین درصد آلودگی مریوط به قارچ‎های Rhizomucor، Absidia و Fusarium (15 و 5/27 درصد) در خوراک طیور و F. prolifratum (1/62 درصد) در خوراک دام بود. همچنین براساس TLCقارچ های F. prolifratum و F. verticillioides بیشترین نور را ساطع کردند در حالی که قارچ Rhizomucor کمترین نور و به طبع کمترین توکسین زایی را به خود اختصاص داد. براساس نتایج حاصل از HPLC جدایه هایF. verticillioides و A. flavusبیشترین توانایی تولید فومونیسین B1 و A. niger از بیشترین میزان افلاتوکسین G1 برخوردار بود. 

    بحث و نتیجه ‎گیری:

    در مطالعه حاضر قارچ‏های آسپرژیلوس، ریزوموکور و فوزاریوم در محیط کشت نارگیل-آگار خاصیت فلورسانس از خود نشان ‎دادند. بعد از نقطه ‎گذاری بر روی صفحه TLC، نقاط حاوی توکسین شدت فلورسانس بیشتری داشتند که نتایج کلی سنجش این سم با HPLC نیز همین موضوع را تائید می نماید.

    کلیدواژگان: میکوتوکسین، قارچ، توکسین، دام و طیور
  • محمد حسین سلطانی کردشولی، الهام معظمیان*، مهدی کلانی صفحات 71-80
    مقدمه
    لاکتوباسیلو س ها به عنوان میکروارگانیسم های زنده ای شناخته شده اند که در معده، ترشحات صفراوی و پانکراس وجود دارند. به سلول های اپیتلیال متصل می شوند و در روده انسان کلونیزه می گردند. بسیاری از پروبیوتیک ها به گروه بزرگی از باکتری ها به نام باکتری های اسید لاکتیک تعلق دارند. با توجه به خواص تنظیم کنندگی سیستم ایمنی پروبیوتیکها و اثر تنظیمی آنها بر عملکردهای سیستم ایمنی هدف این مطالعه ارزیابی اثر دیواره سلولی و عصاره سیتوپلاسمی باکتری لاکتوباسیلوس روتری بر تحریک تولید سایتوکاین های اینترلوکین-4 و اینترفرون گاما می باشد.
    مواد و روش ها
    به این منظور20 نمونه محصولات لبنی سنتی و پاستوریزه جمع آوری شد. شناسایی مولکولی با استفاده از پرایمرهای اختصاصی انجام شد. DNA باکتری ها جداسازی و شناسایی گونه های باکتری ها با تعیین توالی ژنتیکی محصول PCR صورت گرفت. سپس خون هپارینه انسانی تهیه و سلول هایی تک هسته ای خون محیطی جداسازی شد. میزان تحریک سیستم ایمنی، سایتوکاین های اینترلوکین-4 و اینترفرون گاما با روش الایزا اندازه گیری شدند.
    نتایج
    از 20 نمونه محصولات لبنی، 7 ایزوله لاکتوباسیلوس روتری جداسازی و شناسایی شد. سیستم ایمنی در جهت تولید اینترلوکین-4 و اینترفرون گاما در حضور دیواره سلولی و عصاره سلولی سیتوپلاسمی باکتری لاکتوباسیلوس روتری تحریک نشد.
    بحث و نتیجه گیری
    سطح سایتوکاین های تولید شده در سلول های مونوکلئار انسانی بعد از تحریک سیستم ایمنی افزایش پیدا نکرد. باکتری لاکتوباسیلوس روتری در ایمونوتراپی کاربرد نخواهد داشت.
    کلیدواژگان: لاکتوباسیلوس ها، ایمونوتراپی، سایتوکاین، سلول های تک هسته ای خون محیطی
  • سمیه کاظم زاده، نفیسه سادات نقوی *، زرین دخت امامی کرونی، مسعود فولادگر صفحات 81-92
    مقدمه

    استفاده از بیوسورفکتانت ها به دلیل مزایایی نظیر سمیت پایین، تخریب پذیری زیستی و موثر بودن آن ها در محدوده وسیعی از pH و دما افزایش چشمگیری داشته است. زیست پالایی استراتژی کاهش یا حذف ترکیبات نفتی با استفاده از میکروارگانیسم هایی است که توانایی تجزیه هیدروکربن های نفتی را با استفاده از تولید بیوسورفکتانت ها دارند. هدف از این تحقیق بررسی تولید بیوسورفکتانت و زیست پالایی نفت خام توسط باکتری جداسازی شده از لجن فعال پالایشگاه نفت اصفهان بوده است.

    مواد و روش ها

     تشخیص تولید بیوسورفکتانت از روش های کمی و کیفی غربالگری مانند همولیز در محیط کشت آگار خوندار، روش های پراکنش نفت و فروپاشی روغن، سنجش فعالیت امولسیون کنندگی و کشش سطحی انجام شد. باکتری با آزمون های بیوشیمیایی و تعین توالی ژن 16S rRNA شناسایی شد. باقی مانده هیدروکربن های نفتی با استفاده از تجزیه و تحلیل به روش کروماتوگرافی گازی (GC-MS) آنالیز شد.

    نتایج

    نتایج بررسیماهیت بیوسورفکتانت، با استفاده از روش های کروماتوگرافیلایه نازک و طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز، مشخص کرد که بیوسورفکتانت مورد نظر ازنوع رامنولیپیدی است. جدایه باکتریایی مورد نظر سودوموناس شناسایی شد. در این پژوهش، باکتری سودوموناس جداسازی شده از لجن فعال پالایشگاه نفت اصفهان، قادر به تولید بیوسورفکتانت رامنولیپیدی بود و کشش سطحی را تا 27 میلی نیوتن بر متر کاهش داد. تجزیه و تحلیل کروماتوگرافی گازی حذف 45/80 درصد هیدروکربن های نفتی را طی 20 روز توسط این جدایه نشان داد. متانوئیک اسید به مقدار 23 درصد از ترکیبات قابل توجه تولیدی بود.

    بحث و نتیجه گیری

     نتایج مطالعه نشان داد که جدایه BA3 توانایی تولید بیشترین بیوسورفکتانت و همچنین تجزیه نفت خام را دارا بود. بنابراین این سویه پس از تایید غیربیماری زا بودن، قابل استفاده در زیست پالایی، تجزیه نفت خام و رفع آلودگی های به وجود آمده در محیط زیست، توسط صنعت نفت است. همچنین متانوئیک اسید تولید شده به عنوان ماده آنتی-باکتریال در غذای دام کاربرد دارد.

    کلیدواژگان: بیوسورفکتانت رامنولیپیدی، سودوموناس، زیست پالایی نفت خام، متانوئیک اسید
|
  • Mohammad Reza Aliramaei, Mohammad Rabbani Khorasgani *, Mohammad Reza Rahmani, Sayyed Hamid Zarkesh Esfahani Pages 1-18
    Introduction

    Helicobacter pylori is a gram-negative and microaerophilic bacterium. About half of the human population in the world is infected with this bacterium. Helicobacter pylori is known to be one of the main causes of stomach ulcers and gastric cancer. The increased antibiotic resistance, the high cost of combined treatments and adverse side effects have led to an increase in the tendency to alternative methods such as the use of antioxidants, anti-inflammatory agents, probiotics and herbal medicines.

    Material and method

    In this study the published articles on the effects of 29 plant families, including 69 Iranian plant species against H. pylori in vitro and in vivo conditions were reviewed and categorized.

    Results

    According to the obtained results, plants such as Mentha Piperita, Zataria multiflora, Salvia mirzayanii, Geum Iranicum, Rhus coriaria , Commiphora myrrha, Heracleum persicum, Trachyspermum amm, Artemisia absinthium, Glycyrrhiza glabra L, Olea europaea and Punica granatum are the most affected plants against Helicobacter pylori in vitro condition. Discussion and

    conclusion

    The observed antibacterial effects of the tested herbs in this study suggest that these herbs have the potential to be used as a viable alternative treatement for of the H. pylori infections but antibacterial activity evaluation of herbal extracts against H. pylori should be evaluated both in vitro and in vivo conditions. Also, determining the effective ingredient can help further research in this regard. The effectiveness of the same plant species should be evaluated in the different regions and ultimately concluded in the field of their effect. It is clear that the obtain outcome of the antibacterial effect of the same herbal extract on different strains of a bacterial species might be different so the standard strain of H. pylori must be use.

    Keywords: Helicobacter pylori, Medicinal plants, Mentha Piperita, Zataria multiflora, Salvia mirzayanii, Geum Iranicum, Rhus coriaria
  • Narjes Kolahchi, Gholamhossein Ebrahimipour *, Seyed Omid Ranaei Siadat, Nicole Jaffrezic Renault Pages 19-32
    Introduction

    Phenol is considered to be an important pollutant in the environment and is steadier than other aromatic compounds in industrial treatment. There are several methods for detecting phenol in the wastes. In spite of the high accuracy of these methods, they are time consuming and complex. The utilization of enzymatic biosensors for the identification of phenolic compounds is one of the options and successful techniques. However, the weaknesses of enzymes and high financial expenses cannot be ignored. One of the alternative solutions to overcome the shortcomings of working with enzymes is the utilization of microbial cells in biosensors. In this study, microbial cells were used to design a reasonable and accurate biosensor.

    Materials and Methods

    In this survey, designing of a biosensor was examined using a phenol consuming bacterium. Pseudomonas.GSN23 was acclimatized to high phenol concentrations and immobilized by forming physical and chemical links on working electrodes (glassy carbon and gold interdigitated microelectrodes).Two electrochemical methods (square wave voltammetry and conductometric) were utilized to measure the phenol.

    Results

    In the presence of 1 gram per liter phenol, as the only source of carbon and energy, Pseudomonas. GSN23 consumed 73% of the initial phenol concentration at 32 hours and phenol consumed completely at 72 hours. This bacterium had positive and repeatable responses in conductometric method for phenol detection in the range of 1-300 milligram per liter. The phenol selectivity of the designed biosensor was estimated 5 times more than other aromatic compounds.

    Conclusion

    Microbial biosensors are practical, stable and resistant to the changes of the experimental media. In this study, Pseudomonas.GSN23 was utilized as a phenol consuming bacterium and by conductivity measurement; repeatable responses were acquired in detecting this contaminant.

    Keywords: Phenol, Biosensor, Pseudomonas.GSN23, Conductometry, square wave Voltammetry
  • Reihaneh Larki, Mehdi Mehrabi Koushki *, Reza Farokhinejad Pages 33-50
    Introduction

    Common zinnia (Zinnia elegans), canna (Canna sp.), petunia (Petunia hybrida), compacta (Dracaena Compacta), dahlia (Dahlia sp.), gazania (Gazania sp.), marigold (Tagetes sp.), rose moss (Portulaca grandiflora) and nasturtium (Tropaeolum majus) are common ornamental plants in Ahvaz. The identification of fungi associated with these plants will contribute to improving the future managment of their cultivation. Members of the genera Amesia and Chaetomium are widely distributed in soil, water, plants, animals and humans. In this study, 12 isolates from Chaetomium and Amesia genera, obtained from herbaceous ornamentals, were identified based on morphology and phylogenetic analysis.

    Materials and methods

    During 2017-2018, 40 symptomatic plants, showing root rot, stem canker and leaf spot, were collected and their associated fungi were isolated. Among those, 12 chaetomiaceae-like isolates were obtained, which their morphological and molecular characterizations were surveyed. Mycelial biomass of the isolates, produced into potato-dextrose-broth (PDB), was collected by passing through filter paper and freeze-dried. ITS and partial regions of the 28s-D1/D2 (for 4 isolates) and tub2 (for 9 isolates) were amplified using appropriate primers and sequenced.

    Results

    The isolates under survey were compared with known strains using BLASTn search and phylogenetic analysis beased on ITS, 28S and tub2 regions. Accordingly, the isolates under study were identified as follow: Amesia atrobrunnea, Chaetomium rectangulare, C. globosum, C. ascotrichoides and C. olivaceum. The morphological characteristics of these isolates were in accordance with the type strains of each species. Discussion and

    conclusion

    To our knowledge, this is the first record of C. ascotrichoides in Iran and the association of C. rectangulare on compacta, C. globosum on zinnia and canna, C. ascotrichoides on petunia, C. olivaceum on common zinnia, nasturtium and marigold throughout the world.

    Keywords: Chaetomiaceae, β‐tubulin, Molecular phylogeny, Morphology, associated fungi
  • Reza Darvishnia, Mostafa Darvishnia *, Mohammad Hossein Gharouni Pages 51-69
    Introduction

    Mycotoxins are primary or secondary metabolic products. A wide variety of mold fungi such as Aspergillus, Fusarium and other fungi are capable of producing large amounts of dangerous mycotoxins in human and animal food.

    Material and method

    In this study, samples of animal and poultry feed were transferred to the laboratory and cultured on potato dextrose agar (PDA) medium. After isolation, purification and identification, fungal toxicity was performed on the corn media and coconut agar medium was used for toxicity assessment. Then they were evaluated using standard toxin on the TLC plate in the TLC tank under ultraviolet (UV) light. Also, quantitative evaluation of toxins was performed using high performance liquid chromatography (HPLC).

    Results

    The results showed that the samples were infected with Aspergillus flavus, A. parasiticus, A. ochraceous, A. niger, Penicilliun glabrum, Fusarium verticillioides, F. proliferatum, F. fujikuroi, F. concentricum, Rhizopus oreyzae, Absidia corymbifera, Rhizomucor sp., Trichothecium sp. and Alternaria alternata. Rhizomucor, Absidia and Fusarium (15 and 27.5%) were most infected in poultry and F. prolifratum (62.1%) in animal feed, respectively. Also, according to TLC, F. prolifratum and F. verticillioides emitted the highest light, while Rhizomucor received the least light and, consequently, the least toxicity. Based on HPLC results of F. verticillioides and A. flavus isolates, Fumonisin B1 and A. niger had the highest amount of aflatoxin G1. Discussion and

    conclusion

    In the present study, Aspergillus, Rhizomocor and Fusarium showed fluorescence in coconut-agar medium. After puncturing on the TLC plate, the toxin-containing dots had a higher fluorescence intensity, which the overall results of this toxin assay by HPLC also confirm this.

    Keywords: Mycotoxins, Fungi, toxins, livestock, poultry
  • Mohammad Hosein Soltani Kordsholi, Elham Moazamian *, Mehdi Kalani Pages 71-80
    Introduction
    Lactobacillus bacteria are known as living microorganisms in the stomach, biliary secretions and pancreas. They attach to the epithelial cells and colonize the human intestines. Many probiotics belong to a large group of bacteria called lactic acid bacteria. In according to immunomodulatory effect of probiotics and effect of these bacteria on the effectiveness of immune responses, we proposed the evaluation of Lactobacillus reuteri cell wall and cytoplasmic extract effects on stimulating of IL-4 and IFN γ cytokines production.
    Material and Methods
    For this purpose 20 samples of traditional dairy and pasteurized dairy products were collected. Molecular identification was performed using molecular-specific primers. Bacterial DNA was extracted and identification of bacterial species was determined by genetic sequencing of PCR product. Human heparin blood was then prepared and peripheral blood mononuclear cells were isolated. To evaluate immune stimulation, IL-4 and IFN γ cytokines produced by ELISA were measured.
    Results
    The results of this study showed that from 20 dairy samples, 7 isolates of Lactobacillus reuteri was identified. The immune system for the production of interleukin-4 and IFN γ in the presence of cell wall and cytoplasmic cell extracts of Lactobacillus reuteri was not stimulated. Lactobacillus casei extract compared to other two bacteria has the greatest effect on immune stimulation and increased IL-4 production. Discussion and
    conclusion
    The level of cytokines produced in human monocular cells did not increase after stimulating the immune system. The Lactobacillus reuteri Bacterium will not be used in immunotherapy.
    Keywords: Lactobacillus casei, Immunotherapy, Cytokines, PBMC
  • Somayeh Kazemzadeh, Nafiseh Sadat Naghavy *, Zarrindokht Emami Karvani, Masoud Fouladgar Pages 81-92
    Introduction

    Due to the advantages of biosurfactants such as low environmental toxicity, biological degradation, and effectiveness in wide ranges of pH and temperature, the industrial production of them has been significantly increased. Bioremediation is the strategy of reducing or eliminating petroleum compounds using microorganisms that are capable of decomposing petroleum hydrocarbons by producing biosurfactants. The purpose of this study was to investigate the biosurfactant production and bioremediation of crude oil by the isolated bacterium from Isfahan Oil Recovery plant activated sludge.

    Material and Methods

    Quantitative and qualitative methods of screening such as hemolysis in blood agar medium, oil distribution, oil degradation, oil emulsification and surface tension reduction measurements were used for detection of biosurfactant production. Residual petroleum hydrocarbons were analyzed using gas chromatography (GC-MS) analysis. The bacterium was identified by biochemical tests and 16S rRNA sequencing.

    Results

    The results from analysis of the composition by thin layer chromatography and Fiore infrared analysis showed that the produced biosurfactant had rhamnolipid content. The isolated bacterium was identified Pseudomonas Sp. The Pseudomonas sp. that was isolated from activated sludge of the oil refinery plant in Isfahan was able to produce rhamnolipid biosurfactant and decreased the surface tension of crude oil down to 27 mN/m. Gas chromatography analysis showed the removal of 80.45% of petroleum hydrocarbons within 20 days by the isolate. Methanoic acid accounts for 23% of the remarkable produced compounds.

    Discussion and conclusion

    The results of this study showed that the BA3 isolate was capable of producing the most biosurfactant and also the decomposition of crude oil hydrocarbons. Therefore it has the ability to be used in bioremediation, crude oil decomposition and elimination of the environmental pollutions from oil industries. Also the produced methanoic acid can be used as an antibacterial substance in animal feed.

    Keywords: Rhamnolipid biosurfactant, Pseudomonas, Crude oil bioremediation, Methanoic acid