فهرست مطالب

مجله حقوقی دادگستری
پیاپی 107 (پاییز 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/07/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • احد خاکپور، ربیعا اسکینی*، محمدعلی بهمئی صفحات 1-19
    امروزه داوری چهارچوب موثر حل وفصل اختلافات تجاری بین المللی است. بیشترین موضوعات مربوط به جریان داوری بین المللی به جایگاه، حقوق و تعهدات متقابل طرفین اختلاف و داور اختصاص دارد. موافقت نامه داوری به عنوان بنیان حقوقی رسیدگی داوری، تنها موجد رابطه حقوقی بین طرفین اختلاف است. به طور معمول رابطه حقوقی داور با طرفین اختلاف که موثر در حقوق و تعهدات متقابل آنان است، در موافقت نامه داوری کمتر مورد توجه قرار می گیرد. اعتبار و جایگاه داور به وی اختیار می دهد که راجع به حقوق و تعهدات خود با طرفین اختلاف توافق کرده و آنجا که انتظارات طرفین اختلاف جریان داوری را به مخاطره می اندازد، در برابر خواسته های نامعقول طرفین اختلاف ایستادگی نماید و حقوق و تعهدات خود و آنان را تحت چهارچوب قراردادی نظم بخشد. بهترین قالبی که در حقوق بعضی از کشورها پذیرفته شده است، تنظیم قرارداد جداگانه ای تحت عنوان « قرارداد داور» است. مفاد این قرارداد دربرگیرنده شاخص ترین حقوق و تعهدات طرفین اختلاف و داور است که تاثیر درخوری نسبت به موقعیت و جایگاه آنان دارد.
    کلیدواژگان: داوری، داور، قرارداد داور، موافقت نامه داوری، قرارنامه داوری
  • عبدالسعید بدیعی خرسند*، فرهاد پروین صفحات 21-39
    یکی از نوآوری های قانون جدید حمایت خانواده در ماده 4 این قانون و در رابطه با مراجع اقلیت های دینی مشاهده می شود. در رابطه با صلاحیت این مراجع و ارتباط آن ها با محاکم قضایی می توان گفت، اشاره قانون گذار به مراجع خاص اقلیت های دینی به معنای نفی صلاحیت دادگاه های عمومی در رسیدگی به امور اقلیت ها بر مبنای قواعد و عادات مسلمه متداوله دین و مذهب متبوع آنان است. علاوه بر این، با توجه به اینکه این مراجع صلاحیت رسیدگی به احوال شخصیه و امور حسبی اقلیت های دینی را دارند و در قانون به رسمیت شناخته شده اند، می توان آن ها را با کمی اغماض، جزوی از نهاد قضاوتی قضایی از نوع استثنایی دانست که تصمیماتشان در دادگاه معتبر است و تا زمانی که مخالفتی با نظم عمومی و اخلاق حسنه نداشته باشد، تنفیذ و اجرا خواهد شد.
    کلیدواژگان: اقلیت های دینی، مراجع خاص، قواعد و عادات مسلمه متداوله، سازمان قضاوتی، مرجع قضایی
  • حسن پوربافرانی* صفحات 41-56
    در دادرسی های کیفری به موازات متهم، بزه دیده نیز از حقوقی برخوردار است که نه تنها مغایرتی با حقوق متهم ندارد بلکه در برخی موارد با آن مشترک است و این حقوق، یکسان در مورد هر دو طرف وجود دارد. از جمله این حقوق که جزء اصول و موازین یک دادرسی عادلانه است، حق بر رسیدگی دادگاه صالح قانونی با حضور حقوق دان آشنا به موازین حقوقی است. حقوق دیگر، بی طرفی و استقلال دادگاه و همچنین حق بر رسیدگی بدون تاخیر است. رعایت این حقوق هم در مورد متهم و هم در مورد شاکی ضروری است و نبودن آن ها باعث سلب اعتماد شهروندان نسبت به عملکرد مراجع دادگستری خواهد شد که آثار زیان بار زیادی دارد. پرسش اصلی این مقاله آن است که آیا معیارهای دادرسی عادلانه به خصوص معیارهای اشاره شده، نسبت به قربانیان تقصیر پزشکی در حقوق کیفری فعلی ایران رعایت می شود یا خیر؟ این مقاله برای یافتن پاسخی دقیق به این سوال پژوهشی، سه معیار رسیدگی توسط دادگاه های دادگستری، بی طرفی و استقلال دادگاه و اصل رسیدگی در زمان متعارف را به ترتیب در رسیدگی به پرونده های تقصیر پزشکی تحلیل خواهد کرد.
    کلیدواژگان: دادرسی عادلانه، بی طرفی، تقصیر پزشکی، سازمان نظام پزشکی، پزشکی قانونی
  • رضا رحیمیان*، فرید محسنی صفحات 57-78

    مطالعات اخیر تطبیقی و جرم شناختی در ایران، منجر به شناسایی رویکردهای کیفری نوینی در قانون مجازات اسلامی گردیده که نویدبخش تغییر نگرش ها در عرصه سیاست جنایی تقنینی است. در قلمرو اجرای این سیاست ها، نوع نگرش قاضی و تبعیت وی از هر یک از نظام های کیفردهی در مقام گزینش نوع و میزان کیفر، تاثیری بنیادین بر تحقق اهداف تعریف شده نظام عدالت کیفری خواهد داشت. نبود چهارچوب و اصول جامع راهنمای تعیین کیفر در قانون مجازات اسلامی، منجر به شکل گیری رویه های قضایی غیرمنسجمی گردیده که نه تنها موجب بهره گیری حداکثری و غیرضروری از کیفرهایی همچون حبس شده ، بلکه بسته به نوع دیدگاه سزاگرایانه یا بازپرورانه قضات در شعب مختلف، منجر به «اتفاقی شدن عدالت» نیز گردیده است؛ در حالی که نوع جرم و آثار آن یکسان و مشابه بوده است. از این رو، رویه سازی اصولی در صدور احکام جزائی، از یک سو مستلزم نظارت کارآمد دادگاه های تجدیدنظر بر احکام دادگاه های نخستین است و از سوی دیگر، در سطح سیاست جنایی تقنینی نیز، قانون گذار باید در مجموعه ای از مواد قانونی نسبت به تعیین اصول راهنمای تعیین کیفر اقدام کند تا از تشتت در رویه ها و ملاک های کیفرگزینی پیشگیری کند.

    کلیدواژگان: نظام های کیفردهی، حبس گرایی، کیفر متناسب، رویه قضایی، اصول تعیین کیفر، فایده گرایی
  • عبدالوحید زاهدی*، سمیرا سرگزی صفحات 79-93
    در نظام قانونی آیین دادرسی کیفری فعلی با وجود آنکه سال هاست اهمیت قوانین شکلی در حد قوانین ماهوی دانسته می شود، قانون گذار هنوز نپذیرفته است که این دو نوع قانون اهمیت یکسانی دارند. بر مبنای این عدم پذیرش، نقض قوانین ماهوی همواره موجب بی اعتباری رای دادگاه است؛ اما نقض قواعد شکلی تنها در صورتی که به درجه ای از اهمیت باشد که موجب بی‏اعتباری رای شود، می‏تواند موجب نقض رای گردد. اما سوال این است که این تشریفات با درجه اهمیت بالا کدامند؟ معیار های گوناگونی می توان برای تشخیص این تشریفات تصور کرد. معیاری که بر اساس آن تشریفات، با درجه اهمیت بالا محسوب می شود که نقض آن ها موجب نقض یک قانون ماهوی است، معیاری است که با متن قانون فعلی و قوانین سابق بیشتر تطبیق دارد؛ اما معیاری که بر اساس آن تشریفات با درجه اهمیت بالا همان اصول بنیادین دادرسی اند، با اهداف آیین دادرسی کیفری مطابقت بیشتری دارد.
    کلیدواژگان: اصول دادرسی، تشریفات دادرسی، تشریفات با درجه اهمیت بالا، تشریفات موثر در ماهیت
  • حسن بادینی، محمد خاکباز* صفحات 95-111
    تورم قیمت ها بر اجرای بسیاری از تعهدات مالی در عقود معاوضی یا تعهدات مالی در عقود غیرمالی، مانند مهریه و نفقه در نکاح تاثیرگذار است. تورم قیمت ها گاه تعهدات را غیرممکن یا با تاخیر طولانی یا با عسر و حرج فراوان روبه رو می سازد. ارائه راهکارها در این شرایط برای تفسیر و اجرای عادلانه قرارداد و جلوگیری از سوءاستفاده از حق متعهدله ضروری است؛ چون سوءاستفاده از حق در فقه و حقوق ما منع شده است (اصل 40 قانون اساسی و قاعده لاضرر). ابزارهایی چون فسخ عقد توسط متعهدله به استناد خیار تعذر تسلیم، اعطای مهلت عادله به مدیون، تعدیل قرارداد، دریافت خسارت تاخیر یا بهای روز در تعهدات پولی تاخیر یافته، به برقراری موازنه حقوق طرفین عقد کمک می کند؛ ولی باید دقت کرد برای عادلانه کردن قرارداد، اصول حقوقی زیر پا گذاشته نشود. همچنین راهکارمناسب هر رابطه حقوقی با راهکار رابطه دیگر فرق می کند؛ چون نسبی بودن، خاص علوم انسانی از جمله علم حقوق است و عدالت نیز مفهومی بسیار نسبی، انعطاف پذیرو شکننده دارد.
    کلیدواژگان: تورم، موازنه حقوق، عدالت، اجرای تعهدات
  • محمد یعقوبی زرندینی، سعید قماشی*، ابوالقاسم خدادی صفحات 113-134
    ارتکاب جرائم قضایی توسط قضات بیانگر وجود ایراداتی در دستگاه قضایی و شخصیت قاضی است. با تقسیم این ایرادات به ساختاری و فردی، به نظر می رسد میزان تاثیر عوامل ساختاری در وقوع این نوع جرائم بیشتر از عوامل فردی است. از این رو شناخت و بررسی آنان با اهمیت و ضروری است. در این پژوهش با بهره گیری از برایند پرسش نامه و مصاحبه با قضات، زمینه های ساختاری وقوع جرائم قضات ایران به طور جامع و در کمال بی طرفی مورد نقد قرار می گیرد و در نهایت پیشنهاداتی قابل اجرا ارائه می شود.
    بر این پایه، انتخاب و گزینش صحیح، کارآموزی مفید، آموزش ضمن خدمت ضروری، تقویت استقلال قضایی، حفظ نخبگان و قضات مجرب، افزایش جذابیت شغلی، به همراه شفافیت و پاسخ گویی قوه قضائیه در کاهش حداکثری جرائم قضات ایران موثر است.
    کلیدواژگان: جرم قضایی، مجرم یقه سفید، دستگاه قضایی، عوامل ساختاری
  • لطیف عبادپور*، سیدمحمدصادق موسوی صفحات 135-159
    وکالت استنابه است و وکالت بلاعزل از نظر اغلب فقهای شیعه و قانون مدنی ایران وکالتی است که وکالت وکیل یا عدم عزل او به صورت شرط نتیجه در ضمن عقد لازمی شرط شده باشد. امروزه وکالت بلاعزل رواج فراتر از لیاقت خویش در میان معامله کنندگان یافته است و عرف معاملاتی دهه های اخیر وکالت بلاعزل را عقدی شناخته است که طی آن شخص (موکل) با اخذ بهای مال یا حقی از حقوق خویش و امضای سند وکالت، آن مال یا حق را تماما در اختیار دیگری (وکیل) می گذارد و دیگر نمی تواند بر آن مال یا حق، ادعایی داشته باشد؛ لکن شرط وکالت یا عدم عزل ضمن عقد لازم به نحو فعل یا نتیجه، ماهیت وکالت را تغییر نمی دهد و موجب قلب ماهیت وکالت از اذن و استنابه به اثری لایزال نمی گردد. با وجود چنین شرطی، موکل فقط نمی تواند وکیل را عزل کند و در احکام دیگر عقد جایز، مانند انحلال آن به فوت و جنون احد طرفین تاثیری نخواهد داشت. مقاله حاضر به روش توصیفی تحلیلی درصدد است با نگاهی نو ایرادات وکالت بلاعزل را بیش از پیش نمایانده و الگویی جدید برای جایگزینی آن ارائه کند. قالب پیشنهادی «قرارداد انتقال حق فروش» است که می تواند صلاحیت تن آزمایی با فوت و جنون را هم داشته باشد. «حق فروش» به عنوان یکی از اجزاء حق مالکیت قابلیت های لازم را داراست تا جانشین اذن و نیابت گردد. در متن تمرکز بر این بوده است که این قابلیت با در نظرگرفتن ظرفیت های قانونی موجود به اثبات برسد تا اگر کاستی هایی در بین باشد، با دخالت مقنن مرتفع گردد.
    کلیدواژگان: وکالت، وکالت بلاعزل، وکیل، انتقال، حق فروش
  • رضا اسلامی، پونه طبیب زاده* صفحات 161-185

    عنصر مشارکت در عدالت ترمیمی بدلیل گرد آمدن طرفین جرم و جامعه محلی برای حل و فصل اختلافات حاصل از جرم ارتکابی، آثار قابل توجهی در بهبود وضعیت طرفین و ترمیم روابط اجتماعی دارد. سوال اصلی این مقاله اینست، ابعاد و نقش مشارکت چند جانبه فرآیند عدالت ترمیمی بر تحقق اهداف عدالت انتقالی تا چه اندازه تاثیرگذار است؟ به عقیده ما در مشارکت چند جانبه شهروندان جامعه انتقالی در مقام بزه دیده، مرتکب و جامعه محلی می تواند نقش بسزایی در تحقق اهداف عدالت انتقالی از جمله آشتی ملی و همزیستی مسالمت آمیز ایفاء نماید. زیرا انتظار حل و فصل اختلافات ناشی از نقض مواردحقوق بشر در جامعه انتقالی به تنهایی توسط دولت انتقالی بدلیل نابسامانیهای هنجاری و ساختاری جامعه و همچنین کمبود منابع مالی منصفانه بنظر نمی رسد. ازاینرو همنوایی و همکاری طرفین جرایم حقوق بشری از طریق فرآیند عدالت ترمیمی موجبات حمایت از بزه دیدگان و بازپذیری مرتکبین را فراهم آورده و در ترمیم و بهبود روابط اجتماعی نقش مهمی ایفاء می نماید لذا این نوشتار با تکیه بر نقش مشارکت چند جانبه در فرآیند عدالت ترمیمی و بررسی آثار آن با بکارگیری روش توصیفی تحلیلی به این مهم می پردازد.

    کلیدواژگان: عدالت ترمیمی، مشارکت چندجانبه، عدالت انتقالی
  • عباس زراعت، سید علی موسوی بایگی* صفحات 187-205

    فردی سازی قرارهای تامین کیفری، همچون فردی سازی مجازات، به معنی اعمال و اجرای قرارهای تامین کیفری متناسب با ماهیت جرم ارتکابی یا خصوصیات مجرم و مجنی علیه است که ضمن پیش بینی در اسناد عام و خاص حقوق بشری در عرصه بین المللی، در مقررات داخلی ایران نیز منعکس شده است. موضوع قرارهای تامین کیفری، انسانی است که تحت حمایت اصل برائت قرار داشته و به عنوان متهم و نه محکوم علیه در پرونده حضور دارد و از این رو رعایت کرامت و وضعیت خاص او در صدور این قرار و در نتیجه، پیشگیری از آثار سوء تصمیم قضایی، اهمیتی دوچندان دارد.
    مبانی فردی سازی قرارهای تامین کیفری در نظریه های مختلف جرم شناسی و اصول حقوقی مندرج در اسناد بین المللی و مقررات مختلف، یافت می شود. همچنین نحوه اعمال این امر، یعنی تناسب یا عدم تناسب در تعیین قرارهای تامین، به طور عام و تعیین قرارهای بازداشت موقت، به معنای خاص، دارای موازین و معیارهایی صریح در قواعد معیار سازمان ملل متحد برای قرارهای غیرسالب آزادی (قواعد توکیو 1990، دارای قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد) است که ضرورت دارد این معیارها و نیز میزان هم سویی قانون گذار ایران، به عنوان عضوی از سازمان ملل متحد، با آن مطالعه شده و خلاهای تقنینی موجود ارزیابی شود.

    کلیدواژگان: فردی سازی، قرار تامین، آیین دادرسی کیفری، تعامل گرایی کیفری، قواعد توکیو
  • آیت مولائی*، بهروز سعادتی راد صفحات 207-226
    از جمله معیارهای اصلی نظام مردم سالار، تضمین حقوق و آزادی های افراد جامعه است. این مهم از طریق اعمال حاکمیت قانون نسبت به سازمان ها و مقاماتی که عهده دار امر عمومی اند، انجام می گیرد. نظارت قضایی به عنوان یکی از ابزارهای حاکمیت قانون، به تحدید قدرت حکومت به منظور احقاق حقوق شهروندان می پردازد. منظور از نظارت قضایی، رسیدگی به شکایات و تظلمات مردم از دستگاه های اجرایی است. سازمان تبلیغات اسلامی نیز به عنوان یکی از نهادهای انقلابی، به دلیل برخورداری از اقتدارات ناشی از قدرت عمومی، از این امر نمی تواند مستثنا باشد. نظارت قضایی می تواند یکی از ابزارهای موثر جهت پاسخ گوکردن و تضمین حقوق افراد جامعه در برخورد با این سازمان باشد.
    در نوشتار حاضر، با استفاده از روش تحقیق توصیفی تحلیلی، این سوال طرح شده است: مشکلات نظارت قضایی بر نهادهای انقلابی با تاکید بر سازمان تبلیغات اسلامی چیست؟ در پاسخ به این سوال، نظارت قضایی بر سازمان تبلیغات اسلامی از دو طریق دیوان عدالت اداری و دادگاه های عمومی به بحث گذاشته شده و چنین نتیجه گیری شده که نظارت قضایی بر این سازمان با محدودیت هایی مواجه است. از جمله آن ها می توان به دوگانگی شخصیت حقوقی این سازمان اشاره کرد که خود نیاز به تبیین دارد؛ چراکه، باعث بروز مشکلاتی در نظام حقوق اداری و نظارت قضایی بر سازمان مذکور شده است.
    کلیدواژگان: حاکمیت قانون، نهادهای انقلابی، سازمان تبلیغات اسلامی، نظارت قضایی
  • سیدمرتضی قاسم زاده، فاطمه نوری* صفحات 227-247

    چنانچه شخصی به دیگری با اسباب مختلف و متعدد، بدهکار باشد و مبلغی را جهت ایفای دین بپردازد نص ماده 282 قانون مدنی به وی اختیار انتخاب یکی از دیون و تعلق پرداخت به آن را داده است.وجود شرایطی در دین منتخب و مبلغ تادیه شده لازم است تا بتوان مدیون را محق در انتخاب دانست از جمله مهمترین این شرایط، کمیت مبلغ پرداختی و دیون می باشد؛ در این راستا فروضی مطرح است که شائبه تعارض برخی از این فروض با ماده 277 ق.م وجود دارد که به نظر می رسد باتوجه به رویکرد حمایتی قانونگذار در ماده 282 و تفسیر به نفع مدیون باید پرداخت با تمامی کمیت ها را مشمول ماده فوق دانست.در خصوص بازه زمانی ای که مدیون اختیار اعمال حق مذکور را دارد رویکردهای متفاوتی بیان گردیده است. وجود اماراتی در ماده 282 مبنی بر عدول از شیوه منتخب در حقوق فرانسه و توجه به پیشینه فقهی مساله مورد بحث مبنی بر وجود نظریاتی بر پایه بقاء حق مدیون در زمان منازعه از یک سو و عدم اعتنای فقها به حق دائن در انتخاب دین از سوی دیگر، همگی روشنگر آن است که اختیار مدیون در انتخاب یکی از دیون متعدد مصرح در ماده 282 ق.م مطلق می باشد و اعم است از زمان تادیه و زمان اقامه دعوا.

    کلیدواژگان: ماده 282 قانون مدنی، دیون متعدد، زمان تادیه، ماده 277 قانون مدنی، نظریه توزیع
|
  • Ahad Khakpour, Rabiya Eskini *, Mohammadali Bahmaei Pages 1-19
    AbstractNowadays, Arbitration is an effective framework for resolving international commercial disputes. Most of the issues related to the international arbitration process allocate for the status, rights and obligations of disputant parties and the arbitrator. The Arbitration Agreement which is the legal basis of the arbitral proceedings only creates the legal relationship between disputant parties, therefore it does not deal usually with the legal relationship between the arbitrator and disputant parties that is effective in their mutual rights and obligations. The authority and position of the arbitrator empowers him to agree on his rights and obligations with disputant parties and whenever the expectation of the parties may endanger the arbitration process he will stand against the unreasonable demands of them and will organize their rights and obligations within a legal formal framework. The best framework accepted in some jurisdictions is the establishment of a separate contract known as the “arbitrator's contract”. The contents of this agreement include the most important rights and obligations of disputant parties and arbitrator which affect their position.
    Keywords: Arbitration, Arbitrator, Arbitrator’s Contract, Arbitration Agreement, Terms of reference
  • Abdolsaeed Badiei *, Farhad PARVIN Pages 21-39
    Certain Authorities of Religious Minorities in Iran’s Act and theEffects of Their DecisionsOne the innovations in the new act of family support is observed in article 4 for the authorities of religiousminorities. Concerning the competence of these authorities and their relationships with the judicial courts,legislators deny the competence of the general courts in hearing the minority affairs based on their religiouscommonalities and certain rules and habits. Moreover, given that these authorities are competent to hear thepersonal status and non-litigious affairs of the religious minorities and are legally recognized to do so, they canbe, to some extent, considered as an exceptional part of the judicial judgment institution. As a result, theirdecisions are valid in the courts and are ratified and enforced if they are compatible with the public order andmorality.Keywords: religious minorities, certain authorities, common and certain rules and habits, judicial system,judicial authority
    Keywords: religious minorities, certain authorities, common, certain rules, habits, Judicial System, judicial authority
  • Hasan Poorbaferani * Pages 41-56
    In criminal proceedings, the victim is also entitled to certain rights that are at times not only not at variance with the rights of the accused, but are rather common to both parties. One such right, which is the cornerstone of a fair trial, is the right to a hearing by a competent court established by law and to have a qualified attorney familiar with due process present. The other right is the independence and impartiality of the court and the timeliness of the hearing. The safeguarding of these rights both in relation to the accused and the plaintiff is imperative, for failure to do so shall undermine public trust in the legal system with dire consequences. The main question of this paper is whether the fair trial criteria, particularly the ones mentioned above, are satisfied in the case of medical malpractice victims in Iran’s current criminal law. To find a conclusive answer to this research question, the present paper shall apply the three criteria of hearing by a competent court, independence and impartiality of the court, and hearing within a reasonable time to medical malpractice cases in Iran.
    Keywords: Fair Trial, Impartiality, medical malpractice, IRI Medical Council, forensic medicine
  • Farid Mohseni, Reza Rahimian * Pages 57-78

    The new criminal laws that have been brought to the Islamic Penal Code by comparative and criminological studies are promising a new discipline in Iran's legislative and judicial criminal policy. Undoubtedly, the adherence of the judicial authority to each of the systems and practices of choosing the type and amount of punishment will have a fundamental impact on the criminal justice system and achieve its stated goals. The lack of comprehensive guidelines for determining punishment in the Criminal Code has led to the formation of non-consistent procedures in Iran's criminal tribunals, which not only resulted in the maximum and unjustified use of penalties such as imprisonment, but, depending on the kind of persuasive or exaggerated judgment, the issuing judge , Has led to the "happening of justice", while the type of crime and its effects are the same and the same. Hence, the principled and scientific procedure for the issuing of criminal sentences requires, on the one hand, comprehensive and precise review of the courts of appeals against the judgments of the first courts. On the other hand, at the level of legislative criminal law, the legislator should be in a set Use legal materials to determine the principles of the Code of Conduct for Determining Penalties to prevent unequal treatment in judicial procedures.

    Keywords: Punishment systems, Appropriate punishment, Judicial procedure, Principles of Determining Punishment, Utilitarianism
  • Abdolvahid Zahedi *, Samira Sargezi Pages 79-93
    Abstract In the current legal system, despite the fact that for many years has been found the importance of procedure of proceedings to be in the strict sense of the law; But the legislator has not yet accepted that these two types of law have the same significance. On the basis of this refusal, Violations of the substantive rights always invalidate the verdict of the court, but violations of the procedural rights invalidate the verdict of the court when they are of such importance as to invalidate the vote. But there is a question, what are these high-ranking ceremonies? can be used Various criteria to identify these principles. However, the criterion of effective criminal procedure is more consistent with the current law and the former laws, while the criterion of the basic principles of the proceedings is more in line with the objectives of the criminal procedure.Key words: Principles of procedure, procedural procedures, Principles with high degree of importance, effective criminal procedure
    Keywords: Principles of procedure, procedural procedures, Principles with high degree of importance, effective criminal procedure
  • Hasan Badini, Mohammad Khakbaz * Pages 95-111
    Inflation affects fulfillment of financial obligations or non-financial contracts with financial effects such as marriage portion in marriage contract. Inflation renders fulfillment of obligations sometimes impossible or delayed and sometimes with great distress and constriction. Solutions must be devised in such conditions for just interpretation and execution of contract and prevention of abuse of right by the obligee as abuse of right is prohibited (Principle 40 of the Constitution law and Doctrine of LA ZARAR). Means such as cancellation of contract by the obligor using option of impossibility of submission of consideration, granting just deadline to the obligee, adjustment of contract, claim of delay damages or day price in delayed monetary obligations can help balancing between the parties' rights. However, it must be taken into account that making contractual conditions just needs to be in compliance with valid legal principles. Also, a solution for a legal issue is not necessarily similar to the other one due to the special relativity of humanities in general and law in particular and the fact that justice is a relative, flexible and fragile concept.
    Keywords: Inflation, fulfillment of obligations, balance of rights, Justice
  • Mohammad Yaghobi Zarandini, Saeid Ghomashi *, Ali Khodadi Pages 113-134
    Structural Fields Of Judicial Crimes In Judges Of IranAbstractThe commission of judicial crimes by judges expresses the existence of defects in the judiciary and the personality of the judge. By dividing these objections into structural and individual, it seems that the impact of structural factors on the occurrence of such types of crime is more than individual factors. The structural elements are intended to cover a wide range of issues related to employment, training, pay and benefits, and how to manage the judiciary. In this research, in addition to the documentary method, by conducting qualitative interviews and conducting questionnaires from 130 judges of the judiciary, the structural contexts of the crimes committed by judges of Iran were comprehensively and objectively analyzed and criticized. During that time, suggestions will be submitted. Based on this, proper selection and election, useful training, essential in-service training, strengthening of judicial independence, the preservation of elites and qualified judges, increasing job attractiveness, along with transparency and accountability of the judiciary, are effective in maximum decrease of crimes in judges of Iran.Keywords: Judicial crime , Judicial corruption , White collar offender , Structure
    Keywords: Judicial crime, Judicial corruption, White collar offender, structure
  • LATIF EBADPOUR *, Sayed Mohammadsadeg Mousavi Pages 135-159
    Agency is subrogation and based on the majority of Shi'a jurisprudents and Iranian civil law an irrevocable agency is a kind of agency in which the agent's agency or the failure to dismiss him as a condition for the outcome of the contract is required. Today, irrevocable agency has become more prominent among traders than what it deserves and the trade conventions of the past decade have considered the irrevocable agency as a contract in which a person (the client) through obtaining the cost of his financial rights and signing the document gives that property or right to another person (agent) and cannot have any claim over that property or right. However, the condition of the agency or not being dismissed during necessary agreement does not change the nature of the agency and does not result in the change of the nature of agency from permission and subrogation to an eternal phenomenon. With such a condition, the client cannot dismiss the agent and in other sentences the permissible contracts, such as its dissolution due to the death and insanity of both sides, will not be influential. The present article aims at highlighting the weak points of an irrevocable agency and presenting a new pattern capable of replacing with it. The proposed template is a "transfer of sale right contract'' which is qualified enough to compete with death and insanity. ''Right of sale" as one of the components of property right has the necessary capabilities to replace the permission and representation. The focus of the text is on the fact that this capability should be proved taking into account the existing legal capacity so that any possible shortcomings can be solved through legislator's intervention.
    Keywords: agency, irrevocable agency, sale right agent, sale right transfer
  • Reza Eslami, Pooneh Tabibzadeh * Pages 161-185

    This article first reviews the concept as well as the elements of participation in the process of restorative justice, and emphasizes the importance of the presence of all parties including victims, perpetrators, and the local communities, in conflict resolution in transitional society. The article also studies the impact of participation in achieving the major goals of the transitional society including national reconciliation and peaceful coexistence. The main question of the article is whether the multi-party participation in the process of the restorative justice has an impact on the realization of the goals of the transitional society. This article argues that the participation of all parties in a transitional society, as victim, perpetrator, or local community has a great deal of impact in the achievement of these goals, and it provides for both the protection of victims and rehabilitation of the perpetrators and it provides for both the protection of victims and rehabilitation of the perpetrators.

    Keywords: Restorative Justice, Transitional Society, Participation
  • Abas Zeraat, Seyed Ali Moosavi Baygi * Pages 187-205

    The individualization of custodial arrangements, such as the individualization of punishment, means the imposition and enforcement of criminal penalties commensurate with the nature of the offense or the characteristics of the offender as predicted in international human rights instruments in the international arena. The issue of criminal service contracts is a human protected by the principle of innocence and as a defendant and not a convicted person in the case, and therefore observing his dignity and his particular situation in issuing this sentence is more than the personalization of punishment and respect for the offender who is charged He proved to be important. Nevertheless, this part of the judicial decisions for the accused, in spite of the individualization of punishments, is less relevant to legal texts.The foundations for the individualization of custodial contracts are found in various theories of criminology and the legal principles enshrined in international documents and various regulations. Also, how to apply this, namely, proportionality or inappropriateness in the determination of general supply arrangements and the appointment of unnecessary arrest warrants in a specific sense, has explicit criteria in international documents, which necessitates these criteria as well as the degree of alignment of the Iranian legislator with that study And existing regulatory gaps

    Keywords: Individualization, Supply Planning, Tokyo Rules, Criminal Interaction, Criminal Procedure
  • Ayat Moulaee *, Behrouz Saadatii Rad Pages 207-226
    One of the main criteria of the democratic system is guaranteeing the rights and freedoms of the community. This subject will be done through the rule of law towards the organizations and authorities responsible for public affair. Judicial rewiew as one of the tools of the rule of law, in order to enforce citizens' rights, reduces government power. The purpose of judicial supervision is the handling of complaints and petition by people from executive agencies. Islamic development Organization as one of the Revolotionary institutions, this can not be excluded for the power of public authority.In the present paper, using descriptive-analytic research method, this question has been raise: What are the problems of judicial supervision over revolutionary institutions with emphasis on Islamic Development Organization? In response to this question, the Judicial supervision on the Islamic development organization The Administrative court and the public Courts have been discussed in two ways and this is the
    conclusion
    The judicial review on this organization is subject to limitations. The dichotomy of the legal personality of this organization needs to be explained; because it has causesed some problems in the administrative law system and judicial review of the organization.
    Keywords: Rule of law, Revolutionary Institutions, Islamic development Organization, Judicial Review
  • Morteza Ghasemzadeh, Fatemeh Nouri * Pages 227-247

    If person owe to another with different reason and pay sum to paying off his debt; the article 282 civil law authorize to him for choosing that for which debt is this payment. In order to entitle the debtor for this selection; some conditions are needed; among the most momentous of these conditions is the amount of payment and debt. In this regard there is a dubious assumption that shows there is conflict in some assumptions with article 277 that seems according to legislative supportive. Approach in article 282 and interpretation in favor of the debtor; all qualities shall be covered by the above article. Regarding the time interval that debtor has authority to exercise his above right different approaches is stated. In one hand existence of proofs in article 282 on the basis of deviate from the chosen method in French law and attention to jurisprudential comment in regarding of debtor’s option.In the other hand existence some theories base on staying the debtor’s right at the time of quarrel. It is all enlightening that debtor’s option in selecting one of the several debts in article 282 is absolute and conditioning both time of debt settlement and litigation time.

    Keywords: Article 282 civil law, several debts, time of debt settlement, article 277 civil law, Distribution theory