فهرست مطالب

نشریه مدیریت ورزشی
سال یازدهم شماره 3 (پیاپی 46، پاییز 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/07/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مهتاب ناصح*، مجید جلالی فراهانی صفحات 395-410
    در این مطالعه سعی شده تا با بررسی زمینه ای موضوع، خط مشی ورزش ملی تبیین شود. با توجه به اهمیت آموزش در مسیر توسعه، رویکرد اصلی این پژوهش ورزش آموزشی است. به دلیل مبهم و وابسته بودن عوامل مرتبط با زمینه، در این پژوهش به روش استقرایی به جمع آوری داده ها اقدام شد. از این رو این پژوهش با رویکرد کیفی و با شیوه نظریه داده بنیاد انجام گرفت. به منظور جمع آوری اطلاعات از مصاحبه های عمیق و نیمه ساختاریافته استفاده شد. جامعه آماری شامل صاحب نظران دانشگاهی و مدیران ارشد ورزش کشور بود. نمونه گیری به صورت هدفمند آغاز شد و براساس شیوه نمونه گیری نظری تا اشباع داده ها ادامه یافت. نتایج این پژوهش وابستگی توسعه ورزش به ورزش آموزشی و توسعه اجتماعی به توسعه ورزش را به خوبی تبیین می کند و نشان می دهد که تدوین طرح جامع توسعه ورزش، علاوه بر نقشی که در توسعه ورزش دارد، می تواند به استفاده بهینه از منابع، ایجاد توجهات حرکتی، اصلاح نگرش ها و رفع سوء تفاهمات ادراکی بینجامد. در پایان نظریه توسعه ورزش کشور با توجه به الگوی استخراج شده، ارائه می شود.
    کلیدواژگان: چارچوب نظری، خط مشی ورزش ملی، نظریه توسعه ورزش، نظریه زمینه محور، ورزش آموزشی
  • ابراهیم علی دوست قهفرخی* صفحات 411-428
    هدف از این پژوهش بررسی و تحلیل موانع حقوقی و قانونی اثرگذار بر اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی در فوتبال حرفه ای جمهوری اسلامی ایران بود. با توجه به هدف اصلی پژوهش، روش انجام پژوهش از نوع کیفی بود. به این منظور، با انجام مصاحبه های کیفی با خبرگان و متخصصان امر، مهم ترین موانع حقوقی و قانونی موجود در مسیر پیاده سازی سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی، در فوتبال حرفه ای کشور شناسایی شد. در پژوهش حاضر، نمونه گیری از افرادی انجام گرفت که مربوط ترین داده ها را، درباره موضوع پژوهش فراهم می کردند. در پژوهش حاضر از نظرهای 26 نفر از افراد، در قالب 35 مصاحبه استفاده شد و زمانی که موضوع به حد اشباع نظری رسید، فرایند جمع آوری یافته ها پایان یافت. مطابق با مبانی پژوهش های کیفی، تحلیل یافته ها همزمان با جمع آوری داده ها انجام گرفت. یافته های پژوهش نشان داد، مهم ترین موانع حقوقی و قانونی موثر در اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی عبارت بودند از: جامعنبودنقوانینمصوبمربوطبهخصوصی سازی؛ تغییرات مکرر در قوانین تصویب شده؛ وجود مشکلات قانونی در خصوص قوانینی چون حق پخش تلویزیونی و حقوق مالکیت معنوی (کپی رایت)؛ وجود برخی اشکالات و نواقص در قوانین و مقررات مربوط مانند قانون کار، قانون مالیات و قانون مدیریت خدمات کشوری؛ قدیمی بودن قانون تاسیس و اداره وزارت ورزش (سازمان تربیت بدنی) و باشگاه های ورزشی؛ تعدد مراجع تصمیم گیری در زمینه خصوصی سازی و واگذاری باشگاه های حرفه ای؛ ناهماهنگی و همسو نبودن مقررات و سیاست های اجرایی؛ کمبود قوانین نظارت و بازرسی جهت کنترل فرایندهای اجرایی سیاست های کلی اصل 44؛ نامشخص بودن وضعیت مالکیتی بسیاری از باشگاه ها از منظر حقوقی؛ وجود مشکلات حقوقی در ثبت قراردادها و کم کاری دولت و وزارت ورزش در ارائه لایحه های موثر و کارامد.
    کلیدواژگان: اقتصاد، باشگاه، حقوق، خصوصی سازی، سیاست، فوتبال
  • کریم زهره وندیان*، اسفندیار خسروی زاده، حبیب هنری، احمد محمودی صفحات 429-444
    هدف پژوهش، طراحی مدل تصمیمات رفتاری تماشاگران و کیفیت خدمات با تاکید بر کیفیت زیباشناختی است. روش تحقیق توصیفی-همبستگی و از نوع کاربردی است. جامعه آماری تماشاگران بازی پرسپولیس-استقلال در نیم فصل دوم 1394 بود و نمونه آماری براساس جدول مورگان و نمونه در دسترس، 384 نفر شد. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه و برای تجزیه وتحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی و استنباطی در نرم افزار SPSS16 و LISREL استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد بین کیفیت خدمات درک شده و ابعاد آن (کیفیت عملکردی، فنی و زیباشناختی) بین تماشاگران پرسپولیس و استقلال تفاوت معناداری وجود دارد. همچنین نتایج نشان داد که بیشترین ارتباط بین ابعاد کیفیت خدمات روی رضایت مندی تماشاگران مربوط به کیفیت فنی (68/0) و سپس زیباشناختی (61/0) و کیفیت عملکردی (54/0) بود. نتایج نشان داد بین رضایت مندی و تصمیمات رفتاری تماشاگران ارتباط مثبت و معنا داری وجود دارد (72/0=φ). بنابراین با توجه به نتایج می توان گفت مدیران باشگاه ها و استادیوم ها باید علاوه بر کیفیت عملکردی و فنی، به کیفیت زیباشناختی در استادیوم ها توجه خاص داشته باشند تا بتوانند تجربه ای به یادماندنی از حضور در ورزشگاه را برای تماشاگران به ارمغان بیاورند و آنها را به تصمیم گیری برای حضور مجدد در ورزشگاه و وفاداری به تیم خود مجاب کنند.
    کلیدواژگان: تصمیمات رفتاری، تماشاگران فوتبال، کیفیت خدمات، کیفیت فنی، کیفیت عملکردی، کیفیت زیباشناختی
  • احمد کاظمی پور*، طاهره ازمشا، عبدالرحمن مهدی پور صفحات 445-465
    هدف پژوهش، مقایسه شاخص ها و طراحی الگویی به منظور انتخاب سرمربیان حرفه ای در فوتبال است. نمونه آماری این پژوهش متشکل از 1141 نفر شامل 379 مربی، 210 بازیکن، 38 مدیر، 130 خبرنگار ورزشی و 384 تماشاگر است که با استفاده از جدول کرجسی و مورگان و به صورت تخصیصی تناوبی برآورد شده اند. روش تحقیق، توصیفی پیمایشی است. ابزار گردآوری داده های تحقیق پرسشنامه محقق ساخته است که روایی محتوایی از طریق اظهارنظر استادان دانشگاه و سرمربیان فوتبال، روایی سازه آن با آزمون تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی و با استفاده از نرم افزارهای SPSS و AMOS انجام گرفته است که مقدار KMO در سطح 73/0 و پایایی آن با ضریب آلفای کرونباخ در سطح 87/0 برآورد شده است. در تحلیل داده ها از آزمون فریدمن به منظور اولویت بندی معیارهای انتخاب، از آزمون تحلیل مانوا برای مقایسه دیدگاه های نمونه های آماری و برای مشخص شدن جایگاه تفاوت های آشکارشده در تحلیل مانوا، از تحلیل واریانس یکراهه در متن مانوا استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد بین دیدگاه نمونه آماری در اولویت بندی شاخص های انتخاب تفاوت وجود دارد و مهم ترین و کم اهمیت ترین شاخص در انتخاب سرمربیان حرفه ای فوتبال به ترتیب مهارت های فنی و سابقه ورزشی به عنوان بازیکن فوتبال است.
    کلیدواژگان: الگوی انتخاب، سرمربیان حرفه ای، فوتبال ایران، طراحی شاخص، مربیان فوتبال
  • حامد فرزی، بهرام یوسفی*، سعید بروجردی صفحات 467-482
    هدف این پژوهش، تعیین اثر تصویر برند ورزشکار بر نگرش نسبت به تبلیغات تجاری ورزشکاران مشهور با استفاده از تکنیک بازاریابی عصبی است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و به لحاظ ماهیت از نوع تحقیقات نیمه تجربی است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانشجویان دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران و شهید بهشتی  در سال تحصیلی 96-95 است که حدود 1500 نفرند. تعداد 300نفر به عنوان نمونه اولیه پژوهش با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای با توجه به جدول مورگان انتخاب شدند. با توجه به وجود دو طبقه مجزا در این پژوهش نمونه آماری نهایی انتخاب شده برای اسکن مغزی، حدود 30 نفر بودند. ابزار این پژوهش شامل پرسشنامه های تصویر برند ورزشکار آرائی و همکاران (2013) و  دستگاه الکتروانسفالوگرافی جی تک ساخت اتریش است. مدل کلی این تحقیق، چند مرحله اصلی دارد؛ مرحله اول پخش پرسشنامه بین نمونه های اولیه، مرحله دوم گزینش نمونه نهایی، مرحله سوم، مشاهده و ثبت امواج مغزی نمونه های نهایی قبل از مشاهده تبلیغ موردنظر و مرحله چهارم پخش فیلم تبلیغاتی موردنظر و مشاهده امواج مغزی افراد در حین مشاهده تبلیغ بود. نتایج این پژوهش حاکی از آن است که تصویر برند ورزشکار تاثیر مثبتی بر تغییر نگرش نسبت به تبلیغات تجاری ورزشکاران مشهور دارد. دیگر نتایج پژوهش نشان داد که توان سیگنال مغز در گروه تصویر برند بالا در ناحیه FP2 و در گروه تصویر برند پایین در ناحیه T3 فعالیت بیشتری نسبت به دیگر نواحی مغز داشته است. برای درک بهتر مشتریان و طراحی محصولات بهتر باید ناخودآگاه مشتریان را شناخت و در این زمینه هیچ ابزاری مفیدتر از تحقیقات بازاریابی عصبی نیست.
    کلیدواژگان: بازاریابی عصبی، تبلیغات، تصویر برند، ورزشکاران مشهور
  • ژاله معماری*، مهسا سعادتی، فرشته دهقانی صفحات 483-520

    هدف از این تحقیق بازشناسی و مدلسازی حوزه ها و زیرساخت های حقوق تجارت در ورزش حرفه ای ایران و ارائه تصمیمات مدیریتی مبتنی بر آن بود. ابزار تحقیق پرسشنامه ای محقق ساخته با 70 گویه بود که توسط 7 تن از خبرگان، روایی محتوایی آن تایید و ضریب پایایی آن 894/0 تعیین شد. نمونه های تحقیق شامل 300 نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه، کارشناسان ورزشی، مربیان، ورزشکاران/قهرمانان بودند. از تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی برای اعتباریابی سازه ای، شناسایی عوامل و برآورد بارهای عاملی استفاده شد. تجزیه وتحلیل داده ها و تعیین معادلات ساختاری در نرم افزارSPSS  نسخه 21 و LISREL انجام گرفت. در الگوی اکتشافی الگوی حقوق تجارت در ورزش حرفه ای، حوزه ها و زیرساخت های حقوق تجارت در ورزش حرفه ای کشور شناسایی شد که شامل یازده عامل قراردادهای حقوقی، مقررات بین المللی، صحه گذاری، بازاریابی در کمین، قانون استخدام، قانون ضد تراست، مالکیت فکری، آژانس ورزشی، رابطه واسطه گری، رسانه ورزشی و اقتصاد بود. سه عامل قراردادهای حقوقی، مقررات بین المللی، و عامل اقتصاد بر سایر عوامل تبیین کننده حقوق تجارت در ورزش حرفه ای کشور اثرگذار بودند. چنانچه بتوان با این سه عامل به نحوی شایسته بر سایر عوامل این مدل اثر گذاشت، ریشه بسیاری از مسائل و مشکلات در حوزه حقوق تجارت در ورزش حرفه ای شناسایی خواهد شد. توجه به بارهای عاملی و روابط حاکم میان هر عامل با سایر عوامل در این مدل، راهگشای مناسبی برای مدیران در تصمیم سازی است.

    کلیدواژگان: حقوق، حقوق تجارت، ورزش حرفه ای
  • میر حسن سیدعامری، همایون عباسی، عزت الله جمشیدی* صفحات 521-546
    هدف از این تحقیق، بررسی اثر ظرفیت جذب و خلاقیت بر رفتار نوآورانه کارشناسان وزارت ورزش و جوانان ایران است. روش تحقیق توصیفی- پیمایشی و از نظر هدف کاربردی است. جامعه آماری پژوهش تمامی کارشناسان وزارت ورزش و جوانان) 400 نفر(بودند که از طریق نمونه گیری تصادفی- طبقه ای متناسب، 196 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از سه پرسشنامه استاندارد رفتار نوآورانه (اسکات و بروس، 1994)، ظرفیت جذب (زاهارا و جورج (2002)؛ جانسن، ون دن بوش و والبردا (2005) و خلاقیت (رند سیپ، 1998) استفاده شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها، از مدل معادلات ساختاری و تحلیل مسیر به وسیله نرم افزار LISREL8/7 استفاده شد. نتایج نشان داد، بین ظرفیت جذب و خلاقیت با رفتار نوآورانه رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. بنابراین می توان نتیجه گرفت که مدیران سازمان های ورزشی باید به اشتراک گذاری دانش، خلاقیت و فراهم کردن فرصت های دسترسی به دانش خارجی، ارتباطات داخلی در میان کارکنان و توانایی کارکنان برای کشف و بهره گیری از دانش را بسنجند و پرورش دهند که موجب بروز رفتارهای نوآورانه و بهبود عملکرد سازمان های ورزشی می شود
    کلیدواژگان: ظرفیت جذب بالقوه، مدل یابی معادلات ساختاری، وزارت ورزش و جوانان
  • مسعود فریدونی*، معصومه کلاته سیفری، سید محمد حسین رضوی صفحات 547-560
    هدف اصلی پژوهش حاضر ارائه مدلی از تاثیر آمیزه بازاریابی و تصویر برند بر لذت و تعهد ارتباطی هواداران دو تیم پرطرفدار تهرانی بود. پژوهش حاضر از نظر روش گردآوری داده ها توصیفی و از نظر هدف کاربردی بود که به شکل میدانی اجرا شد. جامعه آماری شامل کلیه تماشاچیان یکی از بازی های دو تیم پرطرفدار تهرانی (استقلال و پرسپولیس) ، که بلیت تهیه کرده و به ورزشگاه رفته اند، بود. برحسب تعداد سوالات پرسشنامه (35سوال) تعداد 350 نمونه به روش تصادفی انتخاب شدند. با بررسی پیشینه تحقیق، مدل اولیه تحقیق طراحی و براساس آن پرسشنامه ای ساخته شد و روایی توسط جمعی از صاحب نظران دانشگاهی و تکنیک تحلیل عاملی تایید شد و پایایی درونی نیز از روش آلفای کرونباخ محاسبه شد. به منظور پاسخگویی به سوالات پژوهش از آزمون های آماری مانند همبستگی پیرسون و مدلسازی معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج حاصل از تحلیل مسیر نشان داد که آمیزه بازاریابی و تصویر برند دارای ضریب تاثیر 58/0 و 51/0 بر لذت هواداران و ضریب تاثیر 62/0 و 48/0 بر تعهد ارتباطی هواداران است. همچنین مدل دارای برازش و تناسب مناسبی بود و نشان داد که روابط تنظیم شده متغیرها منطقی بوده است (91/0AGFI=، 93/0GFI=، 94/0CFI= ، 92/0NNFI=، 95/0NFI=). با توجه به نتایج حاصل از این مدل به مدیران و بازاریابان تیم ها و باشگاه های ورزشی پیشنهاد می شود خدمات خود را به نحوی ارائه کنند که در مقایسه با سایر برندها متمایز باشد و این حس و تصویر را در هواداران ایجاد کند که خدمات دریافتی فراتر از انتظارات وی بوده است.
    کلیدواژگان: بازاریابی ورزشی، برند ورزشی، تصویر برند، لذت هواداران، مدلسازی
  • قاسم الیاسی*، علی محمد امیرتاش، علی محمد صفانیا صفحات 561-579
    هدف مطالعه حاضر تعیین روابط ساختاری بین هویت سازمانی، تعهد سازمانی، آوای سازمانی و بهره وری نیروی انسانی بود. روش پژوهش توصیفی- همبستگی (مدل یابی معادلات ساختاری) بود و جامعه آماری شامل 300 کارمند شاغل در ادارات تربیت بدنی دانشگاه های آزاد اسلامی سطح کشور در سال 1395 بود که با استفاده از روش سرشماری مورد پیمایش قرار گرفتند. شرکت کننده ها شامل 206 نفر (174 مرد و 32 زن) بودند که پرسشنامه های هویت سازمانی (مایل و اسفورث، 1992)، تعهد سازمانی (آلن و مایر، 1990)، آوای سازمانی (اسماعیل زاده، 1392) و بهره وری نیروی انسانی (هرسی و گلداسمیت، 1980) را تکمیل کردند و داده های حاصله با روش حداقل مربعات جزئی و نرم افزار اسمارت - پی. ال. اس. تحلیل شدند. یافته ها نشان داد که هویت سازمانی بر آوای سازمانی و بهره وری اثر مستقیم و معنادار ندارد و تاثیرات مثبت آن با میانجی گری تعهد سازمانی است. همچنین، تعهد سازمانی به طور مستقیم و غیرمستقیم از مسیر آوای سازمانی بر بهره وری اثر مثبت داشت. آوای سازمانی نیز به طور مستقیم بر بهره وری اثر معنادار و مثبت داشت. براساس یافته ها، ایجاد و تقویت هویت سازمانی می تواند تعهد سازمانی و رفتارهای آوایی کارکنان را بهبود بخشد و از این طریق بر بهره وری آنان بیفزاید.
    کلیدواژگان: آوای سازمانی، بهره وری، تربیت بدنی، تعهد سازمانی، منابع انسانی، هویت سازمانی
  • جمال الدین بیرامی ایگدر، حسین اکبری یزدی*، علیرضا الهی صفحات 581-596
    هدف پژوهش بررسی نقش واسطه ای ارزش ادراک شده در ارتباط بین دانش مشتری با وفاداری مشتریان و کسب مزیت رقابتی باشگاه های لیگ برتر فوتبال ایران بود. روش تحقیق، توصیفی از نوع همبستگی و با توجه به هدف از نوع کاربردی است. جامعه آماری پژوهش تمام هواداران بالای 18 سال دو تیم پرسپولیس و استقلال خواهد بود که به تماشای مسابقات چه از طریق حضور در ورزشگاه و چه از طریق تلویزیون و اینترنت می پردازند. روایی سازه پرسشنامه دانش مشتری به کمک تحلیل عاملی تایید شد. پایایی پرسشنامه های تحقیق با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برای پرسشنامه های دانش مشتری، وفاداری، ارزش ادراک شده و مزیت رقابتی به ترتیب 98/0، 97/0، 93/0، 94/0 به دست آمد. بررسی روابط بین متغیرها، نشان دهنده مناسب و اقتصادی بودن مدل با رابطه غیرمستقیم است که در آن نقش واسطه ای ارزش ادراک شده مورد تایید بود. نتایج نشان داد مدل با رابطه غیرمستقیم با دارا بودن میزان AIC کمتری از کارایی بیشتری نسبت به مدل با رابطه مستقیم و بدون در نظر گرفتن نقش واسطه ای ارزش ادراک شده برخوردار بود، یعنی باشگاه هایی که دانش به دست آمده مشتریان خود را مدیریت می کنند، به ایجاد تعهد و در ادامه برتری رقابتی در میان سایر باشگاه ها منجر می شوند. از طرفی ارزش ادراک شده توسط تماشاچیان ارتباط بین متغیرها را تسهیل می کند.
    کلیدواژگان: ارزش ادراک شده، باشگاه فوتبال، دانش مشتری، مزیت رقابتی، وفاداری
  • امیرحسین منظمی*، عباس نظریان مادوانی، بهنام نقی پور گیوی صفحات 597-609
    هویت منطقه ای تعبیری از روندی است که با یک منطقه نهادینه شده و هویت ملی به معنای احساس تعلق و وفاداری به عناصر و نمادهای مشترک در اجتماع ملی است. روش تحقیق همبستگی، جامعه آماری پژوهش کلیه شرکت کنندگان حاضر در مسابقات امیدهای قهرمانی والیبال آسیا در سال 1396 به تعداد 3000 نفر و حجم نمونه 320 نفر است. نمونه گیری به صورت تصادفی است و به منظور تحلیل داده های پژوهش و استنباط آماری از t تک نمونه ای برای شناخت مولفه های تحقیق و برای شناختن متغیرهای مکنون از تحلیل عاملی اکتشافی استفاده شد. سپس از طریق تحلیل عاملی تاییدی و فن تحلیل مسیر معناداری روابط به دست آمده آزمون شد تا در نهایت مدل مفهومی پژوهش به دست آمد. در ادامه، از آزمون معنا داری ضریب همبستگی برای بررسی ارتباط میان اجزای متغیرهای تحقیق بهره گرفته شد. در نهایت به منظور آزمون فرضیه های تحقیق از مدل معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار R و SPSS استفاده شد. در بررسی ارتباط هویت منطقه ای و هویت ملی با استفاده از مدل معادلات ساختاری، شاخص های برازش AGFI=0.973 ، CFI=961.95، RMSEA=0/03، TLA=0/947 بود. میزان این شاخص ها همگی نشان دهنده برازش مدل با داده هاست. به عبارت دیگر، داده های مشاهده شده به مقدار زیادی منطبق بر مدل مفهومی پژوهش است. میزان ضریب رگرسیونی ارتباط هویت منطقه ای با هویت ملی 648/0 و معنا دار بود. بر این اساس، هرچه هویت منطقه ای تقویت شود، هویت ملی نیز تقویت می شود و هواداران تیم های ملی والیبال ایران همبستگی بالایی با ابعاد هویت ملی دارند.
    کلیدواژگان: مدل معادلات ساختاری، والیبال، هواداران، هویت ملی، هویت منطقه ای
  • علی ناصری*، زهره حسنی صفحات 611-631
    فساد ورزشی را هرگونه حرکت غیراخلاقی و غیرقانونی تعریف می کنند که در تلاش است عملا، نتیجه یک رویکرد ورزشی را برای جلو بردن اهداف مادی خود تحریف کند. در مصاف با این پدیده، نقش رسانه ها بسیار حیاتی است. جایی که از طریق بازنمایی فعالیت های مفسدانه، چونان پرتوی که تاریکی را به روشنی بکشاند، چهره های آلوده را بر ملا می سازد. بازنمایی، تولید معنا از طریق چارچوب های مفهومی و زبان قلمداد می شود. جریان مداوم و مکرر بازنمایی رسانه ها از جهان واقع، به طرز قوی بر ادراکات و کنش های مخاطبان تاثیر می گذارد زیرا فرض بر این است که این بازنمایی ها عین واقعیت است. هدف تحقیق حاضر بررسی بازنمایی فساد ورزشی در فضای رسانه ای ایران بود. در این پژوهش از روش اسنادی با رویکرد تحلیل محتوا استفاده شد. به این منظور اخبار و گزارش های مرتبط با فعالیت های مفسدانه منعکس در خبرگزاری های رسمی، از 1386 تا 1396، مورد تحلیل قرار گرفت. یافته ها 12 نوع فساد را در 24 ورزش مختلف نشان داد. از منظر ارتباطات، بخشی از مبارزه با فساد را می توان به رسانه ها محول کرد. رسانه ای که یا خود به پیگیری موارد و مصادیق آن می پردازد و یا به افرادی که از فساد شکایت دارند فرصت سخن گفتن می دهد، در واقع به مخاطبان می آموزد که فساد پذیرفتنی نیست، و باید با آن مبارزه کرد، به این ترتیب افکار عمومی جامعه را علیه فساد بسیج می کند.
    کلیدواژگان: بازنمایی، رسانه، فساد، ورزش، ورزشکاران
|
  • Mahtab Nasseh *, Majid Jalali Farahani Pages 395-410
    With the contextual analysis of the subject, this study attempted to explain the national sport policy. Given the importance of education in the development path, this paper adopted an educational sport approach. Due to the ambiguity and dependence of known factors, this paper used the inductive method to collect data, so this study was conducted with a qualitative approach using the grounded theory. Deep and semi-structured interviews were used to collect data. The statistical population consisted of academic experts and top managers of Iran sport. The samples were selected by purposive sampling method and continued until saturation based on theoretical sampling method. The results showed the dependency of sport development on the educational sport, and the social development on sport development. They also showed that the development of the comprehensive plan of sport development can lead to the efficient employment of resources, the development of movement attentions, the modification of attitudes and the elimination of perceptional misunderstandings in addition to the role it plays in developing sport. Finally, the theory of Iran was provided given the explored framework.
    Keywords: Educational Sport, Grounded theory, National Sport Policy, Sport Development Theory, Theoretical Framework
  • Ebrahim Alidoust Ghahfarrokhi * Pages 411-428
    The aim of this study was to analyze the legal barriers affecting the implementation of general polices of article 44 in Iran professional football. With respect to the main aim of the study, the methodology was qualitative. Authorities and experts underwent qualitative interviews and the most important legal barriers to the implementation of general policies of article 44 in Iran professional football were identified. The sample consisted of those who had the most relevant data of the subject of the study. The viewpoints of 26 subjects in the framework of 35 interviews were used and data collection was finished until theoretical saturation. In accordance with qualitative researches, data were analyzed simultaneously with data collection. Results showed that the most  important legal barriers to the implementation of general policies of article 44 included the lack of comprehensive rules and regulations of privatization, continual changes in rules and regulations, legal problems of TV rights and copyright, some problems and deficits in rules and regulations such as labor law, tax rules and service management rules, outdated rules of the establishment and management of Sport Ministry (Physical Education Organization) and sport clubs, multiplicity of decision makers in privatization and resignation of professional clubs, inconsistency of executive rules and policies, lack of control and supervision rules to control the implementation processes of general policies of article 44, indeterminate ownership of most clubs from legal viewpoint, legal problems in contract registration, indolence of the government and Sport Ministry to present effective and efficient bills.
    Keywords: club, Economy, football, law, politics, Privatization
  • Karim Zohrevandian *, Esfandyar Khosrevizadeh, Habib Honari, Ahmad Mahmoudi Pages 429-444
    The aim of this study was to design a model of spectators’behavioral intentions and service quality with an emphasis onaesthetic quality. Research method was descriptive-correlation and ofapplied type.The statistical population consisted of spectatorsof Persepolis-Esteghlal match in the second half season of 2015 and the sample included 384 subjects who were selected by Morgan Tableand convenience sampling method. Data were collected using a questionnaire and for data analysis, descriptive and inferentialstatistics were used in SPSS16 and LISREL. Results showed a significant difference in perceived service qualityand its dimensions (functional, technical and aesthetic quality) between Persepolisand Esteghlal spectators.Also, the resultsshowed thatmost relationship of servicequality dimensions with spectators’ satisfactionwas related to technical quality (0.68), aesthetic quality (0.61) and functionalquality (0.54). The results showed a significant and positive relationshipbetween spectators’ satisfaction and behavioral intentions (φ=0.72). With respect to the results, it can bestated that managers of clubs and stadiums should pay special attention to aestheticquality in stadiums in addition to technical and functional quality so that theycan provide a memorable experience of attending stadiums for spectators and convincethem to make decisions to attend the stadiums again and maintain loyalty totheir team.
    Keywords: aesthetic quality, behavioral intentions, football spectators, functional quality, Service quality, Technical quality
  • Ahmad Kazemipour *, Tahereh Azmsha, Abdolrahman Mehdipour Pages 445-465
    The aim of this study was to compare the criteria and design a pattern to select professional head coaches in football. The sample consisted of 1141 subjects including 379 coaches, 210 players, 38 managers, 130 sport journalists and 384 spectators who were selected using Krejcie and Morgan Table by interval method. The research methodology was descriptive-survey and a researcher-madequestionnaire was used to collect data; its content validity was examined through the viewpoints of university professors and football head coaches and its construct validity was examined through exploratory and confirmatory factor analysis tests using SPSS and AMOS software. The value of KMO was at 0.73 and its reliability was equal to 0.87 with Cronbach’s alpha coefficient. For data analysis, Friedman test was used to prioritize selective criteria. MANOVA analysis test was used to compare the subjects’ viewpoints and one-way ANOVA in the context of MANOVA was used to determine the location of the differences in MANOVA. The results showed a difference in the subjects’ viewpoints on prioritizing selective criteria. The most and least important criteria to select professional football head coaches were technical skills and work experience as a football player.
    Keywords: Designing Criteria, Football coaches, Iran football, Professional Head Coaches, selective pattern
  • Hamed Farzi, Bahram Yousefi *, Saied Broujerdi Pages 467-482
    The aim of this study was to determine the effect of athlete brand image on attitude towards advertisements of celebrity athletes using neuromarketing technique. This study was applied in terms of aims and semi-experimental in terms of nature. The population of this study included all physical education students of University of Tehran and Shahid Beheshti University in the academic year of 2016-2017 (N=1500). The sample consisted of 300 students who were selected as the primary sample by stratified random sampling method using Morgan table. As two distinct categories existed in this study, the final sample for brain scan included 30 subjects. The instruments of this study included Arai et al. (2013) athlete brand image questionnaire and the G-tek Austrian electroencephalographic device. The overall model of this study was composed of several main stages. The first stage was to distribute the questionnaire among the primary samples; the second stage was to select the final sample; the third stage was to observe and record the brain waves of the final sample before the advertisement and the fourth stage was to play the advertising clip and to oserve their brain waves while watching the advertisement. The results of this study indicated that the athlete brand image had a positive effect on changing the attitudes towards commercial advertisements of celebrity athletes. Other results showed that high brand image group at FP2 area and low brand image group at T3 area had more activity in their brain signal than other brain areas. Customers should be uncounciousely recognized to understand them better and to design better products and there are no tools more useful than neuromarketing research.
    Keywords: advertisements, Brand image, celebrity athletes, neuromarketing
  • Zhaleh Memari *, Mahsa Saadati, Fereshteh Dehghani Pages 483-520

    This study aimed at recognizing and modeling areas and infrastructures of commercial law in Iran professional sport and providing management decisions.A researcher-made questionnaire with 70 items was used in this study; the content validity of this questionnaire was confirmed by 7 experts and its reliability coefficient was determined as 0.894. The sample consisted of 300 faculty members, sport experts, coaches, athletes/champions. Exploratory and confirmatory factor analyses were used for construct validation, identification of the factors and estimation of factor loads. The analysis of the data and structural modeling were conducted using SPSS21 and LISREL. In explanatory pattern of commercial law in professional sport, areas and infrastructures of commercial law were identified which included 11 factors: legal contracts, international regulations, validation, ambush marketing, employment law, antitrust law, intellectual property, sport agency, mediation relationship, sport media and economy.Three factors (legal contracts, international regulations, and economy) influenced other factors which explained commercial law in Iran professional sport. If any of these three factors can appropriately influence other factors of this model, the root of many problems in commercial law in professional sport will be identified. Attention to the factor loads and the relationship of each factor with other factors in this model are helpful for managers in their decision making.

    Keywords: commercial law, law, Professional Sport
  • Hasan Mir Ameri, Homayoun Abbasi, Ezatollah Jamshidi * Pages 521-546
    The aim of this study was toinvestigate the effect of absorptive capacity and creativity on experts’ innovative behavior in Ministry of Sport and Youth of Iran. The research method was descriptive-survey and applied in terms of aims. The statistical population included all experts of Ministry of Sport and Youth (N=400) and 196 subjects were selected as the statistical sample by proportional stratified random sampling method. For data collection, three standard questionnaires of innovative behavior (Scott and Bruce, 1994), absorptive capacity (Zahra and George, 2002) and (Jansen, Van Den Bosch, and Volberda, 2005), and creativity (Randsip, 1998) were used. For data analysis, structural equation modeling (SEM) and path analysis by the LISREL8.70 software were used. The results showed a significant and positive relationship between absorptive capacity and creativity and innovative behavior. Therefore, it can be concluded that managers of sport organizations should assess and develop sharing of knowledge, creativity and providing opportunities to access external knowledge, internal communications among employees and the ability of employees to discover and exploit knowledge which triggers innovative behaviors and improves the performance of sport organizations.
    Keywords: Ministry of Sport, Youth, Potential Absorptive Capacity, Structural Equation Modeling
  • Masoud Freydoni *, Masoumeh Kalateh Seifari, Seyed Mohammad Hosein Razavi Pages 547-560
    The aim of this study was to design a model of the effect of marketing mix and brand image on the pleasure and communication commitment of the fans of the two popular teams of Tehran. The present study was descriptive in terms of collecting data and applied in terms of aims, which was carried out in the form of a field study. The statistical population included all the spectators of one of the games played by two popular Tehran teams (Esteghlal and Persepolis) who had been purchased tickets and attended the stadium. 350 subjects were randomly selected based on the items of the questionnaires (35 items). The basic research model was designed by the review of the related literature; a questionnaire was developed based on this basic model and the validity was confirmed by a group of academic experts and factor analysis technique. Its internal consistency was also calculated using Cronbach's alpha method. To answer the research items, statistical tests such as Pearson correlation and structural equation modeling were used. The results of the path analysis showed that the marketing mix and the brand image had the impact factors of 0.58 and 0.51 on the pleasure of the fans and the impact factors of 0.62 and 0.48 on the communication commitment of the fans. The model also had a good fit and showed that the adjusted relationships of the variables were reasonable. (AGFI=0.91, GFI=0.93, CFI=0.94, NNFI=0.92, NFI=0.95). Regarding the results of this model, managers and marketers of sport teams and clubs are suggested to provide their services in a way that is distinct from other brands and to create such feeling in the fans that the received services exceeded their expectations.
    Keywords: Brand image, modeling, pleasure of fans, sport brand, Sport Marketing
  • Ghasem Elyasi *, Ali Mohamad Amirtash, Ali Mohammad Safania Pages 561-579
    The aim of the present study was to determine the structural relationships of organizational identity, organizational commitment, organizational voice, and employee productivity. The research method was descriptive-correlational (structural equation modeling) and the statistical population consisted of 300 employees working at the physical education departments of Islamic Azad universities throughout the country in 2016 who were surveyed using census sampling method. Participants included 206 subjects (174 males and 32 females), who completed the questionnaires of organizational identity (Mile and Asforth, 1992), organizational commitment (Allen and Meyer, 1990), organizational voice (Ismailzadeh, 2013) and human resources productivity (Hersey and Goldsmith, 1980). The collected data were analyzed using partial least squares method and Smart PLS software. The findings showed that organizational identity had no direct and significant effect on organizational voice and productivity and its positive effects were mediated by organizational commitment. Also, organizational commitment directly and indirectly had a positive effect on productivity through organizational voice. Organizational voice also directly had a significant and positive effect on productivity. Based on these findings, creating and strengthening organizational identity can improve organizational commitment and voice behaviors of employees, and thereby add to their productivity.
    Keywords: human resources, Organizational Commitment, organizational identity, organizational voice, physical education, productivity
  • Jamaleddin Beyrami Igder, Hosein Akbari Yazdi *, Alireza Elahi Pages 581-596
    The aim of this study was to investigate the mediating role of perceived value in the relationship of customer knowledge with customer loyalty and competitive advantage in Iran premier league football clubs. The research method was descriptive correlation and applied in terms of the aim. The statistical population included all fans (over the age of 18) of Persepolis and Esteghlal teams who watched their matches either through attending the stadium or through the television and the internet. Factor analysis was used to confirm the construct validity of customer knowledge questionnaire. The reliability of the customer knowledge, loyalty, perceived value and competitive advantage questionnaires was obtained using Cronbach's alpha coefficient: 0.98, 0.97, 0.93 and 0.49 respectively. The investigation of the relationships of the variables showed that the model was suitable and economical with indirect relationship in which the mediating role of perceived value was confirmed. The results showed that the model with indirect relationship with lower AIC was more efficient than the model with direct relationship and without the mediating role of perceived value. That is to say the clubs that manage the knowledge of their customers lead to commitment and then competitive advantage in other clubs. On the other hand, the perceived value of the spectators facilitates the relationship of variables.
    Keywords: Competitive Advantage, Customer Knowledge, Football Club, Loyalty, Perceived value
  • Amirhosein Monazami *, Abbas Nazarian Madavani, Behnam Naghipour Givi Pages 597-609
    Regional identity is an interpretation of a process that is institutionalized with a region, and national identity means the sense of belonging and loyalty to common elements and symbols in the national community. The research method was correlation. The statistical population of this study included all participants in the 2017 Asian Volleyball Championship Tournament (N=3000) and the sample size was 320. The sample was randomly selected. For data analysis and inferential statistics, one-sample t test was used to identify the components of the research and exploratory factor analysis was used to identify the latent variables. Then, confirmatory factor analysis and path analysis were used to test the significance of the relationships and finally the conceptual model was developed. Then, a correlation coefficient test was used to examine the relationship of the components of the research variables. Finally, in order to test the research hypotheses, structural equation modeling was used with SPSS and R software. Using the structural equation modeling to examine the relationship between regional identity and national identity, fit indices were as follows: AGFI = 0.973, CFI = 96.95, RMSEA = 0.03, TLA = 0.947. The rate of these indices all represented the fit of the model with the data. In other words, the observed data were largely consistent with the conceptual model of the research. The regression coefficient of the relationship between regional identity and the national identity was 0.648 and significant. Based on these results, the stronger the regional identity, the stronger the national identity will be and the fans of the Iran national volleyball teams have a high degree of solidarity with national identity dimensions.
    Keywords: fans, National Identity, regional identity, Structural Equation Modeling, Volleyball
  • Ali Naseri *, Zohreh Hasani Pages 611-631
    Sport corruption is defined as any illegal and immoral move that practically attempts to distort the outcome of an athletic approach to advance its material goals. To encounter this phenomenon, the role of the media is vital where contaminated faces are revealed through the representation of corruptive activities. Representation is the production of meaning through conceptual and language frameworks. The continuous flow of media representation from the real world strongly influences the perceptions and actions of the audience, because it is assumed that these representations are the reality themselves. The aim of this study was to investigate the representation of sport corruption in Iran media space. In this study, documentary method was used with a content analysis approach. Reports and news of corruptive activities reflected in the official media were analyzed from 2007 to 2017. The findings revealed 12 types of corruption in 24 different sport fields. From the perspective of communication, a part of the fight against corruption can be assigned to the media; the media that either keeps track of the cases and examples, or gives those who complain about corruption a chance to talk. In fact, this media teaches audiences that corruption is unacceptable and must be fought; thus it mobilizes public opinion against corruption.
    Keywords: athletes, corruption, Media, Representation, Sport