فهرست مطالب

نشریه راهبردهای آموزش در علوم پزشکی
سال دوازدهم شماره 6 (پیاپی 58، بهمن و اسفند 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/10/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حسین زنگنه*، علیرضا کاوسی، زهرا بهرامی صفحات 1-7
    مقدمه

    امروزه اهمیت کارآفرینی در سیستم اقتصادی منجر به توسعه آن در بخش های بنیادین یک کشور از جمله آموزش و پرورش شده است. از این رو از آنجا که آموزش کارآفرینی عامل مهمی در رشد و توسعه خصیصه های کارآفرینی در دانش آموزان به حساب می آید، هدف پژوهش حاضر مطالعه ی نگرش معلمان به روش های یاددهی- یادگیری آموزش کارآفرینی در دوره ابتدایی بود.

    روش ها: 

    پژوهش حاضر به شیوه ی توصیفی و به روش پیمایشی انجام شده است. جامعه ی آماری شامل کلیه مهارت آموزان آموزگار ابتدایی ماده ی 28 ورودی سال 1396 و در نهایت گروه نمونه شامل 44 نفر از مهارت آموزان آموزگاری ابتدایی داوطلب بودند. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته استفاده گردید. روایی محتوایی پرسشنامه به روش نظرخواهی  از صاحبنظران و اعتماد یا پایایی آن با استفاده از روش آلفای کرونباخ 94/. تایید شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار spss v 24  و آزمون کالموگروف-اسمیرنوف جهت اطمینان از نرمال بودن توزیع داده ها و آزمون تی تک نمونه به منظور بررسی نگرش معلمان در ابعاد فنون تدریس، محتوا و ارزشیابی از منظر کارآفرینی در دوره ابتدایی تجزیه و تحلیل گردیدند.

    یافته ها:

     یافته های حاصل از پژوهش بیانگر این بودند که میانگین و انحراف استاندارد بعد فنون تدریس 0/65±4/11؛ بعد ارائه ی محتوا 18/69±4/0؛ و نهایتا بعد ارزشیابی 0/67± 3/95بود که از میانگین آماری بزرگتر و این تفاوت در سطح 0/01 معنادار شد. زیرا (0/01<p)؛ بنابراین با 99% اطمینان می توان گفت که نگرش معلمان نسبت به کارآفرینی در دوره ابتدایی مثبت و معنی دار می باشد.

    نتیجه گیری:

     معلمان یکی از مهمترین عوامل موثر بر آموزش کارآفرینی در دوره ابتدایی بوده و به دلیل ایفای نقش خاص خود طی تدریس، چنانچه از نگرش و بینش خوبی نسبت به کارآفرینی برخوردار باشند، می توانند با ادغام آن با راهبردها و روش های یاددهی-یادگیری در کلاس، در پرورش افرادی خلاق و دارای روحیه و نگرش کارآفرینی بسیار تسهیل گر باشند

    کلیدواژگان: کارآفرینی، یادگیری کارآفرینی، کارآفرینی در دوره ی ابتدایی، راهبرد یاددهی یادگیری
  • احمد علی خسروی، سعید خسروی، مهدی منصوری بیدکانی، سلطانعلی میر* صفحات 8-18
    مقدمه

    منابع انسانی نخبه و کارآمد در عرصه های مختلف ملی، نقش حیاتی دارند و به همین دلیل، مدیریت مطلوب آنها بسیار مهم تلقی می شود. مهاجرت نخبگان یا فرار مغزها در بین کشورهای در حال توسعه از اهمیت بالایی برخوردار است، چراکه این کشورها در فرآیند جریان بین المللی سرمایه انسانی، سرمایه های بیشتری را از دست داده و معمولا توسعه آن ها تحت تاثیر این پدیده، کند می شود. هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی میزان و مکانیسم اثرگذاری مهاجرت نخبگان بر توسعه  کشورهای مبدا و همچنین ارائه فرصت ها و چالشها برای سیاستگذاری در این زمینه است.

    روش ها:

     این مطالعه به صورت مرور نظام مند و با استفاده از پروتکل PRISMA در بانک های اطلاعاتی بین المللی (PubMed ، Google Scholar  و Scopus) و ملی (SID، Magiran وISC) صورت گرفت. با توجه به استراتژی PICOS، مقالات انتشار یافته تا تیر 1398 به دو زبان انگلیسی و فارسی با استفاده از ترکیبات متنوعی از کلیدواژه های کلیدواژه های brain drain، challenges، developed country، development، Migration،elite ،Policy،developing country  و معادل فارسی آنهاجستجو گردید. پس از انجام جستجو و انتخاب مقالات، متن مقالات نهائی با کمک چک لیست  PRISMA مورد ارزیابی کیفی قرار گرفت و در نهایت رابطه مهاجرت نخبگان و توسعه و سیاستگذاری های مربوطه به صورت سنتز روایتی ارائه گردید.

    یافته ها:

     با مرور دقیق جزئیات مقالات نهایی تحلیل شده؛ می توان عوامل و متغیرهای موثر در سه موضوع اصلی که محوریت مهاجرت و توسعه را تشکیل می دهند را به الف) فرار مغزها و توسعه، ب) جریان های مالی ناشی از مهاجرت نخبگان و ج) نقش جوامع نخبگان مهاجر در توسعه تقسیم کرد. با مرور نظام مند مطالعات، متوجه می شویم که تاثیرات بالقوه مهاجرت نخبگان بر توسعه پیچیده و چند بعدی است و نیاز به پاسخ چند بعدی از سوی سیاستگذاران دارد. تاثیرات مهاجرت نخبگان بسته به نوع کشور، روند اقتصادی و اجتماعی آن کشور، می تواند مثبت یا منفی باشد و فرصت ها یا محدودیت هایی را برای توسعه اقتصادی، اجتماعی و انسانی ایجاد کند. 

    نتیجه گیری: 

    به طور کلی جوامع نخبگان مهاجر می توانند نقش مهمی در توسعه اقتصادی، اجتماعی و سیاسی کشورهای مبدا خود داشته باشند. جوامع نخبگان مهاجر می تواند منبع ایده ها، دانش ها و مهارت ها، و سرمایه های اجتماعی باشند. ارتباطات و شبکه هایی که جوامع نخبگان مهاجر با کشور خود دارند می توانند به عنوان کانال مهمی برای تقویت تاثیرات مثبت مهاجرت بر کشور مبدا عمل کند. با این وجود هنوز بسیاری از کشورهای در حال توسعه از جمله ایران، از مهاجرت نخبگان متضرر می شوند. لذا برای محقق شدن تاثیرات مثبت مهاجرت نخبگان، نیاز به سیاستگذاری های همه جانبه، دقیق و جامع است که مسلما چالشهایی از جمله نیاز به گفتگو و همکاری قابل توجه در سطح بین المللی نیز مطرح خواهد بود.

    کلیدواژگان: مهاجرت نخبگان، فرار مغزها، توسعه، سیاستگذاری، مرور نظام مند
  • میرزا حسن حسینی، توحید علیزاده حسین حاجلو*، رضا نوروزی اجیرلو، متینه مقدم صفحات 19-27
    مقدمه

    سرمایه فکری یا دارایی فکری یکی از مهم ترین منابعی است که امروزه در اختیار شرکت ها قرار دارد: قابلیت یادگیری سازمانی، توانایی ایجاد، فراگیری و انتقال دانش است که به عنوان توانایی سازمان ها در فرایند یادگیری تعریف می شود.

    روش ها:

     تحقیق حاضر به بررسی رابطه سرمایه فکری، یادگیری سازمانی با عملکرد نوآورانه و اثر آن بر عملکرد سازمانی در شرکت های داروسازی استان تهران پرداخته است. و همچنین یادگیری سازمانی به عنوان متغیر واسطه گری در ارتباط با سرمایه فکری و عملکرد نوآورانه مورد مطالعه قرار گرفته است. در این تحقیق 66 نفر از مدیران و کارشناسان خبره شرکت های داروسازی استان تهران به عنوان نمونه انتخاب شدند و داده ها به وسیله پرسشنامه جمع آوری و به کمک نرم افزار Smart PLS3 تحلیل شدند.

    یافته ها:

     نتایج نشان داد که سرمایه فکری بر یادگیری سازمانی موثر بوده و از آن پشتیبانی کرده، همچنین اثر سرمایه فکری بر عملکرد نوآورانه رد شده است. یادگیری سازمانی روی عملکرد نوآورانه موثر بوده و نقش واسطه گری یادگیری سازمانی رد شده است. عملکرد نوآورانه نیز در عملکرد سازمانی موثر بوده است. در نهایت نتایج بیانگر مناسب بودن مدل می باشد.

    نتیجه گیری: 

    نتایج نشان می دهدکه مدیران شرکت های دارو ساز به صورت روزافزون به وجود سرمایه فکری توجه کنند که نتیجه چنین توجهی باعث می شود تا کارکنان با انگیزه و انسجام بیشتری به جذب و مبادله دانش و اطلاعات بین اعضای سازمانی مشغول شوند و با دید جامعی که نسبت به چالش های محیطی پیدا می کنند، با توسعه محصولات جدید در جهت سودآوری سازمانی بیش از پیش موثر واقع شوند.

    کلیدواژگان: سرمایه فکری، یادگیری سازمانی، عملکرد نوآورانه، عملکرد سازمانی، شرکت های داروسازی
  • غلامحسین حسینی دشت بیاض، حسین جناآبادی*، علی فرنام صفحات 28-35
    مقدمه

    اخیرا توجه زیادی به دانش آموزانی که چالش هایی در یادگیری دارند متمرکز شده است. والدین و مربیان از همان اوایل دوره پیش دبستانی شاهد سردرگمی برخی از دانش آموزان در یادگیری مهارت های خواندن و نوشتن هستند که به عنوان تکلیف به آنها داده می شود، به همین جهت حوزه اختلال یادگیری موقعیتی ویژه دارد. بنابراین این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی آموزش کارکردهای اجرایی بر عملکرد استدلال کمی، دانش و استدلال سیال در دانش آموزان دارای اختلال یادگیری پایه های اول و دوم ابتدایی استان خراسان جنوبی انجام شد.

    روش ها:

     روش پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی و با استفاده از طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل می باشد. جامعه آماری کلیه دانش آموزان پسر پایه های اول و دوم ابتدایی مراجعه کننده به مراکز اختلالات یادگیری خراسان جنوبی در سال تحصیلی 1397-1396 بود و مرکز اختلالات یادگیری قاین به عنوان نمونه و مکان اجرای آزمایش انتخاب شد. تعداد 24 نفر از  دانش آموزان به روش نمونه گیری داوطلبانه انتخاب شدند. سپس با توجه به نمره بدست آمده از نمره هوش آزمای تهران- استانفورد- بینه به صورت همتا درگروه های 12 نفری آزمایش و کنترل قرارگرفتند. گروه آزمایش در15 جلسه 60 دقیقه ای  مورد آموزش کارکردهایی اجرایی قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزارSPSS-23   و با  روش تحلیل کواریانس  تحلیل شدند. 

    یافته ها:

     نتایج نشان داد که بین میانگین های گروه های آزمایش و کنترل در متغیرهای استدلال کمی، دانش،  استدلال سیال و نمره کلی عملکرد اجرایی تفاوت معنی داری وجود دارد. به عبارت دیگر آموزش کارکردهای اجرایی باعث افزایش میانگین استدلال کمی (12/34±111/33)، دانش (16/67±110/16)، استدلال سیال (16/96±110/50)  و نمره کلی عملکرد اجرایی (38/79±332/0)،  در مرحله پس آزمون شد. 

    نتیجه گیری:

     بنابراین پیشنهاد می شود آموزش و پرورش  با برگزاری کارگاه های آموزشی با هدف آشنایی اثربخشی کارکردهای اجرایی بر کاهش نشانه های  ناتوانی های یادگیری دانش آموزان برای معلمان اقدام نمایند.

    کلیدواژگان: عملکرد اجرایی، استدلال کمی، استدلال سیال، دانش، دانش آموزان، ناتوانی های یادگیری
  • طاهره نجفی قزلجه*، حمید حقانی، زینب ملایی صفحات 36-44
    مقدمه

    ایست قلبی یک وضعیت اورژانسی حاد و مهم است که اگر بلافاصله احیای قلبی ریوی انجام شود، شانس زنده ماندن فرد تا سه برابر افزایش می یابد. کسب دانش احیای قلبی ریوی برای دانشجویان پرستاری از موارد آموزشی است که توجه ویژه ای به آن شده است. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر یادگیری مبتنی بر نرم افزار آموزشی بر دانش احیاء قلبی ریوی پایه در دانشجویان پرستاری صورت گرفت.

    روش ها: 

    این پژوهش به روش پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بر روی 64 دانشجوی کارشناسی پرستاری دانشگاه علوم پزشکی ایران در سال 1397 که به روش تمام شماری انتخاب شده بودند، انجام گرفت. دو کلاس ترم پنج  به روش تصادفی ساده به دو گروه مداخله (تعداد 30نفر) و کنترل (34 نفر) تقسیم شدند. به هر دو گروه آموزش های اقدامات حیاتی پایه به صورت رایج و پس از آن به گروه مداخله نرم افزار آموزشی گوشی هوشمند داده شد. دانش دانشجویان قبل، یک و سه ماه پس از مداخله در دو گروه بررسی و مقایسه گردید. جمع آوری داده با استفاده از پرسشنامه تعدیل شده سنجش دانش اقدامات حیاتی پایه انجام شد.

    یافته ها:

     براساس نتایج، در مقایسه با گروه کنترل، دانش دانشجویان در گروه مداخله یک ماه پس از مداخله (0/001<P) و همچنین سه ماه پس از آن (0/001<P) افزایش معنی دار آماری داشت. اندازه اثر مداخله (فاصله اطمینان 95%) بر دانش دانشجویان یک ماه بعد از آموزش 4.405 (5.25، 3.44) و سه ماه بعد از آموزش 4.21 (5.07، 3.30) بود.

    نتیجه گیری: 

    آموزش اقدامات حیاتی پایه مبتنی بر نرم افزار آموزشی گوشی هوشمند می تواند باعث افزایش دانش دانشجویان پرستاری در زمینه احیای قلبی ریوی شود.  این مطالعه استفاده از نرم افزار گوشی هوشمند برای آموزش دانشجویان پرستاری و اطمینان از پایداری این آموزش ها را توصیه می کند.

    کلیدواژگان: آموزش مبتنی بر نرم افزار آموزشی گوشی هوشنمد، احیاء قلبی ریوی پایه بزرگسالان، دانش، دانشجویان پرستاری
  • سلمان رضوان خواه*، سوسن کشاورز، اکبر صالحی، محسن فرمهینی فراهانی صفحات 45-56
    مقدمه

    وجود افراد مختلف از اقوام متفاوت در کشورهای چند فرهنگی، تفاوت در نوع دیدگاه ها و نحوه ی زندگی آن ها را به دنبال خواهد داشت، پس یکی از مسائل مهم در این گونه جوامع، ایجاد تعامل بین اقوام و گروه های گوناگون است. در این میان بررسی مبانی ارزش شناسی آموزش همزیستی برای تبیین بهتر آموزش همزیستی در کشورهای موردمطالعه ضروری است. هدف پژوهش حاضر دستیابی به شیوه های آموزش همزیستی در این گونه جوامع برای ارائه ی راهکار به آموزش وپرورش ایران است.

    روش ها:

     روش رسیدن به این شیوه ها مطالعه ی تطبیقی آموزش وپرورش کشورهای چند فرهنگی است. روش پژوهش، روش جرج بردی است که در چهار مرحله ی توصیف، تفسیر، هم جواری و مقایسه صورت می گیرد. ابزار پژوهش فیش بوده و چون روش مطالعه، کیفی است، نمونه گیری انجام نشده است.

    یافته ها:

     نتایج پژوهش نشان می دهد، برخی از مبانی ارزش شناختی آموزش همزیستی عبارت اند از آزادی عقیده و فکر و همچنین حفظ کرامت انسانی. دو کشور چین و کانادا اهمیت قابل قبولی برای آموزش همزیستی قائل هستند. همچنین روش های متنوعی برای آموزش همزیستی در این دو کشور وجود دارد که بر تعامل بین افراد و گروه های کلاسی استوار هستند. نهایتا اینکه برخی از روش های آموزش همزیستی در کشورهای چین و کانادا وجود دارد که باملاحظه ی فرهنگ غالب کشور ایران می توان از آن ها جهت آموزش همزیستی استفاده نمود.

    نتیجه گیری: 

    از نتایج حاصل از پژوهش می توان به این دریافت رسید که ضمن توجه به بافت فرهنگی هر کشور می توان روش های تربیتی مختلف را در برنامه درسی کشورهای مختلف جستجو کرده و از آن برای بهبود آموزش وپرورش کشورها استفاده کرد.

    کلیدواژگان: همزیستی، مبانی ارزش شناختی، شیوه های آموزش همزیستی، کشورهای چند فرهنگی، ایران
  • محسن بهلولی فسخودی* صفحات 57-64
    مقدمه

    در آموزش پزشکی بر نقش انحصاری دانش صریح تاکید شده و دانش ضمنی به حوزه تفکر غیرحرفه ای غیرعقلانی حتی رازآمیز رانده شده است. مساله این است که چرا پزشکان و سیاست گذاران حوزه سلامت و پزشکی بر اساس سنتی دیرپا، مولفه های دانش ضمنی را امری ناخوشایند و نا آشنا می پندارند که از نظر آن ها بر خلاف تفکر صریح، مفاهیم این نوع دانش مبهم غیرمشخص یا مغشوش به نظر می آید.

    روش ها:

     رویکرد حاکم بر این تحقیق کیفی است .در این پژوهش از روش تحلیل مفهومی بهره گرفته شده است که هدف از آن تبیین مفهوم آموزش در پزشکی از دریچه دانش ضمنی است. در این روش مفاهیم به کار گرفته شده در یک ساختار بندی جدید مورد تحلیل و واکاوی مجدد مفهومی قرار می گیرند.

    یافته ها:

     ارزیابی مدلی جایگزین درباره تشخیص بالینی دارای الزامات و پیامدهای مهمی در عرصه آموزش پزشکی است. در این پژوهش با نشان دادن نقاط ضعف مدل مرسوم در آموزش پزشکی مبتنی بر دانش صریح که در آن جایگاهی برای دانش ضمنی پزشکان در نظر گرفته نشده است، با تحلیل مولفه های دانش ضمنی شامل مشاهده، کارآموزی و روایت؛ ارائه مدلی جایگزین با  عنوان مدل آموزش ضمنی در پزشکی مطرح شده است.

    نتیجه گیری: 

    مدل آموزش ضمنی شیوه مناسبی برای اصلاح رویکردهای تقلیل گرایانه و کمی در پزشکی است. این نوع نگرش حاصل از دانش ضمنی باید انگیزه ها، عقاید، تمایلات و ارتباطات فردی را به عنوان شالوده های اصلی و ضمنی در نظام آموزش پزشکی مورد لحاظ قرار دهد.

    کلیدواژگان: دانش صریح، دانش ضمنی، آموزش پزشکی، مدل پزشکی
  • فریبرز اصل مرز*، مهرداد اصل مرز، محمدقاسم عزیزی صفحات 65-75
    مقدمه

    انگیزش عاملی درونی است که رفتار فرد را در جهت معینی هدایت می کند. هدف پژوهش حاضر، بررسی انگیزش معلمان ابتدایی در تربیت دانش آموزان و انتقال الگوهای تربیتی و اخلاقی به آنان در جهت فضیلت خواهی و کمال گرایی و درونی کردن ارزش ها و بازتاب مثبت آن در خانواده، جامعه و نظام تعلیم و تربیت کشور است.

    روش ها:

     روش پژوهش از نوع کمی، کیفی است. جامعه مورد مطالعه، شامل کلیه معلمان مدارس مقطع ابتدایی شهر ایلام به تعداد 492 نفر در سال تحصیلی 97-1396 بودند که به روش نمونه گیری هدفمند، تعداد 20 نفر از آنها به عنوان نمونه انتخاب شدند و با آنان مصاحبه به عمل آمد.

    یافته ها: 

    نتایج یافته ها نشان داد، تحلیل محتوای مصاحبه های صورت گرفته با مشارکت کنندگان در مرحله کدگذاری اولیه 53 کد اولیه، در مرحله دوم 20 مقوله فرعی و در نهایت 4 مقوله اصلی استخراج گردید. مقوله های اصلی مورد نظر عبارتند از فرهنگ، خانواده، محتوای آموزشی، معنویت و اخلاق بودند. اهم نتایج حاصل از یافته ها، بیانگر آن است که هویت غالب در نزد دانش آموزان هویتی دینی بوده و هویت های فرهنگ، خانواده و محتوای آموزشی در اولویت های بعدی قرار دارند.

    نتیجه گیری: 

    نتیجه اینکه عواملی هم چون فرهنگ، خانواده، آموزش، معنویت و اخلاق مولفه های بسیار مهمی برای تربیت دانش آموزان و هدایت آنان در جهت افتخار، سربلندی، سعادت و سلامت آینده جامعه می باشد.

    کلیدواژگان: معلم، انگیزش، تربیت، دانش آموز، خانواده، جامعه
|
  • Hossein Zangeneh* Pages 1-7
    Introduction

    Today, the importance of entrepreneurship in the economic system has led to its development in the fundamental sectors of a country, including education and training. The purpose of this study was to study the attitudes of teachers toward teaching and learning methods of entrepreneurship education in elementary school.

    Method

    The present study was conducted descriptively and survey method. The statistical population consisted of all instructors of elementary teachers in the 28th entry year 1396, and the sample group consisted of 44 trainees. A researcher-made questionnaire was used to collect information. The validity of the contents of the questionnaire was confirmed by seeking Opinion of the experts and its reliability was assessed using the Cronbach's alpha (0.94) test. The collected data were analyzed using SPSS v 24 software and Kolmogorov-Smirnov test to ensure the normal distribution of data and T-test in order to assess the teachers' attitudes in terms of teaching techniques, content and evaluation from the perspective of entrepreneurship in the elementary period.

    Results

    The results of the research indicated that the mean and standard deviation of the teaching technique was 4.11 ± 0.65; the content presentation was 4.18 ± 0.69; and finally, the evaluation value was 3.95 ± 0. 67 Which was larger than the mean and this difference was significant at the level of 0.01. Because (p <0.01); therefore, with 99% confidence, teachers' attitude toward entrepreneurship in the elementary period is positive and significant.

    Conclusion

    Teachers are one of the most important factors affecting entrepreneurship education in elementary school. Because of their special role in teaching, if they have a good attitude and entrepreneurial insight, they can integrate entrepreneurship education with teaching and learning strategies in their teaching and be very facilitating in the development of creative people with a spirit and entrepreneurial attitude.

    Keywords: Entrepreneurship_Entrepreneurial Learning - Entrepreneurship in Elementary School_Teaching - Learning Strategy
  • Ahmad Ali Khosravi, Saeid Khosravi, Mahdi Mansouri Bidkani, Soltan Ali Mir* Pages 8-18
    Introduction

    Elite and efficient human resources play a vital role in the various national arenas and, therefore, their good management is crucial. Elite migration or brain drain among developing countries is of great importance, as these countries lose more capital in the process of international human capital flows, and their development is usually slowed by this phenomenon. The main purpose of the current study is to investigate the extent and mechanism of the impact of elite migration on the development of home countries as well as presenting opportunities and challenges for policymaking in this field.

    Methods

    The study was systematically reviewed using the PRISMA protocol in international (PubMed, Scopus, Google Scholar) and national databases (SID, Magiran, ISC). According to PICOS strategy, published papers until July 2019 in both English and Persian language using a variety of combinations of keywords; brain drain, challenges, developed country, development, migration, elite, policy, developing country and their Persian equivalent was searched. After searching and selecting articles, the text of the final articles was evaluated with the help of PRISMA checklist. Finally, the relationship between elite migration and development and related policies was presented as narrative synthesis.

    Results

    With a detailed review of the final analyzed papers; can identify factors and variables affecting the three main issues that are central to migration and development: a) brain drain and development; b) the financial flows in result of elite migration; c) the the role of immigrant elite communities in development. By systematically reviewing the papers, we find that the potential impacts of elite migration on development is complex and multidimensional which require multidimensional response from policymakers. The impacts of elite migration can be positive or negative depending on the country, economic and social trends of the country and create opportunities or constraints for economic, social and human development.

    Conclusion

    In general, immigrant elite societies can play an important role in the economic, social and political development of their home countries. Immigrant elite communities can be the source of ideas, knowledge and skills, and social capital. Communications and networks of elite immigrant communities with their home country can serve as an important channel for enhancing the positive impacts of immigration on the country of origin. However, many developing countries, including Iran, still suffer from elite immigration or brain drain. Therefore, in order to realize the positive effects of elite migration, there is a need for rigorous and comprehensive policymaking that will undoubtedly include challenges such as the need for significant international dialogue and cooperation.

    Keywords: Elite migration, brain drain, development, policy making, systematic review
  • Mirza Hassan Hosseini, Tohid Alizadeh*, Reza Norouzi Ajirlou, Matineh Moghadam Pages 19-27
    Introduction

    Intellectual capital or intellectual property is one of the most important resources available to companies today: organizational learning ability is the ability to create, learn and transfer knowledge, which is defined as the ability of organizations in the learning process.

    Methodology

    The present study aimed to investigate the relationship between organizational learning, intellectual capital and innovative organizational performance in pharmaceutical companies in Tehran province. In this research, 66 managers and expert experts of pharmaceutical companies in Tehran province were selected as sample and data were collected by questionnaire and analyzed using Smart PLS3 software.

    Results

    The results showed that intellectual capital has been effective in supporting organizational learning and also the effect of intellectual capital on innovative performance has been rejected. Organizational learning has been effective on innovative performance and the role of organizational learning mediation has been rejected. Innovative performance has also been effective in organizational performance. Finally, the results indicate the suitability of the model.

    Conclusion

    The results show that there is a significant relationship between organizational learning and innovative performance. This means that by enhancing the organizational learning dimensions, innovation can be enhanced. Based on the findings of the research on the effective role of intellectual capital on organizational learning, it is recommended that a systematic management be developed to pay attention to empowerment and people's positions in companies.

    Keywords: Organizational learning, Intellectual capital, Innovative performance, Organizational performanc
  • Gholam Hossein Hosseinidashtbayaz, Hossein Jenaabadi*, Ali Farnam Pages 28-35
    Introduction

    Recently, much attention has been focused on students with challenges in learning their school activities. Parents, trainers, and researchers witness the confusion of some students in acquiring reading and writing skills given to them as homework from the early preschool period. Therefore, the learning disorder area is a special situation. Thus, the present study was carried out aiming to investigate the effect of training executive functions on quantitative reasoning, knowledge, and fluid reasoning among students suffering from learning disabilities in the first and second grades of elementary school in South Khorasan Province, Iran.

    Methods

    The present investigation was a semi-experimental study and it was performed using pretest-posttest design with control group. The statistical population of the study consisted of all elementary first and second grade boy students referred to the Learning Disabilities Centers of South Khorasan in 2017-2018 school year and Qaen learning disabilities center was selected as the sample and the place for handling educational meetings. Among these students, 24 people were selected by classification sampling method from purposeful and voluntary type. Then considering resulted scores from Tehran-Stanford-Binet Experiment Intelligence Score, they were placed peer to peer in 12-people groups of experiment and control. Experiment group followed in 60-minute fifteen sessions under executive functions training. Data were analyzed using SPSS-23 software and by covariance Analysis Method.

    Results

    The results revealed that there was a significant difference between the means of experiment and control groups in the variables of quantitative reasoning, knowledge, and fluid reasoning and total score of executive function. In the other words, training of executive functions caused the increase of the mean of quantitative reasoning (111.33 12.34), knowledge (110.16 16.67), fluid reasoning (110.50 16.69) and total score of executive function (332.00 38.79) in posttest stage.

    Keywords: Fluid reasoning, Knowledge, Students, Learning disabilities, Quantitative reasoning
  • Tahereh Najafi*, Hamid Haghani, Zeynab Mollaee Pages 36-44
    Background and Aim

    Cardiac arrest is an acute and important emergency situation, that started immediately cardiopulmonary resuscitation, your chance of survival increases. Acquiring knowledge and skills of cardiopulmonary resuscitation for nursing students from educational issues that has received special attention. The aim of this study was to determine the effect of educational software based on the knowledge of adult cardiopulmonary resuscitation in nursing students.

    Method

     The research study was conducted using a pretest-posttest method with control group on 64 undergraduate nursing students at Iran University of Medical Sciences in 2018, and they were selected by the full census method. Two classes at fifth semester were randomly divided into the intervention (n=30) and control (n=34) groups. Both groups received the current practice of Basic-Life-Support (BLS) education, and then the intervention group received the smartphone educational application. The students' knowledge were investigated and compared before, one and three months after the intervention in two groups. Data was collected using a modified knowledge assessment questionnaire about the BLS.

    Results

    In comparison with the control group, the students’ knowledge in the intervention group one month after (p<0.001) and three months after the intervention (p = 0.001) were significantly increased.

    Conclusion

    Smartphone - app CPR education increased the knowledge and skill of nursing students in the field of BLS-CPR. This study emphasized the importance of integrating smartphone - app trainings among nursing students. In addition, more studies are needed to ensure the retention of education.

    Keywords: Smartphone – app education_Adult basic cardiopulmonary resuscitation_Knowledge_Nursing students
  • Salman Rezvankhah*, Soussan Keshavarz, Akbar Salehi, Mohsen Farmahini Farahani Pages 45-56
    Introduction

    The different people from different groups in multicultural countries will lead to differences in their views and their way of life, so one of the important issues in such societies is the creation of interactions between different groups. In this regard, the study of the Axiology foundations of co-existence education is necessary to better explain the coexistence education in the studied countries. The aim of this study is to achieve the methods of coexistence education in such communities to provide a solution to Iran's education

    Methods

    The way for achieve to this methods is a comparative study of the education of multicultural countries. The method of research is George Brady's method, which is carried out in four stages of description, interpretation, neighborhood and comparison.

    Results

    The results of the research show that some the Axiology foundations of co-existence education are: freedom in opinion and thought and maintaining human dignity. coexistence education is important for China and Canada education. There are also a variety of ways to learn about coexistence in these two countries that based on the interaction between class members and groups. Finally, there are some ways for coexistence education in the China and Canada that by considering the dominant Iranian culture, they can be used for coexistence education in Iran.

    Conclusions

    From the results of the research it can be seen that considering the cultural context of each country, different educational methods can be searched in the curriculum of different countries and used to improve the education of countries.

    Keywords: coexistence, Axiology foundations, coexistence teaching methods, multicultural countries, Iran
  • Mohsen Bohlooli Faskhoodi* Pages 57-64
    Introduction

    In medical education, the exclusive role of explicit knowledge has been emphasized, and tacit knowledge has been driven to the irrational, even mysterious, sphere of thought. The issue is why physicians and policy makers in the field of health and medicine, based on a long tradition, regard the components of tacit knowledge as unpleasant and unfamiliar. In their view, contrary to explicit thinking, the concepts of this type of knowledge are obscure or unobtrusive.

    Results

    Evaluation of an alternative model for clinical diagnosis has important implications and results in medical education. This study demonstrates the disadvantages of the conventional model in explicit knowledge-based medical education that has no place in physicians' tacit knowledge. By analyzing the tacit knowledge components, including observation, training and narrative, an alternative model of tacit education model in medicine is proposed.

    Method

    The dominant approach to this research is qualitative. In this research, conceptual analysis method has been used. The purpose of this paper is to clarify the concept of medical education as an implicit knowledge gate. In this method, the concepts used in a new structure are analyzed and redefined.

    Conclusion

    The tacit teaching model is a suitable method for moderating reductive and quantitative approaches in medicine. This type of attitude derived from tacit knowledge should consider motives, beliefs, aspirations and personal connections as the main and tacit basis of the medical education system.

    Keywords: Explicit knowledge, Tacit knowledge, Medical education, Medical model
  • Fariborz Aslmarz*, Mehrdad Aslmarz, Mohammadghasem Azizi Pages 65-75
    Introduction

    Motivation is an intrinsic factor that drives ones behavior in a certain direction. The purpose of the present study was to investigate the motivation of elementary teachers to educate students and transfer their educational and ethical patterns to virtue and perfectionism and to internalize their values and positive reflection on family, community and education system Country.

    Methods

    The research method is qualitative. The study population consisted of all elementary school teachers in Ilam city to quantity 492 person during the academic year of 2017-2018 that to selected by purposeful sampling method person 20 of them were selected and with they interviewed It was done. Twenty pundits and experts were identified by purposeful sampling and with they were interviewed.

    Results

    The results of data analysis showed that content analysis of interviews with participants in the initial coding stage of 53 primary codes, in the second stage 20 sub-categories and finally 4 main categories were extracted. The main topics were culture, family, educational content, spirituality and ethics. Most important the findings indicate that the dominant identity among in students is religious identity and that the identities of culture, family and educational content are in next priorities.

    Conclusions

    As a result, factors such as culture, family, education, spirituality and ethics are very important elements in educating students and guiding them towards honor, dignity, happiness and future health of society.

    Keywords: Teacher, Motivation, Education, Student, Family, Community