فهرست مطالب

نشریه پژوهش توانبخشی در پرستاری
سال ششم شماره 3 (پیاپی 23، بهار 1399)

  • تاریخ انتشار: 1398/12/22
  • تعداد عناوین: 8
|
  • بختیار پیک فلک، حمیدرضا خانکه*، اصغر دالوندی، نرگس ارسلانی، اصغر بیاتی صفحات 1-7
    مقدمه

    کاهش خودکارآمدی و عزت نفس از عوارض شایع بعد از سکته مغزی است. توانبخشی بیماران  پس از ابتلا به سکته مغزی امری اجتناب ناپذیر است. آموزش استفاده  از وسایل کمک حرکتی باعث افزایش سطح فعالیت و استقلال بیماران می شود. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر آموزش مهارت استفاده از وسایل کمک حرکتی بر خودکارآمدی و عزت نفس بیماران سکته مغزی انجام شد.

    روش اجرا:

     این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی شاهد دار است که  بر روی 62 بیمار مبتلا به سکته مغزی در سال 1397 در بیمارستان کاشانی شهرکرد انجام شد. افراد نمونه به شیوه نمونه گیری آسان انتخاب و بر اساس اعداد تولید شده توسط نرم افزار random allocation به دو گروه آزمون و شاهد تقسیم شدند. قبل از ترخیص گروه مداخله آموزش استفاده از وسایل کمک حرکتی را دیدند و گروه شاهد آموزش ها و درمان های معمول را دریافت کردند. در مراجعه بعدی به پزشک معالج (حداقل دو هفته بعد) خودکارآمدی و عزت نفس آنها اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 18 و به کمک آزمون های آماری توصیفی و استنباطی تحلیل گردیدند سطح معنی داری 0/05 در نظر گرفته شد.

    نتایج

    بیماران دو گروه مداخله و کنترل از نظر متغیرهای جمعیت شناختی همسان بودند. بررسی میزان خودکارآمدی و عزت نفس قبل و بعد آموزش در گروه شاهد، سطح معنا داری وجود نداشت (خودکارآمدی 0/221  p=،عزت نفس 0/102 p=)بود. 0/05P≥   ولی درگروه مداخله تفاوت معنا دار داشت و بهبود یافته بود. 0/05 P≤ . بررسی خودکارآمدی و عزت نفس گروه مداخله نسبت به گروه شاهد در آزمون کواریانس (خودکارآمدی 50/704f=  ، عزت نفس 59/62f= معنادار بود. لذا خودکارآمدی و عزت نفس گروه مداخله نسبت به گروه شاهد تفاوت معناداری پیدا کرده بود.

    نتیجه گیری

    آموزش وسایل کمک حرکتی به بیماران سکته مغزی سبب بهبود عزت نفس و خودکارآمدی آنان در کنترل عوارض مربوط به بیماری می گردد. بنابراین توصیه می شود آموزش استفاده از این وسایل برای افزایش عزت نفس و خودکارآمدی مد نظر باشد.

    کلیدواژگان: وسایل کمک حرکتی، سکته مغزی، خودکارآمدی، عزت نفس
  • نرجس اسلامی*، زهرا نورعلی، مریم قربانی، تکتم سادات جعفر طباطبایی، سمانه سادات جعفر طباطبایی صفحات 9-16
    مقدمه

    آسیب مغزی تروماتیک یکی از عوامل مهم مرگ و ناتوانی جسمی و روانشناختی است که میتواند بر حافظه کلامی، مدیریت استرس و نارسایی هیجانی تاثیر بگذارد. در نتیجه، پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی گروه درمانی بازتوانی شناختی بر حافظه کلامی، مدیریت استرس و نارسایی هیجانی در مبتلایان به آسیب مغزی تروماتیک انجام شد.

    روش کار

    روش این مطالعه نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه های آزمایش و کنترل بود. جامعه پژوهش مبتلایان به آسیب مغزی تروماتیک مراجعه کننده به بیمارستان های شهر بیرجند در سال 1397 بودند. پس از بررسی ملاک های ورود به مطالعه تعداد 40 نفر با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و با روش تصادفی در دو گروه مساوی جایگزین شدند. گروه آزمایش 10 جلسه (دو بار در هفته) با روش گروه درمانی بازتوانی شناختی آموزش دید و گروه کنترل آموزشی دریافت نکرد. ابزارهای پژوهش خرده مقیاس های حافظه کلامی و مدیریت استرس و مقیاس نارسایی هیجانی بودند. داده ها در نرم افزار SPSS نسخه بیست و دو به روش های فیشر، خیدو، تی مستقل و تحلیل کوواریانس چندمتغیری تحلیل شدند.

    یافته ها: 

    یافته ها نشان داد که در مرحله پیش آزمون گروه های آزمایش و کنترل از نظر حافظه کلامی، مدیریت استرس و نارسایی هیجانی تفاوت معنی داری نداشتند (0/05<P)، اما در مرحله پس آزمون از نظر هر سه متغیر تفاوت معنی داری داشتند (0/05>P). به عبارت دیگر، گروه درمانی بازتوانی شناختی باعث افزایش حافظه کلامی (0/001< ,137/905F=p) و مدیریت استرس (0/001< ,34/883F=p) و کاهش نارسایی هیجانی  (0/001<p ,91/43F=) در مبتلایان به آسیب مغزی تروماتیک شد.

    نتیجه گیری: 

    نتایج نشان دهنده اثربخشی گروه درمانی بازتوانی شناختی در بهبود حافظه کلامی، مدیریت استرس و نارسایی هیجانی در مبتلایان به آسیب مغزی تروماتیک بود. بنابراین، درمانگران می توانند از روش گروه درمانی بازتوانی شناختی برای بهبود ویژگی های روانشناختی به ویژه افزایش حافظه کاری و مدیریت استرس و کاهش نارسایی هیجانی استفاده کنند.

    کلیدواژگان: آسیب مغزی تروماتیک، استرس، بازتوانی شناختی، حافظه کلامی، نارسایی هیجانی
  • فاطمه ذولفقاری، رامین زارع* صفحات 17-24
    مقدمه

    اختلالات اسکلتی عضلانی یکی از شایعترین دلایل ناتوانی مرتبط با کار بوده و 65 درصد از بیماریهای شغلی را به خود اختصاص میدهند. از طرفی جهت شناخت بهتر این اختلالات توجه به شناسایی عوامل خطر مرتبط و استفاده از مهندسی محیط کار بسیار مهم است. لذا، این مطالعه با هدف ارزیابی ارگونومیک پوسچر و عوامل خطر ایجاد کننده اختلالات اسکلتی عضلانی در پرستاران شهر اراک به روش QES انجام شد.

    روش کار

    در این مطالعه توصیفی تحلیلی 101 پرستار شاغل در بیمارستان ولیعصر (عج) اراک در سال 1397 به طور تصادفی مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار جمع آوری اطلاعات مطالعه پرسشنامه اختلالات اسکلتی-عضلانی نوردیک و چک لیست ارزیابی مواجهه سریع(QEC) بود. تحلیل داده های پژوهش با نرم افزار SPSS نسخه 16 و با استفاده از آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون و آمار توصیفی شامل میانگین و انحراف استاندارد تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    سطح مواجهه با اختلالات اسکلتی - عضلانی در اکثر پرستاران شرکت کننده در مطالعه در حد بالا بود (47/5 درصد). بیشترین میزان مشکل در ناحیه گردن   (60/4 درصد) و کمر (31/7 درصد) بود. ارتباط مستقیم و معنی داری بین فراوانی مشکلات اسکلتی- عضلانی با سطح مواجهه با اختلالات اسکلتی-عضلانی در پرستاران وجود داشت (P < 0.05).

    نتیجه گیری

    وقوع اختلالات اسکلتی-عضلانی در پرستاران در ارتباط با کمبود آگاهی از اصول ارگونومیکی شایع است. لذا، تدوین یک برنامه آموزشی جامع و مداوم به منظور افزایش سطح آگاهی پرستاران از اصول ارگونومی محیط کار و فراهم کردن وضعیت ارگونومیک مناسب محیط کار میتواند نقش بسزایی در کاهش مشکلات و آسیب های اسکلتی-عضلانی پرستاران داشته باشد.

    کلیدواژگان: عوامل خطر، اختلالات اسکلتی عضلانی، ارگونومی، پرستار
  • امیرعلی جعفرنژادگرو*، مریم انواری، آیدین ولی زاده اورنج صفحات 25-33
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر طول عمر کفش ورزشی بر طیف فرکانس منتخبی از عضلات اندام تحتانی در افراد سالم و ژنوواروم طی راه رفتن بود.

    روش کار

    پژوهش حاضر از نوع کارآزمایی بالینی می باشد. 15 دختر دارای ژنوواروم  و 15 نفر فرد سالم داوطلب شرکت در این پژوهش شدند. داده ها تحت دو شرایط ویژه شامل راه رفتن با کفش نو و کفش کارکرده جمع آوری شد. مدت استفاده از کفش شش ماه بود. فعالیت الکتریکی عضلات با استفاده از دستگاه الکترومایوگرام سطحی ثبت گردید. آزمون تحلیل واریانس دو سویه با اندازه گیری های مکرر جهت تجزیه و تحلیل آماری داده ها مورد استفاده قرار گرفت. سطح معنی داری 0/05>P در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که عامل کفش اثر معناداری بر میزان طیف فرکانس فعالیت عضله های پهن داخلی در فاز اتکا (0/04=P)، درشت نئی قدامی در زیرفاز پاسخ بارگیری (0/01=P) و هل دادن (0/002=P)، و دوقلوی داخلی در زیرفاز هل دادن (0/003=P) دارد. به علاوه اثر گروه بر میزان طیف فرکانس فعالیت عضلات درشت نئی قدامی در فازهای اتکا (0/04=P) و نوسان (0/04=P) معنادار می باشد.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد افزایش طول عمر کفش، طیف فرکانس عضلات اندام تحتانی را در هر دو گروه سالم و گروه دارای ژنوواروم دچار تغییر می نماید. در برخی موارد این تغییر فرکانس عضلات ممکن است با افزایش احتمال آسیب همراه باشد.

    کلیدواژگان: الکترومایوگرافی، راه رفتن، ژنوواروم، عضلات، کفش
  • مینا بهمنی نژاد، آمنه مرادی شکیب، خدیجه حاتمی پور* صفحات 34-41
    مقدمه

    زنان چاق از نظر جسمی و روانشناختی دارای مشکلات فراوانی هستند و در این زمینه تمرین های قدرتی با باند کشی می تواند کمک کند. بنابراین، هدف مطالعه حاضر تعیین تاثیر تمرین های قدرتی با باند کشی بر شاخص توده بدنی، کیفیت زندگی و بهزیستی روانشناختی در زنان چاق بود.

    روش کار

    این مطالعه نیمه تجربی با طرح پیش و پس آزمون با گروه های آزمون و شاهد بود. جامعه پژوهش زنان چاق مراجعه کننده به کلینیک های تغذیه شهر قرچک در سال 1397 بودند که از میان آنان 40 نفر با روش در دسترس انتخاب و با روش تصادفی ساده در دو گروه مساوی قرار گرفتند. گروه آزمون به مدت دو ماه (هفته ای سه جلسه) تمرین های قدرتی با باند کشی را توسط یک مربی ورزش آموزش دید و گروه شاهد در لیست انتظار برای آموزش قرار گرفت. داده ها با ابزارهای شاخص توده بدنی و پرسشنامه های کیفیت زندگی و بهزیستی روان شناختی جمع آوری و در نرم افزار SPSS-18 با روش تحلیل کوواریانس چندمتغیری تحلیل شدند.

    یافته ها: 

    یافته ها نشان داد که گروه های آزمون و شاهد در هر سه متغیر شاخص توده بدنی، کیفیت زندگی و بهزیستی روانشناختی تفاوت معنی داری داشتند. به عبارت دیگر، تمرین های قدرتی با باند کشی باعث کاهش شاخص توده بدنی (388/761=f) و افزایش کیفیت زندگی (167/168=f) و بهزیستی روانشناختی (175/576=f) در زنان چاق شد (0/05>P).

    نتیجه گیری:

     بر اساس نتایج مطالعه حاضر، توصیه می شود که متخصصان تغذیه و مربیان باشگاه های ورزشی برای بهبود شاخص توده بدنی، کیفیت زندگی و بهزیستی روانشناختی زنان چاق در کنار سایر روش ها از روش تمرین های قدرتی با باند کشی استفاده کنند.

    کلیدواژگان: باند کشی، بهزیستی روانشناختی، تمرین های قدرتی، زنان چاق، شاخص توده بدنی، کیفیت زندگی
  • امیرپاشا کاظمی، حسن احدی*، حمید نجات صفحات 42-49
    مقدمه

    دیابت نوع دو یکی از شایع ترین بیماری های مزمن است که جریان منظم زندگی را مختل و پیامدهای جسمی و روانی بسیاری را در پی دارد. درمان مبتنی بر شفقت یکی از روش های درمانی موثر بر بهبود ویژگی های جسمی و روانشناختی است. این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی درمان مبتنی بر شفقت بر احساس تنهایی، رفتارهای خودمراقبتی و قند خون در بیماران مبتلا به دیابت انجام شد.

    روش کار

    مطالعه حاضر نیمه تجربی با طرح پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری با گروه کنترل بود. جامعه پژوهش بیماران مبتلا به دیابت نوع دو مراجعه کننده به درمانگاه مرکزی آجودانیه شهر تهران در سال 1397 بودند. در کل 30 نفر با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و با روش تصادفی در دو گروه مساوی جایگزین شدند. گروه آزمون 8 جلسه 90 دقیقه ای با روش درمان مبتنی بر شفقت آموزش دید و گروه کنترل در لیست انتظار برای آموزش قرار گرفت. ابزارهای پژوهش پرسش نامه های احساس تنهایی و رفتارهای خودمراقبتی و تست قند خون بودند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS-19 و به روش اندازه گیری مکرر تحلیل شدند.

    یافته ها:

     نتایج نشان داد که گروه های آزمون و کنترل در مرحله پیش آزمون از نظر احساس تنهایی، رفتارهای خودمراقبتی و قند خون تفاوت معنی داری نداشتند (0/05>P)، اما در مرحله پس آزمون و پیگیری از نظر هر سه متغیر تفاوت معنی داری داشتند  (0/001<p). به عبارت دیگر، روش درمان مبتنی بر شفقت در پس آزمون باعث کاهش احساس تنهایی و قند خون و افزایش رفتارهای خودمراقبتی در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو شد و نتایج درمان در پیگیری حفظ شد (0/001<p).

    نتیجه گیری: 

    با توجه به نتایج، توصیه می گردد که برای مداخلات مرتبط با سلامت به ویژه برای کاهش احساس تنهایی و قند خون و افزایش رفتارهای خودمراقبتی از درمان مبتنی بر شفقت در کنار سایر روش های درمانی استفاده شود.

    کلیدواژگان: تنهایی، درمان مبتنی بر شفقت، دیابت نوع دو، رفتارهای خودمراقبتی، قند خون
  • آناهیتا خدابخشی کولایی*، محمدرضا فلسفی نژاد، زهرا عموقلی میرآخوری صفحات 50-58
    هدف

    ازدواج یکی از تغییرات بزرگ روان شناختی، اجتماعی و عاطفی در زندگی هر فردی است. این امر در بخشی از افراد جامعه که کم بینا و نابینا محسوب می شوند با چالش ها و دغدغه هایی همراه است. ازدواج با تمام تغییرات و تحولاتی که در زندگی معلولین ایجاد می کند، با این حال، نیازی روانی، اجتماعی و جنسی است. از این رو، این پژوهش با هدف تبیین تجارب دختران کم بینا و نابینا پیرامون ازدواج و انتخاب همسر انجام شده است.

    روش کار

    نوع پژوهش کیفی و با رویکرد پدیدارشناسی توصیفی می باشد. روش نمونه گیری در این پژوهش به صورت هدفمندو در سال 1397 در تهران انجام شد. جمع آوری اطلاعات از طریق مصاحبه نیمه ساختاریافته انجام شد. شرکت کنندگان در این پژوهش دختران کم بینا و نابینای شهر تهران بودند که در سازمان بهزیستی شهر پرونده داشتند و عضو انجمن نابینایان نیز بودند. داده ها با مصاحبه با 20 دختر به اشباع رسید. تجزیه و تحلیل داده ها بر پایه روش هفت مرحله ای کلایزی انجام شد.

    یافته ها

    نتایج بررسی ها نشان داد که درون مایه  یا  اصلی ترین مفهوم   " ازدواج در هاله ای از بیم و امید " می باشد. همچنین، تجربه های دختران کم بینا و نابینا شرکت کننده در پژوهش را می توان در قالب چهار مضمون اصلی شامل "نیازهای روانی و تجربه عشق و آزادی"، "ملاک های انتخاب همسر "، "ترس و نگرانی از فردای ازدواج" و " استیگمای اجتماعی " طبقه بندی کرد.

    نتیجه گیری

      یافته های پژوهش آشکار ساخت که، توجه به تجارب دختران کم بینا و نابینا از ازدواج و ملاک های همسرگزینی تصویری واقعی از نگرانی و چالش های پیش روی ازدواج آنها را در اختیار متخصصان بهداشت روان و مراقبان بهداشتی و توانبخشی قرار می دهد.

    کلیدواژگان: ازدواج، انتخاب همسر، نابینا، معلول، مطالعه کیفی
  • پیمان حاتمیان*، سجاد حیدریان، مجتبی احمدی فارسانی صفحات 59-65
    مقدمه

    از آنجایی که سالمندی و بیماری های این دوره از زندگی موجب بالا رفتن هزینه های سیستم بهداشت و درمان می شود، بنابراین پژوهش حاضر با هدف اثر بخشی آموزش شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی، بر تنظیم هیجان و حساسیت اضطرابی سالمندان با سابقه بیماری قلبی مقیم سرای سالمندان شهر تهران انجام شد.

    روش

    جامعه آماری پژوهش شامل کلیه سالمندان مقیم در سرای سالمندان دارای سابقه بیماری قلبی شهر تهران در سال 1397 بودند که از میان آنها 50 نفر به شیوه ی نمونه گیری تصادفی انتخاب و با طرح پژوهش آزمایشی، پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل در گروهای آزمایش و کنترل تخصیص داده شد(25 نفر در گروه آزمایش و 25 نفر در گروه کنترل). مداخلات آموزش شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی به مدت 8 جلسه آموزشی 60 دقیقه ای یک جلسه در هفته بر روی سالمندان دارای سابقه بیماری قلبی انجام گرفت. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه تنظیم هیجان(ERQ-10) گروس و جان و مقیاس حساسیت اضطرابی (ASS) تیلور و کاکس بود. داده ها توسط نرم افزار Spss-23 باروش تحلیل کواریانس چند متغیره تحلیل شدند. 

    یافته ها

    نتایج یافته ها حاکی از تفاوت معنادار بین گروها (کنترل و آزمایش) بود. همچنین نتایج آزمون تک متغیره نیز بیانگر وجود تفاوت معنادار در هر دو متغیر بود.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که آموزش شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی می تواند در چگونگی تنظیم هیجانات و کاهش حساسیت های اضطرابی در افراد سالمند دارای سابقه بیماری قلبی موثر باشد، بدین معنا که روش شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی یک راهبرد موثر و پیشگیرانه برای کاهش حساسیت های اضطرابی زیاد و نیز افزایش راهبردهای تنظیم هیجان است، بنابراین پیشنهاد می شود که متخصصان حوزه سلامت به آن توجه ویژه ای داشته باشند.

    کلیدواژگان: ذهن آگاهی، تنظیم هیجان، حساسیت اضطرابی، بیماری قلبی
|
  • Bakhtiar Peikfalak, Hamidreza Khankeh*, Asghar Dalvandi, Narges Arsalani, Asghar Bayati Pages 1-7
    Introduction

    Decreased self-efficacy and self-esteem are common complications after a stroke. Rehabilitation for patients after stroke is inevitable. The training of the use of mobility assistive devices helps to increase the level of activity and independence. This study aimed to determine the effect of movement assistive devices skills training on the self-efficacy and self-esteem of stroke patients.

    Methods

    This study was a controlled clinical trial that was performed on 62 patients with stroke in Kashani Hospital Shahrekord in 2018. Samples were selected by simple sampling, and based on the numbers generated by random allocation software; they were assigned to the control and experimental groups. Before Patients discharge, the intervention group was trained in the use of assistive mobility devices, and the control group received conventional training and treatment. At the next visit to the doctor (at least two weeks later), self-esteem and self-efficacy of patients were measured. Data were analyzed by SPSS software version 18 using descriptive and inferential statistics. The significance level was considered (0.05).

    Results

    Patients in both intervention and control groups were matched in terms of demographic variables. Self-efficacy and self-esteem before and after training were not significantly different in the control group (self-efficacy P = 0.221, self-esteem P = 0.102). P ≥ 0.05 But in the intervention group, the difference was significant and improved P ≤ 0.05. Self-efficacy and self-esteem in the intervention group compared to the control group in the covariance test (self-efficacy F = 50.704 self-esteem F = 59.69) Therefore, self-efficacy and self-esteem in the intervention group compared with the control group had a significant difference (sig = 0.000).

    Conclusions

    The teaching of motor aid to stroke patients improves self-esteem and self-efficacy in controlling the complications of the disease. Therefore, it is recommended to use these tools to increase self-esteem and self-efficacy.

    Keywords: mobility assistive devices, Stroke, self-efficacy, self-esteem
  • Narges Eslami*, Zahra Nourali, Maryam Ghorbani, Toktam Sadat Jafar Tabatabaei, Samaneh Sadat Jafar Tabatabaei Pages 9-16
    Introduction

    Traumatic brain injury is one of the significant causes of death and physical and psychological disability that can effect on verbal memory, stress management and alexithymia. As a result, present research aimed to determine the effectiveness of cognitive rehabilitation group therapy on verbal memory, stress management and alexithymia in patients with traumatic brain injury.

    Methods

    The method of this study was a semi-experimental with a pre-test and post-test design with experimental and control groups. The research population was patients with traumatic brain injury, referring to Birjand hospitals in the 2018 year. After studying the inclusion criteria, the number of 30 people was selected by the available sampling method and randomly replaced into two equal groups. , The experimental group, trained ten sessions (twice weekly) with the technique of cognitive rehabilitation group therapy, and the control group didn’t receive training. Research tools were verbal memory and stress management subscales and alexithymia scale. Data were analyzed using SPSS-22 software and by methods of Fisher, Chi-square, independent t, and multivariate analysis of covariance.

    Results

    The findings showed that at the pre-test stage there was no significant difference between experimental and control groups in terms of verbal memory, stress management and alexithymia (P > 0.05), but at the post-test stage there was a significant difference in terms of all three variables (P < 0.05). In the other words, cognitive rehabilitation group therapy led to increase verbal memory (F = 137.905, P < 0.001) and stress management (F = 34.883, P < 0.001) and decrease alexithymia (F = 91.430, P < 0.001) in patients with traumatic brain injury.

    Conclusions

    The results indicated the effectiveness of cognitive rehabilitation group therapy in improving verbal memory, stress management, and alexithymia in patients with traumatic brain injury. Therefore, therapists can use the method of cognitive rehabilitation group therapy to enhance psychological characteristics, especially increase verbal memory and stress management and decrease alexithymia.

    Keywords: Alexithymia, Cognitive Rehabilitation, Stress, Traumatic Brain Injury, Verbal Memory
  • Fatemeh Zolfaghari, Ramin Zare* Pages 17-24
    Introduction

    Musculoskeletal disorders are one of the most common causes of work-related disability and account for 65% of occupational diseases. On the other hand, to better understand these disorders, consideration of identifying related risk factors, and the use of environmental engineering is very important. Therefore, this study was conducted to determine Ergonomic Posture Evaluation and Risk Factors for Musculoskeletal Disorders among Nurses in Arak City by QES Method.

    Methods

    This descriptive-analytic cross-sectional study was conducted on 101 nurses that randomly selected and working in Vali-Asr Hospital in Arak, Iran, in 2018. The data collection tool was Nordic Disease Scale and Quick Exposure Checklist (QEC). Data were analyzed by SPSS software version 16 and analyzed by Pearson correlation coefficient, frequency, and percentage.

    Results

    The level of exposure to musculoskeletal disorders in the majority of nurses participating in the study was high (47.5%). The most common problem was the neck (60.4%) and waist (31.7%). There was a direct and significant correlation between the frequency of musculoskeletal problems and the level of exposure to musculoskeletal disorders in nurses (P < 0.05).

    Conclusions

    The occurrence of musculoskeletal problems in nurses is familiar with the lack of awareness of ergonomic principles. Therefore, the development of a comprehensive and continuous training program to increase nurses' knowledge of the principles of ergonomics in the work environment and provide an appropriate ergonomic situation in the work environment can play a significant role in reducing the musculoskeletal problems among nurses.

    Keywords: Risk Factors, Musculoskeletal Disorders, Ergonomic, Nurses
  • Amirali Jafarnezhadgero*, Maryam Anvari, Aydin Valizade Orang Pages 25-33
    Introduction

    This study aimed to investigate the influence of sports shoe aging on the frequency domain of selected lower limb muscles in healthy individuals and those with genu varus during walking.

    Methods

    This study is a clinical trial. Fifteen girls with genu varus and fifteen healthy individuals were volunteered to participate in this study. Data were collected under two specific test conditions, including walking in new and worn shoes. The long time of the shoes was six months. A surface electromyography system recorded muscular electrical activity. Two way ANOVA with Repeated measures test was used for data analysis. A significant level was set at P < 0.05.

    Results

    Finding demonstrated that shoe has a significant main effect on frequency content for vastus medialis during stance phase (P = 0.04), for tibialis anterior during loading response (P = 0.01) and push off aspects (P = 0.002), and for medial gastrocnemius during push-off phase (P = 0.003). Moreover, the group has a significant main effect on frequency content for tibialis anterior during stance (P = 0.04) and swing phases (P = 0.04).

    Conclusions

    It sounds that shoe aging changed the frequency content of lower limb muscles in both healthy and genu varus groups. In some cases, this altered frequency content could be associated with the occurrence of injury.

    Keywords: electromyography, walking, genu varum, muscles, shoes
  • Mina Bahmaninezhad, Amene Moradi Shakib, Khadijeh Hatamipour* Pages 34-41
    Introduction

    Obese females have a lot of physical and psychological problems, and in this field, strength training with an elastic band can help. Therefore, the present study aimed to determine the effect of strength training with elastic band on Body Mass Index, quality of life, and psychological well-being in obese females.

    Methods

    This study was quasi-experimental with a pre and post-test design with experimental and control groups. The research population was obese females referring to nutritional clinics of Qarchak city in 2018, who, among them, 40 females were selected by the available sampling method and randomly divided into two equal groups. The experimental group received two months (three sessions a week) the strength training with the elastic band by exercise instructor and the control group placed on the waiting list for training. Data were collected by instruments of body mass index and quality of life and psychological well-being questionnaires and were analyzed in the SPSS-18 software with multivariate analysis of covariance method.

    Results

    The findings showed that there was a significant difference between the experimental and control groups in all three variables of body mass index, quality of life, and psychological well-being. In other words, the strength training with the elastic band led to a decrease in body mass index (F = 388.761) and increase the quality of life (F = 167.168) and psychological well-being (F = 175.576) in obese females (P < 0.05).

    Conclusions

    It is recommended that nutritionists and coaches of sports clubs use from strength training with the elastic band method along with other ways to improve the body mass index, quality of life, and psychological well-being of obese females.

    Keywords: Body Mass Index, Elastic Band, Obese Females, Psychological Well-being, Quality of Life, Strength Training
  • Amirpasha Kazemi, Hasan Ahadi*, Hamid Nejat Pages 42-49
    Introduction

    Type II diabetes is one of the most common chronic diseases that disrupt the regular flow of life, and it has many physical and mental consequences. Compassion focused therapy is one of the effective treatments for improving physical and psychological characteristics. This research aimed to determine the effectiveness of compassion focused therapy on loneliness, self-care behaviors, and blood sugar in diabetes patients.

    Methods

    The present study was a semi-experimental with a pre-test, post-test, and follow-up design with the control group. The research population was type II diabetes patients referred to as the central clinic of Ajudaniye of Tehran city in the 2018 year. Totally 30 people were selected by the available sampling method and randomly replaced in two equal groups. The experimental group trained eight sessions of 90-minute with the purpose of compassion focused therapy, and the control group was placed on the waiting list for training. The research tools were the questionnaires of loneliness and self-care behaviors and blood sugar tests. Data were analyzed using SPSS-19 software and by repeated measures method.

    Results

    The results showed that in the pre-test stage there was no significant difference between the experimental and control groups in terms of loneliness, self-care behaviors and blood sugar (P > 0.05), but in the post-test stage there was a significant difference in terms of three variables (P < 0.001). In other words, the compassion focused therapy method in the post-test led to decrease loneliness and blood sugar and increase self-care behaviors in type II diabetes patients, and treatment results were maintained in the follow-up (P < 0.001).

    Conclusions

    According to the results, it is recommended that used from compassion focused therapy along with other therapeutic methods for health-related intervention, mainly to decrease loneliness and blood sugar and increase self-care behaviors.

    Keywords: Blood Sugar, Compassion Therapy, Loneliness, Self-care Behaviors, Type II Diabetes
  • Anahita Khodabakhshi Koolaee*, Mohammad Reza Falsafinejad, Zahra Amoogholi Mirakhorei Pages 50-58
    Introduction

    Marriage is one of the enormous psychological, social, and emotional changes in every person. The marriage in some parts of society, such as; low sight and blind people is along with challenges and concerns. Marriage with all of the changes that bring to disables lives, but it is a psychological, social, and emotional need. Therefore, the aim of this study was examining the phenomenological experiences about marriage and choosing a spouse in low sight and blind females.

    Methods

    The research method was based on the qualitative method and with a descriptive phenomenological type. The participants were selected by sampling by the target by 2018 in Tehran city. For gathering, information used the semi-structured interview. To achieve the research goals, gathering data was continued until Theoretical saturation by 20 low sight and blind females who were registered in the Tehran welfare organization. The interviews were analyzed by seven step Colaizzi’s method.

    Results

    The findings of this study showed that the experience of low sight and blind females could be classified as four main Contents including; psychological need and the experience of love and freedom, choosing spouse criteria, fear and concerns from the future of marriage, and social stigma. The main content or concept was the marriage in the shadow of hope and despair.

    Conclusions

    This study results in attention to the phenomenological world’s and experiences and the concept of low sight and blind females about the marriage and choosing a spouse to bring the new image of concerns and challenges of them to mental health and rehabilitation professionals. The interests of the marriage among these girls can be divided into two sides. One side is personal experiences, and the second side was the understating of people as disabled in society. It seems to be the awareness of psychological, social, and emotional needs that can introduce helpful information for therapy and practice to rehabilitation and mental health professionals.

    Keywords: Marriage_Disabled_blind_choosing a spouse_Qualitative research
  • Peyman Hatamian*, Sajad Heydarian, Mojtaba Ahmadi Pages 59-65
    Introduction

    Since old age and disease of this period of life have increased the cost of the health and treatment system, so this study aims to Effectiveness Mindfulness-based cognitive therapy training on Emotion regulation and Anxiety sensitivity in the elderly with precedent heart disease resident in the elderly in Tehran city.

    Methods

    Statistical population consisted of all elderly with precedent heart disease resident in the elderly in the year 2018 Tehran city, among them, selected 50 people which has filed with precedent cardiovascular disease and randomly divided into two groups (25 people experiment group and25 people control group). The first group receives eight sessions 60 minutes a meeting a week Mindfulness-based cognitive therapy on elderly with precedent heart disease but control group they did not receive training. Research tools included Emotion regulation questionnaire (ERQ-10) Gross & John and Anxiety sensitivity scale (ASS) Taylor & coax. Finally, data analysis by multivariate covariance by software SPSS-23.

    Results

    The results of the findings indicated a significant difference between the groups (control & experiment); also, the effects of the single-variable test showed substantial deference in two variables.

    Conclusions

    The results showed that Mindfulness-based cognitive therapy training could be Effectiveness on Emotion regulation and Anxiety sensitivity in elderly with precedent heart disease, This means that a cognitive therapy based on Mindfulness is an effective and preventative strategy for reducing the high anxiety sensitivities and enhancing emotion regulation strategies, so it is suggested that health professionals pay special to it attention.

    Keywords: Mindfulness, Emotion regulation, Anxiety sensitivity, heart disease