فهرست مطالب

نشریه سالمندشناسی
سال چهارم شماره 4 (پیاپی 15، زمستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/10/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • قاسم نصراللهی، وحید راشدی، نیلوفر خدابنده لو، مجتبی حبیبی، بهنام شریعتی* صفحات 1-7
    مقدمه

    افراد در دوران سالمندی به دلیل کاهش ظرفیت های فیزیولوژیک، مستعد ابتلا به انواع بیماری ها و ناتوانی ها هستند. هدف از اجرای این پژوهش بررسی شیوع سوءمصرف مواد، سلامت روان و آسیب پذیری در سالمندان بستری در بیمارستان حضرت رسول (ص) سال 97 است.

    روش

    این مطالعه توصیفی تحلیلی از نوع مقطعی بر روی 300 بیمار 60 سال به بالای بیمارستان حضرت رسول (ص) شهر تهران انجام شد. برای به دست آوردن داده ها از پرسشنامه های پژوهشگرساخت برای داده های جمعیت شناختی، سلامت عمومی (GHQ)، مصرف مواد (DAST)، و آسیب پذیری بالینی (CFS) استفاده شد.

    یافته ها

    دامنه ی سنی شرکت کنندگان در پژوهش بین 60 تا 97 سال با میانگین 71 سال است.  7/22 درصد برابر با 68 تن از سالمندان مورد مطالعه سوءمصرف مواد دارند، میانگین نمره کل سلامت عمومی 78/19 با انحراف معیار 38/13 است و در آسیب پذیری سالمندان، شاخص مدیریت خوب با فراوانی 69 نفر که معادل 23% از آزمودنی هاست دارای بیشترین فراوانی است.

    نتیجه گیری

    یافته های پژوهش نشان داد که وضعیت خانوادگی، اجتماعی و اقتصادی سالمندان در شیوع سوءمصرف مواد، و میزان سلامت عمومی و آسیب پذیری آنان موثر است.

    کلیدواژگان: سوءمصرف مواد، سلامت عمومی، آسیب پذیری، سالمندان
  • پویا فرخ نژاد افشار* صفحات 8-14
    مقدمه

    پیری زیستی امری نیست که تنها در افراد مسن رخ دهد، بلکه فرایندی مداوم و طبیعی است که از سن بلوغ آغاز می شود و نهایتا به مرگ منتهی می شود. هدف تحقیقات کنونی بررسی نظریه رادیکال های آزاد و پیری و جنبه های پیرامون آن می باشد.

    روش

    این مطالعه یک مطالعه مروری روایتی است. که با جستجو در پایگاه داده های SID، Irandoc، Magiran، Google Scholar، Pub Med و Science Direct با کلید واژه های رادیکال های آزاد، سالمندی، تئوری رادیکالهای آزاد در سالمندی جستجو انجام شد.

     بحث: 

    تولید رادیکالهای آزاد در تمام سلول ها رخ می دهد و علی رغم خنثی سازی آنها توسط آنتی اکسیدانت های درون سلولی، تاثیرات خود را بر سلولها می گذارند و تجمع این اثرات در طول زمان باعث نقص عملکرد سلول می شود و باید به این نکته توجه داشت که نمی توان تولید آنها را متوقف کرد و همانطور که گفته شد آنتی اکسیدانت ها فقط بر روی میانگین طول عمر تاثیر دارد و بر حداکثر طول عمر بی اثر است.

    نتیجه گیری

    مصرف روزانه آنتی اکسیدانتها غیر آنزیمی خوراکی می تواند بر بسیاری از بیماری ها مانند سرطان، آترواسکلروز، سکته مغزی، بیماریهای نرودژنراتیو و دیابت اثر بگذارد اما روی افزایش حداکثر طول عمر بی تاثیر است.

    کلیدواژگان: رادیکال آزاد، پیری، استرس اکسیداتیو
  • علی سروش، پیام سای اصلانی*، مژگان سعیدی، هیوا محمدی، سعید کماسی صفحات 15-20
    مقدمه

    نرخ اولین بستری به دلیل بروز استروک طی 20 سال اخیر به طور قابل توجهی رو به افزایش بوده است و این مساله نیازمند مدیریت صحیح تخت های بخش نورولوژی می باشد. در این راستا، مطالعه حاضر با هدف بررسی همبسته های طول مدت بستری در بیماران استروک انجام گرفت.

    روش

    طرح این مطالعه توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری از 153 بیمار دارای تشخیص استروک بستری در بخش نورولوژی بیمارستان امام رضا کرمانشاه در ایران در دی تا اسفند 1394 تشکیل می شد. اطلاعات مورد نیاز از سیستم ثبت بیمارستانی (HIS) اخذ و با پیگیری تلفنی تایید شد. آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون خطی برای تحلیل داده ها به کار رفتند.

    یافته ها

    نتایج تحلیل رگرسیون خطی نشان داد نحوه مراجعه به بیمارستان می تواند طول مدت بستری را به درستی پیش بینی کند (012/0=P) و بیمارانی که برای انتقال به بیمارستان از آمبولانس استفاده می کنند به طور متوسط نزدیک به 5 روز بیشتر از سایر بیماران یک تخت را اشغال می کنند. مدل ما صرفا توانست 7 درصد واریانس طول مدت بستری را تبیین کند.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد بیماران استروک که برای انتقال به بیمارستان از آمبولانس استفاده می کنند در مقایسه با سایر بیماران مدت بیشتری در بیمارستان بستری هستند. بنابراین، لازم است که در بخش های درمان استروک تعداد تخت های مورد نیاز با توجه به میزان تقاضای معمول برای اعزام آمبولانس و در نظر گرفتن نسبت آن به مراجعات شخصی محاسبه شود.

    کلیدواژگان: استروک، تخت بیمارستانی، طول مدت بستری
  • مریم مهریار* صفحات 21-29
    مقدمه

    سالمندان گروهی آسیب پذیر از نظر جسمی و روانی هستند که باید برای سلامت روان و کیفیت زندگی آنها برنامه ریزی مناسبی اندیشیده شود. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر آموزش گروهی مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT) برکیفیت زندگی و سلامت روان در سالمندان زن ارومیه صورت گرفت.

    روش

    روش پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی و جامعه آماری آن تمام زنان سالمند شهر ارومیه بود. 30 نفر به عنوان حجم نمونه به صورت تصادفی ساده از یکی از مراکز نگهداری سالمندان شهر ارومیه، انتخاب و در دو گروه آزمایشی و کنترل جایگزین شدند. ابزارهای پژوهش، پرسشنامه "کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی" و پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ) بود. داده ها با روش های آمار توصیفی (میانگین، انحراف معیار) و آمار استنباطی (تحلیل کوواریانس) تحلیل شدند.

    یافته ها:

    میانگین سنی افراد مشارکت کننده سنی 28/6 ± 13/59 سال بود. نتایج آزمون کواریانس چند راهه نشان داد که آموزش گروهی مبتنی بر پذیرش و تعهد بر تمامی مولفه های سلامت روان سالمندان تاثیر معنی داری دارد(01/0<p). همچنین نتایج آزمون کواریانس چند راهه نشان داد که آموزش گروهی مبتنی بر پذیرش و تعهد بر مولفه های کیفیت زندگی سالمندان نیز تاثیر معنی داری دارد (01/0<P).

    نتیجه گیری

     در این مطالعه مشخص شد که آموزش گروهی مبتنی بر پذیرش و تعهد باعث ارتقا سلامت روان و کیفیت زندگی زنان سالمندان می گردد.

    کلیدواژگان: آموزش گروهی مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT)، کیفیت زندگی، سلامت روان
  • فرشته پورمحسنی کلوری*، مریم سیدکارگر، عیسی جعفری، ساناز عینی صفحات 30-39
    مقدمه

    یکی از موثرترین راهبردهای ارتقاء سلامت در سالمندان، رسیدن به اهداف سالمندی موفق است. پژوهش حاضر با هدف مقایسه راهبردهای مقابله ای و ادراک پیری در سالمندان موفق و ناموفق شهر اردبیل انجام گرفت.

    روش

    مطالعه ی حاضر از نوع علی- مقایسه ای است. جامعه ی آماری شامل کلیه سالمندان شهر اردبیل بودند که از طریق نمونه گیری دردسترس 60 نفر سالمند (30 نفر سالمند موفق و 30 نفر سالمند ناموفق) انتخاب شدند و با مقیاس روحیه مثبت فیلادلفیا، پرسشنامه راهبردهای مقابله های (انتخاب، بهینه سازی و جبران) بالتس و پرسشنامه ادراک از پیری بارکر مورد ارزیابی قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس چند متغیری و آزمون یومن- ویتنی و از طریق نرم افزار آماری  SPSS21انجام گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که سالمندان موفق در مقایسه با سالمندان ناموفق مهارت ها و راهبردهای مقابله ای بهتر و بیشتری را استفاده می کنند (244=U، 002/0>P). همچنین نتایج نشان داد که سالمندان موفق در مقایسه با سالمندان ناموفق از ادراک از سلامتی بیشتری برخوردارند (19/15=F، 01/0>P).

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که سالمندان موفق در مقایسه با سالمندان ناموفق از راهبردهای مقابله ای و ادراک از سلامتی بیشتری برخودارند.

    کلیدواژگان: راهبردهای مقابله، ادراک از پیری، سالمندی موفق
  • سارینا رامتین، نسرین نیک پیما* صفحات 40-55
    مقدمه

    با توجه به افزایش امید به زندگی و افزایش جمعیت سالمندان در ایران، برنامه ریزی در حوزه ارتقای سلامت و رفاه سالمندان در ابعاد مختلف سلامتی حایز اهمیت می باشد. احساس شادکامی از مولفه های مهم در تامین سلامت روان افراد سالمند و تاثیرگذار بر سلامت جسمی، اجتماعی و معنوی می باشد و می تواند باعث ارتقای کیفیت زندگی سالمندان شود. با توجه به اهمیت سلامت سالمندان و لزوم توجه به برنامه ریزی و اجرای برنامه های اثربخش جهت ارتقای سلامت این گروه آسیب پذیر، این پژوهش با هدف مروری بر مداخلات انجام شده در زمینه احساس شادکامی سالمندان، نوع مداخلات و تعیین تاثیر آنها در ده سال اخیر طراحی می گردد.

    روش

    در این پژوهش مروری روایتی، مقالات چاپ شده فارسی و انگلیسی بین سال های 1398-1388 با استفاده از ترکیب کلیدواژه های Elderly، Older adult، Old، Aged، Iran، Happiness و همچنین کلید واژه های فارسی احساس شادکامی، سالمندان و ایران در بانک های اطلاعاتی: Magiran، SID، Science Direct، Ovid و PubMed بر اساس معیارهای: زمان انجام پژوهش، مکان انجام پژوهش (ایران)، مرتبط بودن با هدف پژوهش، برخورداری از چارچوب ساختاریافته پژوهش، تمام متن بودن مقاله و زبان فارسی یا انگلیسی جستجو شد. کیفیت مقالات با استفاده از چک لیست بررسی مقالات کمی، بررسی شد.

    یافته ها

    در نهایت 28 مقاله پژوهشی مورد بررسی قرار گرفت که نتایج نشان داد مداخلات ارتقادهنده احساس شادکامی در سالمندان در 4 گروه: فعالیت های جسمی (7 مقاله)، روانشناختی (15 مقاله)، هنری (4 مقاله) و فعالیت های ارتقادهنده سلامت (2 مقاله) طبقه بندی می شوند.

    نتیجه گیری

    مداخلات متعددی با هدف ارتقا شادکامی سالمندان در ایران انجام و اثر بخشی آنها تایید شده است. با توجه به رشد جمعیت سالمندی، نیاز به برنامه ریزی بهداشتی در زمینه ارتقای سلامت سالمندان با تاکید بر تامین شادکامی آنها ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: شادکامی، سالمند، راهکارهای ارتقادهنده شادکامی
  • فرهاد کهرازئی، اعظم اکبری زاده* صفحات 56-67
    مقدمه

    سلامت عمومی و شادکامی سالمندان به دلیل پدیده افزایش جمعیت آن ها، یکی از مهم ترین چالش های اقتصادی، اجتماعی و بهداشتی قرن بیست ویکم به شمار می رود. این مطالعه با هدف مقایسه سلامت عمومی و شادکامی سالمندان ساکن در سرای سالمندان، خانه های شخصی بهره مند و فاقد از خدمات توانبخشی مبتنی بر خانواده انجام شد.

    روش

    روش این پژوهش توصیفی-تحلیلی است. جامعه آماری تحقیق شامل سالمندان مقیم خانواده، مقیم خانواده تحت پوشش توان‏بخشی مبتنی بر خانواده و مقیم سرای سالمندان شهرستان زابل در سال 1396 به تعداد 90 نفر بود. به دلیل ملاک‏های ورود و همگن بودن جامعه از هر گروه سالمند 30 نفر به تفکیک جنسیت (15 نفر زن و 15 نفر مرد) انتخاب شدند. ابزارپژوهش حاضر،  پرسشنامه سلامت عمومی  (فرم 28 سوالی) و پرسشنامه شادکامی آکسفورد بود که برای تجریه و تحلیل داده ها از تحلیل واریانس یک راهه و آزمون تعقیبی توکی، با استفاده  از نرم افزار SPSS نسخه 21  استفاده گردید.

    یافته ها

    در بعد اضطراب و اختلال خواب با اختلاف میانگین (47/2) و (01/0=p) بین سالمندان ساکن منزل و سالمندان تحت پوشش خدمات توان بخشی تفاوت معنی‏داری وجود دارد. ولی بین سالمندان ساکن منزل و سالمندان ساکن سرای سالمندان با توجه به (44/0=p) تفاوت معنی‏داری مشاهده نشد. در بعد کارکرد اجتماعی بین سالمندان ساکن منزل و سالمندان تحت پوشش خدمات توان بخشی با اختلاف میانگین (33/3) و (001/0<p) تفاوت معنی‏داری وجود دارد. اما بین سالمندان منزل و سالمندان ساکن سرای سالمندان با سطح معنی‏داری (08/0=p) تفاوت معنی‏داری وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های این مطالعه می توان با بررسی دقیق سلامت سالمندان و توانایی آنها در انجام فعالیت های روزانه خود، توسط تیم های بهداشتی و درمانی و اعضای خانواده آنها از پیشرفت ناتوانی آنها در انجام فعالیت های زندگی، و همچنین از ابتلای آنان به افسردگی پیشگیری کرد.

    کلیدواژگان: سالمندان، شادکامی، سلامت، خانواده، توان بخشی
  • سمانه قلی زاده، اکرم قنبری*، رحیم اکرمی، زهرا استاجی صفحات 68-75
    مقدمه

    سالمندان اغلب نیازهای پیچیده و ناشناخته ای دارند که هنوز موفق به شناخت کامل آنها مطابق با معیارهای جهانی در کشور نشده ایم. از این رو پژوهش حاضر سعی دارد، انواع نیازهای برآورده شده و یا برآورده نشده مرتبط با سلامت سالمندان شهر سبزوار را بطور دقیق تری با استفاده از ابزار معتبر و تخصصی مورد شناسایی قرار دهد.

    روش

    این مطالعه توصیفی- مقطعی بر روی 240 نفر سالمند بالای 60 سال فاقد هرگونه مشکلات در وضعیت شناختی شهر سبزوار در سال 1397 انجام شد که بصورت نمونه گیری خوشه ای سیستماتیک از مناطق جمعیتی 6 مرکز بهداشتی شهر انتخاب و وارد مطالعه شدند. اطلاعات توسط پرسشنامه مشتمل بر دو بخش دموگرافیک و نیازسنجی بر اساس ابزار استاندارد کمبرول (CANE) جمع آوری گردید و با استفاده از SPSS نسخه 21 و با روش های آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    میانگین سنی واحدهای پژوهش 2/7 ± 1/68 سال بود بطوری که بیشترین آنان در گروه سنی 75- 60 سال قرار داشتند. بر اساس یافته های اصلی مطالعه، سالمندان نیازهای برآورده نشده ای بترتیب اولویت در بهره مندی از مزایا (23%)، سلامت جسمانی (16%)، دارو (15%)، پول/ بودجه (14%)، بینایی/شنوایی (10%)، فعالیت های روزمره (5/9%)، تغذیه (9%)، تحرک (9%)، نگهداری از منزل (8%)، مراقبت از دیگری (6%)، آسایش روانی (5%) و به خاطر سپاری (5%) دارند. در مقابل از بین نیازهایی که برآورده شده بودند نیازهای مربوط به تامین دارو (39%)، رفع بیماری های جسمانی (35%) و همچنین بهبود مشکلات بینایی و شنوایی (28%) از سایر موارد چشمگیرتر بودند.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش حاضر نشان داد بیشترین نیازهای برآورده نشده سالمندان مورد مطالعه در حیطه نیازهای جسمی و پس از آن نیازهای اجتماعی بوده است و نیازهای محیطی کمترین اولویت را برای ایشان داشتند. لذا توصیه می شود متخصصان، برنامه ریزان و مجریان حوزه سالمندی بیش از پیش بر رفع نیازهای سالمندان در مسائل جسمی و اجتماعی شان از جمله سلامت جسمی، تغذیه و دارو، بینایی و شنوایی، برخورداری از مزایا، تحرک، درآمد و مدیریت مالی متمرکز شوند.

    کلیدواژگان: نیازسنجی، سالمندان، سلامت
|
  • Ghasem Nasrollahi, Vahid Rashedi, Niloufar Khodabandelou, Mojtaba Habibi, Behnam Shariati* Pages 1-7
    Introduction

    People in old age are susceptible to a variety of diseases and disabilities due to decreased physiological capacities. The aim of this study is to investigate the prevalence of substance abuse, mental health, and frailty among the elderly hospitalized in Hazrat-e Rasoul Hospital in 2019.

    Methods

    This cross-sectional descriptive-analytic study was performed on 300 patients 60 years old and over at Hazrat-e Rasoul Hospital in Tehran. The researcher-made questionnaires for demographics, general health (GHQ), substance use (DAST), and clinical frailty questionnaires (CFS) were used to obtain the data.

    Results

    The age range of the participants was between 60 and 97 years with a mean of 71 years. 22.7% equals 68% of the elderly studied with substance abuse, mean overall health score was 19.78 with a standard deviation of 13.38 and in elderly frailty, good management index with a frequency of 69 persons equals 23% of Subjects have the highest frequency.

    Conclusion

    The findings showed that the family, social and economic status of the elderly is influenced by the prevalence of substance abuse and their general health and frailty.

    Keywords: Substance abuse, General Health, Frailty, Elderly
  • Pouya Farokhnezhad Afshar* Pages 8-14
    Introduction

    Biological aging is not something that only occurs in older people, but it’s a continuous process and natural that begins at puberty and ultimately leads to death. The aim of this study is to investigate the theory of free radicals and aging and its related aspects.

    Methods

    This study is a narrative review study. That was done by searching the databases of SID, Irandoc, Magiran, Google Scholar, Pub Med, and Science Direct with the keywords free radicals, aging, and free radicals theory in aging.

    Discussion

    The production of free radicals occurs in all cells, and in spite of their inactivation by intracellular antioxidants, they exert their effects on the cells, and accumulation of these effects over time may impair cell function, and this should be noted. That cannot be stopped, and as said, antioxidants only affect the average lifespan and are ineffective in maximizing longevity.

    Conclusion

    Daily intake of non-enzymatic oral antioxidants can affect many diseases such as cancer, atherosclerosis, stroke, neurodegenerative diseases and diabetes, but it has no effect on maximizing lifespan.

    Keywords: Free Radicals, Aging, oxidative stress
  • Ali Soroush, Payam Sariaslani*, Mozhgan Saeidi, Hiwa Mohammadi, Saeid Komasi Pages 15-20
    Introduction

    The rate of first hospitalization for incidence of stroke has been significantly rising over the past 20 years and this requires proper management of the neurology ward beds. In this regard, the present study was conducted to evaluate the correlates of length of stay in stroke patients.

    Method

    the study design is descriptive and correlation. The study population consisted of 153 patients diagnosed with stroke admitted to the neurology ward of Imam Reza Hospital of Kermanshah in Iran, December 2014 to February 2015. The required data obtained from Hospital Information System (HIS) and it was confirmed by telephone follow-up. Statistical analysis included Pearson correlation and linear regression analysis were used to analyze the data.

    Results

    The linear regression analysis results show that type of transfer the patient to hospital can correctly predict the length of stay (P=0.012) and the patients who used ambulance for transfer to hospital occupy a bed almost 5 days more than others. Our model was able to explain only 7% of the variance for the length of stay.

    Conclusion

    It seems stroke patients who used ambulance for transfer to a hospital compared to others stay in the hospital for a longer time. Therefore, it is necessary that the number of beds required in stroke therapy wards be calculated according to the usual demand for dispatching ambulances and taking the ratio of personal referrals.

    Keywords: stroke, hospital bed, length of hospital stay
  • Maryam Mehryar* Pages 21-29
    Introduction

    The elderly are a physically and mentally vulnerable group that needs to be well thought out for their mental health and quality of life. This research was conducted to study the effectiveness of Acceptance and Commitment Therapy (ACT) on mental health and quality of life among the elderly Urmia city.

    Method

    The method of the study is semi- experimental. Statistical population composes of all elderly women in Urmia. The sampling process conducted with random method of simple sampling 30 women chosen from one of the nursing homes in Urmia as sample groups and was determined to experimental and control groups randomly. The research tools were general health questionnaire (GHQ) and world quality of life (WHOQOL-BREF). Descriptive statistical indexes and analysis of covariance test were applied orderly to data description and testing of research hypotheses.

    Results

    The mean age of participants was 59.13±6.28 years. The results of MANCOVA showed that acceptance and commitment based group training had significant effect on all components of mental health of the elderly women (p<0.01). Also the results of MANCOVA showed that acceptance and commitment based group training also had a significant effect on the components of quality of life in the elderly women (p<0.01).

    Conclusion

    In this study, it was found that Group training based on ACT improves mental health and quality of life in the elderly women.

    Keywords: Acceptance, Commitment Therapy (ACT), Mental Health, Quality of Life
  • Fereshte Pourmohseni Koluri*, Maryam Seyed Kargar, Esa Jafari, Sanaz Eyni Pages 30-39
    Introduction

    Achieving the goals of successful ageing is considered to be an effective strategy for the promotion  of  health  in  the  elderly. The purpose of present study was to compare the coping strategies and perception of aging in successful and unsuccessful elderly people in Ardabil city.

    Method

    This study is a causal-comparative study. The statistical population consisted of elderly people in Ardebil who were selected through convenience sampling from 60 elderly people (30 successful elders and 30 unsuccessful elders) and were assessed with Baltes questionnaire for coping strategies (selection, optimization and compensation), and Barkers age perception questionnaire. Data analysis was performed using multivariate analyses of variance and U Mann Whitney test and through SPSS21 statistical software.

    Results

    The results showed that the successful elderly, as compared to the unsuccessful elderly, reported more favorable copnig strategies (U=244, P<0/002). The results also showed that successful seniors had more perception of aging than compared to unsuccessful elderly people (F= 15/19, P<0/01).

    Conclusion

    The results of this study showed that successful seniors, compared with unsuccessful elderly people, are more likely to have copnig strategies and perception of aging.

    Keywords: Coping Strategied, Perception of Aging, Successful Aging
  • Sarina Ramtin, Nasrin Nikpeyma* Pages 40-55
    Introduction

    According to increasing in elderly population and life expectancy, mental health promotion and wellbeing in the elderly is very important. Happiness is a component of mental health that affects on bio-psycho-socio-moral health, and can improve elderly' quality of life. It is necessary to plan and implementation effective programs for elderly' health promotion as a vulnerable group, so this study was done to review interventions in the field of elderly happiness, types of interventions and their impact in ten years ago in IRAN.

    Method

    In this narrative review study, Persian and English published articles between 2009-2019 were searched by Persian and English key words: happiness، Elderly، Older adult، Old، Aged and Iran in Magiran، SID، Science Direct، Ovid و PubMed data base. Inclusion criteria for selecting papers were: time and place of research, relevance to the aim of research, having a framework for research, full text and the language (Persian or English) of articles. The quality of the papers was assessed based on a quantitative review checklist.

    Results

    28 papers were reviewed. The findings of these article showed that Interventions that promote elderly' happiness are classified into four groups: physical (7 papers), psychological (15papers), artistic (4 papers), and health-promoting activities (2papers).

    Conclusion

    This study was showed that numerous interventions have been done in Iran to increase elderly's happiness, and effectiveness of these interventions have been proved. Health planning in the field of elderly's health promotion focused on the happiness is necessary for this group.

    Keywords: Happiness, Older adult, happiness promotion Strategies
  • Farhad Kahrazei, Azam Akbarizadeh* Pages 56-67
    Introduction

    Public health and the happiness of the elderly are one of the most important economic, social and health challenges of the twenty-first century due to the phenomenon of increasing their population. This study was conducted with the aim of comparison of the General Health and Happiness of the Elderly Living in Nursing Homes, Private Homes with and without Family-Based Rehabilitation Services.

    Method

    The method of this descriptive-analytic study. The statistical population of the study consisted of elderly people living in the family, family members under the family rehabilitation scheme and residents of the elderly in Zabol city in 2017 in 90 people. The sample size was 59 people. However, because of the criteria for entering and homogeneity of society, from each elderly group, 30 were selected by gender (15 women and 15 men). The present research tool was the General Health Questionnaire (28 questions form) and the Oxford Happiness Questionnaire. For data analysis and analysis, one-way ANOVA and Tukey's post hoc test were used by SPSS software version 21.

    Results

    There was a significant difference between the elderly living at home and the elderly covered by the plan with the difference of mean (2.47) and (P= 0.01). But there was no significant difference between the elderly living in the home and the elderly in the nursing home with respect to the (P= 0.44). In terms of social functioning, there was a significant difference between the elderly living at home and the elderly covered by the plan with a mean difference (3.33) and (P<0.001). However, there was no significant difference between the elderly at home and the elderly at home with a significant level (P=0.08).

    Conclusion

    Based on the findings of this study, by examining the health of the elderly and their ability to perform their daily activities, health teams and their family members can prevent the progression of their inability to perform life activities and depression.

    Keywords: Aged, Happiness, Health, Family, Rehabilitation
  • Samane Gholizade, Akram Ghanbari*, Rahim Akrami, Zahra Estaji Pages 68-75
    Introduction

    Elderly people often have complex and unknown needs but we have not yet fully recognized them in accordance with international standards in our country. Therefore, the present study attempts to more accurately identify the types of fulfilled or unmet needs related to the health of the elderly in Sabzevar city using valid and specialized tools.

    Methods

    This descriptive cross-sectional study was performed on 240 elderly people over 60 years old without any cognitive problems in Sabzevar city in 2018. They were selected by systematic cluster sampling from population areas of 6 health centers in the city. Data were collected by a questionnaire consisting of two parts demographic and need assessment based on Cambrol standardized instrument (CANE) and were analyzed by SPSS v.21 and statistical methods.

    Results

    The mean age of the study units was 68.1 ± 7.2. Based on the main findings of the study, the elderly with unmet needs ranked first in terms of benefits (23%), physical health (16%), medicine (15%), money / budget (14%), sight / hearing (10%). %), Daily activities (9.5%), nutrition (9%), mobility (9%), housekeeping (8%), caring for another (6%), mental comfort (5%) and They have savings (5%). On the other hand, the most fulfilled needs were medication (39%), physical illness (35%) and visual and hearing improvement (28%).

    Conclusion

    The results of the present study showed that the most unmet needs of the elderly were physical and then social needs and environmental needs were the least priority for them. Specialists, planners, and executives in the field of aging are increasingly focused on meeting the needs of the elderly in their physical and social issues, including physical health, nutrition and medication, vision and hearing, benefits, mobility, income and financial management.

    Keywords: Needs Assessment, Aged, Health