فهرست مطالب

فصلنامه پژوهش های فیزیولوژی و مدیریت در ورزش
سال یازدهم شماره 3 (پاییز 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/09/01
  • تعداد عناوین: 13
|
  • امین دهقان قهفرخی*، محمود گودرزی صفحات 9-21

    هدف از این پژوهش بررسی کیفیت خدمات دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران از دیدگاه دانشجویان تحصیلات تکمیلی بود. جامعه آماری پژوهش، دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشکده تربیت بدنی بودند که با توجه به تفاوت سطح انتظارات، به دو دسته دانشجویانی که چند مقطع را در دانشگاه تهران گذرانده و دانشجویانی که یک مقطع را گذرانده، تقسیم شدند که در مجموع 100 نفر بودند. نمونه گیری از نوع سرشماری بود و در نهایت 90 پرسشنامه برگشت داده شد. ابزار پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته بود که کیفیت خدمات را حول محورهای آموزشی، پژوهشی و اداری-دانشجویی می سنجید. در امور آموزشی با الهام از مدل سروکوال کیفیت خدمات در پنج بعد تضمین، پاسخگویی، همدلی، اطمینان و موارد ملموس، مورد سنجش قرار گرفت. در بخش پژوهشی نیز کیفیت خدمات در قالب چهار بخش خدمات رایانه ای و اینترنتی، کتابخانه، آزمایشگاه و معاونت پژوهشی بررسی شد. نتایج نشان داد که همه ابعاد کیفیت خدمات آموزشی بالاتر از سطح متوسط است و در بسیاری از موارد نیز از سطح مطلوبی برخوردار است. در بین ابعاد کیفیت خدمات امور آموزشی طبق مدل سروکوال، بعد موارد ملموس بیشترین میانگین و بعد پاسخگویی کمترین میانگین را داشت. در بخش تعیین کیفیت خدمات امور پژوهشی مشخص شد که کلیه مولفه ها در سطحی بالاتر از متوسط ارزیابی شده بودند. در بخش کیفیت خدمات امور اداری و دانشجویی مشخص شد که برخلاف امور آموزشی و پژوهشی، در چندین مورد کیفیت خدمات پایین تر از متوسط ارزیابی شده بود که نیازمند توجه بیشتر مدیریت و کارکنان است.

    کلیدواژگان: تربیت بدنی و علوم ورزشی، خدمات آموزشی، دانشگاه تهران، سروکوال، کیفیت خدمات
  • علی رجبی، معرفت سیاه کوهیان، علی اکبرنژاد*، مرتضی یاری صفحات 23-35
    هدف از پژوهش حاضر مقایسه اثر دو فرکانس تمرین هوازی هم حجم و بی تمرینی متعاقب با آن بر سطوح هورمون های رزیستین و آدیپونکتین، هموگلوبین گلیکولزیله، مقاومت به انسولین و ترکیب بدن زنان چاق دیابتی نوع دو بود. بدین منظور 36 زن چاق دیابتی نوع دو به صورت تصادفی به سه گروه مساوی 12 نفره (یک=تمرین با تواتر کم، دو=تمرین با تواتر بالا و سه=کنترل) تقسیم شدند. گروه یک و دو به مدت 8 هفته (یک=3 جلسه و دو= 6 جلسه در هفته، با حجم یکسان) تمرین هوازی با شدت 60 تا 75 درصد ضربان قلب بیشینه انجام دادند. نمونه گیری های خونی، متغیرهای آنتروپومتری و عملکردی در سه مرحله پیش آزمون، 48 ساعت بعد و دو هفته پس از آخرین جلسه تمرینی سنجش شدند. از آزمون تی همبسته برای مقایسه درون گروهی و برای بررسی اختلاف های بین گروهی از آزمون آنکوا استفاده شد. نتایج درون گروهی نشان داد پس از گذشت 8 هفته مداخله ورزشی متغیرهای وزن، چربی بدن، شاخص توده بدنی، آدیپونکتین، گلوکز و هموگلوبین گلیکوزیله در گروه یک و رزیستین، انسولین، مقاومت به انسولین و اکسیژن مصرفی بیشینه در هر دو گروه تجربی کاهش معنا داری داشتند (05/0P<). همچنین نتایج آزمون آنکوا نشان دهنده اختلاف معنا دار بین گروه های مورد مطالعه در تمامی متغیرهای تحقیق در مرحله پس آزمون (05/0P<) و در چربی بدنی، شاخص توده بدنی، آدیپونکتین و مقاومت به انسولین در مرحله ماندگاری بود (05/0P<). با توجه به نتایج تحقیق حاضر تمرین با مدت زمان طولانی تر نسبت به تکرار بیشتر تمرینات کوتاه مدت فیزیکی می تواند موجب کنترل بهتر بیماری دیابت نوع دو به ویژه در افراد چاق شود.
    کلیدواژگان: آدیپونکتین، تواتر تمرین، چاقی، دیابت نوع دو، ورزش هوازی
  • احمدعلی آصفی*، فاطمه سپاهی بادجانی صفحات 37-45

    هدف تحقیق حاضر بررسی رابطه بین سرمایه فرهنگی و مشارکت دختران در ورزش است. روش انجام تحقیق توصیفی از نوع همبستگی است که به روش میدانی اجرا شد و از لحاظ هدف جزء تحقیقات کاربردی است. جامعه آماری تحقیق 1030 دانش آموز دختر مقطع متوسطه بود که از این تعداد 350 نفر به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. ابزار تحقیق پرسشنامه ای محقق ساخته بود که در اختیار 8 نفر از استادان و متخصصان حوزه فرهنگی و تربیت بدنی قرار گرفت و روایی صوری و محتوی آن تایید شد. روایی سازه آن نیز بررسی شد. پایایی پرسشنامه نیز در یک مطالعه مقدماتی با 30 نفر از پاسخگویان بررسی و ضریب آلفای کرونباخ برای آن 84/0 محاسبه شد. تجزیه وتحلیل داده ها در دو سطح آمار توصیفی (جداول و...) و آمار استنباطی (آزمون کولموگروف اسمیرنوف و ضریب همبستگی اسپیرمن) صورت گرفت. نتایج نشان داد بین سرمایه فرهنگی و سه بعد آن با مشارکت دختران در ورزش رابطه مثبت و معناداری وجود دارد؛ بدین معنی که با افزایش سرمایه فرهنگی دختران سطح مشارکت در ورزش آنان نیز افزایش می یافت.

    کلیدواژگان: دختران، سرمایه فرهنگی، مشارکت در ورزش، مقطع متوسطه
  • عبدالرضا کاظمی*، طاهره دهش صفحات 47-58
    هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر تمرین تناوبی شدید بر بیان ژن های MST1 و MAFbx در عضله EDL موش های پیر C57bl/6 بود. بدین منظور، 28 سر موش C57bl/6 پیر (14=n) و بالغ (14=n) در دو گروه تمرین و کنترل قرار گرفتند که گروه های تمرین بعد از یک هفته آشناسازی در برنامه 4 هفته تمرین تناوبی شدید شرکت کردند و 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی قربانی شدند و عضله EDL استخراج و به وسیله روش Real-time Pcr بیان ژن های MST1 و MAFbx اندازه گیری شد. یافته های پژوهش حاضر نشان داد که پیری به طور معنا داری بیان ژن MST1 و MAFbx را افزایش می دهد (به ترتیب 001/0=P، 028/0=P). از طرف دیگر، 4 هفته تمرین تناوبی شدید سبب کاهش معنا دار بیان ژن MST1 (05/0≥P) و کاهش غیرمعنا دار MAFbx (05/0≤P)در موش های پیر شد. علاوه بر این کاهش این دو ژن در گروه بالغ غیرمعنا دار بود. همچنین کاهش معنا داری در وزن عضله EDL در موش های پیر مشاهده شد (032/0=p) هرچند تمرین تناوبی شدید در دوران پیری توانسته بود میزان آتروفی را کند، کند. علاوه بر این نشان داده شد که پیری و تمرین بر MST1 اثر تعاملی دارند (001/0=P)، ولی اثر تعاملی این دو عامل بر MAFbx مشاهده نشد (185/0=P). بنابراین، بالا رفتن سن همراه با افزایش در بیان ژن های MST1 و MAFbx است که احتمالا می توانند در تغییرات توده عضلانی همراه با افزایش سن درگیر باشند. با توجه به اینکه تمرینات با شدت بالا بیان این ژن ها را کاهش می دهد، ممکن است بتوان از این تمرینات در دوران سالمندی به منظور حفظ توده عضلانی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: تمرین تناوبی شدید، سالمندی، سارکوپنیا، MST1، MAFbx
  • محمدرضا برومند*، سیدعماد حسینی، علی افروزه صفحات 59-69

    هدف از این تحقیق بررسی تاثیر ابعاد جو فروشگاهی بر قصد خرید مشتریان محصولات ورزشی بود. پژوهش حاضر کاربردی و از نظر گردآوری داده ها، توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش تمام مشتریان فروشگاه های ورزشی شهر تهران بودند. حجم نمونه 200 نفر از مشتریان این فروشگاه ها انتخاب شدند و پرسشنامه ها به طور هدفمند در بین مشتریان توزیع شد. ابزار اصلی گردآوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته ای بود که روایی و پایایی آن تایید شد. به منظور تجزیه وتحلیل آماری از آمار توصیفی و روش مدل یابی معادلات ساختاری در نرم افزار ایموس استفاده شد. نتایج نشان داد تمام ابعاد جو فروشگاهی شامل پاکیزگی، موسیقی، رنگ، نور، چیدمان و دما تاثیر معناداری بر قصد خرید مشتریان محصولات ورزشی دارد. ازاین رو به فروشندگان محصولات ورزشی پیشنهاد می شود با توجه به ماهیت محصولات ورزشی جو فروشگاهی یکپارچه ای متناسب با محصول برای تاثیرگذاری بیشتر بر مشتریان ایحاد کنند.

    کلیدواژگان: جو فروشگاهی، چیدمان، دما، رنگ، قصد خرید، مشتریان محصولات ورزشی، موسیقی
  • پیمان قاسمی، رضا قراخانلو*، سیداحمد سیدعلی نقی صفحات 70-78

    ایدز یا سندروم نقص ایمنی اکتسابی، نوعی بیماری است که در دستگاه ایمنی و توسط ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV) ایجاد می شود. درصد زیادی از بیماران مبتلا به HIV دارای اختلالات شناختی - حرکتی مانند زوال عقل و نقص حرکتی اند. یکی از علل مشکلات شناختی این بیماران، کاهش فاکتور نوروتروفیک مشتق شده از مغز (BDNF) است. از سوی دیگر، نشان داده شده است تمرینات مقاومتی، مداخله مناسبی برای افزایش BDNF است. بر همین اساس، هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر 8 هفته تمرینات مقاومتی بر سطوح سرمی BDNF در بیماران مبتلا به HIV بود. 18بیمار مبتلا به HIV به طور تصادفی به دو گروه کنترل و تمرین مقاومتی تقسیم شدند. تمرینات گروه مقاومتی سه روز در هفته با کش های مقاومتی انجام گرفت. چهار هفته اول فقط تمرین با کشش و مقاومتی حدود 65 درصد حداکثر یک تکرار بیشینه بود و چهار هفته دوم تمرین شامل تمرین با کش و مقاومتی برابر 75 درصد یک تکرار بیشینه بود که تمرینات با وزن بدن در چهار هفته دوم به برنامه تمرین اضافه شد. 24 ساعت قبل و 48 ساعت پس از شروع پروتکل ورزشی از سیاهرگ وریدی بیماران نمونه خونی گرفته شد. در این مطالعه از روش الایزا برای ارزیابی سطوح سرمی BDNF استفاده شد. برای تعیین تغییرات متغیر از روش آماری تی زوجی استفاده شد و سطح معنا داری 05/0 ≤ p در نظر گرفته شد. در تحقیق حاضر میزان سطوح سرمی BDNF در گروه تمرین مقاومتی پس از اجرای دوره تمرینی به طور معنا داری، حدود 69 درصد، کاهش یافت (01/0=p). با توجه به نتایج پژوهش حاضر به نظر می رسد تمرین مقاومتی مداخله مناسبی برای افزایش BDNF و بهبود اختلالات شناختی بیماران مبتلا به HIV نیست.

    کلیدواژگان: بیماری ایدز، پروتئین BDNF، تمرین مقاومتی
  • مسعود فریدونی*، معصومه کلاته سیفری صفحات 79-87

    هدف از این پژوهش ارائه مدلی از تاثیر تبلیغات بر توسعه برند باشگاه پرسپولیس با تاکید بر نقش واسط شخصیت برند بود. پژوهش حاضر از نظر روش گردآوری داده ها توصیفی، از نوع همبستگی و از نظر هدف کاربردی بود که به شکل میدانی اجرا شد. جامعه آماری عبارت بود از کلیه تماشاچیان یکی از بازی های تیم فوتبال پرسپولیس، که بلیت تهیه کرده و به ورزشگاه رفته بودند که تعداد 350 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. یافته های مورد نیاز از طریق بهره گیری از پرسشنامه به دست آمده است. برای تنظیم سوالات پژوهش، مطالعات موجود در زمینه تبلیغات، شخصیت برند و توسعه برند بررسی و پس از چندین جلسه مشاوره و بررسی سوالات توسط گروه پژوهش و اخذ نظر خبرگان، پرسشنامه طراحی شد. برای سنجش روایی سوالات، روایی محتوا و روایی سازه مدنظر قرار گرفت که روایی محتوا برای پرسشنامه ها توسط جمعی از صاحب نظران دانشگاهی تعیین و تایید شد و روایی سازه با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی و تحلیل عاملی تاییدی صورت گرفت، به طوری که KMO از 80/0 بیشتر بود. همچنین پایایی سوالات از طریق ضریب آلفای کرونباخ تایید شد. برای تحلیل داده ها از روش مدلسازی معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج نشان داد که تبلیغات دارای ضریب اثر 51/0 بر توسعه برند و ضریب اثر 55/0 بر شخصیت برند است. همچنین ضریب اثر شخصیت برند بر توسعه برند 59/0 به دست آمد. در نهایت با توجه به یافته های حاصل از این مدل به مدیران و بازاریابان باشگاه های ورزشی پیشنهاد می شود عواملموثر برشخصیتبرندرا کشف کنند وشیوه هایتبلیغاتیبرای توسعه برند را مدنظر قرار دهند.

    کلیدواژگان: باشگاه پرسپولیس، بازاریابی ورزشی، تبلیغات، توسعه برند، شخصیت برند
  • علی صیدی، داریوش شیخ الاسلامی وطنی* صفحات 89-103

    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر 12 هفته تمرین مقاومتی با شدت های بالا و متوسط بر کنترل متابولیک مردان دیابتی نوع دو انجام گرفت. 32 مرد دیابتی نوع دو با میانگین سنی 94/1 ±98/47 سال به صورت تصادفی به سه گروه، شدت متوسط (12 هفته تمرین مقاومتی با شدت 60 تا 65 درصد یک تکرار بیشینه در 3 ست با 12 تکرار)، شدت بالا (12 هفته تمرین مقاومتی با شدت80 تا 85 درصد یک تکرار بیشینه در 4 ست با 7 تکرار) و کنترل (بدون هیچ برنامه تمرینی) تقسیم شدند. نمونه خونی پس از 10 ساعت ناشتایی شبانه، قبل و پس از اتمام برنامه تمرینی اخذ شد. آنالیز واریانس با اندازه گیری مکرر (با تعامل درون گروهی - بین گروهی) به منظور تحلیل داده ها استفاده شد. مقاومت به انسولین، تری گلیسرید و شاخص توده بدنی تغییر معناداری نداشتند. هموگلوبین گلیکوزیله،HDL ،LDL ، درصد چربی و قدرت عضلانی در گروه های تجربی، نسبت به گروه کنترل بهبود معناداری یافتند. فاکتور رشد فیبروبلاستی 21 در هر دو گروه تجربی در پس آزمون افزایشی معنادار داشت که این افزایش نسبت به گروه کنترل نیز معنادار بود. در مجموع می توان گفت تمرینات مقاومتی و به ویژه تمرینات با شدت بالاتر، در بهبود پروفایل گلایسمیک و لیپیدی در افراد مبتلا به دیابت نوع دو نقش موثری دارد.

    کلیدواژگان: دیابت نوع دو، مقاومت انسولین، هموگلوبین گلیکوزیله، FGF21
  • مهشید فرزان*، زهرا حاجی انزهایی، زینت نیک آئین، یوسف باقری صفحات 105-115

    این تحقیق با هدف تعیین استراتژی های توسعه رشته شمشیربازی در ایران به روش تحلیلی SWOT انجام گرفت. روش تحقیق توصیفی- پیمایشی بود. جامعه آماری پژوهش 60 نفر از خبرگان شمشیربازی در سطوح استانی، کشوری، بین المللی و جهانی بودند و ابزار تحقیق پرسشنامه محقق ساخته بود. به منظور تحلیل کمی اطلاعات و همچنین دستیابی دقیق تر به اطلاعات، با توجه به مطالعات کتابخانه ای و اینترنتی، پرسشنامه در چهار بخش برای بررسی شناسایی نقاط قوت، ضعف، فرصت و تهدید با استفاده از نظرهای کمیته راهبردی در مورد SWOT به روش دلفی انجام گرفت و مورد تایید چند تن از استادان صاحب نظر و آشنا به ورزش شمشیربازی قرار گرفت. تمامی محاسبات آماری با استفاده از نرم افزار SPSS در سطح معناداری 05/0 انجام گرفت. یافته های پژوهش نشان داد فدراسیون شمشیربازی باید از راهبردهای تدافعی استفاده کند و به تدوین برنامه های راهبردی همچون طراحی و ساخت فضاهای ورزشی مناسب این رشته با توجه به مقتضیات فرهنگی اجتماعی تحلیلی بپردازد تا بتواند ضعف را به حداقل برساند و از تهدیدها دوری جوید.

    کلیدواژگان: تحلیل SWOT، تدوین استراتژی، فدراسیون شمشیربازی
  • سمانه جمالی نژاد، ماندانا غلامی*، حسین عابد نطنزی صفحات 117-128

    عوامل التهابی نقش عمده ای در گسترش انواع مختلف سرطان و کاشکسی ناشی از سرطان دارند. در مقابل، تمرینات ورزشی می تواند تاثیرات ضدالتهابی داشته باشد. بنابراین، هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر 4 هفته تمرین تداومی و تناوبی بر سطوح MCP-1 در سرم و بافت عضلانی موش های ماده حامل تومور پستان بود. 32 سر موش ماده نژاد balb/c به صورت تصادفی در چهار گروه کنترل، کنترل توموری، تمرین تداومی+تومور و تمرین تناوبی+تومور قرار گرفتند. برای القای تومور پستان رده سلول MC4-L2 به موش ها تزریق شد. برنامه تمرین تناوبی و تداومی با شدت متوسط به مدت 4 هفته و 5 جلسه در هفته اجرا شد. با گذشت 48 ساعت از آخرین جلسه تمرین ورزشی، خون گیری و جداسازی عضله دوقلو برای تعیین سطوح MCP-1 به روش الایزا انجام گرفت.  حجم تومور نیز با کولیس دیجیتال اندازه گیری شد. تجزیه وتحلیل آماری داده ها با نرم افزار SPSS و با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یکطرفه و آزمون تعقیبی توکی انجام گرفت. نتایج کاهش معنادار سطوح سرمی MCP-1 در گروه تمرین تداومی و تناوبی و همچنین کاهش معنادار MCP-1 در بافت عضله دوقلوی گروه تناوبی نسبت به گروه کنترل توموری را نشان داد (05/0>P). حجم تومور نیز در هر دو گروه تمرین کرده کاهش معناداری در مقایسه با گروه کنترل توموری داشت (05/0>P)، اما تمرین ورزشی تداومی و تناوبی تاثیری بر وزن عضله دوقلو نداشت (05/0<P). با توجه به یافته های حاضر، احتمالا نقش مثبت تمرینات ورزشی در موش های سرطانی تا حدودی به واسطه تعدیل عوامل التهابی مانند MCP-1 اعمال می شود.

    کلیدواژگان: حجم تومور، سرطان، کاشکسی، MCP-1
  • امیر قنبرپور نصرتی*، ناصر بای صفحات 129-141

    هدف از این تحقیق، شناسایی اثر حمایت سازمانی ادراک شده بر پیامدهای شغلی معلمان تربیت بدنی استان گلستان بود. بدین منظور از پرسشنامه های حمایت سازمانی ادراک شده یاواس و باباکوس (2009)، و پیامدهای شغلی کاراتپه (2012) استفاده شد. جامعه آماری تحقیق شامل معلمان تربیت بدنی استان گلستان (650=N) بود که 250 نفر به عنوان نمونه آماری تحقیق انتخاب شدند. برای تجزیه وتحلیل داده ها و شناسایی اثر متغیرهای تحقیق، از مدل یابی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار لیزرل نسخه 8/8 استفاده شد. نتایج نشان داد که اثر حمایت سازمانی درک شده بر رضایت شغلی (46/0=β، 47/6=t) و عملکرد شغلی (46/0=β، 97/5=t) معلمان تربیت بدنی مثبت و معنادار است. همچنین اثر حمایت سازمانی درک شده بر تحلیل رفتگی شغلی معلمان تربیت بدنی منفی و معنادار بود (36/0- =β، 94/4-=t)؛ یعنی با افزایش میزان حمایت سازمانی از معلمان، مقدار تحلیل رفتگی شغلی آنها کاهش می یابد. براساس نتایج تحقیق پیشنهاد می شود که مدیران ستادی ادارات آموزش و پرورش حمایت های لازم از معلمان تربیت بدنی را به عنوان نقش آفرینان مهم رشد و توسعه سلامت جامعه داشته باشند.

    کلیدواژگان: تحلیل رفتگی، حمایت سازمانی، رضایت شغلی، عملکرد شغلی، معادلات ساختاری
  • عسگر ایران پور، لطفعلی بلبلی*، سلیم واحدی نمین صفحات 143-155
    هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر متفاوت اجرای تمرین هوازی کوتاه مدت در محیط خشکی و آبی بر مکانیسم های کنترل کننده فشار خون است. 30 مرد جوان سالم به عنوان آزمودنی های پژوهش انتخاب شدند. سپس تمامی آزمودنی ها به طور تصادفی در گروه های پژوهش (گروه کنترل؛ میانگین ± انحراف معیار، سن 39/1± 8/26سال؛ گروه تمرین هوازی در محیط خشکی؛ 85/1± 9/25 سال و گروه تمرین هوازی در محیط آبی؛ 71/1± 4/ 26سال) تقسیم شدند. گروه های مداخله در فعالیت ورزشی هوازی در خشکی و آب با شدت تقریبی 70 درصد ضربان قلب ذخیره به مدت 3 هفته با جلسات متوالی روزانه شرکت کردند. در دوره پیش آزمون و بعد از مداخله تمرینی، تمامی پارامترهای تغییرپذیری ضربان قلب، فشار خون و الکترولیت های پلاسما اندازه گیری شد. به منظور مقایسه تفاوت ها در مراحل پژوهش، از تحلیل واریانس یکراهه استفاده شد. نتایج نشان داد که در مقایسه با گروه کنترل، تمرین هوازی در محیط خشکی سبب تفاوت معنا دار در شاخص های تغییرپذیری ضربان قلب (01/0=P) و تفاوت غیرمعنا دار در شاخص های الکترولیت های پلاسمایی و فشار خون می شود (05/0≤P). ولی تمرین هوازی در محیط آبی در هیچ یک از شاخص های تغییرپذیری ضربان قلب، الکترولیت های پلاسمایی و فشار خون تفاوت معنا داری نشان نداد (05/0≤P). به طور کلی نتیجه گیری می شود که اجرای فعالیت ورزشی هوازی در محیط خشکی احتمالا از مسیر کنترل عصبی سبب اثرگذاری بر سطوح فشار خون می شود. با وجود این کنترل اندک سطوح فشار خون متعاقب تمرین هوازی در محیط آبی را نمی توان به تغییرات عصبی و الکترولیت های پلاسمایی نسبت داد و احتمالا فاکتورهای اثرگذار دیگری در این زمینه وجود دارند که به بررسی های بیشتری نیاز دارند.
    کلیدواژگان: الکترولیت های پلاسمایی، تمرین در خشکی، تمرین در آب، سیستم خودکار قلبی، فشار خون
  • اکرم حسینی*، ابراهیم علی دوست قهفرخی صفحات 157-168

    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر مهارت های کارآفرینی مدیران بر جذب مشتریان باشگاه های ورزشی خصوصی شهر تهران بود. این تحقیق در زمره تحقیقات توصیفی از نوع پیمایشی و در گروه پژوهش های آمیخته (کیفی، کمی)، و از لحاظ هدف، کاربردی بود. در بخش کیفی، با استفاده از روش تحلیل محتوایی و مصاحبه نیمه ساخت یافته با استادان کارآفرینی، تربیت بدنی و مدیران باشگاه ها (15نفر) به روش گلوله برفی به مولفه های مهارت های کارآفرینی دست یافته و براساس آن پرسشنامه مدیران با 51 سوال تنظیم شد. جامعه آماری، باشگاه های ورزشی بودند که 300 باشگاه به روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی انتخاب شدند. در هر باشگاه مدیر پاسخگوی پرسشنامه مدیران، و مشتریان همان باشگاه (میانگین 25 تا 35 نفر) پاسخگوی پرسشنامه استاندارد رضایت مشتری آمریکایی (ACSI) بودند که در مجموع 6338 نفر را تشکیل می دادند. به منظور بررسی روایی، پایایی و برازش متغیرهای پنهان و آزمون فرضیه های پژوهش از روش مدلسازی معادله های ساختاری با به کارگیری نرم افزار Amos استفاده شد. نتایج عاملی تاییدی، روایی، پایایی و برازش متغیرهای پنهان پژوهش را تایید کرد. نتایج نشان داد، مهارت های کارآفرینی (مهارت های شخصی و مهارت های مدیریت کسب وکار) بر میزان جذب مشتری تاثیر معناداری داشت، همچنین متغیر پیشگامی بیشترین تاثیر و پس از آن به ترتیب متغیرهای بازاریابی، استقلال، برنامه ریزی، ارتباطی، تصمیم گیری، مرکز کنترل درونی، تجاری سازی، ریسک پذیری و نوآوری قرار داشت. متغیرهای خلاقیت و توفیق طلبی بر جذب مشتری تاثیر معناداری نداشت.

    کلیدواژگان: جذب مشتری، مهارت های کارآفرینی، مهارت های شخصی، مهارت های مدیریتی
|
  • Amin DehghanGhahfarokhi *, Mahmood Goodarzi Pages 9-21

    The aim of this study was to evaluate the service quality of the Faculty of Physical Education of University of Tehran from higher education students’ perspectives. The statistical population consisted of 100 higher education students of Physical Education Faculty who were divided into two groups based on the difference in their level of expectations: those who had spent one course in this faculty or more courses in this faculty. Sampling was carried out by census sampling method and 90 questionnaires were returned. A researcher-made questionnaire was used which measured service quality in 3 dimensions: educational, research and administrative-student. In the educational sector, SERVQUAL model was used to measure service quality in the five dimensions: assurance, responsiveness, empathy, reliability and tangibles. Research quality services were measured in four dimensions including computer and internet, library, laboratory and research department. Results showed that all educational service quality dimensions were above the average and also were desirable in many cases. Based on SERVQUAL model, tangibles had the highest mean and responsiveness had lowest mean among the educational service quality dimensions. Also, in research service quality sector, all factors were higher than the average. In the administrative-student sector, some cases on service quality were lower than the average contrary to educational and research factors which requires more attention from managers and personnel.

    Keywords: Educational services, physical education, sport sciences, Service Quality, Servqual, University of Tehran
  • Ali Rajabi, Marefat Siahkouhian, Ali Akbarnejad *, Morteza Yari Pages 23-35
    The aim of this study was to compare the effects of two frequencies of equal volume aerobic exercises and detraining following these exercises on resistin and adiponectin levels, hemoglobin glycosylate, insulin resistance and body composition in obese women with type 2 diabetes. 36 obese women with type 2 diabetes were randomly divided into three groups (each group, n=12): 1= LFT, 2= HFT, 3= control. Group LFT and HFT performed 8 weeks of aerobic exercises (LFT=3 sessions and HFT=6 sessions a week, with the same volume) with intensity of 60-75% of maximum heart rate. Blood samples, anthropometric and functional variables were measured at pretest, 48 hours later and two weeks after the last exercise session. Depended t test was used for within-group comparisons and ANCOVA test was used to investigate the differences among the groups. The within-group results showed that after 8 weeks of intervention, weight, body fat, BMI, adiponectin, glucose and glycosylated hemoglobin in LFT group and resistin, insulin, insulin resistance and maximal oxygen consumption in both experimental groups significantly decreased (P<0.05). Also, ANCOVA test results showed a significant difference among all studied groups in all research variables in the posttest (P<0.05) and in the body fat, BMI, adiponectin and insulin resistance in the sustainability stage (P<0.05). Regarding the results of this study, longer exercises can better control type 2 diabetes than repeated short-term physical training especially in obese people.
    Keywords: Adiponectin_Aerobic exercise_frequency of exercises_Obesity_Type 2 diabetes
  • Ahmadali Asefi *, Fatemeh SepahiBadjani Pages 37-45

    The purpose of this research was to investigate the relationship between cultural capitals and girls’ participation in sport. The research method of this study was descriptive correlation conducted as a field study and it was applied in terms of aims. The research population consisted of all girl’s students of high school (N=1030) that 350 students through stratified random sampling method were selected. Measurement tool was a researcher made questionnaire which its face and content validity was investigated by 8 professors and experts of cultural and physical education scope. Also its structural validity was investigated and its reliability was estimated using Cronbach Alpha coefficient (0.84). The data were analyzed in two levels: descriptive statistics (tables, mean and …) and inferential statistics (Kolmogorov Simonov test and spearman rho correlation coefficient).The findings showed a positive significant relationship between cultural capitals and its three dimensions with girls’ participation. Therfore, by enhancing the cultural capitals of girls, girls’ participation in sport can increase.

    Keywords: Cultural Capitals, girls, high school, participation in sport
  • Abdolreza Kazemi *, Thereh Dehesh Pages 47-58
    The aim of this study was to evaluate the effect of high intensity interval training on gene expressions of MST1andMAFbxin EDL muscles of aged C57bl/6 mice. 28 C57bl/6 mice (14 aged and 14 adults) were assigned to two groups of training and control. After one week of familiarization, training groups participated in 4 weeks of high intensity training program. 48 hours after the last training session, the mice were sacrificed, their EDL muscles were extracted. Then, gene expressions of MST1andMAFbxwere measured with Real Time PCR technique. The results showed that aging significantly increased gene expressions of MST1 andMAFbx(P=0.001 and P=0.028 respectively). On the other hand, 4 weeks of high intensity interval training significantly reduced MST1 gene expression (P≤0.05) and insignificantly reduced MAFbx(P≥0.05) in aged mice. Furthermore, decrease of these two genes in adult group was not significant. Also, a significant decrease was observed in EDL muscle weight in aged mice (P=0.032) although high intensity interval training could slow down the atrophy in the aged. In addition, aging and training had an interactive effect (P=0.001) but this interactive effect of these two factors was not observed on MAFbx (P=0.185). Thus, aging is associated with an increase in MST1 andMAFbx geneexpressions which could be possibly involved in muscle mass changes associated with aging. Since high intensity interval training decreases these gene expressions, it can be used to maintain muscle mass in the aged.
    Keywords: aging, high intensity interval training, MAFbx, MST1, sarcopenia
  • MohammadReza Boroumand *, SeyedEmad Hoseini, Ali Afroozeh Pages 59-69

    The aim of this study was to investigate the impact of store atmosphere on Customer's purchase intention of Sport Products. The research method of this study was descriptive correlation and it was applied in terms of the aims. The research population included of all customers of sport products. The Sample size determined 200 customers and research questionnaire was distributed between them purposefully. A researcher-made questionnaire was used which it’s validity and reliability was confirmed. In order to statistical analysis, descriptive statistic and structural equation modeling was used in Amos. The results showed that all aspects of store atmosphere including; cleanliness, music, color, light, layout and temperature had significant effect on Customers purchase intention of Sport Products. It is recommended to Sport Products retailers; store atmosphere integrated with nature of Sport Products to influence the customers and enhance the purchase intention.

    Keywords: Color, Customers of Sport Products, Layout, Music, Purchase Intention, Store Atmosphere, Temperature
  • Peyman Ghasemi, Reza Gharakhanlou *, SeyedAhmad SeyedAliNaghy Pages 70-78

    The AIDS or human immunodeficiency virus syndrome is a disease that occurs in immune system by human immunodeficiency virus (HIV). A large percentage of HIV patients suffer from motor-cognitive impairments such as dementia and motor deficit. One of the reasons of these patients’ cognitive problems is a decrease in brain-derived neurotrophic factor (BDNF). On the other hand, it has been shown that resistance training is an appropriate intervention to increase BDNF. Accordingly, the aim of this study was to investigate the effect of 8 weeks of resistance training on serum levels of BDNF in HIV patients. 18 HIV patients were randomly divided into two groups: control and resistance training (RT). RT group performed resistance training by elastic bands 3 sessions per week. In the first four weeks, there was only RT with elastic bands with the resistance of about 65% one-repetition maximum. The second four weeks included RT with elastic bands and the resistance equal to 75% one-repetition maximum and body weight exercises were added to the training program in the second four weeks. Blood sample were collected from subjects’ vein 24 hours before and 48 hours after the protocol. The serum levels of BDNF were evaluated using ELISA kit. Paired t test was used to determine the changes in the variables (P≤0.05). The serum levels of BDNF significantly decreased in RT group (P=0.01) after the training protocol (about 69%). According to these results, it seems that resistance training is not an appropriate intervention to increase BDNF and improve cognitive disorders in HIV patients.

    Keywords: BDNF protein, HIV, resistance training
  • Masoud Freydoni *, Masoumeh KalatehSeifari Pages 79-87

    The aim of this study was to design a model of the effect of advertisement on brand development in Persepolis club with an emphasis on the mediating role of brand personality. The current study was descriptive and correlation in terms of data collection and application in terms of aims which was conducted as a field study. The statistical population included the whole spectators of one of Persepolis football games who bought the tickets and attended the stadium. 350 spectators were selected by convenience sampling method. The required data were collected with a questionnaire. To designing the items of the questionnaire, studies on advertisement, brand personality and brand development were reviewed. After some consulting meetings were held, the items were checked by research group and the experts’ viewpoints were collected, the questionnaire was designed. Content and construct validity were used to measure the validity of the items. Content validity was determined and approved by a group of academic experts. Construct validity was conducted using exploratory factor analysis and confirmatory factor analysis so that KMO was more than 0.80. Also, the reliability of items was approved by Cronbach’s alpha coefficient. Structural equation modeling was used to analyze the data. The results showed that advertisement had the impact factor (0.51) on brand development and (0.55) on brand personality. Also, the impact factor of brand personality on brand development was (0.59). Finally, given the findings resulted from this model, managers and marketers of sport clubs are recommended to discover those factors influencing brand personality and to pay attention to advertising techniques for brand development.

    Keywords: advertisement, brand development, Brand personality, Persepolis club, sport marketing
  • Ali Saydi, Dariush SheikholeslamiVatani * Pages 89-103

    This study aimed at evaluating the effect of 12 weeks of resistance training with high and moderate intensities on metabolic control in type 2 diabetic men.32 men with type 2 diabetes (mean age of 47.98±1.94 years) were randomly divided into three groups: moderate intensity (12 weeks of resistance training with 60-65% of one repetition maximum, 3 sets with 12 repetitions), high intensity (12 weeks of resistance training with 80-85% of one repetition maximum, 4 sets with 7 repetitions) and the control (no training).Blood samples were collected before and after the training program after 10 hours of overnight fasting. The ANOVA with repeated measures (within-group and between-group interactions) was used for data analysis. Insulin resistance, triglyceride and BMI did not change significantly.Glycated hemoglobin, LDL, HDL, body fat percent and muscular strength significantly improved in the experimental groups in comparison with the control group. FGF21 significantly increased in both experimental groups in the posttest and this increase was significant in comparison with the control group.Overall, it can be stated that resistance training, particularly resistance training with higher intensity, has a significant role in improving glycemic and lipid profiles in patients with type 2 diabetes.

    Keywords: FGF21_Glycated hemoglobin_insulin resistance_Type 2 diabetes
  • Mahsheed Farzan *, Zahra HajiAnzahai, Zinat Nikaein, Yousef Bagheri Pages 105-115

    This study aimed at determining developmental strategies of fencing in Iran with SWOT analytical method. The method was descriptive-survey. The statistical population consisted of 60 fencing experts from province, country, international and global levels. A researcher-made questionnaire was used in this study. To quantitatively analyze the data and to have more accurate access to data, library and internet reviews were used and the questionnaire was designed in four areas to identify strengths, weaknesses, opportunities and threats using the viewpoints of the strategic committee on SWOT by Delphi method. The questionnaire was confirmed by some fencing professors and experts. All statistical calculations were performed through SPSS software at 0.05 level. The results showed that Fencing Federation should use defensive strategies and develop strategic plans such as the design and development of sport facilities appropriate for fencing with regard to the analytical, social and cultural requirements so that it can lower the weaknesses and avoid threats.

    Keywords: developing strategy, Fencing Federation, SWOT Analysis
  • Samaneh JamaliNeghad, Mandana Gholami *, Hossein AbedNatanzi Pages 117-128

    Inflammatory factors have a major role in developing different types of cancer and cancer related cachexia. In contrast, training can exert anti-inflammatory effects. Therefore, the aim of the present study was to investigate the effect of 4 weeks of continuous and interval training on levels of MCP-1 in serum and muscular tissue of female mice with breast cancer. 32 female balb/c mice were randomly divided into four groups: control, tumor control, continuous training + tumor and interval training + tumor. In order to induce breast tumor, MC4-L2 cell line was injected into mice. Moderate intensity continuous and interval training were conducted for four weeks and five sessions per week. 48 hours after the last training session, blood samples were collected and the gastrocnemius muscle was separated to determine the levels of MCP-1 by ELIZA method. Moreover, tumor volume was measured by digital caliper. Data were analyzed by SPSS software and one-way analysis of variance test and Tukey post hoc test. Results indicated significant decrease of serum MCP-1 levels in continuous and interval training groups and also significant decrease of MCP-1 in gastrocnemius muscle tissue of interval training group compared with tumor control group (P<0.05). In addition, tumor volume indicated significant decrease in both training groups compared with tumor control group (P<0.05), but continuous and interval training did not affect gastrocnemius muscle weight (P>0.05). With regard to the present findings, the positive role of training in tumorous mice may be exerted partly by mediating inflammatory factors such as MCP-1.

    Keywords: cachexia, cancer, MCP-1, tumor volume
  • Amir Ghanbarpour *, Nasser Bai Pages 129-141

    The aim of this study was to identify the effect of perceived organizational support on job outcomes of Golestan province physical education teachers. Yavas and Babakus (2009) perceived organizational support and Karatepe (2012) job outcomes questionnaires were used. The statistical population consisted of 650 physical education teachers in Golestan province and 250 teachers were selected as the statistical sample. Structural equation modeling with LISERL 8.8 were used to analyze data and identify the effects of variables. Result showed that the effect of perceived organizational support on job satisfaction (β=0.46, t=6.47) and job performance (β=0.46, t=5.97) was positive and significant in physical education teachers. Also, the effect of perceived organizational support on job burnout was negative and significant in these teachers (β= -0.36, t= -4.94). That is to say the more the organizational support of teachers, the less their job burnout will be. These findings suggest that managers of education offices should support physical education teachers as actors who have an important role in developing public health.

    Keywords: burnout, job performance, Job Satisfaction, organizational support, Structural Equation
  • Asghar Iranpour, Lotfali Bolboli *, Salim Vahedinamin Pages 143-155
    The aim of this study was to investigate different effects of short-term aerobic exercises in land and water environments on blood pressure controlling mechanisms. 30 healthy young men were selected as study subjects. Then, all subjects were randomly divided into study groups (control group: mean ± SD, age 26.8 ± 1.39 years, land aerobic exercise group: 25.9 ± 1.85 years and water aerobic exercise group: 26.4 ± 1.71 years). The intervention groups participated in aerobic exercises in land and water with an intensity of approximately 70% of heart rate reserve for 3 weeks with consecutive daily sessions. All parameters of heart rate variability, plasma electrolytes and blood pressure were measured in the pretest and after exercise intervention. In order to compare differences through research stages, one-way ANOVA was used. The results showed that aerobic exercise in land environment made a significant difference in the parameters of heart rate variability (P=0.01) and insignificant difference in plasma electrolytes and blood pressure compared with the control group (P≥0.05). But, aerobic exercise in water environment showed no significant difference in heart rate variability, plasma electrolytes and blood pressure (P≥0.05). In general, it can be concluded that the aerobic exercise in land is likely to affect the blood pressure levels through the path of the nervous control. However, little control of blood pressure levels following aerobic exercise in water cannot be attributed to neural changes and plasma electrolytes, and there may be other influential factors in this regard that need further investigation.
    Keywords: aquatic training, autonomous heart system, blood pressure, land training, plasma electrolytes
  • Akram Hosseini *, Ebrahim Alidoust Pages 157-168

    The aim of this study was to evaluate the effect of entrepreneurial skills of managers on customer attraction in Tehran private sports clubs. This study was descriptive-survey and mixed (qualitative - quantitative) and applied in terms of aims. In the qualitative section, the entrepreneurship skills components were achieved by content analysis and semi-structured interviews with entrepreneurship and physical education professors and club managers (15 subjects) using snowball method and then managers questionnaire was designed with 51 items. The population consisted of the sport clubs and 300 clubs were selected by stratified random sampling method. In each club, the manager responded to the managers questionnaire and the clients of the same club (average 25-35 subjects) responded to the American Customer Satisfaction Standard Questionnaire (ACSI) (N=6338). Structural equation modeling was used to examine validity, reliability and fitness of latent variables and to test research hypotheses with Amos software. The results of confirmatory factor analysis confirmed the validity, reliability and fitness of latent variables. The results showed that entrepreneurial skills (personal skills and business management skills) had a significant effect on customer attraction. Also, the pioneer variable had the highest effect and the variables of marketing, independence, planning, communication, decision making, center of internal control, commercialization, risk taking and innovation respectively occupied other places. The variables of creativity and success had no significant effects on customer attraction.