فهرست مطالب

نشریه مطالعات معرفتی در دانشگاه اسلامی
پیاپی 81 (زمستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/12/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • صفحات 580-582
  • یاسر ملکی*، امیر جودوی، غلامحسین خسروپناه صفحات 583-602
    هدف

    هدف این مقاله، تدوین راهکارهای تحول علوم انسانی از طریق مطالعه هدفمند روی مضامین اصلی انسان شناسی قرآنی بود.

    روش

    این تحقیق از نوع کیفی است و به روش تحلیل محتوای مضمونی و همچنین تحلیل عقلانی و استنتاجی انجام شده است.

    یافته ها

    در پاسخ به پرسش تحقیق؛ یعنی ویژگی ها و مضامین اصلی انسان در قرآن، یافته هایی شامل طبع دوگانه، میل به بی نهایت، هویت فازی، کل منسجم، شرف ذاتی، سرشت جهت دار، لوح مکتوب، رسالت آفرینشی، کنش ممتاز، خرد قدسی، اراده نافذ، آزادی معنوی و نیاز به راهنما به دست آمد و مبتنی بر آن، دلالتهای فلسفی برآمده از آن یافته ها، استنتاج شد.

    نتیجه گیری

    در تحول علوم انسانی، استناد و تکیه به انسان شناسی قرآنی و استفاده از تجارب مفید جهانی، ضروری است. با الهام از آموزه های قرآنی می توان به ویژگی ها و ابعاد خاص و منحصر به فردی نایل شد که جز در آموزه های وحیانی یافت نمی شود. بر این اساس، دلالتهایی برای کاربست تحول قابل ارائه است که شامل دلالتهای فلسفی و مطالعاتی است.

    کلیدواژگان: انسان شناسی قرآنی، تحول علوم انسانی، قرآن کریم
  • فتحیه فتاحی زاده، فرشته معتمد لنگرودی* صفحات 603-624
    هدف

    تکنیک روش تحلیل محتوا از جمله مطالعات میان رشته ای علوم قرآن و حدیث در دوره اخیر است که از حوزه علوم اجتماعی به عرصه مطالعات قرآنی- حدیثی راه یافته و با هدف ارائه چارچوب منسجم و مدل منطقی در مطالعات با شیوه تحلیلی- ساختاری، متون دینی را پردازش می کند. این مقاله در سه بخش اصلی به معرفی، مبانی و کارکردهای روش تحلیل محتوا در مطالعات متون دینی به عنوان یکی از ظرفیتهای مطالعات میان رشته ای علوم قرآن و حدیث پرداخته است.

    روش

    این مقاله با بهره گیری از روش توصیفی- تحلیلی، ظرفیتها و کارکردهای روش تحلیل محتوا را در مطالعات علوم قران و حدیث بررسی کرده است.

    یافته ها و نتیجه گیری

    مهم ترین یافته های این مطالعه از رهگذر استخراج مبانی مطالعات میان رشته ای تحلیل محتوا این است که روش تحلیل محتوا از دو مبنای خاص روش شناختی و معرفت شناختی برخوردار است. کثرت گرایی و ترکیب همگرایانه از مهم ترین مبانی روش شناختی روش تحلیل محتواست. همچنین پرهیز از یکسونگری در قبال پدیده ها و متون، از جمله مبانی معرفت شناختی مطالعات میان رشته ای تحلیل محتواست. کاربست این روش در متون دینی دارای کارکردهای متنوعی از جمله تنقیح مطالب، پایایی، تقلیل گرایی، نگرش چند سطحی، لایه شناسی متون، مقایسه متون مشترک و از همه مهم تر، تخریج مدل منطقی است که از طریق این کارکردها می توان مطالعات میان رشته ای در علوم قرآن و حدیث را توسعه و تعمیم بخشید.

    کلیدواژگان: تحویل نگری، کثرت گرایی، تحلیل محتوا، انسجام، تقلیل گرایی، مدل سازی
  • سیامک جعفرزاده*، صفدر محمدی صفحات 625-646
    هدف

    اسلام دین فطرت است به همه نیازهای جسمانی و روانی انسان توجه دارد و بر نیاز جنسی نیز تاکید دارد. نگرش اسلام به غریزه جنسی، منفی نیست؛ بلکه بر ارضای درست آن تاکید شده است. پژوهشها نشان داده است که سرکوبی این غریزه یا انحراف در ارضای آن، مشکلات و بیماری های روحی و روانی و جسمی زیادی در پی دارد. یکی از اهداف این پژوهش، معرفی بحرانهای معرفتی و تاثیر آن بر گرایش جوانان به جرایم منافی عفت برای ارائه راهکارهای دینی به منظور مبارزه با آن بود.

    روش

    در این تحقیق با روش تحلیلی- توصیفی، تلاش شد به علل گرایش جوانان به جرایم جنسی از منظر آیات قرآن و احادیث پرداخته شود.

    یافته ها و نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که بیشترین عامل گرایش جوانان به جرایم منافی عفت در دو برهه زمانی قبل و بعد از ازدواج، ضعف ایمان است و چنانچه شخص از ایمان کافی برخوردار باشد، سایر عوامل مانند عوامل فردی و اجتماعی، تاثیر چندانی در پیدایش این مشکل نخواهند داشت. در غیر این صورت، ضعف اخلاقی، خلا عاطفی و ضعف فرهنگی در گرایش جوانان به جرایم منافی عفت سهیم خواهند بود.

    کلیدواژگان: روابط، ناسالم، جوانان، جرم، عفت
  • محمدرضا یوسف زاده*، داود میرزایی فر صفحات 647-670
    هدف

    نظامهای آموزشی جهان و از جمله کشور ما، با چالشها و مسائل نوینی روبه روست. یکی از این چالشها، بحث تفکیک جنسیتی یا آموزش تک جنسیتی است. هدف این پژوهش، بررسی ضرورت، مبانی فیزیولوژی، زیست شناختی و جامعه شناختی تفکیک جنسیت در آموزش بود.

    روش

    روش پژوهش سنتزپژوهی بود.

    یافته ها

    بر اساس مبانی فیزیولوژی، زیست شناختی و جامعه شناسی، طرفداران آموزش تک جنسیتی معتقدند که باید در آموزش، تفکیک جنسیتی صورت گیرد و در این راستا به تفاوتهای دختران و پسران در زمینه های مختلف اشاره می کنند. مهم ترین دلایل آنان در این زمینه، تقویت خودپنداره تحصیلی، سبک نوشتار متفاوت و نابرابر دختران و پسران، تفاوت در ماهیت مشارکت، تفاوت در حس تعلق و دلبستگی تحصیلی، اهمیت وابستگی برای دختران و رقابت برای پسران و خودآگاهی بدنی بیشتر دختران بود.

    نتیجه گیری

    هر یک از حامیان دو رویکرد تک جنسیتی و مختلط، برای دفاع از موضع خود دلایلی رقیب ارائه کرده اند. تصمیم سازی در این خصوص، وامدار علل و عوامل مختلفی است؛ اما این پژوهش بر اساس مبانی نظری و پیشینه های بررسی شده، بر تفکیک جنسیت تاکید دارد و تفکیک را از عوامل اصلی در بهبود آموزش و یادگیری تلقی کرده است.

    کلیدواژگان: تفکیک جنسیت، مبانی فیزیولوژی تفکیک، مبانی زیست شناختی تفکیک، مبانی جامعه شناختی تفکیک
  • حیدر همتی*، محسن قمی صفحات 671-686

    تمدن سازی دینی مبتنی بر معرفت دینی و انسان مومن کنشگر تمدن ساز است.

    هدف

    بررسی و تبیین شاخصه های تمدن ساز در اصول اعتقادی، از منظر آیت الله خامنه ای بوده است.

    روش

    روش تحقیق، توصیفی و تحلیلی بوده که با استفاده از بیانات آیت الله خامنه ای، به روش اسنادی و کتابخانه ای گردآوری شده است.

    یافته ها

    نقد رویکرد انتزاعی به توحید و صفات الهی و توجه به امتداد اجتماعی و سیاسی توحید، جهان شناسی توحیدی و خلیفه اللهی انسان در تمدن سازی، ارتباط میان آبادانی دنیا و آخرت، ارتباط میان رسالت انبیا و روش تربیتی آنها با تمدن سازی، نگرش سیاسی و اجتماعی به جایگاه امامت و ارتباط میان انتظار و تمدن سازی، از شاخصه های این نگرش است.

    نتیجه گیری

    منظومه اصول اعتقاد دینی آیت الله خامنه ای، معطوف به عینیت و نقش آفرینی در تمدن سازی است و تمدن سازی، کنشی برآمده از اعتقادات و از تکالیف انسان مومن است. پیشنهاد شده دروس معارف، مطابق با این نگرش، طراحی و آموزش داده شود.

    کلیدواژگان: تمدن، اصول اعتقادی تمدن ساز، توحید تمدن ساز، آیت الله خامنه ای، الهیات تمدنی
  • سیدمحمدحسین هاشمیان، حمید پارسانیا، سیدمهدی سیدمحسنی باغسنگانی* صفحات 687-706
    هدف

    مسئله این مقاله، استخراج رهنمودها و دلالتهای نظریه جهان اجتماعی منبعث از حکمت صدرایی در نقد و بازسازی نظریه گفتمان لاکلا و موفه بود. بدین منظور، به بازخوانی و بازسازی تحلیل گفتمان در افق تفکر صدرایی و مبتنی بر نظریه جهان های اجتماعی پارسانیا پرداخته شد؛ به نحوی که ویژگی های کاربردی آن حفظ شود. ابتدا به تبیین تحلیل گفتمان به طور عام و تشریح دیدگاه های لاکلا و موفه به طور خاص پرداخته و در ادامه ضمن تشریح نظریه جهان های اجتماعی پارسانیا، دلالتهای آن در این زمینه استخراج و بر اساس آن به بازسازی تحلیل گفتمان پرداخته شد.

    روش

    روش تحقیق در معرفی و گردآوری نظریات، کتابخانه ای و اسنادی و در استخراج رهنمودهای جهان اجتماعی، دلالت پژوهی بود.

    یافته ها

    رهنمودهایی که نظریه صدرایی جهان اجتماعی برای بازسازی تحلیل گفتمان در اختیار ما قرار داد و دلالتهایی نظیر توضیح چگونگی فرایند اتحاد افراد انسانی با گفتمان، معرفی و ظرفیتهای عالم خیال در تبیین تنوع گفتمانها، تبیین اختیار انسان و نقد نفی سوژگی در تحلیل گفتمان، تبیین لوازم و مناسبات بین معانی، انگاره فطرت و هویت مستقل فرد و تبیین نقش او در تغییر و تحول گفتمانها.

    نتیجه گیری

    بر اساس این دلالتها ملاحظه شد که از یک سو، تحلیل گفتمان، تجربیات انضمامی خود را در مطالعه نظامهای معنایی اجتماعی در خدمت توسعه نظریه جهان های اجتماعی قرار داد و از سوی دیگر، نظریه جهان های اجتماعی، اشتباهات معرفتی و نقایص فلسفی نظریه گفتمان را بازسازی کرد.

    کلیدواژگان: تحلیل گفتمان، جهان های اجتماعی، لاکلا و موفه، پارسانیا، علوم اجتماعی اسلامی
  • شهرام داراب پور، مهدی مهریزی*، سیدمحمدعلی ایازی صفحات 707-722
    هدف

    مسئله اصلی این تحقیق، استخراج و بررسی و نقد آرا و شبهات حدیثی منتقدان حدیث شیعه در ایران معاصر است.

    روش

    روش تحقیق، اسنادی- تحلیلی است. با مراجعه به آثار و کتب موجود منتقدان حدیث شیعه، آرای حدیثی این جریان به دست آمد و با رجوع به منابع اصیل و احادیث کتب معتبر بررسی و نقد شد.

    یافته ها

    منتقدان حدیث شیعه، جریانی اند که با شعار بازگشت به قرآن، مبارزه با خرافات و کم رنگ کردن نقش سنت و روایات در هندسه مسائل دینی در ایران شکل گرفتند. این گروه از سویی بر اساس مبانی فکری خاص خود، بسیاری از عقاید و اعمال رایج شیعیان را شرک دانسته و از جهتی دیگر، نظر متفاوتی با سایر علمای شیعه در مورد مولفان کتب روایی داشتند. همچنین با استفاده خاص خود از معیارهای مشهور نقد محتوایی حدیث، جوامع روایی شیعه را نقد کرده اند.

    نتیجه گیری

    با مراجعه به کتب معتبر رجالی، مشخص شد که دیدگاه منتقدان حدیث شیعه درباره مولفان کتب حدیثی شیعه، بی اساس و فاقد پشتوانه علمی است. در نقد روایات کتب حدیث شیعه نیز این گروه، از طرفی قواعد فقه الحدیثی برای فهم صحیح محتوای روایات به کار نگرفته اند و از سویی، در انتساب حدیثی به ضعف، معیار تشخیص حدیث صحیح و ضعیف را بین متقدمان و متاخران در نظر نگرفته ا ند.

    کلیدواژگان: حدیث، منتقدان حدیث شیعه، شبهات حدیثی
  • علی شیاری*، محمد مهدی فرهنگی صفحات 723-744
    هدف

    پژوهش حاضر درصدد پاسخگویی به این سوال بود که اساسا سیاست چه تاثیری بر روند توسعه سیاسی و به دنبال آن، تحقق جامعه مدنی منتج از آن در ایران داشته است.

    روش

    در این تحقیق از روش کیفی برای سنجش فرضیه پژوهش استفاده شد تا مفاهیم سیاسی، فرهنگی و اجتماعی در بافت طبیعی خود بررسی شوند. ماهیت تحلیلهای پژوهشگر در این رویکرد، بیشتر مبتنی بر سعی در توصیف و تحلیل موضوع بوده است.

    یافته ها

    وابستگی دولت به نظام ایل تباری، رویکرد مبتنی بر تابعیت(قیم مآبانه) به آحاد جامعه، هم پذیری، عدم تکثرگرایی و روشنفکری معیوب ناشی از روشنفکران ناکارامد، از جمله علل عمده و موثر در عقیم ماندن فرایندهای توسعه سیاسی و به تبع آن، عدم تحقق جامعه مدنی در ایران بوده است که یا بر دولت تحمیل شده یا به عنوان سیاست متخذه از سوی آن در کشور اعمال شده و عرصه فعالیت و تلاش دولت را به منظور تحقق توسعه سیاسی در کشور محدود کرده است.

    نتیجه گیری

    با در نظر گرفتن یافته ها%

    کلیدواژگان: سیاست، توسعه سیاسی، دولت، جامعه مدنی، دگرپذیری، هم پذیری، تکثرگرایی
  • محمدرضا بهدار*، مهدی زارع صفحات 745-762
    هدف

    همواره شناسایی و تحلیل واقع گرایانه عوامل دخیل در تحقق وحدت امت اسلامی، دغدغه و اهتمام مصلحان و متفکران مسلمان بوده است. هدف از این تحقیق، بازخوانی و تحلیل عالمانه عوامل وحدت آفرین با خوانش شخصیت بی نظیری همچون امیرالمومنین(ع)، بود.

    روش

    در این نوشتار با بهرمندی از کلام و سیره عملی امام علی(ع) به توصیف و تحلیل یکی از عوامل ایجاد وحدت؛ یعنی عدالت و راهکارهای آن پرداخته شد.

    یافته ها

    در این تحقیق مولفه های وحدت زا حول محور عدالت ارزیابی شدند که عبارتند از: تشکیل حکومت عادلانه، برخورداری از قوانین عدالت محور، وجود حاکم عادل و ایجاد روحیه عدالت پذیری در جامعه.

    نتیجه گیری

    شهد شیرین وحدت از جام زلال عدل تراوش می کند و انتشار آن، جوامع و ملل را به سعادت و شیرین کامی می رساند.

    کلیدواژگان: امیرالمومنین علی(ع)، عدالت، عدل، امت واحده، وحدت اسلامی
  • عبدالرضا لطفی*، رضا دهقانیان صفحات 763-778

    قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به عنوان عالی ترین سند حقوقی کشور، اساس تهیه، تنظیم و نگارش قوانین دیگر است و اصول سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، روابط خارجی، ساختار و حدود قدرت سیاسی را تعیین کرده و ضامن حقوق شهروندی است.

    هدف

    هدف از نگارش این مقاله، بررسی اصول بنیادی قانون اساسی در حوزه ملت با عنوان اصل برابری مردم در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران بود.

    روش

    روش مقاله، توصیفی تحلیلی است. یافته ها: قانون اساسی به عنوان ثمره انقلاب اسلامی مردم ایران با رهبری امام راحل، موکدا به حقوق اساسی مردم و ملت ایران توجه ویژه کرده و با تاکید بر اصل تساوی و برابری مردم در برابر قانون، از اعطای امتیازات واهی و غیر قانونی به طبقه یا قشر خاصی از مردم نهی کرده است.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش حکایت از آن دارد که همه افراد جامعه مطابق قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در شمول و اجرای قانون نسبت به آنها برابر است؛ اما توجه به این نکته ضروری و بسیار حائز اهمیت است که برابری حقوق و تکالیف افراد یک اجتماع در شرایط مساوی به لحاظ عدم امکان ایجاد شرایط یکسان میسر نخواهد بود. با این حال، ملاک بنیادین در اصل برابری در صورت یکسان بودن شرایط همه افراد ملت در شمول قانون، برابری همه مردم در برابر قانون است.

    کلیدواژگان: قانون اساسی، اصل برابری، حق و تکلیف، حقوق شهروندی
  • داوود رنجبران* صفحات 779-798

    مطالعه و بررسی ظرفیتهای فکری، فرهنگی ایرانیان که به عنوان مجوس در میان مسلمانان شناخته می شوند، علاوه بر فایده علمی، می تواند نتایج فقهی و حقوقی نیز داشته باشد.

    هدف

    هدف این پژوهش، بررسی و تبیین و اثبات باور به توحید در میان ایرانیان باستان با استفاده از منابع اسلامی، تاریخی و فقهی بود.

    روش

    روش این پژوهش، مطالعه کتابخانه ای از طریق اسناد و مدارک مکتوب اسلامی و تحلیل آنهاست.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد در قرآن، روایات، منابع تاریخی و فقهی مسلمانان، ایرانیان زردشتی دارای جایگاه اهل کتاب اند.

    نتیجه گیری

    بررسی ها نشان می دهد قبل از ورود اسلام به سرزمین ایران، ایرانیان با دعوت زردشت به خداوند یکتا ایمان آورده بودند و در مکه به انجام آیین مذهبی می پرداختند. زردشت، دارای کتاب آسمانی بوده که بخشهایی از آن از بین رفته و به لحاظ انحراف به وجود آمده پس از او، آثار اعتقاد به ثنویت در میان ایرانیان نمودار شد.

    کلیدواژگان: مجوس، اهل کتاب، زردشت، توحید، جزیه
|
  • Pages 583-602
    Objectives

    Compilation of course of action of human sciences changes can be achieved by purposive study on Quranic major anthropology contents.

    Method

    This is a qualitative research and we apply matter analysis methods and also intellectual and reasoning analytical methods.

    Results

    In order to answer the major question of this research (namely characteristics and major human contents from Quranic view) findings include: dual nature-desire to infinity-graded identity-coherent, total-honored nature-directed nature-written tablet-creative mission-premier action-holy intellect-influence will-spiritual freedom and need to leader based on philosophic reasoning.

    Conclusion

    For changing human arts supporting Quranic anthropology and using worldwide helpful experiments is essential. With inspiration from Quranic doctrine we can reach to unique and special dimension of human characteristics that could be find only in inspiration doctrine.So the most important reasons for applying human art changed are presented here.

    Keywords: quranic anthropology, human sciences changes-holly quran
  • Pages 603-624
    Objectives

    The technique of content analysis methodology is considered as an interdisciplinary study of Quranic and Hadith sciences in the recent period, which has come from the field of social sciences in the field of Quranic-etymological studies. In order to provide a coherent framework and logical model in studies with analytic- The structure of religious texts is being processed. This paper, in three main sections, introduces the foundations and functions of the content analysis method in religious texts studies as one of the interdisciplinary capacities of Quran and Hadith sciences. 

    Method

    This paper, using descriptive-analytical method, studies the capacities and carers of the method of content analysis in the studies of Quranic and hadith sciences.  Results and

    Conclusion

    The most important findings of this study, through the extraction of the foundations of interdisciplinary study of content analysis, are that content analysis method has two specific methodological and epistemological bases. The pluralism and the convergent combination of the most important methodological foundations of the content analysis method, as well as the avoidance of one-way relation to phenomena and texts, are the epistemological foundations of interdisciplinary content analysis. The application of this method in religious texts has a variety of functions, including compilation, reliability, reducibility, multilevel attitude, laminarogy of texts, and comparison of common texts and, most importantly, the degradation of the logical model through which interdisciplinary studies in science The Quran and hadith have been developed and generalized.

    Keywords: delivery, pluralism, content analysis, cohesion, reductionism, modeling
  • Pages 625-646
    Objectives

    Islam is the religion of nature, which focuses on all human physical and mental needs, and emphasizes the need for sexuality.Sexual instinct must be guided, as well as other fundamental tendencies in humans, in order to be healthy and free of extremes.Research has shown that the repression of this instinct, or the diversion into its satisfaction, has many mental and psychological problems.  One of the goals of this research is to introduce epistemic crises and their impact on the tendency of young people to commit crimes of chastity to present religious solutions to combat it.

    Method

      Analytical method -description, has been tried tendency of young people to sexual offenses from the perspective of Quran and traditions.Results and

    Conclusion

    The results show that the most tendency of young people to commit crimes against chastity in two periods before and after marriage is weakness of faith, and if a person has sufficient faith, other factors such as individual and social factors will not have much effect on the problem, otherwise moral weaknesses, emotional weaknesses, and cultural weaknesses will all contribute to the tendency of young people to commit crimes of deprivation.

    Keywords: relationships, Unhealthy, Youth, crime, Chastity
  • Pages 647-670
    Objectives

    Educational systems of the world, including system of our country, are faced with new challenges and issues.One of these challenges is the challenge of gender segregation or single-sex education. The purpose of this study is to investigate the Physiological, Biological and Sociological Foundations of Gender segregation in Education.

    Method

    The method used in the present study is synthesis research method.

    Results

    Advocators of single-sex education believe that the Gender segregation should be done in Education based on Physiological, Biological and Sociological Foundations and in this regard, they point to the differences between girls and boys in different areas. The most important reasons are the Strengthening academic self-concept, Different and unequal style of writing girls and boys,   Differences in the nature of participation, Difference in sense of belonging and academic affiliation, the importance of affiliation for girls, the importance of competition for boys and the physical self-awareness of girls.

    Conclusion

    Each of the proponents of single-sex and mixed approaches presents their competing reasons. Decision making in this regard is due to various causes and factors therefore, but this research based on theoretical, experiential findings emphasizes on gender segregation, because gender segregation can lead to the improvement of learning and instruction.

    Objectives

    Educational systems of the world, including system of our

    Keywords: gender segregation, physiology foundations of segregation, biology foundations of segregation, sociology foundations of segregation
  • Pages 671-686

    Religious civilization-building is based on religious knowledge and attempts of an active civilization- building pious man.

    Objectives

     The goal of the research is examining and explaining civilization-related parameters in the theological precepts from the perspective of Ayatollah Khamenei.

    Method

    The methodology is descriptive and analytical research which resorts to Ayatollah Khamenei’s speeches and data is collected through library resources and documentary research.

    Results

    Criticizing abstract approach towards monotheism, divine attributes, considering social and political expansion of monotheism, monotheistic cosmology and man as vicegerent of God in civilization-building, the relations between the prosperity of this world and the hereafter, the relations between the mission of the prophets and their educational method towards civilization-building, political and social attitude towards imamate and the relations between awaiting and civilization-building are parameters of such perspectives.

    Conclusion

    Ayatollah Khamenei’s perspective towards the precepts of theology of religions focuses on objectivity and having a role in civilization-building resulted from beliefs and duties of a pious man.

    Keywords: civilization, theological precepts of civilization-building, civilization-building monotheism, ayatollah khamenei, civilizational theology
  • Pages 687-706
    Objectives

    The issue of this paper is to extract the guidelines and implications of the social world theory derived from Sadra's wisdom in criticizing and rebuilding the theory of Lacla and Mouffe's discourse.The research is to review and rebuild discourse analysis in Sadra's thinking horizons and based on the theory of social worlds of Parsania Master, in order to preserve its functional features. To this end, we first explicitly explained the discourse analysis in general and described the views of Lacla and Mouffe, and further elaborated on the theory of social universe of Professor Parsania, we extracted the implications of this in the field and it was based on the reconstruction of discourse analysis.

    Method

    We introduced and compiled theories, libraries and documents, and extracted the guidelines of the social world. The practice of extracting and borrowing the guidelines from a particular philosophy or theory or framework in another is called research denomination.

    Results

    The findings of the research included the guidelines that provided Sadae's theory of the social world to rebuild discourse analysis. The implications of explaining how the process of unity of human beings with the discourse, the introduction and capacities of the imaginary world in explaining the diversity of discourses, the explanation of human discourse and the critique of negation of subjectivity in discourse analysis, the explanation of supplies and the relationship between meanings, the notion of nature, and the individual's individual identity And explaining his role in the transformation of discourses.

    Conclusion

    On the basis of these implications, it was observed that from one analysis of discourse, its concrete experiences in the study of social semantic systems served the development of the theory of social worlds and, on the other hand, the theory of social worlds of epistemic errors and Philosophical defects rebuild the theory of discourse.

    Keywords: discourse analysis, social universities, lacla, moufa, parsan, islamic social sciences
  • Pages 707-722
    Objectives

    The aim of this study is to evaluate the criticism ideas and contemporary doubt-dissension of tradition criticizers of Shia in Iran.

    Method

    Methodology of the study is based on analytical documents and referring to the literatures of those criticizers, and the idea derived from them, and also by referring to the original texts, and traditions derived from valid books.

    Results

    Shia’s criticizers are those which their slogan is “to refer to Quran”, defending against superstition, lowering down the effect of custom and tradition in the religious fields in Iran. This group, in one hand considers the most of the ideas of Shia’ as duality, and on the other hand, they have different idea about authors of traditional books compared with that of Shia’ scientists. In addition, they criticize narrative references of Shia based on their famous tradition criticism references. 

    Conclusion

    Referring to the distinguished men’s book revealed that the idea of Shia’s tradition-criticizers against the authors of Shia’s tradition books is baseless and without scientific basis, because they don’t apply the principle rules of “Religious jurisprudence of tradition”, and they don’t consider the priority of narrators, and criterion for the evaluation of accuracy of the traditions.

    Keywords: hadith_criticizers of tradition ( hadith)_doubt-dissension of tradition
  • Pages 745-762
    Objectives

    It is always a realisticidentification and analysis of the factors contributing to the realization of the unity of the Islamic ummah for Muslim recruits and thinkers, it is a matter of concern and concern; undoubtedly, to achieve the convergence and solidarity of the Islamic ummah .reading and analyzing the unifying factors From the perspective of the distinguished personality such as amir al-mu'minin Ali (Peace be upon him), It will be very important and plausible.

    Method

    For this purpose, in this paper, by describing and analyzing one of the factors of creating unity, namely, justice and strategies that are working in this field, with the help of his word and practice, he has been dealt with.

    Results

    In this research, the unifying elements that have been evaluated around the justice axis are: Establishing a just government, having rules justly, having a fair ruler And the creation of justice discourse in society.

    Conclusion

    The authors of the survey conclude that sweet nectar of unity is drived from justice and brings happiness and sweetness to communities and nations.

    Keywords: amir al-mu'minin ali (peace be upon him), justice, united nation, islamic unity
  • Pages 763-778

    The constitution of the Islamic Republic of Iran, as the highest legal document of the country, is the basis for the preparation, formulation and writing of other laws and defines the principles of political, cultural, economic, foreign relations, structure and limits of political power and guarantees the rights of citizens.

    Objectives

    In this research, it is tried to examine the fundamental principles of the constitution in the area of ​​the nation as the principle of equality of people in the constitution of the Islamic Republic of Iran.

    Method

    Descriptive-analytic method. 

    Results

    The constitution, as the result of the Islamic Revolution of the people of Iran, led by Imam Khomeini (P.B.U.H), urgently paid special attention to the fundamental rights of the people and people of Iran, emphasizing the principle of equality and equality of people against the law, the granting of privileged and unlawful privileges to the class or A certain group of people has been forbidden.

    Conclusion

    The results of this study indicate that, unlike most systems in the world, all people of the society are equal to the constitution of the Islamic Republic of Iran in terms of the inclusion and enforcement of the law, and, after forty years since the victory of the Islamic Revolution, this equality and equality are more than Considered beforehand and based on available documentation, violators of laws without political and social considerations are being treated equally and decisively by regulatory agencies.

    Keywords: constitution, principle of equality, rights, duties, citizenship rights
  • Pages 779-798
    Objectives

    The main theme of the article is to analyze and describe believe to Divine Oneness (Unity)   among Iranians before Islam based on Islamic history and resources.

    Method

    The method of the present study is library and analyzing the Islamic documents and references.

    Results

    The findings of the research indicated that according to Islamic history Zoroastrian Iranians are categorized as followers of the book.

    Conclusion

    The author of the research concludes that Iranians have been the followers of unique god before the entrance of Islam to Iran. They have accepted the teachings of the prophet Zoroaster. His message is inviting people to accept the Unity and he is the prophet of the Devine revealed book which is remained among the followers excluding some missing parts and because of some deviations the believe to dualism spread  among Iranians.

    Keywords: mazdakian, followers of the book, zoroaster, unity (divine oneness), jizyah