فهرست مطالب

نشریه زمین شناسی کاربردی پیشرفته
سال نهم شماره 34 (زمستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/11/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محی الدین محمدپور، خالد الله ویسی، عباس بحرودی* صفحات 374-391

    منطقه جبال بارز در کمربند ماگمایی ارومیه - دختر قرار دارد و کانه زایی های مس پورفیری موجود در منطقه ارتباط زیادی با گسل ها و توده های نفوذی گرانیتوئیدی دارند. تعداد و محل شکستگی ها و خطواره ها، راهنمای مناسبی برای اکتشاف کانه زایی مس پورفیری می باشند. در این تحقیق از یک الگوریتم تمام اتوماتیک جهت استخراج خطواره ها از تصاویر ماهواره ای ASTER استفاده شد، بطوریکه مهمترین هدف این الگوریتم، شناسایی دقیق لبه ها و نرخ خطای کم است. برای بهبود تشخیص لبه، حالت بهینه الگوریتم کنی و برای آشکارسازی خطواره ها، تبدیل هاف اعمال شد، در نهایت پس از بررسی بر روی خطواره های تعیین شده، گسل های نهایی و مرتبط با کانه زایی شناسایی و نقشه آن تهیه شد. با توجه به نمودار رزدیاگرام دو سیستم گسله بارزسازی شد که سیستم گسله اصلی دارای امتداد شمال غربی - جنوب شرقی می باشد و سیستم گسله با امتداد شمالی=جنوبی سهم ناچیزی از کل شکستگی های منطقه را تشکیل می دهد. نقشه چگالی گسل ها، منطقه را از نظر کانه زایی مس پورفیری پر پتانسیل ارزیابی کرد. برای بررسی موفقیت سنجی تصاویر ASTER در استخراج عوارض خطی و گسل های منطقه، این گسل ها با گسل های نقشه زمین شناسی مقایسه شد که 05/63 درصد از آنها با گسل های زمین شناسی همپوشانی داشتند.

    کلیدواژگان: مس پورفیری، استخراج اتوماتیک خطواره، تشخیص لبه، الگوریتم کنی، تبدیل هاف
  • نسرین یاورعشایری*، بهنام کشاورزی، فرید مر صفحات 392-406

    تالاب شادگان یکی از مهمترین و ارزشمندترین زیستگاه های آبی کشور است که از نظر زیست شناختی و بوم شناختی اهمیت زیادی در حیات وحش منطقه دارد. به منظور ارزیابی گونه های گیاهی به عنوان اندامگان نشانگر آلودگی فلزات سنگین در مطالعات زیست پایشی بوم سامانه آبی، در این پژوهش انباشت فلزات سنگین (مولیبدن، مس، سرب، روی، آرسنیک، سلنیم، جیوه، نیکل، کبالت، کادمیم، کروم، وانادیم، منگنز، آلومینیم و آهن) در ریشه و اندام هوایی ماکروفیت های نی (Phragmites australis)، لوئی (Typha latifolia)، چمن شور (Aeluropus lagopoides)، باتلاقی شور (Halocnemum strobilaceum) و جگن (Scripus maritimus) تعیین شد. غلظت فلزات سنگین در ریشه ی هر پنج گونه از اندام هوایی بیشتر بود که بیانگر مناسب بودن این گونه ها به عنوان نشانگرهای حضور و میزان آلودگی فلزات سنگین در تالاب ها هستند. بیشترین مقدار ضریب زیست انباشت مربوط به عنصر سلنیم می باشد. همچنین غلظت سلنیم در گیاهان از رسوب بیشتر است. ضریب انتقال کمتر از یک برای تمام عناصر در گیاه نی نشان دهنده توانایی کم گونه گیاهی نی برای انتقال ‎عناصر از ریشه به اندام های هوایی است. طبق نتایج استخراج گزینشی سه عنصر سرب، نیکل و روی بیشترین زیست دسترس پذیری را دارند.

    کلیدواژگان: زیست دسترس پذیری، زیست انباشت، ماکروفیت های آبزی، فلزات سنگین، تالاب شادگان
  • اسلام توکلیان، علی یساقی*، مهدی نجفی، علیرضا گلال زاده صفحات 407-422
    ویژگی های مکانیکی پوشش رسوبی عامل اصلی کنترل کننده سبک دگرریختی در کمربندهای چین -رانده است. حضور لایه های شکل پذیر به عنوان افق جدایشی در میانه توالی رسوبی زاگرس باعث دگرریختی ناهماهنگ و تفاوت بین هندسه چین ها در سطح نسبت به عمق می شوند. سازند گچساران یکی از مهمترین افق های جدایشی در کمربند چین -رانده زاگرس است. در این مطالعه با تلفیق داده های میدانی و زیرسطحی (برش های لرزه ای دو بعدی، نقشه های هم تراز زیرسطحی و داده های چاه های حفاری)، اثر عملکرد جدایشی سازند گچساران بر سبک چین خوردگی و گسلش در تاقدیس های آغاجاری، پازنان، رگ سفید، بی بی حکیمه، سولابدر و نرگسی در فروافتادگی دزفول جنوبی و در مجاورت پهنه گسل پیشانی زاگرس مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج این مطالعه نشان دادند که تغییرات لیتولوژیکی سازند گچساران عامل اصلی کنترل کننده رفتار جدایشی آن در حین چین خوردگی است. با افزایش ضخامت نمکدر سازند گچساران عملکرداین سازند به صورت افق جدایشی موثرتر می گردد و با جابجایی بیشتر محور چین ها و ناهماهنگی در سطح نسبت به عمق و تغییر سبک چین خوردگی همراه می شود.
    کلیدواژگان: سبک چین خوردگی، سازند گچساران، فروافتادگی دزفول جنوبی، افق جدایشی، مقدار نمک
  • طیبه احمدی ابراهیم آبادی* صفحات 423-439
    نهشته های پالئوسن -ائوسن پیشین در غرب شهرستان رفسنجان (استان کرمان) برای اولین بار از دیدگاه زیست چینه ای و بوم شناسی دیرینه مورد بررسی قرار گرفته اند. رخنمون کوه کتابی با ستبرای 161 متر به طور عمده از سنگ آهک، دولومیت، شیل، مارن و ماسه سنگ های آهکی تشکیل شده و بر اساس ویژگی های سنگ شناسی به پنج واحد رسوبی قابل تقسیم است. چهل جنس و گونه از روزنبران کف زی و شناور از توالی این برش بدست آمد که بر پایه توزیع عمودی آنها یک زون زیستی بر اساس روزنبران شناور (Morozovella angulata Lowest occurrence zone) و سه زون زیستی از زون-های کف زی کم ژرفا حوضه تتیس (SBZ4-SBZ6 Biozones) براساس روزنبران کف زی شناسایی گردید. توالی بررسی شده در برش کتابی از نظر تغییرات فراوانی، تنوع و نحوه پراکندگی روزنبران در فاصله زمانی پالئوسن پسین- ائوسن پیشین با نهشته های معادل در حوضه تتیس قابل مقایسه است. همچنین تغییرات ژرفای محیط نهشتگی در ارتباط با تغییرات نوع فونا نیز مورد بحث قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: پالئوسن، ائوسن، روزنبران، تتیس، رفسنجان
  • عادل ساکی*، علیرضا زراسوندی، فاطمه مزرعه صفحات 440-453
    منطقه مورد مطالعه در هاله دگرگونی باتولیت الوند، استان همدان، واقع شده است. کردیریت های موجود درمزوسوم میگماتیت های منطقه بسیار درشت بلور می باشند و همراه با اسپینل (لعل) هستندکه بالا رفتن دمای دگرگونی و پدیده ذوب بخشی سبب رشد آنها شده است. مقدار کسر مولی (xmg) کردیریت با افزایش درجه دگرگونی از زون فلدسپار پتاسیم - کردیریت تا اسپینل - کردیریت افزایش می یابد (45/0 تا 62/0). دما و فشار تشکیل کردیریت ها 750 درجه سانتیگراد و فشار آن معادل 4 کیلوبار می باشد. کیانیت به طور مشخص خاص رگه های کوارتزی در منطقه است، اکیاستولیت هایی با طول 20سانتی متر و عرض 4 سانتی متر در منطقه بوجود آمده اند که گسترس اصلی شیست های کیاستولیت دار در حوالی زمان آباد است، دما و فشار تشکیل این سنگ ها به ترتیب 628 درجه سانتیگراد و فشار حدود 4 کیلوبار می باشد. بر اساس مطالعات گوهر شناسی انجام شده، کردیریت ها برای تراش های دامله و فانتزی مناسب هستند،
    کلیدواژگان: سنندج-سیرجان، همدان، کردیریت، کیانیت، گوهرسنگ
  • محیا منوچهری نیا*، سینا اسدی، علی اکبر حسن نژاد صفحات 454-465
    کانسار آهن چغارت در زون ایران مرکزی و 12 کیلومتری شمال شرق بافق، 130 کیلومتری جنوب شرق شهرستان یزد واقع شده است. سنگ میزبان غالب در این منطقه شامل مجموعه ای از نفوذی های آذرین حد واسط تا اسیدی و دایک های مافیک است که در برخی از بخش ها به شدت دگرسان شده اند و به متاسوماتیت معروف اند. این سنگ های آذرین در برخی نقاط تا حد رخساره شیست سبز دگرگون شده اند. مگنتیت فراوانترین کانسنگ اکسیدی منطقه است که به شکل های لایه ای، توده ای و افشان در سنگ میزبان کانسار چغارت حضور دارد. کانه زایی اصلی کانسار در سازندهای پرکامبرین پسین و به شکل پر عیار (مگنتیت + آپاتیت+ آمفیبول) رخ داده است. داده های حاصل از مطالعه میانبارهای سیال در آپاتیت همزاد با مگنتیت نشان می دهد که کان توده آهن چغارت در محدوده ی دمایی 370 تا 385 درجه ی سانتی گراد تشکیل شده است. بیشترین نرخ شوری بین 20 تا 39 درصد وزنی معادل نمک طعام تشخیص داده شد. شواهد صحرایی و ریزدماسنجی میانبارهای سیال در کانی آپاتیت کانسار چغارت نشان می دهد که سیال کانسنگ ساز بسیار شبیه به ذخایر ماگمایی- گرمابی طلا- مس- اکسید آهن (IOCG) است.
    کلیدواژگان: آهن آپاتیت دار، ریزدماسنجی، میانبار سیال، چغارت، بافق
  • منصور چترنور، احمد لندی*، احمد فرخیان فیروزی، علی اکبر نوروزی، حسینعلی بهرامی صفحات 466-479
    بافت خاک نقش مهمی در مقاومت خاک به فرسایش بادی دارد. تصاویر ابر طیفی با مزیت هزینه پایین و سرعت عمل بالا، ابزار مناسبی برای بررسی ویژگی های خاک از جمله بافت محسوب می شوند. هدف این مطالعه ارزیابی رفتار طیفی درصد رس، شن و سیلت در خاک های مستعد تولید ریز گرد استان خوزستان با استفاده از مدل PLS-RF است. در ابتدا فاکتورهای اصلی با مدل رگرسیون حداقل مربعات جزئی تعیین و سپس مدل جنگل تصادفی روی فاکتورهای تعیین شده اجرا گردید. در مرحله بعد عملکرد طیف اصلی و پیش پردازش های: فیلتر ساویتزکی و گلای، فیلتر ساویتزکی و گلای به همراه مشتق اول، فیلتر ساویتزکی و گلای به همراه مشتق دوم، روش نرمال سازی استاندارد و روش حذف پیوستار در حذف نویز و افزایش دقت مدل PLS-RF مقایسه شد. نتایج نشان داد که روش حذف پیوستار در دو ویژگی درصد رس (98/1= PRDCAL) و درصد سیلت) 65/1= PRDCAL) و روش مشتق دوم برای درصد شن (97/1= PRDCAL)، بهترین عملکرد را داشته اند. همچنین طول موج کلیدی برای درصد رس در طول موج های1200-1210، 1800 و 2200 نانومتر، برای درصد شن در محدوده طول موج های 1400 -1450، 1910-1930، 2200 و 2220 نانومتر و برای درصد سیلت خاک در محدوده طول موج های 1320، 1615، و 2200 نانومتر مشاهده گردید.
    کلیدواژگان: فیلتر ساویتزکی و گلای، فیلتر مشتق دوم، فیلترحذف پیوستار، طول موج کلیدی، فاکتور اصلی
  • آیسان قاسملو، حسین کوهستانی*، میرعلی اصغر مختاری، افشین زهدی صفحات 480-497

    کانه ‎زایی در کانسار حمزه ‎لو درون واحدهای میکروکنگلومرایی و ماسه‎ سنگی خاکستری رنگ متعلق به سازند قرمز بالایی رخ داده است. بافت کانسنگ شامل دانه پراکنده، سیمان بین دانه ای، عدسی شکل، شبه لامینه ای، جانشینی و پیریت فرامبوئیدال می باشد. در افق های کانه دار، سه پهنه قرمز اکسیدان، شسته شده و احیایی کانه دار تشکیل شده است. کالکوسیت و پیریت، کانی های معدنی اصلی در کانسار ‎ حمزه ‎لو هستند. مالاکیت، آزوریت، کوولیت، آتاکامیت، گوتیت و هماتیت در اثر فرآیندهای برون زاد تشکیل شده اند. مقایسه الگوی عناصر کمیاب و کمیاب خاکی در نمونه‎های کانه ‎دار و ماسه ‎سنگ ‎های قرمز و خاکستری بدون کانه‎زایی، بیانگر تهی شدگی در میزان این عناصر در نمونه های کانه دار است. این امر می تواند با خروج این عناصر طی فرآیندهای شسته شدن و کانه زایی تفسیر شود. با توجه به ویژگی هایی مانند محیط تکتونیکی، سنگ شناسی، چینه شناسی، کانی شناسی، ساخت و بافت و عوامل کنترل کننده کانه زایی (وجود آثار و بقایای گیاهی، وجود گنبدهای نمکی، تخلخل و نفوذپذیری مناسب سنگ میزبان، گسل ها و شکستگی ها)، کانسار حمزه ‏لو در دسته کانسارهای مس رسوبی تیپ Redbed قرار گرفته و از این نظر قابل مقایسه با دیگر کانسارهای مس رسوبی تیپ Redbed در منطقه ماه نشان می باشد. این کانسارها، ارتباط فضایی نزدیکی با واحدهای تبخیری و گنبدهای نمکی موجود در سازند قرمز بالایی دارند که می بایست در مطالعات اکتشافی مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: کانسار مس با میزبان رسوبی، تیپ Redbed، سازند قرمز بالایی، حمزه‎لو، زنجان
|
  • Mahyadin Mohammadpour, Khaled Allahveisi, Abbas Bahroudi * Pages 374-391

    The Jebal Barez area is situated in the Urmia-Dokhtar magmatic belt, and the porphyry copper mineralization in this region has close relationship with faults and granitoid masses. Determination of the structural lineaments is a good guide to identify the location of copper mineralization in the region. In this paper, an automatic algorithm was used to extract the lineaments from ASTER images. This algorithm can highly reduce user errors and runtime. In this paper, the CANNY algorithm was used as an edge-detector filter while Hough transform was used to extract linear features from satellite imagery. Finally, after investigating and detecting their operation, the faults associated with copper mineralization were recognized in the region. According the rose-diagram, two fault systems were highlighted that the main fault system is located along the NW-SE, and the fault system along the N-S boundary forms a small fraction of the total fractures in the region. the fault density map of the area shows a high potential for porphyry copper mineralization. In order to investigate the success of the ASTER images in extracting faults in the region these faults were compared with the faults of geology map, that 63.05% of them had overlapping with geology faults.

    Keywords: porphyry copper, automatic lineament extraction, edge detection, CANNY algorithm, Hough transform
  • Nasrin Yavar Ashayeri *, Behnam Keshavarzi, Farid Moore Pages 392-406

    Shadegan Wetland is one of the most important and valuable aquatic habitats in the country that has great importance in terms of biological and ecological in the region's Wildlife. In order to evaluate plant species as an indicator organism of heavy metal pollution in biomonitoring studies of the aquatic ecosystem, the levels of heavy metal accumulation (Mo, Cu, Pb, Zn, As, Se, Hg, Ni, Co, Cd, Cr, V, Mn, Al and Fe) in shoot and root of the macrophytes Typha latifolia, Halocnemum strobilaceum, Aeluropus lagopoides, Phragmites australis and Scripus maritimus was determined. All five species exhibited significantly higher concentrations of metals in roots than in aboveground organs. These species are therefore suitable for use as indicators of the presence and level of heavy metal contaminants in wetlands. Selenium was the most mobile element through the plant tissues with an average bioaccumulation factor exceeds 1. Selenium concentration in the plants was more than levels detected in sediments. Translocation factor values for Phragmites australis were all below 1, suggest-ing low-efficiency plants for metal translocation from roots to shoots. Sequential extractions of sediment samples indicated that three elements including Pb, Ni, and Zn had the most bioavailability.

    Keywords: Bioavailability, Bioaccumulation, Aquatic Macrophytes, Heavy metals, Shadegan Wetland
  • Eslam Tavakolian, Ali Yassaghi *, Mehdi Najafi, Alireza Golalzadeh Pages 407-422
    The mechanical properties of incompetent rocks play a crucial role in controlling the deformation style of fold-thrust belts. Disharmonic folding occurs due to the act of detachment layers, in which surficial fold shapes doesn’t reflect their deeper geometry. The Gachsaran Formation is the most significant detachment layers across the Zagros folded belt zone. In this study, field data, interpretation of subsurface data (2D seismic lines, UGC maps and well data) together with surface geological mapping, permit to measure crestal shift of anticlines, Aghajari, Pazanan, Rage-sefid, BibiHakimeh, Sulabdar and Nargesi in the southern Dezful Embayment. The results show the effect of the Gachsaran Formation on the folding style. Since the Gachsaran Formation has different lithology in the southern Dezful Embayment, the results of this study indicated that salt content and thickness variations of the Gachsaran Formation controls its behavior as a decoupling level and their effect on disharmonic, change in folding styles and in shifting of folds’ hinge zone.
    Keywords: Folding style, Gachsaran Formation, Dezful Embayment, Detachment Horizon, Salt content
  • Tayebeh Ahmadi * Pages 423-439
    Abstract. The biostratigraphy and paleoecology of Paleocene - Early Eocene deposits in the west of Rafsanjan city (Kerman Province) were studied for the first time. The Kuh – e - Ketabi sequence, the measured profile has about 161 m thick, mainly consists of limestone, dolostone, marl, shale, dolomitic limestone, and calcareous sandstone. Based on lithological characteristics, the studied section could be divided into 5 informal rock units. Forty genera and species of benthonic and planktonic foraminifera have been obtained from the section. One planktonic biozone (Morozovella angulata Lowest occurrence zone) and three shallow-water Tethyan foraminiferal biozones (SBZ4 – SBZ6) have been recognized based on the foraminiferal distribution in the stratigraphic column. From the view of abundance, diversity and distribution of foraminifera the Late Paleocene - Early Eocene part of the studied section is comparable with an equivalent sequence of the Tethyan Basin. Also, environmental depth changes are discussed based on faunal changes.
    Keywords: Paleocene, Eocene, Foraminifera, Tethys, Rafsanjan
  • Adel Saki *, Alireza Zarasvandi, Fatemeh Mazraeh Pages 440-453
    The study area is located in the metamorphic aureole of Alvand Complex Hamedan province. Structurally, the study area is placed in the Sanandaj-Sirjan metamorphic zone. The cordierites in the mesosome of the migmatites have coarse crystals and are accompanied by spinel (lal), which has formed due to the increasing of metamorphism temperature and partial melting processes. The molar fraction (Xmg) of cordierite increases with the increasing degree of metamorphism from the zone of K-feldspar-cordierite to spinel- cordierite (0.45 to 0.620).The approximate temperature for the cordierites in the mesosome of the migmatites is estimated to be 750 ° C and the pressure is ~ 4 kb. Kyanite is specifically hosted by quartz veins in the region, but it is also found in the adjacent of metamorphosed rocks and in the vicinity of veins. The existence of kyanite veins indicates that it's not limited to high pressure facies, but may be formed by hydrothermal pressures. Chiastolite with 20 cm long and 4 cm wide, which is the main outcrop of the Chiastolite schists around Zaman –bad. According to the results of geothermobarometry, the temperature and pressure of Chiastolie schists are 628 ° C, and pressure is about 4 kbar. According to gemology studies, Cordierites are suitable for cabochon and fantasy cut, the high level resistant of this
    Keywords: Sanandaj-Sirjan, Hamedan, Cordierite, Kyanite, Gemstone
  • Mahya Manouchehry Nya *, Sina Asadi, Aliakbar Hassannezhad Pages 454-465
    Choghart iron deposit is located in central Iran and 12 km north east of Bafgh, 130 km southeast of Yazd city. The dominant host rock in this area is the complex of intermediate-acidic igneous infiltrations and Mafic dykes, which have been highly altered in some parts and are known as metasomatitis. These igneous rocks have been transformed in some places to the extent of the green schist facies. Magnetite is the most abundant oxidizing ore in the region, in layered, massive and diffuse forms in the host rock of Choghart deposit. The main ore mineralization of the deposit occurred in the late Precambrian formations of high-grade (magnetite + apatite + amphibole). The data from the study of fluid transitions in monolithic apatite with magnetite shows that the Changar iron mass canal is in the range of 370 to 385 ° C. The highest salinity rate was found to be 20-39% by weight, equivalent to salt. Field evidence and micro-measurements of fluid transitions in Chaghart mineral deposit apatite show that ore-bearing fluid is very similar to that of magmatic-hydrothermal deposits of gold-copper-iron oxide (IOCG).
    Keywords: Apathetic iron, micro-metering, middle run-off fluid, Choghart, Bafgh
  • Mansour Chatrenor, Ahmad Landi *, Ahmad Farrokhian Firouzi, Aliakbar Noroozi, Hosseinali Bahrami Pages 466-479
    Soil texture had an essential role in soil resistance of wind erosion. Due to useful Features of Hyperspectral images including low cost and high speed to the evaluation of soil properties, it can be used to determination of soil texture. The aim of this study was to evaluate the spectral behavior of clay, sand and silt content in susceptible soils of Khuzestan province implementing the PLS-RF model. Initially, the main factors were determined, using partial least squares regression (PLSR). Accordingly, the Random Forest model was implemented on main factors. Subsequently, the comparing of performance related to main spectral and five preprocessing methods, i.e. the Savitzky-Golay filter, the first derivative with the Savitzky-Golay filter (FD-SG), the second derivative with the Savitzky-Golay filter (SD-SG), the normalization of standard method (SNV), and the continuum removed method (CR), applied to eliminate the noise and also to increase the accuracy of the PLS-RF model. The Results showed that the best method with high performance was the continuum removal for clay content (, PRDcal=1.93) and silt content, (PRDcal=1.65). Additionally, the second derivative method was the best performance to the evaluation of sand content (PRDcal=1.98). In this study, the key wavelength for clay content was determined in the range of 1200-1210, 1800 and 2200 nm and the results for sand was 1400-1450, 1910-1930, 2200 and 2220 nm, and finally for silt was 1320, 1615, 2200 nm.
    Keywords: Random forest model, Second derivative filter, Continuum removal filter, Key wavelength, main factors
  • Aisan Ghasemlou, Hossein Kouhestani *, MirAliAsghar Mokhtari, Afshin Zohdi Pages 480-497

    The Hamzelou Cu deposit, 70 km northwest of Zanjan, is located in the Central Iranian zone. Copper mineralization in this deposit occurred in grey microconglomerate and sandstone units of the Upper Red Formation. Disseminated and cemented textures along with lens-shaped, solution seems, replacement, and framboidal pyrite are the main ore textures at Hamzelou deposit. The ore horizons contain red oxidized zone, bleached zone and mineralized reduced zone. Chalcocite and pyrite are the main ore minerals at the Hamzelou deposit. Malachite, azurite, covellite, atacamite, goethite and hematite are formed during supergene processes. Comparison of Chondrite normalized trace elements and REE patterns of barren red and grey host sandstones and mineralized samples indicate that mineralized samples show lower concentrations of trace elements and REE relative to host rocks. This signature indicate mobility of these elements during bleaching and mineralization processes. Based on tectonic setting, petrography, stratigraphy, mineralogy, ore structure and texture, and ore controlling factors (presence of plant fossils, salt domes, porosity and permeability of host rocks, faults and fractures), the Hamzelou deposit is a sediment-hosted Redbed type Cu deposit and is comparable with other Redbed type Cu deposits of the Mahneshan area. These deposits have close spatial relationship with evaporites and salt domes in the Upper Red Formation that must be investigated during exploration studies.

    Keywords: Sediment-hosted Cu mineralization, Redbed type, Upper Red Formation, Hamzelou, Zanjan