فهرست مطالب

مجله علمی پزشکی جندی شاپور
سال هجدهم شماره 6 (پیاپی 123، بهمن و اسفند 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/12/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمدرضا محمودیان ثانی، مجید اسدی سامانی، آرش القاسی* صفحات 547-557
    زمینه و هدف

    E. microsciadia در بسیاری از کشورها در طب سنتی برای معالجه سرطان استفاده می شود. مطالعه حاضر با هدف تعیین اثر عصاره E. microsciadia بر کشندگی سلول های توموری و بیان سایتوکاین ها در رده سلولی MDA-MB-231 طراحی و اجرا شده است.

    روش بررسی

    سلول ها در محیط DMEM به همراه 10 درصد سرم جنین گاوی، حاوی پنی سیلین و استرپتومایسین کشت داده شدند. اثر عصاره بر زیست پذیری سلولهای MDA-MB-231 با روش MTT بررسی شد. برای ارزیابی میزان بیان mRNA سیتوکاین ها بعد از تیمار رده سلولی با عصاره RNA استخراج شد. بعد از استخراج RNA و تبدیل آن به cDNA، میزان بیان mRNA در نمونه ها توسط تکنیک TaqMan real-time PCR اندازه گیری شد.

    یافته ها

    پس از 24 و 48 ساعت مقادیر IC50 برای یوفوربیا میکروسیدا 30/278 و 20/238 میکروگرم در میلی لیتر بود. عصاره اثرات ضد تکثیری در رده سلولی MDA-MB-231 به روش وابسته به دوز و زمان به نمایش گذاشت. INF-γ IL-8, IL-1β, افزایش بیان معناداری 24 و 48 ساعت بعد از تیمار با عصاره نشان دادند. TGF-β1, IL-6, IL-10, IL-17A بعد از 24 ساعت افزایش بیان و پس از 48 ساعت از تیمار کاهش بیان نشان دادند.

    نتیجه گیری

    عصاره ی E. microsciadia ممکن است بتواند به عنوان ابزاری برای دست کاری بیان ژن های سایتوکاین ها پیش گفته و در نهایت، کنترل رشد و تکثیر سلول ها که امری اساسی در مطالعات ملکولی و سلولی حیطه ی سرطان پستان است شود.

    کلیدواژگان: یوفوربیا میکروسیدا، سرطان پستان، MDA-MB-231، سایتوکاین
  • زهره صفری هفشجانی، حسن خرمشاهی* صفحات 559-570

    مروری بر درمان های موثر بر لکنت دوران بزرگسالی چکیده روان بودن گفتار یکی از ویژگی های گفتار طبیعی است. هرگونه اختلال در تداوم، سرعت تولید، برنامه ریزی، ریتم گفتاری و یا ترکیبی از این عوامل، باعث ایجاد پدیده ای به نام ناورانی یا لکنت خواهد شد. هدف از این مطالعه بررسی روش های موثر بر لکنت دوران بزرگسالی است. بطور کلی لکنت درمانی برای بزرگسالان یا بر (1) آموزش شیوه های جدید مدیریت و برخورد با لکنت، و یا بر (2) آموزش شیوه های جدید گفتاری که گفتار روان را تسهیل می کنند، تمرکز دارد. این دو رویکرد (مدیریت لکنت و بازسازی گفتار) معمولا با هم استفاده می شوند تا به فرد دارای لکنت برای برخورد با رفتارهای هسته ای لکنت و نیز جنبه های عاطفی، اضطرابی، هیجانی و شناختی این اختلال کمک کنند. برای انجام این مطالعه، از پایگاه های اطلاعاتی "پاب مد، گوگل اسکولار و ساینس دایرکت" استفاده شد. در نهایت ما 18 مقاله را براساس هدف مطالعه انتخاب کردیم. 

    کلیدواژگان: درمان لکنت، مدیریت لکنت، بازسازی گفتاری، بازسازی شناختی، لکنت پیشرفته
  • محمدرضا جسین آبادی*، غلامعلی قاسمی، محمداسمائیل گوهرجو، محمد فیضی صفحات 571-584
    زمینه و هدف

    کمردرد به عنوان یکی از شایع ترین و پر هزینه ترین مشکلات طبی و علت اصلی غیبت از کار است. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر تمرینات ثبات مرکزی رایج و تمرینات تعلیقی ویژه بر درد، میزان تحمل عضله مولتی فیدوس و کیفیت زندگی افراد دارای کمردرد مزمن غیر اختصاصی انجام شد.

    روش بررسی

    این تحقیق نیمه تجربی بوده و جامعه آماری رابیماران مبتلا به کمردرد مزمن مراجعه کننده به کلینیکهای مغز و اعصاب و ارتوپدی های شهر و همچنین مرکز سلامت و تندرستی سماء شهرستان نیشابور تشکیل می دهد. شدت درد، کیفیت زندگی و میزان تحمل عضله مولتی فیدوس به ترتیب با استفاده از پرسشنامه های کیوبک و پرسشنامه فرم کوتاه 36 کیفیت زندگی و برای سنجش میزان تحمل عضله مولتی فیدوس (آستانه خستگی) از ثبت فعالیت عضلانی حین اجرای تست سورنسن استفاده گردید . این اندازه گیری ها دی پیش آزمون و پس از12 هفته ورزش های ثبات دهنده در هر دو گروه تکرار گردید.

    یافته ها

    نتایج نشان داد هردو نوع تمرینات ثباتی باعث کاهش در میزان درد (p<0/001) و افزایش تحمل پذیری عضله مولتی فیدوس(کاهش خستگی در عضلات) (p<0/001) و همچینین بهبود کیفیت زندگی (p<0/001) در بیماران مبتلا به کمردرد مزمن غیر اختصاصی شد. که این نتایج در تمرینات معلق ویژه مشهود تر بود.

     نتیجه گیری: 

    تمرینات ثبات مرکزی معلق با توجه به اثرات مطلوب تر خود بر روی بیماران می تواند برتر از تمرینات ثبات مرکزی بر روی سطوح ثابت برای اینگونه بیماران استفاده شود.

    کلیدواژگان: کمردرد مزمن غیر اختصاصی، تمرینات ثبات دهنده مرکزی رایج، تمرینات ثبات دهنده معلق، درد
  • جاسم جلیلیان*، ناصر بهپور، صدیقه حسین پور دلاور، پروین فرزانگی صفحات 585-602
    زمینه و هدف

    استیوآرتریت یک بیماری شایع و دردناک مفصلی با علت نامعلوم می باشد. در این مطالعه تاثیر سلول بنیادی مزانشیمی و تمرین هوازی بر شاخص های آپوپتوز (BAX و BCL2) بافت قلب موش های نر ویستار مدل استیوآرتریت مورد بررسی قرار گرفته است.

    روش بررسی

    در این مطالعه تجربی، تعداد 42 موش نر(6 تا 8 هفته ای، با میانگین وزنی 250 تا 300 گرم)، به دو گروه استیوآرتریت (n=35) و کنترل (n=7) تقسیم شدند. استیوآرتریت از طریق جراحی در موش ها القاء و موش های مدل استیوآرتریت به 5 زیر گروه 7 سری شامل بیمار، سالین، سلول ، تمرین و سلول+تمرین، تقسیم شدند. برنامه تمرین به مدت 8 هفته و 5 روز در هفته انجام شد. بیومارکرهای آپوپتوزی شامل پروتئین های BAX و BCL2 بافت قلب موشها به روش ELISA اندازه گیری شد. نتایج با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یکراهه تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    غلظت BAX در گروه های بیمار و سالین در مقایسه با سایر گروه ها به طور معنی داری بیشتر و غلظت BCL2 در گروه های بیمار و سالین در مقایسه با سایر گروه ها به طور معنی داری کمتر بود (P<0.001). تمرین هوازی و سلول بنیادی به تنهایی و یا تمرین هوازی همراه با سلول بنیادی، سبب افزایش معنی داری در غلظت BCL2 و کاهش معنی داری در غلظت BAX گردید (P<0.001).

    نتیجه گیری

    استیوآرتریت سبب افزایش آپوپتوز سلولهای قلبی می گردد. اگرچه سلول بنیادی دارای اثرات ضدآپوپتوزی می باشد، اما درمان ترکیبی آن با تمرین هوازی موثرتر می باشد.

    کلیدواژگان: آپوپتوز، استئوآرتریت، تمرین هوازی، سلول بنیادی
  • سارا کریمی*، پرویز عسگری، علیرضا حیدری صفحات 603-614
    زمینه و هدف

    هدف از انجام این پژوهش بررسی اثر بخشی مداخله تعامل همه جانبه بر تعاملات اجتماعی و ارتباط اجتماعی کودکان دارای اختلال طیف اوتیسم است. اختلال طیف اوتیسم یکی از اختلالات رشد است و تا کنون روش های مختلفی جهت کاهش علایم آن ایجاد شده، در این پژوهش روش تعامل همه جانبه مورد آزمون قرار گرفته است.

    روش

    این پژوهش به دلیل بکار گیری نمونه غیره تصادفی نیمه آزمایشی و با گروه کنترل و مرحله پیش آزمون و پس آزمون می باشد. جامعه این پژوهش شامل کودکان دارای اختلال طیف اوتیسم است که به وسیله نمونه گیری دردسترس از میان مراکز اوتیسم شهر اهواز مرکز نهال انتخاب و تعداد 11 کودک در گروه آزمایش و 11 نفر نیز در گروه کنترل قرار گرفتند. از مقیاس درجه بندی اوتیسم گیلیام (گارس) جهت اندازه گیری متغیرهای پژوهش استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل نتایج از روش های آماری توصیفی شامل میانگین و انحراف معیار و به منظور بررسی اثر بخشی مداخله از آزمون تحلیل کواریانس چند متغیری استفاده شد.

     بحث و نتیجه گیری: 

    با توجه به یافته ها روش تعامل همه جانبه بر بعد تعامل اجتماعی موثر است ولی بر بعد ارتباط موثر نبود. بعد ارتباط عمدتا کاربرد زبان را در بر می گیرد و حوزه اختصاصی تری نسبت به تعامل به طور عام است بنابراین اثربخشی این روش بر تعامل اجتماعی تایید شد ولی بر ارتباط اجتماعی مورد تایید قرار نگرفت.

    کلیدواژگان: اوتیسم، مداخله مبتنی بر تعامل همه جانبه، تعامل اجتماعی، رابطه اجتماعی
  • محمدحسین قلی زاده، حسین قیومی زاده*، حسن فاتحی معراج، نسرین احمدی نژاد صفحات 615-629
    زمینه و هدف

    سیستم های تشخیص Computer-aided design به طور گسترده در تشخیص افتراقی سرطان سینه استفاده می شوند. بنابراین بهبود دقت یک سیستم CAD به یکی از حوزه های مهم تحقیقاتی تبدیل شده است. در این مقاله به بررسی سیستم های CAD مبتنی بر شبکه های عصبی عمیق از نوع کانولوشن در جهت تشخیص سرطان پستان در تصاویر ترموگرافی پرداخته شد.

    روش بررسی

    برای تحلیل مدل ها از پایگاه داده “Database For Mastology Research” استفاده شده است. تعداد افراد موردبررسی 196نفر، که شامل 41 مورد سرطانی و 155 مورد سالم بوده است. هر فرد دارای 10 تصویر ترموگرافی است. جمعا تعداد تصاویر آنالیز شده 1960 تصویر ترموگرافی می باشد. طبقه بندی تصاویر حرارتی شامل سرطانی و سالم بر اساس 3 نوع شبکه عصبی کانولوشن عمیق شامل google net،resnet18 و vgg16 انجام شده است.

     یافته ها: 

    میزان دقت و ویژگی نتایج به دست آمده با استفاده از مدل های شبکه های عصبی عمیق از پیش آموزش داده شده google net، resnet18 و vgg16 به ترتیب برابر 85.03%-89.7%، 83.8%-91.9% و 85.03%-91.01% هست. مدل ارایه شده قادر است با مورفولوژی های متفاوت بافت پستان، پاسخ قابل توجهی ارایه دهد

    نتیجه گیری:

    مدل شبکه عصبی مصنوعی عمیق می تواند به عنوان یک روش کارآمد و هوشمند برای تشخیص سرطان در تصاویر حرارتی خام بدون استخراج ویژگی به کار گرفته شود. با این حال مطالعه و پژوهش های بیشتری برای طراحی مدل های دیگر از شبکه های عصبی مصنوعی بر اساس یادگیری عمیق جهت تشخیص بدخیم یا خوش خیم بودن سرطان در تصاویر حرارتی نیاز است.

    کلیدواژگان: سرطان پستان، تصاویر حرارتی، شبکه عصبی عمیق، طبقه بندی
  • مریم سادات خجسته، محمد رعایایی اردکانی*، سیده الهام رضاتوفیقی صفحات 631-637
    زمینه و هدف

    تبخال تناسلی یکی از شایعترین بیماری های مقاربتی در دنیا بویژه در زنان بوده و در کشور های توسعه یافته و درحال توسعه شیوع بالایی دارد. پس از عفونت های گنوکوکی و کلامیدیایی سومین عامل بیماری های منتقله جنسی در دنیا بشمار می رود. عامل اصلی ابتلا به این بیماری HSV-2 می باشد.هدف از مطالعه حاضر، ارزیابی شیوع HSV-2 در نمونه های پاپ اسمیر سرویکس زنان متاهل شهر اهواز با استفاده از روش PCRمی باشد.

    روش بررسی

    در این مطالعه مقطعی 276 نمونه پاپ اسمیر از زنان با بازه سنی 16 تا 72 سال مراجعه کننده به کلینیک های زنان در سال های 97-96 تهیه و پس از استخراج DNA واکنش PCR با استفاده از پرایمرهای اختصاصی جهت شناسایی HSV-2 در نمونه ها انجام پذیرفت. 

    یافته ها:

     در این بررسی 24 نمونه (7/8%) از زنان متاهل آلوده به HSV-2 بودند. بیشترین آلودگی در زنان 55-46 سال و در افراد با سیتولوژی طبیعی و دارای التهاب خفیف وجود داشت.

     نتیجه گیری:

     با توجه به نتایج به دست آمده می توان نتیجه گرفت شیوع آلودگی با ویروس هرپس در گروه های سنی که از لحاظ جنسی فعالیت بیشتری دارند، بیشتر است. می توان گفت باتوجه به شیوع نسبتا بالای آلودگی با این ویروس در گروه های فعال از نظر جنسی، بررسی وفور این ویروس بصورت دوره ای 5ساله و برنامه ریزی جهت بالابردن آگاهی عمومی افراد جامعه درمورد بیماری، روش های انتقال و نیز پیشگیری از آن، جهت کاهش آلودگی در کل جامعه در سطح کلان لازم و ضروری باشد.

    کلیدواژگان: تبخال تناسلی، پاپ اسمیر، PCR، HSV-2
  • کامیلیا مقدمی*، موسی خلفی، مریم شعبانی صفحات 639-648

    زمینه و هدف:

    گالکتین3 به عنوان بیومارکر جدید برای اختلالات قلبی عروقی شناخته شده است، در حالی که آثار تمرین هوازی بر این مارکر شناخته نشده است. از این رو، هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر تمرین هوازی بر سطوح سرمی گالکتین3 سرمی و مارکرهای التهابی در زنان سالمند مبتلا به سندروم متابولیک بود.

     روش بررسی:

     24 زن سالمند مبتلا به سندروم متابولیک (سن: 08/4±37/65، وزن: 56/6±98/88، BMI: 47/14±1/34) به طور تصادفی به دو گروه تمرین هوازی (12 نفر) و کنترل (12 نفر) تقسیم شدند. پروتکل تمرین هوازی به مدت 12 هفته، سه جلسه در هر هفته با شدت 50-65 درصد ضربان قلب ماکزیمم اجرا شد. نمونه های سرمی برای اندازه گیری گالکتین3، TNF-α و CRP سرمی به روش الایزا در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون صورت گرفت.

     یافته ها:

    تمرین هوازی منجر به کاهش معنی دار گالکتین3 سرمی نسبت به گروه کنترل شد (05/0˂P). همچنین، تمرین هوازی با کاهش معنی داری فاکتورهای التهابی (CRP و TNF-α) همراه بود (05/0˂P).

    نتیجه گیری:

     یافته های مطالعه حاضر نشان داد که تمرین هوازی با کاهش گالکتین3 سرمی در زنان سالمند مبتلا به سندروم متابولیک همراه است که ممکن است به واسطه بهبود التهاب مزمن باشد.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، گالکتین3، فاکتورهای التهابی، سندروم متابولیک، سالمندی
  • بیژن شفیعی*، فاطمه مختاری صفحات 649-662
    مقدمه

    لکنت اختلال گفتاری است که در آن جریان گفتار بدلایل تکرار، گیر، کشیده گویی و مکث دچار وقفه می شود. میزان شیوع این اختلال در جامعه حدود یک در صد برآورد شده است. لکنت بر روی جنبه های مختلف گفتاری، زبانی، عاطفی و روانشناختی فرد تاثیر می گذارد. هدف این پژوهش مقایسه ی هوش هیجانی نوجوانان دارای لکنت و بدون لکنت شهر اصفهان است.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش بمنظور بررسی تاثیر لکنت بر هوش هیجانی از پرسشنامه ی هوش هیجانی بار-ان استفاده شده است که ابتدا بر روی 30 نوجوان بدون لکنت جهت محاسبه ی پایایی اجرا شد و سپس تعداد 21 شرکت کننده که لکنت داشته اند در گروه لکنت و 30 نفر در گروه بدون لکنت به این پرسشنامه پاسخ دادند.

    یافته ها

    نتایج این پژوهش نشان داد که نمره هوش هیجانی کلی در دو گروه تفاوت معنی داری ندارد. در مولفه ی انعطاف پذیری افراد دارای لکنت نمرات بالاتری کسب کرده و در این مولفه تفاوت معناداری بین دو گروه وجود دارد.

    نتیجه گیری

    در اکثر مولفه های هوش هیجانی تفاوت معنی داری وجود نداشت و این می تواند به علت تاثیرگذار نبودن لکنت بر این مولفه ها در سن نوجوانی باشد. از سوی دیگر بالاتر بودن انعطاف پذیری افراد دارای لکنت ممکن است نشان دهنده ی این موضوع باشد که مشکل روانی گفتار باعث شده است افراد دارای لکنت توانایی سازگار کردن افکار و رفتار با تغییرات محیط و موقعیت ها را بیشتر از همسالان در این سن کسب کنند.

    کلیدواژگان: : لکنت، هوش هیجانی، نوجوانان
  • پروین خردمند*، سارا یوسف زاده شوشتری صفحات 663-672
    مقدمه

    مطالعه ی حاضر به منظور بررسی فراوانی اندوپپتیداز طبیعی (NEP) یا CD10 در سلول های کارسینوم پروستات به منظور ارزیابی ارتباط آن با یافته های پیش آگهی دهنده ی تومور انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه ی توصیفی مقطعی بلوک های پارافینی نمونه بافتی بیماران مراجعه کننده به بیمارستان های آموزشی امام خمینی (ره)،شهید بقایی وگلستان اهواز،با تشخیص پاتولوژی آدنوکارسینوم پروستات و هیپرپلازی خوش خیم پروستات استفاده شد. اطلاعات بالینی و دموگرافیک بیماران از پرونده ی بیمارستانی استخراج شد. جهت رنگ آمیزی ایمونوهیستوشیمی با استفاده از آنتی بادی منوکلونال Anti CD10 استفاده شد.

    یافته ها

    در مطالعه ی حاضر 51 نمونه ی پروستات(41 مورد بدخیم و 10 مورد خوش خیم) مورد بررسی قرار گرفت. میانگین سنی بیماران برابر با 68.4 سال بود. Stage بیماری در اغلب موارد (75%) محدود به ارگان بود. شدت بیان و شدت رنگ پذیری در نمونه های بدخیم تفاوت معنی داری را نشان دادند. همچنین شدت رنگ پذیری این مارکر نیز در نمونه های بدخیم به طور معنی داری کمتر بود علاوه بر این ارزیابی ارتباط شدت رنگ پذیری با دیگر متغیر های مورد مطالعه نشان داد که ارتباط معنی داری بین شدت رنگ پذیری و gleason score وجود دارد (p<0.0001).

    نتیجه گیری

    به طور کلی یافته های مطالعه ی حاضر نشان می دهد که بیان مارکر CD 10 در تومور های بدخیم پروستات کاهش یافته و یا از بین می رود. با این حال این مارکر در مراحل پیشرفته ی تومور افزایش بیان یافته و مرتبط با الگوی تهاجی تومور است.

    کلیدواژگان: دنوکارسینوم پروستات، گلیسون، درجه ی تومور، CD10
|
  • MohammadReza Mahmoudian Sani, Majid Asadi Samani, Arash Alghasi * Pages 547-557
    Background and aim

    Euphorbia microsciadia Boiss is a plant used in traditional medicine for cancer treatment in many countries. The purpose of this study was to determine the effect of E. microsciadia extract on the elimination of tumor cells and the expression of cytokines in the breast cancer cell line MDA-MB-231.

    Materials and methods

    The cells were cultured in DMEM medium supplemented with 10% fetal bovine serum, penicillin and streptomycin. The effect of the extract on the viability of MDA-MB-231 cells was evaluated by MTT assay. To evaluate the expression level of the mRNA after MDA-MB-231 cell line treatment with the plant extract, the RNA was extracted to cDNA synthesis. The mRNA expression level was measured in the samples by TaqMan real-time PCR technique.

    Results

    After 24 and 48 h, the IC50 values for the E. microsciadia extract were 278.30 and 238.20μg/ml, respectively. The extract exhibited anti-proliferative effects on the MDA-MB-231 cell line in a dose- and time-dependent manner. The expression levels of INF-γ IL-8 and IL-1β were significantly increased 24 and 48 hours after the extract treatment. The expression levels of TGF-β1, IL-6, IL-10 and IL-17A were increased after 24 h of treatment and decreased after 48 h of treatment.

    Conclusion

    The E. microsciadia extract may be used as a tool to manipulate the expression of cytokine genes and ultimately control cell growth and proliferation, which is essential for molecular and cellular studies in the cancer therapy.

    Keywords: Euphorbia microsciadia Boiss, breast cancer, MDA-MB-231, cytokine
  • Zohre Safari Hafshejani, Hassan Khoramshahi * Pages 559-570

    A review of effective treatments for adult stuttering Abstract Speech fluency is one of the characteristics of natural speech. Any disturbance in the Continuity, speed of production, planning, speech rhythm or a combination of these factors will cause a phenomenon known as nonfluency or stuttering. Aim of this study was determining the effective treatments for adult stuttering. In general, stuttering for adults focuses on either (1) teaching new ways of managing and dealing with stuttering, or (2) teaching new speech techniques that facilitate fluent speech. These two approaches (stuttering management and speech restructuring) are commonly used together to help the stutterer deal with core behaviors of stuttering as well as the affectional, anxiety, emotional, and cognitive aspects of the disorder. Pubmed, Google Scholar, and Scinece Direct were used to perform this study. Finally, we selected eighteen related articles based on purposes of this study. 

    Keywords: Stuttering treatment, Stuttering Management, Speech Restructuring, Cognitive Restructuring, Advanced Stuttering
  • Gholamali Ghasemi, Mohammadesmail Goharjoo, Mohammad Faizi Pages 571-584
    Background and Aim

    Low back pain is one of the most common and costly medical problems and the main cause of absenteeism. The aim of this study was to investigate the effect of conventional core stability and special suspension exercises on multifidus muscle endurance, pain and quality of life in non-specific chronic low back pain patients.

    Materials and Methods

    This is a quasi-experimental study. The statistical population of the study in patients with chronic low back pain referring to neurological and orthopedic clinics as well as the health center of Sama in Neyshabur city, the samples were selected purposefully. The severity of low back pain, multifidus muscle endurance and quality of life was measured using the test and Quebec questionnaire, Electromyography machine during McGill trunk endurance tests and SF-36 questionnaire. These measurements were repeated after 12 weeks of both exercise in both groups.

    Results

    The results showed that both types of stability training reduced the amount of pain and increase the trunk muscle endurance and have improved the quality of life in terms of physical and mental aspects and physical function in patients with non-specific chronic low back pain. This decline was significant in special suspension exercises.

    Conclusion

    Core stability exercises can be used more effectively than core stability exercises on fixed surfaces for these patients, given their more favorable effects on patients.

    Keywords: Non-specific chronic low back pain, suspension, conventional core stabilization exercises, Pain
  • Jasem Jalilian *, Naser Behpour, Sedigheh Hosseeinpoor Delavar, Parvin Farzanegi Pages 585-602
    Background and objective

    Osteoarthritis is a common disease and painful arthritis with unknown etiology. In this study, the effects of mesenchymal stem cells and aerobic training on apoptosis biomarkers (BAX and BCL2) in the heart tissue of osteoarthritic rats was investigated.

    Materials and methods

    In this experimental study, 42 male Wistar rats (age range 6-8 weeks and body weight of 250-300 g) were divided into two groups: osteoarthritic group (n=35) and healthy control group (n=7). osteoarthritis was induced in rats by surgery. then osteoarthritic rats were divided into five subgroups of seven including control, saline, stem cell , aerobic training, and aerobic training+stem cell groups. aerobic training program was conducted for 8 weeks and 5 days a week. apoptosis biomarkers, including BAX and BCL2 proteins in the heart tissue of rats, were measured using ELISA kits. One-way ANOVA used to analyze the data.

    Results

    BAX concentration was significantly more in saline and unhealthy control groups compared to other groups and BCL2 concentration was significantly less in saline and unhealthy control groups compared to other groups (p<0.001). aerobic training and stem cell, whether used separately or together, caused a significant increase in BCL2 concentration and a significant decrease in BAX concentration (p<0.001).

    Conclusion

    Osteoarthritis caused an increase in heart cell apoptosis. Although stem sells have anti-apoptosis effects, they will be more effective in treatment if they are used with aerobic training.

    Keywords: apoptosis, osteoarthritis, aerobic Training, stem sell
  • Sara Karimi *, Parviz Asgari, Alireza Heydari Pages 603-614

    Background and objects:

     Autism spectrum disorder is one of the disorders of growth, and so far, different methods have been developed to reduce its symptoms. In this research, the method of intensive interaction has been studied. The purpose of this study was to investigate the effectiveness of intensive interaction intervention on social interactions and communication of children with autism spectrum disorder.

    Method

    This study is due to the use of a non-randomized, semi-experimental with control group and pretest, post-test. The population of this study included children with autism spectrum disorder that was selected by available sampling among the centers of autism in Ahvaz, Iran, and 11 children were randomly assigned to both experimental and control groups. The Gilliam Autism Scale (Gars) was used to measure the variables of the research. To analyze the results, descriptive statistics including mean and standard deviations of scores were used and the covariance analysis was used to control the interventional variables in the pretest.

    Conclusion

    According to the findings, the method of interactive interaction is effective on the social interaction dimension, but it is not effective on the communication. communication mainly involves the use of language and is more specific than interaction in general. Therefore, the effectiveness of this method was confirmed on social interaction but was not confirmed by social communication. 

    Keywords: autism, intensive interaction intervention, Social Interaction, communication
  • MohammadHossein Gholizadeh, Hossein Ghayoumi Zadeh *, Hassan Fatehi Marj, Nasrin Ahmadi Nejad Pages 615-629
    Background and Objectives

    Computer-aided design diagnostic systems are widely used in the differential diagnosis of breast cancer. Therefore, improving the accuracy of a CAD system has become an important field of research. In this paper, we investigated CAD systems based on deep neural networks of convolution type to detect breast cancer in thermographic images.

    Materials and Methods

    For analyzing the proposed model, the DMR database has been used. The number of the participants examined were 196, including 41 cases of cancer and 155 healthy subjects. Each person had 10 images of thermography. The total number of the analyzed images included 1960 images of thermography. The classification of thermal images including cancerous and healthy images is based on three types of deep convolution neural networks including google net, resnet18 and vgg16.

    Results

    The accuracy and specificity of the results using a neural network models of deep pre-training on google-net, resnet18 and vgg16 is 85.03%-89.7%, 83.8% -91.9% and 85.03% -91,01% respectively. The proposed model is capable of providing a significant response to the different breast tissue morphologies.

    Conclusion

    The model of deep artificial neural network can be used as an efficient and intelligent way to detect cancer in original thermal images without extracting features. However, more studies are needed to design other models of artificial neural networks based on deep learning to detect malignant or benign cancer in thermal imagery.

    Keywords: breast cancer, Thermal images, Deep Neural Network, Classification
  • Maryamsadat Khojaste, Mohammad Roayaei Ardakani *, SeyedehElham Rezatofighi Pages 631-637

    Genital Herpes is one of the most common sexually transmitted disease in the world especially in women and has high prevalence in developed and developing countries. It has third Couse of sexually transmitted diseases after Gonoccocal and Chlamydia infections in the world. HSV-2 is the main couse of genital herpes . The aim of this study was assessment of the prevalence of HSV-2 in pap-smear samples were investigated from Ahvaz's married women whit PCR method.

    Material and Methods

    In this cross-sectional study, 276 pap-smear samples from women aged 16-72 years old that refferd to women clinics in 2017 and 2018 years prepared and after DNA extraction, virus identification in samples was performed using specific primers and PCR test.

    Results

    In this study, 24 samples (%8.7) from married women were contaminated by HSV-2. The highest frequency of infection was observed in the age group of 46-55 years old and in women with normal cytology and mild inflammation.

    Conclusions

    According to the gathered results it could be concluded that infection prevalence by Herpes virus is more in age group of women with high sexual activity. It could be said that with reference to relatively high infection preference by this virus in active sexually groups, frequency investigation of this virus at 5 years period and programming to increase awareness of general population about disease, its transfer and prevention methods, are necessary and essential to infection decrease in total population at massive level.

    Keywords: Genital Herpes, pap-smear, HSV-2, PCR
  • Kamilia Moghadami *, Mousa Khalafi, Maryam Shabani Pages 639-648

    Introduction:

    Galectin3 has been recognized as a new biomarker for cardiovascular disorders, However the effects of aerobic training on theses markers have not been identified. Therefore, the purpose of the present study was to investigate the effect of aerobic training on serum levels of Galectin3 and inflammatory markers in elderly women with metabolic syndrome. Subjects and

    Methods

    24 elderly women with metabolic syndrome (age: 65.37±4.08, weight: 88.98±6.56, BMI: 34.14±1.47) were randomly divided into two groups of aerobic training (n=12) and control group (n=12). The aerobic training protocol was administered for 12 weeks, three sessions per week with intensity of 65-50% of maximum heart rate. Serum samples were collected in pre-test and post-test for ELISA using Galectin3, TNF-α and CRP. Results. Aerobic training resulted in a significant decrease in serum Galectin3 compared to control group (P˂0.05). Also, aerobic training was associated with a significant decrease in inflammatory markers (CRP and TNF-α) (P˂0.05). 

    Conclusion:

    The findings of the present study showed that aerobic training is associated with a decrease in serum Galectin3 in elderly women with metabolic syndrome, which may be due to the improvement of chronic inflammation.

    Keywords: aerobic training, Galectin 3, Inflammatory Markers. Metabolic Syndrome, aging
  • Bijan Shafiei *, Fatemeh Mokhtari Pages 649-662
    Background and objective

    stuttering is a disorder in fluency of speech interrupted due to repetition, block, prolongation and hesitation. Frequency of this disorder is around 1% in population. Stuttering affected on a variety of aspect of speech, language, emotion and psychological of the person has stuttering. The aim of the present research was comparison of emotional intelligence in adolescents stutterers and non-stutterers in Isfahan. Subjects and

    Methods

    In this research we used of Bar-ON emotional intelligence questionnaire to investigation of effects of stuttering on emotional intelligence. To do this research, we estimate reliability of the questionnaire on 30 adolescents without stuttering and then used of it on 21 adolescents stutterers group and 30 non-stutterers group.

    Results

    The results of the present research showed that the general scores of two groups had not significant difference. The persons with stuttering had more scores in flexibility but there was not any significant differences in this aspect.

    Conclusion

    There are not any significant differences between two groups and these might to stuttering had not any effects on emotional intelligence in adolescent. In addition, high score in flexibility in stutterers group might showed that fluency disorder can help them to adjust their thinks and behavior with environmental and conditions changes more than non-stutterer groups in this age.

    Keywords: Stuttering, emotional stuttering, adolescents
  • Parvin Kheradmand * Pages 663-672
    Background

    The present study was designed to evaluate the frequency of natural endopeptidase (NEP) or CD10 in prostate carcinoma cells in order to evaluate its association with tumor prognostic findings.

    Materials and Methods

    In this cross-sectional descriptive study, tissue samples of patients referred to Imam Khomeini, Shahid Baqaei and Golestan hospitals of Ahwaz with the diagnosis of prostate adenocarcinoma and benign prostatic hyperplasia were used. Clinical and demographic data of patients were extracted from hospital records.. Anti CD10 monoclonal antibody was used for immunohistochemical staining.

    Results

    In this study, 51 prostate samples (41 malignant and 10 benign) were studied. The mean age of the patients was 68.4 years, ranging from 40 to 92 years. Stage of cancer was organ confined in the majority of cases (75%). The pattern of expression, expression intensity and staining intensity in malignant specimens were significantly different than benign tissues. CD10 expression decreased in more than 50% of malignant cases. Also, the staining intensity of this marker was significantly lower in malignant samples. In addition, evaluation of correlation between staining intensity with other studied variables showed that there was a significant relationship between staining intensity and gleason score (p <0.0001).

    Conclusion

    Overall, the findings of the present study indicate that expression of the CD10 marker in malignant prostate tumors is decreased or abolished. However, this marker is expressed in advanced stages of the tumor and is related to the invasive pattern of the tumor.

    Keywords: prostate adenocarcinoma, Gleason, Tumor grade, CD10