فهرست مطالب

مجله مدیریت ارتباطات در رسانه های ورزشی
پیاپی 26 (زمستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/10/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • اکبر جابری*، فرزانه مظلومی سوینی صفحات 15-28
    با توجه به اهمیت وبسایت ها به عنوان یک رسانه مدرن در فرایند فروش بلیت رویدادهای ورزشی، هدف از انجام این پژوهش بررسی نقش وبکوال در رضایت مندی کاربران و تمایل به خرید مجدد بلیت اینترنتی مسابقات فوتبال لیگ برتر ایران بوده است. پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی- همبستگی و از نوع کاربردی بوده است. جامعه آماری  پژوهش شامل هواداران استقلال و پرسپولیس تهران در شهرآورد هشتاد و هشتم بوده که 428 نفر از آنها به عنوان نمونه آماری پژوهش به طور تصادفی در ورزشگاه آزادی مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار پژوهش، پرسش نامه بوده است که پایایی آن با استفاده از روش آلفای کرونباخ و روایی آن نیز با استفاده از روایی محتوا، روایی صوری و روایی سازه تایید گردید. از مدل سازی معادله ساختاری با روش حداقل مربعات جزیی (پی ال اس) جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد که "وبکوال" دارای تاثیر مثبت و معناداری بر "رضایت مندی کاربران" و "تمایل به خرید مجدد" بلیت مسابقات فوتبال لیگ برتر بوده، و "رضایت مندی کاربران" نیز بر "تمایل به خرید مجدد" بلیت الکترونیکی تاثیر مثبت و معناداری داشته است. یافته های این پژوهش می تواند به عنوان زمینه ای موثر در راستای توسعه راهبردها و عملکرد باشگاه های ورزشی در فرایند فروش بلیت الکترونیک مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: کیفیت خدمات، هواداران فوتبال، وبسایت ها، رویدادهای ورزشی، خرید اینترنتی
  • لیلا بیرامی جغناب، جواد کریمی، مریم حسینی* صفحات 29-40
    هدف این پژوهش تصویرسازی برند با تاکید بر عوامل هدایتی افراد مشهور ورزشی در تبلیغات رسانه ای است. روش تحقیق توصیفی-پیمایشی و از نظر هدف کاربردی است. حجم نمونه براساس فرمول کوکران معادل 385 نفر برآورد شد. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه استفاده شد. روایی و پایایی پرسش نامه ها مورد تایید قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار لیزرل به وسیله آزمون تحلیل مسیر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند. یافته ها نشان داد اثری که تعداد افراد مشهور بر تصویرسازی برند دارد برابر است با 12/0، اثر تناسب افراد مشهور بر تصویرسازی برند برابر با 27/0 و همچنین فعالیت افراد مشهور بر تصویرسازی برند برابر با 28/0 است. بنابراین نتیجه می گیریم صرف به کارگیری افراد مشهور ورزشی در تبلیغات متضمن افزایش میزان فروش و دستیابی به هدف نیست؛ بلکه افراد مشهور ورزشی زمانی که مشتریان در انتخاب یک محصول در جست جوی برقراری نوعی روابط تقلیدی و یکسان سازی با شخصیت های برجسته و خاص هستند، قابلیت پذیرش و تاثیرگذاری بیشتری دارند. این افراد به سبب شهرت، افتخارات و دیگر دستاوردها به عنوان گروه مرجع شناخته شده و با در اختیار گذاشتن تصویر، اعتبار و شهرت خود به یک شرکت تجاری، موجبات افزایش آگاهی مخاطبان را فراهم آورده و باغث ترغیب آنان به خرید محصولات شده که در نهایت موفقیت شرکت تجاری را به دنبال خواهد داشت.
    کلیدواژگان: تناسب فعالیت، تعداد برند، تبلیغات رسانه ای
  • علی قائدی، محسن اسمعیلی*، محمدرضا قاسمیان مقدم، بهزاد ایزدی صفحات 41-52
    هدف از تحقیق حاضر بررسی صحه گذاری ورزشکاران مشهور در تصمیم به خرید محصولات ورزشی و غیرورزشی بود. تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر روش یک پژوهش نیمه تجربی است. جامعه آماری تحقیق افراد محدوده سنی 30 تا 40 سال بودند که تعداد 30 نفر داوطلب (15 مرد و 15 زن) به عنوان نمونه تحقیق انتخاب گردیدند. به منظور تهیه ابزار تحقیق تصاویر متناسب با دو استراتژی تناسب بین محصول و صحه گذار و عدم تناسب بین محصول و صحه گذار تهیه و روایی تصاویر توسط 10 نفر از متخصصان بازاریابی ورزشی تایید شد. از دستگاه الکتروآنسفالوگرافی Enobio، 20 کاناله ساخت کشور اسپانیا برای ثبت امواج، پرسش نامه برای سنجش تصمیم به خرید و شکل های خودارزیابی SAM برای سنجش انگیختگی استفاده شد. با نگرش به نقش لوب فرونتال در توجه، موج آلفا و بتا در این ناحیه از مغز توسط کانال های F3، F4 و FZ بررسی شد. به منظور استخراج امواج از داده های الکتروآنسفالوگرافی کمی از نرم افزار Matlab 2013 b، با نوشتن کدهای مورد نیاز و جهت تجزیه وتحلیل دادها با روش های آمار توصیفی و آمار استنباطی شامل آزمون فریدمن و رگرسیون لجستیک، از نرم افزار اس پی اس اس22  استفاده شد. نتایج نشان داد که میزان تغییرات توان امواج آلفا و بتا در استراتژی تناسب بین محصول و صحه گذار بیشتر از استراتژی عدم تناسب بین محصول و صحه گذار است و استراتژی تناسب بین محصول و صحه گذار این ناحیه از مغز را بیشتر از استراتژی عدم تناسب بین محصول و صحه گذار درگیر می نماید. لذا بازاریابان و محققین می توانند با رعایت این نکته در استراتژی های ترویجی خود زمینه اثربخشی بیشتر فعالیت های ترویجی خود را فراهم آورند.
    کلیدواژگان: صحه گذاری، بازاریابی عصبی، انگیختگی، توجه، تصمیم به خرید، الکتروانسفالوگرافی
  • مسعود تقی آبادی*، حمید تقی آبادی صفحات 53-68
    این مقاله با هدف گفتمان کاوی مفهوم قضاوت در برنامه نود و درک چگونگی این برنامه در برساخت معنای قضاوت (داوری) مطلوب در فوتبال صورت گرفت. در این مقاله نویسندگان در تلاشند تا با استفاده از روش تحلیل انتقادی گفتمان و تلفیق رویکردهای لاکلا و موفه با فرکلاف و ون دایک و نمونه گیری هدفمند به تحلیل دو برنامه با موضوع قضاوت در تاریخ 18 آبان 1394 و 11 اسفند 1392 دست زده تا ضمن شناخت نظام گفتمانی این برنامه، دال های اصلی و وقته های آن مشخص گردد.  نتایج این تحقیق حاکی از آن است که در این برنامه، دال اصلی گفتمان مدنظر عادل فردوسی پور مدیریت است که تعامل و قانون گذاری صحیح وقته های آن را تشکیل می دهند. همچنین دال مدیریت و سیاست گذاری ایجابی، دال مطلوبیت عملکرد و دال مطلوبیت قضاوت، دال های اصلی فاعلان این برنامه بوده که با استفاده از دال های شناور وقته های آموزش، مدیریتی، فناوری محور و نظم گرایی، آینده نگری، اجتماع محوری، مردم محوری، صداقت، خبره گرایی و دال آمادگی جسمانی در یک زنجیره هم ارزی، گفتمان قضاوت و نظام گفتمانی برنامه را شکل می دهند. در واقع برپایه یافته های تحقیق، مطلوبیت قضاوت تا حدی مرهون نوع سیاست گذاری، نحوه عملکرد مدیران ورزشی و سازمانی کشور، آموزش حرفه ای داوران، توجه به ابعاد فنی و حرفه ای قضاوت از جمله فناوری محوری، نظم گرایی، امادگی جسمانی و همچنین قانون گذاری صحیح نهادهای تصمیم گیر در حوزه ورزش است.
    کلیدواژگان: برنامه نود، تحلیل انتقادی گفتمان، داور، فوتبال، قضاوت
  • محمد امین موحد، مهدی سلیمی، مینا مستحفظیان*، حمید زاهدی صفحات 69-82
    هدف پژوهش حاضر، الگوی عملکرد بهینه رسانه های ورزشی با رویکرد توسعه فوتبال حرفه ای بود. این پژوهش از نوع کیفی بود که با به کارگیری نظریه داده بنیاد انجام شد. جامعه آماری پژوهش خبرگان آگاه به حوزه تحقیق بودند که نمونه گیری از آنها به صورت هدفمند و با روش گلوله برفی انجام پذیرفت. در این تحقیق، داده ها بعد از انجام 12 مصاحبه به مرحله اشباع نظری رسیدند، با این حال جهت اطمینان 15 مصاحبه انجام گردید. داده ها طی سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی تحلیل شدند. در سه مرحله کدگذاری، مقوله های اصلی و فرعی شناسایی و به یکدیگر مرتبط شدند که عبارت بودند از شرایطعلی (اطلاع رسانی، تقویت اخلاق عمومی، انعکاس و تحلیل مشکلات، برجسته سازی، آگاهی رسانی، آموزش، و توسعه مالی)؛ شرایط زمینه ای (مستندسازی، الگوسازی، مدیریت دانش، تامین منابع انسانی و تولید برنامه)؛ شرایط مداخله گر (هم اندیشی، گفتمان سازی، نظارت محیطی، نوگرایی، نهادینه سازی و شخصیت پردازی)؛ راهبردها (نیازسنجی، ماموریت گرایی هدفمند و ارتباطات)؛ و پیامدها (جامعه پذیری، همگانی، فراگیر شدن، و پویایی توسعه). در نهایت نیز پارادایم کدگذاری تشریح و مدل نهایی شکل گرفت.
    کلیدواژگان: عملکرد بهینه، رسانه های ورزشی، توسعه، فوتبال حرفه ای
  • سید محمد باقر جعفری*، کریم گل محمدی، فاطمه جاویدی، محمد سمیعی صفحات 83-94
    امروزه اهمیت به کارگیری رسانه های اجتماعی و بازاریابی شکل گرفته در بستر آن بیش از پیش برای سازمان ها افزایش یافته است؛ به طوریکه سازمان های تولید کننده محصولات ورزشی نیز از آن مستثنی نیستند. با این وجود خلا بررسی نقش ارزش ویژه برند در زمینه بازاریابی محصولات ورزشی از طریق رسانه های اجتماعی به وضوح دیده می‎ شود و همچنین ضرورت پژوهش در این زمینه است. هدف از این پژوهش بررسی اثر بازاریابی رسانه های اجتماعی بر پاسخ مصرف کننده کالاهای ورزشی با میانجی گری ارزش ویژه برند است. جامعه آماری این پژوهش متشکل از دانشجویان تربیت بدنی دانشگاه خوارزمی است که از تلگرام استفاده می کنند. برای انتخاب نمونه از نمونه گیری در دسترس استفاده و برای محاسبه نمونه، با توجه به جامعه آماری که 400 نفر تخمین زده شد؛ طبق جدول کرجسی و مورگان 195 نفر تعیین گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از تکنیک مدل سازی معادله ساختاری (SEM) و با استفاده از نرم افزار Smart PLS انجام گرفت. یافته ها نشان داد که تلاش های بازاریابی رسانه های اجتماعی بر ارزش ویژه برند و پاسخ مصرف کننده اثرگذار است و همچنین ارزش ویژه برند بر پاسخ مصرف کننده تاثیر گذاشته و ارزش ویژه برند نیز اثر تلاش های بازاریابی رسانه های اجتماعی بر پاسخ مصرف کننده را تعدیل می کند.
    کلیدواژگان: بازاریابی رسانه های اجتماعی، ارزش ویژه برند، رضایت مشتری، مصرف کننده محصولات ورزشی
  • مهدی لطیفی فرد*، مرجان صفاری، کلثوم حیدری صفحات 95-110
    امروزه با توسعه رسانه های اجتماعی، گرایش طرفداران به بیان عقاید و نظرات خود بیشتر از پیش می شود. از سویی، با ظهور رسانه های اجتماعی طی دهه گذشته سرعت و محدوده ارتباطات و تعامل بین افراد و سازمان ها در سراسر دنیا تغییر کرده است. ازاین رو هدف تحقیق حاضر بررسی مصرف رسانه ای و رفتار آنلاین طرفداران ورزشی بعد از بازی ال کلاسیکو با استفاده از روش تحلیل محتوا بود. در این پژوهش یکی از پست های صفحه رسمی لالیگا در فیس بوک بعد از بازی (بارسلونا-ریال مادرید موسوم به ال کلاسیکو فصل 18-2017) به صورت هدفمند جهت بررسی دیدگاه های کاربران مورد انتخاب قرار گرفت. ویژگی های فیس بوک در سه دسته کلی؛ بارگذاری محتوا، مرور محتوا توسط دیگر کاربران و واکنش های کاربران نسبت به محتوا طبقه بندی شد. پس از کدگذاری، 10 طبقه شامل «اشاره به بازی، اشاره به فرد، اشاره به تیم، کلام تهاجمی، شوخی با انتقاد، سرزنش کردن، اشاره به طرفدار، استفاده از ضمایر ما و آن ها، هیجان فوتبالی و تعامل» به دست آمد. در نهایت یافته های پژوهش نشان داد، تقریبا 57 درصد از مصرف رسانه ای در رسانه های اجتماعی ورزشی به اشتراک گذاری منتهی می شود. مسئله هویت سازی با تقریبا 30 درصد کدها دومین کارکرد رسانه های اجتماعی در ورزش می تواند باشد. درعین حال گفتگوها با 2.6 درصد فراوانی کمترین میزان کارکرد را در این پژوهش داشته اند. باید توجه داشت که در حوزه ورزش علت شکل گیری رفتار به اشکال مختلف مانند اشاره به بازی، اشاره به فرد و حتی کلام تهاجمی در اثر علاقه ای است که طرفدار به باشگاه، تیم و شهر خود دارد.
    کلیدواژگان: طرفداران فوتبال، رسانه های اجتماعی، مصرف رسانه ای، ال کلاسیکو، ورزش
  • مینا ملائی*، امین سلیمی صفحات 111-120
    هدف از این پژوهش بررسی پوشش رسانه ای فساد در فوتبال و تحلیل محتوای آن بود. روش تحقیق این پژوهش از نظر هدف کاربردی، از نظر استراتژی کیفی بود که به صورت تحلیل محتوا انجام شد. بر این اساس برنامه تلویزیونی 90 در فصل 98-1397 به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شد. محتوای آیتم های این برنامه، طی 10 ماه شامل612 آیتم در طول 36 برنامه بود. برای استخراج داده های پژوهش، ابتدا آیتم های مرتبط با فساد و موارد غیراخلاقی در ورزش شناسایی شدند و محتوای آنها برای مرتبط بودن با موضوع پژوهش مورد ارزیابی اولیه قرار گرفت. سپس محتوای 40 آیتم تایید شده، مورد بررسی قرار گرفتند و کدهای اولیه استخراج و در قالب هفت مقوله رفتار غیراخلاقی هواداران، ترویج خرافات، فساد در مدیریت، دلالی، شرط بندی، تبانی و فساد مالی ناشی از حضور  افراد غیرورزشی دسته بندی شدند. به طور کلی، رسانه ها و اصحاب رسانه یکی از ابزارهای کنترلی قوی در بحث کنترل فساد در حوزه های مختلف اجتماعی و به ویژه ورزش محسوب می شود. با توجه به پرمخاطب بودن رادیو و تلویزیون نسبت به رسانه های چاپی و گاها برخط، صدا و سیما با ساخت و تهیه برنامه های انتقادی و تحلیلی بیشتر می تواند گام های موثری در پیشگیری از فساد و تخلف در ورزش و به ویژه رشته پرطرفدار و درآمدزای فوتبال داشته باشد.
    کلیدواژگان: فساد در ورزش، پوشش رسانه ای، برنامه تلویزیونی، تحلیل محتوا
|
  • Akbar Jaberi *, Farzaneh Mazloomi Soveini Pages 15-28
    According to the importance of websites as a modern media in the process of  selling ticket in sport events, the aim of the current study was to examine the role of webqual in satisfaction and repurchasing intention for internet ticket in football pro-league of Iran. The research was a  descriptive correlational study and a practical one. The research population consisted of Perspolis and Esteghlal football fans in 88th derby and a sample of 428 fans were studied through random sampling in Azadi stadium. The research tool was questionnaire and the reliability of the questionnaire was confirmed according to Choronbach’s alpha, and the validity was verified by conducting face, content and structural validity. Structural equation modeling with partial least squares (PLS) was applied for data analysis. The findings demonstrated that “webqual” had a positive and significant effect on “user satisfaction” and “repurchasing intention”. “User satisfaction” also had positive and significant effect on “repurchasing intention” for electronic ticket. The findings of this research can be considered as an effective platform for the development of strategies and performance of the sport clubs through the process of electronic selling of ticket.
    Keywords: Service Quality, Football Fans, Websites, Sport events, Internet Purchasin
  • Leila Beirami Jeghanab, Javad Karimi, Maryam Hosseini * Pages 29-40
    The aim of this study is to brand image (visualization) with emphasis on the guiding factors of sport celebrities in media advertising. the research method is descriptive - survey and it is applicable in terms of purpose. Sample size was estimated at 385 persons according to the Cocran formula. In order to collect data, the questionnaire was used. Validity and reliability of the questionnaires were approved. The data were analyzed by using the LISREL software by path analysis test. The Results showed that the effect of celebrity on brand image is 0.12, the proportion of celebrity on brand image is 0.27 and the activity of celebrity on brand image is 0.28. Therefore, we conclude that using sport - based people in advertising does not involve increasing sales and achievement; famous sport celebrities have more acceptance and effectiveness when customers select a product in search of a form of imitative relationships and similarity with salient and specific characters. For the sake of fame, glory and other achievements as reference groups and by providing image, credit and reputation to a business company, they increase the awareness of the audience, encourage them to buy products that will eventually succeed in the business company.
    Keywords: Activity Proportion, Brand Number, Media advertising
  • Ali Ghaedi, Mohsen Smaeili *, Mohammad Reza Ghasemian Moghadam, Behzad Izadi Pages 41-52
    The purpose of this study was to investigate the role of famous endorsement athletes on decision to purchase of sport and non-sport products. In terms of purpose, the study was an applied and In terms of the methodology it was a Semi-experimental research. The statistical population of this study was a group of 30-40 years old people from witch 30 volunteers (15 men and 15 women) were chosen as sample of the study. In order to provide the research tool, images which were adaptable with both of strategies (fit and unfit in product and endorser). Validity of images was confirmed by 10 sports marketing experts. Enobio, a spanish electroencephalography device, with 20 channels, was used to record the waves. A questionnaire was used to measure  the decision of  purchase  and self-assessment manikin were used to measure arousal. By considering the role of the frontal lobe in attention, the alpha and beta waves in this area of the brain were examined by F3, F4 and FZ channels. Data were analyzed by SPSS 22, Matlab 2013 b softwares, descriptive and  inferential  statistics including Friedman test and logistic regression were used. The results showed that alpha and beta changes in the product – endorser fit strategy were higher than the product - endorser non fit. This strategy involves the brain in frontal lobe greater than the product - endorser non fit strategy. Therefore, marketers and researchers can use this finding to make  more effectiveness their promotional  strategies.
    Keywords: endorsement, Neuromarketing, Arousal, Attention, Purchase Decision, Electroencephalography
  • Masoud Taghiabadi *, Hamid Taghiabadi Pages 53-68
    This paper aims to discourse analysis the concept of judgment in the Ninety (90) TV Program and understands how this program has Constructed the meaning of the judgment in football. in this paper, the authors attempt to analyze two programs with the subject of judgment on November 18,  2013 and March 11,  2013by using critical discourse analysis method and conflating Laclau and Mouffe with Fairclough and Van Dijk's approaches and purposeful sampling  to identify the discursive system of the program and highlights nodal points and moments. The results of this research indicate that in this program, the nodal point of Adel Ferdowsipours' discourse is management, which interaction and correct legislation are its moments. Also, management, affirmative policy, desirability of performance and desirability of judgment are the nodal points of the program's participants that Using the floating signs and mo,ents of education, management, technology orientation, discipline, forethought, community-based, people-centered, honesty, connoisseurship and physical readiness, Which shaped in a Chain of equivalence, their discourses of judgment and the discursive system of the program. In fact, based on the findings of the research, the desirability of judgment to a degree is related to the type of policy, the performance of the managers of the country's sport and organization, professional training of referees, attention to technical and professional aspects of judgment, including technology orientation, discipline, physical fitness, as well as the correct legislation of decision making bodies in the field of Sport.
    Keywords: Critical Discourse Analysis, football, judgment, Navad Program, Referee
  • Mohammad Amin Movahed, Mehdi Salimi, Mina Mostahfezian *, Hamid Zahedi Pages 69-82
    The goal of this research is to present a pattern for optimum performance of sport media with an aim to develop professional football. The research was conducted in a qualitative grounded theory manner. Experts in the field of research constitute the statistical society, in which the method of snowball sampling was used. The data was collected through 12 interviews. However, three additional interviews were also done for certainty. The data was analyzed in three coding levels: open, axial, and selective. In the three levels of coding, main and subsidiary categories were identified and were related to each other, which included causal conditions (information, public ethics improvement, reflection and analysis of problems, exaggeration, education, and financial development), basic conditions (documentation, modeling, knowledge management, human resources supply, and broadcast programing), interfering conditions (panel discussion, discourse, environmental monitoring, modernism, institutionalization, and characterization), strategies (needs assessment, targeted operationalization, and communication), and consequences (sociability, pervasion, and dynamism of development). Ultimately, the coding process is defined and the final model is formed.
    Keywords: Optimum performance, Sport media, Develop professional football
  • Seyed Mohammadbagher Jafari *, Karim Golmohammadi, Fatemeh Javidi, Mohammad Samie Pages 83-94
    Today, the importance of using social media and marketing has grown more widely in organizations; as such, organizations that manufacture sports products are no exception. However, the role of brand equity in sports marketing through social media has received less attention. also the necessity of research in this field. The purpose of this study was to investigate the effect of social media marketing efforts on the sport products consumer response by moderating brand equity. The statistical population of this research is Kharazmi University students who use the telegram.   Given that the statistical population was estimated to be 400 people, the Krejcie and Morgan table were used to obtain the sample size, which is based on the sample of 195 individuals. Structural Equation Modeling (SEM) and Smart PLS software were used to analyze the data and the effect of variables was investigated. The findings showed that social media marketing efforts affect brand equity and consumer responses, as well as brand equity has affected consumer responses, and brand equity is also moderating the effect of social media marketing efforts on consumer responses.
    Keywords: Social Media Marketing, brand equity, customer satisfaction, Consumer Response Response
  • Mahdi Latifi Fard *, Marjan Saffari, Kolsoum Heidari Pages 95-110
    With the development of social media in this echo, Sports Fans have intended to express opinions more than before. In other hand, the purpose of the present study was the analysis of media consumption and online behavior of sports fan after El Clasico that implemented with the content analysis method. One of the status of the official Facebook page for La Liga selected Purposive sampling after first leg between FC Barcelona and Real Madrid C.F., nominated as El Clasico, 2017-18 season to investigate fans comments. Facebook features are categorized into items associated with uploading content, reviewing content uploaded by others in the network, and items related to responses to content. Finally, findings showed roughly 57 percent of social media consumption in sport end up sharing. The second function of social media in sport can be identifying with 30 percent codes. While conversations had least frequency codes 2.6 percent. Communication and reputation block haven’t dedicated any category. After coding, 10 categories came up include “reference to match, reference to individual, reference to team, offensive language, kidding with critique, blaming, reference to fan, use we and they, football emotions and interactivity”. Should noticed that the reason of forming behavior into different format such reference to match, reference to individual, and even offensive language in sport area is fan passion to club, team and city.
    Keywords: Football Fans, Social Media, Media Consumption, El Clasico, Sport
  • Mina Mallaei *, Amin Salimi Pages 111-120
    The purpose of this study was to investigate media coverage of corruption in football and its content analysis. The research method was applied in terms of quality strategy in terms of content analysis. Accordingly, television program 90 was selected as the research sample in the 2017-18 season. The content of this program's items over the 10 months included 612 items during 36 programs. To extract the research data, corruption-related and immoral items were first identified and their content assessed for relevance to the research topic. The content of 40 approved items was then reviewed and the original codes were extracted and categorized into 7 categories of  Immoral behavior of fans, superstition promotion, corruption in management, fixers, betting, match-fixing and corruption caused by non-athletes. In general, the media and the media companions are one of the most powerful tools for controlling corruption in various social contexts, especially sport. Given the popularity of radio and television over print and sometimes online media, Islamic Republic of Iran Broadcasting by developing and producing more critical and analytical programs, can be effective in preventing corruption and abuse in sports, especially in football as a popular and monetized sport.
    Keywords: Corruption in sport, media coverage, TV program, content analysis