فهرست مطالب

فصلنامه انتظام اجتماعی
سال دوازدهم شماره 1 (بهار 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/02/06
  • تعداد عناوین: 8
|
  • جواد منظمی تبار* صفحات 1-24
    زمینه و هدف

    شهرستان نوشهر به دلیل نزدیکی به دریا، توریستی بودن و کارآفرینی در چند دهه اخیر مهاجرپذیر بوده و جمعیت آن چند برابر گردیده است، رشد بی رویه جمعیت موجب رشد شهرک های اقماری خودرو و بدون برنامه شده، در نتیجه انواع جرایم و آسیب های اجتماعی و به تبع آن احساس ناامنی در شهروندان را به همراه آورده است. پژوهش حاضر با استفاده از نظریات جامعه شناسی، به بررسی رابطه پیشگیری وضعی و انتظامی از جرایم و آسیب های اجتماعی با احساس امنیت شهروندان نوشهری در سال 1397 پرداخته است.

    روش شناسی:

     پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر ماهیت، توصیفی-تحلیلی از نوع پیمایشی می باشد. که در جمع آوری داده های آن از پرسشنامه محقق ساخته با طیف پنجگانه لیکرت استفاده شده است. پایایی پرسشنامه با استفاده از آلفای کرونباخ برای همه متغیرها بالای 85/0 برآورد گردید. تعداد 392 نفر از شهروندان نوشهری نمونه تحقیق را شامل می شدند که از چهارده محله شهری و حومه نوشهر به روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای برگزیده شدند.

    یافته ها: 

    تفاوت معنی داری از نظر انواع احساس ناامنی بین شهروندان به تفکیک مناطق بدون پیشگیری و مناطق با پیشگیری وجود دارد. تحلیل رگرسیونی نشان داد متغیرهای مستقل؛ طراحی و معماری نامناسب مناطق شهری و عدم نظارت مداوم بر عرصه فضاهای شهری 74/0از تغییرات احساس ناامنی را تبیین می نمایند.

    نتیجه گیری: 

    همان گونه که نتایج پژوهش نشان دادند معماری و طراحی مناسب مناطق شهری می تواند در افزایش احساس امنیت شهروندان سهم قابل توجهی داشته باشد این عامل وقتی با عامل نظارت مداوم بر عرصه مناطق شهری ترکیب می شود دارای تاثیر دو چندانی در احساس امنیت شهروندان می شود بنابراین به منظور تقویت احساس امنیت شهروندان در مناطق بدون پیشگیری شهری ضروری است ضمن توجه به طراحی های کالبدی این مناطق، مبحث نظارت شهری مورد توجه بیشتری قرار گیرد.

    کلیدواژگان: احساس امنیت، پیشگیری انتظامی، پیشگیری وضعی، جرایم و آسیب های اجتماعی
  • علیرضا جزینی، ابراهیم داودی دهاقانی*، فرج نظری صفحات 25-48
    زمینه و هدف

    برخورداری از مهارت هوش هیجانی فرد را قادر می سازد تا از بروز وضعیت های دشوار‏، پیش از آن که غیر قابل کنترل شوند جلوگیری کند و با محیط اطراف سازگاری بیشتری داشته باشد. برخورداری کارکنان گشت انتظامی از این مهارت می تواند از پدید آمدن بسیاری از مشکلات در روابط آنها با جامعه هدف جلوگیری کند. بنابراین پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر مهارت هوش هیجانی بر عملکرد گشت های انتظامی در سرکلانتری یکم تهران بزرگ انجام شد.

    روش شناسی: 

    پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر ماهیت داده ها، توصیفی- تحلیلی است که به روش پیمایشی انجام شد. جامعه آماری پژوهش 61 نفر از کارکنان واحدهای گشت سرکلانتری یکم تهران بزرگ هستند که به صورت تمام شمار انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه استاندارد بردبری و گریوز با 28 سوال است که شاخص های آن متناسب با موضوع پژوهش بومی سازی شد. روایی ابزار اندازه گیری با استفاده از روش های روایی محتوا (نظرسنجی از خبرگان) و پایایی آن با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ 76/0 به دست آمد. داده های پژوهش با استفاده از آزمون همبستگی تحلیل شدند.

    یافته ها:

     یافته های پژوهش نشان داد هوش هیجانی بر عملکرد کارکنان گشت انتظامی در سرکلانتری یکم تهران بزرگ در سطح اطمینان 95% رابطه مثبت و معناداری دارد. همچنین مولفه های هوش هیجانی یعنی، خود مدیریتی، خودآگاهی، آگاهی اجتماعی و مدیریت رابطه بر عملکرد کارکنان گشت های انتظامی رابطه مثبت و معناداری دارند.

    نتیجه گیری:

     براساس یافته های پژوهش، هرقدر میزان مهارت هوش هیجانی کارکنان در ابعاد فردی و اجتماعی افزایش یابد،‏ ارتقاء عملکرد فردی و سازمانی را در پی خواهد داشت. بنابراین با برنامه ریزی مستمر، در کلیه مراحل خدمتی‏، لازم است فرماندهان و مدیران نیروی انتظامی در بکارگیری کارکنان گشت انتظامی‏، کارکنانی را در اولویت قرار دهند که از نظر برخورداری از مهارت های هوش هیجانی‏، وضعیت مناسب تری را داشته باشند.

    کلیدواژگان: هوش هیجانی، خود مدیریتی، آگاهی اجتماعی، مدیریت رابطه، گشت انتظامی
  • علی بدری، شادی عظیم زاده*، عباس شیری، حسنعلی موذن زادگان صفحات 49-76
    زمینه و هدف

    در قتل عمد علاوه بر صدمات جدی به قربانیان مستقیم، نزدیکان، دوستان، گسترش شایعه یا پخش آن از طریق وسایل ارتباط جمعی، امنیت و سلامت روانی جامعه را به خطر می اندازد و نظم اجتماعی را تضعیف و موجب هراس جامعه می شود. لذا هدف این پژوهش ترسیم سیمای جنایی قتل های عمد در شهرستان ساوجبلاغ می باشد.

    روش شناسی:

     پژوهش حاضر با روش توصیفی از میان پرونده های قتل که در خلال سال های 1385 تا 1395 در شهرستان ساوجبلاغ رخ داده اند، 82 پرونده، به شیوه تمام شمار مورد مطالعه قرار گرفتند.

    یافته ها

    مسایل ناموسی، ارتکاب سرقت، عصبانیت دفعی، مسایل مالی، اقدامات تحریک کننده، خصومت شخصی و درگیری های لفظی به ترتیب بیشترین نقش را در وقوع قتل های شهرستان ساوجبلاغ را دارند. همچنین شیوع ارتکاب قتل در بین مردان مجرد با سطح تحصیلات پایین و در محدوده سنی 20 تا 30 سال، استفاده از طناب به عنوان شایع ترین آلت قتاله و کاهش ارتکاب قتل با افزایش تعداد فرزندان در قاتلین و مقتولین؛ اشاره نمود و در نهایت شایع ترین قتل عمد قتل های بدون برنامه ریزی می باشند.

    نتیجه گیری:

     نتایج این مطالعه حاکی از آن بود که هر یک متغیرهای مورد مطالعه بر ارتکاب قتل های عمدی شهرستان ساوجبلاغ تاثیر دارند اما میزان این تاثیر متفاوت بوده است.

    کلیدواژگان: سیمای جنایی، قتل، علل اجتماعی، ساوجبلاغ
  • علیرضا بادله*، الهام علی نسب، حمیدرضا رضازاده بهادران صفحات 77-98
    زمینه و هدف

    با هجوم استانداردهای جهانی و تاکید آنها بر تکنولوژی به یک اولویت بزرگ آموزش، یادگیری آنها امری ضروری است، هدف پژوهش حاضر، سنجش اثربخشی بسته های آموزشی چندرسانه ای پلیس بر تغییر نگرش به امنیت اجتماعی در دانش آموزان کلاس دهم متوسطه منطقه 5 شهر تهران می باشد.

    روش شناسی: 

    روش پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با دو گروه کنترل و آزمایش است. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی دانش آموزان کلاس دهم متوسطه منطقه 5 شهر تهران می باشد. نمونه پژوهش به صورت خوشه ای چند مرحله ای از بین دانش آموزان مدارس منطقه 5 شهر تهران، در سال تحصیلی 99-1398 مشغول به تحصیل هستند با قرعه یک مدرسه انتخاب و از این مدرسه که دارای 6 کلاس پایه دهم بوده است، تعداد دو کلاس و از هر کلاس تعداد 30 دانش آموز بصورت تصادفی انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه آزمایش (30 نفر) و کنترل (30 نفر) تقسیم شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه نگرش به امنیت اجتماعی و بسته آموزشی چندرسانه ای بود.

    یافته ها: 

    یافته های روش های تدریس بر تغییر نگرش به امنیت اجتماعی از نظر بعد جانی، مقدار F (84/13=f ، 00/0=Sig)، در بعد مالی مقدار F (89/12=f ، 04/0=Sig) و همچنین در بعد فرهنگی مقدار F (67/62=f ، 00/0=Sig) است، یعنی بسته های آموزشی چندرسانه ای بر تغییر نگرش به امنیت اجتماعی از ابعاد جانی، مالی و فرهنگی تاثیر مثبت و معناداری دارند.

    نتیجه گیری: 

    نتایج پژوهش نشان می دهد بسته های آموزشی چندرسانه ای باعث افزایش مشارکت دانش آموزان در تامین امنیت و ارتقاء جایگاه پلیس در بین آنها می شود و نگرش جامعه به امنیت اجتماعی را تغییر می دهد. همچنین بسته های آموزشی چندرسانه ای سبب تغییر نگرش دانش آموزان در ابعاد جانی، مالی و فرهنگی می گردند. بیشترین تاثیر را بر بعد فرهنگی امنیت اجتماعی دارند.

    کلیدواژگان: بسته های آموزشی، چندرسانه ای، نگرش به امنیت اجتماعی، دانش آموزان
  • سمیرا حیدری اصل، سید علی هاشمیانفر*، منصور حقیقتیان صفحات 99-122
    زمینه و هدف

    رسانه های اجتماعی در دوران کنونی بخشی جدایی ناپذیر از زندگی مردم شده اند. مواجهه با اخبار و رشد سریع رسانه های اجتماعی مشکلات زیادی را برای کاربران به دنبال داشته است. این رسانه ها می توانند با تاکید بر جنبه های خاص و بزرگ نشان دادن برخی ترس ها و بیم ها به افکار عمومی جهت دهند. هدف پژوهش حاضر، بررسی عوامل اجتماعی موثر بر ترس از جرم کاربران رسانه های اجتماعی در شهر اصفهان بوده است.

    روش شناسی: 

    این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی و از نظر شیوه گردآوری اطلاعات پیمایشی و ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه می باشد، جمعیت آماری در این پژوهش، شهروندان بالای 15 سال شهرستان اصفهان می باشد، که حجم نمونه در نرم افزار sample power 459  نفر تعیین شد. روش نمونه گیری در این پژوهش سهمیه ای می باشد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار spss و Amos استفاده شده است.

    یافته ها: 

    یافته های این پژوهش نشان می دهد که متغیرهای احساس بی سازمانی اجتماعی، کنترل اجتماعی رسمی، میزان مشارکت کاربران و اعتماد آنها به رسانه های اجتماعی و سن و جنسیت آنها با ترس از جرم کاربران ارتباط معناداری دارد. مدل معادلات ساختاری نشان می دهد که متغیر بی سازمانی اجتماعی با میزان (57/0) بیشترین مقدار واریانس متغیر ترس از جرم کاربران و میزان مشارکت کاربران در رسانه های اجتماعی (14/0) کمترین مقدار واریانس ترس از جرم کاربران را تبیین کرده است.

    نتیجه گیری: 

    بخش عمده ای از گفت وگوهای روزمره در رسانه های اجتماعی، درباره مخاطرات و بیم هایی است که زندگی ما را تهدید می کنند. دیدن صحنه های قتل و خشونت در رسانه های اجتماعی، باعث ترس از این عمل همزاد پنداری با فرد بزه دیده می شود. با توجه به نتایج این پژوهش می توان گفت حضور افراد در رسانه های اجتماعی بر ترس از جرم کاربران اثرگذار است.

    کلیدواژگان: ترس از جرم کاربران، مشارکت در رسانه های اجتماعی، اعتماد به رسانه های اجتماعی
  • حافظ مهدنژاد*، حمید مستجابی، فریاد پرهیز، محسن رضایی صفحات 123-140
    زمینه و هدف

    آمایش سرزمین از راه توجه به شناخت توانمندی ها و ظرفیت های خاص مناطق، کارآمدی اقتصادی، وحدت و یکپارچگی سرزمین، گسترش عدالت و تعادل منطقه ای، حفظ محیط زیست و احیای منابع طبیعی، حراست از میراث فرهنگی و رفع محرومیت ها بر امنیت و گردشگری تاثیر می گذارد. بر همین مبنا، هدف پژوهش حاضر، تحلیل تاثیر آمایش سرزمین بر توسعه گردشگری و امنیت در استان گلستان است.

    روش شناسی:

     پژوهش حاضر از نوع کاربردی و روش آن توصیفی-تحلیلی است. جامعه آماری پژوهش شامل گردشگران استان گلستان است که با  استفاده از روش کوکران،  400 نفر از آنها انتخاب شده است. در این راستا از مدل معادلات ساختاری، آزمون سوبل و ضریب رگرسیون برای تجزیه و تحلیل داده ها  استفاده شده است. 

    یافته ها

    یافته ها نشان می دهد متغیر آمایش سرزمین و توسعه گردشگری 64% بر امنیت ملی تاثیرگذار هستند و آمایش سرزمین 11% بر توسعه گردشگری تاثیرگذار است. بین آمایش سرزمین و امنیت ملی (با ضریب مسیر 444/0) و همچنین بین آمایش سرزمین و توسعه گردشگری (با ضریب مسیر  329/0)  ارتباط معنی دار و دوسویه ای برقرار است. رابطه بین توسعه گردشگری و امنیت ملی یک رابطه دو سویه و معنادار است (با ضریب مسیر 329/0). بر اساس آزمون سوبل، تاثیر توسعه گردشگری به عنوان یک متغیر میانجی بین آمایش سرزمین و امنیت ملی در سطح 95 % تایید می شود.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج نشان می دهد توسعه گردشگری بر امنیت ملی تاثیر مثبت و معناداری دارد. در سطح 95 % تاثیر توسعه گردشگری به عنوان یک متغیر میانجی بین آمایش سرزمین و توسعه گردشگری تایید شد. توسعه گردشگری با مقادیر (p<0.01، t=7.0212) تاثیر آمایش سرزمین بر امنیت را میانجی گری می کند و نقش تسهیل گیری را بین این دو متغیر ایفا می نماید.

    کلیدواژگان: آمایش سرزمین، توسعه گردشگری، امنیت، مدل معادلات ساختاری، استان گلستان
  • نیر پیراهری* صفحات 141-162
    زمینه و هدف

    اگر در جامعه ای از قوانین اطاعت نشود، منجر به ایجاد بی نظمی و هرج و مرج در ارکان مختلف آن جامعه شده و امنیت اجتماعی نیز به خطر می افتد. در همین راستا پژوهش حاضر به بررسی رابطه عوامل فرهنگی و اجتماعی با قانون گریزی پرداخته است.

    روش شناسی:

     تحقیق حاضر از لحاظ روش یک تحقیق پیمایشی است که از تکنیک پرسشنامه برای جمع آوری داده ها استفاده شده است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه ساکنین شهر سمنان هستند که با استفاده از نمونه گیری تصادفی تعداد 248 نفر انتخاب شده اند. میزان آلفای کرونباخ برای متغیر قانون گریزی 9/0 به دست آمد.

    یافته ها: 

    یافته ها نشان می دهد میزان قانون گریزی در بین 5/36 درصد پاسخگویان کم، 8/52 درصد تا حدودی و 7/10 درصد زیاد است. میانگین میزان قانون گریزی در بین پاسخگویان 3/1 (دامنه میانگین بین 1 تا 3) است که میزان کمی را نشان می دهد.

    نتایج

    نتایج نشان می دهد بین میزان اعتماد اجتماعی، میزان رضایت از زندگی با میزان قانون گریزی رابطه معنادار معکوس وجود دارد. همچنین بین میزان احساس آنومی با قانون گریزی پاسخگویان رابطه معنادار مستقیم وجود دارد. بین احساس تبعیض و جمع گرایی با میزان قانون گریزی پاسخگویان رابطه معنادار ملاحظه نگردید

    کلیدواژگان: قانون گریزی، اعتماد اجتماعی، احساس تبعیض، احساس آنومی، جمع گرایی
  • یحیی میرشکاران، الهام وحیدی، ناصر حمیدی، سمیه مردانی* صفحات 163-184
    زمینه و هدف

    نیروی انتظامی یک سازمان پویا و اجتماعی است و مهم ترین وظیفه آن برقراری نظم و امنیت و تامین آسایش عمومی و فردی در جامعه است، آگاهی از وضعیت سرمایه اجتماعی یکی از الزامات برای طراحی چشم انداز توسعه بلند مدت و همچنین برنامه ریزی سازمانی می باشد. لذا با توجه به آنچه بیان گردید اهمیت بررسی میزان اثربخشی اقدامات اجتماعی پلیس در افزایش سرمایه اجتماعی فرماندهی انتظامی استان قزوین بسیار واضح و آشکار به نظر می رسد.

    روش شناسی:

     این پژوهش از نظر روش پیمایشی و از نوع کاربردی می باشد. جامعه آماری کلیه مردم ساکن در شهر قزوین می باشند (حجم نمونه 480 نفر)، که با روش نمونه گیری تصادفی طبقه بندی شده انتخاب گردیدند. روش گردآوری داده ها میدانی و ابزار جمع آوری پرسشنامه بود. درخصوص تجزیه وتحلیل؛ از تحلیل عامل اکتشافی، شاخص کفایت نمونه [1]، آزمون بارتلت و فریدمن بهره برده ایم.

    یافته ها

    مقدار شاخص کفایت نمونه در تاثیر اقدامات اجتماعی نیروی انتظامی بر میزان اعتماد اجتماعی، مشارکت اجتماعی، تعهد در قبال امنیت اجتماعی و اهتمام به پیشگیری از وقوع جرایم به ترتیب: 82/0؛ 821/0؛ 806/0 و 820/0 است.

    نتیجه گیری: 

    نتایج پژوهش نشان می دهد اقدامات اجتماعی، حضور کارکنان در کنار مردم در مراسمات مختلف مذهبی، اجرای برنامه های متعدد به مناسبت هفته نیروی انتظامی، اجرای برنامه های فرهنگی در مناسبت های مختلف، برگزاری کلاس های آموزشی چهره به چهره، آموزش و اطلاع رسانی از طریق نصب بنرهای تبلیغاتی، بیشترین تاثیر را بر سرمایه اجتماعی شهروندان می گذارد.

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، اقدامات معاونت اجتماعی، تعهد اجتماعی، پیشگیری از وقوع جرم
|
  • Javad Monazzami Tabar * Pages 1-24
    Background and objectives

    Noshahr city has been immigrating destination in recent decades due to its proximity to the sea, being touristic and entrepreneurship, and its population has been multiplied, the unnecessary population growth has driven the growth of unincorporated settlements, resulting in a variety of crimes and social damage and consequently it has brought a sense of insecurity among the citizens. The present study, using sociological theories, examines the relationship between situational and law enforcement prevention of crimes and social injuries and the sense of security of citizens in Noshahr in 2018.

    Methodology

    In terms of its objectives this study is of an applied research type and in terms of its nature it is considered as a descriptive-analytic study which has been conducted in survey method. A researcher-made questionnaire with a five-option Likert scale was used for data collection. The reliability of the questionnaire was estimated using Cronbach's alpha for all variables higher than 0.85. The sample consisted of 392 citizens of Noshahr who were selected from 14 urban and suburbs of Noshahr using multistage cluster sampling method.

    Findings

    There is a significant difference between the types of insecurity among citizens in terms of non-preventive and preventive areas. Regression analysis showed that independent variables; inappropriate design and architecture of urban areas and lack of continuous monitoring of urban spaces account for 0.74 of changes in insecurity.

    Results

    As the results of the study show, proper architecture and design of urban areas can have a significant role in enhancing citizens' sense of security. When combined with continuous monitoring of urban areas, it has a dual impact on citizens' sense of security. Thus, in order to enhance the citizens' sense of security in urban areas without prevention it is imperative to pay more attention to the physical design of these areas and urban surveillance.

    Keywords: sense of security, law enforcement prevention, Situational Prevention, Social crimes, harms
  • Alireza Jazini, Ebrahim Davoodi Dehaghani *, Faraj Nazari Pages 25-48
    Background and objectives

    Emotional intelligence enables one to avoid difficult situations before becoming uncontrollable and being more adaptable to the environment. Having patrol staff with this skill can prevent many problems in their relationships with the target community. Therefore, the present study was conducted to investigate the effect of emotional intelligence skills on police patrol performance in the First Chief Police Station of Tehran Metropolitan Police.

    Methodology

    In terms of its objectives this study is of an applied research type and in terms of the nature of the data it is considered as a descriptive-analytical study. The statistical population of the study consisted of all 61 staff members of the 1st Chief Police Station's Patrol Unit of Tehran Metropolitan Police who were selected. Data collection tool was standard questionnaire of Bradbury and Graves with 28 questions whose indices were localized according to the research topic. The validity of the instrument was determined by content validity (experts' opinions) and its reliability was calculated by Cronbach's alpha coefficient as 0.76. Research data were analyzed using correlation test.

    Findings

    The findings showed that emotional intelligence had a positive and significant relationship with police patrol staff performance at 95% confidence level in the first Chief Police Station of Tehran Metropolitan Police. Also, the components of emotional intelligence namely, self-management, self-awareness, social awareness and management of relationship have a positive and significant relationship with the performance of the staff members of police patrols.

    Results

    According to the research findings, the more employees' emotional intelligence skills are increased in the individual and social dimensions, the better their individual and organizational performance will be. Therefore, with continuous planning, at all stages of the service, it is necessary for police commanders and managers to prioritize personnel who have better emotional intelligence in employing the staff members of police patrols.

    Keywords: Emotional Intelligence, Self-management, Social Awareness, Relationship management, Police Patrol
  • Ali Badri, Shadi Azaimzadeh *, Abbas Shiri, Hasanali Moazenzadegan Pages 49-76
    Background and objectives

    In addition to serious injury to direct victims, relatives, friends, the spread of rumor or its spread through mass media endangers the safety and mental health of the community and undermines social order and fears the community. The purpose of this study was to draw a criminal outline of deliberate homicide in Savojbalagh city.

    Methodology

    82 cases were studied in a descriptive manner through the descriptive method of murder cases that occurred in Savojbalagh city between 2006 and 2016.

    Findings

    Honor issues, theft, defective anger, financial problems, incitement, personal hostility, and verbal strife have the highest role to play in the murders of Savojbalagh, respectively. The prevalence of homicide among low-educated single males between the ages of 20 and 30, the use of ropes as the most common killer instrument, and the reduction of homicide by increasing the number of murderers' children can also be noted. Finally, the most common type of deliberate murders are unplanned murders.

    Results

    The results of this study indicated that each of the variables studied had an impact on the deliberate homicide of Savojbalagh city but the effect size was different.

    Keywords: Criminal image, Homicide, social causes, Savojbalagh
  • Alireza Badeleh *, Elham Alinasab Pages 77-98
    Background and objectives

    By the influx of the global standards and their emphasis on technology as a major priority of education, their learning is a necessity. The purpose of this study was to evaluate the effectiveness of police multimedia training packages on changing attitudes towards social security among the tenth grade students in the municipal district 5 of Tehran.

    Methodology

    The research method was quasi-experimental with pre-test and post-test with two control and experimental groups. The statistical population of the study consisted of all tenth grade students in municipal district 5 of Tehran city. The sample of the study was selected using a multi-stage cluster sampling method from the students of district 5 schools of Tehran in the academic year of 2019-2020. One school was randomly chosen. One class of that school containing 6 grade-10 classes was chosen and then two classes, each of which containing thirty students were randomly selected from each class and randomly divided into experimental (n = 30) and control (n = 30) groups. The research tool was Social Security Attitude Questionnaire and Multimedia Educational Package.

    Findings

    Findings of teaching methods on changing social security attitudes are as follows: in life dimension F (f = 13.84, Sig = 0.00); in financial dimension F (12.89, Sig = 0.04); and also in the cultural dimension, F (f = 62.67, Sig = 0.00), which means that multimedia education packages have a positive and significant effect on changing social security attitudes from the life, financial and cultural dimensions.

    Results

    The results show that multimedia educational packages increase students' participation in providing security and promoting police status among them, and changes society's attitude toward social security. Multimedia educational packages also change students' attitudes about life, finances and culture. They have the greatest impact on the cultural dimension of social security.

    Keywords: Educational packages, multimedia, Attitudes towards social security, students
  • Samira Heydariasl, SEYED ALI HASHEMIANFAR *, Mansour Haghighatian Pages 99-122
    Background and objectives

    Social media has become an integral part of people's lives today. Facing the news and the rapid growth of social media has caused many problems for users. These media outlets can direct public opinion by emphasizing specific and major aspects of some fears and panic. The purpose of this study was to investigate the social factors affecting the fear of social media users in Isfahan.

    Methodology

    In terms of its objectives this study is of an applied research type and in terms of data collection procedure it is a survey study, and the data collection tool is questionnaire. The statistical population in this study is the citizens over 15 years old in Isfahan city. The sample size was set as 459 individuals using Sample Power software. The sampling method in this study is quota. Amos and SPSS software were used for data analysis.

    Findings

    The findings of this study show that the variables of sense of social disorganization, formal social control, users' participation and their trust in social media and their age and gender have a significant relationship with users' fear of crime. Structural equation modeling shows that the social disorganization variable (0.57) has the highest amount of variance of users' fear of crime and the users' participation in social media (0.14) has explained the least amount of variance of users' fear of crime.

    Results

    Much of the daily conversation on social media is about the dangers and anxieties that threaten our lives. Seeing the scenes of murder and violence on social media causes the fear of the act of associating with the victim. According to the results of this study, it can be said that the presence of people on social media affects users' fear of crime.

    Keywords: Fear of users' crime, Participation in social media, Trust in social media
  • Hafez Mahdnejad *, Hamid Mostajbi, Faryad Parhiz, Mohsen Rezaee Pages 123-140
    Background and objectives

    The land use affects security and tourism through attention to recognizing the specific capacities of the regions, economic efficiency, territorial unity, regional justice and equilibrium, preserving the environment and restoring natural resources, safeguarding cultural heritage and removing deprivations. Therefore, the purpose of the present study is to analyze the impact of land use planning on tourism development and security in Golestan province.

    Methodology

    In terms of its objectives this study is of an applied research type and in terms of methodology it is considered as a descriptive-analytical study. The statistical population of the study consisted of tourists of Golestan province who were selected using Cochran formula. Structural equation modeling, Sobel test and regression coefficient were used to analyze the data.

    Findings

    Findings show that land use and tourism development variables have 64% effect on national security and land use influence tourism development 11%. There is a significant and mutual relationship between land use and national security (with path coefficient of 0.444) as well as between land use and tourism development (with path coefficient of 0.329). The relationship between tourism development and national security is a mutual and significant relationship (with path coefficient of 0.329). According to the Sobel test, the impact of tourism development as a mediating variable between land use planning and national security is confirmed at 95%.

    Results

    The results show that tourism development has a positive and significant effect on national security. At the 95% level, the impact of tourism development was confirmed as a mediating variable between land use planning and tourism development. Quantitative tourism development (p <0.01, t = 7.0212) mediates the effect of land use on security and plays a facilitating role between these two variables.

    Keywords: land use, Tourism development, Security, Structural Equation Modeling, Golestan province
  • Nir Pirahari * Pages 141-162
    Background and objectives

    Failure to obey a law in a society will lead to chaos in the various organs of that society, and social security will be jeopardized. In this regard, the present study investigates the relationship between cultural and social factors with unlawfulness.

    Methodology

    The present study is a survey research which was conducted using a questionnaire technique to collect data. The statistical population of this study includes all the residents of Semnan; 248 individuals were selected by random sampling method. Cronbach's alpha was obtained as 0.9 for the unlawfulness variable.

    Findings

    The results show that the rate of unlawfulness is low among 36.5% of respondents, 52.8% somewhat and 10.7% high. The average rate of unlawfulness among respondents is 1.3 (mean range between 1 and 3), which indicates a low level.

    Results

    The results show that there is a significant inverse relationship between social trust, life satisfaction, and unlawfulness. There was also a significant direct relationship between the level of sense of anomie and the unlawfulness of the respondents. There was no significant relationship between sense of discrimination and collectivism and the level of unlawfulness of the respondents.

    Keywords: Unlawfulness, social trust, Discrimination, Anomie, Collectivism
  • Yahya Mirshekaran, Elham Vahidi, Naser Hamidi, Somayyeh Mardani * Pages 163-184
    Background and objectives

    Law enforcement is a dynamic and social organization and its most important task is to maintain order and security and to provide public and individual well-being in the community. Being aware of the status of social capital is one of the requirements for planning long-term development prospects as well as organizational planning. Accordingly, the importance of investigating the effectiveness of police social actions in increasing the social capital of the Qazvin Police Command seems very clear.

    Methodology

    This study is of an applied research type which has been conducted in survey method. The population of the study was all the residents of Qazvin (sample size 480) who were selected by stratified random sampling method. The method of data collection was field study and questionnaire was used for data collection. For the analysis, we used exploratory factor analysis, KMO coefficient, Bartlett and Friedman test.

    Findings

    The value of KMO index on the impact of law enforcement's social measures on social trust, social participation, commitment to social security, and attempted crime prevention were 0.82, 0.821, 0.806, and 0.820, respectively.

    Results

    The results show that social actions, the presence of staff members alongside people in different religious ceremonies, the implementation of multiple programs for Police Force Week, the implementation of cultural programs on different occasions, face-to-face training classes and training and information dissemination through the installation of banners are the most effective in the social capital of citizens.

    Keywords: social capital, Social deputy measures, social commitment, Crime Prevention