فهرست مطالب

رویکردی نو بر آموزش کودکان - پیاپی 2 (زمستان1398)

نشریه رویکردی نو بر آموزش کودکان
پیاپی 2 (زمستان1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/12/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • عطا اصطبار، وجه الله قربانی زاده، پریناز بنیسی* صفحات 1-10
    هدف این تحقیق بررسی رابطه بین ابعاد سازمان یادگیرنده و توانمندسازی کارکنان شرکت های کوچک و متوسط صنعت چوب استان البرز می باشد.در این تحقیق ابعاد سازمان یادگیرنده بر اساس مدل الگوی سازمان یادگیرنده پیتر سنگه که شامل پنج بعد توانایی کارکنان،الگوهای ذهنی،یادگیری گروهی،چشم انداز مشترک و تفکر سیستمی می باشد و توانمندی کارکنان با استفاده از مدل توانمندی اسپریتزر که شامل پنج بعد معناداری،شایستگی،استقلال،تاثیر و اعتماد می باشد مورد بررسی قرار گرفته است.جامعه آماری این تحقیق را کلیه کارکنان و مدیران شرکت های کوچک و متوسط فعال در صنعت چوب استان البرز تشکیل داده اند. تعداد این شرکت ها در استان البرز بر اساس اعلام وزارت بازرگانی 60 شرکت و تعداد مدیران و کارمندان آن ها 1100 نفر می باشد. تعداد افراد نمونه آماری 285 نفر از مدیران و کارکنان شرکت های کوچک و متوسط استان البرز می باشد که با استفاده از جدول نمونه گیری گرجسی مورگان و فرمول کوکران برگزیده و بررسی شده اند.ابزار جمع آوری اطلاعات،پرسشنامه سازمان یادگیرنده استاندارد سنگه (1990) و توانمندسازی مشیرا (1999) می باشد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش آمار توصیفی، استنباطی صورت گرفته است.یافته های این تحقیق نشانگر رابطه معنی دار و مثبت میان سازمان یادگیرنده و توانمندسازی روانشناختی بوده و همچنین نتایج آزمون فرضیات بیان می کند که بین ابعاد سازمان یادگیرنده شامل (توانایی کارکنان،الگوهای ذهنی، یادگیری گروهی،چشم انداز مشترک و تفکر سیستمی) و توانمندسازی کارکنان شرکت های کوچک و متوسط استان البرز رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد.
    کلیدواژگان: سازمان یادگیری، کسب و کار های کوچک ومتوسط، توانمند سازی
  • عباس پورسلیم* صفحات 11-23
    این مقاله می کوشد بر مبنای روش توصیفی-تحلیلی، مفهوم تربیت شهروندی جهانی را بررسی کند. بنابراین در ابتدا به تشریح این مفهوم و تعاریف ارایه شده از آن پرداخته شد؛ سپس مبانی و چارچوب نظری مورد نقد و بررسی قرار گرفت و در ادامه به انتقاداتی که مخالفان با این مفهوم ارایه کرده اند، اشاره شد و همچنین پاسخ های موافقان به انتقادهای وارد شده با این مفهوم نیز مورد بررسی قرار گرفت. نهایتا در بخش نتیجه گیری، به اهمیت، ضرورت و الزامات این مفهوم با توجه به نگاه ویژه برخی اسناد بالادستی پرداخته شده است.
    کلیدواژگان: شهروندی، تربیت شهروندی، شهروندی جهانی، تربیت شهروند جهانی
  • کبری علیزاده دوین* صفحات 24-29

    مسیولان، معلمان، والدین و برنامه ریزان آموزشی بایدعوامل موثر در شادابی و ایجاد روحیه ی شاد در دانش آموزان را بشناسندو استفاده از راه های مناسب شادی و نشاط را به کلاسهای درس تزریق کنند. عوامل کالبدی، مدیریتی و روابط در مدرسه در ایجاد شادکامی دانش آموزان دخیل هستند. نشاط و شادابی همواره به عنوان یکی از مهم ترین نیازهای دانش آموزان و معلمان در مدارس مطرح بوده است.این پژوهش به بررسی میزان یادگیری و شادابی دانش آموزان ابتدایی توسط اشکال سازی ژله ای اعداد ریاضی مدرسه حضرت رقیه شهرستان شیروان صورت گرفته، قصد داریم اثرگذاری رنگ وساخت اشکال ریاضی با ژله در ایجاد محیط شاداب و یادگیری آسان در مدارس در بین دانش آموزان بررسی نماییم. برای نیل به این هدف، تحقیق به شکل توصیفی- زمینه یابی بوده و از یک پرسشنامه محقق ساخته برای جمع آوری اطلاعات استفاده شده است. روایی این پرسشنامه با توجه به نظر چند تن از اساتید تعیین محاسبه گردیده است. و پایایی آن نیز با روش آلفای کرونباخ عدد 0/82می باشد جامعه ی آماری نیز شامل دانش آموزان ابتدایی کلاس خودم در دبستان دخترانه حضرت رقیه شهرستان شیروان ، استان خراسان شمالی می باشد که به شکل سرشماری کامل به علت کوچک بودن جامعه صورت گرفته است. برای تحلیل آماری از میانگین و روش t تک نمونه ای استفاده شده است. نتایج بیان گر آن هستند که از نظر دانش آموزان، استفاده از رنگ های مختلف و ساخت اشکال ریاضی در مدرسه تاثیر مطلوبی در شادابی دانش آموزان و یادگیری آسان دارند .

    کلیدواژگان: محیط شاد، اشکال ریاضی، مسابقه، ساخت ژله، پایه اول ابتدایی
  • حسین حسنی*، سید صالح اسدی صفحات 30-38
    از جمله چالش های معاصر برنامه های درسی در نظام آموزشی دوره ابتدایی مواردی از قبیل چالش های اقتصادی، اقتصاد و کار، فناوری، چالش های اجتماعی و شخصی، جهانی شدن و بومی ماندن، جنسیت، مسایل زیست محیطی، چند فرهنگی، آینده نگری و آینده شناسی، هوش های چندگانه، مذهب و معنویت گرایی، بین المللی شدن، آموزش صلح، اقلیت های زبانی (دوزبانگی) و... هستند. هدف از این پژوهش بررسی چالش های نظام آموزش دوره ابتدایی ایران است. روش پژوهش، مروری و کتابخانه ای است. یافته های این پژوهش نشان می دهد چالش های نظام آموزش در دوره ایتدایی را می توان به سه دسته کلی تقسیم بندی کرد که عبارت اند از: چالش های آموزش و پرورش ایران از نگاه جهانی (شامل: آموزش زیست محیطی، کاهش ارزش زمان گذشته، پدیده آموزش های ناهمسان، پدیده بی سوادی مدرن، عدم همراهی ذهنیات با عینیات، آموزش زبان خارجی، چالش فقر، بی خانمانی و بهداشت دانش آموزان)، چالش های عمومی آموزش و پرورش (شامل: مدیریت و ساختار تشکیلات، معلمان، برنامه های درسی و آموزشی، تامین و تخصیص منابع) و چالش های آموزش و پرورش ابتدایی.
    کلیدواژگان: چالش ها، دوره ابتدایی، نظام آموزشی، معلمان
  • امیر فلاحی*، علی عبدی صفحات 39-47
    هدف این پژوهش بررسی رابطه ی بین تعلق خاطر کاری با رفتار نوآورانه معلمان مقطع ابتدایی شهرستان نورآباد لرستان در سال تحصیلی 98-97 می باشد. جامعه آماری پژوهش را کلیه معلمان مقطع ابتدایی شهرستان در سال 98-97 که تعداد آن ها 596 نفر است تشکیل می دهند، با استفاده از روش نمونه گیری طبقه بندی تصادفی ساده تعداد 234 نفر انتخاب شد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه رفتار نوآورانه کانتر (1988) و تعلق خاطر کاری شافلی (2003) استفاده شد. به منظور تجزیه وتحلیل داده های تحقیق از آزمون های مقایسه میانگین، تحلیل واریانس و رگرسیون در نرم افزارهای SPSS 22 استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که بین متغیرهای تعلق خاطر کاری با رفتار نوآورانه رابطه معنی داری وجود دارد. تحلیل نتایج نشان داد که میزان تاثیر این متغیر بر رفتار نوآورانه در بین زنان و مردان و گروه های مختلف سطح تحصیلات تا حد زیادی یکسان است.
    کلیدواژگان: تعلق خاطر کاری، رفتار نوآورانه، معلمان، ابتدایی
  • خدیجه جاسمی* صفحات 48-52
    هدف از این پژوهش بررسی نقش جهت گیریهدف بر خودکارآمدی خلاق دانشآموزان مقطع ابتدایی شهرستان اسلام آباد بود. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ شیوه اجرا توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش کلیه دانشآموزان دختر کلاس ششم ابتدایی شهرستان اسلام آباد در سال تحصیلی 99-98 بود؛ که با روش نمونه گیری خوشهای تعداد100نفر از آنان انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده پژوهش پرسشنامه های خودکارآمدی خلاق، جهت گیری هدف بود. جهت تحلیل داده ها از روش آماری رگرسیون استفاده شد. نتایج نشان داد بین خودکارآمدی خلاق و جهت گیری هدف رابطه وجود دارد و از مولفه های جهت گیری هدف، مولفه هدف عملکردگریز، خودکارآمدی خلاق را پیش بینی میکند.
    کلیدواژگان: خودکارآمدی، خودکارآمدی خلاق، جهت گیری هدف
  • سارا رحیمی* صفحات 53-61
    دیدگاه رایج در نظام آموزشی ایران آن است که یک آموزش خوب، به ویژگی های فردی معلم وابسته است.بنابراین دانش آموزان،خانواده ها و حتی نظام آموزشی در پی کشف معلم خوب و شناسایی معلم بد است.غافل از آن که شیوه ی آموزش یک معلم علاوه بر دانش و مهارت های حرفه ای، تحت تاثیر فرهنگ آن ملت است ، چنان که به تاسی از نگرش ها و دیدگاه های یک ملت است که تفسیرهای رایج از معلم "خوب" و "بد" شکل می گیرد.ممکن است در ایران معلمی خوب-اثربخش- باشد که  بتواند به خوبی ریاضی را تدریس کند و یا بتواند ضریب قبولی دانش آموزان را در مدارس نمونه بالا ببرد! . در حالی که در کشوری مانند فنلاند چنین تعبیری فرسنگ ها با تعریف از یک معلم خوب فاصله دارد. چیزی که اهمیت دارد آن است که نمی توان بدون شناخت از فرهنگ آموزش یک ملت به تغییر نظام آموزشی آن فکر کرد.در واقع تدریس نیز یک فعالیت فرهنگی است که مانند هر فعالیت فرهنگی دیگر نشانه هایی از فرهنگ آن ملت را در خود دارد.در همین رابطه،"درس پژوهی" به عنوان مدلی اثربخش در بهسازی آموزش و توانمند سازی معلم،معرفی شده است که برخاسته از فرهنگ کشور ژاپن است.این مدل چند سالی است که در نظام آموزشی ایران نیز به اجرا درآمده است اما به نتایج مشابه در ژاپن و یا حتی کشورهای دیگر دست نیافته است. در این مقاله با رویکردی "پدیدارشناسانه" مبتنی بر تجربه ی زیسته ی خود به عنوان "رابط درس پژوهی" ، با پرداختن به ویژگی های اصلی "درس پژوهی" همانند مشارکتی بودن،نظم،مطالعه،نقد ، ارزیابی و... و جستجوی تفاوت ها و شباهت های آن در دو فرهنگ ایران و ژاپن؛ دلایل موفقیت یا عدم موفقیت این طرح ، با توجه به میزان آمادگی بستر فرهنگی در هر دو نظام آموزشی مورد تحلیل قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: آموزش، فعالیت فرهنگی، درس پژوهی
|
  • Atta Stars, Vajhollah Ghorbanizadeh, Parenaz Banisi * Pages 1-10
    The purpose of this study was to investigate the relationship between learning organization dimensions and staff empowerment of small and medium-sized companies in Alborz province. , Shared vision and system thinking, and employee empowerment have been investigated using the Spritzer empowerment model which includes five dimensions of meaningfulness, competence, independence, impact, and trust. And active in the wood industry of Alborz province Have formed. The number of these companies in Alborz province is 60 companies according to the Ministry of Commerce and their number of managers and employees is 1100. The sample size of the sample is 285 managers and employees of Alborz Small and Medium Enterprises, selected and surveyed using Gorges Morgan sampling table and Cochran formula. Data collection tool, Sangeh Standard Learning Organization (1990) And Empowerment is Meshira (1999). Data analysis was performed using descriptive and inferential statistics. Findings of this study showed a significant and positive relationship between learning organization and psychological empowerment and also the results of hypotheses test show that between dimensions of learning organization including (ability) There is a positive and significant relationship between employees, mental models, group learning, shared vision and system thinking) and the empowerment of small and medium enterprises in Alborz province.
    Keywords: Learning Organization, small, medium business, Empowerment
  • Abbas Poursalim * Pages 11-23
    This study tries to investigate the concept of global citizenship education based on the descriptive-analytical method. So, at first, this concept and its definitions were discussed; then the theoretical basis and the framework were criticized, and the criticisms that the opponents provided with this concept were referred to, as well as the replies of the adversaries to the criticisms, entered This concept has also been investigated. Finally, in the Conclusion section, the importance of necessity, and requirements of this concept were considered with regard to the special look of some upstream documents.
    Keywords: Citizenship, citizenship education, global citizenship, Global Citizenship Education
  • Kobra Alizadehdvin * Pages 24-29

    Principals, teachers, parents, and educational planners must identify the factors that contribute to the happiness and well-being of students in the classroom and inject appropriate use of happiness and vitality into the classroom. Physical, managerial, and school-related factors are involved in creating student happiness. Vitality and vitality has always been one of the most important needs of students and teachers in schools. Let's examine the color and texture of jelly math shapes to create a vibrant and easy-to-learn school environment among students. To this end ، the research was descriptive-contextual and a researcher-made questionnaire was used for data collection. The validity of this questionnaire was calculated according to the opinion of several professors. Cronbach's alpha coefficient was 0.82 and the statistical population included the elementary students in my class in Ruqiyeh elementary school in Shirvan, North Khorasan province. One-sample t-test was used for statistical analysis. The results show that using different colors and making mathematical shapes in school for students have a favorable effect on students' happiness and easy learning.

    Keywords: Cheerful environment, math forms, racing, jelly making, First Grade Elementary
  • Hossain Hassani *, Seyyedsaleh Asadi Pages 30-38
    Contemporary Challenges in Elementary Education Curriculum such as Economic Challenges, Economics and Labor, Technology, Social and Personal Challenges, Globalization and Localization, Gender, Environmental Issues, Multi They are cultural, futuristic and futuristic, multiple intelligences, religion and spirituality, internationalization, peace education, linguistic minorities, and so on. The purpose of this study is to investigate the challenges of Iranian elementary education system. The research method is review and libraries. The findings of this study indicate that the challenges of the education system in the Eidahi period can be divided into three general categories, namely: Iran's education challenges globally , Past value devaluation, the phenomenon of inequalities in education, the phenomenon of modern illiteracy, the inattention to mindsets, foreign language education, the challenge of poverty, homelessness and student health), the general challenges of education (including: management and organizational structure). , Teachers, curriculum, resources and allocation) and elementary education challenges.
    Keywords: Challenges, Elementary School, education system, Teachers
  • Amir Fallahi *, Ali Abde Pages 39-47
    The purpose of this study was to investigate the relationship between work engagement and innovative behavior of primary school teachers in Nurabad city of Lorestan in the school year of 2018-2019. The statistical population of the study consisted of all elementary school teachers in the city of 2018-2019 (596 students). Using simple random stratified sampling method, 234 students were selected. To collect data, the Canter Innovative Behavior Questionnaire (1988) and the Schaffley work engagement Questionnaire (2003) were used. The data were analyzed by means of SPSS 22 software. The results showed that there is a significant relationship between the variables of work engagement and innovative behavior. The analysis of the results showed that the effect of this variable on the innovative behavior among men and women of different educational levels is largely the same.
    Keywords: Affinity for work, Innovative behavior, Teachers, elementary
  • Khadija Jasimi * Pages 48-52
    The purpose of this study was to investigate the role of goal orientation on the creative self-efficacy of elementary school students in Islamabad. This research is an applied and descriptive correlational one in terms of purpose. The statistical population of this study was all female students of sixth grade elementary school in Islamabad in the school year of 99-98. They were selected by cluster sampling method. The tools used in the research were creative self-efficacy questionnaires, goal orientation. Regression analysis was used to analyze the data. The results showed that there is a relationship between creative self-efficacy and goal orientation and of the goal orientation components, the goal-oriented component of performance predicts creative self-efficacy.
    Keywords: self-efficacy, Creative Self-efficacy, Target orientation
  • Sara Rahimi * Pages 53-61
    The prevailing view in the Iranian education system is that good education depends on the individual characteristics of the teacher. Therefore, students, families and even the educational system seek to discover the good teacher and identify the bad teacher. Professional knowledge and skills are influenced by the culture of that nation, as is the case with the attitudes and perspectives of a nation that form common interpretations of the "good" and "bad" teacher. A good-effective teacher in Iran may - be able to teach mathematics well or raise student acceptance rates in sample schools! . Whereas in a country like Finland such definitions are far from being a good teacher. What is important is that one cannot think of changing one's educational system without knowing the culture of education of one nation. Indeed, teaching is also a cultural activity that, like any other cultural activity, has signs of that nation's culture. Similarly, "lesson research" has been introduced as an effective model of teacher education and empowerment that derives from Japanese culture. This model has been implemented in the Iranian education system for many years, but with similar results in Japan or even other countries have not reached. In this article, with a "phenomenological" approach based on one's own lived experience as a "research interface", the main features of the "lesson research" such as participation, discipline, study, criticism, evaluation and ... Its similarities in the two cultures of Iran and Japan; the reasons for the success or failure of this project have been analyzed with regard to the degree of cultural readiness of both educational systems.
    Keywords: Education, cultural activity, Lesson Research