فهرست مطالب

نشریه شهر ایمن
پیاپی 5 (بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/02/24
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محیا قوچانی، محمد تاجی*، مجتبی دربانیان صفحه 1

    روش ها و شیوه های متنوع تامین سکونت گاه های موقت برای بی خانمان ها پس از سوانح اخیر در ایران به دلیل عدم انطباق با شرایط منطقه سانحه دیده در عمل کارایی لازم را ندارد. یکی از مسایل مورد توجه امروز، کمبود فضاهای باز قابل استفاده در مواقع بحران است. به طوری که تناسب لازم میان سطح فضای ساخته شده، تراکم ساختمانی و فضای باز قابل استفاده در مواقع بحران وجود ندارد. حیاط مرکزی بسیاری از مساجد تاریخی کشورمان در حال حاضر به دلیل اعطای عملکردهای نوین و یا گسترش فضاهای جمعی در نمونه های بازسازی شده با سقف هایی سبک پوشیده شده اند که اغلب دارای جزییاتی ضعیف، اجرایی نامناسب و منظری نازیبا هستند. پژوهش حاضر که با روش تحقیق توصیفی – تحلیلی صورت گرفته است سعی دارد به ارایه الگویی جهت برنامه ریزی اسکان موقت پس از بحران با استفاده از تلفیق سیستم های نوین سازه ای و استفاده از فضای باز مساجد و در نهایت مناسب ترین شیوه اجرایی در جهت اسکان موقت برای افراد آسیب دیده، فراهم آورد. بنابراین پس از تعریف مفاهیم پایه، معیارهای موثر در طراحی هر سیستم توسط روش AHP اولویت بندی شده است در آخر الگوهای طراحی پوشش های سبک چادری به صورت موقت، برای حیاط مرکزی مساجد براساس معیارهای دارای اولویت، ارایه شده است.

    کلیدواژگان: سقف های متحرک، حیاط مرکزی مساجد، اسکان موقت، شرایط بحران
  • نسیبه بدری بنام، میرسعید موسوی*، شبنم اکبری نامدار، سلیمان ایران زاده صفحه 2

    پارادایم پایداری، به عنوان نقطه عطفیدر مسیر توسعه توجه مجامع جهانی را به خود جلب کرده است و اقبال عمومی به موضوع پایداری که به موجی قوی در معماری امروز جهان تبدیل شده است. ایجاب کننده نوعی بازنگری ناقدانه، به منظور تنقیح و ارتقای گفتمان پایداری در معماری است. پایداری اجتماعی مکان، به معنای توانمندی مکان برای غلبه بر چالشها و مسایل و واکنش بهینه به تغییرات بیرونی است. که نیازها و عکس العمل های افراد را نسبت به مکان حاضر در آن، مورد توجه قرار داده است. ارتباط بین کیفیت آموزش و تعامل انسان – محیط توجه به کیفیت فضای آموزش عالی را تبیین می کند. فلذا، احقاق پایداری اجتماعی مکان در فضای آموزشی الزامیست. این مطالعه با هدف شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر پایداری اجتماعی مکان در فضای آموزش معماری در قالب تحقیقی توسعه ای – کاربردی با روش تحلیل عاملی به عنوان روش آماری جهت ارایه مجموعه ای از متغیرها بر حسب تعداد متغیرهای فرضی و متغیر های مشاهده شده به صورت کتابخانه ای و میدانی در دو فاز مطالعه کیفی و کمی صورت گرفته است. محدوده تحقیق به دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسالمی واحد تبریز تحدید شده و نمونه گیری با روش های ترکیبی بنیادی به دو صورت هدفمند و تصادفی بوده است نتایج، حکایت از تاثیر سه عامل، هویت مندی مکان و تعامالت اجتماعی، یکپارچگی و تناسبات کالبدی و آسایش محیطی بر پایداری اجتماعی مکان را دارد.

    کلیدواژگان: الگوی پایداری، پایداریاجتماعی، فضای آموزشی، دانشکده معماری
  • اسماعیل ضرغامی*، مهدی ریسمانیان صفحه 3

    برخی از مکان ها مانند فرودگاه ها، ایستگاه های قطار استادیوم های ورزشی و غیره می توانند به تشکیل تجمع کمک نمایند وجود چنین مکان هایی دولت ها، مدیران،محققان،طراحان و دیگر متخصصان را به شدت به توسعه ی فناوری هایی برای بهبود امنیت و راحتی آن مکان ها و نیز در جهت مدیریت کارآمد در شرایط بحرانی مانند زلزله، آتش سوزی، بمب گذاری و عملیات تروریستی عالقه مند میکند. یکی از این فناوری های نسبتا جدید شبیه سازی های رایانه ای جمعیت است که بر مینای مدل های مختلفی توسعه یافته اند بررسی ها نشان می دهند که مدل های تخلیه را میتوان به طور موثر برای مطالعه ی استراتژی های جابجایی و مسایل ایمنی مرتبط با ساختمان ها استفاده نمود. آشنایی با مدل های تخلیه باعث میشود مهندسان بتوانند مکان های بهتری طراحی نموده و همچنین بهترین راه برای هدایت مردم هنگام انتخاب مسیر تخلیه را پیدا کنند. مناسب بودن مدلهای خروج از تخلیه ساختمان ها با انعطاف پذیری آنها در نمایش اجزای خروجی مختلف و فرآیند های پیچیده رفتاری مورد مطالعه مرتبط است در پژوهش بنیادی حاضر با استفاده از مطالعه ی اسنادی، شش رویکرد اساسی مدلسازی شامل مدل های رگرسیون دینامیک سیاالت، قانون محور، نیروی اجتماعی، سلولهای خودکار و عامل محور شناسایی گردید و سپس این مدلها بر اساس میزان تمرکز برسطح رفتارهای فردی و اجتماعی افراد به سه مقیاس کلنگر، میاننگر و خردنگر تقسیم گردید سپس با شبیه سازی کامپیوتری، پدیده ی ازدحام در سه سطح مذکور و در سه سناریوی مختلف مورد مقایسه قرار گرفت و در نهایت با استفاده از روش تحلیل محتوا، مزایا و معایب این رویکردها مورد بحث و بررسی قرار گرفت. یافته های تحقیق حاکی از آن است که در برنامه ریزی و مطالعات تخلیهی جمعیت انتخاب مدل مناسب با ویژگی های رفتاری مورد مطالعه از اهمیت فراوانی برخوردار است لذا بر اساس سطح رفتاری و اهداف مورد مطالعه، مدل تخلیه ی مناسب پیشنهاد گردیده است. استفاده از نتایج این پژوهش می تواند برای انتخاب مدل مناسب تخلیه ی جمعیت توسط پژوهشگران، مدیران و برنامه ریزان و طراحان معماری و شهرسازی مفید واقع گردد.

    کلیدواژگان: مدل های تخلیه، شرایط اضطراری، تخلیه ی نوین، رفتار جمعیت
  • اصغر مولائی* صفحه 4

    آب جایگاه و اهمیتی مقدس و حیاتی در ایران و توسعه مناطق و شهرهای ایرانی را داراست. دریای خزر منبعی مهم، استراتژیک برای ایران و کشورهای منطقه خزر به شمار میرود. مداخله در نظام طبیعت در قالب پروژه ها و طرح هایی همچون احداث تاسیسات انتقال آب از دریا به شهرهای کم آب و تاسیسات آب شیرین کنی، علاوه بر هزینه های اقتصادی و اجرایی، موجب بازتولید مسایل متعدد زیست محیطی و ایمنی و امنیتی در گذر زمان خواهد شد تحلیل طرح انتقال آب از دریای خزر به استان کم آب سمنان با توجه به نقش جدید این استان در تاسیسات آمایشی کشور و برعهده گرفتن بخشی از تراکم جمعیتی و اقتصادی منطقه از ابعاد مختلف زیست محیطی اقتصادی بین المللی سیاسی فنی و. . . با رویکرد پدافندغیرعامل، ضروری است. در این طرح در نظر گرفتن تهدیدها و آسیب پذیری مربوط به تبعات زیست محیطی، اقتصادی، سیاسی و بین المللی، اختلال در شبکه انتقال حملات هوایی آلودگی آب در محدوده های حساس ساحلی، جنگلی، رشته کوه البرز، کویرسمنان نیز تاسیسات آب شیرین کنی ت.صیه میشود.

    کلیدواژگان: پدافند غیرعامل، آب، دریای خزر، سمنان، طرح انتقال آب دریای خزر، محیط زیست
  • الهام امینی، مهسا غضنفری، علیرضا بندرآباد صفحه 5

    کاربری های فرا منطقه ای به جهت نقش با اهمیتی که در سطح شهر ها برعهده دارند نیازمند بررسی و مطالعه دقیق تری برای مکانیابی و بررسی تاثیراتشان بر زندگی محیط های سکونت شهروندان می باشد. این تحقیق با هدف نقش کاربری فرا منطقه ای بر کیفیت زندگی محیط های مسکونی فرسوده انجام شده است. داده های موردنیاز از طریق پیمایش در محلات مسکونی بافت فرسوده منطقه 12 جمع آوری شده است روش تحقیق به صورت توصیفی – تحلیلی با استفاده از نرم افزار های spss , usrel 80.8 انجام گردید. حجم نمونه از طریق فرمول کوکران 384 نمونه انتخاب شد شاخص کاربری فرا منطقه ای به عنوان متغیر مستقل و شاخص کیفیت زندگی (اجتماعی،اقتصادی،زیست محیطی،کالبدی) به عنوان متغیر وابسته مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج تحقیق نشان داد بین مولفه های کیفیت زندگی و کاربری فرامنطقه ای رابطه معنادار 99 درصد وجود دارد مدل ساختاری تحقیق نشان داد که کاربری فرا منطقه ای اثر مستقیمی بر کیفیت زندگی محیط مسکونی فرسوده منطقه 12 میگذارد ولی میزان رضایت ساکنین از کیفیت زندگی کم است شاخص فرامنطقه ای با شاخص (کالبدی) کیفیت-زندگی همبستگی قویتری نسبت به بقیه شاخص های کیفیت زندگی (اقتصادی،زیست محیطی،اجتماعی) دارد که نشان از اثرات کمتر کاربری فرامنطقه ای بر روی این سه مولفه دارد. درنهایت میتوان این نتیجه را استنباط کرد که کاربری های فرا منطقه ای بر همه ی ابعاد کیفیت زندگی محیط های مسکونی اثر مستقیم می گذارند.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، کاربری فرا منطقه ای، منطقه 12 تهران، محیط مسکونی فرسوده
  • محسن کاملی، سید باقرحسینی* صفحه 6

    امنیت در فضاهای شهری به عنوان یک مساله مهم و نیاز شهروندان مطرح بوده و در این باره عوامل بسیاری همچون نظم محیط، حس تعلق و دلبستگی می تواند اثر گذار باشد به همین سبب در این پژوهش رابطه ساختاری نظم محیط با امنیت فضای شهری با وا سطه گری حس تعلق و دلبستگی به مکان در قالب یک مدل عالی مورد بررسی قرار می گیرد. پژوهش حا ضر از نوع همبستگی بوده و با ا ستفاده روش های مدل یابی روابط ساختاری صورت میپذیرد هم چنین به منظور سنجش ارتباط در بین جامعه نمونه، از مطالعات میدانی (فن پرسشنامه) استفتده شده است نتایج تحقیق حاکی از آن دارد که مدل با داده های پژوهش برازش مناسب داشته و نظم محیط، حس تعلق و دلبستگی به مکان به صور مستقیم امنیت فضای شهری و اجتماعی شهروندان را پیش بینی می نماید هم چنین نظم فضا با واسطه حس تعلق و دلبستگی به مکان امنیت فضا را به صور غیرمستقیم و قوی تر از مسیر مستقیم پیش بینی می نماید. در این میان مسیر مستقیم نظم محیط به حس تعلق به مکان، و نظم محیط به دلبستگی به مکان نیز معنادار بود این نتایج نشان دهنده آن است که نه تنها نظم محیط پیش بینی کننده امنیت فضای شهری و اجتماعی شهروندان است بلکه می توان از طریق حس تعلق و دلبستگی به مکان به میزان بیشتری از سطح امنیت در فضای شهری رسید

    کلیدواژگان: امنیت، حس تعلق، دلبستگی به مکان، نظم محیط
  • عزت الله میرزایی، حمیدرضا جودکی*، آزاده اربابی سبزواری صفحه 7

    تاب آوری شهری به توانایی یک سیستم شهری درمقیاس زمانی و فضایی برای حفظ یا بازگشت سریع به عملکرد های مطلوب گذشته در برابر اختلال (بحران آب) یا تغییرات گفته می شود از طرفی کاهش بارندگی و افزایش روز افزون جمعیت و استفاده بیش از حد از آب های زیر زمینی سبب کاهش سطح آبهای زیرزمینی،جوامع شهری با بحران هایی مواجه کرده است. که نیازمند توجه به ایده تاب آوری شهری در برابر کمبود آب است. پژوهش حاضر باهدف بررسی تاب آوری شهر تهران در برابر دو آسیب کمبود آب جهت مصارف خانگی و شرب و آب های آلوده به نیترات شکل گرفته و پس از تعریف مفاهیم مرتبط با تاب آوری شهری و چگونگی شکل گیری بحران های محیطی در شهر ها به طور عام و بحران آب به طور خاص، چارچوب نظری تحقیق تبیین شده است سپس وضعیت بحرانی آب شهر تهران به تفصیل بیان شده و با استفاده از نوزیع پرسش نامه ساختار یافته بین مردم برمبنای چارچوب نظری پژوهش تاب آوری شهر در مواجه با بحران آب مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج پژوهش نشان دادند که شهروندان تهرانی از نشر شاخص های آگاهی به شاخص های پیوند و همکاری اجتماعی، آگاهی سازمانی، قابلیت دسترسی به اطلاعات در حد متوسط میباشند

    کلیدواژگان: تاب آوری، بحران آب، خشکسالی، پساب شهری، شهرتهران
  • ساره رودباری، محمدعلی نکوئی*، محمد زاهدیان پور صفحه 8

    شبکه آبرسانی از جمله شریان های حیاتی هر جامعه و کشوری محسوب می شود و همواره در جنگ ها به عنوان هدفی مناسب قرار میگیرد. در تیوری واردن تاسیسات آبرسانی به عنوان محصولات کلیدی در حلقه دوم این تیوری قرار میگیرد بنابراین ادامه عملکرد درست تاسیسات آب برای هر کشور و جامعه ای امری حیاتی محسوب می گردد با توجه به اهمیت این موضوع مدل های مختلفی برای ارزیابی آسیب پذیری این شبکه بکار گرفته شده است. روش گراف از جمله متدها ریاضی است. که در محاسبه قابلیت اطمینان شبکه آب هنگام مواجه با بحران ها جوامع را یاری می دهد. هدف این پژوهش تحلیل آسیب پذیری شبکه با استفاده از تیوری گراف است.در این پژوهش با استفاده از نرم افزار گفی، پارامترهای مختلف تیوری گراف ارزیابی و تحلیل شد پارامترهایی همچون مرکزیت، درجه گره و ضریب خوشه بندی که از پارامترهای مهم در تیوری گراف هستند برای شبکه آبرسانی منتخبی از شهرستان تهران به عنوان مطالعه موردی انتخاب و مورد تحلیل و بررسی قرارگرفت. نتیجه برداشت شده از این پژوهش به این صورت بود که مرکزیت و درجه گره ارتباط مستقیمی با آسیب پذیری شبکه آب دارند. به این معنی که با افزایش مرکزیت و درجه گره در یک شبکه میزان میزان آسیب پذیری آن را افزایش خواهد یافت همچین ضریب خوشه بندی ارتباط معکوسی با میزان آسیب پذیری در شبکه را دارد و با افزایش ضریب خوشه بندی میزان آسیب پذیری شبکه کاهش می یابد

    کلیدواژگان: آسیب پذیری، نظریه واردن، عملکرد شبکه آبرسانی، تئوری گراف
  • مریم شاهپری، فاطمه مهدیزاده سراج*، میرسامان پیشوایی، سعید پیری صفحه 9

    ایران یکی از کشورهایی است که بنا به موقعیت جغرافیایی خود در معرض حوادث طبیعی متنوعی قرار دارد. استفاده از سیستم ساخت و ساز بتن درجا در مجتمع های مسکونی، قبل و بعد از بحران باعث ایجاد تلفات مالی و جانی فراوانی شده است. ساختمان هایی با سازه های مستحکم، به جهت فراهم آوری ایمنی برای ساکنین، از ضروریات یک شهر ایمن است. پیش ساخته سازی از راهکارهایی است که علیرغم مزایا و دارابودن پتانسیل و نقش تاثیر گذار در اسکان پس از بحران، هنوز صنعتی رایج در ایران نیست. این تحقیق با هدف ارایه شواهد قابل اندازه گیری از مزایای این تکنولوژی در اسکان پس از بحران، سعی در تسریع تصمیم گیری مشتریان و هدایت آن ها به سرمایه گذاری در پیش ساخته سازی دارد. نمونه ی مورد مطالعه این پژوهش، مجتمع مسکونی نگین پردیس می باشد. پس از استخراج معیارها و تایید و غربالگری با روش دلفی، وزن معیارها از روش AHP به دست آمد و رتبه بندی گزینه های تحقیق توسط روش VIKOR انجام گرفت. پس از بررسی سه گزینه در سیستم های ساخت، دو گروه ساختمان های نیمه پیش ساخته بتنی و مرکب به عنوان گزینه برتر در بهره وری و اسکان پس از بحران شناخته شدند. بنابراین تلفیق سیستم پیش ساخته با بتن درجا، در قسمت های اسکلت، سازه و نما باعث افزایش استحکام، تسریع در زمان اجرا، کاهش خسارت وارد بر ساختمان پس از وقوع حوادث می شود.

    کلیدواژگان: مدیریت بحران، بهره وری، پیش ساخته سازی، سیستم ساخت بتن درجا
|
  • Mahya Ghouchani, Mohammad Taji*, Mojtaba Darbaniyan Page 1

    Various methods and methods of providing temporary housing for homeless people after recent disasters in Iran due to non-compliance with the conditions of the disaster area are not effective in practice. One of the issues of concern today is the lack of open spaces available in times of crisis. So that there is no necessary proportion between the level of built space, the building density and the open space usable in times of crisis. The central courtyard of many of our country’s historic mosques is now covered by light ceilings, often with poor detail, inappropriate performance, and Nazi views due to the granting of new functions or the expansion of communal spaces. This descriptive-analytical research method tries to provide a model for post-crisis temporary accommodation planning by integrating modern structural systems and using the mosque’s outdoor space and finally the most appropriate one provided a temporary housing arrangement for the affected. Therefore, after defining the basic concepts, the effective criteria for designing each system are prioritized by the AHP method. Finally, templates for temporary cladding designs are provided for the central courtyard of the mosques based on preference criteria

    Keywords: Removable roofs, The central courtyard of the mosques, Temporary residence, Crisis conditions
  • Nasibeh Badri Benam, MirSaeed Moosavi*, Shabnam Akbari Namdar, Soleyman Iranzadeh Page 2

    paradigm of sustainability, to be mentioned as a great problem and attract the public attention. One of the most important concepts about this topic is the Social Sustainability. The general interests to this subject -that turning to a new wave in contemporary architecture in the world- required a critical review for upgrade the topic of sustainability. The social sustainability in the architectural scale, pay attention to structural space, which plays an important role, to forming human s behaviors. If the structural space has a meaning concept, its lead to an special case, that mixed with human s norms and values, called Place. So, the quality s components, that represents social sustainability, and this components effects to upgrade the structural space, and conform with conceptual atmosphere, are known as the characteristics of the place’s social sustainability. This means that the social sustainability is as a location capability for overcoming to the challenges; problems and optimal reactions to the exterior changes by creating social movement, social correlation, radical capacity building, location dependency and in general, is to upgrade the quality of the place. The high education s role, as a most important institute to science progress and human education in this topic is inevitable and researches shows the relationship between educational quality and the human s interaction with the environment. Also the quality of education depends on the educational environment. So having the parameters of social sustainability of the place in the educational space, is a basic factor to upgrade the quality of the place. This research, was limited to the Department of Art and Architecture, Islamic Azad University of Tabriz and sampling was performed in two fundamental combinational procedures: random and deliberate. The results of this research shows that the social sustainability of place is influenced by a variety of factors which in general, there are to supply the needs of the servers; and these factors are dependent on each other and in order to supply them, all factors are required. In addition, the results reveal that resolving physiological needs and the need for safety and security, was in prior importance for the students, compared with to the resolution of needs for dependence and aesthetic issues were in second place importance.

    Keywords: Sustainability pattern, Social sustainability, Educational space, Architecture Department
  • E.Zarghami*, M.Rismanian Page 3

    Some places, such as airports, train stations, stadiums and etcetera be propitious to crowd formation. The existence of such sites is acutely interested in the development of technologies to improve the security and comfort of those places for governments, managers, researchers, designers and other professionals. One of these new technologies is the computer-based population simulation that has been developed based on a variety of models. Researches show that evacuation models can be effectively used to study moving strategies and building safety issues. Understanding evacuation models allows engineers to design better places and also to figure out the best way to guide people when choosing an evacuation route. The suitability of evacuation models is related to their flexibility in displaying different output components and complex behavioral patterns of occupants. By using a documentary study in this fundamental research were identified six basic modeling approaches including regression, fluid-dynamic, rule-based, social force, cellular automata, and agent-based models and these models were divided into three levels of microscopic, mesoscopic and macroscopic based on their focus on the level of individual and social behaviors. Then, by computer simulation, the phenomenon of congestion was compared at three levels and in three different scenarios. Finally, using the content analysis method, the advantages and disadvantages of these approaches were discussed. The results indicate that selecting the appropriate model with the behavioral characteristics of the study in planning and studying the evacuation of the population is great importance. Therefore, based on the behavioral levels and objectives of the study, a suitable evacuation model has been proposed. Using the results of this research can be useful for choosing the appropriate model for population evacuation by researchers, managers, planners and designers of architecture and urban planning

    Keywords: Evacuation Models, Emergencies, Crowd Evacuation, Crowd Behavior
  • Asghar Molaei* Page 4

    Water has a sacred, vital, and strategic importance in Iran and the development of Iranian regions and cities. The Caspian Sea is an important strategic resource for Iran and the Caspian region. Intervention in the natural system in the form of projects and projects such as the construction of a water transfer facility from the sea to water and drainage cities, in addition to economic and administrative costs, has led to the reproduction of numerous environmental and safety issues with Time will pass. Analysis of the water lines transfer from the Caspian Sea to Semnan province, due to the new role of the province in the field facilities of the country and taking part in the demographic and economic densities of the region, from different dimensions of environmental, economic, international, political, technical and … with an overactive defense approach, is necessary. The plan considers threats and vulnerabilities related to environmental, economic, political and international consequences, disturbances in the transmission network, air strikes, water pollution in sensitive coastal areas, forests, Alborz mountains, Kavisermann It is also recommended to have a water treatment plant.

    Keywords: passive defense, water, Caspian Sea, Semnan, Caspian water transmission project, environment
  • Elham Amini, Mahsa Ghazanfari, Alireza Bandarabad Page 5

    As metropolitan areas expanding and the size of modern cities increasing, Landuse must covering needs of inhabitants by observing space hierarchy. Trans- regional landuse, due to their significant role at the city level, require a specific survey at the location and also their impact on the lives of the citizens’ living environments must be taken into the account.The purpose of this study is evaluating the role of Trans-regional landuses on the quality of life of deteriorated residential environments. datas was collected by gauging through the residential areas of the deteriorated texture of the 12th district of Tehran city. The research method is descriptive-analytical and survey analyzed by SPSS and LISREL 8.80 softwares. The sample size was 384 using Cochran formula and the questionnaire was distributed among them. In this study, a meta-regional index as an independent variable and four indicators of quality of life (social, economic, environmental, and physical) as an independent variable were evaluated to obtain the correct analysis. The results of the research indicated that there is a meaningful and direct relationship between the components of quality of life and the trans-regional landuse. Using the structural model in the research showed that the cause and effect relationships between the trans-original landuse and the quality of life indicators were correct. It is concluded that measuring the quality of life status and satisfaction of the components of trans-regional landuse, from the trans-regional landuse and quality of life in residential area in the 12th district was not sarisfactory. Finally, it can be concluded that transregional landuse have a direct impact on all aspects of the quality of life in residential environments

    Keywords: quality of life, transregional landuse, District 12 of Tehran, Deteriorate neighborhood
  • M.Kameli, S.B.Hosseini* Page 6

    In this research, the structural relation of environmental order with urban space security is investigated by mediating the sense of belonging and attachment to the location in the form of a causal model. The present research is a correlational one and is carried out using structural relations modeling techniques. It has also been used to measure the relationship among the sample community from field studies (questionnaire technician). The results of the research indicate that the model is fit for fitting with the research data, and the environmental order, sense of belonging and attachment to the place directly predict the security of urban and social space of citizens. Also, the space order, with the sense of belonging and attachment to space, predicts the security of space indirectly and more strongly than the direct path. In the meantime, the direct route of environment order to the sense of belonging to the place; and the order of the environment was also significant in attachment to the place. These results indicate that not only is the environmental order predicting the security of urban and social space of citizens, but can also be more than the level of security in urban space through the sense of belonging and attachment to the place.

    Keywords: Security, sense of place, place attachment, order
  • Ezatollah Mirzi, Hamidreza Joodaki*, AzadehArbabi Sabzevari Page 7

    Urban resiliency used for ability of urban system in temporal and spatial scale for protection and fast return to past desirable operation against disruption(water crisis)toward sustainability with change. Moreover decrease of aquifer level and use overdose with attention to raining decrease and becoming increasingly population facing human with crisis that need attention to urban resiliency idea against water shortage As the result in this research the goals survey Tehran urban resiliency in water shortage in the direction home expenditure and to drink and also water pollution with Nitrate .In this research after explanatory and define concepts related to urban resiliency and the formation environment crisis in cities and especially in water crisis and then explain crisis situation in Tehran city and with use of question nary between people and research literature survey situation of Tehran resiliency against water crisis .The result show that Tehran citizenship from viewpoint of knowledge to indexes of join and social cooperation ,institutional knowledge and accessibly data is in middle .

    Keywords: resiliency, water crisis, drought, physical, sewage, Tehran city
  • MohammadAli Nekoiee *, Sareh Roodbari, Mohammad zahadeyan por Page 8

    he water supply network is considered to be the vital artery of every society and country and is always placed in a suitable target in the battles. In the theory of insertion, the astronomical installations are considered as key products in the second ring of the theory. Therefore, the continued operation of water facilities for each country and society is vital. Various models have been used to assess the vulnerability of this network. Graph method is also one of the mathematical methods that helps communities to calculate the reliability of a water network when confronted with crises. The purpose of this study was to analyze network vulnerability using graph theory. Therefore, parameters such as centrality, node degree and clustering coefficient, which are important parameters in graph theory, were selected and analyzed for selected water supply network in Tehran as a case study. The result of this study was that centrality and degree of nodes are directly related to the vulnerability of the water network. This means that by increasing the centrality and degree of node in a network, the vulnerability of that network will increase. Also, clustering coefficient has an inverse relationship with the degree of vulnerability in the network, and with increasing clustering, the network vulnerability decreases

    Keywords: Vulnerability, node degree, clustering coefficient, centrality, crisis
  • Mirsaman Pishvaee, Fateme Mahdizadeh Seraj*, Maryam Shahpari, Saeed Piri Page 9

    Iran is one of the natural disaster-prone countries due to its geographical location. The use of the traditional construction system in the residential building, before and after the natural disaster has caused a lot of financial losses and increase in the death toll. Buildings with durable structures, in order to provide safety for residents, are one of the essential requirements of a safe city. One of the essential requirements of a safe city is to have buildings with strong structures to provide safety for residents. Therefore, it is necessary to identify structural systems with minimum risk of damage in disasters and less time to build in the post-disaster for reconstruction and settlement. Pre-fabrication is one of the solutions that, despite the advantages and influential role in the post-disaster settlement, is still not common in Iran. The research aims to provide measurable evidence of the benefits of this technology in post-disaster settlement to speed up stakeholders’ decision-making process and encourage their investment in pre-fabrication. Negin Pardis Residential buildings have been selected as a case study. The criteria have been defined, confirmed and screened by the Delphi method, then the criteria weighted using the AHP method, and the VIKOR method has been used for ordering the options. After analysing the three alternatives in the construction systems, two groups of concrete and compound semi-prefabricated buildings were identified as the preferred system for post-disaster productivity and settlement.

    Keywords: Crisis Management, Productivity, Prefabricated, Situ Concrete Traditional Construction