فهرست مطالب

نشریه امنیت ملی
پیاپی 34 (زمستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/12/01
  • تعداد عناوین: 14
|
  • رضا تقی پور، حمیدرضا لشکریان، رحیم یزدانی چهاربرج* صفحات 7-48

    در سال های اخیر، به موازات فضای واقعی، فضای سایبر[1] تمام ابعاد زندگی بشر را در برگرفته است. بخش عمده ای از فعالیت ها و تعاملات اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی کشور در فضای سایبر انجام می گیرد. بخش بزرگی از اطلاعات حیاتی کشور در این فضا شکل می گیرد و زیرساخت های حیاتی کشور هم از طریق این فضا، مدیریت و بهره برداری می شوند.بی توجهی به مقوله حفاظت در زیرساخت های اطلاعاتی حیاتی، علاوه بر مخاطرات و تهدیدات کلان، اقتدار و امنیت ملی را خدشه دار خواهد کرد. بر این اساس، ارایه الگوی راهبردی جهت محافظت، از ضرورت ها به شمار می آید و هدف از این پژوهش، دستیابی به الگوی راهبردی حفاظت سایبری از زیرساخت های اطلاعاتی حیاتی با شناسایی ابعاد، مولفه ها و روابط فی مابین آن ها است. محقق با استفاده از روش پژوهش آمیخته، ابتدا از روش تحلیل کیفی برای مستندسازی دانش حفاظت سایبری از زیرساخت های اطلاعاتی حیاتی در سطوح راهبردی با مراجعه به بیانات ارزشمند امام خامنه ای (مدظله العالی)، اسناد بالادستی کشور، اسناد و اقدامات راهبردی امنیتی کشورهای مختلف، مدل ها و طرح های بین المللی، استفاده کرده و سپس با تحلیل خبرگی، چارچوب مدل مفهومی تحقیق و همچنین ابعاد و مولفه های الگوی راهبردی حفاظت از زیرساخت های اطلاعاتی حیاتی احصاء گردیدند و سپس برای رسیدن به اهداف تحقیق از پرسشنامه محقق‎ساخته که مبتنی بر مصاحبه و بررسی اسناد بالادستی بود استفاده گردید.نتایج این تحقیق نشان می دهد که الگوی راهبردی حفاظت سایبری، دارای 4 بعد، 18 مولفه و 131 زیرمولفه است که مهم ترین مولفه ها در بعد «حکمروایی» حفاظت سایبری زیرساخت های اطلاعاتی حیاتی به ترتیب، «سیاست گذاری»، «ظرفیت سازی»، «راهبری»، «دیپلماسی سایبری» و «نگاشت نهادی» هستند. همچنین مهم ترین مولفه ها در بعد «حقوقی» به ترتیب «قوانین»، «مقررات» و «نظامات» هستند. همچنین در بعد «مدیریت امنیت»، مهم ترین مولفه ها عبارت اند از «امنیت خدمات»، «سازمان دهی امنیت»، «امنیت زیرساخت»، «امنیت داده»، «امنیت کاربران» و در نهایت در بعد «عملیات»، مهم ترین مولفه ها، «اقدامات پیشگیرانه»، «اقدامات واکنشی»، «اقدامات تشخیصی» و «مدیریت حوادث» هستند.



    کلیدواژگان: زیرساخت های اطلاعاتی حیاتی، حفاظت، حفاظت سایبری، الگوی مفهومی
  • ایمان عرفان منش* صفحات 49-77

    سامان دهی اجتماعی به کج‎روی های سایبری و آسیب های شبکه های مجازی نیازمند شناخت رویکردها و ابعاد برنامه های پیشگیری است. تاکید بر پیشگیری اولیه، توانمندسازی کنشگران، تقویت زمینه خود-کنترلی و تمهید روش‎های مداخلاتی از استلزامات آن برنامه ها برای رسیدن به نظم و امنیت پایدار است. تاکنون پژوهش های زیادی انجام شده است که پیشنهادها و راهکارهایی را برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی شبکه های مجازی ارایه داده اند. شایسته است آن موارد به شیوه ای روشمند و هدفمند بررسی و ارزیابی شوند. این مقاله تلاش می کند تا با استفاده از تکنیک فراتحلیل و با تاکید بر مبانی امنیت پایدار و نظم اجتماعی، به ارزیابی و سنخ شناسی آن ها (112 مورد) اقدام نماید. بر اساس یافته ها، چهار سنخ شامل «ایجابی یا سلبی بودن»، «فراهم سازی تعاملات در دنیای واقعی»، «تکیه بر نقش و ظرفیت های کاربران» و «تغییر نگرش به وجوه مثبت فناوری های جدید» به عنوان رویکردهای پیشگیری شناسایی شده اند. همچنین، ابعاد پیشگیری شامل «فرهنگی-اعتقادی»، «خانوادگی-زناشویی»، «آموزشی-مهارتی»، «پژوهشی-شناختی»، «سیاسی-تقنینی»، «انتظامی-قضایی» و «تکنیکی-زیرساختی» هستند.

    کلیدواژگان: شبکه های مجازی، شبکه های اجتماعی، فضای مجازی، نظم و امنیت، پیشگیری
  • حسین ظریف منش، حسین شمشیری، محمدباقر حبی، کوروش بدری* صفحات 79-124

    با توجه به موقعیت راهبردی و گرایش های ایدیولوژیک ج.ا.ا که دفاع از استقلال کشور و حمایت از مستضعفین را بر خود فرض می داند و هجمه سلطه طلبی ابرقدرت ها؛ تهدیدات ناشی از نفوذ و جمع آوری اطلاعات توسط سرویس های اطلاعاتی بیگانه در نیروهای مسلح، افزایش چشمگیری داشته است که این موضوع لزوم توجه به خودکنترلی را بیشتر می نماید؛ بنابراین فقدان خودکنترلی موثر، نیروهای مسلح را در جهت حفظ اطلاعات، صیانت از توانمندی ها، سیادت و کارکنان خود دچار مشکل خواهد ساخت. در همین راستا هدف این تحقیق «شناسایی مولفه های فرهنگی خودکنترلی امنیتی در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران است». این پژوهش با استناد به منابع کتابخانه ای و پژوهش های میدانی به دنبال پاسخ به این سوال است که «مولفه های فرهنگی خودکنترلی امنیتی در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران کدامند؟» روش تحقیق به کار گرفته شده در این پژوهش، روش آمیخته (کیفی و کمی) است و جامعه آماری مدیران و فرماندهان نیروهای مسلح که دارای سوابق حفاظت اطلاعاتی و مدیریتی بوده و حداقل جایگاه 18 داشته باشند در نظر گرفته شده است. بر این اساس، ابتدا در بخش مطالعات کتابخانه ای و با مراجعه به منابع معتبر و مصاحبه با خبرگان، مهم ترین مولفه ها استخراج گردیده و سپس پرسشنامه ای با توجه به مولفه های تعریف‎شده تهیه و در اختیار تعداد 84 نفر از صاحب نظران و کارشناسان حوزه مورد بحث قرار گرفت که بر اساس تجزیه وتحلیل پرسشنامه ها، مهم ترین مولفه های فرهنگی تاثیرگذار بر خودکنترلی نیروهای مسلح ج.ا.ا مورد شناسایی قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: خودکنترلی، خودکنترلی امنیتی، نیروهای مسلح ج، ا، ا، مولفه های فرهنگی
  • رضا صبوری*، کامیار ثقفی صفحات 125-152

    جرایم سایبری حوزه اجتماعی در جمهوری اسلامی ایران روند رو به رشدی دارد و سالانه خسارت های مادی و معنوی کلانی را به کشور و مردم تحمیل می کند. با توجه به گستره وقوع این جرایم در ابعاد ملی و تاثیرپذیری فضای سایبر از عوامل داخلی و عوامل محیطی، مبارزه با آن نیز مستلزم اجرای راهبردهای کلان و فراگیر در سطح ملی است. به همین منظور پژوهش حاضر با هدف دستیابی به راهبردهای پیشگیری و مقابله با جرایم سایبری حوزه اجتماعی در جمهوری اسلامی ایران انجام گردید. روش این پژوهش «توصیفی-تحلیلی» از نوع «پیمایشی و اسنادی» است. حجم جامعه آماری تعداد 68 نفر و روش نمونه گیری به صورت تمام شمار بود. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته با تعداد 46 گویه و بر اساس مقیاس درجه بندی لیکرت استفاده شد. روایی پرسشنامه از طریق روایی محتوایی و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ به دست آمد. به منظور تحلیل محیطی و دستیابی به راهبردها از تکنیک SWOT، برای ارزیابی موقعیت و اقدام راهبردی از ماتریس SPACE، برای اولویت بندی راهبردها از ماتریس QSPM و برای انتخاب راهبردهای برتر، از معیار ارزیابی بحرانی استفاده گردید. یافته ها حاکی از این است که حوزه اجتماعی فضای سایبر جمهوری اسلامی ایران دارای موقعیت راهبردی رقابتی بوده و برای پیشگیری و مقابله با جرایم سایبری این حوزه لازم است تعداد 12 راهبرد برتر احصاشده مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: جرم، فضای سایبر، راهبرد، پیشگیری از جرائم، مقابله با جرائم
  • احسان کیان خواه* صفحات 153-174

    فضای سایبر با فناوری های جذاب و فریبنده خود بدون هیچ مقاومتی در بین نخبگان اجرایی و آحاد مردم در حال نفوذ به همه ارکان جامعه است. به علت توانمندسازی و قدرت سازی فضای سایبر تمام زیرساخت های حیاتی کشور با سرعت بالایی در حال سایبری شدن در ماده، صورت و غایت است. این سرعت بالا و بی مهابا بودن در استخدام فناوری های سایبری منجر به شکل گیری چالش ها و موانعی در استحکام درون زای حکمرانی شده است. این تحقیق با روش ترکیبی، ابتدا چالش های حکمرانی را به صورت توصیفی و تحلیلی اکتشاف نموده و سپس با مراجعه به خبرگان این حوزه و پیمایش نظرات و تحلیل با معادلات ساختاری اکتشاف نموده است. هژمونی آمریکایی در مدیریت و کنترل فضای سایبر، شناسایی و نظارت فراحاکمیتی بر توانمندی های اقتدارافزای جامعه، تهدیدات و تهاجمات سایبری، پذیرش الگوی رفتاری و سبک زندگی فراملی و فرافرهنگی و مهندسی و مدیریت فرهنگی فراملی و فرهنگ منحط و اباحه گر چالش های راهبردی حکمرانی عرصه جهانی سازی سایبری است. فهم صحیح گسترش سلطه افکنی غرب با فضای سایبر مبنایی کلیدی برای جهت دهی سیاست های گسترش فضای سایبر خواهد بود.

    کلیدواژگان: چالش های راهبردی حکمرانی، فضای سایبر، هژمونی
  • علی احتشامی، حسین سلیمی، حسن جوادی نیاکانی صفحات 175-209

    حفظ اصل انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی و پایبندی به مبانی و اهداف انقلاب و تلاش در جهت صدور ‏انقلاب و جهانی سازی آن مستلزم انقلابی بودن، انقلابی ماندن و انقلابی عمل کردن است که لازمه آن بسط گفتمان ‏انقلابی‎گری در همه امور زندگی است و برای این بسط نیز لازم است این گفتمان به خوبی در آستانه دهه پنجم ‏انقلاب تبیین گردد.‏ محققین پس از تعیین ابعاد و مولفه های گفتمان انقلابی گری، با شناسایی وضعیت موجود کشور، برای دستیابی به وضعیت مطلوب درصدد تدوین راهبردهای مناسب و راهکارهای اجرایی برای دستیابی به این راهبردها برآمدند. پژوهش حاضر از لحاظ روش تحقیق، بر رویکرد آمیخته متکی است؛ به این صورت که از روش کیفی با مصاحبه ساختاریافته و ‏همچنین استفاده از اسناد، کتب و منابع مختلف علمی و فقهی به طور قابل ملاحظه ای از ابتدای تحقیق تا پایان، استفاده ‏شده است. ضمن تحلیل محتوای کیفی مطالب، بخش دیگر آن به صورت کمی و با روش پیمایش انجام گرفته است. ‏در این زمینه با طرح سوالات در قالب پرسشنامه و بررسی نتایج آن، نقاط قوت، ضعف، تهدیدها و فرصت های موجود ‏استحصال و راهبردهای مناسب برای رفع مشکلات مرتبط استخراج و مهم ترین راهبردها به شرح زیر معرفی شده است.‏ ‏1) عمق بخشی اعتقاد و باور عمومی به فصل الخطاب بودن ولی فقیه جهت پیشبرد آرمان ها و اهداف انقلاب و ‏خنثی سازی توطیه ها و تبلیغات دشمن؛ ‏ ‏2) ارتقای روحیه بسیجی، حماسی و جهادی در میان مسیولین و مردم؛ ‏ ‏3) افزایش اقتدار و قدرت بازدارندگی دفاعی- امنیتی ‏؛ ‏4) ارتقای دیپلماسی فعال و انقلابی ‏؛ ‏5) اصلاح نظام اقتصادی کشور مبتنی بر مبانی اسلامی و با رویکرد اقتصاد مقاومتی.

    کلیدواژگان: انقلابی گری، هنجار، ‏انقلاب اسلامی
  • امیرحسین پورعصاریان، محمدعلی سید هاشمی، جواد آبشناس جامی صفحات 212-244

    در جهان امروز به مدد فضای مجازی و رشد سریع و فراگیر آن در همه لایه های اجتماعی دامنه تاثیرگذاری و تاثیرپذیری فرهنگ بیش از هر زمان دیگری از چارچوب ملی خارج شده و با درنوردیدن مرزهای سیاسی و جغرافیایی کشورها و محدوده اقتدار حاکمیت ملی، به یکی از اصلی ترین چالش های کشورها تبدیل شده است. مسئله اصلی این پژوهش، فقدان راهبرد های مناسب هدایت فرهنگی در فضای مجازی و نحوه اجرایی نمودن آن و برخورد با مسایل پیش رو در فضای مجازی است. هدف اصلی این پژوهش؛ تدوین راهبردهای هدایت فرهنگی در فضای مجازی با تاکید بر نقشه مهندسی فرهنگی کشور می باشد. نوع تحقیق کاربردی - توسعه ای بوده و روش آن تبیینی - اکتشافی است که به صورت آمیخته و با استفاده از مدل SOAR [1] و با روش جمع آوری میدانی و کتابخانه ای و با نظارت جامعه خبرگی هدفمند هدایت شده اقدام گردیده است. بر اساس یافته های پژوهش با تجزیه وتحلیل عوامل راهبردی هدایت فرهنگی در فضای مجازی و تعیین ماتریس ارزیابی موقعیت و اقدام استراتژیک، چهار موقعیت راهبردی به شرح الف) راهبردهای خروج از روزمرگی[2]؛ ب) راهبردهای اقدام فعال[3]؛ پ) راهبردهای اقدام پیشتازی[4]؛ ت)؛ راهبردهای جهشی[5] به دست آمده و ارایه شد است.

    کلیدواژگان: فرهنگ، فضای مجازی، هدایت فرهنگی، نقشه مهندسی فرهنگی کشور
  • رضاعلی محسنی*، سلیمان طاهری صفحات 245-275

    احساس امنیت سازه چندبعدی است. احساس امنیت همانند امنیت اهمیت دارد و پدیده روان شناختی - جامعه شناختی است که دارای ابعاد گوناگون بوده و از تجربه های مستقیم و غیر مستقیم افراد از شرایط محیط پیرامون به دست آمده و افراد به صورت های گوناگون آن را تجربه می کنند. هدف اصلی این مقاله بررسی میزان احساس امنیت عمومی در بین شهروندان استان مازندران و سنجش تاثیر عوامل موثر بر احساس امنیت در بین شهروندان استان مازندران می باشد. این تحقیق به روش توصیفی و پیمایشی به اجرا درآمده است. ابزار اصلی گردآوری داده ها، پرسشنامه و مصاحبه حضوری بوده است. جامعه آماری این طرح را شهروندان بالای 15 سال ساکنین شهرهای مازندران تشکیل داده که به شیوه نمونه گیری سهمیه ای و نمونه گیری چندمرحله ای خوشه ای، تعداد 1105 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. نتایج تحقیق نشان داد که در میزان احساس مولفه های امنیت در بین پاسخگویان از نظر متغیرهای جمعیت‎شناختی و زمینه ای (سن، جنس، وضع تاهل، وضع فعالیت، سطح سواد، طبقه اقتصادی اجتماعی و شهرستان محل سکونت) تفاوت معناداری مشاهده شده است.

    کلیدواژگان: امنیت عمومی، احساس امنیت، شهروندان، عوامل، مازندران
  • مجید حقی* صفحات 277-309
    شدت تغییرات در فضای سایبر و متناظر آن تنوع گونه های ناامنی و ضرورت پاسخگویی به تهدیدات روزآمد این فضا، به ویژه جایگاه راهبردی خدمات و اطلاعات موجود در این فضا، ضرورت داشتن مدلی برای مدیریت راهبردی امنیت این فضا را لاجرم ساخته است. از سوی دیگر داشتن اطلاعات محیطی اعم از محیط داخلی و خارجی به‏خصوص با توجه به سرعت تغییرات آن ها و لزوم داشتن اطلاعات دقیق، ما را برای مدیریت امنیت به سوی کلان داده های این فضا رهنمون می سازد. شناخت محیطی برای انتخاب راهبردی های مناسب در کلیه مدل های مدیریت راهبردی جزیی از ارکان مدل ها می باشد. کلان داده های فضای سایبر علاوه بر آنکه حاوی اطلاعات بلادرنگ فضای سایبر می باشند، امکان ارزیابی و شناسایی کاملی از محیط را فراهم می سازند. همچنین در این پژوهش با استفاده از چارچوب استاندارد ایزو 31000 مدل نهایی پیاده سازی گردیده است. در این استاندارد بخش ارزیابی مخاطره با توجه ظرفیت های کلان‎داده های موجود در فضای سایبر، توابع چگالی احتمال تهدیدات، به روش های مختلف داده کاوی استخراج گردید. مقدار مخاطرات در هر یک از مولفه های استخراج شده، امنیت فضای سایبر با بهره گیری از توابع احتمالات شرطی شبکه بیز، محاسبه و با استفاده از مدل مارکف مدوله شده با توزیع پواسن و از ترکیب چرخه مارکف با تابع چگالی احتمال پواسن و توابع شرطی آن در شبکه بیز، استخراج شده از کلان داده های فضای سایبر، ارزیابی مخاطرات انجام شد. در بخش تدوین راهکارهای مقابله با مخاطرات نیز با به کارگیری المان های استخراج شده از مطالعات انجام شده بر مدل های مدیریت راهبردی و مدیریت مخاطرات، پیاده سازی استاندارد ایزو 31000 کامل گردید. در نهایت مدل به دست‎آمده با نمونه ای از سناریوی تهدیدات سایبر در خصوص شبکه های اجتماعی شبیه سازی شده است.
    کلیدواژگان: مدیریت راهبردی، امنیت سایبر، مدیریت امنیت، کلان داده های فضای سایبر
  • سید جلال ساداتیان* صفحات 311-345

    به موجب قرارداد مودت 1921 میلادی و عهدنامه 1940 میلادی بین ایران و شوروی، استفاده از دریای خزر و کشتیرانی و بهره برداری از منابع آن مشترک بوده است؛ اما قزاقستان، ترکمنستان و آذربایجان جدید، هر یک مواضعی را اتخاذ نمودند که توافق بر یک رویه مشترک برای بهره برداری منصفانه از منابع خزر را، امکان‎پذیر نمی ساخت. هدف این پژوهش، شناخت رابطه بین رژیم حقوقی دریای خزر و امنیت ملی ایران می باشد. مسئله قراردادهای دوجانبه برخی از کشورهای ساحلی با یکدیگر و بهره برداری از منابع بستر و زیربستر و به تبع آن قراردادها و حضور بیگانگان، شرایط را به زیان منافع ملی و امنیت ملی ایران به پیش برده است. این تحقیق کاربردی، با روش تحلیل محتوا، تامین امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران بر اساس مولفه های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، زیست محیطی و فرهنگی را بررسی نموده است. نتیجه آنکه، در اجلاس پنجم سران کشورهای ساحلی در آکتایو قزاقستان و امضای کنوانسیون، به نظر می رسد توافق بر خط مبدا، راه حل جدیدی باشد تا در آینده قدر السهم کشورها تعیین گردد، در این کنوانسیون، اصول مهمی همچون: «ممنوعیت حضور نیروهای مسلح بیگانه»، «انحصار هرگونه دریانوردی صرفا با پرچم پنج کشور ساحلی»، «ممنوعیت در اختیار قرار دادن قلمروی کشورهای ساحلی به بیگانگان برای اقدام و تجاوز علیه کشور دیگر ساحلی» قید شده و پیشنهاد ادامه مذاکرات کارشناسی بر مبنای نصفت است.

    کلیدواژگان: قرارداد مودت 1921 میلادی، عهدنامه 1940 میلادی، کنوانسیون، رژیم حقوقی دریای خزر، خط مبدا، امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران
  • علی مهری* صفحات 347-387

    مقبولیت در واقع یکی از ارکان و پایه های چهارگانه و اصلی حکومت و نظام سیاسی به شمار می رود و به نوعی با امنیت، حفظ و تداوم آن در ارتباط است. حفظ و تداوم نظام سیاسی حکومت ها نیز بالاترین ضریب امنیت ملی آن محسوب می شود. پس بنابراین امنیت یک کشور به میزان مقبولیت حکومت در نزد مردم بستگی دارد. به عبارتی میان مقبولیت و امنیت ملی و حفظ و بقای حکومت نوعی رابطه معناداری وجود دارد که بر روی هم تاثیر می گذارند. از طرفی هم نظام سیاسی برای افزایش ضریب امنیتی خود و مردم تدابیر و اقداماتی را در دستور کار خود قرار می دهد. تامین رفاه، امنیت و پاسخ به خواسته های مشروع افراد جامعه و ایجاد رضایتمندی، مهم ترین مسایل امنیت ملی محسوب می شود و نظام اسلامی به هر میزان موفق تر عمل کند به همان میزان از مقبولیت و حمایت مردمی نیز برخوردار می گردد. در این مقاله ضمن تبیین مفاهیم و شاخص های مقبولیت و امنیت در گفتمان اسلام، به رابطه میان آن ها با الهام از آموزه ها و معیارهای اسلام و نظرات اندیشمندان معاصر اسلامی می پردازد، معیارها و شاخص های مقبولیت برای حفظ و تداوم نظام اسلامی با استفاده از نظرات صاحب نظران و کارشناسان احصاء، جمع بندی، تدوین و ارایه شده است. در این پژوهش از روش تحقیق تحلیلی -توصیفی و از روش میدانی و مصاحبه برای گردآوری اطلاعات استفاده شده است. با ارایه عوامل موثر و معرفی منابع مقبولیت ساز، منجر به افزایش امنیت در گفتمان اسلامی در پی پاسخ به این سیوال می باشد که چه رابطه ای میان مقبولیت و امنیت در گفتمان ولایت وجود دارد؟ با فرض اینکه، رابطه ای مستقیم، معنادار، بین این مفاهیم وجود دارد، به بررسی و تحلیل این ارتباط بین مفاهیم می‎پردازد. یکی از نتایج و یافته های مهم تحقیق حاضر این است که افزایش رضایتمندی و مقبولیت در جامعه و در بین آحاد مردم موجب ایجاد امنیت بیشتر و درنتیجه حفظ و تداوم نظام حاکم می‎گردد.

    کلیدواژگان: مقبولیت، امنیت، امنیت ملی، گفتمان الهی ولایت
  • سید محمدکاظم سجادپور، سید شمس الدین حسینی، حمید نیرآبادی* صفحات 389-425

    دیپلماسی اقتصادی، پدیده ای پویا و در حال دگرگونی است و درجه پویایی آن باید با در نظر گرفتن هماهنگی همه حلقه های تاثیرگذار داخلی، منطقه ای و جهانی و در وضعیت های عادی و غیر عادی ارزیابی شود. در سطح داخلی، هر جامعه ای در صورتی که نخست بداند در چه وضعیتی است؟ دوم، به کجا می خواهد برود؟ سوم اینکه چه توانمندی و ابزارهایی دارد؟ و در نهایت در صورتی که بتواند بین ساختار، اهداف، ابزارها و کارکردهای سیاست خارجی خود تعادل و توازن ایجاد کند، می تواند به جلو برود و به سرمنزل مقصود برسد. در طراحی مدل دیپلماسی اقتصادی جمهوری اسلامی ایران نیز باید واقعیت های محیط داخلی و صحنه سیاست خارجی را در نظر داشت و به نکاتی چند توجه نمود: نخست اینکه، طراحی دیپلماسی اقتصادی ایران در شرایط عادی با شرایط امنیتی‎شده متفاوت است و راهبردهای خاص خود را می طلبد، دوم اینکه، دیپلماسی اقتصادی ایران جدا از کلیت دیپلماسی کشور نیست، سوم اینکه در طراحی دیپلماسی اقتصادی ایران باید به همه حلقه های تاثیرگذار داخلی و خارجی توجه کرد، چهارم اینکه، ایران سرنوشت منحصربه فردی دارد، یعنی اینکه در منطقه ای واقع شده است که دخالت قدرت های خارجی مانع پویایی طبیعی این منطقه شده است، پنجم اینکه، دنیای امروز، جهانی اجتماعی و بیناذهنی است و دولت ها بر اساس تعریفی که از خود دارند یا تصویری که دیگران از آن ها می سازند، شناخته می شوند. در این راستا، امنیتی‎نمایی، یکی از راهبردهایی است که علیه ایران استفاده می شود، در فضای امنیتی‏نمایی، تعامل و ارتباط معمولی کشورها به ویژه در حوزه تجارت و سرمایه گذاری خارجی پرهزینه می شود، از مناسب ترین راه حل ها، روشنگری و اقناع مردم جهان است. دومین مولفه کلیدی تاثیرگذار، امنیت اقتصادی به معنای توجه هم زمان به کارایی و آسیب پذیری و البته تلاش برای کاهش آسیب پذیری اقتصادی کشور و افزایش کارایی و اثربخشی در عرصه های ملی و رقابت های جهانی است، مبحث بعدی، قدرت و کارایی اقتصادی با تمرکز بر تقویت بخش غیردولتی و خصوصی و افزایش توان رقابت مندی آن ها در رقابت های جهانی و در نهایت تاکید بر تاب آوری و بازدارندگی در مقابل تهدیدات اقتصادی به عنوان یک راهبرد کلان است، در این راهبرد، تنوع بخشی به تجارت خارجی و توسعه مناسبات اقتصادی پایدار با دیگر کشورها ازجمله همسایگان و قدرت های نوظهور اقتصادی مورد تاکید است.

    کلیدواژگان: دیپلماسی اقتصادی، امنیتی‎نمایی، امنیت اقتصادی، قدرت اقتصادی، بازدارندگی تهدیدات اقتصادی
  • داود عابدینی*، محمود تشکری صفحات 427-456
    هدف

    نوشتار حاضر به عنوان نخستین پژوهشی است که در ارتباط با طراحی مدل الگوی آمایش امنیت عمومی جمهوری اسلامی ایران به اجرا درآمده است. این پژوهش با هدف شناسایی ابعاد، مولفه ها و شاخص هایی طراحی گردید که بتوان توسط آن ها ملاحظات امنیت عمومی را در کشور مورد مداغه قرار داده و به عنوان راهنمایی برای ارتقای وضع موجود آمایش امنیت عمومی مورد استفاده واقع شود. همچنین الگوی طراحی شده که محصول مطالعه نظریه های داخلی و خارجی و همچنین داده های به دست آمده انحصاری خود است، با مدنظر قرار دادن آمایش امنیت عمومی در کشور، راهنمایی برای پژوهشگران کمی است که درصدد سنجش آمایش امنیت عمومی ایران هستند.

    روش تحقیق: 

    روش استفاده شده در این تحقیق تلفیقی [1] است. به این معنا که برای طراحی مدل مفهومی، ضمن بهره جستن از نظریه های داخلی و خارجی، از روش بحث گروهی متمرکز که روشی کیفی است، استفاده شده است. در گام بعد، برای آزمون مدل طراحی شده، از روش دلفی (با حجم نمونه 35 نفر از صاحب نظران حوزه آمایش و امنیت عمومی) و تحلیل داده های گردآوری شده به کمک نرم افزار SPSS استفاده به عمل آمد.

    یافته ها

    یافته های تحقیق نشان داد که از میان سه بعد نهایی در الگوی به دست آمده برای آمایش امنیت عمومی، بعد فعالیت دارای مطلوب ترین مولفه ها و شاخص ها است. پس از آن، ابعاد انسان و جغرافیا به ترتیب دارای بالاترین میانگین به دست آمده و مطلوب ترین مولفه و شاخص بودند.

    نتایج

    یافته های تبیین شده در این پژوهش، بیانگر این واقعیت است که از دیدگاه صاحب نظران، در طراحی الگوی آمایش امنیت عمومی، عواملی همچون مدیریت، اقتصاد، علم و فرهنگ، جمعیت و اجتماعی شامل سرمایه اجتماعی و هویت جمعی، همگی بر سایر عوامل ازجمله عوامل سیاسی و جغرافیایی مقدم هستند. هرچند که اهمیت آن ها نیز در طراحی الگوی پیش گفته به اثبات رسید.

    کلیدواژگان: الگو، آمایش، امنیت عمومی
  • تقی بختیاری*، اکبر رضازاده صفحات 493-523

    بزرگ ترین وظیفه نیروی انتظامی، حفظ ارزش هاست و قدرت و عزت و رحمت در چارچوب حفظ ارزش های اسلامی و قرآنی است (جاویدی، 1389: 236). بر اساس چشم انداز 1404 هجری شمسی ناجا در تعامل مستمر با مردم و نهادهای دولتی و خصوصی باید بتواند عوامل موثر بر کاهش امنیت اخلاقی را در مرحله شکل گیری، شناسایی و با حداکثر کارایی و اثربخشی، مدیریت نموده و رضایت خانواده ها را در راستای تامین امنیت عمومی جامعه فراهم نماید) یاوری،1390: 48). لیکن پلیس در این زمینه با چالش های اساسی روبه‎رو می باشد که این تحقیق به دنبال شناخت و ارایه راهکارهای مناسب برای آن ها می باشد.

    روش

    این پژوهش از نظر نوع، کاربردی، از نظر روش، آمیخته (کیفی و کمی) می باشد، جامعه آماری تحقیق؛ شامل فرماندهان، مدیران و کارشناسان صاحب نظر و خبره در حوزه امنیت اخلاقی به تعداد 70 نفر که به صورت تمام‎شمار مورد بررسی قرار گرفته و در بخش کیفی 30 نفر بوده است که به روش قضاوتی هدفمند انتخاب شده اند و انجام مصاحبه ها تا رسیدن به اشباع نظری پیش رفته است. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق‎ساخته باز و بسته بوده است که روایی آن به کمک خبرگان و پایایی آن به وسیله ضریب آلفای کرونباخ (87/.) تامین گردید. جهت تجزیه وتحلیل داده ها از روش تحلیل محتوای مضمونی و آزمون رتبه ای فریدمن استفاده گردید.

    یافته ها: 

    نشان داد که در بعد رفتاری مولفه های «عدم تناسب و ضعف در آموزش» با میانگین 90/38 و «تعارض مدیریتی» با میانگین 84/38 در رتبه های اول و دوم قرار دارند؛ در بعد ساختاری مولفه های «نبود ساختار سازمانی مناسب» با میانگین 01/39 و «کمبود نیروی انسانی متخصص» با میانگین 57/38 در رتبه های اول و دوم قرار دارند؛ در بعد زمینه‎ای (قانونی) مولفه‎های «مشکلات و معضلات فرهنگی» با میانگین 83/38 و «خلاهای قانونی» با کسب میانگین 58/38 در رتبه‎ های اول و دوم قرار دارند.

    نتایج

    حاکی از آن است که اولا میانگین رتبه ای فریدمن برای گویه‎ها (ابعاد، مولفه ها و شاخص ها) از ارجحیت یکسانی برخوردار نیستند، هرچند که اختلاف بین میانگین های به دست آمده خیلی زیاد نیست. ثانیا sig< 0/05 می باشد که تاییدکننده معنی دار بودن رابطه بین گویه ‎ها (ابعاد، مولفه ها و شاخص ها) و موضوع مشکل‎ شناسی می باشد. ثالثا از دیدگاه شرکت کنندگان در این پژوهش چالش های ساختاری با میانگین 51/38؛ رفتاری با 27/38 و زمینه ای (قانونی) با میانگین 20/38 به ترتیب در جایگاه اول تا سوم قرار گرفته اند.

    کلیدواژگان: پلیس، امنیت عمومی، امنیت اخلاقی، مدیریت امنیت، چالش
|
  • Reza Taghipour, Hamidreza Lashkarian, Rahim Yazdani Chaharborj * Pages 7-48
    Background and Aim

    The greatest task of law enforcement is to safeguard values. Based on the vision of 1404 NAJA, private and public institutions and agencies should seek to identify the most effective factors in reducing ethical security when establishing, identifying and maximizing family effectiveness, ensuring public safety and managing the community. The basic policing in this area is aimed at identifying and providing appropriate solutions to them.

    Method

    From the practical point of view, the data collection is a combination of qualitative and thematic analysis of the thematic analysis. The statistical population consists of 70 commanders, managers and experts in ethical security field. In the quantitative part of the sample size, 70 individuals were selected in total. Data collection was done by a semi-structured and researcher-made questionnaire whose validity was provided by experts and reliability of the closed questionnaire by Cronbach's alpha coefficient (0.89). Content analysis and rank test were performed by Friedman.

    findings

    Seven components of the discovery component were found to be in the first rank in the "inadequacy in education" component with a mean of 38/90 and "management conflict" with a mean of 38/84 in the first component; Below are four components of the discovery (legal) background that have a mean of "cultural problems" with a mean of 38.83 and a "legal vacuum" with a mean of 38.58.

    Results

    The results showed that Friedman's mean rank was not the same for the items, even though the difference between the means was not very high. On the other hand, most of the respondents are in the first place on the Tasum scale for structural challenges with a mean of 38.51%, behavior with a mean of 38.27 (legal) with a mean of 38.20.

  • Iman Erfanmanesh * Pages 49-77

    Socially regulating cyber delinquencies and social damages arising from social networks needs to recognize the approaches and dimensions of prevention programs. Relying on the first prevention, empowering users, reinforcing the setting of self-controlling and preparing interventional methods are some part of necessities for those programs in order to achieve the sustainable safety and discipline. As yet, vast numbers of researches have been done that offer some suggestions and solutions for preventing social damages arising from social networks. It is noteworthy to methodologically and purposively analyze and evaluate them. This article seeks to evaluate and categorize those suggestions and solutions (112 cases) by applying the meta-analysis technique and relying on the theoretical basis of the sustainable safety and social discipline. According to the findings, the prevention approaches are ‘being affirmative or privative’, ‘preparing relationship in the real world’, ‘relying on users’ role and capacities’, and ‘changing the attitude toward the positive features of the new technologies’. Moreover, the prevention dimensions include ‘cultural-religious’, ‘familial-marital’, ‘educational-practical’, ‘research based-cognitive’, ‘political-legislative’, ‘police based-judicial’, and ‘technical-infrastructural’.

  • Hossein Zarif Manesh, Hossein Shamshiri, MohammadBagher Hobbi, Kuroush Badri * Pages 79-124

    Given the strategic position and ideological tendencies of the Islamic Republic of Iran, which assumes the defense of the country's independence and protection of the oppressed society, and the assault on the hegemony of the superpowers, the threat of infiltration and intelligence gathering by foreign intelligence services in the armed forces There has been a dramatic increase in the need for more attention to self-control. Therefore, the lack of effective self-control will make it difficult for the armed forces to maintain information, protect their capabilities, their intelligence, and their personnel. In this regard, the purpose of this study is to "identify the legal components of security self-control in the armed forces of the Islamic Republic of Iran". This study, based on library resources and field research, seeks to answer the question "the legal components of security self-control in the armed forces". What are the Islamic Republic of Iran? “The research method used in this study is a mixed method (qualitative and quantitative) and the statistical population of managers and commanders of the Armed Forces with information protection and management background and at least 18 positions is considered. Accordingly, the most important components were extracted in the library studies section by referring to reputable sources and interviewing reporters. It was argued that based on the analysis of the questionnaires, the most important legal components affecting the self-control of the armed forces of the Islamic Republic of Iran have been identified and ranked, which can be used to identify the legal weaknesses of achieving security self-control. And approving, restoring, and enforcing laws to officials and decision makers to assist the armed forces of the Islamic Republic of Iran.

  • Reza Sabouri *, Kamyar Saghafi Pages 125-152

    The social sphere cybercrime in the Islamic Republic of Iran is growing rapidly and imposes significant material and spiritual damages to the country and the people every year. According to the occurrence of these crimes in the national dimension and the impact of cyberspace from the internal factors and environmental factors, the fight against it also requires the great and inclusive strategies at the national level. For this purpose, the present study done to with the aim of achieve cybercrime prevention and confrontation strategies in the Islamic Republic of Iran. The method of this research is "descriptive-analytic" of type "survey and documentary". The population was 68 people and the sampling method was total number. To collect data, was used a researcher-made questionnaire with 46 items based on Likert scale. Validity of the questionnaire was obtained through content validity and reliability through Cronbach Alpha. In order to environment analysis and achieving strategies, was used the SWOT technique, to strategic position and action evaluation was used the the SPACE matrix, to prioritize strategies was used the QSPM matrix and to select the top strategies was used the critical evaluation criterion.The findings indicate that the social sphere of the Islamic Republic of Iran's cyberspace has a competitive strategic position and in order to prevention and confrontation cybercrime in this sphere, should be used the 12 counted top strategies.

  • Ehsan Kiankhah * Pages 153-174

    The cyberspace with its attractive and captivating technologies is penetrating without minute resistance among the administrative elite, folks and all the society pillars. Due to empowerment and power building attributes of the cyber space all the vital infrastructure of the country are adopting cyber technologies at high pace both at surface and nature levels.  This rapid and unconcerned tendency for employment of cyber technologies will lead to the formation of challenges and obstacles in the way of internal soundness of the Islamic society.  The present study using combinational method, firstly explores through the application of qualitative descriptive analysis and afterwards through collecting and surveying the expert views using structural equations and SmartPLS software, describes the cyber dominance dimensions in two levels of ruling power and Islamic identity.  US hegemony in controlling the cyberspace, ultra-governmental identification and monitoring of the empowerment the society capabilities, cyber threats and invasions, acceptance and trans-national and trans-cultural behavior and life style patterns, trans-national cultural engineering and management as well as decadent and Humanistic culture are the major challenges in the way of the country empowerment in the globalization arena and cyber hegemony.

  • Ali Ehteshami, Hosein Salimi, Hasan Javadi Niakani Pages 175-209

    Adhering to the principle of revolution and the sacred system of the Islamic Republic and adhering to the principles and goals of the revolution and striving for its revolution and its globalization requires being revolutionary, staying revolutionary, and acting revolutionary that involves the development of revolutionary discourse in all matters of life, and for this expansion also needs to be well explained on the eve of the fifth decade of the revolution. After identifying the dimensions and components of the revolutionary discourse, the researchers sought to develop appropriate strategies and executive strategies for achieving the desired situation by identifying the current state of affairs. The present research is based on a mixed approach in terms of research method, in that the qualitative method with structured interview as well as the use of various scientific, jurisprudential documents, books and sources has been used substantially from the beginning to the end of the research. While analyzing the qualitative content of the material, the rest of it has been quantitatively analyzed by surveys. In this regard, by asking questions in the form of a questionnaire and reviewing its results, strengths, weaknesses, threats and opportunities are identified and appropriate strategies for resolving related problems are extracted and the most important strategies are presented as follows. 1) To deepen the belief in the comprehensiveness of the Velayat Faghih to advance the ideals and goals of the revolution and to thwart enemy conspiracies and propaganda. 2) To promote the Basij, epic morale and jihadist spirit among the authorities and the people 3) To increase defense-security deterrent authority and power 4) To promote active and revolutionary diplomacy 5) To reform the economic system of the country based on Islamic principles and with a resistance economy approach

  • AmirHossein Poorassarian, MohammadAli Syed Hashemi, Javad Abshenas Jami Pages 212-244

    The contemporary world has been exited from the national framework by more than ever before thanks to cyberspace and its rapid and pervasive growth in all social layers, crossing the political and geographical boundaries of States and the limits of national sovereignty, It has become one of the major challenges for countries. The main subject of this research is the lacking of appropriate strategies for cultural guidance in cyberspace and implementation it and deal with leading issues in cyberspace. The main target of this research is to develop strategies for cultural guidance in cyberspace with emphasis on cultural engineering plan of Iran. The research type is applied-developmental and its method is Explanatory-Exploratory, which has been conducted using SOAR model, field and library collection method, and with the guidance of targeted expert community. Based on the findings of the research, by analyzing the strategic factors of cultural guidance in cyberspace and determining the matrix of position evaluation and strategic action, four strategic situations are described, developed and presented as: (a) Exit Strategies of Everyday life (SR); (b) Active Action Strategies (OR); Leadership Action Strategies (AO); d) Leapfrog Strategies (AS).

    Keywords: culture, Cyberspace, Cultural Guidance, State Cultural Engineering Plan
  • RezaAli Mohseni *, Soleiman Taheri Pages 245-275

    The sense of security is multidimensional. Security is as important as security and is a psychological - sociological phenomenon that has many dimensions and comes from the direct and indirect experiences of people from the surrounding environment and people experience it in various ways. The main purpose of this paper is to investigate the level of public security among the citizens of Mazandaran province and to evaluate the impact of factors affecting the feeling of security among citizens of Mazandaran province. This research is a descriptive survey. Questionnaires and face-to-face interviews were the main tools for data collection.The main purpose of this paper is to investigate the level of public security among the citizens of Mazandaran province and to evaluate the impact of factors affecting the feeling of security among citizens of Mazandaran province. This research is a descriptive survey. Questionnaires and face-to-face interviews were the main tools for data collection.The statistical population of this study was the citizens of Mazandaran towns over 15 years old who were selected by quota sampling method and multi-stage cluster sampling. 1105 persons were selected as the sample size. Respondents observed a significant difference in terms of demographic and contextual variables (age, sex, marital status, activity status, literacy level, socioeconomic class, and city of residence).

  • Majid Haghi * Pages 277-309
    The intensity of the changes in cyberspace and its according  diversity of insecurity and the need to respond to the current threats of this space, especially the strategic position of the services and information available in this space, have necessitated the need for a model for strategic management of this space's security. On the other hand, having environmental information, both indoor and outdoor, especially with regard to the speed of their changes and the need for accurate information, allows us to manage security in the bigdata of this space. Understanding the environment for selecting the right strategies in all strategic management models is part of the model. Cyber-space bigdata, in addition to providing real-time cyber-space information, enables complete assessment and identification of the environment. In this study, the final model was implemented using ISO 31000 standard framework. In this standard, the risk assessment section was extracted with regard to the macro features of the data available in cyberspace. The risk values ​​in each of the extracted components of cyberspace security by using Bayesian conditional probability functions and using Poisson distribution modulated Markov model by combining Markov cycle with Poisson probability density function and its conditional functions in Bayesian network , Extracted from large cyberspace data, risk assessment was performed. The implementation of ISO 31000 standard was also completed in the formulation of risk management strategies by applying elements extracted from studies on strategic management and risk management models. Finally, the model is simulated with an example of a cyber threat scenario on social networks.
    Keywords: Strategic Management, Cyber Security, SecurityManagement, CyberspaceBigdata
  • Syyed Jalal Sadatian * Pages 311-345

    According to the 1921 and 1940 treaty between Iran and Russia, the use of the Caspian Sea and the exploitation of its resources was common. Kazakhstan, Turkmenistan and Azerbaijan, each adopted positions that would not make it possible to agree on a common procedure for the fair use of the resources of the world's largest lake. The purpose of this study is considering the relationship between the legal regime of the Caspian Sea and the national security of Iran. The bilateral agreements of some coastal countries with each other, exploitation of subterranean and subordinate resources, and consequently contracts, the presence of foreigners, have pushed the situation to the detriment of the national interests and national security of Iran. The Aktau Kazakhstan summit, and the signing of the convention, and consensus on the source line, seems to be a new solution to determined in the near future of the countries, The convention contains the “prohibition of the presence of alien armed forces”, “the monopoly of any maritime traffic exclusively with the flag of the five countries”, “the prohibition of the assignment of coastal states to foreigners for acts of aggression against other coastal states”. This research is applied by content analysis method. The national security of the Islamic Republic of Iran based on the political, economic, social, environmental and cultural components has been studied and proposed to continue the expert and above  talks. And the consequence is that the continuation of the talks should be urged

  • Ali Mehri * Pages 347-387

    In fact, acceptance is one of the four pillars of the Islamic state and is in some way related to the security and continuity of the political system.  Maintaining the state and government is also the highest factor of national security and, of course, indispensable.  So the security of a country depends on the acceptance of the government by the people.  In other words, there is a meaningful relationship between government acceptance and security that influences one another.  On the other hand, the political system is putting measures in place to increase its security and its people.  Providing welfare, security and responding to the legitimate demands of society are among the most important issues of national security in the Islamic system that work to the extent that they are most successful.  This article attempts to explain the concepts of acceptance and security in the province's discourse, inspired by Islamic teachings and the views of contemporary scholars.  Descriptive analysis and field research (library and interview) have been used for data collection and presenting effective acceptance factors leads to increased security in provincial discourse in response to the question of  A Relationship Between Acceptance and A.  Is there ego in the provincial discourse?  Assuming a direct, meaningful relationship between the two, it analyzes and analyzes the relationship.

  • MohammadKazem Sajadpour, Seyed Shamsodin Hoseini, Hamid Nayerabadi * Pages 389-425

    Economic diplomacy is a dynamic and evolving phenomenon, and its degree of dynamism must be assessed by taking into account the harmony of all influential domestic, regional, and global circles in normal and abnormal situations. At the domestic level, any society What is the situation if he first knows? Second, where is he going to go? Third, what are his abilities and tools? And finally, if it is able to balance its foreign policy structure, goals, tools and functions, it can move forward and reach its intended home. He considered foreign policy and paid some attention to it First, the design of Iran's economic diplomacy under normal circumstances differs from the security situation and requires its own strategies; second, Iran's economic diplomacy is not separate from the country's overall diplomacy; Domestic and foreign noted, fourth, that Iran has a unique destiny, namely that it is located in an area where the interference of foreign powers has impeded the natural dynamics of this region; Based on the definition they have of themselves or the image that others make of them, Nakhth are. In this regard, exponential security is one of the strategies used against Iran, in exponential security space, the interaction of ordinary countries, especially in the field of foreign trade and investment, is costly, One of the most appropriate solutions is to enlighten the people of the world. The second key component is impact Economic security means simultaneously focusing on efficiency and vulnerability, and of course, trying to reduce the country's economic vulnerability and increase efficiency and effectiveness in national arenas and global competitiveness. The next topic is economic power and efficiency, focusing on strengthening the nongovernmental and private sectors and enhancing their ability to compete in global competition, and ultimately emphasizing resilience and deterrence against economic threats as a grand strategy. Foreign trade and the development of sustainable economic relations with other countries, including emerging economic neighbors and powers, are emphasized.

  • Davood Abedini *, Mahmood Tashakori Pages 427-456

    Goal:

     The present study is the first research that is related to designing the pattern of public security of Islamic Republic of Iran. This study has been done to recognize different dimensions, factors and indexes that can be used for better understanding the public security and promoting the present situation of it. Also the designed pattern that has been extracted from studying different internal and external theories and exclusive data, can be used by related researchers.

    Research method

    Mixed method is used as research method in this study. By this method, different internal and external studies and Focus Group Discussion (FGD) have been used. Then for evaluating the model, Delphi with 35 sample size beside analyzing the quantitative data by SPSS were used.

    Findings

    Among three final dimensions. Activity has the best factors and indexes. Second dimension is human and third one is geography that have higher means and have the most favorite factors and indexes.

    Conclusion

    By looking at the ideas of different experts, some factors like management, economy, science and culture, population and social factors like social capital and collective identity all are prior compare with other factors like policy and geography. Although their importance have been proved in mentioned pattern

  • Taghi Bakhtiari *, Akbar Rezazadeh Pages 493-523
    Background and Aim

    The greatest task of law enforcement is to safeguard values. Based on the vision of 1404 NAJA, private and public institutions and agencies should seek to identify the most effective factors in reducing ethical security when establishing, identifying and maximizing family effectiveness, ensuring public safety and managing the community. The basic policing in this area is aimed at identifying and providing appropriate solutions to them.

    Method

    From the practical point of view, the data collection is a combination of qualitative and thematic analysis of the thematic analysis. The statistical population consists of 70 commanders, managers and experts in ethical security field. In the quantitative part of the sample size, 70 individuals were selected in total. Data collection was done by a semi-structured and researcher-made questionnaire whose validity was provided by experts and reliability of the closed questionnaire by Cronbach's alpha coefficient (0.89). Content analysis and rank test were performed by Friedman.

    findings

    Seven components of the discovery component were found to be in the first rank in the "inadequacy in education" component with a mean of 38/90 and "management conflict" with a mean of 38/84 in the first component; Below are four components of the discovery (legal) background that have a mean of "cultural problems" with a mean of 38.83 and a "legal vacuum" with a mean of 38.58.

    Results

    The results showed that Friedman's mean rank was not the same for the items, even though the difference between the means was not very high. On the other hand, most of the respondents are in the first place on the Tasum scale for structural challenges with a mean of 38.51%, behavior with a mean of 38.27 (legal) with a mean of 38.20.