فهرست مطالب

نشریه مدیریت ارتقای سلامت
سال نهم شماره 2 (پیاپی 42، فروردین و اردیبهشت 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/02/14
  • تعداد عناوین: 8
|
  • یدالله حمیدی، اولیاء زارع*، خدیجه چاله چاله صفحات 1-10
    مقدمه

    ارزشیابی بیمارستان ها با الگوی اعتباربخشی و اخذ نظرات و پیشنهادات مدیران ارشد و میانی مراکز جهت ارتقا روزافزون الگوهای موجود ضروری می باشد. مطالعه حاضر با هدف تبیین چالش های موجود در پیاده سازی سنجه های نسل سوم اعتبار بخشی از دیدگاه مدیران بیمارستان های منتخب کرمانشاه اجرا گردیده است.

    روش کار

    این پژوهش یک مطالعه کیفی با رویکرد تحلیل محتوا است. که با مشارکت  30 نفر از مدیران ارشد و میانی بیمارستان های منتخب استان کرمانشاه انجام گردید. مصاحبه به صورت نیمه ساختار یافته و جلسات انفرادی برگزار شد. داده ها با روش تحلیل محتوا و با استفاده از نرم افزار مکس کیود مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    با توجه به نتایج 6 مضمون اصلی از چالش های موجود در پیاده سازی سنجه های نسل سوم اعتباربخشی از دیدگاه مدیران ارشد و میانی شامل چالش های مرتبط با ارزیابان، مرتبط با بیمارستان ها، مرتبط با زمان ارزیابی، مرتبط با ماهیت سنجه ها، مرتبط با کارشناسان ستادی دانشگاه و نهایتا مرتبط با اعلام نتایج ارایه شد.

    نتیجه گیری

    هر یک از چالش های اعتباربخشی مرتبط با ارزیابان، بیمارستان ها، زمان ارزیابی،  ماهیت سنجه ها، کارشناسان ستادی دانشگاه و نهایتا اعلام نتایج به اندازه کافی مورد توجه قرار نگرفته است. لذا پیشنهاد می گردد موارد فوق در بازنگری های استانداردهای اعتباربخشی توسط مسیولین لحاظ گردد.

    کلیدواژگان: مدیران بیمارستان، اعتباربخشی، چالش ها
  • لیلی وفایی، علی اکبر سلیمانیان*، علی محمد زاده ابراهیمی صفحات 11-21
    مقدمه

    از آنجا که طلاق روند رو به رشدی را در جامعه ما طی می کند و زنان در این فرآیند آسیب های اجتماعی و روانشناختی بیشتری را متحمل می شوند، بنابراین،  بهبود زندگی و سازگاری آنها پس از طلاق ضروری است. هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی مشاوره گروهی مبتنی بر بخشودگی برافزایش سازگاری زنان مطلقه بود.

    روش کار

    روش پژوهش نیمه تجربی و طرح آن از نوع پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری موردمطالعه کلیه زنان مطلقه مراجعه کننده به مرکز مداخله بحران مرکز بهزیستی شهرستان تربت حیدریه در سال 1395 بودند. نمونه پژوهش 30 نفر با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس از بین متقاضیان واجد شرایط برای شرکت در دوره مشاوره گروهی مبتنی بر بخشودگی انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل (در هر گروه 15 نفر) جایگزین شدند. گروه آزمایش در 6 جلسه ی 90 دقیقه ای مشاوره گروهی مبتنی بر بخشودگی شرکت کردند و گروه گواه هیچ گونه مداخله ای را دریافت نکردند. ابزار پژوهش پرسشنامه "سازگاری پس از طلاق فیشر"(the Fisher's divorce adjustment scale) بود. جهت آزمون فرضیه های پژوهش از روش تحلیل کوواریانس استفاده شد.

    یافته ها

     یافته های پژوهش نشان داد که مشاوره گروهی مبتنی بر بخشودگی در افزایش احساس رهایی از رابطه قبلی، کاهش احساس خشم، عبور از مرحله سوگ، افزایش اعتماد اجتماعی، خود ارزشمندی اجتماعی، افزایش ارزش خود و به طورکلی سازگاری پس از طلاق، تاثیر معناداری دارد (05/0>p).

    نتیجه گیری

     مشاوره گروهی مبتنی بر بخشش سازگاری زنان پس از طلاق را افزایش می دهد.  بنابراین، پیشنهاد می شود  از جلسات مشاوره گروهی مبتنی بر بخشودگی به منظور افزایش سازگاری و کاهش مشکلات پس از طلاق استفاده شود.

    کلیدواژگان: بخشودگی، سازگاری، زنان پس از طلاق
  • زهرا مددی طائمه، طهمورث آقاجانی*، افشین صلاحیان صفحات 22-33
    مقدمه

    طلاق و جدایی والدین زمینه ساز مشکلات عدیده ای است که از جمله آن ها اختلال در کارکردهای خانواده می باشد. هدف پژوهش حاضر مقایسه سلامت عمومی و اختلال خوردن در فرزندان دختر خانواده های طلاق رسمی، طلاق عاطفی و همتایان عادی است.

    روش کار: 

    مطالعه حاضر توصیفی -مقایسه ای است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانش آموزان دختر مقطع متوسطه اول و دوم شهر تهران در سال تحصیلی 97-1396 بودند که از میان آن ها 209 نفر به روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب و در سه گروه فرزندان خانواده های طلاق عاطفی (50 نفر)، خانواده های طلاق رسمی (53 نفر) و خانواده های عادی (106 نفر) قرار گرفتند. داده ها با استفاده از "پرسشنامه سلامت عمومی" (General Health Questionnaire) ،"سیاهه اختلال خوردن" (The Eating Disorder Inventory-EDI) جمع آوری شد. روایی محتوا و پایایی به روش آلفای کرونباخ ابزار ها اندازه گیری شد. داده های جمع آوری شده با نرم افزار اس پی اس اس نسخه 22 تحلیل شد. 

    یافته ها: 

    میانگین نمره کل "پرسشنامه سلامت عمومی" در سه گروه به ترتیب برابر 4/33، 4/30 و 6/27 است که نشان می دهد فرزندان دختر با والدین دچار طلاق عاطفی از سلامت عمومی کمتری برخوردارند. میانگین نمره کل اختلال خوردن در سه گروه به ترتیب برابر 1/71، 5/66 و 56 است که فرزندان دختر با والدین دچار طلاق عاطفی بیشتر است. 

    نتیجه گیری: 

     فرزندان دختر با والدین دچار طلاق عاطفی از سلامت عمومی کمتری برخوردارند. اختلال خوردن در فرزندان دختر با والدین طلاق عاطفی بیشتر است. لذا پیشنهاد می شود متخصصان سلامت با اقدام به موقع پس از طلاق از مشکلات سلامتی و رفتاری فرزندان طلاق پیشگیری نمایند.

    کلیدواژگان: سلامت عمومی، اختلال خوردن، طلاق عاطفی، طلاق
  • معصومه پاشانجاتی، رضا نیک بخش*، فریده شریفی فر صفحات 34-42
    مقدمه

    تغییر رفتار افراد برای انجام ورزش در گروه های ورزشی، با عوامل مختلفی مرتبط است. پژوهش حاضر با هدف تعیین عوامل مرتبط با انجام ورزش در برنامه های ورزشی ایستگاه های تندرستی منطقه 4 شهرداری تهران در سال 1398 انجام گرفت.  

    روش کار

    این مطالعه به روش توصیفی-همبستگی انجام شد. جامعه آماری را کلیه افراد شرکت کننده در برنامه های ورزشی ایستگاه های تندرستی منطقه 4 شهرداری تهران تشکیل دادند. به منظور انتخاب نمونه از 70 ایستگاه تندرستی، 10 ایستگاه به صورت تصادفی خوشه ای انتخاب و براساس فرمول کوکران 247 نفر به روش دسترس انتخاب شدند. در این مطالعه از "مقیاس فعالیت بدنی برای افراد بزرگسال "(Physical Activity Scale of Adults) استفاده شد. روایی صوری، شاخص روایی محتوا، روایی سازه و همگرا  و پایایی (محاسبه ضریب آلفای کرونباخ) بررسی شد. داده ها با پرسشنامه جمع آوری شد. تحلیل داده ها  از نرم افزار SmartPls 3.0  استفاده شد.  

    یافته ها

    بین خودسودمندی (15/0=β، 004/0=P)، آگاهی (23/0=β، 01/0=P) و قصد فعالیت بدنی (19/0=β، 002/0=P)  با فعالیت بدنی همبستگی مثبت معناداری وجود دارد. اما بین انتظارات نهایی (01/0=β، 72/0=P) با فعالیت بدنی همبستگی معناداری وجود نداشت. 

    نتیجه گیری

    خودسودمندی، آگاهی و قصد با شرکت در فعالیت بدنی همبستگی مثبت معناداری دارد. لذا پیشنهاد می شود متولیان ورزش همگانی و به طور ویژه سازمان ورزش شهرداری تهران با همکاری رسانه های اجتماعی با اطلاع رسانی و آگاه سازی جهت تشویق افراد، به حضور برنامه های ورزش همگانی مبادرت ورزند.

    کلیدواژگان: تمرین، خودسودمندی، آگاهی، قصد فعالیت بدنی، انتظارات نهایی
  • نرگس اعظم نظامی، علی زارعی*، فرشاد تجاری، حمید سجادی هزاوه صفحات 43-55
    مقدمه

    مشارکت مداوم در فعالیت بدنی برای حفظ سلامتی و بهزیستی در طول عمر ضروری است. لذا، پژوهش حاضر با هدف تعیین همبستگی حمایت و فعالیت بدنی والدین، ادراک کودکان از حمایت والدین، حس اجتماعی و محیط همسایگی با فعالیت بدنی کودکان انجام گرفت.  

    روش کار

    این مطالعه به روش توصیفی-همبستگی بود. جامعه آماری را کلیه دانش آموزان دختر و پسر 9 تا 11ساله شهر تهران و والدین آنها تشکیل دادند که تعداد آنها 299610 تن بود که براساس جدول مورگان تعداد 384 تن انتخاب و تعداد 400 پرسشنامه به روش نمونه گیری خوشه ای توزیع شد. در این مطالعه از "حمایت گزارش شده از والدین برای فعالیت بدنی" (Parent-Reported Support for Physical Activity)، "پرسشنامه بین المللی فعالیت بدنی" (International Physical Activity Questionnaire)، "ادراک کودکان از حمایت والدین" (Children's Perceptions of Parental Support)، "مقیاس حس اجتماعی" (Sense of Community Scale)، "مقیاس فعالیت بدنی در محیط همسایگی" (The Physical Activity Neighborhood Environment Scale)،  "پرسشنامه فعالیت بدنی برای کودکان" (Physical Activity Questionnaire for Children)، استفاده شد. روایی صوری، محتوایی و سازه (به روش تحلیل عاملی تاییدی) و پایایی (به روش ضریب آلفای کرونباخ) بررسی شد. برای تحلیل داده ها  از نرم افزار SmartPLS 2.0 M3 استفاده شد.  

    یافته ها

    بین فعالیت بدنی والدین (22/0=β، 31/2=t) با فعالیت بدنی کودکان همبستگی مثبت معناداری وجود دارد. اما، بین حمایت والدین از فعالیت بدنی (10/0=β، 72/0=t)، حس اجتماعی (09/0=β، 83/0=t)، ادراک کودکان از حمایت والدین (26/0=β، 93/1=t) و محیط همسایگی (006/0-=β، 05/0=t) با فعالیت بدنی کودکان همبستگی معنی دار نبود.

    نتیجه گیری

      فعالیت بدنی والدین و نوع رفتار ورزشی آنها منجر به بهبود فعالیت بدنی کودکان می شود. لذا پیشنهاد می شود برنامه های فعالیت بدنی به صورت خانوادگی در اولویت برنامه های خانواده ها قرار گیرد.

    کلیدواژگان: فعالیت بدنی والدین، ادراک از حمایت والدین، حس اجتماعی، فعالیت بدنی در محله، فعالیت بدنی کودکان
  • محمدابراهیم بهرام، معرفت سیاه کوهیان، لطفعلی بلبلی، محمدجواد پوروقار* صفحات 56-66
    مقدمه

    با افزایش سن، سیستم ایمنی کاهش می یابد. بهبود عملکرد ایمنی در سالمندان از طریق فعالیت ورزشی نقش مهمی در سلامت سالمندان دارد. هدف از مطالعه حاضر تعیین اثر دوازده هفته تمرینات پیلاتس بر روی نشانگرهای سیستم ایمنی در مردان سالمند بود.

    روش کار

    در این مطالعه نیمه تجربی، تعداد 22 تن از مردان سالمند با میانگین سنی (81/2 ± 76/65) سال، به صورت در دسترس انتخاب و به طور تصادفی و مساوی در دو گروه تجربی و کنترل قرار گرفتند. برنامه تمرین پیلاتس به مدت 12 هفته، سه روز در هفته به مدت 60 دقیقه انجام شد. شدت تمرین توسط "رتبه بندی فشار درک شده" (RPE: Rating of Perceived Exertion)، کنترل شد. قبل و 48 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرینی، مونوسیت ها، نوتروفیل ها و لنفوسیت ها اندازه گیری شدند روایی محتوا و پایایی از طریق آلفای کرونباخ محاسبه شد. برای تحلیل داده ها از نرم افزار آماری اس پی اس اس نسخه 23 استفاده شد.

    یافته ها

    12 هفته تمرین پیلاتس، موجب افزایش معنی دار سطح مونوسیت ها (001/0= P، 87/315=F) (21/18 درصد) و کاهش معنی دار نوتروفیل ها (001/0= P، 57/56=F) (65/5 درصد) و لنفوست ها (001/0= P، 26/31=F) (33/5 درصد) در گروه تجربی نسبت به کنترل شد (05/0˂P). 

    نتیجه گیری

    تمرینات پیلاتس به مدت نسبتا طولانی می تواند برای تحریک و تغییر شاخص های سیستم ایمنی در سالمندان موثر باشد. پیشنهاد می شود سالمندان برای تقویت سیستم ایمنی و ارتقاء سطح سلامتی خود از این نوع تمرینات استفاده نمایند.

    کلیدواژگان: پیلاتس، سالمندان، لنفوسیت، مونوسیت، نوتروفیل، نشانگرها
  • هاجر براتی*، حمیدرضا عریضی، ابراهیم شهیر صفحات 67-80
    مقدمه

    مشاغل دارای ویژگی های متفاوتی هستند که می توانند پیامدها و تاثیرات متفاوتی بر افراد شاغل داشته باشند.  پژوهش حاضر با هدف تعیین همبستگی بین ویژگی های کار با مولفه های  مثبت(خوش بینی، سرزندگی و عاطفه مثبت) و منفی (تنش و تکانش) بهزیستی روانشناختی انجام شد. 

    روش کار

    این پژوهش توصیفی -همبستگی است. نمونه پژوهش شامل 283 نفر از کارکنان شرکت انتقال گاز استان اصفهان بودند که به شیوه تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل "پرسشنامه ارزیابی کار سازمانی"(Work Organization Assessment Questionnaire) (WOAQ)، "آزمون جهت گیری زندگی"(Life Orientation Test) (LOT)، "مقیاس سرزندگی ذهنی"(Subjective Vitality Scale) (SVS)، "مقیاس عاطفه مثبت و منفی"(Positive Affect and Negative Affect Scale) (PANAS)، "مقیاس تنش و تکانش شغلی"(Job Impulsivity and Tension Scale) بود. روایی همزمان ابزارها بررسی ومورد تایید قرار گرفت. ضرایب پایایی آلفای کرونباخ، گوتمن، تنصیف و بازآزمایی ابزارها اندازه گیری شد. برای تحلیل داده ها از نرم افزار اس پی اس اس نسخه 21 شد. 

    یافته ها:

     بین ویژگی های کار با مولفه های  مثبت (خوش بینی، سرزندگی و عاطفه مثبت) و منفی (تنش و تکانش) بهزیستی روانشناختی همبستگی معنی دار وجود دارد. همچنین، پنج بعد کیفیت رابطه با مدیر، جبران خدمات، بارکاری، کیفیت رابطه با همکاران، و کیفیت محیط فیزیکی پرسشنامه ارزیابی کار سازمانی (WOAQ)، متغیرهای ملاک یعنی عاطفه مثبت (21/0=R2)، سرزندگی (16/0=R2)، خوش بینی (14/0=R2)، تنش (17/0=R2) و تکانش (21/0=R2) را پیش بینی می کردند. 

    نتیجه گیری: 

    با افزایش ویژگی های کار به جز بارکاری، مولفه های  مثبت بهزیستی روانشناختی افزایش و مولفه های  منفی کاهش می یابد. توصیه می شود مدیران به روابط مطلوب با کارکنان، ارزیابی های دقیق خدمات آن ها و محیط فیزیکی کار توجه نمایند.

    کلیدواژگان: ویژگی های کار، بهزیستی روان شناختی، کارکنان
  • محبوبه داخته هارونی، مسعود فلاحی خشکناب* صفحات 81-90
    مقدمه

    کارکنان بهداشتی و درمانی بعلت تماس مکرر با بیماران در صف مقدم ابتلا به عفونت های تنفسی از جمله همه گیری آنفلوآنزا هستند. هدف از این مقاله مقایسه ماسک های جراحی با ماسکهای N95 در پیشگیری از بیماری آنفلوآنزا درکارکنان بهداشتی و درمانی در بیمارستان بود.

    روش کار

    در این مطالعه مروری نظام مند، علاوه بر کلیه مقالات چاپ شده در طول سال های (2005-2019) به دو زبان فارسی و انگلیسی در زمینه ماسک های جراحی و ماسک های N95 انجام شده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. این مطالعات از طریق بانک اطلاعات مقالات علوم پزشکی ایران (Iran Medex)، بانک اطلاعات نشریات کشور (Magiran)، پژوهشگاه اطلاعات و مدارک علمی ایران (Iran Doc)، پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی (SID)  Elsevier, Pubmed, Medline, Cochrane جستجو شد.کلیدواژه ها شامل ماسک های جراحی، ماسک های فیلتر کننده N95، کارکنان بخش درمانی، آنفلوآنزا  Surgical masks, Respirators N95, Health care workers and influenza بود. نتیجه این جستجو دستیابی به 104 مقاله بود که پس ازحذف مقالات تکراری و غیرقابل دستیابی (47) و مقالات مروری (10) و عدم دارا بودن شرایط مطالعه (34)، تعداد 23 مقاله مرتبط با موضوع بدست آمد. 13 مقاله به علت دارا نبودن معیارهای ورود از مطالعه حذف و در نهایت10 مقاله وارد پژوهش شدند.

    یافته ها

    از میان 10 مطالعه مورد بررسی، 7 مطالعه مبتنی بر بیمارستان، 2 مطالعه در مراکز درمانی سرپایی و 1 مطالعه در محیط آزمایشگاهی انجام گرفته بود. از این مقالات تعداد 5 مقاله در رابطه با مقایسه اثربخشی ماسک های جراحی با ماسک های N95 و 1 مقاله با مقایسه خط مشی های انتخاب ماسک جراحی و ماسک N95 و 4 مقاله دیگر به مقایسه ماسک های جراحی و ماسک های N95  در پیشگیری از آنفلوآنزا بودند.در هیچ یک از مقالات رابطه ای بین استفاده ماسک جراحی و ماسک  N95 و حفاظت در برابر عفونت آنفلوآنزا یافت نشد.

    نتیجه گیری

    بین استفاده ماسک جراحی و ماسک N95 وحفاظت در برابر عفونت آنفلوآنزا رابطه ای یافت نشد. لذا استفاده از ماسک های جراحی و N95 همراه با رعایت نکات بهداشتی پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: ماسک های جراحی، ماسک های N95، کارکنان بخش درمان و آنفلوانزا
|
  • Yadollah Hamidi, Owlia Zare*, Khadijeh Chaleh Chaleh Pages 1-10
    Introduction

    Evaluation of hospitals with accreditation model and obtaining opinions and suggestions of senior and middle managers of centers is essential for increasing the existing models. The purpose of this study was to explain the challenges of implementing third generation accreditation measures from the perspectives of Kermanshah hospitals managers.

    Methods

    This is a qualitative study with content analysis approach. This was done with the participation of 30 senior and middle managers of selected hospitals in Kermanshah province. The interviews were semi-structured and individual sessions were conducted. The data were analyzed by content analysis using Max Q software.

    Results

    Given the results of the 6 main themes of the challenges in implementing third generation accreditation measures from the perspective of senior and middle managers, including evaluator-related, hospital-related, evaluation-time-related, nature of measures, related to The staff of the university staff and finally related to the announcement of the results were presented.

    Conclusion

    Each of the accreditation challenges related to evaluators, hospitals, evaluation time, nature of the measures, university staff experts and finally announcing the results was not sufficiently

    Conclusions

    Therefore, it is recommended that the above considerations be considered by the authorities in the review of accreditation standards.

    Keywords: Hospital Managers, Accreditation, Challenges
  • Leyli Vafaei, AliAkbar Soleimaninan*, Ali Mohammadzade Ebrahimi Pages 11-21
    Introduction

    Divorce can put people›s mental health at risk and adjustment can help. The aim of study was to determine the effectiveness of «Forgiveness-Based Group Counseling» on post-divorce women›s adjustment.

    Methods

    The research method was quasi-experimental and its design was pretest-posttest with control group. The study population was all divorced women referring to crisis intervention center of welfare center of Torbat Heydariyeh city in 2016. The sample consisted of 30 individuals who were selected through the available sampling method from eligible applicants to participate in a forgiveness-based group counseling and randomly assigned to two experimental and control groups (15 in each group). The research instrument was the “Fisher›s Divorce Adjustment Scale”. Content validity of the questionnaire and reliability were assessed by Cronbach›s alpha. The intervention group received «Forgiveness-Based Group Counseling» in 6 sessions of 90 minutes. Data were analyzed using SPSS. 22.

    Results

    «Forgiveness-Based Group Counseling» has a significant effect on increasing self-worth, abandonment, reducing anger, passing through grief, social intimacy, and social self-worth, and overall post-divorce adjustment (p <0.05).

    Conclusions

    «Forgiveness-Based Group Counseling» increases women›s adaptation after divorce. Therefore, it is recommended to use this method to increase adjustment and reduce post-divorce problems.

    Keywords: Forgiveness_Adjustment_Post - Divorced Women
  • Zahra Madadi, Tahmours Aghajani*, Afshin Salahian Pages 22-33
    Introduction

    Divorce and separation from parents can cause many problems, including impaired family functioning. The purpose of the present study was to compare the general health and eating disorders in the offspring of girls of formal divorce, emotional divorce and normal counterparts.

    Methods

    This study was a descriptive-comparative study. The statistical population of the study consisted of all students of first and second grade high school girl students in Tehran in the academic year of 1396-1977 among whom 209 were selected through cluster sampling and were divided into three groups of children of emotional divorce families (50 persons) and formal divorce (N=53) and normal families (n=106). Data were collected using the "General Health Questionnaire", "The Eating Disorder Inventory" (EDI). Content validity and Cronbach's alpha of instruments were measured. Data were analyzed by SPSS. 22.

    Results

    The mean score of the general health questionnaire in the three groups was 33.4, 30.4 and 27.6, respectively. The mean score of total eating disorder in the three groups was 71.1, 66.5 and 56, respectively, which is higher for girls with parents with emotional divorces.

    Conclusions

    The group of girls with divorced parents has less general health. Eating disorder is more common in the group of girls with parents with emotional divorces. Therefore, it is suggested that health professionals act in a timely manner after divorce to prevent the health and behavioral problems of their children.

    Keywords: General health, Eating disorder, Emotional divorce, Formal divorce
  • Masoume Pashanjati, Reza Nikbakhsh*, Farideh Sharififar Pages 34-42
    Introduction

    Changing the behavior of individuals for exercise in sports groups is associated with various factors. The aim of this study was to determine the factors related to exercise in sports programs of health stations in Tehran Municipality, District 4.

    Methods

    This study was a descriptive-correlational study. The statistical population consisted of all individuals participating in sports programs in Tehran Municipality, District 4. To select a sample of 70 health stations, 10 stations were cluster randomly selected and 247 people were selected according to Cochran formula by convenience method. In this study, the “Physical Activity Scale of Adults” was used. Face validity, content validity index, construct and convergent validity and reliability (Cronbach's alpha coefficient) were assessed. Data were collected using a questionnaire. Data were analyzed using SmartPls 3.0 software.

    Results

    Between self-efficacy (β = 0.15, P = 0.004), awareness (β = 0.23, P = 0.01) and physical activity intention (β = 0.19, P = 0.002) with physical activity There was a significant positive correlation. But there was no significant correlation between outcome expectations (β = 0.01, P = 0.72) with physical activity.

    Conclusions

    Self-efficacy, awareness and intention have a significant positive correlation with physical activity. Therefore, it is suggested that public sport managers, especially the Tehran Municipality Sport Organization, engage in social media programs to encourage people to participate in public sport programs.

    Keywords: Exercise, Self-reliance, Awareness, Physical Activity Intention, Outcome Expectations
  • Narges Azam Nezami, Ail Zarai*, Farshad Tojari, Hamid Sajjadi Hezave Pages 43-55
    Introduction

    Continuous participation in physical activity is essential to maintaining good health and well-being throughout life. Therefore, the present study aimed to determine correlation between parental support and physical activity, children's perception of parental support, social sense and neighborhood environment with child physical activity.

    Methods

    This study was a descriptive-correlational study. The statistical population consisted of 9-11-year-old male and female students in Tehran and their parents (299610). Based on Morgan table, 384 students were selected and 400 questionnaires were distributed through cluster sampling. To collect data, the “Parent-Reported Support for Physical Activity”, “International Physical Activity Questionnaire”, “Children's Perceptions of Parental Support”, "Sense of Community Scale", "Physical Activity Neighborhood Environment Scale", "Physical Activity Questionnaire for Children", were used. Face, content, and construct validity and reliability were measured. SmartPLS 2.0 M3 software was used for data analysis.

    Results

    There was a significant positive correlation between physical activity of parents (t=2/31, β=0/22) and physical activity of children. However, there was not a significant correlation between parental support for physical activity (t=0/72, β=0/10) sense of community (t=0/83, β=0/09) children's perception of parental support (t=1/93, β=0/26) and neighborhood environment (t=0/05, β=-0/006) with children physical activity.

    Conclusions

    Parents' physical activity and their type of exercise behavior improve children's physical activity. Therefore, it is suggested that family-based physical activity programs be a priority for family programs.

    Keywords: Parent Physical Activity, Perception of Parental Support, Social Sense, Physical Activity in the Neighborhood, Child Physical Activity
  • MohammadEbrahim Bahram, Marefat Siahkohian, Lotfali Bolboli, MohammadJavad Pourvaghar* Pages 56-66
    Introduction

    With age, the immune system decreases. Improving immune function in the elderly through exercise has an important role in the health of the elderly. The purpose of the present study was to determine the effect of twelve weeks of Pilates training on immune markers in elderly men.

    Methods

    In this quasi-experimental study, 22 elderly men with mean age (65 ± 2.81) years were purposefully selected and randomly divided into two experimental and control groups. Pilates training program was performed for 12 weeks, three days a week for 60 minutes. The intensity of exercise was controlled by the "Rating of Perceived Exertion" (RPE) Monocytes, neutrophils, and lymphocytes were measured before and 48 hours after the last training session. Content validity and Cronbach's alpha were measured. SPSS. 23 was used for data analysis.

    Results

    12 weeks of Pilates training significantly increased monocyte level (P = 0.001, F = 315.87) (18.21%) and significantly decreased neutrophil counts (P = 0.001). P, F = 56.57 (5.65%) and lymph nodes (P = 0.001, F = 31.26) (5.33%) in the experimental group compared to the control group (P˂0.05). 

    Conclusions

    Pilates exercises for a relatively long time can be effective in stimulating and altering immune system parameters in the elderly. It is recommended that seniors use this type of exercise to strengthen their immune systems and improve their health.

    Keywords: Pilates, Elderly, Lymphocyte, Monocyte, Neutrophil, Markers
  • Hajar Barati*, Hamidreza Oreyzi, Ebrahim Shahir Pages 67-80
    Introduction

    Jobs have different characteristics that they can have different outcomes and effects on employee. The purpose of this study was to determine the Correlation of job characteristics with positive (optimism, vitality and positive affect) and negative (tension and impulsivity) components of psychological well-being among employees of Isfahan Gas Transmission Company.

    Methods

    This is a descriptive-correlational study. The sample consisted of 283 employees of Isfahan Gas Transmission Company who were selected by simple random sampling. Research Instruments included the "Work Organization Assessment Questionnaire" (WOAQ), the "Life Orientation Test" (LOT), the "Subjective Vitality Scale" (SVS), The "Positive Affect and Negative Affect Scale" (PANAS), the "Job Impulsivity and Tension Scale" responded. Concurrent validity of the instruments was assessed and confirmed. Cronbach's alpha reliability coefficients, Guttman, split and test-retest reliability were measured. SPSS .21 was used for data analysis.

    Results

    There is a significant correlation between job characteristics with positive (optimism, vitality and positive affect) and negative (stress and impulsivity) dimensions of psychological well-being. Also, five dimensions of relationship quality with manager, service compensation, workload, quality of relationship with colleagues, and physical environment quality of organizational performance assessment questionnaire (WOAQ), criterion variables namely positive affect (R2= 0.21), vitality (R2= 0.16), optimism (R2 = 0.14), stress (R2 = 0.17), and impulsivity (R2= 0.21) predicted

    Conclusions

    With the increase of job characteristics except workload, the positive) components of psychological well-being increase and the negative dimension decreases. It is recommended that managers pay attention to optimal relationships with employees, accurate evaluations of their services, and the physical environment of the work.

    Keywords: Work characteristics, Psychological well-being, Staff
  • Mahboubeh Dakhteh Harouni, Masoud Fallahi Khoshknab* Pages 81-90
    Introduction

    Healthcare workers are at risk of catching respiratory infections due to repeated contact with patients in the front row. The purpose of this paper was to compare surgical masks with N95 masks in the prevention of influenza in health care workers in the hospital.

    Methods

    In this systematic review study, all articles published during the years (2005-2019) in both Persian and English on surgical masks and N95 masks were examined. These studies were conducted through the IranMedex, Magiran, IranDoc, SID, Elsevier, Pubmed, Medline, Cochrane databases.Keywords included surgical masks, N95 filter masks, treatment staff, Surgical masks, N95 respirators, health care workers and influenza. The result of this research was the achievement of 104 articles, which were obtained after deleting duplicate and unavailable articles (47) and review articles (10) and not having study conditions (34), 23 articles related to the subject. 13 articles were removed from the study due to lack of entry criteria, and finally 10 articles were included in the study.

    Results

    Of the 10 studies, 7 were hospital-based, 2 were outpatient, and 1 were in the laboratory. Of these articles, 5 articles were about comparing the effectiveness of surgical masks with N95 masks and 1 article was about comparing the policies of choosing a surgical mask and N95 mask and 4 other articles were comparing surgical masks and N95 masks in preventing influenza. None of the articles found a link between the use of surgical masks and N95 masks and protection against influenza infection.

    Conclusions

    No association was found between the use of surgical mask and N95 mask and protection against influenza infection. Therefore, it is recommended to use surgical masks and N95 along with hygienic issues.

    Keywords: Surgical masks, Respirators N95, Health care workers, Influenza