فهرست مطالب

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:18 Issue: 4, Apr 2020

  • تاریخ انتشار: 1399/02/24
  • تعداد عناوین: 8
|
  • صفحات 235-242
    مقدمه

    پره اکلامپسی یک بیماری پرفشاری خون در بارداری است که حدود 2 تا 10 % حاملگی ها را در سطح جهان درگیر می کند. گزارش شده است که بیان mRNA فاکتور نکروز کننده تومور آلفا TNF-α، Fas و FasL در بستر جفت در حاملگی های با پره اکلامپسی تغییر می کند. ما این فرضیه را مطرح کردیم که بیان این ژن ها همچنین در سلول های تک هسته ای خون محیطی PBMCs مبتلایان به پره اکلامپسی تغییر می کند.

    هدف

    مقایسه بین بیان ژن گیرنده Fas و ژن های وابسته در PBMCs زنان با پره اکلامپسی و نرمال.

    مواد و روش ها

    یک مطالعه مقایسه ای مقطعی جهت 18 مورد و 18 شاهد طراحی شد. 5 میلی لیتر از خون محیطی با رعایت موارد بهداشتی جمع آوری شد. بافی کت به وسیله سانتریفیوژ جدا شد و در منفی 20 درجه سانتیگراد نگه داری شد. استخراج RNA به وسیله کیت Favorgen انجام شد. بیان mRNA فاکتور نکروز کننده تومور آلفا TNF-α، Fas و FasL به وسیله real-time polymerase chain reaction بررسی شد.

    نتایج

    افزایش معنی داری در بیان TNF-α، Fas و FasL در PBMCs زنان با پره اکلامپسی در مقایسه با زنان نرمال مشاهده شد. به علاوه ارتباط معنی داری بین بیان ژن TNF-α با ژن های Fas و FasL مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه بیانگر این نکته است که بیان TNF-α، Fas و FasL در PBMCs زنان با پره اکلامپسی تغییر کرده و بنابراین می تواند در ارتباط با پاتوژنز بیماری باشد.

    کلیدواژگان: پره اکلامپسی، نکروز تومور فاکتور α، Fas، آپوپتوز
  • صفحات 243-252
    مقدمه

    سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) از شایع ترین اختلالات غدد درون ریز و متابولیک است که با سیکل های قاعدگی نامنظم، هیرسوتیسم، آلوپسی، چاقی، ناباروری و آکنه شناخته می شود. این علایم با اثر منفی بر رضایت از تصویر بدنی، عزت نفس و کیفیت زندگی این بیماران همراه است. مطالعات اخیر بر نیاز به بررسی مسایل روانی در این زنان و نیاز به مداخلات مناسب تاکید دارد.

    هدف

    این مطالعه با هدف بررسی اثربخشی مشاوره گروهی مبتنی بر درمان پذیرش و تعهد (ACT) بر تصویر بدنی و عزت نفس در مبتلایان به PCOS انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این کارآزمایی کنترل شده تصادفی، با استفاده از جدول اعداد تصادفی 52 خانم مبتلا به PCOS به طور تصادفی در دو گروه آزمون و کنترل (در هر گروه/26 =n) مورد مطالعه قرار گرفتند. مشاوره ی گروهی ACT در هشت جلسه 90 دقیقه ای به صورت هفتگی برای گروه آزمون انجام شد. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه تصویر بدنی لیتلتون و پرسشنامه عزت نفس روزنبرگ بود که قبل از مداخله، بلافاصله بعد از پایان مداخله و یک ماه بعد از مداخله در هر دو گروه تکمیل شد.

    نتایج

    تفاوت معناداری در میانگین نمره ی نگرانی تصویر بدنی (001/0 =p) و عزت نفس (001/0 p≤) در زمان بعد از مداخله و پیگیری برای گروه مداخله در مقایسه با گروه کنترل وجود داشته است.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های پژوهش، استفاده از روش های مشاوره روانشناختی در مراکز بهداشتی و درمانی به عنوان یک روش مکمل در درمان مبتلایان پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، تصویر بدنی، عزت نفس، سندرم تخمدان پلی کیستیک، درمان های شناختی رفتاری
  • صفحات 253-264
    مقدمه

    سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) خطر سندرم متابولیک (MetS) را افزایش می دهد. مقاومت به انسولین (IR) نقش مهمی در پاتوفیزیولوژی PCOS و MetS دارد.

    هدف

    این مطالعه به منظور مقایسه شیوع MetS در بین فنوتیپ های مختلف PCOS و ارتباط آن با اجزای آندروژنی انجام شد.

    مواد و روش ها

    182 شرکت کننده واجد شرایط از پنج گروه برای این مطالعه مقایسه ای با روش نمونه گیری آسان انتخاب شدند. سپس آنها با توجه به معیارهای روتردام به پنج گروه تقسیم شدند: (41n=) H+P+O، (33n=)H+P ، (40n=)O+P ، (37n=) H+O و گروه کنترل (بدون PCOS) (31n=) .MetS براساس معیارهای NCEPATPIII اندازه گیری شد. اجزای آندروژنی شامل توتال تستوسترون (TT)، شاخص آزاد اندروژن (FAI) و گلوبولین متصل شونده به هور‌مو‌ن جنسی (SHBG) است.

    نتایج

    اختلاف معنی داری بین گروه های مطالعه به لحاظ شیوعMetS مشاهده شد (01/0 =p). در فنوتیپ H+P+O اختلاف معنی داری بین TG و TT و ارتباط معنی داری منفی بین SBP و DBP با SHBG وجود داشت. در فنوتیپ O+P، WC به طور معکوس با SHBG مرتبط بود. در فنوتیپ H+O، FBS و TG به طور مثبت با FAI ارتباط داشت، اما HDL به طور معکوس با FAI مرتبط بود. علاوه بر این، WC و DBP با TT در فنوتیپ H+O رابطه مثبتی داشتند. ارتباط معنی داری بین پارامترهای MetS و اجزای آندروژنیک در سایر افراد PCOS (فنوتیپ H+P) و در گروه کنترل مشاهده نشد. TT در گروه PCOS مبتلا به MetS به طور معنی داری بالاتر بود (04/0 =p).

    نتیجه گیری

    براساس نتایج تحقیق، مولفه های هیپراندروژنیک پیشگویی کننده های قوی اختلالات متابولیک هستند. بنابراین، ما پیشنهاد می کنیم که غربالگری MetS به منظور پیشگیری از MetS و عوارض مرتبط با آن در زنان مبتلا به PCOS مورد نیاز است.

    کلیدواژگان: فنوتیپ های PCOS، سندرم متابولیک، هیپراندروژنمی
  • صفحات 265-274
    مقدمه

    استفاده از گیاهان دارویی که سمیت آنها مطالعه نشده است جهت افزایش باروری می تواند منجر به نتایج عکس شود.

    هدف

    این مطالعه با هدف بررسی اثر عصاره الکلی پوست ریشه (X. aethiopica (EEXA بر روی نشانگرهای باروری رت های آلبینوی نر انجام شد.

    مواد و روش ها

    60 رت آلبینوی نر با وزن بین 200 تا 250 گرم گروه بندی شدند و به وسیله گاواژ روزانه 200 تا 800 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به آنها EEXA برای 15 یا 30 و یا 60 روز داده شد. بعد از آن رتها وزن شده و کشته شدند. نمونه خون جمع آوری شد و سرم آن جدا شد و سطح تستوسترون، FSH، پرولاکتین، استرادیول، LH و پروژسترون اندازه گیری شد. بیضه ها، اپیدیدیم و پروستات جمع آوری و وزن شد و بیضه ها برای مشخصات اسپرم بررسی شد.

    نتایج

    کاهش معنی داری در وزن بدن و افزایش معنی داری در وزن بیضه ها، اپیدیدیم و پروستات رت هایی که EEXA دریافت کرده بودند در مقایسه با رت های کنترل مشاهده شد. کاهش معنی داری در تعداد اسپرم، حجم، حرکت و مورفولوژی نرمال در رت هایی که EEXA دریافت کرده بودند در مقایسه با گروه کنترل مشاهده شد که این کاهش وابسته به میزان و زمان دریافت EEXA نیز بود. ولی هیچ تغییر معنی داری در pH اسپرم در گروه های مختلف مشاهده نشد. به علاوه کاهش معنی دار وابسته به دوز در سطح LH و FSH و تستوسترون و همچنین افزایش معنی دار سطح استرادیول، PRL و PGT در رت هایی که EEXA دریافت کرده بودند در مقایسه با گروه کنترل مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    یافته های این مطالعه در تضاد با باور عمومی مصرف EEXA به عنوان تقویت کننده باروری در مردان است.

    کلیدواژگان: Xylopia aethiopica، سمیت، اسپرم، هورمون، رت
  • صفحات 275-286
    مقدمه

    فرمالدهید (FA) یکی از موادی است که در صنعت و علم استفاده وسیعی دارد. تماس طولانی مدت با فرمالدهید به دلیل افزایش سطح گونه های فعال اکسیژن ممکن است اثرات مضری بر باروری داشته باشد. از سویی، عصاره میوه خرما (Phoenix Dactilifera L; DPFE) حاوی غلظت بالایی از آنتی اکسیدان های طبیعی است که می تواند رادیکال های آزاد را جاروب کند.

    هدف

    هدف این مطالعه بررسی اثرات پیشگیری DPFE با خواص آنتی اکسیدانی قوی بر روی سمیت بیضه ناشی از فرمالدهید در موش نر بود.

    مواد و روش ها

    سی و دو موش نر نژاد BALB/c به طور تصادفی به چهار گروه تقسیم بندی شدند: گروه کنترل (آب مقطر، به طور دهانی، 35 روز)، گروه FA (FA ؛ mg/kg25/0 به صورت داخل صفاقی، 20 روز)، گروه تیمار ((Date (DT)+FA؛ DPFE به مدت 35 روز و به دنبال آن تجویز داخل صفاقی FA به مدت 20 روز)، گروه عصاره میوه خرما (DT؛ DPFE به میزان mg/kg 4، به صورت دهانی، 35 روز). پس از این دوره، خون جمع آوری شد و اپی دیدیم و بیضه چپ برای ارزیابی پارامترهای اسپرم و آزمایشات بافت شناسی به ترتیب جدا شدند.

    نتایج

    تجویز FA، ناهنجاری مورفولوژیکی اسپرم را افزایش داد و تعداد، زنده مانی و تحرک اسپرم و همچنین تستوسترون را در مقایسه با گروه کنترل کاهش داد (001/0p≤). علاوه بر این، مطالعات بافت شناسی بیضه نشان داد که FA، تغییراتی را در لوله های منی ساز از قبیل تخریب اپی تلیوم زایا و واکویله شدن لوله ها موجب می شود. مصرف DPFE قبل از تجویز FA توانست تا حدی کاهش تستوسترون و پارامترهای اسپرم و بیضه ی حاصل از FA را تخفیف دهد.

    نتیجه گیری

    استفاده از DPFE ممکن است اثرات تخفیفی بر روی سمیت بیضه ای حاصل از FA داشته باشد.

    کلیدواژگان: فرمالدهید، میوه خرما، سمیت، بیضه، اسپرم، تستوسترون
  • صفحات 287-294
    مقدمه

    مهارکننده های آروماتاز، آروماتیزه شدن آندروژن ها را به استروژن ها مهار می کنند؛ این باعث کاهش فیدبک منفی استروژن در محور هیپوتالاموس-هیپوفیز می شود و افزایش ترشح FSH منجر به افزایش رشد فولیکولار می شود.

    هدف

    هدف از انجام این مطالعه بررسی تاثیر افزودن لتروزول به گنادوتروپین بر نتایج Ivf در افراد با پاسخ تخمدانی نرمال می باشد.

    مواد و روش ها

    در این کارآزمایی بالینی تصادفی، 100 بیمار با پاسخ تخمدانی نرمال که کاندید تحریک تخمدانی کنترل شده بودند به صورت تصادفی به دو گروه (50 نفر در هر گروه) تقسیم شدند. در گروه مورد لتروزول به گنادوتروپین در پروتکل آنتاگونیست اضافه شد. گروه کنترل پروتکل آنتاگونیست مرسوم را دریافت کردند. پیامد اصلی حاملگی بالینی و شیمیایی بود و پیامد ثانویه تعداد تخمک های بالغ، میزان لقاح، میزان استرادیول و دوز کل مصرفی گنادوتروپین ها بود

    نتایج

    ویژگی های بالینی و دموگرافیک اساسی هر دو گروه مشابه بود. سطح استرادیول در روز تزریق hCG و دوز مصرفی گنادوتروپین در گروه شاهد به طور معنی داری بیشتر بود (045/0 =p). تعداد تخمک های بالغ در گروه مورد بالاتر بود (اما از لحاظ آماری معنی دار نبود (09/0 =p)). علاوه بر این، ضخامت آندومتر بطور معنی داری در گروه مورد کمتر بود. اختلاف معنی داری در میزان لقاح، میزان حاملگی شیمیایی و کلینیکی بین دو گروه وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    گرچه اضافه کردن لتروزول به گنادوتروپین در بیماران با پاسخ تخمدانی نرمال دوز مصرفی گنادوتروپین را کاهش می دهد ولی میزان حاملگی را افزایش نمی دهد.

    کلیدواژگان: لتروزول، تحریک تخمدانی، حاملگی
  • صفحات 295-306
    مقدمه

    خرنوب (Ceratonia) یک گیاه دارویی با خاصیت آنتی اکسیدانتی است که باعث کاهش استرس اکسیداتیو می شود.

    هدف

    هدف از این مطالعه بررسی اثرات آنتی اکسیدانتی عصاره گیاه خرنوب (Ceratonia) در بهبود سمیت ناشی از سیکلوفسفامید بر اسپرماتوژنز است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه‌ی تجربی 54 سر رت نر نژاد ویستار (4 ماه) با میانگین وزنی 250-200 گرم به صورت تصادفی در 6 گروه (9 =n)، گروه 1 (کنترل): تحت رژیم غذایی نرمال و آب؛ گروه 2 (شاهد): روزانه 2 میلی لیتر نرمال سالین؛ گروه 3 (کنترل مثبت): دریافت روزانه 300 میلی گرم/کیلوگرم در روز عصاره خرنوب، گروه 4 (پیش درمانی): دریافت عصاره خرنوب و 4 ساعت بعد القا آسیب با 5 میلی گرم/کیلوگرم سیکلوفسفامید، گروه 5 (سیکلوفسفامید): دریافت 5 میلی گرم/کیلوگرم سیکلوفسفامید و نرمال سالین 4 ساعت بعد از آن؛ گروه ششم (پس درمان) دریافت 5 میلی گرم/کیلوگرم سیکلوفسفامید و 4 ساعت بعد 300 میلی گرم/کیلوگرم عصاره خرنوب تقسیم شدند و به مدت 28 روز تحت درمان از طریق گاواژ قرار گرفتند. 24 ساعت بعد از آخرین گاواژ، خون گیری از قلب برای اندازه گیری سطح مالون دی-آلدیید (MDA)، سطح آنتی اکسیدانتی تام سرم، تستوسترون، هورمون لوتیینه کننده و هورمون محرک فولیکولی انجام شد. ناحیه‌ی دمی اپیدیدم چپ نیز در محیط کشت Ham's F10 قطعه قطعه شد و اسپرم‌های خارج شده به منظور بررسی برخی از پارامترهای اسپرم، مورد استفاده قرار گرفت. بافت شناسی بیضه ی راست با استفاده از تکنیک های استریولوژیکی مورد ارزیابی قرار گرفت و از بیضه های چپ برای اندازه گیری سطح MDA و FRAP استفاده شد.

    نتایج

    افزایش معنی داری در میانگین سطح مالون دی آلدیید (013/0 =p) در گروه سیکلوفسفامید در مقایسه با گروه کنترل مشاهده شد. تحرک (001/0 p≤) و تعداد اسپرم (002/0 p=)، سطح آنتی اکسیدانتی تام سرم و بافت (001/0 p≤) و سطح تستوسترون سرم (019/0 p=) در گروه سیکلوفسفامید در مقایسه با گروه کنترل کاهش یافت. عصاره خرنوب به طور قابل توجهی توانست از اثرات جانبی سیکلوفسفامید بر تحرک اسپرم، میانگین سطح مالون دی آلدیید بافتی، آنتی اکسیدانت و تستوسترون سرم جلوگیری کند.

    نتیجه گیری

    عصاره خرنوب به دلیل وجود ترکیبات آنتی اکسیدانتی، می تواند سمیت باروری سیکلوفسفامید را در رت اصلاح کند.

    کلیدواژگان: سیکلوفسفامید، خرنوب، اسپرماتوژنز، رت، شاخص اسپرمی
  • صفحات 307-310
    مقدمه

    ناباروری به صورت عدم حاملگی پس از یکسال تماس جنسی بدون استفاده از هیچ گونه روش پیشگیری، تعریف می شود.

    هدف

    این مطالعه با هدف بررسی و مقایسه پاسخ دهی تخمدان به لتروزول و دگزامتازون توام با لتروزول تنها در بیماران نابارور انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی بوده که در سال 1396 در بیمارستان علی ابن ابیطالب شهر زاهدان انجام شد. بیماران به صورت تصادفی به دو گروه دریافت کننده لتروزول تنها و گروه لتروزول بعلاوه دگزامتازون تقسیم شدند. جهت تعیین ضخامت آندومتر، قطر فولیکول و وجود شواهد اوولاسیون، در روز 14-12 سیکل سونوگرافی انجام شد.

    نتایج

    در این مطالعه تعداد 120 زن مبتلا به سندرم PCOS مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج این مطالعه نشان داد که میانگین ضخامت آندومتر در دو گروه تفاوت معنی داری نداشت. فراوانی حاملگی در گروه لتروزول تنها 8 % و در گروه لتروزول بعلاوه دگزامتازون 23 % بود (024/0 =p).

    نتیجه گیری

    به طور کلی نتایج این مطالعه نشان داد که دگزامتازون باعث افزایش پاسخ دهی تخمدان و افزایش میزان بارداری در زنان با سندرم تخمدان پلی کیستیک می گردد.

    کلیدواژگان: سندرم تخمدان پلی کیستیک، لتروزول، دگزامتازون
|
  • Zaima Ali*, Saba Khaliq, Saima Zaki, Hafiz Usman Ahmad, Khalid Pervaiz Lone Pages 235-242
    Background

    Preeclampsia is a hypertensive disorder of pregnancy affecting about 2-10% pregnancies worldwide. mRNA expression of tumor necrosis factor alpha (TNF-), Fas, and FasL have been reported to be altered in placental bed in preeclamptic pregnancies. We hypothesized that the expression of these genes is also altered in peripheral blood mononuclear cells (PBMCs) in preeclampsia.

    Objectives

    To compare the expression of Fas receptor and related genes in PBMCs of preeclamptic and normotensive pregnant women.

    Materials and Methods

    A cross-sectional comparative study comprising of 18 cases and 18 controls was designed. 5 ml of venous blood was drawn and collected considering aseptic measures. Buffy coat was separated by centrifugation and stored at -20°C. Favor Prep total RNA Isolation Kit (Favorgen, Taiwan) was used for RNA extraction. The mRNA expression of TNF-, Fas, and FasL was measured by real-time polymerase chain reaction in PBMCs in preeclamptic and normal pregnancies.

    Results

    A significant increase in mRNA expression of TNF-, Fas, and FasL (p ≤ 0.001) was observed in PBMCs of preeclamptic pregnancies compared to the control group (p ≤ 0.001). Moreover, a significant positive correlation was found between the TNF- mRNA expression and Fas and FasL (p ≤ 0.001).

    Conclusion

    The results lead to the conclusion that mRNA expression of TNF-, Fas, and FasL in the maternal PBMCs is altered in preeclamptic pregnancies and might contribute to the pathogenesis of the disease.

    Keywords: Preeclampsia, TNF-, Fas, Apoptosis
  • Fatemeh Moradi, Akram Ghadiri Anari, Ali Dehghani, Seyed Reza Vaziri, Behnaz Enjezab* Pages 243-252
    Background

    Polycystic ovary syndrome (PCOS) is one of the most common endocrine and metabolic disorders known with irregular menstruation, hirsutism, alopecia, obesity, infertility, and acne. These symptoms cause a negative effect on the satisfaction of body image, self-esteem, and quality of life in such patients. Recent studies emphasize the need to consider the psychological problems in these women and also the need for appropriate interventions.

    Objective

    The aim of this study was to determine the effectiveness of group counseling based on acceptance and commitment therapy (ACT) on body image and self-esteem in patients with PCOS.

    Materials and Methods

    In this randomized controlled trial, 52 women with PCOS were randomly allocated to intervention and control groups (n = 26/each) using the table of random numbers. Group counseling based on the ACT was held in eight sessions of 90 min once a week for the intervention group. The demographic questionnaire, Littleton development of the body image concern inventory and Rosenberg self-esteem scale were completed in both groups before, immediately after, and one month after the intervention.

    Results

    The mean scores of body image concern (p = 0.001) and self-esteem (p ≤ 0.001) in the intervention group after the intervention and follow-up were significantly different from the control group.

    Conclusions

    Based on the findings of this study, use of cognitive-behavioral therapies in health care centers is recommended as a complementary method.

    Keywords: Acceptance, commitment therapy, Body image, Self-esteem, Polycystic ovary syndrome, Cognitive behavior therapies
  • Narges Zaeemzadeh, Shahideh Jahanian Sadatmahalleh, Saeideh Ziaei*, Anoshirvan Kazemnejad, Azadeh Mottaghi, Neda Mohamadzadeh, Maryam Movahedinejad Pages 253-264
    Background

    Polycystic ovary syndrome (PCOS) increases the risk of metabolic syndrome (MetS). Insulin resistance (IR) plays a major role in the pathophysiology of both PCOS and MetS.

    Objective

    This study was designed to compare the prevalence of MetS among different phenotypes of PCOS and its relationship with androgenic components.

    Materials and Methods

    182 participants eligible for this five-group comparative study were selected by convenience sampling method. They were classified according to the Rotterdam criteria: clinical and/or biochemical hyperandrogenism (H) + PCOS on ultrasound (P) + ovulation disorders (O) (n = 41), clinical and/or biochemical H + PCOS on P (n = 33), PCOS on P + O (n = 40), clinical and/or biochemical H + O (n = 37), and control (without PCOS) (n = 31). MetS was measured based on the National Cholesterol Education Program Adult Treatment Panel III criteria. Androgenic components included freeandrogen-index (FAI), total-testosterone (TT) level and sex-hormone-binding-globulin
    (SHBG).

    Results

    A significant difference was observed between the study groups in terms of MetS prevalence (p = 0.01). In phenotype H+P+O, there was a statistically significant positive association between TG and TT, and a significant negative association between SBP and DBP with SHBG. In phenotype O+P, WC was inversely associated with SHBG. In phenotype H+O, FBS and TG were positively associated with FAI but HDL was inversely associated with FAI. Moreover, WC and DBP were positively associated with TT in phenotype H+O. No associations were detected between MetS parameters and androgenic components in other PCOS subjects (phenotype H+P) and in the control group. TT was significantly higher in the PCOS group suffering from MetS (p = 0.04).

    Conclusion

    According to the research results, hyperandrogenic components are potent predictors of metabolic disorders. Thus, we suggest that MetS screening is required for the prevention of MetS and its related complications in PCOS women.

    Keywords: Polycystic ovary syndrome, Metabolic syndrome, Hyperandrogenism
  • Ben Enoluomen Ehigiator, Elias Adikwu* Pages 265-274
    Background

    The uses of toxicologically unscreened plants to enhance fertility can be associated with adverse consequences.

    Objective

    This study aimed to evaluate the effect of the ethanolic stem back extract of X. aethiopica (EEXA) on the fertility indices of male albino rats.

    Materials and Methods

    Sixty male albino rats (weighing 200-250 gr) were grouped and administered by gavage with 200-800 mg/kg of EEXA daily for 15, 30, and 60 days. After the administration of EEXA, the rats were weighed and sacrificed. Blood samples were collected, serum samples were extracted, and evaluated for testosterone, follicle stimulating hormone, prolactin, estradiol, luteinizing hormone and progesterone levels. The testes, epididymis, and prostrate were harvested, weighed and testes were evaluated for sperm parameters.

    Results

    Significant increase in body weight (p = 0.02) with significant decreases in testes (p = 0.01), epididymis (p = 0.01), and prostate (p = 0.02) weights occurred in rats administered with EEXA when compared to the control group. Significant (p < 0.001) dose and time- dependent decreases in sperm count, volume, motility, and normal morphology were obtained in rats administered with EEXA when compared to the control group. However, there were no significant (p > 0.05) effects on sperm pH when compared to control. Furthermore, luteinizing hormone, follicle stimulating hormone, and testosterone levels were significantly decreased whereas serum prolactin, estradiol, and progesterone levels were significantly increased in a dose-dependent fashion in rats administered with EEXA when compared to the control group.

    Conclusion

    The findings in this study showed that the use of X. aethiopica may be detrimental to male reproduction function.

    Keywords: Xylopia aethiopica, Toxicity, Sperm, Hormone, Rat
  • Mahdieh Zare, Tahereh Haghpanah*, Majid Asadi Shekari, Seyed Hassan Eftekhar Vaghefi Pages 275-286
    Background

    Formaldehyde (FA) is one of the most widely used materials in industries and in sciences. Prolonged contact with FA might have harmful effects on fertility due to the increase in the reactive oxygen species level. On the other hand, date palm (Phoenix Dactilifera L.) fruit extract (DPFE) contains a high concentration of natural antioxidants that could scavenge free radicals.

    Objective

    The aim was to investigate the prophylactic effects of DPFE, with strong antioxidant properties, on FA-induced testicular toxicity in male mice.

    Materials and Methods

    Thirty-two adult NMRI male mice with a weight range of 25-35 gr (9-10 wk old) were randomly divided into four groups: control group (distilled water, orally for 35 days), FA group (FA; 0.25 mg/kg intraperitoneally (i.p.) for 20 days), treatment group (Date (DT) + FA; DPFE, 4 mg/kg for 35 days followed by FA administration, 0.25 mg/kg, i.p., for 20 days), date fruit extract group (DT; DPFE, 4 mg/kg, orally for 35 days). After this, blood was collected and left epididymis and testis tissues were isolated to evaluate the sperm parameters and histological examination, respectively.

    Results

    The FA administration increased the sperm morphological anomalies and reduced the sperm count, viability and motility, and also testosterone compared to the control group (p ≤ 0.001). In addition, histological studies of the testes showed that FA causes changes in the testis seminiferous tubules such as destruction of germinal epithelium and vacuolization of the tubules. The DPFE consumption before FA administration could partially ameliorate the reduced testosterone, sperm, and testicular parameters due to FA.

    Conclusion

    The DPFE use might have discount effects on FA-induced testicular toxicity.

    Keywords: Formaldehyde, Date fruit, Testis, Toxicity, Sperm, Testosterone
  • Maryam Eftekhar, Lida Saeed* Pages 287-294
    Background

    Aromatase inhibitors prevent the aromatization of androgens into estrogens, which reduces the negative feedback of estrogen on the hypothalamicpituitary axis. It is clear that increasing the secretion of follicle-stimulating hormones results in an increased follicular growth.

    Objective

    This study aimed to evaluate the effect of adding letrozole to gonadotropin on in vitro fertilization outcomes in normal responders.

    Materials and Methods

    In this randomized clinical trial, 100 normal responder women candidate for controlled ovarian stimulation were randomly enrolled in two groups (n = 50/each). In the case group letrozole was added to gonadotropin in the antagonist protocol. The control group received the conventional antagonist protocol. The main outcome was clinical and chemical pregnancy; and the second outcomes were the number of mature oocytes, the fertilization rate, estradiol level, and the total dose of gonadotropins.

    Results

    Basic clinical and demographic features were comparable between the groups. Estradiol level on the day of human-chorionic-gonadotropin administration and the total gonadotropin consumption were significantly higher in the control group than the case group (p = 0.045). In addition, the number of MII oocytes was higher (but not significantl) in the case group than the control group (p = 0.09). Moreover, the endometrial thickness was significantly lower in the case group. There were no significant differences in fertilization rate and chemical and clinical pregnancy rates between the two groups.

    Conclusion

    Although adding letrozole to gonadotropin in normal responders reduces the total dose of gonadotropin, it does not improve the pregnancy outcomes.

    Keywords: Letrozole, Ovarian stimulation, Pregnancy
  • Firouzeh Sadeghzadeh, Azizeh Sadeghzadeh, Saeed Changizi Ashtiyani*, Sepideh Bakhshi, Farideh Jalali Mashayekhi, Mehry Mashayekhi, Hossein Poorcheraghi, Ali Zarei, Mostafa Jafari Pages 295-306
    Background

    Ceratonia silique (Ceratonia) is a medicinal herb with antioxidant properties that reduces oxidative stress.

    Objective

    The aim of this study was to investigate the antioxidant effects of Ceratonia extract on improving the toxicity induced by cyclophosphamide (CP) on spermatogenesis.

    Materials and Methods

    54 male Wistar rats (4 months old) weighing 200-250 gr were randomly divided into 6 groups (n = 9/each): “group 1 (control) underwent the normal diet and water; group 2 (sham) received 2 ml/day normal saline; group 3 (positive control) received 300 mg/kg/day Ceratonia extract; group 4 (Ceratonia + CP) received Ceratonia extract (300 mg/kg/day) + 5 mg/kg/day CP (Endoxan, baxter oncology gmbh, Germany) after 4 hr; group 5 (CP) received 5 mg/kg/day CP + normal saline 4 hr after it; and group 6 (CP + Ceratonia) received Ceratonia extract (300 mg/kg/day) 4 hr after 5 mg/kg/day CP.” 24 hr after the last gavage, heart blood sampling was performed to measure the levels of malondialdehyde (MDA), ferric reducing antioxidant power, testosterone, luteinizing hormone, and follicle-stimulating hormone. The left caudal epididymis was cut in the Ham’s F10 and the released spermatozoa were used to analyze sperm parameters. The histology of the right testes was studied using stereological techniques and the left testes were used to measure the level of tissue MDA and ferric reducing antioxidant power.

    Results

    A significant increase in the mean level of MDA (p = 0.013) was seen in the CP compared to the control group. Sperm motility (p = 0.001) and count (p = 0.002), serum and tissue total antioxidant (p ≤ 0.001) and serum testosterone levels (p = 0.019) decreased in the CP compared to the control group. Ceratonia extract could significantly prevent the adverse effects of CP on sperm motility (p < 0.001), the mean levels of tissue MDA (p = 0.018), serum total antioxidant (p = 0.045), and testosterone (p < 0.001).

    Conclusion

    The Ceratonia extract can modify the reproductive toxicity of CP in rat due to the presence of antioxidant compounds.

    Keywords: Cyclophosphamide, Ceratonia siliqua, Spermatogenesis, Rat, Spermatogenesis indexes
  • Farahnaz Farzaneh*, Fatemeh Afshar Pages 307-310
    Background

    Infertility is characterized by the inability to obtain a successful pregnancy after 6 months or more with unprotected and regular intercourse. In developing countries, the incidence of infertility is 2%. The causes of infertility could be male factor or female factor, or mixed factor.

    Objective

    This study was conducted with the aim of comparison the ovarian response to letrozole alone and letrozole plus dexamethasone in infertile women with poly cystic ovarian disease (PCOS).

    Materials and Methods

    This randomized clinical trial was conducted on 120 infertile women with PCOS referred to Ali-Ebne-Abitaleb hospital, Zahedan, Iran from February to August 2017 into two groups: group I received letrozole alone and group II recived letrozole plus dexamethasone. The endometrial thickness, follicle diameter, and ovulation were evaluated and compared by ultrasound on days 12 to 14.

    Results

    The mean thickness of endometrium was not different between two groups. Pregnancy rate was 8% in letrozole group and 23% in Letrozole plus Dexamethasone (p = 0.024). Also, the mean diameter of follicles in two groups were not statistically significant.

    Conclusions

    Overall, this study showed that dexamethasone may increase pregnancy rate.

    Keywords: Letrozole, Dexamethasone, PCOS, Induction ovulation