فهرست مطالب

مجله رویکردهای نوین در مدیریت ورزشی
پیاپی 10 (پاییز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/08/19
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ارزیابی کارایی چابکی در شرکت های تولیدی ورزشی مشهد
    صفحه 0

    هدف از این مقاله ارزیابی کارایی شرکت های تولیدی ورزشی با رویکرد چابکی سازمانی بود. جامعه آماری تحقیق شامل شرکت های تولیدی ورزشی شهر مشهد به تعداد 26 مورد بود که به صورت روش تمام شمار به عنوان نمونه انتخاب شدند. روش تحقیق حاضر، توصیفی - تحلیلی و از نظر شیوه گردآوری داده‏ ها، میدانی - پیمایشی بود. ابزار جمع آوری داده‏ ها پرسشنامه چابکی سازمانی ویسی (1393) و دارای 70 سوال براساس مقیاس 5 ارزشی لیکرت بود .در این پژوهش از مدل ورودی محور به منظور ارزیابی کارایی استفاده شد و برای تجزیه وتحلیل داده ها نرم افزارهای SPSS، GAMS و DEA Frontier به کار گرفته شد. نتایج نشان داد که تنها یازده شرکت براساس رویکرد چابکی کارا بودند. همچنین نتایج آزمون تی تک نمونه ای با سطح خطای 5 درصد بیانگر وضعیت مطلوب چابکی در دو بعد پاسخگویی و شایستگی و وضعیت نامطلوب در ابعاد انعطاف پذیری و سرعت بود؛ به علاوه مشخص شد که توانمندسازها در هر دو بعد ساختاری و محتوایی وضعیت مطلوبی نداشتند. در پایان با توجه به عدم کارایی چابکی بیش از نیمی از تولیدکنندگان، دلایل ناکارایی، بررسی و راهکارهای بهبود برای ورودی‏‏‏ ها و خروجی‏‏‏ ها در قالب ابعاد چابکی سازمانی و توانمندسازها ارایه شد.

    کلیدواژگان: ارزیابی، تحلیل پوششی داده ها، چابکی، شرکت های تولیدی، شهر مشهد، کارایی، ورزش
  • مریم مختاری دینانی* صفحات 9-19

    هدف پژوهش حاضر بررسی ارتباط بین سبک رهبری تحول آفرین مدیران ورزشی و فرهنگ سازمانی وزارت ورزش و جوانان با خلاقیت کارکنان آن وزارتخانه بود. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی و جامعه آماری تحقیق شامل 950 نفر از مدیران و کارکنان وزارت ورزش و جوانان بود که از بین آنها با استناد به جدول کرجسی و مورگان و روش نمونه گیری طبقه ای متناسب با حجم و تصادفی، 274 نفر به عنوان نمونه در نظر گرفته شد. به منظور جمع آوری داده ها، از سه پرسشنامه خلاقیت تورنس (1959)، فرهنگ سازمانی دنیسون (2000) و سبک رهبری باس و آولیو (2000)، و برای تحلیل داده ها، از رگرسیون ساده و چندگانه استفاده شد. نتایج نشان داد نوع سبک رهبری مدیران در ورزش و فرهنگ سازمانی سازمان های ورزشی با خلاقیت کارکنان این سازمان ها ارتباط مثبت و معنادار دارد (0/05≤ P) و این دو متغیر قابلیت پیش بینی خلاقیت کارکنان را دارند.

    کلیدواژگان: تحول آفرین، خلاقیت، سبک رهبری، فرهنگ سازمانی، مدیر
  • احمد محمودی*، سارا کشکر، مصطفی سلطانی، ایوب اسلامی صفحات 21-33

    هدف پژوهش حاضر، تعیین ارتباط بین اخلاق حرفه ای فروشندگان لوازم ورزشی با شکل گیری روابطی پایدار (اعتماد، تعهد و وفاداری) میان مشتری و فروشگاه است. پژوهش حاضر توصیفی و از نوع پیمایشی بود. جامعه آماری پژوهش، کلیه مشتریان فروشگاه های لوازم ورزشی شهر قزوین بودند که با استفاده از فرمول کوکران370 نفر از طریق روش نمونه گیری در دسترس به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه اخلاق حرفه ای فروشنده، اعتماد، تعهد و وفاداری مشتریان حسن قلی پور و همکاران (1391) بود. نتایج نشان داد که بین متغیرهای اعتماد، تعهد و وفاداری مشتریان با اخلاق حرفه ای فروشندگان ارتباط مثبت و معناداری وجود دارد و متغیر اخلاق حرفه ای بیشترین ارتباط و همبستگی (0/650= R) را با متغیر اعتماد دارد. همچنین نتایج  مستقل (05/0≥ P) نشان داد که بین دیدگاه مشتریان زن و مرد تنها در متغیرهای اعتماد و تعهد تفاوت معنادار وجود دارد. براساس نتایج پژوهش، اطلاع رسانی واقعی در مورد محصول عرضه شده، مدنظر قرار دادن منافع مشتری، رعایت اصل انصاف و صداقت در جلب اعتماد مشتریان از طریق ارایه محصولات باکیفیت و متناسب با خواسته ها و سلایق مشتریان از جمله قیمت گذاری و رسیدگی به شکایات و پیشنهادهای آنان می تواند به تقویت روابط با آنان از سوی فروشندگان فروشگاه های ورزشی بینجامد.

    کلیدواژگان: اخلاق حرفه ای، اعتماد، تعهد، فروشگاه ورزشی، وفاداری
  • مهسا درویش زاده، حسین عیدی*، کیوان شعبانی مقدم، سعید خانمرادی صفحات 35-44

    هدف از پژوهش حاضر بررسی جو استادیوم های ورزشی ایران در رویدادهای ورزشی پرتماشاگر است. روش تحقیق توصیفی - پیمایشی است. جامعه آماری تماشاگران لیگ های پرتماشاگر فوتبال، کشتی و والیبال ایران فصل 94_93 بودند. نمونه گیری هدفمند بود و 400 نفر نمونه انتخاب شدند. از پرسشنامه اصلاح شده جو استادیوم های ورزشی چن و همکاران (2013) استفاده شد که روایی محتوا توسط 15 نفر از متخصصان مدیریت ورزشی و پایایی با آلفای کرونباخ (0/74= α)تایید شد. از آمار توصیفی و استنباطی (k-s، فریدمن، کروسکال والیس و اسپیرمن) استفاده شد. نتایج نشان داد که مولفه تسهیلات استادیوم بالاترین میانگین (6/67) و تجهیزات الکترونیک پایین ترین میانگین (1/28) را داشتند. در فوتبال مولفه (242/67) بالاترین و مولفه رفتار تماشاگران با میانگین رتبه ای (150/18) پایین ترین رتبه را داشتند. در کشتی رفتار تماشاگران بالاترین و تسهیلات استادیوم پایین ترین رتبه را داشتند. در والیبال اشتیاق تماشاگران بالاترین و سرگرمی پایین ترین رتبه را داشتند. همچنین مولفه های تسهیلات استادیوم با تجهیزات الکترونیکی بیشترین ارتباط را داشت. نتیجه گیری می شود دست اندرکاران در این زمینه برای تقویت مولفه های جو استادیوم های ورزشی تلاش کنند تا زمینه لازم برای ایجاد جو مثبت در استادیوم های رویدادهای ورزشی پرتماشاگر فراهم شود.

    کلیدواژگان: استادیوم ورزشی، تماشاگران، جو، رویداد ورزشی، کرمانشاه
  • کریم زهره وندیان*، اسفندیار خسروی زاده صفحات 45-55

    هدف پژوهش، بررسی نقش کیفیت نتیجه، کیفیت عملکردی و رضایت مندی در پیش بینی تصمیمات رفتاری تماشاگران فوتبال حرفه ای است. روش تحقیق حاضر توصیفی-همبستگی و از نوع کاربردی است. جامعه آماری کلیه تماشاگران بازی پرسپولیس-استقلال در نیم فصل 1393 بودند؛ نمونه آماری براساس جدول مورگان و روش نمونه در دسترس، 384 نفر انتخاب شد. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه و برای تجزیه وتحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی و استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون) در نرم افزار SPSS16 استفاده شد. نتایج نشان داد بین کیفیت خدمات و ابعاد آن (کیفیت نتیجه و کیفیت عملکردی) با رضایت مندی و تصمیمات رفتاری تماشاگران ارتباط مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین، بین ابعاد کیفیت نتیجه (کیفیت بازی و عملکرد تیم ها) و ابعاد کیفیت عملکردی (به جز بعد امنیت) با رضایت مندی و تصمیمات رفتاری تماشاگران ارتباط مثبت و معناداری مشاهده شد. همچنین نتایج نشان داد کیفیت عملکردی پیش بینی کننده قوی تری نسبت به کیفیت نتیجه، برای تصمیمات رفتاری تماشاگران است. یافته ها نشان می دهد که کیفیت خدمات و رضایت مندی، می تواند تماشاگران را مجاب به تصمیم گیری برای حضور مجدد در ورزشگاه کند. ازاین رو مدیران باشگاه ها باید به بهبود سطح کیفیت خدمات به منظور افزایش وفاداری مشتری اقدام کنند.

    کلیدواژگان: تصمیمات رفتاری، تماشاگران فوتبال، رضایت مندی، کیفیت خدمات، کیفیت عملکردی، کیفیت نتیجه
  • محبوبه خداپرست، مهدی سلیمی* صفحات 57-72

    هدف پژوهش حاضر بررسی مقالات بازاریابی ورزشی نشریات علمی- پژوهشی با استفاده از تحلیل استنادی و محتوایی بود. جامعه آماری کلیه مقالات حوزه بازاریابی ورزشی نشریات علمی پژوهشی ایران بود (n=62). ابزار تحقیق برگه کدگذاری بود که روایی آن را استادان متخصص تایید کردند، و ضریب توافق بین کدگذاران براساس آزمون اسکات 0/87 به دست آمد. از 184 نویسنده، بیشترین تعداد (79/9 درصد) را مردان، افراد با رتبه علمی استادیار (29/9 درصد)، و با وابستگی به دانشگاه تهران (26/1درصد) تشکیل می دادند. بیشترین مقالات (24/2 درصد) در نشریات مدیریت ورزشی و مطالعات مدیریت ورزشی منتشر شده بود. روش آمار توصیفی با 27/8 درصد، بیشترین روش آماری استفاده شده در مقالات و بیشترین گرایش موضوعی (24/2 درصد) مربوط به حمایت مالی در ورزش بود. میانگین ضریب همکاری 0/49 درصد نشان دهنده میزان همکاری نسبتا مطلوب نویسندگان بود و مقالات با سه نویسنده 37/1 درصد مقالات را در برمی گرفت. بیشترین استنادات به مقالات (65/3 درصد) و از نظر زبان به منابع لاتین (72/7 درصد) بود. با توجه به یافته ها توصیه می شود که در انتشار مقالات حوزه های مختلف بازاریابی ورزشی تعادل بیشتری رعایت شود و محققان از روش های آمار استنباطی در پژوهش های خود بیشتر استفاده کنند.

    کلیدواژگان: بازاریابی، تحلیل استنادی، تحلیل محتوایی، نشریات علمی پژوهشی، ورزش
  • بهاره قلی زاده، مهدی طالب پور*، محمد کشتی دار صفحات 73-84

    امروزه، اقدامات بازاریابی در بسیاری از باشگاه های حرفه ای برای حفظ مشتریان و افزایش ارتباط بیشتر با آنها بیش از پیش آشکار، و به یکی از اولویت های اصلی آنها تبدیل شده است. هدف از این تحقیق پیش بینی رفتا ر خرید مشتریان از طر یق نقش باز اریابی رابطه مند در باشگاه های تندرستی بانوان مشهد بود. پژوهش حاضر از نوع تحقیقات توصیفی- تحلیلی است. جامعه آماری شامل مشتریان باشگاه های تندرستی بانوان مشهد به تعداد 91 باشگاه بود که از طریق نمونه گیری خوشه ای و طبقه ای با تخصیص مناسب با توجه به فرمول کوکران 54 با شگاه و 350 نفر به عنوان نمونه نهایی به صورت تصادفی انتخاب شد. بر ای جمع آوری داده ها از دو پرسشنامه استاند ارد بازاریابی رابطه مند کیم (RM) (2008) و پرسشنامه رفتار خرید کیم (CB) (2008) استفاده شد. برای تجزیه وتحلیل از نرم افزارهای اس پی اس اس،  با نسخه 18 و لیزرل، با نسخه50. 8 استفاده شد. یافته ها نشان داد بازاریابی رابطه مند، رابطه معناداری با رفتار خرید مشتریان باشگاه های تندرستی بانوان دارد. با توجه به یافته ها توصیه می شود باشگاه ها با استفاده از کارشناسان متخصص بازاریابی ورزشی و طراحی سیستم مدیریت ارتباط با مشتری، جهت افزایش حضور مجدد مشتریان صحه بگذارند.

    کلیدواژگان: اعتماد، باشگاه های تندرستی، تمایل به حضور مجدد، راهکارهای بازاریابی ارتباطی، رفتار مصرف کننده
  • محمدحسین قربانی*، یوسف باقری، حسن اسدی صفحات 85-98

    هدف از پژوهش حاضر، مدلسازی و سنجش عملکرد انجمن های ورزشی دانشجویی دانشگاه های دولتی ایران بود. این تحقیق، توصیفی و به شکل میدانی به اجرا درآمده است. جامعه آماری تمامی دانشجویان عضو انجمن های ورزشی دانشجویی دانشگاه های دولتی کشور به تعداد 1200 نفر است. برای نمونه گیری از روش طبقه ای و سهمیه ای استفاده شد و در نهایت 423 نفر به عنوان نمونه پژوهش در نظر گرفته شد. به منظور گردآوری داده ها از ابزار پرسشنامه بهره گرفته شده و اعتبار و پایایی آن تایید شد. برای تجزیه وتحلیل آماری یافته ها از روش های آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد. نتایج تحلیل عاملی تاییدی نشان داد مدل عملکرد در انجمن های ورزشی در قالب چهار عامل برنامه ریزی و اجرای رویدادهای ورزشی، مدیریت تجهیزات و اماکن ورزشی، مدیریت منابع انسانی و داوطلبی، و همکاری و هماهنگی قابل برازش و تبیین است (RMSEA<0.08, AGFI>0.8, GFI>0.9). نتایج نشان داد وضعیت عملکرد انجمن ها در تمامی محورهای چهارگانه در سطحی متوسط قرار داشت. نتایج این پژوهش و پیشنهاد ها برگرفته از آن می تواند به شکل وسیعی مورد استفاده مدیران و سیاستگذاران انجمن های ورزشی قرار گیرد و با درک و شناخت وسیع تر از انجمن های ورزشی در ارتقا و بهبود عملکرد این نهاد، اثرگذاری بالایی داشته باشند.

    کلیدواژگان: انجمن های ورزشی، دانشجو، دانشگاه های دولتی، عملکرد، مدلسازی
|
  • An Evaluation of Agility Efficiency in Sports Manufacturing Companies in Mashhad City
    Page 0

    The aim of this study was to evaluate the efficiency of sports manufacturing companies with an organizational agility approach. The statistical population consisted of 26 sports manufacturing companies in Mashhad city that were selected as the sample by census method. The research method was descriptive-analytic and field-survey in terms of data collection. Data were collected by Veisi Organizational Agility Questionnaire (2014) including 70 items based on 5-point Likert Scale. In this study, input-based model was used to evaluate efficiency. SPSS, GAMS and DEA Frontier were used for data analysis. The results showed that only 11 companies were efficient in terms of agility approach. Moreover, the results of single-sample t test with an error level of 5% indicated a favorable situation of agility in terms of accountability and competence, and an unfavorable situation in terms of flexibility and speed. In addition, it was found out that enablers had an unfavorable situation in both structure and content aspects. Due to a lack of agility efficiency of more than half of the producers, causes of inefficiency, review and improving strategies for inputs and outputs in the form of organizational agility and enablers were presented.

    Keywords: Agility, data envelopment analysis, efficiency, evaluation, manufacturing companies, Mashhad city, sport
  • Pages 9-19

    The aim of this study was to investigate the relationship of sport managers' transformational leadership style and organizational culture of Ministry of Sport and Youth with the creativity of the employees of this ministry. The research method was descriptive-correlation and statistical population included 950 managers and employees of the Ministry of Sport and Youth. According to the Morgan and Krejcie Table and using stratified random sampling method, 274 subjects were selected as the sample. Torrance (1959) Creativity Questionnaire, Denison (2000) Organizational Culture Questionnaire and Bass and Olive (2000) Leadership Style Questionnaire were used to collect data. For data analysis, simple and multiple regressions were used. The results showed that managers' leadership style in sport and organizational culture of sport organizations had a significant and positive relationship with employees' creativity in these organizations (P≤0.05) and these two variables had the ability to predict employees' creativity.

    Keywords: creativity, leadership style, manager, organizational culture, transformational
  • Pages 21-33

    The current study aimed at examining the relationship between sporting goods salespersons’ work ethics and developing close relations (trust, commitment and loyalty) between customers and stores. The methodology of the study was descriptive (survey type). The statistical population consisted of all customers of sporting goods stores in Qazvin city. 370 customers were selected as the sample by convenience sampling method and Cochran’s sample size formula. Data were collected using Hasan Gholipour et al. (2012) salespersons' work ethics and customers' trust, commitment and loyalty. Results revealed a significant and positive relationship between customers’ trust, commitment and loyalty and salespersons’ work ethics and work ethics had the largest relationship and correlation with trust (R= 0.650). Independent t test (P≤0.05) results also showed a significant difference between male and female customers’ attitudes only in two variables of trust and commitment. Providing true information about products, safeguarding customers’ interests, embracing the principles of fairness and honesty to win customers’ trust offering high quality products and commensurate with customers’ interests and demands such as pricing and considering their complaints and suggestions can help develop the relationship between customers and sporting goods salespersons.

    Keywords: commitment, loyalty, sporting stores, trust, work ethics
  • Pages 35-44

    The aim of study was to investigate Iran sport stadiums atmosphere in sport events with most spectators. Research method was descriptive and survey. The statistical population consisted of spectators of those leagues with most spectators (football, wrestling, volleyball) in 2014-2015 season. 400 subjects were selected based on purposive sampling method. Revised Questionnaire of Sport Stadiums Atmosphere by Chen et al. (2013) was used. Its content validity was approved by 15 sport management experts and its reliability was confirmed by Cronbach's alpha (α=0.74). Descriptive and inferential statistic (K-S, Friedman, Kruskal-Wallis and Pearson test) were used. Results showed that 'stadium facilities' had the highest mean (6.67) and 'electronic equipment' had the lowest mean (1.28). 'Entertainment' (242.67) had the highest place and 'spectators' behavior' (150.18) had the lowest place in football. 'Spectators' behavior' had the highest and 'stadium facilities' had lowest place in wrestling. 'Spectators' enthusiasm' had the highest and 'entertainment' had the lowest place in volleyball. The highest relationship existed between stadium facilities and electronic equipment. It is concluded that policymakers should try to strengthen the components of sport stadiums atmosphere in order to establish a positive atmosphere in the stadiums of sports event with most spectators.

    Keywords: atmosphere, Kermanshah, spectators, sport event, sport stadium
  • Pages 45-55

    The present study aimed at examining the role of outcome quality, functional quality and satisfaction in predicting spectators’ behavioral intentions in the context of professional football. Research method was descriptive-correlation and applied. The statistical population consisted of all spectators of a football game between Persepolis and Esteghlal teams in 2014, and the sample (n=384) was selected based on Morgan Table and convenience sampling method. For data collection, a questionnaire was used, and for data analysis, descriptive and inferential statistics (Pearson product-moment correlation coefficient and regression) was applied in the software SPSS16. Results showed a positive and significant relationship between service quality and its dimensions (outcome quality and functional quality) and spectators’ satisfaction and behavioral intensions. Also, there was a positive and significant relationship between outcome quality dimensions (game quality and team performance) and functional quality dimensions (except for security) and spectators’ satisfaction and behavioral intensions. Also, results showed that functional quality was a stronger predictor of spectators’ behavioral intensions than outcome quality. Findings clarified that service quality and satisfaction can convince the spectators to decide to attend the stadium again; thus, managers should act to improve the quality of services in order to enhance customers' loyalty.

    Keywords: behavioral intentions, football spectators, functional quality, outcome quality, satisfaction, service quality
  • Pages 57-72

    The aim of the present study was to investigate sport marketing articles in science- research journals using citation and content analysis. The statistical population consisted of all sport marketing articles in Iran science-research journals (N=62). A coding sheet was used. Its validity was confirmed by professors and agreement coefficient among coders was calculated 0.87 based on Scott test. Out of 184 authors, men accounted for 79.9%, assistant professors for 29.9% and affiliation to University of Tehran for 26.1%. Most articles (24.2%) were published in Sport Management and Sport Management Studies journals. The most common used statistical method was descriptive (27.8%) and the most common subject was financial support in sport (24.2%). Mean cooperation coefficient (0.49%) showed the relatively desirable cooperation of authors. 37.1% of all articles were written by three authors. Most citation was to articles (65.3%) and to English references (72.7%) from language perspective. Based on these findings, it is suggested that more balance should be respected in publishing articles for different sport marketing fields and researchers should use more inferential statistic methods in their studies.

    Keywords: citation analysis, content analysis, marketing, science-research journals, sport
  • Pages 73-84

    Today, marketing activities are more and more evident in many professional clubs in order to retain consumers and enhance communication with them, and they have turned to one of the main priorities of these clubs. The aim of this study was to predict consumers' buying behavior through the role of relationship marketing in women’s fitness clubs in Mashhad. The study was descriptive-analytical and the population consisted of consumers of women’s fitness clubs in Mashhad (N=91). 54 clubs and 350 subjects were randomly selected through cluster and stratified sampling method with appropriate allocation according to the Cochran formula. To collect the data, Kim's Relationship Marketing (RM) standard questionnaire (2008) and Kim’s Consumer Buying Behavior (CB) questionnaire (2008) were used. To analyze the data, SPSS18 and Lisrel8.50 software were used. Results showed that relationship marketing had a significant relationship with consumers' buying behavior in women’s fitness clubs; therefore, it is recommended that clubs use sport marketing experts and design a consumer-relationship management system to increase consumers' re-engagement.

    Keywords: consumer behavior, fitness clubs, relationship marketing tactics, trust, willingness to re-engage
  • Pages 85-98

    The aim of this study was to model and assess the performance of sport associations in Iran state universities. This study was descriptive conducted as a field. The population consisted of all 1200 student members of sport associations in Iran state universities. The stratified and quota sampling methods were used and finally 423 subjects were considered as the sample. For data collection, a questionnaire was used and its validity and reliability was confirmed. For data analysis, descriptive and inferential statistics were applied. The results of confirmatory factor analysis showed that the model of performance in sport associations could be fitted and explained in four factors of planning and implementing sports events, management of sports equipment and facilities, management of human resources and volunteering, and cooperation and coordination (RMSEA<0.08, AGFI>0.8, GFI>0.9). The results showed that these associations had a medium level of performance in the four factors. Results of this study and its recommendations can be widely used by managers and policymakers of sports associations to improve the performance of sports associations through their wider perception and recognition.

    Keywords: modeling, performance, sports associations, state universities, student