فهرست مطالب

مجله گل و گیاهان زینتی
سال یکم شماره 1 (بهار و تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/01/13
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زهرا شهبانی، محسن کافی*، روح انگیز نادری صفحات 1-7

    برای بررسی اثر فواصل پاشش محلول غذایی، رنگ ظروف کشت و محلول پاشی برگی کلسیم بر صفات رویشی گیاهچه های آنتوریوم تولید شده در سیستم ایروپونیک، در این تحقیق تیمار زمان به عنوان عامل اصلی و تیمار رنگ ظروف کشت و محلول پاشی برگی کلسیم به عنوان عوامل فرعی مورد بررسی قرار گرفتند. تیمار زمان شامل دو سطح 1) دو دقیقه پاشش، 30 دقیقه عدم پاشش و 2) دو دقیقه پاشش، 45 دقیقه عدم پاشش محلول غذایی به ریشه های گیاهان، تیمار رنگ ظروف کشت شامل سه سطح: مشکی، آبی و قرمز و تیمار محلول پاشی برگی شامل دو مقدار: محلول پاشی برگی با آب مقطر (بدون کلسیم) و محلول پاشی برگی با نیترات کلسیم با غلظت 10 میلی مولار بود. نتایج نشان داد، اثر رنگ ظروف کشت بر تعداد گیاهچه های تشکیل شده در این سیستم، در سطح احتمال 1% معنی دار بوده و رنگ آبی سبب تشکیل بیشترین تعداد گیاهچه روی ریشه شد و به عنوان روش تکثیر رویشی برای این گیاه قابل پیشنهاد است. اثر رنگ ظروف کشت بر طول دمبرگ، طول و عرض پهنک و تعداد ریشه معنی دار بوده بطوری که بیشترین طول دمبرگ و طول و عرض پهنک در رنگ قرمز ظروف کشت و کمترین طول و عرض پهنک در ظرف مشکی تشکیل شد، در حالی که بیشترین تعداد ریشه ها در رنگ مشکی ظروف کشت وجود داشت. بیشترین طول تک ریشه، در زمان پاشش طولانی تر محلول غذایی به ریشه ها مشاهده شد. به طورکلی، بیشترین تعداد گیاهچه در رنگ آبی ظروف کشت تشکیل شد اما صفاتی مانند طول دمبرگ و طول و عرض پهنک در رنگ قرمز ظروف کشت بیشترین بود.

    کلیدواژگان: آنتوریوم، رنگ (آبی، قرمز، مشکی)، فاصله پاشش، کشت بدون خاک، نیترات کلسیم
  • فاطمه بیدرنامنی*، زینب محکمی، مهدی شعبانی پور صفحات 8-16

    شفلرا (Schefflera arboricola) درختچه ای است همیشه سبز که از آن به عنوان گیاه آپارتمانی استفاده می شود. تاثیر همزیستی قارچ میکوریزا (گونه های قارچ میکوریزا Glomus intraradices، G. mossaea، مخلوطی از دو گونه قارچ، شاهد بدون قارچ) و بسترهای مختلف کشت (پرلیت، 50 درصد پرلیت +50 درصد کوکوپیت و ماسه) بر ریشه زایی قلمه های شفلرا در گلخانه پژوهشکده کشاورزی دانشگاه زابل انجام شد. نتایج تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد تاثیر بستر ریشه زایی بر تمام متغیرهای وابسته شامل تعداد قلمه ریشه دار، تعداد ریشه در هر قلمه، طول ریشه، وزن تر و خشک ریشه معنی دار بود، درحالی که تاثیر قارچ میکوریزا تنها بر درصد ریشه زایی و تعداد ریشه معنی دار بود. اثر متقابل بستر و قارچ بر هیچکدام از فاکتورها معنی-دار نبود. بهترین و بدترین بستر ریشه زایی به ترتیب به بسترهای پرلیت و ماسه نسبت داده شد. اثر تحریکی Glomus mossaea روی متغیرهای پاسخ از شاهد بیشتر بود. در نهایت بستر پرلیت و قارچ G. mosseae اثرات امیدبخشی روی فرآیند ریشه زایی شفلرا نشان دادند. بنابراین گلخانه داران می توانند نتایج این آزمایش را برای تکثیر گیاهان زینتی به ویژه شفلرا بکار گیرند.

    کلیدواژگان: پرلیت، ریشه زایی، شفلرا، G، intraradice، Glomus mossaea
  • اعظم رنجبر، نورالله احمدی* صفحات 17-27

    اثر تیمار 1- متیلسیکلوپروپان و اتیلن بر کیفیت و عمر گلجای گلهای شاخهبریده میخک رقم فورچون بررسی شد. ابتدا گلهای شاخهبریده با چهار سطح صفر، 5/0، 1 و 5/1 میکرولیتر بر لیتر 1- متیلسیکلوپروپان به مدت 24 ساعت تیمار شدند و سپس به مدت 16 ساعت در معرض غلظت یک میکرولیتر بر لیتر اتیلن قرار گرفتند. نتایج این پژوهش نشان داد که تیمار 1- متیلسیکلوپروپان اثر معنیداری بر صفات فیزیولوژیکی از جمله عمر پس از برداشت، عمر گلجای، جذب محلول نگهدارنده و وزن تر نسبی گل های شاخه بریده میخک داشت. تیمار 1- متیلسیکلوپروپان اثر معنیداری روی صفت قطر گل نداشت، اگرچه اثرات تیمار با گذشت زمان در سطح احتمال 1 درصد معنیدار گردید. بیشترین عمر پس از برداشت و عمر گلجای مربوط به تیمار 5/1 میکرولیتر بر لیتر 1- متیلسیکلوپروپان بود. نتایج نشان داد که تیمار1- متیل سیکلوپروپان با غلظت 5/1 میکرولیتر بر لیتر به عنوان یک بازدارنده عمل اتیلن سبب حفظ خصوصیات فیزیولوژیک و کیفی پس از برداشت گل شاخهبریده میخک رقم فورچون شده است.

    کلیدواژگان: اتیلن، جذب محلول، محلول نگهدارنده، 1- متیل سیکلوپروپان، میخک شاخه بریده
  • شهلا امانی*، حسین زارعی، سعداله علیزاده اجیرلو، کامبیز کامبیز مشایخی صفحات 28-37

    نظر به اینکه روش های سنتی ازدیاد آماریلیس، کند و از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نمی باشد، ریزازدیادی این گیاه بازارپسند هدف تحقیق جاری قرار گرفت. در همین راستا دو آزمایش کلی پایه گذاری شد. در آزمایش اول تاثیر دو نوع محیط کشت (MS و NL) محتوی غلظت های مختلف 2,4-D (mg.L-1 0/2، 0/1، 5/0، 0/0) و در آزمایش دوم تاثیر دو نوع محیط کشت (MS و NL) محتوی غلظت های مختلف BAP (mg.L-1 0/2، 0/1، 0/0) بر میزان صفات درصد پیازچه زایی، تعداد پیازچه و قطر پیازچه ی باززایی شده در مرحله استقرار، از پنج نوع ریزنمونه ی دوفلسی، تک فلسی با طبق، تک فلسی بدون طبق، طبق و جوانه مرکزی گل (اسکیپ) بررسی شد. بنابر نتایج بدست آمده در آزمایش اول افزایش غلظت 2,4-D بیش از حد معینی، درصد باززایی پیازچه را به شدت کاهش داد و در مواردی موجب مرگ ریزنمونه شد. در حالیکه در آزمایش دوم تمام ریزنمونه ها هر چند به تعداد کم، قادر به باززایی پیازچه بودند و با افزایش غلظت BAP قطر پیازچه تولیدشده نیز افزایش یافت. به طور کلی با نظر به نتیج بدست آمده، حداکثر صفت درصد باززایی پیازچه تمام ریزنمونه ها در آزمایش دوم و در محیط کشت NL، حداکثر صفت تعداد پیازچه (4.25) در آزمایش اول و از کشت ریزنمونه ی تک فلسی با طبق تحت کشت درمحیط کشت NL محتوی mg.L-1 1 از 2,4-D و در نهایت، حداکثر قطر پیازچه در آزمایش اول و از ریزنمونه های دوفلسی و تک فلسی تحت تیمار با محیط کشت MS محتوی mg.L-1 5/0 از 2,4-D مشاهده شد. با توجه به نتایج تحقیق جاری، می توان از ریزنمونه های پیازی برای دست یابی به یک پروتکل بهینه ی ریزازدیادی آماریلیس بهره جست.

    کلیدواژگان: آماریلیس، باززایی، پیازچه، ریزازدیادی، محیط کشت
  • فرزانه اسکندری، امرالله نبی گل*، وحید عبدوسی صفحات 38-44

    به منظور بررسی اثر ورمی کمپوست و اسید هیومیک بر عمر پس از برداشت و خصوصیات فیزیولوژیکی گل شاخه بریده رز رقم پلار استار، دو آزمایش جداگانه انجام شد. تیمارها شامل پنج سطح مختلف ورمی کمپوست (0، 10، 20، 40 و 80 درصد) و سه سطح مختلف اسید هیومیک (0 ،500 و 1000میلی گرم در لیتر) بودند که هر دو هفته یک بار به گلدان ها اضافه می شدند. صفات اندازه گیری شده شامل طول و قطر ساقه، قطر غنچه گل، وزن تر و خشک برگ، وزن تر و خشک ساقه و عمر پس از برداشت گل بود. نتایج نشان داد که بیشترین میزان طول (6/61 سانتی متر) و قطر(64/0 سانتی متر) ساقه، قطر غنچه گل (11/3 سانتی متر)، وزن تر (8/11 گرم) و خشک ساقه (8/5 گرم) ، وزن تر (3/7 گرم) و خشک برگ (96/3 گرم) و ماندگاری گل (2/11 روز) با تیمار 10 درصد ورمی کمپوست حاصل شد. با افزایش میزان ورمی کمپوست از 10 درصد به 80 درصد، اثر منفی روی صفات ذکر شده مشاهده شد. و همچنین نتایج نشان داد که با افزایش غلظت اسید هیومیک از صفر به 1000 میلی گرم در لیتر، خصوصیات کیفی گل بهبود یافت ولی روی عمر ماندگاری بی تاثیر بود. بیشترین میزان طول (54/61 سانتی متر) و قطر (64/0 سانتی متر) ساقه، قطر غنچه گل (98/2 سانتی متر)، وزن تر (02/11 گرم) و خشک ساقه (14/5 گرم)، وزن تر (47/7 گرم) و خشک برگ (84/3 گرم) با تیمار 1000 میلی گرم در لیتر اسید هیومیک حاصل شد. نتایج نشان داد که خصوصیات مورفولوژیکی در گل شاخه بریده رز پلار استار تحت تاثیر تیمارهای ورمی کمپوست و هیومیک اسید قرار گرفت.

    کلیدواژگان: اسید هیومیک، خصوصیات کیفی، عمر پس از برداشت، ورمی کمپوست
  • ایوب ملااحمد نالوسی، پژمان آزادی*، هدایت باقری صفحات 45-59

    گسترش بی رویه شهرنشینی، صنعتی شدن، افزایش استفاده از وسایل نقلیه شهری و عدم توسعه فرهنگی هماهنگ با این تغییرات، سبب افزایش آلودگی هوا در کلان شهر ها شده است. با توسعه صنعتی شدن و شهرسازی مدرن، خانه های امروزی نیز از وسایل و تجهیزات مدرن استفاده می کنند که به خاطر مواد شیمیایی بکار گرفته شده در آنها، کیفیت هوای داخل منازل را تحت تاثیر قرار می دهند. دانشمندان نشان داده اند که در این شرایط هوای داخل خانه 5 تا 7 برابر آلوده تر از هوای بیرون است. افزایش کیفیت هوای داخل ساختمان ها با افزایش جمعیت شهرنشین و همچنین صرف بیشتر وقت مردم در منازل و اداره ها یکی از مسایل مهم جامعه مدرن است. سوال اصلی این است که چگونه می توان هوای داخل خانه و اداره را برای افراد سالم تر کرد؟ یکی از راه های کارآمد و کم هزینه برای کاهش آلودگی داخل منازل و اداره ها، استفاده از گیاهان زینتی جذب کننده و تصفیه کننده آلاینده های هوا است. بنابراین با توجه به نتایج بدست آمده جهت کاهش آلودگی هوا، در هر 9 مترمربع از فضای خانه و محل کار استفاده از گیاهان زینتی مانند افرای پرچین، ارکیده، اسپاتی فیلوم، آزالیا، آلویه ورا، بنت قنسول، پاپیتال، پوتوس ابلق، داوودی، دراسنا، درخت پول (پاچیرا)، ژربرا، زنبق رشتی، سرخس برگ شمشیری، شفلرا، فیکوس، فیکوس بنجامین، کروتون، گل گندمی، نخل بامبو، نخل بهشتی، زاموفیلیا، فونیکس و سینگونیوم پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: آلودگی هوا، ترکیبات آلی فرار، گیاهان زینتی
  • همایون فرهمند*، نجمه مهدیخانی صفحات 60-77

    رنگدانه های گیاهی ترکیباتی شیمیایی هستند که نور را در طیف قابل دیدن دریافت و یا بازتاب می کنند. چهار گروه مهم رنگدانه های گیاهی کلروفیل ها، آنتوسیانین ها، کارتنوییدها و بتالایین ها هستند. تغییر رنگ برگ ها یکی از پدیده های شگفت انگیز روی کره زمین است که به ویژه در فصل پاییز مناطق سردسیر و معتدله، بسیار تماشایی است. تغییر رنگ برگ ها تنها محدود به گیاهان خزان دار نمی شود، بلکه در گیاهان همیشه سبز و برگ های نورسته گیاهان خزان دار و همیشه سبز نیز دیده می شود. تغییر رنگ، پیامد رخدادهایی بسیار پیچیده، هماهنگ و پویا است که با دریافت پیام هایی مانند کوتاه شدن طول روز، کاهش دما و افزایش طول موج های آبی و پرتو فرابنفش در پاییز آغاز می شود و با تغییرات گسترده در سطح سلولی، مولکولی و سرانجام تغییر در بیان ژن ها ادامه می یابد. بر همکنشی چندین عامل مانند ژنتیک، مرحله رشد و نمو گیاه، سن برگ، طول روز، دما، نور، پرتو فرابنفش، رطوبت نسبی، ارتفاع از سطح دریا، هورمون های گیاهی، کربوهیدرات ها، مواد معدنی، ترکیب رنگدانه ها، رنگدانه های کمکی، یون های فلزی، pH تغییرات رنگ برگ را تعیین می کنند. کاهش تولید اکسین، افزایش تولید اتیلن و آبسزیک اسید و نیز کاهش مقدار نیتروژن و فسفر از تغییرات درونی هستند که هنگام تغییر رنگ برگ ها به ویژه در پاییز دیده می شود. اگرچه تغییر رنگ برگ در گونه های گیاهی خزان دار در ارتباط با فرایند پیری است، اما این فرایند الزاما مربوط به پیری نیست. به طور کلی، پذیرفته شده است که تغییر رنگ برگ ها در گیاهان با ساز و کارهای سازگاری گیاهان در برابر تنش های گوناگون مانند تنش نوری، پرتو فرابنفش، دمای پایین و بالا، گیاهخواری در ارتباط است. گونه های گیاهی به ویژه درختان و درختچه های دارای برگ رنگی و یا خزان زیبا، از دیدگاه زیباشناختی بسیار ارزشمند هستند و به طور گسترده ای برای اهداف طراحی فضای سبز به کار می روند. بنابراین، تغییر رنگ برگ گونه های گیاهی از دیدگاه اقتصادی اهمیت فراوان دارد و در بخشی از مناطق معتدله جهان، درآمد زیادی به دلیل اهمیت گردشگری جنگل های خزان دار به دست می آید.

    کلیدواژگان: پردیسه، رنگ برگ، رنگدانه های گیاهی
  • زهرا کریمیان* صفحات 78-86

    شرایط اقلیمی و وضعیت ناپایدار منابع مختلف، مدیران شهری را ناچار به استفاده از گونه های بومی در طراحی منظر و فضای سبز خواهد کرد. گیاهان بومی بدلیل سازگاری بالا با شرایط اقلیمی منطقه و در نتیجه هزینه های پایین حفظ و نگهداری، گزینه ای مطلوب در ایجاد یک فضای سبز پایدار هستند. در بکارگیری گیاهان بومی در منظر شهری، استفاده از طراحی کاشت مناسب و رعایت اصول طراحی منظر به منظور ایجاد فضای سبز زیبا و مورد پسند شهروندان بسیار مهم است. در مقاله حاضر مزایا و محدودیت های ناشی از کشت گیاهان بومی در فضای سبز شهری و همچنین عوامل موثر در طراحی مناسب این گونه ها با تاکید بر مناطق خشک بررسی شده است.

    کلیدواژگان: طراحی، گونه های بومی، گیاهان زینتی
|
  • Zahra Shahbani, Mohsen Kaffi*, Rohanghiz Naderi Pages 1-7

    An investigation was desined to study the effect of nutrient spray interval, color of planting container and foliar Calcium spray on vegetative traits of Anthurium plantlets which were cultured in aeroponic system. In this study, nutrient spray interval was considered as the main plot and color of container and foliar spray were as the sub plots. Nutrient spray intervals were at two levels: 1) two minutes spray, 30 minutes none spraying and 2) two minutes spray, 45 minutes none spraying to the plants' roots. Container’s colors were black, blue or red and foliar spray treatments included two values: spray with distilled water (without Calcium) and spray with Calcium Nitrate with the concentration of 10 mM. The results revealed that the effect of the color of the container was significant at 1% level and the blue color resulted in the highest number of plantlets formed on roots. The effect of the color of the container on petiole length, blade length and width and root number was also significant. The highest petiole length and blade length and width were formed in red containers. The maimum numbers of roots were observed in black containers. The longest length of single roots was observed in longer nutrient spray intervals. In conclusion, the maximum number of plantlets was formed in blue color containers but the highest length of petioles and maximum length and width of blades were observed in red containers.

    Keywords: Anthurium, Calcium Nitrate, Color (Black, Blue, Red), Soilless Culture, Spray interval
  • Fatemeh Bidarnamani *, Zeynab Mohkami, Mehdi Shabanipour Pages 8-16

    Schefflera arboricola is an evergreen shrub in the family of Araliaceae. The effect of mycorrhizal fungi symbiosis and rooting media on Schefflera cuttings were investigated. Two mycorrhizal fungi species and three types of rooting media were compared. Basic plots were the media: perlite, 50% perlite +50% cocopeat and sand, alternative plots were species of mycorrhizal fungi: 1) Glomus intraradices, 2) G. mossaea, 3) mixture of the two fungi and 4) control treatment (without fungi). The results showed that the effect of different media on all of dependent variables including number of rooted cuttings, number of roots in each cuttings (NREC), root length (RL), fresh and dry weight (FW and DW) of roots were significant. The interactive effect of fungi species and culture media was also significant on the NRC and NREC. The best and worst rooting media were perlite and sand, respectively. The treatment containing G. mosseae promoted rooting at higher rates compared to the control treatment. In conclusion, medium consisting of perlite and G. mosseae fungi had promising effects on rooting of Schefflera arboricola. So greenhouse owners can use the results of this experiment for propagation of Schefflera.

    Keywords: Glomus mosseae, G. intraradices, Perlite, Rooting, Schefflera
  • Azam Ranjbar, Noorollah Ahmadi* Pages 17-27

    The effects of 1-MCP and ethylene on the display quality and vase life of Dianthus caryophyllus cv. Fortune were investigated. Cut flowers were treated with 1-MCP at different concentrations (0, 0.5, 1 and 1.5 µl l-1) for 24 h and then exposed to 1 µl l-1 ethylene for 16 h. The results showed that 1-MCP had significant effect on the physiological characteristics such as total postharvest longevity, vase life, uptake of vase solution and relative fresh weight of cut carnation flowers. 1-MCP treatment did not show significant effect on flower diameter, although the effects of treatment over time, was significant (P < 0.01). Maximum postharvest longevity and vase life were observed in samples treated with 1.5 µl l-1 1-MCP. The results showed that treatment by 1.5 µl l-1 1-MCP as a suppression of ethylene action improved physiological characteristics and quality of post-harvest cut flowers of carnation cv. Fortune.

    Keywords: Carnation cut flower, Ethylene, 1-Methylcyclopropene, Uptake of solution, Vase solution
  • Amani Shahla*, Hossein Zarei, Saadallah Alizadeh Ajirloo, Kambiz Mashayekhi Pages 28-37

    Since conventional propagation methods of Amaryllis are relatively slow and they are not cost effective, therefore the micropropagation of this desirable plant was studied in the current research. Two separate experiments were carried out. In the first experiment, the effect of two media (MS and NL) and different concentrations of 2, 4-D (0.0, 0.5, 1.0 and 2.0 mg.L-1) were compared. In the second experiment, the effect of media (MS and NL) and different concentrations of BAP (0, 1, 2 mg.L-1) were investigated. Five different explant types (twin scale, single scale with basal plate, single scale without basal plate, scape and basal plate) were used and the rate of bulblet regeneration, the number of regenerated bulblet and diameter of regenerated bulblet were recorrded. Results showed that by increasing the concentration of 2, 4-D, bulblet production was reduced and in some cases it led to the death of explants. However in the second experiment all of explants produced bulblet in the presence of BAP and as the concentrqation of BAP was increased the size of bulblets were also increased. In conclusion, the highest rate of bulblet production were observed in the NL media containing BAP whereas, the highest number of bulblets (4.25) were observed in the NL medium containing 1.0 mg.L-1 of 2,4-D. The largest diameter of bulblets were produced in the first experiment from twin scale and single scale explants in MS medium containing 0.5 mg.L-1 of 2, 4-D. In conclusion, the bulb explants could be used to achieve an optimal micropropagation protocol of Hippeastrum.

    Keywords: Amaryllis, Bulblet, Medium, Micropropagation, Regeneration
  • Farzaneh Eskandari, Amrollah Nabigol*, Vahid Abdusi Pages 38-44

    To study the effect of vermicompost and humic acid on the vase life and physiological characteristics of the cut flowers of Rosa hybrida cv. Polar star, two separate experiments were carried out. Treatments included five levels of vermicompost (0, 10, 20, 40 and 80 percent) and three levels of humic acid (0, 500 and 1000 mg/ l) which were added to the pots every two weeks. The studied characteristics included vase life, stem length and diameter, flower bud diameter, fresh and dry weight of leaves and stems. Results showed that the longest vase life (11.2 day), highest stem length (61.6 cm) ), stem and diameter (0.64 cm), flower bud diameter (3.11_cm), stem fresh weight (11.8gr), stem dry weight (5.8gr), leaf fresh weight (7.3 gr) and leaf dry weight (3.96 gr) were obtained when 10% of vermicompost was used. There was a negative effect on the mentioned characteristics with increasing the application of vermicompost from 10 to 80%. Flower physiological characteristics improved with increasing the concentrations of humic acid from 0 to 1000 mg/l, but had no effect on vase life. Longest stem length (61.54 cm) and stem diameter (0.64cm), flower bud diameter (2.98cm), stem fresh weight (11.02gr) and dry weight (5.14gr), leaf fresh weight (7.47 gr) and leaf dry weight (3.84 gr) were obtained when 1000 mg/l of Humic acid was used. In conclusion the results showed that morphological characteristics of cut flowers of Polar Star were significantly affected by different treatments of vermicompost and humic acid.

    Keywords: Humic acid, Polar Star, Qualitative characteristics, Vase life, Vermicomposting
  • Ayoub Molaahmad Nalousi, Pejman Azadi*, Bagheri Hedayat Pages 45-59

    In the modern world, unbridled urbanization, industrialization, increased use of motor vehicles and a lack of cultural development in line with those changes are eroding air quality in major population centers. By developing modern industrialization and urbanization, nowadays using the modern equipment is increasing and indoor air quality is affected by chemicals which applied in such equipment. Scientists found that indoor air could be 5 to 7 times more polluted than outside. As people spend more and more time in the homes or in offices quality improvement of indoor air became one of the most important concerns of modern societies. Here, the main question is that how can we make indoor air healthier for people? According to many studies, one of the most efficient and cost-effective ways is taking advantage of ornamental plants for absorbing and removing air pollutants. Overall, for reduction of indoor air pollution using at least one ornamental plants such as Acer campestre, Cymbidium sinense, Spathiphyllum wallisii, Rhododendron simsii, Aloe barbadensis, Euphorbia pulcherrima, Hedera helix, Epipremnum aureum, Chrysanthemum spp, Dracaena fragrans, Pachiraaquatica, Gerbera daisy, Hemer ocallisfulva, Nephrolepis exaltatabostoniensis. Schefflera arboricola, Ficus elastic, Ficus benjamina Codiaeum variegatum Chlorophytum comosum, Chamaedora seifizii, Howea forsteriana, Zamioculcas zamiifolia, Phoenix roebelenii and Syngonium podophyllum per 9 m2 at home or offices are strongly recommended.

    Keywords: Air pollution, Ornamental plant, Volatile Organic Compounds (VOCs)
  • Farahmand Homayoun*, Mehdikhani Najmeh Pages 60-77

    Plant pigments are chemical compounds that absorb or reflect light in visible spectrum. Four important plant pigments include chlorophylls, anthocyanins, carotenoids and betalains. Leaf color change is an amazing phenomenon on the earth which is spectacular especially during autumn in cool and temperate zones. Leaf color change is not merely restricted to deciduous species but also it occurs in evergreen species and new emerging shoots of both deciduous and evergreen ones. These changes are the consequence of very complex, harmonious and dynamic occurrences which are triggered by perception of some signals such as short days, low temperature and the increment of blue and violet wavelengths in autumn followed by extensive changes at cellular, molecular and ultimately gene expression. The interaction of some factors such as genetic base, growth and developmental stage, leaf life, day length, temperature, light intensity, UV, relative humidity, elevation, plant hormones, carbohydrates, minerals, pigment combination, co-pigments, metal ions, pH determine leaf color change. Reduction in auxin synthesis, the increase of ethylene and abscisic acid and the reduction of nitrogen and phosphorus are among internal changes occurring during leaf color change especially in autumn. Although, leaf color change in deciduous species is associated with senescence but this process is not necessarily related to senescence. It is generally accepted that leaf color change is closely linked with adaptation mechanisms against various stresses including light stress, UV, low and high temperature, herbivory. Color is an important element in landscape design. Therefore, plant species particularly trees and shrubs with colored leaves or elegant autumn are very important from aesthetic perspective and are extensively used for landscape purposes worldwide. Furthermore, leaf color change is significant from economic viewpoint and in some regions of temperate zones, a considerable income is obtained due to tourism importance of deciduous forests.

    Keywords: Landscape, Leaf color, Plant pigments
  • Zahra Karimian* Pages 78-86

    For climate conditions and unstable status of different resources, urban managers will be compelled to use native species in landscape design and green space. Native plants because high compatibility with climate conditions in the region and resulting in low costs of maintenance and keeping, are considered as a suitable choice in creating a sustainable green space. Using native plants in the urban landscape, the use of appropriate planting design and observe of landscape design principles to create a beautiful green space and pleasant for citizens is very important. In this paper, the advantages and limitations of native plants cultivation in urban green space and also effective factors in the suitable design of these species with an emphasis on dry lands have been studied.

    Keywords: Design, Native Species, Ornamental Plants