فهرست مطالب

مجله فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران
سال دوم شماره 3 (پیاپی 7، پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/07/09
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی حیدریان پور*، الناز شکری، طیبه باغیان صفحات 135-143
    زمینه و هدف

    هدف از مطالعه حاضر بررسی تغییرات غلظت سرمی عامل نکروزه کننده تومور آلفا (TNF-α) پس از 12 هفته ورزش هوازی و مصرف آگونیست هورمون آزاد کننده گونادوتروپین GnRH) ) در دختران مبتلا به بلوغ زودرس مرکزی بود.

    روش ها

    25 دختر 6 تا 8 سال دارای بلوغ زودرس بصورت تصادفی به سه گروه (دارو، ورزش، دارو + ورزش) تقسیم شدند. 10 دختر 6 تا 8 سال سالم (بدون بلوغ زودرس) بصورت تصادفی به عنوان گروه کنترل در نظر گرفته شدند. ابتدا نمونه خونی از همه آزمودنی ها تهیه و به روش الایزا سطح سرمی TNF-α اندازه گیری شد. سپس گروه های آزمایش هر هفته سه جلسه و هر جلسه 25 تا 75 دقیقه تمرین هوازی با شدت 45 تا 75 درصد حداکثر ضربان قلب و ماهانه یکبار مصرف آگونیست GnRH (هر چهار هفته 1 میلی لیتر) به صورت تزریق زیرجلدی به مدت 12 هفته انجام دادند. 24 ساعت پس از اتمام پروتکل تمرینی، مرحله دوم نمونه خونی جمع آوری گردید. مرحله سوم خونگیری پس از 4 هفته بی تمرینی جمع آوری شد.

    یافته ها

    آزمون تحلیل واریانس با اندازه های تکراری نشان داد سطح سرمی TNF-α، در گروه دارو اختلاف معناداری با سطوح اولیه نداشت (0/203= p). در گروه ورزش و گروه دارو + ورزش پس از انجام تمرین هوازی سطح سرمی TNF-α کاهش معناداری یافت (0/001 =p).  بی تمرینی منجر به بازگشت معنادار سطح سرمی TNF-α به سطوح اولیه شد (0/001 =p). در مقایسه بین گروهی، آزمون تحلیل واریانس نشان داد تنها بین گروه دارو و ورزش اختلاف معنادار وجود دارد.

     نتیجه گیری

    مصرف GnRH به تنهایی تاثیری بر سطح سرمی TNF-α در دختران دارای بلوغ زودرس ندارد اما ورزش هوازی و همچنین ورزش توام با مصرف GnRH باعث کاهش سطوح سرمی TNF-α می شود. توقف ورزش هوازی باعث بازگشت میزان کاهش یافته TNF-α به سطح قبل از ورزش می گردد. فعالیت ورزشی با شدت متوسط که برای مدت طولانی و به طور منظم انجام می شود، به احتمال زیاد می تواند شاخص های التهابی در دختران مبتلا به بلوغ زودرس مرکزی را کاهش دهد.

    کلیدواژگان: آگونیست هورمون آزاد کننده گونادوتروپین، بلوغ زودرس، بی تمرینی، تمرینات هوازی، عامل نکروزه کننده تومور
  • ساحل متقی*، مسعود تیموری صفحات 144-151
    زمینه و هدف

    اختلالات مربوط به اضطراب جزء شایعترین مشکلات روانی در دنیا هستند. با توجه به عوارض جانبی داروهای شیمیایی، گیاهان دارویی بعنوان جایگزین مناسبی مطرح شده اند. گیاه مریم گلی (Salvia officinalis) یکی از با ارزش ترین گیاهان دارویی خانواده نعناعیان است. در این مطالعه اثرات ضد اضطرابی و خواب آوری این گیاه مورد مطالعه قرار گرفت.

    روش ها

    برای بررسی اثرات ضد اضطرابی، عصاره های آبی و الکلی (mg/kg 600 و300 ،100 ،10)، آب مقطر و دیازپام (mg/kg 2) به گروه های 7 تا 8 تایی از موشها تزریق شد، بعد از 30 دقیقه، حیوانات با آزمون ماز بعلاوه ای شکل مرتفع (EPM) مورد سنجش قرارگرفتند. برای ارزیابی اثرات خواب آوری و آرام بخشی، از آزمون القاء خواب با کتامین استفاده شد و زمان شروع خواب و مدت زمان خواب ثبت گردید.

    یافته ها

    نتایج ما نشان داد که عصاره الکلی گیاه مریم گلی (mg/kg 10) موجب افزایش درصد تعداد ورود به بازوهای باز (0/05 > p) و همچنین موجب کاهش درصد تعداد ورود و مدت زمان اقامت در بازوهای بسته می شود (0/05 > p). هر دو عصاره های آبی و الکلی در دوزmg/kg 300 موجب کاهش زمان شروع خواب شدند (0/05 > p).

     نتیجه گیری

    این مطالعه نشان می دهد که گیاه مریم گلی می تواند در درمان اضطراب و بی خوابی موثر باشد.

    کلیدواژگان: اضطراب، بی خوابی، گیاهان دارویی، مریم گلی، موش سوری
  • سیامک بهشتی*، سحر توحیدلو، آزاده قربان پور شکاکمی صفحات 152-157
    زمینه و هدف

    استخراج مولکول های اسید ریبونوکلییک (RNA) با کیفیت بالا از بافت های دارای چربی فراوان مثل مغز یکی از چالش های جدی محققین علوم اعصاب به شمار می رود. به این منظور کیت های تجاری گران قیمتی تولید شده است که بسیاری از محققین به دلیل کمبودهای منابع مالی قادر به استفاده از آنها نیستند. در این مقاله ما یک روش ساده و ارزان قیمت را پیشنهاد می کنیم.

    روش ها

    موش های صحرایی نر نژاد ویستار یک ماهه مورد استفاده قرا گرفتند. حیوانات توسط کلروفورم بیهوش شده و سپس هیپوکمپ مغز آن ها خارج گردید. RNA کل بافت مغز توسط کیت RNX-Plus شرکت سیناکلون استخراج شد. کیفیت RNA استخراج شده با تهیه طیف جذبی مولکول با استفاده از اسپکتروفوتومتر نانودراپ و اندازه گیری نسبت های جذبی 260/280 و 260/230 ارزیابی شد.

    یافته ها

    میانگین وزن هیپوکمپ های جدا شده 1/2±60/2 میلی گرم بود. میانگین نسبت جذبی 260/280 برابر با 0/02 ± 1/88 و میانگین نسبت جذبی 260/230 برابر با 0/02 ± 1/9 بود. الکتروفورز ژل آگارز نشان داد که RNA های ریبوزومی 28s و 18s وجود داشته و RNA استخراج شده کیفیت خوبی دارد. همچنین میانگین غلظت RNA کل استخراج شده از نمونه ها 608 نانوگرم در میکرولیتر بود.

     نتیجه گیری

    نتایج نشان دادند که با استفاده از روشی ارزان قیمت، امکان استخراج مولکول های RNA با کیفیت بالا از بافت مغز امکان پذیر است. از این رو پروتکل ارایه شده در این مطالعه به محققین نوروبیولوژی مولکولی توصیه می شود.

    کلیدواژگان: اسید ریبونوکلئیک، تخلیص، مغز، موش صحرایی، هیپوکمپ
  • شیبا یوسفوند، فرشید حمیدی*، مرتضی زنده دل، عباس پرهام صفحات 158-165
    زمینه و هدف

    اختلال در تعادل مایعات بدن موجب بروز مشکلات متابولیسمی و بیماری هایی نظیر آسیت در طیور می شود که روشن شدن مکانیسم های درگیر در اخذ آب را ضروری می سازد. اثرات انسولین و سوماتوستاتین بر اخذ آب در جوجه خروس های گوشتی 5 روزه (نژاد راس 308) مورد بررسی قرار گرفت.

    روش ها

    در این مطالعه دو سری آزمایش انجام شد. در آزمایش اول 10 میکرولیتر از دوزهای 40  و 20 ،10 نانوگرم انسولین و در آزمایش دوم 10 میکرولیتر از دوزهای 2 و 1، 5/0 نانومول سوماتوستاتین به صورت داخل بطن مغزی در جوجه ها تزریق شد. در هر دو آزمایش گروه کنترل اوانس بلو دریافت کرد. اخذ آب تجمعی در زمان های 90 و 180 دقیقه پس از تزریق در هر دو آزمایش اندازه گیری شد.

    یافته ها

    دوزهای 40 و20 ،10 نانوگرم انسولین در 90 دقیقه پس از تزریق کاهش معنی دار اخذ آب نسبت به گروه کنترل را نشان دادند. در 180 دقیقه پس از تزریق دوز 20 نانوگرم انسولین اثر کاهشی خود بر اخذ آب را حفظ کرد (0/05>p  )، اما دوزهای 40 و 10 نانوگرم تاثیری بر اخذ آب نگذاشتند. گروهی که دوز 20 نانوگرم انسولین را دریافت کرده بود در 180 دقیقه پس از تزریق کاهش معنی دار اخذ آب را در مقایسه با گروه های با دوز 40 و 10 نانوگرم نشان دادند (0/05>p). دوز 0/5 نانومول سوماتوستاتین در 90 و 180 دقیقه پس از تزریق تاثیری روی اخذ آب تجمعی در مقایسه با گروه کنترل نگذاشته بود، اما دوزهای 2 و 1 نانومول در 90 دقیقه پس از تزریق، موجب کاهش معنی دار اخذ آب در مقایسه با گروه کنترل شدند (0/05>p  ). در 180 دقیقه پس از تزریق دوز 2 نانومول سوماتوستاتین اثر کاهشی خود بر اخذ آب را حفظ کرده بود، اما دوز 1 نانومول بر اخذ آب تجمعی تاثیری نداشت. دوزهای 2 و 1، 0/5 نانومول سوماتوستاتین بصورت وابسته به دوز باعث کاهش معنی دار اخذ آب شدند (0/05>p  ).

    نتیجه گیری

    سوماتوستاتین و انسولین باعث کاهش اخذ آب در جوجه های نوزاد شدند.

    کلیدواژگان: اخذ آب، انسولین، تزریق داخل بطن مغزی، جوجه های نوزاد، سوماتوستاتین
  • زهرا لری گوئینی، زهرا ربیعی، بتول فرهادی، الهام بیجاد، الهه آزمون، محمود رفیعیان کوپائی* صفحات 166-176
    زمینه و هدف

    گیاه بومادران دارای خواص آنتی اکسیدانی است و در طب سنتی برای افسردگی توصیه شده است. هدف از مطالعه حاضر بررسی ترکیبات شیمیایی اسانس اندام هوایی گیاه بومادران با نام علمی Achillea wilhelmsii L.  و اثر ضدافسردگی آن در موش های سوری نر به روش آزمون شنای اجباری و معلق ماندن دم بوده است.

    روش ها

    در این مطالعه، 60 موش سوری در 6 گروه 10 تایی شامل گروه شاهد نرمال سالین، گروه شاهد منفی رزرپین (5 میلی گرم بر کیلوگرم) و گروه شاهد مثبت رزرپین (5 میلی گرم بر کیلوگرم) و 18 ساعت بعد آمی تریپتیلین (2 میلی گرم بر کیلوگرم) و گروه مداخله رزرپین (5 میلی گرم بر کیلوگرم) و 18 ساعت بعد اسانس گیاه (50، 75 و یا 100 میلی گرم بر کیلوگرم) بررسی شدند. جهت سنجش افسردگی از آزمون شنای اجباری و معلق ماندن دم استفاده شد. ظرفیت آنتی اکسیدانی و ترکیبات شیمیایی اسانس،  محتوای آنتی اکسیدانی و میزان مالون دی آلدهید سرم و مغز نیز تعیین شد.

    یافته ها

    تزریق رزرپین سبب افزایش معنی دار زمان بی حرکتی در آزمون شنای اجباری و معلق ماندن دم شد. تزریق اسانس گیاه در غلظت های 50، 75 و یا 100 میلی گرم بر کیلوگرم و آمی تریپتیلین مدت زمان بی حرکتی را کاهش دادند. تزریق رزرپین و آمی تریپتیلین سبب افزایش معنی دار مالون دی الدهید مغز و سرم و کاهش معنی دار ظرفیت آنتی اکسیدانی سرم و مغز شد. اسانس گیاه ظرفیت آنتی اکسیدانی مغز و سرم را افزایش و میزان مالون دی آلدهید را کاهش داد. قدرت آنتی اکسیدانی اسانس برابر 32/2 میلی گرم بر میلی لیتر تعیین شد. ترکیبات عمده تشکیل دهنده ی اسانس به ترتیب ;کریزانتنون (%14/31)، کامفر (%13/95)، 1-8 سینیول (%10/01) و ترانس پینوکارویول (%9/50) بودند.

    نتیجه گیری

    با توجه به قدرت آنتی اکسیدانی اسانس بومادران در کاهش میزان مالون دی آلدهید سرم و مغز به نظر می رسد گیاه بومادران با کاهش استرس اکسیداتیو علایم افسردگی در موش را کاهش داده که احتمالا به دلیل ترکیبات فعال ترپنی موجود در اسانس می باشد.

    کلیدواژگان: اسانس بومادران، افسردگی، ترکیبات شیمیایی
  • وحدانه محمدی پور، ساحل متقی*، حسین جنیدی، سید منصور میر تاج الدینی صفحات 177-184
    زمینه و هدف

    بنزودیازپینها که از طریق کانال های کلری گابا عمل میکنند، یکی از اصلی ترین دسته های داروهای هستند که در درمان اضطراب استفاده میشوند. به لیمو، گیاهی دارویی حاوی ترکیباتی از جمله فلاونوییدها است که مشابه بنزودیازپین ها،  دارای میل ترکیبی به گیرنده های گابا هستند. در طب سنتی از گیاه به لیمو برای درمان اضطراب و بیخوابی استفاده شده است .در این مطالعه به بررسی اثر احتمالی ضد اضطرابی و خواب آور این گیاه پرداختیم.

    روش ها

    در این مطالعه موشها به گروه های 7 تا 8 تایی تقسیم شدند و عصاره های آبی و الکلی (mg/kg 100 و 10 ،1) گیاه به لیمو، آب مقطر و دیازپام (mg/kg 2) به روش داخل صفاقی به آنها تجویز شد. به منظور  بررسی اثرات ضد اضطرابی، بعد از 45 دقیقه، حیوانات با آزمون ماز بعلاوه ای شکل مرتفع (EPM) مورد سنجش قرار گرفتند. برای ارزیابی اثرات خواب آوری و آرام بخشی، از آزمون القاء خواب با کتامین استفاده شد و زمان شروع خواب و مدت زمان خواب ثبت گردید.

    یافته ها

    نتایج ما نشان داد که عصاره آبی گیاه به لیمو (mg/kg10) مدت زمان اقامت در بازوهای باز را افزایش و مدت زمان اقامت در بازوهای بسته را نسبت به گروه کنترل کاهش داد. عصاره آبی گیاه به لیمو با دوز  mg/kg 100 باعث کاهش شروع زمان خواب و طولانی تر شدن مدت زمان خواب در مقایسه با گروه کنترل شد. تمامی دوزهای عصاره الکلی زمان شروع خواب را کاهش و مدت زمان آن را افزایش دادند.

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان می دهد که گیاه به لیمو در مدل حیوانی دارای اثر ضد اضطراب و خواب آور می باشد.

    کلیدواژگان: آرام بخش، به لیمو، خواب آور، ضداضطراب، عصاره هیدروالکلی، موش سوری
  • محدثه ابراهیمی قیری، آناهیتا ترکمان بوترابی*، کیمیا نوریان، مرتضی زنده دل خبیری صفحات 185-191
    زمینه و هدف

    درد حاد و مزمن موجب ناتوانی جسمی و روحی در افراد می شود و اصلی ترین دلیل مراجعه به پزشک است. بنابراین روش های دارویی و غیردارویی زیادی برای درمان درد شناخته شده است. این مطالعه اثر تداخلی داروی ایمیپرامین با تحریک الکتریکی فراجلدی عصب (TENS(بر پاسخ درد التهابی ناشی از فرمالین را در موش های صحرایی نر نژاد ویستار بررسی می کند.

    روش ها

    آزمایش ها بر روی 15 گروه رت نر نژاد ویستار در گروه های 6 تایی انجام شدند. ابتدا، داروی ایمیپرامین به صورت درون صفاقی تزریق شد و بعد از 15 دقیقه تزریق فرمالین به کف پای چپ رت صورت گرفت. در گروه های تداخلی، بلافاصله پس از تزریق فرمالین، تحریک TENS با فرکانس های مختلف به مدت 30 دقیقه در دستگاه فرمالین تست بر روی ران پای چپ جانوران انجام شد و هم زمان با تحریک، پاسخ درد در دو مرحله حاد و مزمن به روش فرمالین تست اندازه گیری شد.

    یافته ها

    تزریق درون صفاقی ایمیپرامین (10-2/5 میلی گرم بر کیلوگرم) بی دردی وابسته به دوزی در فازهای حاد و مزمن تست فرمالین در موش ها ایجاد کرد. پاسخ بی دردی در بالاترین دوز دارو مشاهده شد. به علاوه، کاربرد TENS بلافاصله بعد از تزریق فرمالین، به ترتیب در فرکانس های 1، 3، 20 هرتز در فاز حاد و 1، 3، 20، 100 هرتز در فاز مزمن تست فرمالین بی دردی ایجاد کرد. همچنین TENS در فرکانس پایین و بی اثر 3/0 هرتز به همراه هر یک از دو دوز بی اثر ایمیپرامین، در مقایسه با تزریق ایمیپرامین به تنهایی، اثر بی دردی معنی داری ایجاد کرد. به علاوه، این فرکانس بی اثر TENS، پاسخ بالاترین دوز ایمیپرامین در فاز مزمن را تقویت کرد.

    نتیجه گیری

    پیشنهاد می شود که کاربرد TENS در فرکانس پایین می تواند اثر بیشتری در پاسخ بی دردی ایمیپرامین داشته باشد. به علاوه، به منظور کاهش اثرات مضر داروها بر بدن و استفاده آن ها در دوزهای کم، بهتر است به صورت ترکیبی با روش های غیردارویی مثل TENS برای درمان درد تجویز شوند.

    کلیدواژگان: ایمیپرامین، بی دردی، تحریک الکتریکی فراجلدی عصب (TENS)، تست فرمالین، موش صحرایی
  • ناهید قایدی، ایران پورابولی*، شهریار دبیری صفحات 192-200
    زمینه و هدف

    منابع آنتی اکسیدان طبیعی گیاهی در بهبود اختلالات تولیدمثلی در دیابت ملیتوس مفید هستند. این مطالعه، با هدف بررسی اثر عصاره هیدروالکلی گیاه کرفس کوهی بر میزان شاخصهای استرس اکسیداتیو، مقدار سرمی تستوسترون و هیستوپاتولوژی بافت بیضه موش های دیابتی انجام گرفت.

    روش ها

    دیابت نوع یک، با تزریق داخل صفاقی استرپتوزوتوسین به میزان 65 میلی گرم بر کیلوگرم به موش های صحرایی نر نژاد ویستار، القا شد. موش های دیابتی به سه گروه تقسیم و به ترتیب 1 میلی لیتر آب مقطر، عصاره هیدروالکلی کرفس کوهی به میزان 500 میلی گرم بر کیلوگرم و گلایبن کلامید به میزان 20 میلی گرم بر کیلوگرم به روش گاواژ به مدت 14 روز دریافت نمودند. در یک گروه از موش های نرمال نیز تجویز 14 روزه همان مقدار از آب مقطر انجام شد. در پایان مطالعه، حیوانات را در حالت ناشتا بیهوش نموده، و خون آنها برای تعیین سطح سرمی تستوسترون جمع آوری گردید.  شاخصهای وزن بدن،  وزن بیضه ها، فعالیت آنزیم های کاتالاز (CAT) و سوپر اکسید دیسموتاز (SOD)، مالون دی آلدهید (MDA) و بافت بیضه بررسی گردید.

    یافته ها

    تیمار موش های دیابتی با عصاره کرفس کوهی (500 میلی گرم بر کیلوگرم) به طور معنی دار باعث افزایش وزن موش ها و وزن بیضه، و افزایش سطح سرمی تستوسترون، افزایش معنی دار فعالیت CAT , SOD و کاهش میزان MDA در بافت بیضه همچنین باعث کاهش تخریب بافتی بیضه ناشی از دیابت گردید.

    نتیجه گیری

    عصاره هیدروالکلی کرفس کوهی به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی، با افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی در بهبود باروری و کاهش آسیب های بافتی بیضه ناشی از دیابت موثر است.

    کلیدواژگان: استرس اکسیداتیو، بیضه، دیابت ملیتوس، کرفس کوهی
|
  • Ali Heidarianpour*, Elnaz Shokri, Tayebe Baghian Pages 135-143
    Background and aim

    The aim of this study was to investigate changes in serum levels of TNF-α after 12 weeks endurance training and GnRH agonist in girl with central precocious puberty.

    Methods

    Twenty-five girls (age 6-8 years) with precocious puberty were randomly divided into three groups (medication, training, medication + training).  Ten healthy girls (with no precocious puberty) were also included as control group. At the beginning of the study, blood samples were taken from all subjects and serum level of TNF-α were measured by ELISA technique. The experimental groups then did an aerobic exercise program 3 days/week with 20-75 min per day with 45-75% of maximum heart rate for 12 weeks. The medication groups were also received GnRH agonist during the study, once monthly (1 ml every four weeks) by subcutaneously. TNF-α serum level were measured again at 24 hours after completing the training program and also after 4 weeks of detraining.

    Results

    The Analysis of Variance (ANOVA) with repeated measures analyses showed no significant difference in serum level of TNF-α in medication group before and after treatment (p = 0.203). However, in training and training+medication groups a significant decrease in TNF-α level was observed after aerobic exercise (p  =  0.001). The detraining led to return of TNF-α level to the levels of before training (p = 0.001). Further comparison of groups by ANOVA showed a significant difference only between training and medication groups.

    Conclusion

    GnRH alone does not affect TNF-α serum level in girls with precocious puberty. However, aerobic training and also the combination of aerobic training with GnRH decrease TNF-α serum level. The subsequent detraining returns TNF-α serum level to the level of before training. A long time regular and moderate exercise can decrease inflammation indices in girl with precocious puberty.

    Keywords: Aerobic training, Detraining, GnRH agonist, Precocious puberty, TNF-α
  • Sahel Motaghi*, Masoud Teimouri Pages 144-151
    Background and aim

    Anxiety disorders are the most common mental problems in the world. Considering the side effects of chemical drugs, medicinal plants have been proposed as a suitable replacement. Salvia officinalis is one of the precious herbal medicines of Lamiaceae family. In this study, anxiolytic and hypnotic effects of Salvia officinalis were investigated.

    Methods

    Mice were divided into groups of 7 to 8. Aqueous and alcoholic extracts of Salvia officinalis (10, 100, 300 and 600 mg/kg), distilled water and diazepam (2 mg/kg) were injected intraperitoenally. For evaluating the anxiolytic effects, after 30 min, the animals were tested by elevated plus maze (EPM). To assess hypnotic and sedative effects, we used ketamine induced sleeping time test and onset and duration of sleep were recorded.

    Results

    Our results showed that alcoholic extract of Salvia officinalis (10 mg/kg) increased entry to the open arms (p < 0.05) and decreased entries and time spent in closed arms (p < 0.05). Both alcoholic and aqueous extracts reduced onset of sleep at 300 mg/kg (p < 0.05).

    Conclusion

    This study shows that Salvia officinalis can be effective in the treatment of anxiety and insomnia.

    Keywords: Anxiety, Herbal medicines, Insomnia, Mouse, Salvia officinalis
  • Siamak Beheshti*, Sahar Tohidloo, Azadeh Ghorbanpour, Shakakomi Pages 152-157
    Background and aim

    Extraction of high quality ribonucleic acid (RNA) molecules from the high fat tissues such as brain has been a great challenge for neuroscience researchers. Expensive kits have been developed to overcome this challenge. However, many researchers are unable to use due to lack of financial resources. In this study a simple and inexpensive method is suggested.

    Methods

    One month old male Wistar rats were anesthetized by chloroform and their hippocampus was removed. Total RNA of the brain tissue was extracted by RNX-Plus solution from Sinaclon Company. The quality of the extracted RNA was evaluated by Nanodrop spectrophotometer and measuring the 260/280 and 260/230 absorbance ratios.

    Results

    The mean weight of the dissected hippocampi was 60.2 ± 1.2 mg. The mean absorbance ratio of 260/280 and that of 260/230 were obtained 1.88±0.02 and 1.9±0.03, respectively. The agarose gel electrophoresis indicated presence of the ribosomal RNAs 28s and 18s and the extracted RNA had a good quality. The mean concentration of the extracted total RNA was 608 ng/μl.

    Conclusion

    The results indicate that it is possible to extract high quality RNA molecules from the brain tissue by an inexpensive method. Therefore, the presented protocol is recommended to molecular neurobiologists.

    Keywords: Brain, Extraction, Hippocampus, Rat, Ribonucleic acid
  • Shiba Yousefvand, Farshid Hamidi*, Morteza Zendehdel, Abbas Parham Pages 158-165
    Background and aim

    Disorders of body fluid balance lead to metabolic problems and diseases such as ascites in poultry, which require studies on the clarification of involved mechanisms in water intake. The effect of insulin and somatostatin on water intake in 5-day male broiler chickens (Ross 308) was investigated.

    Methods

    Two experiments were conducted. In the first one, 10, 20 and 40 ng of insulin and in the second one, 0.5, 1 and 2 nM of somatostatin were injected to chicken via intracerebroventricular (icv) injection. Control group received Evans blue in both experiments. Accumulated water intake at 90 and 180 minutes after injection was measured.

    Results

    The doses of 10, 20 and 40 (ng) of insulin at 90 min after injection, showed a significant reduction in water intake compared with control group (p < 0.05). In 180 minutes after injection of insulin 20 ng, reduction of water consumption was retained but doses of 10 and 40 ng did not affect water consumption. The group that received 20 ng of insulin showed a significant reduction on water intake 180 minutes after injection compared with groups of 10 and 40 ng (p < 0.05). Somatostatin 0.5nM did not affect accumulated water intake in 90 and 180 minutes after injection compared with control group. However, somatostatin 1 and 2 nM significantly reduced water intake in 90 minutes after injection compared to the control group (p < 0.05). In 180 minutes after injection of somatostatin 2 nM, reduction of water consumption was retained but the dose of 1nM did not affect water consumption. Doses of 0.5, 1 and 2 nM of somatostatin significantly reduced water intake in a dose-dependent manner (p < 0.05).

    Conclusion

    Somatostatin and insulin reduced water intake in neonatal chickens.

    Keywords: icv injection, Insulin, Neonatal chickens, Somatostatin, Water intake
  • Zahra Lori Gooini, Zahra Rabiei, Batoul Farhadi, Elham Bijad, Elaheh Azomon, Mahmoud Rafieian Kopaei* Pages 166-176
    Background and aim

    Achillea wilhelmsii has antioxidant properties and it has been recommended in traditional medicine for depression. The objective of this study was to investigate the chemical compounds of essential oils of aerial part of A. wilhelmsii with and its antidepressant effects in male mice using forced swim and tail suspension tests.

    Methods

    In this study, 60 mice were examined in 6 groups (n = 10), including normal saline as control group, reserpine (5 mg/kg, i.p.) as negative control group, reserpine (5 mg/kg, i.p.) and amitriptyline 18 hours thereafter (2 mg/kg) as positive control group, reserpine (5 mg/kg, i.p.) and essential oil (50, 75 or 100 mg/kg, i.p.) 18 hours thereafter as the intervention group. Forced swim and tail suspension tests were used to measure depression in mice. Antioxidant capacity and chemical composition of the essential oil, as well as antioxidant and malondialdehyde (MDA) content in serum and brain of mice were determined.

    Results

    Reserpine injection significantly increased the time of immobility in the forced swim and tail suspension tests. Essential oil (50, 75 and 100 mg/kg) and amitriptyline reduced the immobility time. Reserpine and amitriptyline significantly increased serum and brain malondialdehyde (MDA) level, and decreased antioxidant capacity of serum and brain. Essential oil increased antioxidant capacity of serum and brain and reduced malondialdehyde level. Antioxidant power of essential oil was determined 2.32 mg/ml. The major compounds of essential oil were chrysanthenone (14.31%), camphor (13.95%), 1-8 cineole (10.01%), and trans-pinocarveol (9.50%).

    Conclusion

    Due to the antioxidant power of A. wilhelmsii essential oil in reducing serum and brain malondialdehyde, it seems that the this plant decreased depression symptoms in mice by reducing oxidative stress that it is probably due to terpene bioactive compounds in the essential oil.

    Keywords: Achillea wilhelmsii, Chemical composition, Depression, essential oil
  • Vahdane Mohamadi Pour, Sahel Motaghi*, Hossein Jonaidi, Seied Mansour Mirtadjadini Pages 177-184
    Background and aim

    Benzodiazepines, which act via gama-aminobutyric acid (GABA) chloric channels are among the main drugs used for treatment of anxiety. Lemon Verbena is a herbal medicine, which contains compounds such as flavonoids, which similar to benzodiazepines have affinity to GABA receptors. Lemon verbena is used for treatment of anxiety and insomnia in folk medicine. In this study, we examined possible anti-anxiety and sedative effect of this plant.

    Methods

    Aqueous and alcoholic extracts of Lemon Verbena (1, 10 and 100 mg/kg), distilled water and diazepam (2 mg/kg) were injected intraperitoneally to groups of 7 to 8 mice. For investigating the anxiolytic effects, the animals were tested by elevated plus maze  (EPM) 45min thereafter. For evaluating hypnotic and sedative effects, we used ketamine induced sleeping time test and onset and duration of sleep were recorded.

    Results

    Aqueous extract of Lemon Verbena (10 mg/kg) increased time spent in open arms and decreased time spent in closed arms compared to control group. Aqueous extract of Lemon Verbena (100 mg/kg) also reduced onset of sleep and increased sleep duration compared to control group. All doses of alcoholic extract reduced onset of sleep and increased sleep duration.

    Conclusion

    This study shows that lemone verbena possesses anti-anxiety and hypnotic activity in animal model.

    Keywords: Anxiolytic, Hydroalcoholic extract, Hypnotic, Lemone verbena, Sedative, Mouse
  • Mohaddeseh Ebrahimi Ghiri, Anahita Torkaman Boutorabi*, Kimia Noorian, Morteza Zandedel Khabiri Pages 185-191
    Background and aims

    Acute and chronic pain physically and psychologically disables an overwhelming number of people and it is the most common reason that they consult physicians. Therefore, many pharmacological and non-pharmacological interventions have been found to be effective in managing pain. This study investigates the interference of imipramine and transcutaneous electrical nerve stimulation (TENS) on inflammatory pain response induced by formalin in adult Wistar rats.

    Methods

    Rats were divided into 15 groups; six rats in each group. First, imipramine was administrated intraperitoneally and after 15 min intra-plantar formalin injection occurred. In combination groups, immediately after formalin injection, different frequencies of TENS were applied on left limb of rats in formalin test task. Simultaneous with TENS, nociceptive responses were quantified in a biphasic reaction including acute and chronic phases in formalin test method.

    Results

    Intraperitoneal administration of imipramine (2.5-10 mg/kg) produced a dose-dependent antinociception in both the first and second phases of formalin test in mice. The antinociceptive response was observed at the maximum dose of the drug. However, application of TENS, immediately after formalin injection, at the frequencies of 1, 3, 20 or 1, 3, 20, 100 Hz induced antinociception in acute or chronic phase of formalin test, respectively. Furthermore, applied TENS at a low and sub-effective frequency (0.3 Hz) decreased imipramine response at two lower doses in acute phase and potentiated imipramine effect at the higher dose in chronic phase.

    Conclusion

    It is concluded that combination of imipramine and TENS may be effective for treatment of pain. To decline the adverse effects of the medications and use them at the low doses, combined interventions both pharmacological and non-pharmacological strategies for pain treatment are suggested.

    Keywords: Antinociception, Formalin test, Imipramine, Rat, Transcutaneous electrical nerve stimulation
  • Nahid Ghaedi, Iran Pouraboli*, Shahryar Dabiri Pages 192-200
    Background and aims

    Plant antioxidant sources are effective in the amelioration of diabetes mellitus-associated reproductive disorders. The present study was done to determine the effect of hydroalcoholic extract of Levisticum officinale on oxidative stress markers, serum testosterone level and the histopathology of testicular tissue in diabetic rats.

    Methods

    Type I diabetes was induced in male Wistar rats by intraperitoneal injection of streptozotocin )65 mg/kg). Diabetic rats were divided into 3 groups and received 1ml distilled water, 500 mg/kg extract and 20 mg/kg glibenclamide by gavage for 14 days. One group of normal rats also received 1 ml distilled water. At the end of treatments, the animals were anaesthetized, weighed and their blood samples were collected to determine serum testosterone level. The testis of rats weighed and used for evaluation of catalase ( CAT ) and superoxide dismutase (SOD) enzymes activities, malondialdehyde ( MDA ) level and histological studies.

    Results

    Treatment of diabetic rats with 500 mg/kg extract of L. officinale significantly increased body and testis weight, serum testosterone level, CAT and SOD enzymes activities in the testis tissue and reduced testis MDA level. Also, extract of L. officinale ameliorated testicular tissue damages caused by diabetes mellitus.

    Conclusion

    Hydroalcoholic extract of Levisticum officinale has antioxidant property and can improve fertility and reduce testicular tissue destructions in diabetes mellitus through increasing antioxidant enzymes activity.

    Keywords: Diabetes mellitus, Levisticum officinale, Oxidative stress, Testis