فهرست مطالب

مجله مدیریت مخاطرات محیطی
سال چهارم شماره 2 (تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/04/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سخن عضو هیات تحریریه: چرا دانش مخاطرات؟ / ضرورت پرداختن به مخاطرات انسانی؛ بیکاری
    سید حسن مطیعی لنگرودی صفحات 97-101
  • محسن شایان*، ابوذر پایدار، سجاد بازوند صفحات 103-121

    سیل از مخرب ترین مخاطرات طبیعی است. بشر امروزی هنوز به طور کامل نتوانسته است این پدیده طبیعی را مهار کند. به همین دلیل انسان به دنبال راه حلی است تا بتواند خطرهای ناشی از سیل را کاهش و تحمل پذیری خود را در برابر آن افزایش دهد؛ این موضوع امروز تاب آوری نامیده می شود. هدف این پژوهش سنجش میزان تاب آوری سکونتگاه های روستایی در برابر مخاطرات محیطی همچون سیل است. تحقیق حاضر به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ روش انجام کار، توصیفی- تحلیلی است. جامعه آماری تحقیق، همه سرپرستان خانوارهای روستایی شهرستان زرین دشت (7927 نفر) هستند که از میان آنها حجم نمونه از طریق فرمول کوکران 310 نفر محاسبه شد. روش توزیع پرسشنامه ها سهمیه ای و تصادفی ساده بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تی تک نمونه ای و تحلیل رگرسیون استفاده شد. نتایج آزمون تی نشان می دهد که شاخص سرمایه اجتماعی با 3/688 بیشترین میانگین و شاخص اقتصادی با 2/501 کمترین میانگین را در بین شاخص ها دارند. همچنین نتایج رگرسیون خطی نشان داد که بیشترین اثرگذاری در بین شاخص های تاب آوری مربوط به شاخص سرمایه اجتماعی (با ضریب بتای 0/562) و کمترین تاثیرگذاری مربوط به شاخص اقتصادی (با ضریب بتای 0/093) است. یافته ها نشان داد که در سال 1395، شدت خسارت واردشده 162 میلیارد بود که بیشترین خسارت به بخش راه و در مرتبه بعدی به واحدهای مسکونی وارد شد.

    کلیدواژگان: تاب آوری، سکونتگاه های روستایی، سیل، شهرستان زرین دشت، مخاطرات محیطی
  • علیرضا سلیمانی* صفحات 123-142

    چرخه حیات نیروگاه های حرارتی با تولید گازهای گلخانه ای همراه است، بنابراین چنانچه مواد آلوده کننده نیروگاه و حد اثرگذاری هر یک از این مواد در آلوده کردن هوا شناسایی نشود، سلامت جسمی و روانی شهروندان با خطرهای جدی مواجه خواهد شد. بر همین اساس، این پژوهش با هدف اندازه گیری مواد آلاینده نیروگاه حرارتی تبریز و تاثیرات آن در آلوده کردن هوای کلانشهر تبریز و نیز آثار آن در ایجاد فشار روحی- روانی بر شهروندان انجام گرفت. برای اندازه گیری مواد آلاینده نیروگاه از روش GWP100 و برای اندازه گیری فشارهای روحی و روانی شهروندان از پرسشنامه های سنجش DASS21 و مارکهام استفاده شد. نتایج نشان داد که بیشترین مواد آلاینده خروجی از نیروگاه تبریز CO2 و NOx است. حجم این مواد در فصول سرد بیشتر از فصول گرم است. همچنین یافته ها در بخش تاثیرات آلودگی هوا بر فشارهای روحی و روانی شهروندان نشان داد که آلودگی هوای ناشی از فعالیت نیروگاه به شدت فشار روحی و روانی شهروندان را افزایش داده است؛ به نحوی که احساس تغییر در الگوهای رفتاری روزمره، احساس یاس و ناامیدی در زندگی، استرس و فشار روانی به ترتیب با 0/567، 0/511 و 0/503 دارای بیشترین همبستگی بوده اند که در فصل زمستان دیده شد. نتایج آزمون رگرسیون نیز نشان داد که 29/32درصد تغییرات واریانس فشار روانی ناشی از آلودگی هوای چرخه حیات نیروگاه تبریز است. به علاوه یافته های پژوهش نشان داد که در مناطق نزدیک نیروگاه حرارتی تبریز، شدت آلودگی و فشار روانی بیشتر از مناطق دورتر است. به دلیل جهت ورزش بادها که به طور مستقیم گازهای گلخانه نیروگاه را به سمت شهر تبریز انتقال می دهد، بهتر است طی یک برنامه میان مدت، محل نیروگاه تغییر یابد یا سوخت نیروگاه جایگزین شود.

    کلیدواژگان: آلودگی هوا، تبریز، چرخه حیات (LCA)، فشار روحی- روانی، گازهای گلخانه ای
  • محمد عبدالشاه*، سید امیرمحمد خطیبی، سیامک حسینی، محمدعلی بهشتی نیا صفحات 143-156

    جلوگیری از تبدیل مخاطرات طبیعی به فجایع انسانی مستلزم ارتقای توان مدیریتی و برنامه ریزی های مدیریت مخاطره است. بنابراین در روند خدمت رسانی در چنین حوادثی، ثانیه ها و دقایق اهمیت بسزایی در نجات انسان دارند. به همین منظور، برنامه ریزی برای استفاده بهینه از زمان در دسترس سیستم امدادرسانی در این موارد، به افزایش توان عملیاتی سیستم پشتیبان، امدادرسانی در کمترین زمان ممکن و نیز تخصیص صحیح منابع به افراد نیازمند منجر خواهد شد. در این زمینه، پژوهش حاضر سعی دارد با ارایه مدلی به منظور تقسیم وظایف امدادرسانی مناطق مختلف یک شهر، بین بیمارستان ها و مراکز امدادرسانی، و با درنظرگیری ناوگان های امدادی تخصیص یافته به آنها برای امدادرسانی، و نیز به کارگیری فواصل واقعی مناطق مختلف شهر قزوین از این مراکز، به بهینه سازی زمان لازم برای انتقال مجروحان در شرایط مخاطره به بیمارستان ها، در یک زنجیره تامین سه مرحله ای بپردازد و برای تحقق اهداف مورد نظر، ظرفیت ناوگان امدادرسانی را نیز در مسئله لحاظ کند. ازآنجا که یافتن جواب بهینه در زمان معقول، برای مسئله با استفاده از روش های دقیق ناممکن است، در این مقاله برای حل، از یک الگوریتم ژنتیک پویا دارای کروموزوم هایی با ساختار متغیر استفاده می شود. همچنین به منظور بررسی صحت نتایج به دست آمده از این مدل، نتایج با جواب های روش جست وجوی تصادفی مقایسه شد. نتایج، نشان از برتری مدل ارایه شده دارد و بیانگر کاهش میانگین جواب ها در مواردی نظیر افزایش تعداد وسایل امدادی و ظرفیت آنها و کاهش زمان امدادرسانی اولیه و نیز افزایش میانگین جواب ها با افزایش تعداد مجروحان است.

    کلیدواژگان: الگوریتم ژنتیک پویا، زنجیره تامین، زمان بندی بهینه، ظرفیت ناوگان، مدیریت مخاطرات
  • سید اسکندر صیدایی*، نسیم حسین زاده سورشجانی صفحات 157-174

    آلایندگی پسماندها منشا بسیاری از مشکلات زیست محیطی است. این آلاینده ها سبب آلودگی منابع آب، خاک و هوا و تخریب منظرهای طبیعی و گسترش بیماری می شوند. تعیین مناطق مناسب برای دفن پسماند از راهکارهای عمومی در مقابله با این بحران است. هدف این پژوهش یافتن مناطق مناسب دفع پسماند در بخش میانکوه شهرستان اردل به دلیل موقعیت خاص آن از نظر منابع آب فراوان (آب های معدنی) و اکوتوریسم است. مکان یابی دفن پسماند از طریق روش های متنوع در رسیدن به این هدف موثر است. روش های ارزیابی چندمعیاره (MCE) از روش های تحلیل فضایی است که در مکان یابی دفن پسماند کاربرد دارد. روش تحقیق در این پژوهش توصیفی، تحلیلی و کمی بود و تحقیق از طریق مطالعات، پرسش میدانی و تحلیل پایگاه داده ها و نقشه ها با استفاده از تکنیک های ارزیابی کمی انجام گرفت. برای مکان یابی دفن پسماند از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS)، و فرایند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) و برای تلفیق نقشه ها از روش ترکیب خطی وزنی  (WLC)استفاده شد. از پایگاه داده های زمینی ارتفاع، کاربری اراضی، روستاها و زمین شناسی براساس معیارهای استاندارد دفن پسماند در روش تحلیل سلسله مراتبی- زوجی استفاده شد. نتایج نشان داد که فاصله از کانون های جمعیتی، مناطق حفاظت شده زیست محیطی، کاربری اراضی و منابع آب مهم ترین شاخص ها هستند و فاصله از زیرساخت های زیربنایی، سازندهای زمین شناسی و شیب در رتبه های بعدی قرار دارند. در این منطقه، 71/8کیلومتر مربع در طبقه بسیار مناسب، 63/ 9 کیلومترمربع در طبقه مناسب، 25/96کیلومترمربع در طبقه به نسبت مناسب، 14/17کیلومتر مربع در طبقه به نسبت نامناسب و 693/35کیلومترمربع در طبقه نامناسب قرار دارند.

    کلیدواژگان: بخش میانکوه شهرستان اردل، پسماند، مکان یابی، AHP
  • فرخ پارسی زاده، پروانه پیشنمازی*، اکبر نصراللهی صفحات 175-191

    رسانه ها به عنوان بخشی اطلاع رسان و آگاهی بخش، در ارتباط با مخاطبان و افکار عمومی می توانند نقشی اثرگذار در کنترل مخاطرات و مدیریت بحران ایفا کنند. چگونگی انتشار این اطلاعات و اخبار به همان ترتیب که در تصمیم گیری ها و واکنش های مدیریتی، امدادرسانی و ایجاد آرامش و ثبات موثرند، توانایی ایجاد شایعات، ترس، خشونت و بی نظمی را نیز دارند. از این رو مدیران بحران و اصحاب رسانه در چنین شرایطی باید توان تحلیل و تطابق آدمیان با اطلاعات پیرامونی آنها را داشته باشند.این پژوهش با هدف ارزیابی میزان آگاهی مدیران رسانه ها از زلزله و تبیین نقش آنها در مدیریت بحران این مخاطره طبیعی و نیز افزایش ضریب ایمنی سازمان های رسانه ای کشور در برابر زلزله از طریق تقویت آگاهی مدیران و توانمندسازی آنها برای برنامه ریزی، تصمیم گیری و اجرای برنامه های افزایش فرهنگ ایمنی در برابر زلزله انجام گرفت. حساس سازی مدیران رسانه ها برای اتخاذ رویکردها، راهبردها و برنامه های اجرایی رسانه ای در مواجهه با زلزله از دیگر اهداف این پژوهش بود.بدین منظور جامعه آماری شامل 46 رسانه اعم از رسانه های مکتوب، دیداری و شنیداری و نیز خبرگزاری ها از طریق تمام شماری تعیین و پرسشنامه ای طراحی شد که با روش مصاحبه عمیق با مدیران رسانه ها انجام گرفت. تحلیل یافته ها با استفاده از نرم افزار SPSS مبین آن است که: رسانه ها به عنوان بخشی اطلاع رسان و آگاهی بخش، در ارتباط با مخاطبان و افکار عمومی می توانند نقشی اثرگذار در کنترل مخاطرات و مدیریت بحران ایفا کنند. چگونگی انتشار این اطلاعات و اخبار به همان ترتیب که در تصمیم گیری ها و واکنش های مدیریتی، امدادرسانی و ایجاد آرامش و ثبات موثرند، توانایی ایجاد شایعات، ترس، خشونت و بی نظمی را نیز دارند. از این رو مدیران بحران و اصحاب رسانه در چنین شرایطی باید توان تحلیل و تطابق آدمیان با اطلاعات پیرامونی آنها را داشته باشند.این پژوهش با هدف ارزیابی میزان آگاهی مدیران رسانه ها از زلزله و تبیین نقش آنها در مدیریت بحران این مخاطره طبیعی و نیز افزایش ضریب ایمنی سازمان های رسانه ای کشور در برابر زلزله از طریق تقویت آگاهی مدیران و توانمندسازی آنها برای برنامه ریزی، تصمیم گیری و اجرای برنامه های افزایش فرهنگ ایمنی در برابر زلزله انجام گرفت. حساس سازی مدیران رسانه ها برای اتخاذ رویکردها، راهبردها و برنامه های اجرایی رسانه ای در مواجهه با زلزله از دیگر اهداف این پژوهش بود.بدین منظور جامعه آماری شامل 46 رسانه اعم از رسانه های مکتوب، دیداری و شنیداری و نیز خبرگزاری ها از طریق تمام شماری تعیین و پرسشنامه ای طراحی شد که با روش مصاحبه عمیق با مدیران رسانه ها انجام گرفت. تحلیل یافته ها با استفاده از نرم افزار SPSS مبین آن است که:

    1. میزان آگاهی مدیران رسانه های بررسی شده از پدیده زلزله، مطلوب است و آنان نحوه مواجهه صحیح با زلزله را می دانند؛

    2. میزان آگاهی مدیران رسانه های بررسی شده از مدیریت بحران، قوانین و آیین نامه های مربوط به آن کم است؛

     3. با اینکه اکثر مدیران رسانه های بررسی شده وقوع یک زلزله بزرگ را تجربه کرده اند یا در پوشش خبری آن نقش داشته اند، به مدیریت و کنترل پیامدهای سوء ناشی از زلزله توسط رسانه ها باور ندارند؛

    4. ساختمان اکثر رسانه های بررسی شده در برابر زلزله، ناایمن است و مقاوم سازی نشده اند. همچنین مهم ترین چالش مدیران رسانه های بررسی شده در اقدام نکردن به مقاوم سازی ساختمان رسانه، موانع حقوقی، مالکیتی و نیز مسایل مالی است.

    5. بیشتر مدیران رسانه ها به موضوع مقاوم سازی غیرسازه ای در فرایند مدیریتی خود توجه نداشته اند.

    6. بیشتر مدیران رسانه ها، اقدامات عملی و موثری را در زمینه آمادگی کارکنان خود برای مواجهه با زلزله انجام نداده اند.

    کلیدواژگان: زلزله، سازمان رسانه ای، مخاطره طبیعی، مدیر رسانه، مدیریت بحران
  • گلزار عینالی، بختیار فیضی زاده*، محمدحسین رضایی مقدم صفحات 193-209

    فناوری سنجش از دور در مدیریت بحران به عنوان یک فناوری مهم برای جمع آوری اطلاعات در یک فاجعه در مقیاس بزرگ شناخته می شود در این زمینه، آشکارسازی میزان آسیب پذیری ساختمان های شهری پس از زلزله و برآورد سریع نسبت تخریب برای فراهم آوردن اطلاعات مورد نیاز تیم های امداد و نجات، از مهم ترین اصول مدیریت بحران محسوب می شود. در این تحقیق به بررسی کارایی روش های پردازش شیءگرا در شناسایی برآورد تاثیرات تخریبی زلزله با استفاده از عکس های هوایی رقومی پرداخته شد و کارایی این روش ها برای ارایه روش نیمه اتوماتیک به منظور استخراج سریع نسبت تخریب حادث شده در زلزله شهرستان ورزقان ارزیابی شد. برای این منظور از تصاویر رقومی تهیه شده توسط سازمان نقشه برداری پس از وقوع زلزله استفاده شد. پس از آماده سازی عکس های هوایی رقومی، به سگمنت سازی پرداخته شده و تصاویر با روش Multiresoletion سگمنت سازی شد. در ادامه با شناسایی روش های مناسب شیءپایه، 11 الگوریتم از روش های طیفی، هندسی، ژیومتری و محیطی استفاده شده و مناطق تخریب شده شناسایی شد. در مرحله بعد، نتایج الگوریتم ها مقایسه و صحت سنجی شد. نتایج تحقیق نشان می دهد که در مقیاس بافر 5 متر، تمامی الگوریتم های استفاده شده صحت بیش از 90 درصد دارند و می توانند مناطق تخریب شده را شناسایی کنند. این در حالی است که در مقیاس بافر 10 متر الگوریتم های ضریب روشنایی و فشردگی با 03/93، اشکال منظم هندسی و ضریب گردشدگی با 07/96 درصد و ضریب بیضوی با 15/92 درصد بیشترین کارایی را دارند. نتایج این تحقیق در زمینه به کارگیری انواع الگوریتم های طیفی، مکانی و ژیومتری برای ارایه روشی نیمه اتوماتیک در شناسایی مناطق تخریب شده پس از وقوع زلزله و شناسایی کارامدترین آنها اهمیت زیادی دارد و می تواند راهگشای تحقیقات آتی در این زمینه باشد.

    کلیدواژگان: برآورد اثرهای تخریبی زلزله، پردازش شیءپایه تصاویر ماهواره ای، شهر ورزقان
|
  • Pages 97-101
  • Mohsen Shayan *, Abozar Paydar, Sajad Bazvand Pages 103-121

    Flood is one of the most devastating natural disasters ever known in the world. Modern man is not yet fully able to harness this natural phenomenon. This is why people are looking for a solution to better reduce flood risks of flooding to reduce the amount of tolerance in face of the increase that today named as the resiliency. The aim of this study was to assess the resiliency of rural settlements against environmental hazards such as floods. The present study is analytic, in terms of purpose and methods of work. The study population included all heads of rural households in the city (7927 individuals), which 310 completed questionnaires are randomly completed among them. To analyze quantitative data of this study, single-sample t-test and regression analysis is used. T-test results show that social capital index with an average of 3.688 and economic indicators with an average of 2.501 have the lowest average among the indicators. The linear regression results show that the largest share and influence value among the indicators is the resiliency with 0.562 beta coefficient on social capital index, and the least amount of impact is a factor of economic indicators that is 0.093 beta coefficient.

    Keywords: Environmental hazards, floods, The resiliency, rural settlements, Zarrin Dasht county
  • Ali Reza Soleimani * Pages 123-142

    The life cycle of thermal power plants is along with greenhouse gas emissions. Therefore, if the pollutants of the power plant and the role of each of these substances are not identified in the contamination of the air, it can seriously expose the physical and mental health of citizens to risks. Accordingly, the purpose of this study is to measure the contaminated materials of Tabriz thermal power plant and their effects on the air pollution of Tabriz metropolitan area as well as its effects over the psychological pressure of citizens. To measure the pollutants of the power plant the GWP100 method is used, and DASS21 and Marquam's Questionnaire are used to measure the spiritual and psychological pressures of citizens. The results showed that the most pollutant emissions from the Tabriz power plant are CO2 and NOx. The volume of these materials in cold seasons is more than warm seasons. Also, the findings of the effects of air pollution on spiritual and psychological pressures of citizens showed that the air pollution caused by the activity of the power plant greatly increases the spiritual and psychological pressure of the citizens. The feeling of change in everyday behavioral patterns, feelings of despair and despair in life, stress and psychological stress have been the highest correlation of 0.556, 0.511 and 0.503, respectively, which were in winter. The results of regression test showed that 29.32% of variance changes were due to air pollution caused by the life cycle of Tabriz power plant. In addition, the findings of this study showed that in the areas close to Tabriz thermal power plant, the amount of pollution and the amount of stress is higher than the distant regions. Due to the direction of winds that transfer the plant's greenhouse gases to the city of Tabriz, it is better to replace the power plant site within a short-term plan and replace the fuel of the power plant.

    Keywords: Life Cycle (LCA), Greenhouse Gas, Air pollution, Psychological Stress, Tabriz Metropolis
  • Mohammad Abdolshah *, Seyed Amir Mohammad Khatibi, Siamak Hosseini, Mohammad Ali Beheshtinia Pages 143-156

    Avoidance of turning natural disasters to natural tragedies requires upraising in capacitance of management and planning in Hazard management. Into this purpose, seconds and minutes should be considered as an essential limitation to save lives in such natural catastrophes in the process of serving. To this end, planning for the optimal use of available time of relief system in these cases, will lead to increased backup capabilities, assistance in the shortest possible time, and the appropriate allocation of resources to the required people. In this regard, the present study tries to provide a model for distributing relief tasks in different regions of a city, between hospitals and relief centers, and considering the relief funds assigned to them for relief, and use of real distances in different parts of the city of Qazvin. These centers, will focus on optimizing the time needed to transfer injured people in crisis situations to hospitals, in a three-stage supply chain, and, in order to achieve these goals, consider the capacity of the fleet in the problem. Degree of complexity of the problem is NP-hard.Therefore, finding an optimal solution in a reasonable time is impossible by using accurate methods. In This paper, a dynamic genetic algorithm has been employed in which contains chromosomes with variable structure in order to solve the problem. In addition, for evaluation of results accuracy from this algorithm, it compare with result from random search method. Results show genetic algorithm is more reliable and demonstrate the improvement of average results with increase of relay vehicle and capacity of them; also the deterioration of average results with growth of injured people.

    Keywords: Crisis Management, Optimum Scheduling, Supply Chain, Dynamic Genetic Algorithm, Capacity of Fleet
  • Seyed Askandar Seidai *, Nasim Hossinzadeh Pages 157-174

    The waste pollution is the source of many environmental problems. These pollutions affect water, air, and soil resources. In additional, they destroy landscapes, and cause outbreak of disease. Therefore, placement of solid waste landfill is a policy for resolving such problems. In this research, we are going to find appropriate places for landfill in the Ardal region. This region is important due to its potentials for water resources and natural landscape. Assessment of capability and suitability is a necessary act to facilitate the pursuit of this goal. Multi-criteria evaluation (MCE) method is one of the spatial analytical methods that can assist in evaluating land. The research method in this research is descriptive-analytical and quantitative. Through surveys, field surveys and database analysis and mapping have been performed using quantitative evaluation techniques. In this paper, Geographical Information system (GIS) is used for evaluation of natural potential of Land and to produce output maps. Analytical Hierarchy Process (AHP) method is used for weighting the criteria, and Weighted Linear Combination (WLC) method is performed for combining of maps. The geo data base, and maps, which were used in this study contain DEM, river, spring, wells, soil, land use, forest, energy transfer (gas, electric power line), population settlement, and geology. In addition, we used AHP and geo-statically methods. The results show that the distance from population settlements, forest, land use and water resources are important for selecting the places of solid waste disposal in Ardal region. Also, five regions were classified for landfill. These classes are very suitable (8.71 km2), suitable (9.63 km2), relatively good (25.96 km2), and unsuitable (693.35km2). Therefore, rural management must consider these conditions for solid waste landfill in Ardal region.

    Keywords: Solid Waste, Location, AHP, Ardal region
  • Farrokh Parsizadeh, Parvaneh Pishnamazi *, Akbar Nasrollahi Pages 175-191

    Media have an important and decisive role when an earthquake disaster happens due to the nature of news distribution. Because of this, they have influences on risk management and national security to identify people’s need, in attraction of communities' donations and cooperation in order to provide rapid and accurate information, prevent rumors, social problems and disorganizations. In fact, messages of media, in addition to their informative role on audiences, play a decisive role on quality of risk management process, reduce disaster effects and prevent other potential and secondary disasters caused by earthquakes. On the other hand, media plays an active and effective role in risk management process. First, it depends on the reliability of media organization and knowledge of their managers during an earthquake disaster. So, it is required to pay more attention to awareness, prioritization, and operational capabilities of media managers which have an undeniable impact on the optimal role of media.

    Materials and methods

    In this study we focus on evaluating knowledge level of media managers of earthquakes phenomena and its consequences. It is based on social communication theories, mass media and principles of management science, as well as risk management, organization, new structure and decree in the country by drawing probable threats, and explaining the role of media managers and media messages.

    Keywords: Media Organization, Media Manager, earthquake, Natural hazards, Risk Management
  • Golzar Einali, Bakhtiar Feizizadeh *, Mohamad Hossein Rezaei Moghdam Pages 193-209
    Introduction

    Iran is known as one of the most susceptible countries in earthquakes hazard. Therefore, estimating of the damaged area, in context of earthquake hazard, provides valuable information for risk management. In this regard, the collapsed buildings and the degree of damage in the affected areas, and the type of damage caused by each building leads to assess the caused damage immediately. Technically speaking, this is part of the essential information for successful relief and rescue after an earthquake and reconstruction in disaster areas. In recent years, remote sensing technology has been used as a means of collecting information in crisis management in a large-scale disaster. Therefore, the remote sensing based damage assessment is an efficient technology for obtaining information from damaged buildings at short intervals, at a low cost, and with a vast field of view in urban areas. It has been widely using for assessing earthquake damage and monitoring the damaged buildings. The main objective of this research is to apply object based image analysis (OBIA) for damage detection and mapping in Varzaghan City.

    Methods

    On August 21, 2012, two earthquakes with a low distance of 6.4 and 6.3 magnitudes occurred, in 60 kilometers northeast of Tabriz. That earthquake caused the loss of 327 inhabitants, severe destruction of more than 20 villages and many buildings in both cities of Ahar and Varzaghan. The present study presents a basic object pattern for identifying the damaging effects of the earthquake that has been exploited using digital aerial photography and OBIA techniques. In this research, various satellite image object-based processing techniques have been tested and used to introduce to the most important spatial, geometric and spectral indices in the identification of damaged areas. At first, segmentation in two scales of 60 and 100 is performed using multi-resolution segmentation technique. We also used equal weight for all bands. The coefficient of compression was 0.5, and the coefficient was about 1/0. In doing so, 11 algorithms were applied for destructive detection.

    Results

    The results of the algorithms were compared and verified. We compared the capability of 11 algorithms. The results with 5 meters buffer scale indicated that all algorithms covers the correctness of over 90%. In the scale buffer of 10 meters, the results indicate the accuracy of 93.93 percent. According to results, the geometric and rounded shapes with 96.07% and elliptic with 92.12% represent the highest efficiency. Depending on the destructive areas extracted, shown on separate maps for each indicator, buildings destroyed in the old city's texture on the edge of the river, the core of the town of Varzagan has been concentrated. Basically, it has residential, livestock and storage facilities for keeping livestock forage. New or almost new materials with industrial, residential and other uses are not damaged. Results of this research are important for risk management, and can be used for rapid monitoring of damaged area and zones after earthquake hazards.

    Keywords: Object Based Image Analysis, Damage Assessment, Earthquake hazard, Varzagan City