فهرست مطالب

مجله بیمه سلامت ایران
سال دوم شماره 2 (پیاپی 5، تابستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/06/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • پیمان رضایی، افسون اسدزاده* صفحات 55-62
    مقدمه

    استفاده از سیستم های مناسب برای پرداخت در نظام سلامت، از اولویت های همه کشورها به شمار می آید. در این مطالعه رویکردهای دو سیستم گروه های تشخیصی مرتبط و طبقه بندی پرداخت سرپایی به منظور ارایه چارچوبی برای محاسبه هزینه مراقبت های سرپایی و بستری در بیمارستان های ایران، بررسی شدند.

    روش بررسی

    این مطالعه به شیوه مروری انجام شده است. پایگاه داده های PubMed، Cochrane library،Science direct ، SID، Google Scholar و سایر سایت های مرتبط جستجو گردیدند. در این مطالعه مقالات به زبان فارسی و انگلیسی بررسی شدند و در انتخاب نوع مطالعه و بازه زمانی محدودیتی اعمال نشد.

    نتایج

    تعداد 108 مقاله و مستند مطالعه شدند. هفت سیستم گروه های تشخیصی مرتبط عمدتا برای خدمات بستری ایجاد شده اند که عناصر مختلفی برای تعیین پرداخت دارند و به منظور برطرف کردن محدودیت های گروه های تشخیصی مرتبط اصلی به وجود آمده اند. کشورهای مختلف، غالبا از ورودی های بومی شده نظیر کدهای بالینی طبقه بندی بین المللی بیماری ها استفاده کرده اند. رویکرد سیستم گروه های تشخیصی مرتبط تبدیل کدهای بالینی به مالی برای تعیین هزینه ها می باشد که درنهایت پرداخت برای هر بیماری و وضعیت برمبنای فاکتورهای تعدیلی، سقف هزینه و وزن هزینه ها برآورد می شود. در سیستم طبقه بندی سرپایی، کدهای بالینی در کتاب اصطلاحنامه اقدامات رایج پزشکی و کتاب طبقه بندی بین المللی بیماری ها بر مبنای ویزیت و اقدام انجام شده برای بیمار، اختصاص داده می شوند. رویکرد این سیستم ها در پرداخت، تبدیل کدهای بالینی به مالی و محاسبه هزینه های نهایی بر اساس فاکتورهای تعدیلی، وزن هزینه ها و سقف مصرف منابع مشابه، برای هر بیماری یا وضعیت می باشد.

    نتیجه گیری

    در نظام سلامت ایران، استفاده از سیستم های آینده نگر تعریف شده نظیر سیستم گروه های تشخیصی مرتبط و طبقه بندی پرداخت سرپایی بومی که بتواند هزینه های تعلق گرفته در بخش بستری و سرپایی بیمارستان ها را پوشش دهد، برای برقراری اصلاحات در پرداخت ها ضروری می باشد

    کلیدواژگان: نظام پرداخت سلامت، گروه های تشخیصی مرتبط، DRG، طبقه بندی پرداخت سرپایی، APC
  • احمدرضا ریاضیات، کیوان رحمانی، علیرضا فرشید، رضا رضایتمند* صفحات 63-69
    مقدمه

    همزمان که دارو نقش تعیین کننده ای در تامین سلامت جامعه دارد، میزان مصرف و هزینه آن بار زیادی بر دوش جامعه می گذارد. با توجه به نقش سازمان های بیمه گر در تامین مالی نظام سلامت ایران و اینکه توصیفی از خدمات پرهزینه سازمان بیمه سلامت در سطح کشور وجود نداشت، مطالعه حاضر با دو هدف شناسایی پرهزینه ترین اقلام دارویی سازمان بیمه سلامت و ارایه راهکارهایی برای کاهش مصرف اقلام شناسایی شده انجام شد.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی مقطعی بود که در سال 1396 بر اساس اطلاعات سال 1394 انجام شد. اطلاعات از نرم افزار جامع اسناد پزشکی ادارات کل بیمه سلامت استان ها دریافت شد. جهت بالا بردن صحت و دقت در انتخاب پرهزینه ترین داروها، موارد مشابه تکراری و موارد جمع نشده شناسایی و اصلاح گردید. در این مرحله تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار Excel 2013 انجام شد. برای دستیابی به هدف دوم در قالب یک مطالعه پیمایشی پرسشنامه ای با سوالات باز طراحی گردید که توسط روسای ادارت اسناد پزشکی استان ها و کارشناسان مسیول مربوطه تکمیل گردید. مداخلات پیشنهادی بررسی و پس از حذف موارد تکراری، به صورت مداخلات اختصاصی هر خدمت و مداخلات غیر اختصاصی دسته بندی گردیدند.

    یافته ها

     هزینه های 20 قلم داروی پرهزینه شناسایی شده مجموعا 35 درصد کل هزینه های دارویی را در سال 94 تشکیل داده اند. از جمله مهمترین مداخلات غیر اختصاصی شناسایی شده، پرونده ای شدن تجویز دارو (نظارت بیشتر بر مصرف داروها)، آموزش صحیح تجویز منطقی دارو، وجود پزشک معتمد جهت بررسی پرونده بیماران و تایید دارو، فرانشیز پلکانی، بررسی هزینه اثربخشی داروها و فرهنگ سازی در تجویز و مصرف دارو (افزایش میزان اطلاعات عمومی بود.

    نتیجه گیری

    با علم به خدمات پرهزینه، به منظور تعادل در هزینه های سازمان بیمه سلامت لازم است سیاست های مختلفی توسط سازمان بیمه سلامت در راستای کنترل هزینه ها در دستور کار قرار گیرد.

    کلیدواژگان: خدمات پرهزینه، کنترل هزینه، نظام سلامت، سازمان بیمه سلامت
  • مسعود فردوسی، محمدامین دانشور* صفحات 70-75
    مقدمه

    تلاش برای محدود کردن هزینه های بیمارستانی یکی از بزرگ ترین چالش های امروز نظام سلامت ایران است. در این مطالعه تلاش شد از منظر نظام سلامت، عوامل کلیدی تاثیرگذار بر هزینه های بیمارستانی و رویکردهای کنترل هزینه های بیمارستانی شناسایی و راهکارهای کنترل هزینه متناسب اولویت بندی شوند.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر، در سه مرحله انجام شد. در مرحله اول با مطالعات کتابخانه ای و بسط فرمول هزینه کل برای یک بیمارستان از منظر نظام سلامت، عوامل کلیدی موثر بر هزینه های بیمارستان‏ شناسایی شد. در مرحله دوم، رویکردهای کنترل هزینه، بسته های مداخله ‏ای و معیارهای اولویت بندی آنها در یک پانل تخصصی با حضور 4 تن از استادان دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی شناسایی شدند. در مرحله سوم ماتریس امتیازدهی راهکارهای کنترل هزینه توسط 21 نفر از مدیران ارشد بیمارستان‏ها تکمیل و اولویت بندی شدند.

    یافته ها

     با بسط فرمول تابع هزینه کل، در بخش قیمت (P) سه عامل فناوری، بهره وری، تورم و در بخش تعداد (Q)، سه عامل جمعیت تحت پوشش، میزان بهره مندی و بیش بهری و اتلاف به عنوان عوامل کلیدی شناسایی شدند. برای این شش عامل، 17 مولفه شناسایی شد که از این بین، 9 مولفه قابل مداخله تشخیص داده شدند. سپس بر اساس نظر اعضای پانل تخصصی برای این مولفه ها، 10 بسته مداخله ای تعریف شد. این بسته ها با پنج معیار «اثربخشی، تناسب، امکان پذیری، زمان بازدهی و بی درد بودن» اولویت بندی شدند. در نهایت 5 رویکرد «جلوگیری از مصرف غیر مقتضی خدمات»، «تولید خدمات بیمارستانی ارزان قیمت»، «کنترل هزینه های تخت های بستری»، «کنترل هزینه های دارو» و «کنترل هزینه های تجهیزات پزشکی سرمایه ای» به ترتیب به عنوان مهم‏ترین راهکارهای کنترل هزینه انتخاب شدند.

    نتیجه گیری

    با توجه به مشکلات عدیده نظام سلامت کشور در تامین منابع مالی، توجه به رویکردهای کنترل هزینه از منظر نظام سلامت اهمیتی فوق العاده دارد. این مطالعه نشان داد می توان با شناسایی عوامل کلیدی ایجاد هزینه و رویکردهای کنترل هزینه، راهکارهای کنترل هزینه ویژه ای را تدوین کرد که ضمن بی درد بودن نسبی، با سیاست های بالادستی نیز هماهنگ باشند.

    کلیدواژگان: رویکرد کنترل هزینه، بهره وری، تورم، جمعیت، بهره مندی، بیش بهری
  • علی ایوبیان، امیراشکان نصیری پور*، سیدجمال الدین طبیبی، محمدکریم بهادری صفحات 76-80
    مقدمه

    تصمیم گیری مبتنی بر شواهد به عنوان یکی از اجزای مهم نظام سلامت نقش مهمی ایفا می نماید. تصمیم گیری بر اساس نتایج قابل پیگیری و اطلاعات واقعی صورت می گیرد و طبیعتا دستیابی به خروجی مورد نظر سهل تر خواهد شد. لذا این پژوهش با هدف شناسایی و اولویت بندی تصمیم گیری مبتنی بر شواهد در سیاستگذاری سلامت صورت پذیرفت.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر از نوع مقطعی و توصیفی تحلیلی می باشد که در سال 1398 صورت پذیرفت. جامعه پژوهش شامل خبرگان در سیستم نظام سلامت ایران بودند که 20 نفر با استفاده از نمونه گیری هدفمند به عنوان نمونه های این پژوهش انتخاب شدند.  ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه مقایسات زوجی بود. داده ها با استفاده از نرم افزار Expert Choice ویرایش 11 تحلیل شدند.

    یافته ها

    بر اساس یافته های این مطالعه عوامل خارجی، فاکتور "داده ها و مدل های مبتنی بر شواهد" با وزن 0/649 بیشترین وزن را دارا هستند. همچنین در عوامل داخلی، فاکتور "فناوری اطلاعات و IT" با وزن 0/415 بیشترین وزن را دارا هستند. در کل "داده ها و مدل های مبتنی بر شواهد" و "فناوری اطلاعات و IT" بیشترین وزن و "ارتباطات" و "اعتماد" به ترتیب 0/015 و 0/013 کمترین وزن را در بین تمای فاکتورهای بدست آمده از روش های تصمیم گیری مبتنی بر شواهد در حوزه مدیریت سلامت را دارا هستند.

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که در مجموع 10 سازه در تصمیم گیری مبتنی بر شواهد در نظام سلامت ایران تاثیرگذار است. لذا مدیران و سیاستگذاران می توانند بهترین شواهد را شناسایی و بهترین تصمیمات را در یک فرآیند تصمیم گیری مبتنی بر شواهد اتخاذ نمایند.

    کلیدواژگان: تصمیم گیری مبتنی بر شواهد، سیاستگذاری سلامت، ایران
  • جعفر یحیوی دیزج، جلال سعیدپور، فاروق نعمانی*، کامران ایراندوست صفحات 81-87
    مقدمه

    نابرابری ها در نظام سلامت، که به عنوان تفاوت های افراد در بهره مندی از سلامت و تسهیلات آن تعریف می شود؛ از جمله عوامل تعیین کننده سلامت، در بین افراد و گروه ها به شمار می روند. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی وضعیت نابرابری در پرداختی بیمه های درمان در ایران طی سال های اخیر (دوره مطالعاتی 1390- 1396)، طراحی و انجام گردید.

    روش بررسی

    مطالعه توصیفی-تحلیلی حاضر به صورت مقطعی در سال 1397 و با استفاده از داده های پیمایش ملی هزینه-درآمد خانوار که به صورت سالیانه توسط مرکز آمار ایران انجام می شود، طراحی و اجرا شد. در مطالعه حاضر، نابرابری در پرداختی بیمه های درمانی ایران طی سال های 1390 تا 1396 سنجیده شد. بدین منظور، متوسط هزینه های پرداخته شده خانوارها برای بیمه های درمانی و متوسط هزینه های خانوار به تفکیک دهک درآمدی محاسبه و به کمک منحنی های لورنز، ضریب جینی این هزینه ها استخراج گردید. در ادامه به منظور ارزیابی عدالت در پرداخت های بیمه ای، شاخص کاکوانی نیز محاسبه گردید.

    یافته ها

    متوسط شاخص جینی برای پرداختی بیمه های درمانی در بین خانوار شهری و روستایی در کل دوره مطالعه به ترتیب 0/34 و 0/47 بود. میزان شاخص کاکوانی در تمام دوره مطالعه برای مناطق روستایی، همواره مثبت (عادلانه) بوده، در حالی که مناطق شهری در سال های 1391-1393 منفی (ناعادلانه) بود. علاوه براین روند تغییرات متوسط شاخص کاکوانی در کل کشور از سال های 1390 تا 1392 کاهشی بوده که نشان دهنده روند ناعادلانه پرداخت های بیمه ای در سال های مذکور می باشد. اما در سال های 1393-1395 روند این تغییرات افزایشی بود.

    نتیجه گیری

     یافته های مطالعه حاضر نشان داد که وضعیت عدالت در میزان پرداختی های بیمه درمانی خانوارهای ایران به خصوص در مناطق شهری مطلوب نبوده؛ و لازم است جهت دستیابی به عدالت در پرداخت های بیمه درمانی خانوار، برنامه ریزان و سیاستگذاران، ضمن بازنگری در توزیع منابع در بخش بیمه ای کشور، از طریق باز توزیع منابع در مناطق شهری، در کنار ارتقای کیفی خدمات درمانی با پوشش بیمه ای مناسب، حفاظت مالی بیشتری را از خانوارهای ایرانی داشته باشند.

    کلیدواژگان: تامین مالی سلامت، بیمه درمانی، پرداخت بیمه درمانی، نابرابری، شاخص کاکوانی
  • فریدون جریری*، محمودرضا سیدآبادی، کورش فرزین، بیتا توکل صفحات 88-94
    مقدمه

    تا چند دهه قبل بیماری های واگیر به عنوان بزرگترین معضل بهداشتی کشورهای جهان به شمار می رفتند، در حالی که هم اکنون بیماری های غیر واگیر به عنوان مشکلات عمده بهداشتی مطرح هستند. بیماری عروق کرونر، یکی از مشکلات عمده در سراسر جهان به شمار می رود. این مطالعه به منظور مقایسه مبلغ در تعهد بیمه پایه عمل آنژیوپلاستی در سه بیمارستان با سیستم پرداخت گذشته نگر انجام شده است.

    روش بررسی

    مطالعه از نوع توصیفی-تحلیلی است که به صورت مقطعی به مطالعه بر روی 532 پرونده بیماران بستری عمل آنژیوپلاستی بیمه شدگان سازمان بیمه سلامت ایران در بیمارستان های الف، ب، پ در فروردین ماه 1397 پرداخته است. همچنین به منظور بررسی دقیق تر مبلغ در تعهد بیمه پایه به سرفصل های اقامت، جراحی، دارو و لوازم، اقدامات تشخیصی (پاراکلینیک و آنژیوگرافی) و سایر هزینه ها تفکیک گردیدند. به منظور تحلیل داده ها از SPSS ویرایش 22 استفاده شد، در نهایت پس از انجام آزمون نرمالیتی بر روی داده ها به تفکیک بیمارستان و نرمال نبودن توزیع آنها، برای مقایسه مراکز از آزمون کروسکال والیس استفاده شد.

    یافته ها

     میانگین مبلغ در تعهد بیمه پایه برای سه مرکز الف، ب و پ به ترتیب، 9.9، 8.7 و 10.6 میلیون تومان به دست آمد. همچنین بیشترین سهم در سرفصل ها مربوط به هزینه های دارو و لوازم بوده که در بیمارستان الف، ب و پ به ترتیب 54%، 52% و 58% بود. مراکز عمدتا در سرفصل های اقامت، دارو و لوازم، اقدامات تشخیصی و سایر موارد متفاوت عمل کرده بودند. نهایتا پس از مقایسه مبلغ در تعهد بیمه پایه مراکز از طریق آزمون آماری، مشخص شد که بین متوسط مبلغ در تعهد بیمه پایه مرکز ب با مراکز الف و پ اختلاف معنی داری وجود داشت.

    نتیجه گیری

     از آنجایی که روش های پرداخت در نظام سلامت از عوامل تاثیرگذار در رفتار ارایه کنندگان و کیفت خدمات است، و همچنین به دلیل تفاوت مراکز در درمان بیماران، به کارگیری نظام های بازپرداخت آینده نگر (پرداخت گلوبال اعمال جراحی شایع که از سیستم گروه های مرتبط تشخیصی الگوبرداری شده است) ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: سیستم باز پرداخت گذشته نگر، سیستم باز پرداخت آینده نگر، گروه های مرتبط تشخیصی، آنژیوپلاستی
  • مراد نصری*، یونس سهیلی زاد صفحات 95-99
    مقدمه

    بر اساس قانون هزینه های مرتبط با سوانح و حوادث رانندگی تا دو ماه بعد از ترخیص بر عهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است. اما چون ساز و کار مشخصی برای شناسایی هزینه های سرپایی این بیماران وجود ندارد این هزینه ها به سازمان بیمه سلامت تحمیل می شود. هدف از انجام مطالعه این است تعیین کند که بارمراجعه و هزینه های سرپایی بیمه شدگان سازمان بیمه سلامت ناشی از سوانح و حوادت رانندگی در دوره مراجعات ضروری در استان ایلام چگونه است.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر به صورت گذشته نگر و توصیفی انجام شد. جامعه آماری شامل کلیه بیمه شدگان سازمان بیمه سلامت ایران در سه ماهه اول سال 1397 در اثر حوادث و سوانح ناشی از رانندگی مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی(ره) شهر ایلام مراجعه بودند. بارمراجعه و هزینه تعداد 454 نفر بیمه شده تحت پوشش بیمه سلامت به صورت سرشماری بررسی و در چک لیست ثبت، کد گذاری و وارد رایانه گردیدند. با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش 21 مورد تحلیل قرار گرفتند و با استفاده از شاخص های گرایش مرکزی جداول و نمودارها طراحی و استخراج شدند و توصیف داده ها انجام گرفت.

    یافته ها

    در دوره مراجعات ضروری بیمه شدگان بیمه سلامت که در سه ماه اول سال 1397 دچار مصدومیت بر اثر سوانح و حوادث رانندگی شده اند جمعا 888 بار مراجعه و مجموعا مبلغ 264/319/797 ریال هزینه داشته اند. هر کدام از نمونه های مطالعه در زمان مطالعه، 1/96 بار مراجعه سرپایی داشته و مبلغ 582/202 ریال برای سازمان بیمه سلامت هزینه تولید کرده اند.

    نتیجه گیری

     نتایج مطالعه در سال نشان می دهد که به طور میانگین 3216 بار و مبلغ 1/057/278/832 ریال هزینه به سازمان بیمه سلامت تحمیل می گردد پیشنهاد می شود سازمان بیمه سلامت ترتیبی اتخاذ نماید که این میزان هزینه توسط وزارت بهداشت و از محل منابع حاصل از 10 درصد حق بیمه شخص ثالث موضوع بند ب ماده 37 قانون برنامه پنجم پوشش داده شود.

    کلیدواژگان: ایلام، بیمه شدگان، بیمه سلامت، حوادث رانندگی
  • مریم سیدنژاد، محمد مرادی جو* صفحات 100-101
|
  • Peyman Rezaei, Afsoon Asadzadeh* Pages 55-62
    Introduction

    The use of appropriate health payment system is one of the priorities for all countries. The aim of this study was to survey the features of diagnosis related groups (DRGs) and ambulatory payment classifications (APCs) in order to provide a framework for calculating inpatient and outpatient care costs in Iranian hospitals.

    Methods

    This review article conducted by searching bibliographic databases including PubMed،Science direct, SID and Cochrane library. Google scholar and other relevant websites were also searched. Studies restricted to English and Persian language. There was no study design and date limitation.

    Results

    Of all retrieved studies, 108 studies were selected. Seven DRGs systems have been developed primarily for inpatient services that had various elements for determining payment and were made to address particular limitations in the original DRGs. Different countries often have used their native inputs such as ICD clinical codes. DRGs approaches are converted the clinical code to the financial for determining costs. Finally, Payments for each condition or diseases are estimated based on Adjustment factors, Expenditure ceiling, and Cost weights set. In the APC system would be assigned specific current procedure terminology and ICD clinical codes for each patient who visited the physician and had procedures perform. The APCs approaches are converted the clinical code to the financial for determining costs. Finally, Payments for each condition or diseases are estimated based on Adjustment factors, Expenditure ceiling, and Cost weights set.

    Conclusions

    Using well-defined prospective payment systems such as native DRG and APC which cover inpatient and outpatient service costs are considered as an effective step in reforming Payments in Iran health care system.

    Keywords: Health Insurance Reimbursement, Diagnosis Related Groups, DRG, Ambulatory payment classification, APC
  • Ahmadreza Riaziat, Keyvan Rahmani, Alireza Farshid, Reza Rezayatmand* Pages 63-69
    Introduction

    As the pharmaceuticals play a decisive role in promoting health of the community, its consumption and cost puts the burden on society. Regarding the role of insurance organizations in health system financing and the lack of a description of the costly services of the health insurance organization in Iran, the present study aims to identify the most costly pharmaceutical items of the health insurance organization and provide solutions to reduce the consumption of identified items.

    Methods

    The present study was a descriptive cross-sectional study conducted in 2017 based on 2015 data. Information was obtained from the medical documentation software of the provincial health insurance offices throughout the country. In order to improve the accuracy of the information and the accuracy of the selection of the most costly services, duplications were identified and corrected. Data analysis was done using Excel 2013 software. The initial questionnaire containing 20 costly services identified at the previous stage was completed by the chief of provincial health insurance offices and relevant responsible experts. The proposed interventions were reviewed and, after removing duplicates, were classified as special interventions for each service and non-specific interventions for all of them.

    Results

    The cost of 20 items of costly pharmaceuticals has accounted for 35% of total pharmaceuticals costs of health insurance organization in 2015. Among the most important non-specific interventions identified, recording drug prescription (more monitoring of drug use), proper education of rational drug prescription, the presence of a trusted physician to approve drugs, staggered franchising, the pharmaceuticals cost-effectiveness studies and culture empowerment in Prescribing and consumption of medication (increasing general information).

    Conclusions

    With the knowledge of costly services, in order to balance the costs of the health insurance organization, it is necessary that various policies be put in place by the health insurance organization in order to control costs.

    Keywords: Costly Services, Cost Control, Health System, Health Insurance Organization
  • Masoud Ferdosi, MohammadAmin Daneshvar* Pages 70-75
    Introduction

    Trying to contain hospital costs is one of the biggest challenges facing the Iranian health system. In this study, we attempted to identify the key factors affecting hospital costs, hospital cost containment approaches, and to tailor intervention packages accordingly.

    Methods

    This study was conducted in three stages. In the first stage, by searching databases and expanding the total cost formula for a hospital from the health system perspective, key factors affecting hospital costs were identified. In the second stage, cost control approaches, intervention packages, and their prioritization criteria were identified in a panel of experts with the participation of 4 faculty members of the School of Management and Medical Informatics. In the third stage, the matrix scoring for intervention packages was completed and prioritized by 21 hospital managers.

    Results

    By expanding the formula of the total cost (C=P×Q), three factors of technology, productivity, and inflation in the Price field (P), and three factors of covered population, Utilization and overuse in the Quantity field (Q) were identified. For these key factors, 17 components were identified, which 9 components were intervenable. Then, based on expert panel members' opinion, 10 intervention packages were defined. These packages were prioritized by five criteria including: "effectiveness, appropriateness, feasibility, efficiency, and painlessness". Finally, the five most important intervention packages were selected as: "prevention of inappropriate use of services", "production of low-cost hospital services", "reducing inpatient costs", " containing drug costs" and " containing capital medical equipment costs" respectively.

    Conclusions

    Considering financing problems of the Iran health system, attention to cost containment approaches is very important especially from the health system perspective. This study showed that by identifying key cost factors and cost control approaches, special intervention packages could be formulated that are relatively painless and in line with upstream policies.

    Keywords: Cost Containment Approaches, Productivity, Inflation, Population, Utilization, Overuse
  • Ali Ayoubain, AmirAshkan Nasiripour*, Seyed Jamaledin Tabibi, Mohammadkarim Bahadori Pages 76-80
    Introduction

    Evidence-based decision making plays an important role in the health system. Decision-making is based on observable results and real information, and it will naturally be easier to achieve the desired output. Therefore, this study aimed to identify and prioritize evidence-based decision making in health policy.

    Methods

    This is a descriptive-analytic study that was carried out in 2019. The population of the study consisted of all experts in the health system of Iran. Twenty people were selected through targeted sampling. The data gathering tool is a pairwise comparison questionnaire. Data were analyzed using Expert Choice Version 11 software.

    Results

    According to the findings of this study, external factors, data factors and evidence-based models with the highest weight of 0.649 have the highest weight. In addition, in internal factors, the IT factor with the weight of 0.415 have the highest weight. In general, data and evidence-based models and IT and IT have the highest weight and communication and trust respectively of 0.015 and 0.013, respectively, among the lower limitations of the number of factors derived from evidence-based decision-making methods in the field of health management.

    Conclusions

    The results of this study showed that a total of 10 structures in evidence-based decision making in the health system of Iran. Therefore the managers and policy makers can identify the best evidence and make the best decisions in an evidence-based decision-making process.

    Keywords: Evidence-Based Decision Making, Health Policy, Iran
  • Jafar Yahyavi Dizaj, Jalal Saeidpour, Faroogh Na'emani*, Kamran Irandoust Pages 81-87
    Introduction

    Inequalities in the health system that are defined as the differences between individuals in the enjoyment of health and its facilities, is one of the determinants of health among individuals and groups. The purpose of this study was evaluate the inequality in payment of health insurance in Iran during 2011 to 2017.

    Methods

    The present descriptive-analytical study was designed and conducted as cross-sectional study in 2018 year, using the National Household Expenditure Survey data which is done annually by the Iranian Statistics Center. In the present study, inequality in payment of Iranian health insurance during 2011-2017 was measured. For this purpose, the average household expenditures for health insurance and average household expenditures were calculated, and by the Lorenz curves, the Gini coefficient of these expenditures was calculated. Then, in order to assess the fairness of insurance payments, the Kakwani index was calculated.

    Results

    The average Gini index for health insurance payments between urban and rural households during the whole study period was 0.34 and 0.47, respectively. Kakwani index values were always positive for rural areas throughout the study period, while urban areas were negative for 2012-2014. In addition, the trend of average changes in the Kakwani index across the country declined from 2011 to 2013, indicating an uneven trend in insurance payments in those years. But in the years 2014-2016 the trend of these changes was incremental.

    Conclusions

    The findings of the present study showed that the equity status of Iranian households' insurance payments was not favorable especially in urban areas; and it is necessary to achieve equity in the payments of family health insurance, planners and policymakers while reviewing the redistribution of resources in the country's insurance sector by redistributing resources in urban areas, along with improving the quality of covered health services. Proper insurance provides adequate financial protection for Iranian households.

    Keywords: Health Financing, Health Insurance, Payments for Health Insurance, Inequality, Kakwani Index
  • Fereydoon Jariri*, Mahmoudreza Seyyedabadi, Kourosh Farzin, Bita Tavakkol Pages 88-94
    Introduction

    Infectious diseases were the biggest health complication of the world in the last decades but nowadays non infectious diseases are the major health complications. Coronary artery diseases are a major problem in the world. This study aim to compare the expenses covered by IHIO for angioplasty surgery in three hospitals based retrospective System.

    Methods

    This is a cross-sectional descriptive-analytical study to works on 532 patients hospitalized for angioplasty surgery in three hospitals A, B and C in March 2018 who was insured by IHIO. For findings that are more accurate the expenses covered by the insurance categorized to hospital stay, surgery, drug and equipment, paraclinic and angiography and other costs and data analyzed by SPSS 22. After applying the normality test on the data of each hospital separately it was clear that data distribution was not normal so Kruskal–Wallis test was used for comparison between groups.

    Results

    The average expenses covered by IHIO for hospital A, B and C were 9.9, 8.7 and 10.6 million Tomans orderly. Also the most expenses portion were for the drug and equipment which were 54%, 52% and 58% for A, B and C hospitals in orderly. The results demonstrated that the selected hospitals had acted differently in stay, drug and equipment, paraclinic measures and other costs. Finally there was a significant difference between the average expenses covered by IHIO for A, B and C hospitals.

    Conclusions

    The payment methods in health system affect the behavior of service providers and the service quality and hospitals are different in patients treatment, therefor it is essential applying the prospective reimbursement (Global payment system for prevalent surgical that patterned from diagnosis related group systems).

    Keywords: Retrospective Reimbursement System, Prospective Reimbursement System, Diagnosis Related Groups, Angioplasty
  • Morad Nasri*, Younes Soheylizad Pages 95-99
    Introduction

    According to the law costs associated with disasters and accidents, it is the responsibility of the Ministry of Health and Medical Education for up to two months after discharge. But because there is no specific mechanism to identify the outpatient costs of these patients, these costs are imposed on the health insurance organization. The purpose of the study is to determine that; how the referral times and outpatient costs of the insured by the health insurance organization caused by driving accidents during the essential visits period in Ilam province.

    Methods

    The study was conducted retrospectively and descriptively. The statistical population includes insured that referred to Imam Khomeini Hospital in Ilam city during the first quarter of 2018 caused by accidents driving. The referral times and outpatient costs of 454 insured covered by health insurance were reviewed and recorded, coded and entered into the computer by census. Data were analyzed by SPSS 21 software and the tables and graphs were designed and extracted by central tendency indicators and data descriptions were performed.

    Results

    During the essential visits period the insured of health insurance that have been injured due to driving accidents during the first quarter of 2018, a total they had 888 visits times and had cost 7,979,319,264 Rials. Each study sample had 1.96 times outpatient visits at the time of the study and has produced a cost of 2,082,582 Rials for the Health Insurance Organization.

    Conclusions

    The results of the study per year show that on average the 3216 times visit an amount of 1,057,278,832 Rials will be imposed to the Health Insurance Organization. It is suggested that the Health Insurance Organization adopts a method that this costs to be covered by the Ministry of Health and from the sources from the 10% third party premiums from the paragraph B of Article 37 of the Fifth Plan law.

    Keywords: Ilam, Insured, Health Insurance, Driving Accidents
  • Maryam Seyed Nezhad, Mohammad Moradi Joo* Pages 100-101