فهرست مطالب

مجله مطالعات اسلامی در حوزه سلامت
سال دوم شماره 3 (پیاپی 5، پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/09/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سید محسن آزیر، محمد خانی صفحات 1-12
    زمینه و هدف

    حریم خصوصی از ارزشهای مهمی است که تمام جوامع بشری به آن اهمیت می دهند. با گسترش فناوری اطلاعات و سهولت نقض حق حریم خصوصی داشتن، در کنار شخصی تر شدن زندگی افراد، اهمیت حفظ حریم خصوصی نیز بیشتر شده است  . حفظ  حریم خصوصی در فضاهای مختلف، طیف وسیعی از رفتارها را در برمی گیرد. در حوزه ارایه خدمات پزشکی نیز به واسطه این که دست اندرکاران امر مراقبت و درمان با افراد و حریم خصوصی آن ها در ارتباط هستند، مفهوم حریم خصوصی اهمیت ویژه ای پیدا می کند به گونه ای که عدم رعایت آن، سبب بروز چالش هایی میان بیماران و پزشکان و پرستاران شده است. برخی از این چالش ها ناشی از کمبود فضاهای فیزیکی و پرسنل موردنیاز و... بوده که نتیجه آن ایجاد نارضایتی برای مراجعان و نهایتا اخلال در فرآیند درمان است. هدف این نوشتار تبیین حمایت های فقهی و حقوقی از حریم خصوصی بیماران است.

    مواد و روش ها

    منابع مورد استفاده در این پژوهش منابع کتابخانه ای در حوزه فقه امامیه، کتب روایی و متون قانونی مرتبط به این موضوع است که با روش کیفی و به توصیف و تحلیل این متون پرداخت شده است؛ علاوه بر این مشاهدات میدانی دست اندرکاران امور درمانی نیز در تبیین اهمیت موضوع مورد اشاره قرار گرفته است.

    نتیجه

    از بررسی کتب فقهی چنین برمی آید که در مباحث مختلف به بحث حریم خصوصی و وجوب حفظ آن اشاره شده است از جمله عدم جواز تجسس ، عدم جواز استراق سمع و... . قانونگذار جمهوری اسلامی ایران نیز به صورت ناقص و پراکنده از مصادیق حریم خصوصی در قانون اساسی، قانون آیین دادرسی کیفری، قانون مجازات اسلامی و برخی آیین نامه ها و مصوبات پراکنده حمایت-هایی نموده است.

    کلیدواژگان: حریم خصوصی، پزشک، بیمار، پرستار، فرآیند مراقبت و درمان
  • سید رحمت الله موسوی مقدم*، زهرا کوچکی، مهناز فرضی صفحات 13-22
    مقدمه

    سرمایه ی روانشناختی یکی از شاخص های روانشناسی مثبت است. معنویت یک ایمان و اعتقاد واقعی است.بهزیستی روانی شامل دریافت های فرد از میزان هماهنگی بین هدف های معین و ترسیم شده با پیامدهای عملکردی است. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه ی بین متغیرهای سرمایه ی روانشناختی، معنویت و بهزیستی روانشناختی در بین دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایلام انجام شد.

    مواد و روش ها

    این پژوهش از نظر هدف؛ کاربردی و از نظر ماهیت؛ توصیفی-همبستگی، از نوع الگویابی معادلات ساختاری است. نمونه ی این مطالعه، 201 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایلام می باشند که به روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه های استاندارد سرمایه ی روانشناختی با چهار زیر مقیاس، معنویت با چهار زیر مقیاس و بهزیستی روانشناختی با شش زیر مقیاس استفاده شده و داده ها به کمک روش های آماری و الگوی معادلات ساختاری (SEM) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    متغیرهای سرمایه روان شناختی، معنویت و بهزیستی روان شناختی با هم در ارتباطند و بین آنها دو به دو رابطه مستقیم و معناداری وجود دارد.

    نتیجه گیری

    در این پژوهش تاثیر دو متغیر سرمایه ی روان شناختی و معنویت بر بهزیستی روان شناختی مورد بررسی قرار گرفت و این نتیجه حاصل شد که بین سرمایه ی روانشناختی و بهزیستی روان شناختی از طریق معنویت، رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: سرمایه ی روانشناختی، معنویت، بهزیستی روانشناختی، معادلات ساختاری
  • مریم جوادپور* صفحات 23-38

    روابط انسانی مطلوب و پایدار، مستلزم همزیستی مسالمت آمیز و برخورداری از فرصت های برابر، به دور از هرگونه تبعیض و نابرابری است که در میان جامعه ی کودکان، به ویژه اقلیت نمایان تر است؛ کودکانی که به لحاظ قومی، نژادی، زبانی و دینی متمایز از سایرین می باشند و متاسفانه اغلب رشد، پرورش، تربیت و تعالی شان به عنوان یک شهروند در معرض خسران و زیان قرار می گیرد. بدین سان، پژوهش پیش رو با هدف برپایی عدالت اجتماعی در سطح جامعه ی انسانی، ضمن برشماری متعهدان تامین حق سلامت کودکان اقلیت، به توصیف و تحلیل سازوکارهای مناسب و ارزشمند تامین این حق، در مکتب عدالت محور امام علی (ع) می پردازد. این مطالعه نشان می دهد، عدالتی که امام علی (ع) بر آن تاکید می ورزند، عدالتی حقوق مدار است؛ لیکن بر پایه ی آزادی، برابری، مصلحت اندیشی و احترام به کرامت ذاتی فارغ از هرگونه خشونت و آزار و اذیت، ضرورت اعمال حقوق کودک اقلیت نظیر هم زیستی با والدین، ثبت هویت و صدور شناسنامه، مراقبت های بهداشتی و درمانی، آموزش و تحصیل رایگان، مصونیت و امنیت همه جانبه آشکار می شود که در پرتو ارتقای فرهنگ و اخلاق عدالت محور، رعایت وفای به عهد و میثاق به مثابه ی ابزار حفظ امانت و ارتقای آگاهی تدریجی حقوق شهروندی، اعمال حق سلامت کودکان اقلیت با تشریک مساعی خانواده، دولت و جامعه، به ویژه روحانیون و مبلغان دینی و مربیان حقوق کودک قوام، انسجام و استحکام می یابد.

    کلیدواژگان: کودکان اقلیت، عدالت اجتماعی، حقوق شهروندی، دیدگاه امام علی (ع)، حق سلامت
  • یحیی کاظمی شیخ شبانی* صفحات 39-48
    اهداف

    مطالعه حاضر به بررسی ارتباط بین الگوی مصرف فرهنگی و سلامت معنوی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد می پردازد.

    روش ها

    این مطالعه توصیفی تحلیلی بر روی 224 دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد انجام شد. میزان، نوع و الگوهای مصرف فرهنگی و سلامت معنوی با استفاده از پرسشنامه سنجیده شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری توصیفی، آنالیز واریانس، تی تست، ضریب همبستگی و رگرسیون تجزیه وتحلیل شدند.

    یافته ها

    ارتباط مستقیم و معناداری بین سلامت معنوی با نمره کل مصرف کالای فرهنگی(028/0=P، 147/0=r)، مصرف کالای فرهنگی مذهبی (006/0=P، 182/0=r)، مصرف کالای فرهنگی اجتماعی (045/0=P، 134/0=r)، مصرف کالای فرهنگی مکتوب (001/0=P، 215/0=r) و مصرف کالای فرهنگی مجله و روزنامه (001/0=P، 220/0=r) وجود داشت.

    نتیجه گیری

    دانشجویانی که از سلامت معنوی خوبی برخوردار بودند از الگوی مصرف فرهنگی مناسبی نیز تبعیت می کردند.

    کلیدواژگان: الگوی مصرف فرهنگی، رسانه، سلامت معنوی، دانشجو
  • سید ضیالدین علیانسب، فریده نصیری، جواد نعمتی* صفحات 49-58
    مقدمه

    گرایش فرهنگی جوانان تحصیل کرده دانشگاهی در ایران امروز و با وجود حکومت دینی، پدیده ای در خور بررسی است. پژوهش حاضر به دنبال کشف میزان آگاهی و پایبندی دانشجویان به باورها و دستورهای دینی و ارتباط آن با گرایشهای فرهنگی است.

    روش کار

    در قاب یک مطالعه تحلیلی، عقاید دینی موثر در رفتار با استفاده از ابزار پرسشنامه مورد بررسی قرار گرفت. جامعه آماری این پژوهش کلیه دانشجویان دختر و پسر مقاطع مختلف تحصیلی دانشگاه علوم پزشکی تبریز بودند. تعداد 268 نمونه به روش تصادفی انتخاب و پرسشنامه مذکور تکمیل شد. برای آنالیز آماری از روش های آماری توصیفی، آزمون تحلیل واریانس یکطرفه و آزمون ضریب همبستگی پیرسون یا اسپیرمن استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد؛ آگاهی و پای بندی دانشجویان به باورها و دستورهای دینی با گرایش فرهنگی رابطه معناداری دارد. بنابراین بین عقاید دینی و تاثیر عقاید بر رفتار P<0.001) و (r = 0.59، بین عقاید دینی و گرایش فرهنگی  P<0.001)و (r = 0.42 و بین تاثیر عقاید بر رفتار و گرایش فرهنگی P<0.001) و (r = 0.59 رابطه معنی دار مثبت وجود دارد. همچنین همبستگی معنادار منفی بین عقاید دینی و آسیبهای فرهنگی P=0.019) و (r = -0.16 و بین گرایش فرهنگی و آسیبهای فرهنگی P=0.008) و (r = -0.18 وجود داشت. 

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش حاضر نشان داد که بیشترین پای بندی به عقاید دینی منوط به قبول باورهای دینی می باشد. با افزایش میزان گرایش فرهنگی دانشجویان به مسایل و باورهای مذهبی اعتقادات دینی قویتر خواهد بود لذا برای بهبود وضعیت فرهنگی و دینی در مجموعه دانشگاه برگزاری آیین های مذهبی، انتشار و تبلیغ فرهنگ بومی و دینی پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: دانشجویان، باورها، دستورهای دینی، علوم پزشکی، پایبندی
  • اکبر بهمنی چوب بستنی* صفحات 59-66
    هدف

    سلامت و هوش معنوی باعث کاهش تنش شغلی، درک بهتر کارکنان از شغلشان و افزایش عملکرد و انگیزه کارکنان می گردد لذا هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر هوش معنوی مدیران بر سلامت معنوی و تنش شغلی کارکنان (مورد مطالعه کارکنان دانشگاه پیام نور استان مازندران) می باشد.

    روش پژوهش

    تحقیق حاضر از لحاظ نوع روش یک تحقیق توصیفی از نوع پیمایشی می باشد. این پژوهش از حیث هدف کاربردی است. جامعه آماری کارکنان دانشگاه پیام نور مازندران (370) می باشد. بر این اساس، نمونه ای مشتمل بر 113 نفر به شیوه تصادفی طبقه ای انتخاب گردیده و بررسی شدند. جهت تحلیل فرضیه ها با استفاده از ابزارهای میدانی شامل 3 پرسشنامه استاندارد سلامت معنوی پولوتزین و الیسون (1982)؛ پرسشنامه هوش معنوی کینگ 2008؛ و پرسشنامه تنش های شغلی اسیپو 1987 برای تحلیل فرضیه های تحقیق مورد استفاده قرار گرفته است.

    یافته ها پژوهش

    نتایج فرضیه اصلی تحقیق در سطح اطمینان 95 % مورد تایید واقع گردید. ضریب مسیر از هوش معنوی مدیران به سلامت معنوی 660/0 و از هوش معنوی مدیران بر تنش شغلی برابر 638/0- و از سلامت معنوی بر تنش شغلی 652/0- می باشد.

    نتایج پژوهش

    نتایج نشان می دهد تمرکز بر هوش معنوی باعث کاهش استرس و تنش شغلی کارکنان و سلامت معنوی آنها می گردد. لذا با توجه به بهبود کیفیت کار توجه به آن در سازمان ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: سلامت معنوی، تنش شغلی، هوش معنوی
  • کریم دلدار، محمد نصیری* صفحات 67-76
    مقدمه و هدف

    ورزش بخشی از فرهنگ جامعه می باشد که سالم سازی جامعه را به دنبال دارد.از این رو در تمامی جوامع و سازمان ها به تعمیم و گسترش آن در سالم سازی فردی، خانوادگی و اجتماعی تاکید فراوانی شده است. هدف از این پژوهش، بررسی نقش ورزش در بهبود اخلاق اسلامی کار، کمال گرایی و کنترل تفکرات انتقادی دانشجویان بود.

    روش تحقیق

    این پژوهش از نوع توصیفی - پیمایشی بود و جامعه ی آماری این پژوهش کلیه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی بود و نمونه گیری بر اساس جدول مورگان به صورت تصادفی ساده که بر این اساس تعداد نمونه برابر با 351 نفر می باشد. ابزار تحقیق حاضر پرسشنامه اخلاق اسلامی کار درویش یوسف (2000)، پرسشنامه کمال گرایی مثبت و منفی تری شورت و همکاران (1995)، پرسشنامه کنترل تفکرات انتقادی کالیفرنیا بود. به منظور تجزیه و تحلیل داده های تحقیق از روش های آماری توصیفی، آزمون کولموگروف اسمیرنف و از آزمون T دو نمونه مستقل استفاده گردید.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد اخلاق اسلامی کار و کمال گرایی مثبت افراد ورزشکار بیشتر از غیرورزشکار است، کمال گرایی منفی افراد غیرورزشکار بیشتر از ورزشکار است و بین تفکر انتقادی دانشجویان ورزشکار و غیر ورزشکار تفاوت معنی داری وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    فعالیت ورزشی سبب ایجاد ارتباط قوی بین همسالان شده و به یادگیری نگرش ها و ارزش های مثبت می شود. ورزش و فعالیت جسمانی موجب افزایش جنبه های مثبت مشروط به پاسخ و فراهم ساختن موقعیت هایی که سبب منحرف شدن توجه فرد از شرایط تهدیدآور و اضطراب زا می شود.

    کلیدواژگان: ورزش، کمال گرایی مثبت و منفی، اخلاق اسلامی کار، تفکر انتقادی دانشجویان
  • نقی دشتی، نادر حاجلو*، گودرز صادقی، محمد نریمانی، محمدحسین شریفی نیا صفحات 77-91

    ذهن آگاهی به عنوان یک روش درمانی و پیشگیرانه در سال های اخیر توجه روان شناسان، روان درمانگران و محققان را به خود جلب کرده و به نظر می رسد برخی مفاهیم دین اسلام با آموزه های آن ارتباط و همپوشی هایی دارد که کمتر مورد بررسی قرار گرفته است. هدف این مقاله بررسی و معرفی مفاهیمی در متون دینی اسلامی است که با ذهن آگاهی مرتبط می باشند. برای این منظور متون دینی، عرفانی و تحقیقی مربوط به دین اسلام از منظر تفاوت ها و تشابهاتی که با آموزه های ذهن آگاهی دارند با روش کتابخانه ای مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد عنصر توجه، آگاهی، درلحظه بودن، مراقبه و ذکر از جمله آموزه هایی است که در ذهن آگاهی مورد تاکید قرار گرفته و در دین اسلام نیز، یقظه، سلم، پرهیز از غفلت و نسیان، ذکر، مراقبه و حضور قلب مفاهیم مرتبط و مشابه می باشند که بودن در اینجا و اکنون در آن ها به شکل ها و اهداف متفاوت مورد تاکید قرار گرفته است. علی رغم تشابهات و همسویی هایی که در عنصر آگاهی و در لحظه بودن مشاهده می شود، غیر قضاوتی بودن حضور ذهن در دین اسلام مورد تایید نبوده و بلکه یک مومن علاوه بر این که این حضور در لحظه هایش به خاطر خداست باید نگرش قضاوت گرانه در خصوص ارزیابی خود نیز داشته باشد.

    کلیدواژگان: ذهن آگاهی، اسلام، حضور قلب، مراقبه، ذکر
|
  • Sayyed Mohsen aziz*, Mohammad Khani Pages 1-12

    Privacy is one of the important values ​​that all human societies care about. With the advent of information technology, the importance and ease of infringing this right has become more important as well as the privacy of individuals. Privacy in different environments encompasses a wide range of behaviors. The concept of privacy is of particular importance in the field of medical services as well as the care and treatment of individuals and their privacy. Failure to respect this privacy has created challenges for patients, physicians and nurses. Some of these challenges are due to the lack of physical space and personnel needed and so on which result in dissatisfaction for clients and ultimately disruption to the treatment process. Regarding the importance of the subject, this article aims to investigate the legal and legal protections of patients' privacy to library resources and field observations by health practitioners. What ilds remarkable as a result of this research is that in the jurisprudence books, the issue of privacy and the necessity of preserving it has been mentioned in various debates, and this law has been considered as an important value in the laws of different subjects.

    Keywords: Privacy, physician, patient, nurse, process of care, treatment
  • Seyed Rahmatollah Mousavimoghadam*, Zahra kouchaki, Mahnaz Farzi Pages 13-22
    Introduction

    Psychological Capital an indicator of positive psychology. Spirituality one faith and faith is real. Psychological well-being, including individual receives from the coordination between specific purpose and drawn with functional consequences. The present study aimed to investigate the relationship between psychological capital, spiritual and psychological well-being among students of Ilam University of Medical Sciences was performed.

    Methods

    This study is the application of and the nature, cross-correlation, the type of structural equation modeling. The sample in this study 201 students of Ilam University of Medical Sciences stratified sampling method were selected. To collect data, the standard questionnaire of psychological capital with four subscales, spirituality with four subscales and psychological well-being with six subscales used and data, statistical methods and structural equation modeling (SEM) were analyzed.

    Results

    psychological capital variables, spiritual and psychological well-connected with each other and between them two by two there is direct relationship and significant.

    Conclusion

    In this study, the effect of psychological capital variables and the spiritual, psychological well-being examined and the result was that the capital of psychological, cognitive and psychological well-being through spirituality there is positive relationship significant.

    Keywords: Psychological capital, spirituality, psychological well-being, structural equations
  • Maryam Javadpour* Pages 23-38

    Desirable and sustainable human relationships require peaceful coexistence, equal opportunities and indiscrimination, which is more evident among the children's community, especially the minority. Children, who are distinct from others in terms of ethnicity, race, language and religion and unfortunately, as citizens, often their growth, education and training are subject to losses and damages. So, the present study aimed at establishing social justice at the level of human and introducing those who are responsible of the right of children's health, describing and analyzing appropriate and valuable mechanisms for ensuring this right in Imam Ali's (AS) justice- centered school. This study show the justice that emphasized by Imam Ali (AS) is right-centered justice; But, based on freedom, equality, best interest and respect for the inherent dignity, free from any violence and harassment, the necessity of applying the minority children's rights becomes evedent, such as coexistence with parents, identification and issuing the birth certificates and healthcare, free training and education, and immunity and comprehensive security that promoting the culture of justice-based ethics and following faithfulness as a means to maintain trustee and promote gradual awareness of citizenship rights, getting to work the minority children’s right to health was strengthened and empowered with the help of family, government and society, especially clergymen and missionaries, and child's rights educators.

    Keywords: Minority Children, Social Justice, Civil Rights, Imam Ali's (AS) Viewpoint, Right to Health
  • Yahya kazemi* Pages 39-48
    Aims

    The current study was aimed to investigate the relationship between the patterns of cultural goods consumption and spirituality health among students in Shahrekord University of Medical Sciences.

    Methods

    This analytic descriptive study was conducted on the 224 students in Shahrekord University of Medical Sciences. The rate, type and cultural goods consumption patterns and spiritual health of students were evaluated by questionnaires. Data collected and analyzed using statistical descriptive tests, analyze variance, t-test, co-efficient, and regression and by SPSS 18 software.

    Findings

    There was a direct and significant relationship of total scores between spiritual health and consumption patterns of cultural (P = 0.028, r = 0.47), religious-cultural (P = 0.006, r = 0.182), social- cultural (P = 0.045, r = 0.134), written cultural (P = 0.001, r = 0.215) and cultural goods of the magazine and newspaper (P = 0.001, r = 0.220).

    Conclusion

    The students who had a suitable spiritual health, they followed a proper cultural consumption pattern.

    Keywords: Cultural consumption pattern, Media, Spiritual health, student
  • Sayyed Ziaoddin Olyanasab, Farideh Nasiri, Javad Nemati* Pages 49-58
    Introduction

    The cultural orientation of educated academics in Iran with the religious government, is a phenomenon worthy of consideration. The present study seeks to discover students' awareness and firmness to religious beliefs and instructions and their relation with cultural tendencies.

    Method

    In the framework of an analytical study, religious beliefs affecting behavior were studied using a questionnaire tool. The statistical population of this study were all male and female students with different educational levels in Tabriz University of Medical Sciences.A sample of 268 studentswas selected randomly and the questionnaire was completed for them. Descriptive statistics, one-way ANOVA and Pearson or spearman correlation coefficient were used for statistical analysis.

    Results

    The results showed thatstudents' knowledge and firmness to the beliefs and religious guidelineshad a significant relationship with cultural orientation.The results showed that there was a significant positive relationship between religious beliefs (r=0.59 , P<0.001)and the influence of beliefs on behavior, religious beliefs and cultural tendencies(r=0.42 , P<0.001), and the influence of beliefs on behavior and cultural orientation(r=0.59 , P<0.001).There was also a significant negative correlation between religious beliefs(r=-0.16 , P=0.019) and cultural injuries and, cultural orientation and cultural harm(r=-0.18 , P=0.008).

    Conclusion

    The results of this study showed that fixations of religious beliefs depend on the acceptance of religious beliefs. By increasing the cultural orientation of students to religious issues and beliefs, religious beliefs will be stronger. Therefore, in order to improve the cultural and religious situation in the college, it is recommended to publish and promote indigenous and religious culture.

    Keywords: students’, beliefs, Religious orders, Medical Sciences, Adhere
  • Akbar bahmani * Pages 59-66
    Objective

    Health and spiritual intelligence reduces job stress, better understanding of staff, and enhances employees' performance and motivation.) is.

    Methods

    This research is a descriptive-survey research. This research is of practical purpose. The statistical population of this study was staff of Payame Noor University of Mazandaran (370 persons). Accordingly, a sample of 113 people was selected and stratified randomly. Hypotheses were analyzed using field instruments including 3 standard questionnaires of Paulotzin and Ellison (1), King's Spiritual Intelligence Questionnaire 2, and Osipo 1987 Job Stress Questionnaire for analyzing research hypotheses.

    Findings

    The results of the main hypothesis were confirmed at 95% confidence level. The path coefficient for job stress is 0.938 and for spiritual health is 0.972 which means that whenever the spiritual intelligence variable changes to one unit, the job stress variable is 0.938 and the spiritual health variable is 972. / 0 units change.

    Results

    The results show that focusing on spiritual intelligence reduces the stress and job stress of staff and their spiritual health. Therefore, considering the improvement of work quality, attention to it in the organization seems necessary.

    Keywords: Spiritual health, job stress, spiritual intelligence
  • Karim Deldar, Mohammad Nasiri * Pages 67-76
    Introduction & Objective

    Exercise is a part of the culture of society that promotes community health. Therefore, in all societies and organizations, there is a great emphasis on its generalization and expansion in personal, family and social health. The purpose of this study was to investigate the role of exercise in improving Islamic work ethic, perfectionism and critical thinking control of student’s Islamic Azad University.

    Materials & Methods

    This research is a descriptive-survey research and The statistical population of this study was all students of Khoy Islamic Azad University. Simple random sampling based on Morgan table, with a sample size of 351. The tools of the present study were the Islamic Work Ethics Questionnaire of Darwish Youssef (2000), the Positive and Negative Perfectionism Questionnaire of Terry Short et al. (1995), the California Critical Thinking Control Questionnaire. The reliability of the questionnaires with Cronbach's alpha was 0.788, 0.984 and 0.745, respectively. Descriptive statistics, Kolmogorov-Smirnov test and two independent samples T-test were used to analyze the data.

    Results

    The results showed that Islamic ethics and positive perfectionism in athletes were more than non-athletes, negative perfectionism in non-athletes was more than athletes and there was no significant difference between critical thinking of athlete and non-athlete students.

    Conclusion

    Exercise activity creates a strong relationship between peers and learns general attitudes, values, skills and tendencies. Exercise and physical activity increase the positive aspects of a conditioned response and provide situations that divert attention away from stressful and anxious situations.

    Keywords: Exercise, Positive, Negative Perfectionism, Islamic Work Ethics, Students' Critical Thinking
  • naghi dashti, Nader Hajloo*, Goudarz Sadeghi, Mohammad Narimani, MohammadHosein Sharifinia Pages 77-91

    Mindfulness as a preventive and therapeutic approach has attracted the attention of psychologists, psychiatrists and researchers in recent years.  And it seems that some of the concepts of Islam are related to the mindfulness which has been less studied. The purpose of this research is to study and introduce concepts of Islamic religious that are related to mindfulness. For this purpose, the religious and mystical texts and Research findings related to Islamic religion were studied from the perspective of the differences and similarities with mindfulnesswith Library method. The results showed that the element of Attention, Awareness, At the moment of being, Meditation and Mantra is one of the doctrines that are emphasized in the mindfulness and in the religion of Islam, too, Awareness, Selm, Dzikr, avoiding of Ignorance and Neglect, Meditation and the Presence of mind is Listed and being here and now has been emphasized in different forms and purposes. Despite the similarities that are observed in the element of attention and at the moment of being, non-judgmental presence of the mindfulness has not been approved in the Islamic religion. Faithful man is in addition to the purpose of his deeds for the sake of God, should have a judge's attitude of self-assessment.

    Keywords: Mindfulness, Islam, presence of the mind, Meditation, Dzik