فهرست مطالب

Management Studies - Volume:13 Issue: 3, Summer 2020

Iranian Journal of Management Studies
Volume:13 Issue: 3, Summer 2020

  • تاریخ انتشار: 1399/03/07
  • تعداد عناوین: 8
|
  • اوکتای کوچ، عبدالله کرای، سرکان اوزدمیر صفحات 345-366

    این پژوهش به دنبال بررسی رفتارهای مخرب دانشگاهیان است که معمولا به خاطر حرفه شان کمتر رفتارهای انتقام جویانه از خود نشان می دهند. به علاوه، پژوهش حاضر به دنبال تعریف اهداف، روش ها، و دلایل انتقام جویی و تعیین نتایج رفتارهای انتقام جویانه دانشگاهیان است. به همین منظور، ما یک مطالعه کیفی روی دانشگاهیانی انجام دادیم که در دانشگاه های دولتی ترکیه مشغول کار هستند. با پردازش و تحلیل تفسیری داده های گردآوری شده، دلایل، اهداف، و روش های انتقام جویی مشخص شد و نتایج رفتارهای انتقام جویانه نیز تعیین گشت. بر این مبنا، دلایل بنیادی زیادی برای انتقام جویی توسط دانشگاهیان وجود دارد زیرا آنها این مسئله را شخصی و عمیقا مرتبط با شخصیت خویش می دانند. آنها همچنین تمایل دارند تا از ابزارهای مختلفی شامل ابزارهای قانونی و نیمه قانونی در حین فرایند انتقام استفاده کنند. دلیل این مسئله آن است که موانعی مثل سازوکارهای تحریم های مدیریتی مانع از استفاده از ابزارهای غیرقانونی می شود. به علاوه، پس از بروز هر عمل آسیب رسان توسط سایرین، دانشگاهیان خواستار متعادل سازی وضعیت بوده و به دنبال عدالت هستند. یک نتیجه متفاوت هم در این مطالعه به دست آمد: شرکت کنندگان انتقام را به عنوان ابزاری برای حفاظت از خود و منافع خویش تعریف کردند.

    کلیدواژگان: محل کار، رفتارهای مخرب، انتقام، رفتارهای انتقامجویانه، پرسنل دانشگاهی
  • مهدی غفوری، احمد روستا، بهمن حاجی پور * صفحات 367-390

    در این مقاله ساختار پدیده ی "ضد ارزش مشتری" به عنوان مکمل مفهوم ارزش مشتری ارایه می شود. نویسندگان مقاله که از مدافعان بازاریابی انسانی هستند، بر تجربه ی زیسته ی مشتریان به عنوان منبع اصلی داده ها تکیه کرده اند تا به این وسیله فهمی دست اول از پدیده ی مورد مطالعه، که تاکنون به شدت تحت الشعاع سنت عینی گرایانه ی علم اقتصاد در بازاریابی بوده است به دست آورند. این پژوهش روش پدیدارشناسی توصیفی را چنان که توسط پل کولایزی ارایه شده است برای بررسی پدیده برگزیده است. یافته های تحقیق جوهره ی تجربه ی ضد ارزش مشتری را، متفاوت از مفاهیم مشابهی مانند هزینه، نارضایتی و زیان به تصویر می کشد. نویسندگان در این مقاله شرح می دهند که مفهوم کلیدی ضد ارزش مشتری از کجا نشات گرفته و چگونه تا به حال در مدل های ارزش نادیده انگاشته شده است و چگونه تعبیه این مفهوم عمق بیشتری به تیوری ارزش بازاریابی داده و درک بهتری از رفتار مشتری را امکان پذیر می سازد.

    کلیدواژگان: ضدارزش مشتری، ارزش مشتری، بازاریابی انسان گرا، تئوری ارزش، مدیریت تجربه مشتری
  • سیاجارول امنا مهد امین، آیسیه عبدالرحمن* صفحات 391-412

    بحران نقدینگی سال 2008 موجب بذل توجه به نقش تنظیم گری در ایجاد مقاومت و ثبات در نظام بانکی شد. در حالی که نظریه منافع عمومی عنوان می دارد که سیاست های قانونی می توانند فعالیت های بانکی را تنظیم کند، نظریه منافع خصوصیبیان می کند که این سیاست ها می تواند عملکرد بانکی را دچار اختلال کند. بروز این نظریات مخالف و اهمیت روزافزون آنها در نظام بانکی نیاز به انجام پژوهشی جامع به خصوص در بانکهای اسلامی را نمایان می سازد. بر این مبنا، پژوهش حاضر نقش تنظیم گری بانکی در مدیریت ریسک نقدینگی در بانک های کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی از سال2000 تا 2014 را بررسی می کند. یافته های پژوهش نشان می دهد که تحدید فعالیت های بانکی و الزامات سرمایه ای اثر مهمی روی ریسک نقدینگی دارد. با این حال، اثرات جانبی سرمایه نظارتی در بانکهای غیراسلامی از بانک های اسلامی چشمگیرتر است.

    کلیدواژگان: تنظیم گری بانکی، استانداردهای نظارت، ریسک نقدینگی، بانکهای اسلامی، روش گشتاورهای تعمیم یافته
  • هینا جعفری، غلام عبید * صفحات 413-439

    گرایش ارزشی نسبت به کار یک فراخوان متعالی است که از خارج از انسان نشات می گیرد تا نقش خاصی (کار) در زندگی ایفا کند. این ارزش معنادار بودن کار را نشان می دهد و از ارزشها و اهداف دیگرخواهانه به عنوان منبع اصلی انگیزه استفاده می نماید. هدف از تحقیق پیش رو پیشبرد مطالعات مربوط به نقش تفاوت های فردی در رسیدن به گرایش ارزشی نسبت به کار در محل کار است. هر فرد از نظر میزان سرمایه روانی، کنشگری، و کنجکاوی از دیگران متفاوت است. از همین رو، ما به دنبال بررسی نقش این عوامل در پیش بینی گرایش ارزشی نسبت به کار هستیم. در کنار مقدمات و ساز و کارها، ما همچنین شکل احتمالی بروز گرایش ارزشی نسبت به کار را در محیط کار از جهت شکوفایی کارکنان بررسی می کنیم. نتایج پژوهش از یک نمونه ناهمسان با استفاده از طرح تحقیق تاخیری متشکل از دو موج به دست آمد. روابط خطی معناداری بین عوامل تحقیق یافت شد. نتیجه به دست آمده این است که شخصیت کنشگر و کنجکاوی نقش میانجی گری متوسطی بین سرمایه اجتماعی و پیشه دارند.

    کلیدواژگان: گرایش ارزشی نسبت به کار، کنشگری، کنجکاوی، شخصیت، شکوفایی، رفاه
  • کامبیز طالبی*، اردلان تنباکوچیان، علی بزرگی امیری صفحات 441-465

    هدف این مقاله، شناسایی شاخص های تیوری رفتاربرنامه ریزی شده، درکارآفرینان موفق به عنوان الگوی رشد شرکت های کوچک و متوسط می باشد. در این پژوهش از روش تحقیق کاربردی، داده های ترکیبی و آنالیز توصیفی استفاده شده است . ابتدا، مطابق رویکرد هدفمند، انتخاب موارد بارز، برای شناسایی شاخص های کارآفرینان موفق، مصاحبه نیمه ساختار یافته ای، با مدیران 9 شرکت خصوصی موفق انجام شد. بعد، با توجه به ماهیت کاربردی و روش توصیفی- همبستگی از روش تحلیل داده ، داده های جمع آوری شده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و چندین مفهوم استخراج گردید.سپس ، پرسشنامه استانداردسازی شده مبتنی بر Ajzen ساخته و بین اعضای اتحادیه و سازندگان تابلو توزیع و پنجاه پرسشنامه تکمیل و بازگردانده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از تحلیل عامل تاییدی و مدل سازی معادلات ساختاری در نرم افزار Smart PLS انجام و اجزای نهایی مدل بدست آمد.یافته ها حاکی است، شناسایی مزیت های رقابتی ، هییت مدیره منسجم ، محصولات با کیفیت ، اولویت بندی رضایت مشتری و آموزش مناسب از مولفه های موثر در رشد سازمانها میباشند.

    کلیدواژگان: کارآفرین، شرکت های کوچک و متوسط، تئوری رفتار برنامه ریزی شده، رشد
  • بشارت رضا *، عالیه احمد صفحات 467-494

    کج رفتاری در محل کار به مشکلی اساسی در تمام سازمان ها بدل شده است. محققان بسیاری تلاش کرده اند تا عوامل مختلف پیش بینی کننده این مشکل را بیابند. در این میان، مربیگری مدیریتی می تواند به عنوان یک رفتار مدیریتی عالی برای حل این مسئله در سازمان مد نظر قرار گیرد. با استفاده از روش تبادل رهبر-عضو (LMX)، مدلی برای بررسی رابطه مستقیم بین مربیگری مدیریتی و کج رفتاری در محل کار و همچنین رابطه غیرمستقیم آنها از طریق پیشرفت شغلی طراحی شد. یک پیمایش با مشارکت 300 نفر از کارکنان واحد فروش شرکت های دارویی انجام شد که از طریق نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده بودند. روش مدلسازی معادلات ساختاری برای تحلیل داده ها و برازش مدل مورد استفاده قرار گرفت. نتایج نشان داد که مربیگری مدیریتی اثر معناداری روی کاهش کج رفتاری علیه سرپرستان دارد و این مسئله را می توان از طریق نقش میانجی پیشرفت شغلی توضیح داد. بنا بر نتایج به دست آمده، مدیران یا سرپرستانی که مانند یک مربی عمل می کنند کمتر هدف کج رفتاری زیردستشان خود قرار می گیرند. دلیل این مسئله به احتمال زیاد آن است که زیردستانی که تحت هدایت و مربیگری قرار می گیرند بیشتر بر عملکرد بهتر خویش تمرکز می کنند تا انتقامجویی. این مطالعه به شکل تجربی و عملی به مبارزه علیه کج رفتاری و کاهش آن در محل کار از طریق مربیگری و پیشرفت شغلی کمک می کند. در نهایت، کارکردهای نظری، پیشنهادات برای پژوهش های آتی، و محدودیت های مطالعه حاضر در انتهای مقاله ذکر شده اند.

    کلیدواژگان: کج رفتاری در محل کار، کج رفتاری بین فردی، کج رفتاری علیه سرپرست، مربیگری مدیریتی، تبادل رهبر-عضو (LMX)
  • علیرضا تمجید یامچلو *، رحمت الله قلی پور، محمدعلی افشار کاظمی صفحات 495-525

    درصد کمی از شرکت کنندگان دوره های آزاد انبوه برخط (MOOCs) این دوره ها را به اتمام میرسانند و پژوهشهای بسیار محدودی در مورد این مشکل وجود دارد. هدف اصلی مطالعه حاضر، کشف عوامل مختلف تاثیرگذار به استفاده از MOOC با استفاده از نظریه ترایدس است. علاوه بر این،مطالعه جاری رابطه کمی بین پیامدهای درک شده و استفاده واقعی از MOOC رابا اثربخشی یادگیری را بررسی می کند . نتایج پژوهش نشان داد که پیامدهای درک شده تاثیر قابل توجهی بر قصد استفاده از MOOC دارد. در مقابل، عوامل اجتماعی تاثیر ناچیزی بر قصد استفاده از MOOC دارد. یافته های پژوهش نشان داد که شرایط تسهیل گر و قصد استفاده بر روی استفاده واقعی از MOOC تاثیر گذار است. فرضیه های مربوط به تاثیر پیامدهای درک شده و استفاده واقعی از MOOC بر اثربخشی یادگیری تایید شدند.

    کلیدواژگان: دوره های آزاد انبوه برخط، اثربخشی یادگیری، تئوری ترایندس
  • سیده معصومه عبداللهی، بهرام رنجبریان*، علی کاظمی صفحات 527-564

    سردرگمی مصرف کننده طی سال های گذشته توجه زیادی در ادبیات رفتار مصرف کننده به خود معطوف کرده است. با این وجود این مفهوم همچنان در حوزه بازاریابی به ویژه در کسب وکارهایی با محصولات ناملموس نظیر صنعت گردشگری پدیده ای جدید و ناشناخته بشمار می رود. هدف این مطالعه شناسایی و رتبه بندی عواملی است که بصورت بالقوه گرایش به سردرگمی را خرید بسته های سفر خارجی تحت تاثیر قرار می دهد. روش تحقیق شامل دو مرحله تحلیل مضمون و تکنیک دلفی فازی بوده است. فاز نخست در قالب مطالعه کیفی بر مبنای داده های حاصل از مصاحبه با 23 نفر از خریداران بسته های سفر خارجی در اصفهان صورت پذیرفته است. خروجی این مرحله فهرستی از عواملی است که می تواند بعنوان عوامل زمینه ساز سردرگمی مصرف کننده در جامعه مورد بررسی عمل کند. فاز دوم بر اساس خروجی مرحله اول و ادبیات نظری و مبتنی بر اجماع گروهی پانل مطالعه شامل 15 نفر از متخصصان حوزه رفتار مصرف کننده، گردشگری و روان شناسی است که دیدگاه های خود را در خصوص موضوع مورد مطالعه بیان کرده اند. نتیجه این فاز پس از اجرای سه دور نظرسنجی و ارزیابی نظرات سایر اعضا شناسایی و رتبه بندی 23 عامل بعنوان عوامل زمینه ساز سردرگمی مصرف کننده در خرید بسته سفر خارجی است.

    کلیدواژگان: سردرگمی مصرف کننده، بسته سفر، صنعت گردشگری، سردرگمی ناشی از سرریز اطلاعات، سردرگمی ناشی از شباهت، سردرگمی ناشی از ابهام
|
  • Oktay Koç, Abdullah Kıray *, Serkan Özdemir Pages 345-366

    This study focuses on examining the counterproductive behaviors of academics, who have a lesser likelihood to show revanchist acts on account of the characteristics of their professional group, defining the purposes, means, and reasons of revenge, and determining the results of revanchist behaviors. To this end, we conducted a qualitative study on the academics who were working at Turkish state universities. In the end, the reasons, purposes, and means of revenge have been defined, and the results of revanchist behaviors have been determined through processing and analyzing interpretively collected data.  Accordingly, there are numerous rationales for revenge among academics as they define it personally and closely related to their personal character on one hand, and on the other hand, they tend to use various tools during revenge process, mostly a combination of semi-legal and legal ones since there are some obstacles (i.e. administrative sanction mechanisms) to use illegal tools. In addition, they aim to re-balance the situation and look for justice after any harmful action or activity stemmed from other parties. As a different result, revenge is defined as a tool for protecting self and self-interest(s).

    Keywords: Workplace, counterproductive behaviors, Revenge, revanchist behaviors, academic personnel
  • Mehdi Ghafoury, Ahmad Roosta, Bahman Hajipour * Pages 367-390

    In this paper we present the structure of “customer disvalue” phenomenon as the complementary concept for customer value. Authors, who are proponents of humanized marketing, rely on the lived-experience of customers as the primary source of data in order to grasp a first-hand understanding of the phenomenon that has been profoundly shadowed by objectivism of economics. The research is based on a descriptive phenomenological method as introduced by Paul Colaizzi. The findings of the study illustrate the distinct essence of customer disvalue experience that differentiates it from interconnected notions like cost, loss, and dissatisfaction. The authors discuss the origins of  customer disvalue as a key issue, how it is generally overlooked in value models, and how its integration into marketing value theory offers it a greater depth and brings about a better understanding of customer behaviors.

    Keywords: Customer disvalue, Customer Value, Humanistic marketing, Value theory, Customer experience management
  • Syajarul Imna Mohd Amin, Aisyah Abdul-Rahman * Pages 391-412

    The liquidity crisis in 2008 sparked interest in the role of regulation that could promote resilience and stability in the banking system. While the Public Interest theory suggests that legal policies could discipline banking activities, the Private Interest theory predicts otherwise, which impairs banking performance. The conflicting theories warrant comprehensive research, especially for Islamic banks, as they emerge to gain their systemic importance. Given this, this study examines the role of banking regulation on liquidity risk management of banks in OIC countries from 2000 to 2014. The findings suggest that restrictions on banking activities and capital requirement pose a significant impact on liquidity risk. However, the marginal effect of regulatory capital is more pronounced in conventional banks compared to Islamic banks.

    Keywords: Bank regulation, Supervision standards, Liquidity risk, Islamic banks, GMM
  • Hina Jaffery, Ghulam Abid * Pages 413-439

    Occupational calling is a transcendent summons that originates externally to carry out a particular life role (work) in a manner that demonstrates meaningfulness and holds other-oriented values and goals as the main sources of motivation. The aim of the current study is to advance the study of individual differences in achieving occupational calling at workplace. Every individual varies in the extent of his psychological capital, proactivity, and curiosity; hence we aim to investigate the role of these variables as the predictors of occupational calling. In addition to the antecedents and mechanisms, we also explore a possible behavioral manifestation of calling at workplace in terms of employees’ flourishing. Results are obtained from a heterogeneous sample using a time-lagged study design comprising of two waves. Significant linear relationships between study variables are established. Moderated mediation takes place between psychological capital and occupational calling through proactive personality and curiosity.

    Keywords: calling, proactivity, curiosity, Personality, flourishing, well-being
  • Kambiz Talebi *, Ardalan Tanbakouchian, Ali Bozorgi Amiri Pages 441-465

    This paper aims to identify the indicators of the theory of planned behavior which are common among successful entrepreneurs as role models in order to help the growth of small and medium-sized enterprises. This study uses an applied research method, integrated data, and descriptive data analysis. Initially, in accordance with the purposive approach of typical case sampling, semi-structured interviews were conducted with the CEOs of nine successful private firms in order to identify the attitudes, subjective norms, and perceived behavioral control of successful entrepreneurs. In the second step, given the applied nature and descriptive-correlative data analysis method of the research, the collected data were analyzed and several concepts were extracted. Next, a standardized questionnaire based on Ajzen's was constructed and distributed among members of the Electrical Industry Syndicate and Electrical Panel Makers Association of Iran. Fifty questionnaires were filled out and returned by the respondents. The data were analyzed using confirmatory factor analysis and structural equation modeling in the software Smart PLS and the model's final components were obtained. The findings indicate that identifying competitive advantages, a multi-skilled and cohesive board of directors, quality products, prioritizing customer satisfaction, and proper training are the key components contributing to the success and growth of organizations.

    Keywords: Entrepreneurs, Small, Medium-sized Enterprises, theory of planned behavior, Growth
  • Basharat Raza *, Alia Ahmed Pages 467-494

    Workplace deviance is indeed an issue for any organization. Many researchers have endeavored to explore different predictors to control this problem. However, managerial coaching can be seen as a leading managerial practice to address this issue within the organizations. Using the LMX theory, a model was developed to explore the direct relationship between managerial coaching and workplace deviance and their indirect relationship through thriving at work.  A survey was conducted on a sample of 300 pharmaceutical sales employees selected through simple random sampling. The structural equation modeling (SEM) technique was used to conduct data analysis and model fitness. The results reveal that managerial coaching has a significant impact on reducing supervisor-directed deviance which can be explained through the intervening role of thriving at work. According to the data, managers or supervisors who act like mentors are less likely to be targets of deviance by their subordinates, most probably because the subordinates who are guided and mentored focus more on performing well, rather than on being vengeful. This study provides an empirical and practical contribution to combating and reducing workplace deviance through coaching and thriving at work. The theoretical implications, future directions, and limitations are also discussed.

    Keywords: Workplace deviance, interpersonal deviance, Supervisor-directed deviance, managerial coaching, Leader-Member Exchange (LMX)
  • Alireza Tamjidyamcholo *, Rahmatollah Gholipour, Mohammadali Afshar Kazemi Pages 495-525

    Massive Open Online Courses (MOOCs) have recently received a great deal of attention from the academic communities. However, these courses face low completion rates and there are very limited research pertaining to this problem. Therefore, this study uses Triandis theory to better understand variables that are indicative of MOOC completion. Furthermore, this study scrutinizes the quantitative relationship between MOOC usage and learning effectiveness. Two hundred and thirty-four users from selected Coursera participated in this study to evaluate the proposed model. The partial least squares (PLS) were used to analyze the collected data and test the research hypotheses. The results indicated that perceived consequences (including knowledge growth, social interaction, and compatibility) and affect have a significant impact on intention to use MOOC. In contrast, social factors delineated the insignificant effects on intention to use MOOC. The findings indicated that facilitative conditions and intentions to use MOOC have a strong and positive impact on the actual use of MOOC. Hypotheses regarding the influence of perceived consequences and the actual usage of MOOC on learning effectiveness were upheld.

    Keywords: MOOCs, dropout rate, completion rate, Triandis theory, learning effectiveness
  • Seyedeh Masoomeh Abdollahi, Bahram Ranjbarian *, Ali Kazemi Pages 527-564

    The concept of consumer confusion has gained a considerable attention in consumer behavior literature during recent years. However,it is considered as a relatively new concept in marketing, particularly in businesses that provide intangible products such as tourism. This study aimed to investigate factors that potentially influence consumer confusion proneness in purchasing outbound package tours. It also ranked the influential factors based on their importance or perceived influence strength from the experts’ point of view through a two-phase methodology constituting of Thematic-Analysis and Fuzzy Delphi Method. As a qualitative method, the first phase was done based on data collected from 23 in-depth qualitative interviews with the consumers of outbound tours. This phase resulted in a list of drivers potentially functioning as the antecedents of consumer confusion in the target society. The second phase was based on group consensus acquired from a panel of qualified experts providing their opinions on a specific issue. In this phase, 15 experts of consumer behavior, tourism, and psychology were interviewed to provide professional opinions and responses to tourism-oriented questions. The group consensus was obtained after the third round of running the questionnaires among experts. According to the consensus, 23 factors had potential influence on consumer confusion in buying an outbound package tour.

    Keywords: Consumer confusion, Package tour, tourism industry, Overload confusion, Similarity confusion, Ambiguity confusion