فهرست مطالب

پژوهشنامه تربیتی - سال چهاردهم شماره 4 (پیاپی 60، پاییز 1398)

پژوهشنامه تربیتی
سال چهاردهم شماره 4 (پیاپی 60، پاییز 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/09/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • آراس رسولی*، افسانه امیدی صفحات 1-18

    هدف از این پژوهش، تعیین اثربخشی آموزش مثبت اندیشی بر خودکارامدی ، تاب آوری و عملکرد تحصیلی دانش آموزان دختر مقطع متوسطه دوم شهر کرمانشاه بود. پژوهش مورد مطالعه از نوع ، نیمه آزمایشی پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل) است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانش آموزان دختر مقطع متوسطه دوم شهر کرمانشاه بود. به منظور انتخاب آزمودنی ها با استفاده از نمونه گیری خوشه ای نمونه ای به حجم 40 نفر انتخاب شدند.20 نفر در گروه آزمایش و 20 نفر در گروه کنترل به صورت تصادفی جایگزین شدند. برای هردو گروه پیش آزمون اجرا شد. گروه آزمایش در طول هشت جلسه و هرجلسه به مدت دو ساعت تحت آموزش مثبت اندیشی قرار گرفتند. در پایان دوره آموزش، پس آزمون اجرا گردید.جهت جمع آوری داده ها ازدو پرسشنامه استفاده گردید که عبارتند از: الف: خودکارآمدی شرر و ب: تاب آوری کانر و دیویدسون. جهت تجزیه وتحلیل دادها از آمار توصیفی (فراوانی و میانگین) و آمار استنباطی (کو واریانس چند متغیره و یک متغیره) استفاده شد. نتایج به دست آمده از پژوهش نشان داد که آموزش مثبت اندیشی بر افزایش خودکارامدی ، تاب آوری و عملکرد تحصیلی دانش آموزان تاثیر مثبت دارد. در مجموع مثبت اندیشی موجب خودکارامدی ، تاب آوری و عملکرد تحصیلی دانش آموزان شده است.

    کلیدواژگان: آموزش مثبت اندیشی، خودکارامدی، تاب آوری، عملکرد تحصیلی، دانش آموز
  • ثمینه بهادری جهرمی، روح الله چراغپور*، سهیلا پایان صفحات 19-34

    این مطالعه با هدف پیش بینی عملکرد تحصیلی بر اساس سرزندگی تحصیلی، انگیزش پیشرفت و خوش بینی تحصیلی در دانش آموزان انجام شد. پژوهش حاضر توصیفی- تحلیلی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش دانش آموزان دوره دوم متوسطه شهر بندرعباس در سال تحصیلی 98-1397 بودند. نمونه پژوهش 600 دانش آموز (300 دختر و 300 پسر) بود که با روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های عملکرد تحصیلی (صالحی، 1392)، سرزندگی تحصیلی (دهقانی زاده و حسین چاری، 1391)، انگیزش پیشرفت (هرمانز، 1970) و خوش بینی تحصیلی (بیرد و همکاران، 2010) استفاده شد. داده ها در نرم افزار SPSS-19 با روش های ضرایب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه با مدل همزمان تحلیل شدند. نتایج تحلیل ها نشان داد که سرزندگی تحصیلی، انگیزش پیشرفت و خوش بینی تحصیلی با عملکرد تحصیلی دانش آموزان رابطه مثبت و معنادار داشتند. همچنین، متغیرهای سرزندگی تحصیلی، انگیزش پیشرفت و خوش بینی تحصیلی به طور معناداری توانستند 23 درصد از تغییرات عملکرد تحصیلی دانش آموزان را تبیین نمایند (01/0<p). بنابراین، برای بهبود عملکرد تحصیلی دانش آموزان توصیه می گردد که از طریق کارگاه های آموزشی میزان سرزندگی تحصیلی، انگیزش پیشرفت و خوش بینی تحصیلی آنان افزایش یابد.

    کلیدواژگان: عملکرد تحصیلی، سرزندگی تحصیلی، انگیزش پیشرفت، خوش بینی تحصیلی، دانش آموزان
  • کبری حسامی، نادرقلی قورچیان*، امیرحسین محمد داودی صفحات 35-58

    این پژوهش با هدف ارایه مدلی برای پرورش شخصیت پژوهشی دانش آموزان ابتدایی استان بوشهر انجام شده است . روش مورد استفاده به صورت کیفی - کمی بود .در مرحله اول مولفه های استخراج شده از ادبیات موجود در اختیار 20 نفر از صاحبنظران تعلیم و تربیت که با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شده بودند قرار گرفت و با اجرای فن دلفی و محاسبه ضریب همبستگی 7 بعد شامل " فرهنگ مسئله محوری " وقار علمی " " کاوشگری" " ارتباطات " " سواد فن آوری " " ارزشیابی " " اشتراک گذاری" و 67 مولفه شناسایی شدند. در مرحله دوم در بخش کمی, پرسشنامه محقق ساخته حاصل از نظرات صاحبنظران بر روی یک نمونه 357 نفری به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای با تخصیص متناسب از جامعه آماری 5107 نفری مدیران , معاونین و معلمان دوره ی ابتدایی از استان بوشهر اجرا شد . برای تحلیل داده های مربوط به تعیین ابعاد و مولفه های شخصیت پژوهشی از تحلیل عاملی اکتشافی و تحلیل عاملی تاییدی با کمک نرم افزار SPSS استفاده شد . در نهایت مدل پرورش شخصیت پژوهشی بر اساس نتایج حاصل از اجرای رگرسیون میان ابعاد شخصیت پژوهشی تدوین شد. برای آزمون و تایید مدل مفهومی پژوهش نیز از تکنیک مدل یابی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار LISREL استفاده شد.

    کلیدواژگان: شخصیت پژوهشی، فرهنگ مسئله محوری، وقار علمی، کاوشگری، ارتباطات
  • امیر شمس، علیرضا مهرآذین*، ابوالقاسم مسیح آبادی، محمدرضا شورورزی صفحات 59-78

    پژوهش حاضر با هدف، تبیین مولفه های افشا داوطلبانه با رویکرد مسئولیت اجتماعی از دیدگاه متخصصین آموزش عالی انجام گرفت. تحقیق حاضر، مولفه ها و شاخص های افشا داوطلبانه را با بررسی نظر متخصصین آموزش عالی دانشگاه های ایران در یک چارچوب جامع ارایه و مورد تحلیل قرار داد. برای تعیین مولفه ها افشا داوطلبانه به وزن دهی آن ها از نظر 108 نفر از اساتید دانشگاه پرداخته شد. جامعه آماری مورد مطالعه شامل اساتید دانشگاه های ایران در رشته های حسابداری، حسابرسی و مدیریت مالی در سال 1396 می باشد. روش نمونه گیری به شیوه هدفمند، مبتنی بر حوزه پژوهش بود. داده های پژوهش با استفاده از آزمون تحلیل عاملی اکتشافی از طریق نرم افزار SPSS تحلیل شد. نتایج تحلیل عاملی اکتشافی نشان داد که سه بعد برای افشا داوطلبانه شرکت ها (اطلاعات عمومی و راهبری، عملکرد و نوآوری و رشد آتی) قابل استخراج است نتایج این تحقیق می تواند منعکس کننده انتظارات متخصصین آموزش عالی و استفاده کنندگان گزارش های مالی در مورد افشا داوطلبانه باشد.

    کلیدواژگان: افشا داوطلبانه، بورس اوراق بهادار تهران، تحلیل عاملی اکتشافی، متخصصین آموزش عالی
  • مهناز صمدیان*، شعله لیوارجانی، امیر پناهعلی صفحات 79-100

    هدف ازپژوهش حاضر تعیین اثربخشی آموزش تیوری انتخاب برخودکارآمدی، جهت گیری هدف و انگیزش تحصیلی دانش آموزان دختر پایه نهم شهرستان بناب بود. روش پژوهش نیمه آزمایشی و از نوع طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش کلیه دانش آموزان مشغول به تحصیل دختر پایه نهم شهر بناب در سال تحصیلی 96-1395 بودند.نمونه شامل 30 دانش آموز بودکه به صورت نمونه گیری خوشه ای انتخاب وبه صورت تصادفی دردوگروه آزمایشی (15نفر) و کنترل (15نفر) گمارده شدند.ابزار جمع آوری داه ها پرسشنامه های انگیزش تحصیلی والرندو همکاران،جهت گیری هدف الیوت ومک گریگور و خودکارآمدی مک ایلروری و بانتینگ بود.که تمام آزمودنی ها در مرحله پیش آزمون آن راتکمیل کردند، سپس گروه آزمایشی به مدت 8 جلسه تحت آموزش های تیوری انتخاب قرار گرفتند و گروه دوم (کنترل) نیز همزمان به برنامه های عادی کلاسی خود ادامه دادند ودر نهایت ،پس آزمون از تمام گروه های گروه آزمایش وکنترل گرفته شد.به منظور تجزیه وتحلیل داده های ازروش تحلیل کواریانس استفاده شد. نتایج حاکی ازافزایش خودکارآمدی، جهت گیری هدف و انگیزش تحصیلی دانش-آموزان در گروه آزمایشی در مقایسه با گروه کنترل در مرحله پس آزمون بود از آن جایی که اجرای برنامه آموزش تیوری انتخاب منجر افزایش خودکارآمدی، جهت گیری و انگیزش تحصیلی دانش آموزان می شود. از این برنامه می توان به عنوان برنامه ای مفید وموثردر مدارس برای دانش آموزان استفاده کرد. .

    کلیدواژگان: انگیزش تحصیلی، جهت گیری هدف، خودکارآمدی، تئوری انتخاب
  • سمانه سادات طباطبایی*، تکتم سادات طباطبایی، آرزو نجیب زادگان صفحات 101-118

    خودکارآمدی تحصیلی نقش موثری در موفقیت تحصیلی دارد، لذا این مطالعه با هدف پیش بینی خودکارآمدی تحصیلی بر اساس ویژگی های شخصیتی و سبک های یادگیری در دانش آموزان دختر انجام شد. روش پژوهش توصیفی- تحلیلی از نوع همبستگی و جامعه آماری پژوهش دانش آموزان دختر دوره دوم متوسطه شهر مشهد در سال تحصیلی 98-1397 بودند. نمونه پژوهش 400 نفر بود که با روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شدند و به پرسشنامه های خودکارآمدی تحصیلی (جینکز و مورگان، 1999)، ویژگی های شخصیتی (کاستا و مک کری، 1992) و سبک های یادگیری (کلب، 1985) پاسخ دادند. داده ها با روش های ضرایب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه با مدل همزمان به کمک با نرم افزار SPSS-21 تحلیل شدند. نتایج نشان داد که سبک های یادگیری همگرا، واگرا، جذب کننده و انطباق یابنده، برون گرایی و وظیفه شناسی با خودکارآمدی تحصیلی دانش آموزان دختر رابطه مثبت و معنادار و روان رنجورخویی با خودکارآمدی تحصیلی آنان رابطه منفی و معنادار داشت. متغیرهای ویژگی های شخصیتی و سبک های یادگیری توانستند 8/37 درصد از تغییرات خودکارآمدی تحصیلی دانش آموزان دختر را پیش بینی نمایند (05/0<p). بر اساس نتایج، برای افزایش خودکارآمدی تحصیلی دانش آموزان دختر می توان به کمک کارگاه های آموزشی سبک های یادگیری، برون گرایی و وظیفه شناسی آنان را افزایش و روان رنجورخویی آنان را کاهش استفاده کرد.

    کلیدواژگان: خودکارآمدی تحصیلی، ویژگی های شخصیتی، سبک های یادگیری، دانش آموزان دختر
  • موسی محمودی برام، مهدی نوری پور*، فریبرز نیکدل صفحات 119-136

    شناخت سبک های یادگیری، در گزینش سبک تدریس مناسب، طراحی فضای آموزشی و تدوین مواد و محتوای آموزشی و نظایر آن، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. لذا، هدف پژوهش حاضر، بررسی سبک های یادگیری دانش آموزان دوره ی متوسطه مناطق روستایی شهرستان کوهرنگ بود. این تحقیق، از نوع توصیفی- پیمایشی بود. جامعه آماری پژوهش، دانش آموزان دوره متوسطه مناطق روستایی شهرستان کوهرنگ بودند (1437 دانش آموز) که با استفاده از جدول کرجیسی و مورگان و روش نمونه گیری طبقه ای به صورت متناسب 305 نفر به عنوان نمونه انتخاب شد. ابزار تحقیق پرسش نامه استاندارد سبک یادگیری کلب بود. برای تجزیه تحلیل داده ها از تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون خی دو استفاده شد. نتایج پژوهش حاکی از آن است که دانش آموزان مورد مطالعه به ترتیب دارای سبک های یادگیری واگرا (28 درصد)، انطباق یابنده (9/26 درصد)، همگرا (59/24 درصد) و جذب کننده (32/20 درصد) هستند. دیگر یافته های پژوهش نیز نشان داد که میانگین پیشرفت تحصیلی هر چهار گروه سبک یادگیری با هم تفاوت دارند به نحوی که دانش آموزان با سبک یادگیری جذب کننده، پیشرفت تحصیلی بالاتری دارند و دانش آموزان با سبک یادگیری واگرا از پیشرفت تحصیلی کمتری برخوردار هستند. افزون بر آن، رابطه معناداری میان سبک های یادگیری با جنسیت و رشته ی تحصیلی دانش آموزان وجود دارد.

    کلیدواژگان: سبک یادگیری، کلب، یادگیری، کوهرنگ
  • مرتضی مرتضوی، حسن نجفی*، احمد طالعی فرد صفحات 137-156

    پژوهش حاضر با هدف تحلیل وضعیت انعکاس مولفه های هویت فرهنگی منبعث از برنامه درسی ملی در کتاب-های درسی ریاضی دوره ابتدایی اجرا شد. روش پژوهش توصیفی و از نوع تحلیل محتوا بود. جامعه پژوهشی کتاب های درسی دوره ابتدایی در سال تحصیلی 95-1394 بود که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند کتاب های ریاضی به عنوان نمونه پژوهشی انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات چک لیست تحلیل محتوای محقق ساخته روا و پایا بود و نتایج پژوهش با استفاده از شاخص های آمار توصیفی و استنباطی بررسی و تحلیل شد. عمده ترین نتایج پژوهش بیان کننده آن بود که از مجموع 270 مورد استخراج شده از شش کتاب ریاضی ابتدایی، 61 مورد (6/22 درصد) به مولفه دین و مذهب، 57 مورد (2/21 درصد) به مولفه جغرافیای فرهنگی، 72 مورد (6/26 درصد) به مولفه تاریخ و حافظه فرهنگی، 80 مورد (6/29 درصد) به مولفه نظام اجتماعی توجه شده است. این درحالی است که مولفه زبان جایگاهی در محتوای کتاب های مذکور ندارد. همچنین تفاوت مشاهده شده بین فراوانی مولفه ها از لحاظ آماری معنادار می باشد.

    کلیدواژگان: برنامه درسی ملی، مولفه های هویت فرهنگی، کتاب های درسی ریاضی دوره ابتدایی
  • علی نوری*، عبدالله شفیع آبادی، علی دلاور، کیومرث فرح بخش صفحات 157-176

    هدف پژوهش حاضر تعیین اثربخشی برنامه آموزشی مبتنی بر الگوی چند محوری در کاهش آسیب های سازمانی در شرکت های صنایع غذایی می باشدکه باعث اشتغال وتولید ملی می شود. این پژوهش از نظر روش جزء مطالعات نیمه آزمایشی و از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل است. جامعه آماری شامل همه کارکنان شرکت های صنایع غذایی شهرک صنعتی امامزاده عبدالله آمل مشغول به فعالیت بود ندکه نمونه ای به حجم 50 نفر از آنها به شیوه هدفمند انتخاب شد. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه محقق ساخته استفاده شده است که روایی آزمون با اعمال نظر متخصصان تایید شد و پایایی آن با استفاده از آزمون آلفای کرانباخ 92/.محاسبه شده است . برای توصیف داده ها شاخص های مرکزی مانند میانگین و انحراف معیار استفاده شد و برای بررسی فرضیه ها از تحلیل کوواریانس تک متغیره استفاده شد. نتایج نشان داد که اثر آموزش مبتنی بر الگوی چندمحوری بر عوامل رفتاری، ساختاری و زمینه ای در سطح 01/0 معنادار است.

    کلیدواژگان: آسیب شناسی سازمانی، الگوی چندمحوری، شرکت های صنایع غذایی
|
  • Aras Rasoli *, Afsaneh Omidi Pages 1-18

    The purpose of this study was to determine the effect of positive thinking on self-efficacy, resilience and academic performance of second-grade high school students in Kermanshah. The research is a pre-test and post-test semi experimental with control group. The statistical population of the study included all female secondary school students in Kermanshah city. In order to select subjects, a sample of 40 people was selected using cluster sampling. Twenty in the experimental group and 20 in the control group were randomly assigned. For both groups, a pretest was performed. The experimental group received positive training during eight sessions and each session for two hours. At the end of the training period, a post-test was used. To collect data, two questionnaires were used: A: Scherer's self-efficacy: Conner and Davidson's resilience. Descriptive statistics (frequency and mean) and inferential statistics (variance and variance of variance) were used to analyze the data. The results of the research showed that positive thinking has a positive effect on students' self-efficacy. Positive thinking has a positive effect on increasing the resilience and academic performance of students. Positive thinking has a positive effect on students' academic performance. In sum, positive thinking has caused self-efficacy, resilience and academic performance of students.

    Keywords: positive thinking, Self-efficacy, resilience, Academic Performance, student
  • Samineh Bahadori Jahromi, Rohollah Cheraghpour *, Soheila Payan Pages 19-34

    This study aimed to predicting the academic performance based on academic vitality, achievement motivation and academic optimism in students. Present research was descriptive-analytical from type of correlation. The statistical research population was high school students of BandarAbbas in 2018-19 academic years. Research sample were 600 students (300 girl and 300 boy) who were selected by multistage cluster sampling method. To collect data used from the questionnaires of academic performance (Salehi, 2013), academic vitality (DehghaniZadeh & HoseinChari, 2012), achievement motivation (Hermans, 1970) and academic optimism (Beard & et al, 2010). Data were analyzed in SPSS-19 software by Pearson correlation coefficient and multiple regression with enter model methods. The results of analysis showed that academic vitality, achievement motivation and academic optimism has a positive and significant relationship with academic performance of students. Also, the variables of academic vitality, achievement motivation and academic optimism significantly could explain 23 percent of variance of academic performance of students (P<0/01). Therefore, in order to improve academic performance of students it is recommended to increase their academic vitality, achievement motivation and academic optimism through workshops.

    Keywords: Academic Performance, academic vitality, achievement motivation, academic optimism, Students
  • Kobra Hesami, Nadergholi Ghorchian *, AmirHossein Mohammad Davoudi Pages 35-58

    TThis research aimed to provide a model for the development of the research character of the elementary students of Bushehr province. The method used was qualitative-quantitative. In the first stage, the components extracted from the literature available to 20 educators, The purposeful sampling was selected. By performing Delphi technique and calculating the correlation coefficient of 7 dimensions, the "problem-centered culture" - " Academic Rigour " - " Inquiry " -"communications" - "technology literacy" - " Assessment " - "sharing" and 67 components In the second stage, in the quantitative section, a researcher made questionnaire based on the views of the experts on a sample of 357 people Using stratified random sampling, the 5107 members of the 5107 community of directors, teachers and assistants of the elementary period from Bushehr Province were run by proportional allocation. To analyze the data related to the determination of dimensions and components of the research personality from exploratory factor analysis and confirmatory factor analysis SPSS software was used. Finally, the model of researching personality development was developed based on the results of regression implementation among the dimensions of the research character. Structural equation modeling techniques were used to test and validate the conceptual model of the research using LISREL software.

    Keywords: research personality, problem-centered culture, scientific dignity, exploration, Communication
  • Amir Shams, AliReza Mehrazeen *, Abolghassem Massihabadee, MohamadReza Shorvarzi Pages 59-78

    The purpose of this study was to explain the components of voluntary disclosure with a social responsibility approach from the point of view of higher education professionals. The present study presented and analyzed the components and indicators of voluntary disclosure by examining the viewpoints of higher education graduates of Iranian universities in a comprehensive framework. To determine the components, voluntary disclosure of their weight was done by 108 faculty members. The statistical population included professors of Iranian universities in accounting, auditing and financial management in 2018. Targeted sampling was based on the field of research. Data were analyzed by exploratory factor analysis using SPSS software. The results of exploratory factor analysis revealed that three dimensions for voluntary disclosure of companies (general information and governance, performance, innovation and future growth) can be achieved. The results of this research can reflect the expectations of higher education professionals and users of financial reporting on voluntary disclosure.

    Keywords: Voluntary Disclosure, Tehran Stock Exchange, Exploratory Factor Analysis, Higher Education Specialists
  • Mahnaz Samadian *, Sholeh Livarjane, Amir PANAHALI Pages 79-100

    The purpose of this study was to investigate the effectiveness of teaching theory of choice, performance orientation, and goal orientation and academic motivation of 9th grade female students of Bonab city. The research method was semi-experimental and pre-test-post-test design with control group. The statistical population of this study was all 9th grade female students of Bonab city in the academic year of 2016-2017. The sample consists of 30 students. Students were selected by cluster sampling and randomly assigned to experimental (15 persons) and control (15 persons) groups.. The instrument for collecting questionnaires was Valerendo College's academic motivation questionnaires, orientation of Elliott and McGregor, and McLearry and Bunting's self-efficacy. . All subjects completed their pre-test phase, then the experimental group was selected for the 8th session of the theory education and the second group (control) continued their classroom programs at the same time Finally, the post-test was taken from all the experimental and control groups In order to analyze the data, ANOVA was used.The results indicated an increase in self-efficacy, goal orientation and academic motivation of students in the experimental group compared to the control group in the post-test phase. Since the implementation of the theory of selection program led to increasing self-efficacy, orientation and academic motivation of students It will be. This program can be used as a useful program for schoolchildren.

    Keywords: Academic motivation, Target Orientation, Self-efficacy, Selection Theory
  • Samaneh Sadat Tabatabaei *, Toktan Sadat Tabatabaei, Arezo Najibzadegan Pages 101-118

    Academic self-efficacy plays an important role in academic success, so this study aimed to predict the academic self-efficacy based on personality characteristics and learning styles in girl students. The research method was descriptive-analytical from type of correlation and research statistical population was high school second grade girl students of Mashhad city in academic years of 2018-19. The research sample was 400 people who were selected by multistep cluster sampling method and answered to the questionnaire of academic self-efficacy (Jinks & Morgan, 1999), personality characteristics (Costa & McCrae, 1992) and learning styles (Kolb, 1985). Data were analyzed by Pearson correlation coefficient and multiple regression with enter model with using SPSS-21 software. The results showed that learning styles of converge, diverge, assimilator and accommodator, extroversion and conscientiousness have a positive and significant relationship with academic self-efficacy of girl students and neuroticism have a negative and significant relationship with their academic self-efficacy. The variables of personality characteristics and learning styles could predict 37/8 percent of variance of academic self-efficacy of girl students (P<0/05). Based on the results, to increase the academic self-efficacy of girl students can use with assistant workshop increase their learning styles, extroversion and conscientiousness and decrease their neuroticism.

    Keywords: academic self-efficacy, personality characteristics, learning styles, girl students
  • Mousa Mahmoudiberam, Mehdi Nooripoor *, Fariborz Nikdel Pages 119-136

    Understanding learning styles of students is really useful in selecting appropriate teaching styles, design of educational environment, developing educational equipment and so on. Thus, the aim of this study was to investigate learning styles of high school students in rural areas of Koohrang County. A survey research method was used for this purpose. Research population included high school students in rural areas of Koohrang County (N= 1437) that about 305 ones selected as research sample using Kerjcie and Moorgan Sampling Table and Stratified Random Sampling Technique. Also, the analysis of variances (ANOVA) and Chi Square tests were used to analyze data. The results showed that the supposed students had Divergent (28%), Accommodating (26.9%), Convergent (24.59%) and Assimilating (20.32%) learning styles respectively. The other results of this study showed that the average score for the educational achievement of students was different and statistically significant between these four groups, so that students with convergent learning style had the maximum and those with divergent learning style had the minimum educational achievements. Furthermore, significant relationships were observed between students' learning styles and their sex and major.

    Keywords: learning style, David Kolb, Learning, Koohrang
  • Morteza Mortazavi, Hassan Najafi *, Ahmad Taleifard Pages 137-156

    The purpose of this study was to analyze the status of reflection of cultural identity components from the national curriculum in elementary school mathematics books. The research method was descriptive and was a kind of content analysis. The research community of elementary school textbooks in the academic year 2015-2016 was selected through a targeted sampling of mathematical books as a research sample. The data gathering tool was a content analysis checklist developed by Raw and Paya, and the results were analyzed using descriptive and inferential statistics. The main results of the research indicated that from the total of 270 extracted from six elementary mathematical books, 61 (22.6) of the components of religion and religion, 57 (21.2) of the components of cultural geography, 72 (26.66) to the component of history and cultural memory, 80 (29.6) were considered as components of the social system. This is despite the fact that the language component does not have a place in the content of the books in question. Also, the observed differences between the components of the components are statistically significant.

    Keywords: National Curriculum, Cultural Identity Components, Elementary Maths Textbooks
  • Ali Noori * Pages 157-176

    The purpose of the present study was to investigate the effectiveness of mutli axial pattern of vocational choice (SMPVC)training program in reducing organizational damages in food industry companies. This research method is a pilot study based on pre-test-post-test with control group. The statistical population consisted of all employees of the food industry companies of Emamzadeh Abdullah Amol was busy industrial town, that 50 people of them were selected in a targeted method. A researcher-made questionnaire was used to collect data. The validity of the test was confirmed by experts and its reliability using the Cronbach Alpha test was obtained 0.92. To describe the data, central indices such as mean and standard deviation were used and one-variable covariance analysis was used to examine the hypotheses. The results showed that the effect of training based on on mutli axial pattern of vocational choice (SMPVC)behavioral, structural and field factors is significant at 0.01.

    Keywords: Organizational Pathology, Multidimensional Patterns, Food Industry Companies