فهرست مطالب

علوم و فناوری های پدافند نوین - سال یازدهم شماره 1 (پیاپی 39، بهار 1399)

مجله علوم و فناوری های پدافند نوین
سال یازدهم شماره 1 (پیاپی 39، بهار 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/03/26
  • تعداد عناوین: 10
|
  • رضا غفارپور*، عماد زارعی، عباس خان احمدی، حبیب الله اعلمی صفحات 1-21

    تلاش برای برنامه ریزی هرچه بهینه تر سامانه های قدرت از دیدگاه های مختلف، اعم از اقتصادی، فنی، و زیست محیطی، در راستای تامین تقاضا به صورت مطمین، پیوسته ادامه دارد. از جمله این برنامه ریزی ها، برنامه ریزی مشارکت واحدهای نیروگاهی است. در این مقاله، برنامه ریزی مشارکت امنیت- مقید واحدهای نیروگاهی با تمرکز بر اهمیت راهبردی انرژی الکتریکی در بستر شبکه های هوشمند مورد بررسی قرار گرفته است. در این راستا، ابتدا مدلی جامع برای برنامه ریزی مشارکت واحدها، توام با برنامه پاسخ گویی بار اضطراری (EDRP) ارایه شده است. برای تطبیق مدل مزبور با شرایط جنگی، مدل جدیدی از برنامه EDRP، تحت عنوان برنامه پاسخ گویی بار اضطراری راهبردی (SEDRP) نیز ارایه شده است. سپس با استفاده از یک مدل احتمالی برای تخمین برون رفت واحدها متاثر از عوامل مختلف در شرایط جنگی،طی سناریوهای متعدد، مدل موردنظر، در قالب یک مسئله بهینه سازی خطی آمیخته با اعداد صحیح، با استفاده از نرم افزار بهینه ساز GAMS حل شده است. در انتها، با توجه به نتایج حاصله، اثربخشی منابع پاسخ گویی بار هوشمند بر تداوم برق رسانی و هزینه های سیستم در شرایط موردنظر مورد ارزیابی قرار گرفته است. مشاهدات حاکی از آن است که مشارکت هوشمند سمت تقاضا، می تواند منجر به افزایش تداوم برق رسانی و کاهش هزینه ها در شرایط بحرانی منجر گردد.

    کلیدواژگان: برنامه ریزی مشارکت، منابع پاسخ گویی بار، شرایط بحرانی، پدافند غیرعامل
  • میلاد رحیمی پور بهبهانی*، روزبه کمالی، نیکبخش حبیبی صفحات 23-30
    امروزه حملات به زیرساخت های صنعت برق از طریق بمب گرافیتی بسیار محتمل است. با ایمن کردن شبکه برق، می توان میزان خسارات به شبکه را حداقل گرداند. یکی از روش هایی که می توان در شبکه برق ایران اجرا کرد؛ تغییر پیکربندی یا بازآرایی در شبکه توزیع است. بازآرایی درواقع عمل تغییر آرایش شبکه با استفاده از تغییر وضعیت کلیدهای عادی باز و عادی بسته شبکه است. در این مقاله از بازآرایی شبکه توزیع به منظور کاهش احتمال خاموشی مناطق حساس نظامی هنگام حمله با بمب گرافیتی استفاده می شود. الگوریتم بهینه سازی مورداستفاده، الگوریتم ازدحام ذرات گسسته و شبکه موردمطالعه، شبکه 69 باسه استاندارد IEEE است. نتایج نشان می دهد که بازآرایی می تواند احتمال خاموشی و آسیب مناطق نظامی را هنگام حمله با بمب گرافیکی به طور محسوسی کاهش دهد.
    کلیدواژگان: بمب گرافیتی، شبکه توزیع، تغییر پیکربندی (بازآرایی)، پدافند غیرعامل
  • کتایون حسین آبادی، مرتضی خردمندی* صفحات 31-40

    سامانه های قدرت همواره در معرض اغتشاشات از قبیل حملات تروریستی هستند. وقوع این اغتشاشات باعث برهم خوردن تعادل بین توان های تولیدی و مصرفی و بروز نوسانات زاویه ای در روتور ژنراتورها می شود. بررسی نوسانات زاویه ای و پایداری شبکه به ازای اغتشاشات بزرگ تحت عنوان پایداری گذرا طبقه بندی می شود. از طرفی در سال های اخیر، با توجه به نیاز روزافزون کشورها به منابع انرژی، استفاده از انرژی های تجدیدپذیر به ویژه انرژی خورشیدی رو به گسترش است. هدف این پژوهش، بررسی تاثیرات وارد شدن سامانه های فتوولتاییک در شبکه های قدرت در پایداری گذرای سیستم قدرت بزرگ است. با توجه به اینکه منابع فتوولتاییک دینامیک متفاوتی نسبت به ژنراتورهای سنکرون دارند با بالا رفتن ضریب نفوذ توان تولیدی این منابع به جای ژنراتورهای سنکرون، دینامیک شبکه دستخوش تغییر می شود. به منظور در نظر گرفتن این تاثیرات، مدلی مناسب برای منابع فتوولتاییک در زمان گذرا انتخاب شده و به کمک روش تابع انرژی گذرا، این مدل در روابط حاشیه انرژی گنجانده شده است و حساسیت آن نسبت به جایگزینی توان ژنراتورهای سنکرون با منابع فتوولتاییک محاسبه گردیده است. با در نظر گرفتن سناریوهای مختلف به طور مثال رخ دادن چهار خطا در سیستم قدرت، مکان و ظرفیت بهینه ای برای این منابع به دست آمده است.

    کلیدواژگان: پایداری گذرا، منابع فتوولتائیک، آنالیز حساسیت، تابع انرژی گذرا
  • محمدرضا فرتاج، فرامرز فقیهی*، سودابه سلیمانی صفحات 41-49
    حفاظت شبکه های قدرت یکی از نقاط تمرکز اولیه شرکت های بهره برداری است و اندازه گیری داده های خطوط انتقال، شینه ها و تجهیزات وابسته به آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. نقش اساسی اندازه گیری و اطلاعات کنترل در بهره برداری معمول شبکه های هوشمند، امنیت سایبری برای شبکه های برق فعلی و آینده را یک ضرورت حساس می سازد. لذا از آنجایی که شبکه های قدرت بیشتر متکی بر فناوری های ارتباطی و اطلاعاتی هستند استفاده از واحدهای سنجش فازور (PMU) در شبکه های مذکور به منظور جمع آوری داده های شبکه، اندازه گیری، حفاظت و کنترل دستگاه های قدرت روند رو به رشدی داشته است. تغییرات در پیکربندی شبکه برق به دلایل متعددی ازجمله کاهش تلفات، بهبود پروفیل ولتاژ، کیفیت توان و... انجام می شود که در این خصوص در صورت وجود PMUها در شبکه، مشاهده پذیری آن مورد سوال قرار خواهد گرفت. هدف در این مقاله تحلیل و ارزیابی رویت پذیری PMU های جایابی شده در شبکه های بازآرایی شده به منظور تحلیل امنیت سایبری شبکه و جایابی مجدد آن است. عملکرد روش پیشنهادشده در شبکه های 14 و 30 شینه IEEE بررسی شده است.
    کلیدواژگان: بازآرایی، واحد سنجش فازور (PMU)، شبکه های برق، کاهش تلفات، مشاهده پذیری
  • هانیه زمانیان، حسن فرسی*، سجاد محمدزاده صفحات 51-60
    اهمیت و نیاز به درک صحنه های بصری به علت پیشرفت سامانه های خودکار به طور پیوسته افزایش یافته است. جریان نوری یکی از ابزارهای درک صحنه های بصری است. روش های جریان نوری موجود، مفروضات کلی و همگن فضایی، در مورد ساختار فضایی جریان نوری ارایه می دهند. درواقع، جریان نوری در یک تصویر، بسته به کلاس شی و همچنین نوع حرکت اشیاء مختلف، متفاوت است. فرض اول در میان بسیاری از روش ها در این زمینه، پایداری روشنایی در طی حرکت پیکسل ها بین فریم ها است. ثابت شده است که این فرض در حالت کلی صحیح ناست. در این پژوهش از تقسیم بندی اشیای موجود در تصویر و تعیین حرکت اشیا  به جای حرکت پیکسلی کمک گرفته شده است. درواقع از پیشرفت های اخیر شبکه های عصبی کانولوشن در تقسیم بندی معنایی صحنه های استاتیک، برای تقسیم تصویر به اشیا مختلف بهره گرفته می شود و الگوهای مختلف حرکتی بسته به نوعشی تعریف می شود. سپس، تخمین جریان نوری با استفاده از ایجاد یک شبکه عصبی کانولوشن عمیق برای تصویری که در مرحله اول تقسیم بندی معنایی شده است، انجام می شود. روش پیشنهادی کمترین خطا در معیار جریان نوری برای پایگاه داده KITTI-2015 را فراهم می آورد و تقسیم بندی بهتری را نسبت به روش های اخیر در طیف وسیعی از فیلم های طبیعی تولید می کند.
    کلیدواژگان: جریان نوری، تقسیم بندی معنایی، شبکه عصبی عمیق، رمزگذار، رمزگشا
  • نادر شفیعی خواه، سید محمدجواد رضوی*، محسن یوسفیان، سید محسن رضوی صفحات 61-68

    لامپ ترایود بازتابی یکی از انواع ویرکیتورها از خانواده لامپ های ماکروویو توان بالا است که عمده کاربرد آن اختلال در عملکرد سامانه های دشمن از طریق ایجاد میدان الکترومغناطیسی شدید روی هدف است. در این مقاله ابتدا مقایسه ای بین نتایج تجربی و شبیه سازی یک لامپ ترایود بازتابی ارایه شده است. نتایج شبیه سازی سازگاری خوبی با نتایج تجربی دارند. از نرم افزار CST STUDIO SUITE برای شبیه سازی استفاده شده است که بر مبنای روش انتگرال محدود که شامل کد ذره در سلول است عمل می کند. در پژوهش های گذشته با استفاده از دو بازتابنده دیسکی و نواری در این لامپ، میدان الکتریکی خروجی حداکثر 126 درصد افزایش داده شده است، در این پژوهش برای اولین بار با معرفی و استفاده از بازتابنده دیواره ای میدان الکتریکی خروجی 193 درصد افزایش داده شد. نشان داده شد هریک از بازتابنده های دیسکی، نواری و دیواره ای به ترتیب 37، 34 و 29 درصد در افزایش میدان الکتریکی خروجی نقش داشته اند. همچنین نشان داده شد تغییرات توان خروجی نسبت به مکان بازتابنده دیواری پریودیک است.

    کلیدواژگان: ترایود بازتابی، ویرکیتور، بازتابنده، لامپ های ماکروویو
  • منصور نجاتی جهرمی*، مهسا شریف زاده، امیرمهدی سازدار صفحات 69-82

    استفاده از سامانه های مخابراتی با نرخ داده بالا همراه با کیفیت خدمات مطلوب، زیرساخت یک سامانه فرماندهی و کنترل (C4I) است که در شرایط بحران باید با بهترین کیفیت مخابره، مورداستفاده قرار گیرد. به کارگیری چنین ساختاری در سامانه های پدافندی نوین از موضوعات تحقیقاتی بسیار مهم است. ازآنجاکه افزایش پهنای باند و یا توان ارسالی به منظور افزایش نرخ داده، راه کاری پرهزینه و گاهی غیرعملی است، استفاده از سامانه های تقسیم فرکانسی متعامد چند ورودی/چند خروجی (MIMO-OFDM) به یکی از فن آوری های اصلی سامانه های مخابراتی نسل چهارم تبدیل شده است. به تازگی روش های کدینگ فرکانس-زمان-فضا  (STF) برای بهبود بهره چندگانگی توسعه یافته است. این مقاله با استفاده از ترکیب روش شکل دهی پرتو و STF به تجزیه و تحلیل MIMO-OFDM می پردازد. روش پیشنهادی STFBF که ترکیب این دو روش است، از لحاظ نرخ خطای بیت نسبت به STF بدون شکل دهی پرتو، عملکرد بهتری دارد و همچنین الگوی پیشنهادی نسبت به ترکیب روش شکل دهی پرتو و روش کد بلوکی زمان-فضا (STBC) نیز عملکرد بهتری دارد.

    کلیدواژگان: کدینگ فرکانس- زمان- فضا (STF)، سامانه چند ورودی، چند خروجی، تقسیم فرکانسی متعامد، شکل دهی پرتو، مرتبه چندگانگی
  • ابراهیم زمانی بیدختی*، مجید یعقوبی، سید احسان نیکنام، نوید آروین خیبری صفحات 83-94
    در این مقاله به تحلیل اثر موج انفجار در سقف های بتنی پیش تنیده با نرم افزار آباکوس پرداخته شده است. در ابتدا، یک سقف نیم استوانه ای بدون پیش تنیدگی تحت تاثیر موج ناشی از انفجار یک تن TNT در فاصله 10 متری از میانه طولی سازه در نرم افزار آباکوس تحلیل شد. با هدف بررسی تاثیر پیش تنیدگی بر مقادیر تنش و خرابی های کششی و فشاری، سازه تحت پیش تنیدگی فشاری 3، 5 و 8 مگاپاسکالی قرار گرفت. افزون بر این، اثر طول دهانه بر نتایج تنش و خرابی پوسته سقف با بهره جویی از سه طول دهانه 30، 45 و 60 متری مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج تحلیل ها نشان داد که پیش تنیده کردن سقف پوسته از حجم خرابی ناشی از انفجار می کاهد. همچنین افزایش طول دهانه، تمرکز خرابی ها را روی محورهای تقارن سبب می گردد.
    کلیدواژگان: بتن پیش تنیده، موج انفجار، پوسته نیمه استوانه ای، خرابی کششی، خرابی فشاری
  • منصور هاشمی*، الهه مهربان صفحات 95-106
    کدگذاری یکی از شاخه های جالب و کاربردی ریاضیات است که به طور گسترده در شبکه های بی سیم ازجمله شبکه های تلفن همراه، شبکه های بی سیم با برد کوتاه، شبکه های حسگر بی سیم و شبکه های ارتباطی ماهواره ای مورد استفاده قرار می گیرد. هدف ما در این مقاله ارایه کدهای جدیدی با استفاده از دنباله های عددی پیل و حاصل ضرب هادامارد است. برای رسیدن به این هدف ابتدا به بررسی خواص ماتریس دنباله های عددی پیل و حاصل ضرب هادامارد آن ها می پردازیم. سپس با استفاده از نتایج به دست آمده، الگوریتم های کدگذاری و کدگشایی متناظر آن ها را به دست می آوریم. در انتها، الگوریتم بلوک بندی را روی ماتریس دنباله های عددی پیل و حاصل ضرب هادامارد آن ها مطالعه می کنیم.
    کلیدواژگان: دنباله عددی پیل، حاصل ضرب هادامارد ماتریس ها، دترمینان ماتریس، کدگذاری
  • سامان کشوری*، محمدعلی جوادزاده، حسن نادری صفحات 107-121

    خوشه بندی گره های گراف از جنبه ساختاری یا محتوایی، همواره موردتوجه پژوهشگران حوزه داده کاوی بوده است؛ اما به خوشه بندی گراف بر مبنای ساختار و محتوا به طور ترکیبی کمتر توجه شده است. با توجه به نیاز خوشه بندی ساختاری-محتوایی در شبکه های اطلاعاتی که شبکه های اجتماعی نمونه ای از آن هاست، در این مقاله الگوریتم خوشه بندی ICS-Cluster ارایه شده که هر دو جنبه ساختار و محتوا را به صورت هم زمان در نظر می گیرد. هدف این روش، رسیدن به خوشه هایی با ساختار درونی منسجم (ساختاری) و مقادیر ویژگی (محتوایی) همگن در گراف است. در این روش ابتدا گراف اولیه به یک گراف ساختاری-محتوایی تبدیل می شود که در آن وزن هر یال (ارتباط) بیانگر شباهت ساختاری-محتوایی دو گره (موجودیت) است. خوشه بندی با توجه به وزن یال ها به صورت افزایشی انجام می شود بدین معنا که گره های یال با وزن بالا به عنوان خوشه در نظر گرفته می شوند و وزن یال های متصل به خوشه با یکدیگر ادغام شده و به صورت یک یال متصل به خوشه در نظر گرفته می شوند، این مراحل تا زمانی که الگوریتم به تعداد خوشه موردنظر کاربر برسد، ادامه خواهد یافت. الگوریتم  ICS-Cluster به هر تعداد خوشه که مدنظر کاربر است، گراف را خوشه بندی می کند. مقایسه الگوریتم مطرح شده با سه الگوریتم خوشه بندی ساختاری- محتوایی ارایه شده، بر اساس معیارهای شش گانه سنجش کیفیت خوشه، بیانگر عملکرد مناسب روش ICS-Cluster است. این معیارها معیارهای ساختاری تراکم خوشه، خطای یال و پیمانگی، معیار محتوایی میانگین شباهت، معیار ساختاری-محتوایی CS-Measure و زمان اجرای روش ها است.

    کلیدواژگان: خوشه بندی گراف، خوشه بندی ساختاری- محتوایی، گراف خصوصیت، استخراج خوشه
|
  • Reza Ghaffarpour *, Emad Zarei, Abbas Khanahmadi, Habibollah Alami Pages 1-21

    The efforts for better planning of power systems from various viewpoints, such as economic, technical, and environmental, for reliably meeting the demand are continued. The unit commitment (UC) is one of these planning problems. In this paper, the security-constrained unit commitment problem is addressed with focusing on the strategic importance of electrical energy in the presence of smart grids. To achieve this, firstly, a comprehensive UC model, amalgamating with emergency demand response programs (EDRP), is presented. To adapt the model with war condition, a modified form of EDRP, the so called strategic EDRP, is also proposed. The problem is formulated as a mixed integer linear programming problem solved via the GAMS. Then, to investigate the impacts of smart demand response programs on the reliability of load meeting, several scenarios are conducted regarding a stochastic contingency model for generating units under war condition. It is found in result evaluation that smart demand side contribution under war condition can increase reliability and so decreases the costs.

    Keywords: UC, Demand Response, Critical Condition, Passive Defence
  • Milad Rahimi Pour Behbahani *, Roozbeh Kamali, Nikbakhs Habibi Pages 23-30
    Today, the attacks on the infrastructures of the electricity industry by Graphite  bomb are very likely. By securing the power grid, the damages can be minimized. One of the ways that can be implemented in Iran's power grid is the reconfiguration of the distribution network. Reconfiguration is actually a change in distribution network arrangement by changing the state of the normally open and normally close switches. In this paper, the reconfiguration of the distribution network is used to reduce the possibility of blackout in sensitive areas of the military sites during a Graphite  bomb attacks. The used optimization algorithm, is the discrete particle swarm algorithm and the network under study, is the 69-buses IEEE network. The results show that reconfiguration can significantly reduce the possibility of blackout and damage to military areas during Graphite  bomb attacks.
    Keywords: Graphite Bomb, Distribution Network, Reconfiguration, Passive Defence
  • K. Hosseinabadi, M. Kheradmandi* Pages 31-40

    The wide spreading restructuring has laid further emphasis on economic and reliable operation of power grids. Power systems are, however, always subject to disturbances. These disturbances cause an unbalance between the electrical and mechanical power in generators, thus leading to angle oscillations on generator rotors. The analysis of system behavior in case of large disturbances is referred to as transient stability. On the other hand, exploiting renewable sources has been increasing due to the ever-increasing energy requirements in the developing and developed countries. Solar power is among the main sources of renewables that has drawn much attention due to the environmental concerns. In this project, the impact of integration of photovoltaic (PV) systems on transient stability of bulk power systems is investigated. As the PVs have different dynamic characteristic than the synchronous machines, system dynamic behavior will be affected by an increased penetration of photovoltaic generation. An appropriate model is, therefore, utilized for PVs in the transient period and incorporated in the energy margin. The sensitivity of energy margin is then calculated to the replacement of conventional generation resources with photovoltaic resources. Based on different scenarios, for example, four faults in the power system, the photovoltaic generations are located and sized at various buses.

    Keywords: Transient Stability, Photovoltaic, Sensitivity analysis, Transient Energy Function
  • Mohammadreza Fartaj, Faramarz Faghihi *, Soodabeh Soleymani Pages 41-49
    The Security of Power networks is one of the main focuses of operation utilities and measuring parameters of lines, buses, and other substantial equipment has particular importance for them. Essential role of measuring and control in normal operation of smart grids makes cyber security an important necessity for todays and future power grids. Therefore, as the power network depends on communication systems and information technologies, using phasor measurement units (PMUs) in order to measuring, protection and control become expanded. Reconfiguration of the power network is implemented for several reasons including loss reduction, improving voltage profile, power quality, etc. In this paper power network observability through PMUs which are allocated optimally is analyzed in reconfigured networks in order to investigate the network cyber security. Performance of the proposed method is evaluated in 14-bus and 30-bus IEEE.
    Keywords: Observability, Reduction of Losses, Power Networks, PMU, Reconfiguration
  • Hanieh Zamanian, Hassan Farsi *, Sajad Mohamadzadeh Pages 51-60
    The importance and demand of visual scene understanding have been increasing because of autonomous systems development. Optical flow is known as an important tool for scene understanding. Current optical flow methods present general assumptions and spatial homogeneous for spatial structure of flow. In fact, the optical flow in an image depends on object class and the type of object movement. The first assumption in many methods in this field is the brightness constancy during movements of pixels between frames. This assumption is proven to be inaccurate in general. In this paper, we use recent development of deep convolutional networks in semantic segmentation of static scenes to divide an image in to different objects and also depends on type of the object different movement patterns are defined. Next, estimation of the optical flow is performed by using deep neural network for initial image which has been semantically segmented. The proposed method provides minimum error in optical flow measures for KITTI-2015 database and results in more accurate segmentation compared to state-of-the-art methods for several natural videos.
    Keywords: Optical Flow, Semantic Segmentation, Deep Neural Network, Encoder, Decoder
  • N. Shafieikhah, M. J. Razavi*, M. Yosefian, M. Razavi Pages 61-68

    The reflex triode is one of the varieties of vircators that areamong several types of high power microwave sources. The Main application of these tubes is the disruption of enemy systems by creating a strong electromagnetic field on the target. This paper presents a comparison of experimental and simulation results of a reflex triode.Experimental and simulation results are in good agreement. The software used for simulationis the CST STUDIO SUITE. It is based on the Finite Integration Technique (FIT) and includes a particle in cell code. In previous studies, with the use of two disk-shaped and strip reflectors in this tube, the electric field output was increased by a maximum of 126%. In this research for the first time with the introduction and use of wall reflector, the electric field output was increased by 193%. It was shown that each of the disk-shaped, strip, and wall reflectors increased 37% and 29% of the output electric field, respectively.A variation in the position of the reflector causes a variation in the radiation power. This variation is periodic.

    Keywords: Reflex Triode, Vircator, Reflector, Microwave Tubes
  • Mansoor Nejati Jahromi *, Mahsa Sharifzade, Amirmahdi Sazdar Pages 69-82

    Using the high-speed data communication systems, along with the quality of service desirable, is the infrastructure of a command and control system (C41) that should be used in the worst case scenario with the best transmission quality. The use of such a structure in the new defensive systems is very important research topics. As bandwidth increase to increase data rates is costly and sometimes impractical, the use of the orthogonal frequency division multiplexing systems (MIMO-OFDM) The main technology has become the 4G systems. Because of this,  multi-channel systems in wireless systems are used to improve the transmission quality and high-speed telecommunication data, and recently, Frequency-Time-Space Coding (STF) methods have been developed to improve multiplicity interest. The purpose of this paper is to analyze the MIMO-OFDM using a combination of beam shaping and STF techniques. The proposed STFBF method, which combines these two methods, performs better in terms of bit error rates than STF without beamforming and the proposed model is better than the combination of beamforming method and time-space block method (STBC).

    Keywords: Space-Time -Frequency (STF) Coding, Multi-Input Multi-Output System, Orthogonal Frequency Division, Beam Shaping, Multiplicity Order
  • Ebrahim Zamani Beydokhti *, Majid Yaghoobi, Seyed Ehsan Niknam, Navid Arvin Kheybari Pages 83-94
    In this paper, the explosion wave effect on prestressed concrete shells was numerically discussed. For this purpose, at first, a semi cylindrical shell roof without pre-stressing imposed by an explosion of a ton of TNT at a distance of 10 meters from the center line of the structure. The finite element analysis was performed by Abaqus software and the results of tensile and compression failures are extracted and verified by the results of the literature. In order to investigate the effect of pre-stressed tendons in longitudinal direction on mises stresses and tensile and compression failures, the semi cylinders were pre-stressed by 3 MPa, 5 MPa and 8 MPa. In addition, the effect of the span length on the results of mises stresses and failure modes was evaluated using three lengths of 30, 45 and 60 meters. The results of the analysis showed that the pre-stressed structures would reduce the damage caused by the explosion. Increasing the span length causes the failure to focus on longitudinal symmetrical axes.
    Keywords: Prestressed Concrete, Explosion Wave, Semi-Cylindrical Shell, Tensile Failure, Compression Failure
  • Mansour Hashemi *, Elahe Mehraban Pages 95-106
    Coding theory is one of the most interesting and applied branches of mathematics that has been widely used in Wireless networking, include mobile networks, wireless local area networks, wireless sensor networks and satellite communication networks. In this paper, our goal is to provide some new codes by using t- Pell number sequences and Hadamard product. In order to achieve this goal, we first study the properties of matrix of t- Pell number sequences and their Hadamard product of these matrices. Then, using the obtained results, we present some coding and decoding algorithms. Finally, we study the blocking algorithm on the matrix of the t- Pell number sequences and their Hadamard product.
    Keywords: T-Pell Number Sequences, Matrix of T-Pell Sequence, Matrix Determinat, Coding
  • Saman Keshvari *, Mohammadali Javadzadeh, Hassan Naderi Pages 107-121

    Researchers have always been interested in graph nodes clustering based on content or structure. But less attention has been paid to clustering based on both structure and content. But a content-structural clustering is needed in information networks like social networks. In this paper, the ICS-Cluster algorithm is proposed which takes into consideration both the structure and content aspects of the nodes. The purpose of this approach is to gain a coherent internal structure (structural aspect) and homogeneous attribute values (content aspect) in the graph. In this approach firstly the graph is converted into a content-structural graph which edges’ weight show similarity between the connected nodes. Incremental clustering is done based on edges’ weight in this process the edges with the most weight is considered as clusters then the weight of connected edge to the cluster is aggregated and they’ll be one edge, the process is repeated until the algorithm reaches the number of clusters that indicated by the user. ICS-Cluster algorithm number of cluster is indicated by the user. Comparing ICS-Cluster with other content structural algorithm based on six criteria for measuring cluster quality shows that ICS-Cluster has good performance. These criteria contain structural criteria (Modularity, Error Link, and Density), content criterion (Average Similarity), content-structural criterion (CS-Measure) and the run time.

    Keywords: Graph Clustering, content-structural clustering, Attributed Graph, Cluster Extraction