فهرست مطالب

مطالعات حقوق انرژی - سال پنجم شماره 2 (پاییز و زمستان 1398)

نشریه مطالعات حقوق انرژی
سال پنجم شماره 2 (پاییز و زمستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1399/03/31
  • تعداد عناوین: 12
|
  • باقری محمود*، محمدرضا شیرمردی دزکی صفحات 251-273

    مقاله پیش رو، درپی مطالعه مشارکت دولت در پروژه های بهره برداری از منابع نفت و گاز است. در این زمینه، ضمن تعریف مشارکت دولت، کوشیدیم تا با ویژگی ها، اهداف و مسایل مرتبط با این مفهوم آشنا شویم. مشارکت دولت معمولا به عنوان شرط ضمن یکی از قراردادهای امتیاز یا مشارکت در تولید است. هدف دولت از مشارکت، کنترل و مدیریت بیشتر نسبت به عملیات نفتی، کسب تجربه و تخصص، انگیزه های سیاسی و افزایش درآمد است. مشارکت دولت با چالش هایی همچون تعارض منافع، مشکل تامین مالی توسط دولت و دخالت انگیزه های سیاسی در فعالیت های تجاری، روبه روست؛ اما از مزایای آن، مثل افزایش ریسک پذیری شرکت های ملی نفت، کسب تجربه اجرای عملیات، انتقال دانش مدیریتی به کشور میزبان و درآمدزایی برای دولت، نمی توان گذشت.

    کلیدواژگان: پروژه های اکتشاف و تولید، حضور تجاری، قراردادهای نفتی، مشارکت دولت
  • مهدی پیری دمق*، شبنم رزم پا صفحات 275-294
    بهره برداری از منابع غیرمتعارف نفت و گاز در آینده ای نه چندان دور و با کاهش بهره برداری از منابع متعارف از روند رو به گسترشی برخوردار خواهد گردید. نظر به اینکه بهره برداری از منابع غیرمتعارف دارای ویژگی ها و آثار گاه متمایزی نسبت به بهره برداری از منابع متعارف است، در این نوشتار به بررسی الزامات حاکم بر آن در منطقه خلیج فارس اقدام کرده ایم. در این مقاله، الزامات بهره برداری از منابع غیرمتعارف از رهگذر مقررات کنوانسیون های بین المللی و منطقه ای بررسی، و ملاحظه شد که کنوانسیون حقوق دریاها مصوب 1982 و کنوانسیون منطقه ای کویت در خصوص پاسداری از محیط زیست دریایی در برابر آلودگی ها و پروتکل های مربوطه، به ویژه پروتکل راجع به آلودگی دریایی ناشی از اکتشاف و استخراج از فلات قاره با توجه به جدید بودن این موضوع، به صراحت به آن نپرداخته است. با بررسی انجام شده مشخص شد که مقررات مندرج به طور کلی، به لحاظ مالکیت و مدیریت بر منابع از قابلیت اعمال برخوردار است، اما به لحاظ آثار زیست محیطی از کارآمدی لازم برای پوشش دادن آلودگی های زیست محیطی ناشی از اقدامات مذکور بهره مند نیست.
    کلیدواژگان: بهره برداری از منابع نفت و گاز غیرمتعارف، خسارات زیست محیطی، فلات قاره، کنوانسیون حقوق دریاها 1982، کنوانسیون منطقه ای کویت، منابع غیرمتعارف نفت و گاز
  • راحله سید مرتضی حسینی* صفحات 295-312

    مرکز بین المللی حل وفصل اختلافات سرمایه گذاری (ایکسید) در 16 می 2018، رای نهایی خود در خصوص دعوای شرکت هلندی ماسدار علیه دولت اسپانیا را صادر کرد. دیوان ضمن تایید نقض منشور انرژی از سوی دولت اسپانیا، این دولت را به جبران خسارت وارده به خواهان محکوم کرد. احراز صلاحیت دیوان و پذیرش دعوا، در حالی است که صلاحیت دیوان از جنبه های مختلف شخصی، موضوعی و اولویت اتحادیه اروپا مورد اعتراض دولت اسپانیا قرار گرفته بود. در این باره، مبنای اصلی استنادات خواهان و خوانده و تجزیه و تحلیل دیوان مبتنی بر منشور انرژی و کنوانسیون ایکسید است؛ زیرا هر دو سند برای دولت هلند به عنوان دولت متبوع خواهان و دولت اسپانیا به عنوان خوانده، لازم الاجراست. با توجه به اینکه، یکی از دستاوردهای مهم این رای، بررسی ابعاد مختلف صلاحیت ایکسید در زمینه اختلافات ناشی از سرمایه گذاری در حوزه انرژی های تجدیدپذیر است، نوشتار پیش رو، درپی واکاوی این مباحث است.

    کلیدواژگان: اتحادیه اروپا، اعتراض، ایکسید، سرمایه گذاری، صلاحیت، منشور انرژی
  • عبدالحسین شیروی*، عبدالحسین مرادی مزرعه نو صفحات 313-333
    ذخایر نفت و گاز شیل که پیش تر جزء منابع نفت و گاز تلقی نمی شد، در دهه اخیر با پیشرفت فناوری دارای توجیه اقتصادی شده و در شمار ذخایر انرژی قابل برداشت درآمده است؛ به گونه ای که از این پدیده به عنوان انقلاب شیل در صنعت نفت و گاز یاد می شود. پروژه های شیل به دلیل کاربرد فناوری شکست هیدرولیکی و حفاری افقی به صورت توامان با ریسک های جدیدی روبه رو هستند. یکی از سازوکارهای مدیریت ریسک، استفاده از روش های تقنینی و تنظیم گری است. در این مقاله، با لحاظ تجربه کشورهای فعال در این حوزه، کنترل و مدیریت ریسک های پروژه های شیل از طریق قانون گذاری و تنظیم گری مورد بررسی قرار گرفته است. برای موفقیت چنین پروژه هایی در ایران، این مقاله نتیجه می گیرد که چهارچوب قانونی لازم برای اکتشاف و استخراج مخازن شیل، نخست باید توسط قانون گذار تعیین و نهادی مرکب از وزارت نفت، وزارت نیرو (بخش آب) و محیط زیست به عنوان «نهاد رگولاتور» تاسیس شود که بتواند مقررات لازم را در این حوزه وضع و نسبت به اعطای مجوز اکتشاف و استخراج اقدام کند و سپس مطابق قوانین و مقررات بر انجام عملیات اکتشاف و استخراج نظارت نماید.
    کلیدواژگان: حفاری افقی، شکست هیدرولیکی، شیل، محیط زیست، مدیریت ریسک
  • سید محمد طباطبائی نژاد*، هدایت فرخانی، زینب پاپی صفحات 335-355
    یکی از موضوعات مهم رشته حقوق نفت و گاز که از زیرشاخه های حقوق عمومی است، چگونگی مدیریت مخازن مشترک نفت و گاز است. با توجه به وجود عنصر مرزهای جغرافیایی در این میادین، اهمیت این موضوع، هم از جنبه سیاسی و هم حقوقی قابل توجه است. یکی از روش های مرسوم بهره برداری از این میادین، بهره برداری یکپارچه از طریق انعقاد قرارداد یکپارچه سازی است. در این روش، ذی نفعان میدان یا مخزن مشترک، با توافق یکدیگر قراردادی را منعقد می کنند که به موجب آن، توسعه و بهره برداری از میدان براساس مفاد قرارداد و به صورت مشترک انجام می شود. در این پژوهش، نویسنده با دیدگاهی تحلیلی و به صورت تطبیقی، یکپارچه سازی نفت و گاز را در نظام حقوقی دو کشور ایران و آمریکا مورد بررسی قرار داده است و در پایان، ضمن مقایسه این دو نظام حقوقی، پیشنهادهایی برای استفاده از این ساختار حقوقی در صنعت نفت و گاز ایران ارایه داده است. با توجه به وجود میادین فراوان نفت و گازی مشترک ایران و کشورهای همسایه، لازم است وزارت نفت که متولی اصلی انجام فعالیت در بخش بالادستی و پایین دستی صنعت نفت و گاز است، الزامات و ساختار حقوقی و سیاسی لازم را برای یکپارچه سازی مخازن و بهره برداری هرچه بهتر از مخازن مشترک با کشورهای همسایه فراهم سازد.
    کلیدواژگان: مخزن فرامرزی، موافقت نامه، میادین مشترک، نفت و گاز، یکپارچه سازی
  • حمیدرضا علومی یزدی*، مهدی رشنو صفحات 357-371

    صنعت نفت به دلیل نوسان بالای قیمت نفت و تاثیرپذیری شرکت های نفتی از آن، بستر اختلافات سرمایه گذاری بوده است. یافتن روش مناسب برای محاسبه غرامت در این شرایط، اهمیت بسیاری دارد. در این پژوهش، به بررسی استفاده از روش تنزیل جریانات نقدی آتی در محاسبه غرامت در اختلافات سرمایه گذاری صنعت نفت پرداخته شده است. نوسان بالای جریانات نقدی و احتمالی بودن وضعیت آتی شرکت های نفتی، از جمله عواملی است که به عنوان موانع استفاده از این روش، به آن اشاره شده است. به قاعده ساختن قیمت نفت و پیش بینی جریانات نقدی آتی بر آن اساس، استفاده از تحلیل سناریو و تحلیل حساسیت، راهکارهایی است که برای رفع موانع استفاده از روش تنزیل جریانات نقدی آتی ارایه گردید. به منظور مدیریت پروژه های سرمایه گذاری در صنعت نفت ایران، پیشنهاد شد که جریانات نقدی آتی پروژه ها، به همراه نرخ تنزیل مورد توافق در آغاز پروژه، به تایید طرفین برسد.

    کلیدواژگان: تنزیل جریانات نقدی آتی در صنعت نفت ایران، داوری های نفتی، روش تنزیل جریانات نقدی آتی، روش های ارزش گذاری، محاسبه غرامت
  • عباس عنوانی، سید محمد مهدی قبولی درافشان*، سید محسن حسینی پویا صفحات 373-395

    حقوق هسته ای در اسناد بین المللی حاکم بر مسئولیت مدنی ناشی از حوادث هسته ای، همچون کنوانسیون 1960 پاریس و 1963 وین، غالبا بهره بردار تاسیسات هسته ای را به صرف اثبات اینکه چنین خسارتی به سبب واقعه هسته ای مذکور بوده، مسیول حوادث و خسارات ناشی از این مواد می داند؛ اعم از این که خسارات ناشی از حادثه هسته ای در تاسیسات خود یا در جریان حمل مواد هسته ای رخ داده باشد. با توجه به این که مسئولیت مدنی ناشی از حوادث هسته ای، از نوع مسئولیت محض بوده و برای تحقق این نوع مسئولیت، رابطه سببیت لازم است؛ بنابراین عواملی مانند قوه قاهره، تقصیر زیان دیده یا عامل زیان و فعل شخص ثالث که باعث قطع رابطه سببیت می شوند، ممکن است رافع مسئولیت مدنی شوند. پرسشی که با بررسی این اسناد مطرح می شود این است که آیا با وجود پذیرش اصل مسئولیت انحصاری در حوادث هسته ای، امکان شناسایی موارد معافیت یا عدم مسئولیت بهره بردار وجود دارد یا خیر؟ مسئولیت بهره بردار از دو قاعده مهم مسئولیت بدون تقصیر و مسئولیت انحصاری او پیروی می کند. این دو قاعده با استثنایاتی روبه روست. نتیجه مقاله پیش رو نشان می دهد که با وجود پذیرش مسئولیت محض و انحصاری بهره بردار برای جبران خسارت هسته ای، کنوانسیون های مذکور مواردی را به عنوان استثنایات مسئولیت بهره بردار شناسایی کرده اند. بررسی استثنایات، شامل «موارد عدم مسئولیت بهره بردار»، «موارد معافیت بهره بردار از مسئولیت» و «موارد حق رجوع بهره بردار به ثالث»، موضوع مقاله حاضر است.

    کلیدواژگان: استثنائات مسئولیت، بهره بردار تاسیسات هسته ای، حق رجوع، مسئولیت انحصاری، مسئولیت محض، موارد معافیت یا عدم مسئولیت
  • عبدالرسول قاسمی*، علی امامی میبدی، سید مرتضی الهی صفحات 397-418
    مخزن گازی پارس جنوبی به عنوان بزرگترین منبع تامین گاز طبیعی، از جمله مهم ترین پروژه های کشور است که برای توسعه فازهای آن، از روش های مختلف قراردادی استفاده شده است. در پژوهش پیش رو، مقایسه ای بین عملکرد روش های به کار گرفته شده انجام و مناسب ترین آن مشخص گردیده است که می تواند مبنایی برای توسعه های آتی میدان های گازی یا پروژه های بزرگ مقیاس کشور باشد. با در نظر گرفتن معیارهایی، از جمله کاهش ریسک های طرح و اختلافات قراردادی، هزینه تمام شده، کیفیت انجام کار و تاسیسات در زمان اجرا و بهره برداری، یکپارچگی عملیات اجرا و تولید، زمان اجرای طرح، کسب دانش مدیریتی و انتقال فناوری، با استفاده از روش «فرایند تحلیل سلسله مراتبی» برای گزینه های موجود، مناسب ترین روش عقد قرارداد انجام گرفته در طرح های پارس جنوبی، روش بیع متقابل حاصل شده است. ویژگی های مدنظر در این پژوهش که به این نتیجه انجامیده است، به طور کلی عبارت اند از: حفظ حق مالکیت کشور، کنترل عملیات و هزینه توسط دولت، انتقال دانش فنی، قبول ریسک تولید و انجام صد درصد سرمایه گذاری توسط پیمانکار و بازپرداخت آن طی پنج تا هفت سال پس از بهره برداری از محل محصولات میدان.
    کلیدواژگان: سازوکارهای قراردادی، قرارداد بیع متقابل، قراردادهای نفت و گاز، میدان گازی پارس جنوبی
  • صفا قائم مقامی، محسن محبی*، صابر نیاورانی صفحات 419-438

    از موضوعات بحث برانگیز سالیان اخیر در محیط زیست دریایی، نشت گاز و نفت است که اسناد بین المللی نیز نگاه ویژه ای به آن داشته اند. با مروری کوتاه بر روند تکوین و تکامل نظام حقوقی حاکم بر حمل ونقل دریایی کالا در مقابل نشت کالای خطرناک، نفت و گاز، کنوانسیون های حاکم بر حمل ونقل دریایی کالا، یعنی لاهه، لاهه-ویزبی، هامبورگ و روتردام بررسی می شود و به میزان اثرگذاری کنوانسیون اخیر در پوشش های زیست محیطی مسایل مربوط به آلودگی ناشی از نشت مواد سوختی پرداخته می شود. به این پرسش پاسخ می دهیم که آیا این رژیم حقوقی توانسته است مشکلات پیش گفته در دریا را حل کند و نیز مسئولیت ناشی از فعل متخلفانه، چگونه اعمال می شود؟ فرضیه نخست پژوهش پیش رو، بر این است که کنوانسیون روتردام، سندی قوی است که تصویب آن توسط بیشتر دولت های دارای صنعت دریانوردی، می تواند گام موثری در حمایت از محیط زیست دریایی باشد و در صورت لازم الاجراشدن، با تعریف جدیدی از توسعه اقتصادی، فعالانه به حفاظت از محیط زیست دریایی و جلوگیری از آلودگی کمک کند.

    کلیدواژگان: حمل ونقل دریایی کالا، کنوانسیون روتردام، محیط زیست، نشت نفت و گاز
  • عباس کاظمی نجف آبادی*، سید محمد مهدی هاشمی کرویی صفحات 439-457

    یکی از ویژگی های شاخص الگوی جدید قراردادهای نفتی ایران، لزوم شراکت شرکت های خارجی با شرکت های ایرانی و مشارکت در اجرای عملیات نفتی است. بستر اصلی این مشارکت، قرارداد عملیات مشترک (ق.ع.م) است که میان اعضای کنسرسیوم تشکیل شده از شرکت (های) خارجی و شرکت (های) ایرانی منعقد می گردد. اعضای حاضر در ق.ع.م، به دو گروه تقسیم می شوند: عامل و غیرعامل. وظیفه اصلی عامل، تصدی و مدیریت روزانه عملیات نفتی و وظیفه اصلی غیرعامل ها، مشارکت در تامین مالی و تصمیم گیری هاست. معمولا عامل خواستار آزادی عمل بیشتر در اتخاذ تصمیمات و انجام عملیات بوده و از غیرعامل ها انتظار دارد تنها در تامین مالی مشارکت کنند. از سوی دیگر، غیرعامل ها به منظور حفظ منافع خود و نیز آگاهی از جزییات عملیات، به نفوذ بیشتر در عملیات و دخالت موثرتر در تصمیمات گرایش دارند. در بیشتر ق.ع.م ها، مشارکت غیرعامل ها در تصمیمات عمدتا از طریق کمیته عملیاتی و کمیته های فرعی آن است. در نسخه ایرانی ق.ع.م، غیرعامل ها می توانند از طریق این کمیته بر عملیات مشترک نظارت کنند. اصلی ترین وظیفه کمیته عملیاتی، نظارت بر عملیات انجام شده توسط عامل و تصویب برنامه های مالی- عملیاتی سالیانه عملیات نفتی است.

    کلیدواژگان: عامل، غیرعامل، قرارداد عملیات مشترک، قراردادهای جدید نفتی ایران (آی، پی، سی)، کارگروه مشترک مدیریت قرارداد، کمیته عملیاتی
  • عماد ملاابراهیمی، بهشید ارفع نیا* صفحات 459-475

    روش های «ADR» برای چند دهه به عنوان روشی مناسب جهت حل وفصل اختلافات در قراردادهای بین المللی بالادستی صنعت نفت و گاز معرفی شده است.اکنون پرسش این است که آیا «ADR» در  IPC ارجاع به همه ابزارهای آن است یا نوع خاصی از آن را مدنظر دارد و در حقیقت تبادر در «ADR» چیست؟این مقاله برآن است تا با بررسی قراردادهای بین المللی بالادستی صنعت نفت و گاز، به این مهم پاسخ دهد. نتایج این مقاله، گواه آن است که ترکیب دو فرایند کارشناسی و داوری، می تواند روابط قراردادی بلندمدت طرفین را حفظ کرده و از لحاظ زمانی و مالی کارایی لازم را داشته باشد. پژوهش پیش رو، ثابت می کند که کارشناسی- داوری، روش برتر حل وفصل اختلافات در قراردادهای جدید بالادستی صنعت نفت و گاز، موسوم به IPC  است.

    کلیدواژگان: روش های جایگزین (ADR)، روش های حل وفصل اختلافات، داوری، قراردادهای نوین بالادستی نفت و گاز (IPC)، کارشناسی
  • سید امیرحسام موسوی* صفحات 477-493

    معاهده منشور انرژی (ECT) معاهده ای جهانی در خصوص حمایت از سرمایه گذاری در حوزه انرژی است. در این معاهده، نویسندگان با عناوین مختلفی، تعهداتی را بر عهده دولت های میزبان قرار داده اند که نقض هر کدام از این جهات، ممکن است برای آنان مسئولیت آور باشد. در رویه داوران رسیدگی کننده به اختلافات مرتبط با منشور انرژی، از یک سو، شاهد آزادی عمل داوران در انتخاب جهت مورد استناد (سبب دعوی) از میان جهات طرح شده هستیم و از سوی دیگر، آنان در فرض تعدد اسباب، خود را ملزم به پاسخ دهی به تمامی جهات طرح شده نمی دانند؛ هر چند در فرض بی حق شناختن خواهان دعوی، پاسخگو نبودن در برابر تمامی جهات طرح شده، ممکن است به طرح دعاوی مجددی توسط خواهان ناکام دعوای سابق بینجامد. در مقاله پیش رو، درپی تحلیل موضوعات پیش گفته هستیم.

    کلیدواژگان: جهات حکمی، جهات موضوعی، دولت میزبان، دیوان داوری، رعایت انصاف و بی طرفی، سرمایه گذار، منشور انرژی
|
  • Mahmood Bagheri *, MohamadReza Shirmardi Dezki Pages 251-273

    Main goal of this article is to study the concept of State Participation in Oil and Gas Projects. We tried to define the Concept, characteristics, reasoning and challenges around the phenomenon. State Participation as a way of cooperation between Host State(HS) and International Oil Companies(IOC), may be used as main contract or as a Term of Main Contract. Government reasoning for State Participation mainly focuses on taking Control and managerial tasks by the Government, achieve experience and expertise in operations and enhance in government take. Conflict of interest, problems in financing government’s share of Costs and political interference in operations are main challenges of State Participation. Meanwhile, State Participation has some benefits: helps IOC and HS to improve their relations and mutual understanding, National Oil Companies (NOC) can take risk and responsibility for operations, NOCs can achieve experience and expertise in the field also, managerial knowledge of IOCs will be transferred to the NOCs.

    Keywords: State Participation, Oil contracts, Extraction, Production Projects, Commercial Involvement
  • Mehdi Piri Damagh *, Shabnam Razmpa Pages 275-294
    In the near future, unconventional oil and gas production will continue to grow, possibly further lowering prices. The production of unconventional resources has certain and specific characteristics associated with negative environmental impacts which clearly are different from conventional resources. As a result, in some regions, the production of unconventional oil and gas is restricted or highly regulated. This paper specifically examined the Law of the Sea Convention 1982 and the Kuwait Regional Convention for the Protection of the Marine Environment to find out whether these instruments are adequately equipped to address the production of unconventional oil and gas in the region. As a result, it is revealed that the Law of the Sea Convention 1982 and the Kuwait Regional Convention and its Protocols, in particular the Protocol on the Explosion and Disposal of Offshore Pollutants from the Continent did not explicitly addressed such activities. It can be concluded that their provisions are in general applicable to the production of unconventional oil and gas resources with respect to the ownership permitting and licensing. Nevertheless, environmental negative impacts of such activities are left untouched.
    Keywords: Unconventional oil, gas resources, exploitation of unconventional oil, gas resources, environmental pollution, continental shelf, law of the sea Convention 1982, Kuwait Regional Convention
  • Rahele Seyed Morteza Hosseini * Pages 295-312

    On 16 May 2018, ICSID issued its Award between the Masdar as a Dutch company against the Spanish. The court confirmed the violation of the Energy Charter by the Spain and sentenced it to compensate for damages to the plaintiff. Despite the challenges to the Court's jurisdiction raised by the Spanish in the various aspects such as personal, thematic and the priority of EU, The Court accepted its jurisdiction to hear the case. In this respect, the main basis of the plaintiff’s pleadings and the court’s analysis are based on the Energy Charter and the ICSID Convention; because both documents are mandatory for both Parties. As regard that one of the major achievements of this award is to examine the various aspects of the jurisdiction of ICSID in relation to the disputes arising from the renewable energy investment, the present Article seeks to analyze these issues.

    Keywords: Objections, Jurisdiction, Energy Charter, ICSID, European Union, Investment
  • Abdolhossein Shiravi *, Abdolhossein Moradi Mazraeno Pages 313-333
    In the last decade shale oil and gas reserves which were formerly not considered as oil and gas resources, with the advent of technology and the possibility of economic exploitation are considered as new energy reserves. This event is referred to as the "shale revolution" in the oil and gas industry. One of the mechanisms of risk management is the use of legislative and regulatory methods. In this paper, with regard to the experience of the countries active in this field, the control and management of shale project risks through legislation and regulation has been studied. To succeed in such projects in Iran, this paper concludes that the legal framework for the exploration and exploitation of shale reservoirs should first be established by the legislator and an institution composed of the Ministry of Oil, the Ministry of Energy (the water sector) and the environment should be established as the "regulator institution" Which can make necessary provisions in this area, grant licenses for exploration and extraction, and then oversee exploration and extraction operations in accordance with the laws and regulations
    Keywords: Shale, Hydraulic fracture, horizontal drilling, environment, risk management
  • Seyed Mohammad Tabatabaienejhad *, Hedayat Farkhani, Zeinab Papee Pages 335-355
    One of main topics of oil and gas law as a branch of public law is shared/common/transbourdary reservoirs expanded across the borders of a country and located in common boundaries of two or more neighbor countries.this matter isn’t mentioned In Iran constitution provisions .The method of Management of these common resources has an important significance and various methods are employed in this relation .One of the most and best ways for operation and exploitation of these common fields is concluding unitization agreement between two neighbor countries by which beneficiaries of that common field conclude an agreement .In this research we surveyed the use of unitization of oil and gas analytically and descriptively and comparatively in the legal and executive procedures of both Iran and the United States and finally we suggested some offers with comparing these two legal systems. Since Iran has many shared oil and gas field with its neighbors this is necessary that oil ministry of Iran as the main arranger of upstream and downstream activities in Iran oil and gas industry should arrange and provide legal and political Requirements and structures for unitizing and operating these fields in best manner.
    Keywords: unitization, common fields, oil, gas, agreement, Tran’s boundary reservoir
  • HamidReza Olumi Yazdi *, Mahdi Rashno Pages 357-371

    Since oil price is volatile and oil companies are affected, oil industry is bed of disputes. In this condition, finding appropriate method of compensation valuation is very important. We considered discounted cash flow method in compensation valuation in oil industry disputes. This survey showed that high volatile cash flow and oil company future contingency are the most obstacles for using of this method. Cash flow prediction based on oil price normalization, using scenario and sensitivity analysis are resolutions for removing obstacles of using discounted cash flow. For Managing investment in oil industry in Iran, it has been suggeted to agree on future cash flow and discounted rate before starting the project.

    Keywords: Discounted cash flow method, Compensation valuation, Oil arbitration, valuation methods, Discounted Cash flow in Oil industry in IRAN
  • Abbas Onvani, Seyed MohammadMehdi Ghaboli Dorafshan *, Seyed Mohsen Hosseini Poya Pages 373-395

    Nuclear law in international documents such as the 1960 Paris Convention and the 1963 Vienna often the operator of a nuclear installation shall be liable for nuclear damage.Whether the damage caused by a nuclear incident occurred in his nuclear installation or during the transport of nuclear material. Civil liability arising from nuclear incidents is of strict liability, and for this kind of responsibility, a causal relationship is needed. Therefore, factors that cause a relationship to be disrupted, such as force Major, gross negligence of the person, and third-party action can relieve the operator from his obligation or civil liability. The question raised by these documents is whether, despite the acceptance of the principle of exclusive liability in nuclear incidents, it is possible to identify exemptions of the operator. The responsibility of the operator follows two important principles: non-fault liability and his exclusive liability. There are exceptions to these two rules. result of the article concludes that despite accepting the exclusive liability of operator, these conventions have identified cases as exceptions to operator liability. Exceptions include "cases of non- responsibility","cases of exemption or exonerations factors " and "cases of right of recourse operator" in the present article.

    Keywords: The Operator of Nuclear Installations, Exclusive Liability, strict liability, Exceptions of Responsibility, Exonerations Factors, Right of Recourse
  • Abdolrasoul Ghasemi *, Ali Emami Meybodi, Seyed Morteza Elahi Pages 397-418
    The South Pars Gas reservoir, as the largest natural gas supply source in the country, is one of the most important mega projects in Iran that has been used to develop its phases by various contractual methods. In this research a comparison between methods and the most appropriate contractual method has been identified which could be the basis for future development of gas fields or mega projects in the country. With the inclusion of criteria such as project risk for government, cost, quality, the integrity of implementation and production operations, project execution time, acquisition management know-how, by using “Analytical Hierarchy Process”(AHP) method for contractual options, shows the superiority of the buy-back contract. The main features of the research that led to this conclusion are, the maintenance of the country's right to ownership, control of operations and costs by the state, transfer of technical know-how, acceptance of the risk of production and Perform 100% investment by the contractor and repayment it within 5 to 7 years after the commissioning of the field products.
    Keywords: Buy-back Contract, Contractual Mechanisms, Oil, gas contracts, South Pars gas field
  • Safa Ghemmaghami, Mohsen Mohebi *, Sabber Niavarani Pages 419-438

    One of the most controversial issues of recent years in the marine environment is the oil and gas leak, which has been a particular focus of international documents. With a brief overview of the development and evolution of the legal system governing maritime transport of goods and liquids, the conventions governing maritime transport of goods, namely The Hague, The Hague-Visby, Hamburg and Rotterdam, are examined. The impact of the recent convention on environmental pollution has been addressed by issues related to pollution caused by fuel leakage. We answer the question whether this legal regime has been able to solve the recent problems mentioned above at sea and how is the liability arising from the wrongful act? The initial premise of this study is that the Rotterdam Convention is a strong document that can be adopted by major governments in the maritime industry to be an effective step in protecting the marine environment and, if necessary, enacting a new definition of economic development, actively protecting the marine environment and preventing pollution.

    Keywords: Maritime transportation, Rotterdam Convention, environment, Oil, gas leakage
  • Abbas Kazemi Najaf Abadi *, Seyed MohammadMahdi Hashemi Karooei Pages 439-457

    One of new Iranian Petroleum Contract (IPC) requirements is participation of the foreign company(ies) with local company(ies) forming a consortium to jointly perform the petroleum operation of the field, and the main bedrock for performance of the joint operation is Joint Operating Agreement (JOA). There are basically two types of parties in a JOA: Operator and Non-Operator(s). The main role and duty of the operator is conducting and management of the day-to-day operation of the field, while, of the non-operators is providing timely funds for conduct and participating in decisions made in respect of the joint operation. While the operator, seek more freedom in performing its duties and obligations under a JOA, the non-operators desire higher level of control and more access to information to effectively protect their interests engaged in the main contract and JOA. In most JOAs, the non-operators are engaged in decision makings through the Operating Committee (OpCom) and its sub-committees. In Iranian version of JOA, the non-operators may supervise the operator’s activities via the OpCom. The main duty of the OpCom is controlling and supervising the joint operations performed in the contract area by the operator and reviewing and approving the work programs and budgets.

    Keywords: Joint Operating Agreement (JOA), new Iranian petroleum Contracts (IPC), Operating Committee (OpCom), Operator, Non-Operator
  • Emad Molla Ebrahimi, Behshid Arfania * Pages 459-475

    ADRs have been introduced for decades as an appropriate way to resolve disputes in upstream international contracts in the oil and gas industry; an example of this is the adoption of the International Commercial Compromise Law. The question to be addressed here is whether or not the ADR in the IPC is a reference to all of its instruments or to a particular type of instrument and what is the ADR in fact. This article aims to respond to this by reviewing upstream international contracts in the oil and gas industry. The results of this paper confirm that the combination of two expert and arbitration processes can maintain long-term contractual relationships of the parties and be efficient in terms of time and finances. This research proves that peer-review is the best way to resolve disputes in new upstream contracts in the oil and gas industry called IPC.

    Keywords: alternative methods, Dispute Settlement Methods, expertise, Arbitration, New Upstream Oil, Gas Contracts (IPC)
  • Seyed AmirHesam Mousavi * Pages 477-493

    The Energy Charter Treaty (ECT) Is A Global Treaty That Enacted To Protect Investments In Energy Sector.In This Treaty, Authors Of It, Appoint Obligations For States That Breach Of Those, Can Lead To Their Responsibility. In The Precedent Of Arbitration Tribunals , We Can See That Arbitrators Has A Freedom To Envisage Cause Of Action And Also We See In Multiplicity Of Causes, They Did Not Oblige Themselves To Envisage All Of Causes.Alse We Can See That The Problem Of Cause Of Action Is Not Analysis Enough And Therefore There Exist Ambiguities. In This Article We Figure On Evaluate This Subjects.

    Keywords: ECT, Cause of action, Investment, Matter of Fact, Matter of Law