فهرست مطالب

نشریه پرستاری مراقبت ویژه
سال سیزدهم شماره 1 (پیاپی 45، بهار 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/01/13
  • تعداد عناوین: 7
|
  • زهره وفادار* صفحات 1-5

    بخش های مراقبت ویژه، با نیازهای درمانی و مراقبتی پیچیده و متفاوت بیماران مواجه هستند. پاسخگویی موثر به این نیازها به دانش و مهارت حرفه های مختلف سلامت وابسته است، از این رو همکاری بین حرفه ای و عملکرد تیمی، لازمه ی ارایه مراقبت ایمن و جامع در این بخش ها است، همکاری بین حرفه ای فرآیندی است که در آن حرفه های مختلف سلامت، در کنار بیمار و خانواده هایشان در تعاملی مبتنی بر مشارکت، اعتماد و درک متقابل، به اشتراک گذاشتن اطلاعات، هدف گذاری و تصمیم گیری های مشترک در جهت دستیابی به بهترین و موثرترین پیامد برای بیمار با هم همکاری می کنند. متاسفانه، بیشتر عملکردهای جاری در بخش های ویژه به صورت موازی، مستقل و بدون مشارکت و تصمیم گیری های مشترک حرفه های مختلف بوده و این یکی از علل افزایش اشتباهات پزشکی، عوارض ناخواسته و پیامدهای منفی در بیماران است. عوامل متعددی از جمله عوامل سیستمی، سازمانی و تعاملات بین فردی بر همکاری بین حرفه ای در بخش های ویژه موثر هستند که شناخت آنها زمینه ی ارتقاء همکاری بین حرفه ای در بخش های مذکور را فراهم خواهد آورد. راهکارهایی مانند راندهای بین حرفه ای، تدوین شیت های هدف گذاری مشترک بین حرفه ای، تهیه دستورالعمل ها و همچنین ابزارهای سنجش عملکرد تیمی و پایش آنها می تواند در ارتقاء همکاری بین حرفه ای در بخش های ویژه موثر باشد. زمان آن رسیده تا با اتخاذ رویکردها و راهکارهای مناسب، عملکرد تیمی و همکاری بین حرفه ای را در بخش های ویژه ارتقاء داده و پیامدهای بیماران را بهبود بخشید.

    کلیدواژگان: همکاری بین حرفه ای، عملکرد تیمی، بخش های مراقبت ویژه
  • فرزانه سلمان دهکردی*، معصومه ایمانی پور صفحات 6-21
    زمینه و هدف

    بسیاری از اعضای خانواده بیماران ICU در طول بستری بیمار در بخش مراقبتهای ویژه، در معرض خطر مجموعه ای از واکنش های روان شناختی منفی قرار می گیرند. این مطالعه باهدف مروری بر مجموعه علایم و چالش های این خانواده ها و راهکارهای مراقبت از خانواده بیماران ICU انجام شده است.

    روش کار

    این مطالعه از نوع مروری بوده و به روش مطالعه کتابخانه ای و جستجوی مقالات مرتبط در پایگاه های علمی Google Scholar, Science Direct, Scopus, PubMed, SID, Magiran, Iran Medex  انجام شد. کلیه مقالات تمام متن به دو زبان فارسی و انگلیسی در بازه زمانی 2002-2019 و 1385-1398 بررسی شدند که در پایان مراحل غربالگری، 27 مقاله مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

     اعضای خانواده بیماران بدحال بستری در بخش مراقبت ویژه، اغلب در پاسخ به شرایطی که خارج از کنترل آن هاست، مجموعه ای از واکنش های روان شناختی نامطلوب را که همگی تحت عنوان سندرم مراقبت ویژه در خانواده نامیده می شود، تجربه می کنند. مهم ترین و موثرترین راهکار کاهش عوارض این سندرم در خانواده بیماران، مراقبت خانواده محور و برقراری ارتباط موثر برشمرده شده است.

    نتیجه گیری

    پرستاران به عنوان اصلی ترین عضو تیم مراقبت در بخش مراقبت های ویژه باید علاوه بر بیمار، نسبت به اعضای خانواده بیماران نیز احساس مسئولیت کنند و با تدابیر مراقبتی خانواده محور، به تطابق خانواده بیماران با بحران بستری بیمار در بخش مراقبت ویژه و پیشگیری یا کنترل علایم سندرم مراقبت ویژه در خانواده کمک کنند.

    کلیدواژگان: بخش مراقبت ویژه، خانواده بیمار، واکنش های روان شناختی، سندرم مراقبت ویژه در خانواده، مطالعه مروری روایتی
  • زری غلامی، علی رحمانی*، مجتبی سپندی، محمد صمدی، سید طیب مرادیان، بتول نحریر صفحات 22-31
    زمینه و هدف

    عوارض گوارشی بعد از جراحی باز قلب، با وجود شیوع کم، از مورتالیته بالایی برخوردار است. یکی از این عوارض که می تواند نتایج جراحی را تحت الشعاع خود قرار دهد یبوست است. ناشتایی قبل از عمل جراحی و سپس تاخیر در شروع تغذیه خوراکی دهانی از علل ایجاد یبوست به شمار می آیند. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر دستورالعمل تغذیه ای بر  پیشگیری از یبوست بیماران تحت جراحی باز قلب انجام شد.

    روش کار

    ابتدا با انجام یک مطالعه مروری و به روش دلفی دستور العمل مراقبت تغذیه ای ویژه طراحی شد. سپس در یک کارآزمایی بالینی ، 70 بیمار که تحت عمل جراحی قلب باز قرار گرفته بودند؛ به طور در دسترس در دو گروه 35 نفری آزمون و شاهد قرار گرفتند. دستورالعمل تغذیه ای به صورت حضوری و ارایه  پمفلت به بیماران و پرستاران گروه آزمون آموزش داده شد. بیماران از روز قبل از عمل تا یک هفته بعد از عمل از نظر یبوست مورد بررسی قرار گرفتند. گروه شاهد مداخله روتین بخش را دریافت کردند.

    یافته ها

    میانگین دفعات اجابت مزاج در گروه آزمون بیشتر از گروه  شاهد بود؛ اما فقط در دو روز اول از نظر آماری معنادار بود (P<0.05). قوام مدفوع در طول یک هفته بعد از جراحی در گروه آزمون نسبت به گروه شاهد طبیعی تر بود و این اختلاف از نظر آماری معنادار بود (P<0.05).

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که دستورالعمل مراقبت تغذیه ای تدوین شده می تواند در پیشگیری و کاهش عوارض گوارشی به ویژه عارضه یبوست بعد از جراحی باز قلب موثر باشد.

    کلیدواژگان: جراحی باز قلب، دستورالعمل مراقبت تغذیه ای، یبوست
  • ندا محمدی، لیدا ستارنژاد، امید گرکز، زینب عباسفام، سورنا نظر باغی، حمیدرضا مهریار* صفحات 32-38
    مقدمه

    تشنج یک اختلال شایع بوده و یکی از موارد مهم مراجعه به اورژانس ها را تشکیل می دهد و علل متعددی برای ایجاد آن بیان شده که تشخیص سریع آن حایز اهمیت است؛ این مطالعه با هدف بررسی علل اولین تشنج جنرالیزه بزرگسالان در بیماران مراجعه کننده به بخش اورژانس بیمارستان امام خمینی ارومیه در نیمه دوم سال1397 انجام شد.

    روش انجام کار

    این مطالعه از نوع توصیفی مقطعی بوده که در نیمه دوم سال 1397 بر روی تمامی افراد تشنجی بالای 18 سال مراجعه کننده به اورژانس بیمارستان امام خمینی ارومیه به روش سرشماری انجام شد، داده ها با استفاده از چک لیستی که شامل متغیرهای (سن، جنس، تاهل، محل سکونت، تحصیلات، ابزارهای تشخیصی و علت نهایی تشنج) بود، جمع آوری شد.

    یافته ها

     نتایج نشان داد که در مجموع از 120 نفر بیمار مورد مطالعه، (8/45 درصد) 55 مرد و (2/54 درصد) 65 زن بودند که میانگین سنی شرکت کنندگان 42/20±52/50 سال و بیشتر شرکت کنندگان متاهل (5/71 درصد) 86 و در گروه سنی بالای 60 سال (4/34 درصد) 52 بودند، همچنین در روش های تشخیصی، آزمایش های CBD diff/Na/K/Ca/Bs و ESR/CRP در بیشتر موارد تشخیص علل تشنج کاربرد داشته و روش تصویربرداری سی تی اسکن در (5/74 درصد) 89   موارد کاربرد داشته که در نهایت بیشترین علت تشنج نیز بیماری های عروق مغزی (3/28 درصد) 34 بود.

    نتیجه گیری

     در این بررسی شایع ترین علت تشنج صدمات عروق مغزی بوده ولی با توجه به شیوع بالای حملات تشنجی به دنبال تروما، محرومیت از مواد مخدر، رفع عوامل زمینه ای و ناهنجاری های اجتماعی یک اقدام مهم در پیشگیری از بروز حملات تشنجی خواهد بود.

    کلیدواژگان: تشنج جنرالیزه، اورژانس، بزرگسالان
  • مرضیه محمدی پاشاکی، علیرضا سنگانی*، حوا عسکری، پگاه محمودی مولایی صفحات 39-45
    زمینه و هدف

    عوامل روانشناختی در بسیاری از بیماری های قلبی عروقی نقشی اساسی دارند.، بنابراین پژوهش حاضر با هدف پیش بینی عملکرد قلبی بر اساس ویژگی تیپ شخصیت D و علایم افسردگی در بیماران انفارکتوس حاد میوکارد انجام شده است.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش تمامی 234 بیماران انفارکتوس حاد میوکارد از نوع با صعود قطعه ST مراجعه کننده به بیمارستان فاطمه زهرا (س) ساری در سال 1397 بودند که تحت مداخلات کرونری از راه پوست قرار گرفتند. با استفاده از فرمول کوکران 144 بیمار به روش در دسترس انتخاب شدند و به پرسشنامه ویژگی تیپ شخصیت D دنولت و فرم کوتاه سیاهه افسردگی بک (Beck) پاسخ دادند.

    یافته ها

    بین ویژگی تیپ شخصیت D و افسردگی با عملکرد قلبی رابطه معناداری وجود دارد [P<0.01]  و همچنین ویژگی تیپ شخصیت D و افسردگی توان پیش بینی عملکرد قلبی را دارا است P≤0.01.

    نتیجه گیری

    ویژگی تیپ شخصیت D و افسردگی در بروز بیماری قلبی و پیش آگهی بیماران با سکته قلبی نقش دارد و غربالگری این ویژگی تیپ شخصیت D و دارا بودن اختلال افسردگی در بیماران قلبی توسط درمان گران ضرورت دارد.

    کلیدواژگان: تیپ شخصیت D، افسردگی، عملکرد قلبی
  • پوراندخت پورکرمانیان، زهره کلانی، نصرالله علیمحمدی*، اکبر حسن زاده صفحات 46-55
    زمینه و هدف

    تحریک حسی در بیماران دارای کاهش سطح هوشیاری بستری در بخش مراقبت های ویژه (ICU) می تواند بر میزان هوشیاری بیماران موثر باشد، به خصوص در صورتی که این تحریکات آشنا و دارای محتوای بامعنی باشد. لذا هدف این مطالعه معرفی یک برنامه ملاقاتی هدایت شده خانواده محور بر هوشیاری مصدومین صدمات مغزی بستری در ICU  است.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر یک مطالعه کارآزمایی بالینی است. جامعه آماری این پژوهش مصدومین مغزی بستری در بخش های مراقبت ویژه مرکز آموزشی درمانی الزهرا (ع) و کاشانی اصفهان بود. در این پژوهش طی 7 مرحله، برنامه "ملاقاتی هدایت شده خانواده محور" طراحی، اجرا و ارزشیابی شد. در مرحله طراحی، در ابتدا با استفاده از متون پرستاری در خصوص اقدامات مراقبتی مورد نیاز و نقش خانواده ها در اجرای آنها پیش نویس برنامه تهیه شد، سپس با استفاده از روش مناسبت رند (RAND Appropriateness’ Method (RAM)) از نظر مفهوم بودن، سودمندی، مرتبط بودن و قابلیت اجرایی بودن محتوای برنامه توسط خانواده ها، برنامه تدوین شد. در مرحله اجرا، توسط یکی از اعضای درجه یک خانواده که در مورد ملاقات آموزش دیده بود، روزانه و به مدت 14 روز، طبق برنامه، بیماران تحریک شنوایی و لمسی را دریافت نمودند. در مرحله ارزشیابی، روزانه سطح هوشیاری 30 دقیقه قبل و 30 دقیقه بعد ازملاقات، با استفاده از مقیاس کمای گلاسگو (Glasgow Coma Score Scale (GCS)) و مقیاس چهارنمره ای (Four Scoure) اندازه گیری شد.

    یافته ها

    میانگین تغییرات سطح هوشیاری بر اساس مقیاس چهارنمره ای از ابتدای مطالعه تا پایان مطالعه در گروه آزمون 7/1± 6 و درگروه کنترل 35/1 ±1 است. این تغییرات در گروه آزمون به طور معنا داری بیشتر از گروه کنترل بود (001/0< P). همچنین مقیاس کمای گلاسگو نیز از ابتدای مطالعه تا پایان (در طول مدت چهارده روز) تغییرات روزانه میانگین نمره سطح هوشیاری بین دو گروه، اختلاف آماری معناداری را نشان می دهد (001/0< P).

    نتیجه گیری

    بکارگیری برنامه ملاقات هدایت شده و هدفمند، توسط خانواده می تواند بر ارتقاء سطح هوشیاری مصدومین مغزی دچار کاهش سطح هوشیاری موثر واقع شود. بنابراین پیشنهاد می شود، شرایطی فراهم شود تا نزدیکترین افراد خانواده به بیمار از نظر عاطفی با آموزش کافی، با استفاده از این برنامه پیشنهادی، ملاقات های هدفمند انجام دهند.

    کلیدواژگان: ملاقات هدایت شده، ملاقات خانواده محور، بخش مراقبت ویژه، سطح هوشیاری، مصدومین مغزی
  • زهرا سادات کشمیری، عارف فقیه، خدیجه نصیریانی* صفحات 57-64
    مقدمه

     اعضای خانواده های بیماران بستری در بخش های مراقبت های ویژه، اضطراب قابل توجه ای دارند. تحکیم ارتباط بیمارستان با خانه بعد از ترخیص با حضور پرستار رابط جهت اطلاعات و مهارت های لازم را جهت فراهم سازی و تداوم مراقبت می تواند کمک کننده باشد. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر نقش پرستار رابط بر میزان اضطراب خانواده بیماران ترخیص شده از بخش مراقبت های ویژه انجام شد.

    روش کار

     این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی بود بر روی 53 بیمار ترخیص شده از بخش مراقبت های ویژه در دو گروه مداخله و کنترل انجام شد. وضعیت بیماران گروه مداخله به مدت دوهفته توسط یک پرستار آموزش دیده به عنوان پرستار رابط پیگیری و در گروه کنترل این پیگیری صورت نگرفت. سطح اضطراب خانواده بیماران توسط پرسشنامه 7 سوالی اضطراب بیمارستانی در هنگام ترخیص، در پایان هفته اول و هفته دوم بعد از ترخیص توسط مراقبت دهنده اصلی تکمیل و بررسی شد.

    یافته ها

     میانگین نمره اضطراب خانواده در گروه مداخله بلافاصله پس از ترخیص 01/4± 34/10 و دو هفته پس از ترخیص 85/2±10/9 و در گروه کنترل میانگین نمره اضطراب خانواده بلافاصله پس از ترخیص 59/3±33/9 و دو هفته پس از ترخیص 1/4± 87/9 بود. تفاوت آماری معناداری بین میانگین نمره اضطراب خانواده گروه کنترل و مداخله، بلافاصله، یک هفته و دو هفته پس از ترخیص دیده نشد (P>0.05).

    نتیجه گیری

    هرچند نتایج مطالعه حاضر تفاوت معناداری در نمره اضطراب مراقبت دهندگان بین دو گروه مداخله و کنترل نشان نداد، اما نمرات اضطراب خانواده در گروه مداخله نسبت به قبل از ترخیص کاهش یافته است و ارایه آموزش به مراقبین اصلی بیماران ترخیص شده از بخش مراقبت های ویژه می تواند در کاهش میزان اضطراب خانواده پس از ترخیص موثر باشد.

    کلیدواژگان: پرستار رابط، اضطراب، خانواده بیمار، بخش مراقبت های ویژه
|
  • Zohreh Vafadar* Pages 1-5

    Intensive care units encounter with the complex and different therapeutic and care needs of patients. The effective responsiveness to these needs depends on the knowledge and skills of different health professions, so inter-professional collaboration and teamwork is essential to providing safe and comprehensive care in these areas. Inter-professional collaboration is a process in which different health professions, along with the patient and their families work together in the interaction based on partnership, mutual trust and understanding, information sharing, common goals setting and joint decision making to achieve the best and most effective outcome for the patient. Unfortunately, most current performance in the intensive care units is parallel, independent and without the participation and joint decisions of different professions, and this is one of the reasons for the increase the medical errors and negative patients’ outcome. Numerous factors, including systemic, organizational, and interpersonal interactions, are influential on inter-professional collaboration in the mentioned wards, and understanding them will provide an opportunity to promote inter-professional collaborations in these areas. Strategies such as inter-professional rounds, the development of inter-professional common goals setting sheets, the preparation of guidelines, as well as the tools for measuring team performance and monitoring them can be effective in promoting inter-professional collaboration in intensive care units. It is time to adopt approaches and strategies to improve teamwork and inter-professional collaboration in intensive care units and improve patients’ outcome.

    Keywords: Teamwork, Inter Professional Collaboration, Intensive Care Unit
  • Farzaneh Salman Dehkordi*, Masoomeh Imanipour Pages 6-21
    Background and aim

    During hospitalization patients in the ICU, many family members are at risk for a mixture of negative psychological reactions. This study aimed to review the symptoms and challenges of these families and to give caring strategies for ICU family members.

    Methods

    This review study was done through a library literature review in the scientific data bases including Google Scholar, Science Direct, Scopus, PubMed, SID, Magiran, and Iran Medex. All articles in English and Persianpublished between 2002 and 2019 were studied. After screeing the articles according to the inclusion criteria, 27 articles were analyzed.

    Results

    The family members of critically ill patients admitted to the ICU often experience a cluster of adverse psychological reactions in response to conditions that is out of their control. These experiences have been recognized as “intensive care syndrome-family”. Family-centered care and effective communication were mentioned as the most important and effective strategies to reduce the complications of this syndrome.

    Conclusion

    As a key member of the health care team in the ICU, nurses  not only are responsible for the patients, but are responsible for the family members. They should help families to cope with the crisis of ICU admission and help prevent or control the family intensive care syndrome in them through family-centered care measures.

    Keywords: Intensive Care Unit, Patient’s Family, Psychological Reactions, Intensive Care Syndrome-Family, Narative Review
  • Zari Gholami, Alli Rahmani*, Mojtaba Sepandi, Mohammad Samadi, Seyed Tayeb Moradian, Batool Nehrir Pages 22-31
    Background and Purpose

    Gastrointestinal complications after open heart surgery are high mortality despite having low incidence. One of the complications that can overshadow the surgical results is constipation. Fasting before surgery and delayed oral nutrition after surgery are the causes of constipation. The aim of this study was to investigate the effect of nutritional guidelines on the prevention of constipation in patients undergoing open heart surgery.

    Method

    A special nutritional care instruction was designed using a review and Delphi study. In a clinical trial, 70 patients underwent open heart surgery. They were placed in two groups of 35 (experiment and control group). Nutritional guidelines and pamphlets were taught to patients and nurses in the experiment group. Patients were screened for constipation from the day before surgery to one week after surgery. The control group received routine experiment.

    Results

    The mean frequency of bowel movements in the experimental group was higher than the control group, but only statistically significant in the first two days (P <0.05). Stool consistency was more natural during the one-week postoperative period in the control group than in the control group, and this difference was statistically significant (P <0.05).

    Conclusion

    The results of this study showed that the formulated nutritional care guidelines can be effective in preventing and reducing gastrointestinal complications, especially constipation, in the first two days after open heart surgery.

    Keywords: Open Heart Surgery, Nutritional Care Guideline, Constipation
  • Neda Mohammadi, Lida Starnejad, Omid Garkaz, Zeinab Abbasfam, Sorena Nazarbaghi, HamidReza Mehryar* Pages 32-38
    Introduction

    Seizure is a common disorder and is also one of the most important reasons for referring to emergency departments of hospitals which has multiple causes. It is believed that early diagnosis of this disorder is extremely important. This study aimed to investigate the causes of the first generalized seizure of adult patients referring to the Emergency Department of Imam Khomeini of Urmia during the second half of 2018.

    Materials

    This study was a cross-sectional descriptive study conducted in the second half of 2017 on all patients suffering with seizure over 18 years of age who had referred to the emergency department of Imam Khomeini Hospital in Urmia by census method. Data were gathered using a checklist which included different variables (age, gender, marriage, and place of residence, education, diagnostic tools, and the ultimate cause of seizures).

    Results

    The results showed that among the total 120 studied patients, 55 were males (45.8%) and 65 patients were females (54.2%). The average age of the participants was52.50 ±20.42 years and most of the participants were married 86(71.5%) and in the age group over 60 (34.4%) were 52, The procedure of diagnostic tests CBD diff / Na / K / Ca / Bs and ESR / CRP in most cases, diagnosis of the causes seizures and CT scan imaging technique (74.5%) of 89 cases necessary that ultimately the most common cause of seizure disorders The cerebral arteries (28.3%) were 34.

    Conclusion

    In this study, the most common cause of seizures is cerebrovascular injury, but due to the high prevalence of seizures following trauma, drug deprivation, elimination of underlying factors and social anomalies will be an important step in preventing seizures.

    Keywords: Generalized Seizures, Emergency Department, Adult
  • Marzieh Mohammadi Pashaki, Alireza Sangani*, Hava Askary, Pegah Mahmmodi Molaie Pages 39-45
    Introduction

    Psychological factors play an essential role in many cardiovascular diseases. This study was designed to predict heart function based on type D personality and depression in patients with acute myocardial infarction.
     
    Materials: This research was a correlational study. The statistical population of this study included all 234 patients with acute myocardial infarction ST-Elevation Myocardial Infarction who had referred to Fatemeh Zahra Hospital in Sari city in 2019 which had underwent percutaneous coronary intervention. Using the Cochran's formula, 144 patients were selected by available method and responded to the D personality questionnaire of Denolet and Depression Inventory Short of Beck.

    Results

    Findings revealed a significant relationship between D personality and depression with heart function [P<0.01]. Also it can be stated that D personality and depression can predict heart function [P≤0.01].

    Conclusion

    Type D personality and depression play a role in the incidence of heart disease and the prognosis of patients with myocardial infarction. Screening for this personality type along with the depressive disorder in heart function is required by therapists.

    Keywords: Type D personality_Depression_Heart Function
  • Pourandokht Pourkermanian, Zohreh Kalani, Nasrollah Alimohammadi*, Akbar Hassanzadeh Pages 46-55
    Introduction

    Sensory stimulation in patients with decreased levels of consciousness in the Intensive Care Unit (ICU) can affect their level of consciousness, especially if these stimuli are familiar and have meaningful contents. Therefore, the aim of this study was to introduce a "Family Guided Visit program” to increase level of consciousness in traumatic brain injury patients hospitalized in the ICU.

    Materials

     The study is a clinical trial study. The statistical population was brain-injured hospitalized in the intensive care unit of Al-Zahra (AS) and Kashani Medical Center in Isfahan. In this study, during 7 stages, the "Family Guided Visit Program" was designed, implemented and evaluated. In the design Phase, first, the Program draft was prepared using nursing texts on the needs care  and the role of families in their implementation, then using the RAM technique in terms of concept, usefulness, relevance and applicability of the content by families, the Program was developed. During the implementation Phase, one of the family members who had been trained on the appointment, received hearing and tactile stimulation Patients daily and for 14 days, as scheduled. In the evaluation Phase, the daily level of consciousness was measured 30 minutes before and 30 minutes after the visit, using the Glasgow Coma Scale and the Four-Number Scale.

    Results

    The research findings showed that the average changes in the level of consciousness based on the four digit scales from the beginning of the study to the end were 6 ± 1.7 in the test group and 1± 1.35 in the control group. The independent t-test showed that these changes in the test group were significantly higher than the control group (P< 0.001). Also, according to the Glasgow coma scale, from the beginning of the study to the end (over a period of fourteen days), the total daily changes shows a statistically significant difference in the average score of patients' level of consciousness between the two groups. (P< 0.001).

    Conclusion

    A targeted and planned visit by the family is effective in improving the level of consciousness of the injured. Therefore, it is recommended to provide conditions for the family members who are emotionally close to the patient to make appointments with the patient with sufficient training, using this proposed program.

    Keywords: Guided Visits, Family Guided Visits, Intensive Care Unit, Level of Consciousness, Brain Injuries
  • Zahra Sadat Keshmiri, Aref Faghih, Khadijeh Nasiriani* Pages 57-64
    Introduction

    Family members of patients hospitalized in the intensive care unit have significant anxiety. Strengthening the hospital's relationship with the home after discharge can be helpful in providing the necessary information and skills in the presence of the liaison nurse to provide and maintain care. The aim of this study was to determine the effect of the role of the liaison nurse on the family anxiety level of patients discharged from the intensive care unit.

    Materials

     This clinical trial study was performed on 53 patients discharged from intensive care units in two groups of intervention and control. Patients in the intervention group were followed up for two weeks by a trained nurse as a liaison nurse and the control group did not receive any follow up care. The level of anxiety of the patients' family was completed and assessed by the 14-item Hospital Anxiety Questionnaire at discharge, at the end of the first week and the second week after discharge by the primary caregiver.

    Results

    The mean score of anxiety in the family intervention group was 10.34 ± 4.01 immediately after discharge and in two weeks after discharge it was 9.10 ± 2.85. In the control group, the mean score of family anxiety immediately after discharge was 9.33± 3.59 and two weeks after discharge was 9.87 ± 4.1. There was no statistically significant differences between the anxiety levels of the control and intervention group immediately after discharge, and one week later and two weeks later (P> 0.05).

    Conclusion

    Although the results of the present study did not show a significant difference in the anxiety score of family members between the two groups with and without a liaison nurse, the anxiety scores in the liaison nurse group had decreased compared to before discharge. Also, it is worth mentioning that training the primary caregivers of patients discharged from intensive care units can reduce the level of family anxiety after discharge.

    Keywords: Liaison Nurse, Anxiety, Patient's Family, Intensive Care Unit