فهرست مطالب

مطالعات مدیریت راهبردی دفاع ملی - پیاپی 12 (زمستان 1398)

مجله مطالعات مدیریت راهبردی دفاع ملی
پیاپی 12 (زمستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1399/04/01
  • تعداد عناوین: 11
|
  • اصغر محمدی فاتح، ناصر پورصادق، داریوش محمدی* صفحات 7-50

    ظرفیت سیاست گذاری به مفهوم توانایی دولت در توسعه یا ایجاد «گزینه های خط مشی با کیفیت» با استفاده از ترکیب و بهره برداری از منابع نهادی و سازمانی به منظور دستیابی به اهداف است. هدف از ارتقای ظرفیت سیاستگذاری، کمک به دولت برای شناسایی هوشمندانه مسایل ملی، تنظیم دستورکارهای قوی، تدوین و اجرای خط مشی های اثربخش است. در این تحقیق با اتکا به طرح تحقیق ترکیبی اکتشافی، ابتدا اجزا و عناصر مقوله ظرفیت سیاست گذاری در قوه مجریه کشور از طریق مصاحبه با خبرگان دولت دهم و یازدهم (تعداد 10 نفر) شناسایی شد و سپس از آنها خواسته شد تا تعیین کننده های اصلی ظرفیت سیاست گذاری را بیان کنند. بر اساس راهبرد داده بنیاد، متن مصاحبه ها چندین بار مرور شد و مفاهیم زیادی به عنوان تعیین کننده ظرفیت سیاست گذاری شناسایی شد که در چندین فرآیند رفت و برگشتی، این مفاهیم در چهار مقوله «عوامل نهادی»، «قابلیت های سیاست گذاری»، «زیرساخت های سیاستگذاری» و «تعاملات محیطی مشارکت جویانه» دسته بندی شد. در مرحله دوم، مدل اکتشافی فاز کیفی از طریق توزیع پرسشنامه در چند وزارتخانه آزمون شد. نتایج حاصل از تحلیل عاملی تاییدی و مدل های رگرسیونی در قالب مدل سازی معادلات ساختاری در نرم افزار AMOS graph 18 حاکی از برازش مدل با داده های مشاهده شده است.

    کلیدواژگان: ظرفیت سیاست گذاری، عوامل نهادی، قابلیت های سیاست گذاری، زیرساخت های سیاستگذاری، تعاملات محیطی
  • یحیی آل اسحاق، مهدی صادقی نیارکی* صفحات 51-74

    درطول سالیان گذشته با عنایت به تاکیدات رهبران عالی نظام ج.ا.ایران مبنی بر واگذاری امور اقتصادی به مردم و تاییدات سیاست های کلی اصل 44 مبنی بر تقویت نقش و جایگاه بخش خصوصی در اقتصاد ملی، کماکان در بهره گیری مناسب از پتانسیل های این بخش توفیق نداشته ایم. پژوهش حاضر با هدف دستیابی به نظریه ای در حوزه تبیین راهبرد اقتصاد بخش خصوصی از منظر امام، رهبری و قانون اساسی انجام شده است. روش تحقیق به صورت کیفی و مبتنی بر نظریه پردازی داده بنیاد است. داده های این تحقیق به صورت تمام شمار بوده و تجزیه وتحلیل اطلاعات براساس مدل پارادایمی انجام گرفت. براساس نتایج این مدل می توان بیان داشت که مشارکت بخش خصوصی موجب رشد و توسعه اقتصاد کشور شده و از ایجاد انحصار غیرضرور و تبدیل شدن دولت به کارفرمای بزرگ جلوگیری می نماید فلذا افزایش سهم بخش خصوصی در اقتصاد ملی و گسترش مالکیت در عموم مردم به منظور تامین عدالت اجتماعی می بایست در دستور کار اجزای حاکمیت قرار گیرد. بخش خصوصی در کشور دارای حقوقی اساسی است. ارایه شفاف اطلاعات به منظور تقویت ساختار رقابتی و دسترسی یکسان و عادلانه به اطلاعات و مشارکت آزادانه اشخاص در فعالیت های اقتصادی و برخورداری از امتیازات قانونی ازجمله حقوق این بخش از اقتصاد ملی است همچنین امنیت اقتصادی تضمین کننده فعالیت بخش خصوصی بوده بنابراین حاکمیت می بایست با حمایت قضایی موثر، مالکیت مشروع بخش خصوصی و کلیه حقوق ناشی از آن را محترم شمارد.

    کلیدواژگان: بخش خصوصی، حقوق مالکیت، نظریه پردازی داده بنیاد، مدل پارادایمی
  • حسین مظفر، مهدی رضائیان، عباسعلی حاجی پروانه، مجید الهام بخش صفحات 75-108

    رسانه ی رادیو و تلویزیون که تلفیقی از تکنولوژی و فرهنگ است، وقتی در فرآیند تصمیم سازی و سیاستگذاری قرار می گیرد، دچار دوگانگی می شود. جنبه فرهنگی رسانه آکنده از امور مجازی و دلالت های لفظی است و در فرایند سیاستگذاری، تحت تاثیر ساختار های سازمانی قرار می گیرد. در نقطه مقابل، بخش تکنیکال رسانه در عصر انفجار اطلاعات بر فرهنگ سیطره یافته و سیاستگذاری فرهنگی را به سمت ساختار فناورانه متمایل ساخته است. در این شرایط برخی متفکران رسانه درخصوص قربانی شدن هنر در پای فناوری هشدار می دهند و از خدشه دار شدن رابطه انسان با هستی و جهان واقعی در دوره قدرت نمایی رسانه های مجازی ابراز نگرانی می کنند. نوع این تحقیق با عنایت به ماهیت مسئله و ویژگی اهداف و سوالات آن و لزوم قرار داشتن در چارچوب نظریه پردازی و مدل سازی؛ « توسعه ای-کاربردی » می باشد. برای این تحقیق از روش داده بنیاد با رویکرد تحلیل محتوا برگزیده استفاده شده است. برای جمع آوری داده ها از مصاحبه عمیق و گروه های متمرکز و برای تجزیه و تحلیل داده ها از شیوه کد گذاری که نوعی تحلیل محتوا در روش داده بنیاد محسوب می شود.در این تحقیق برای طراحی مدل سیاستگذاری فرهنگی رسانه مدل از هر دو رویکرد تجویزی و توصیفی استفاده شده است. در نهایت، باتوجه به تحولات مهم تکنولوژیک در رسانه ملی و شناخت ویژگی های محتوا و ساختار از طریق گفتگو با کارشناسان خبره منتخب، مدلی چندوجهی برای سیاستگذاری فرهنگی رسانه ملی طراحی شد که ضمن شناسایی شاخص ها و مولفه های فرهنگ ایرانی - اسلامی، به شرایط نوین رسانه نیز توجه دارد.

    کلیدواژگان: سیاستگذاری فرهنگی، رسانه ملی، طراحی مدل، مدل راهبردی، نظریه پردازی
  • داود آقامحمدی صفحات 109-136

    امنیت بنیادی ترین نیاز هر جامعه و مهم ترین عامل دوام زندگی اجتماعی است. آمایش سرزمین به تنظیم رابطه ی میان انسان، فضا و فعالیت های انسان در فضا به منظور بهره برداری منطقی از جمیع امکانات، علم و تجربه در طول زمان برای نیل به اهداف و استراتژی های ملی می پردازد. جنوب شرق ایران به لحاظ جایگاه نظامی می تواند در اتخاذ استراتژی های امنیت ملی و منطقه ای نقش ویژه ای برای ایران ایفا نماید و آن را از توان و قابلیت تحرک میان اقیانوسی، در فعالیت های نظامی، تجاری، علمی و اقتصادی دریا برخوردار کند. هدف این مقاله، شناسایی و اولویت بندی عوامل استراتژیک موثر بر آمایش سرزمین منطقه جنوب شرق ایران از منظر امنیت ملی است. جامعه آماری شامل مسیولین و مقامات کشوری و لشگری متولی آمایش و امنیت، به تعداد 250 نفر می باشد که به روش نمونه گیری تصادفی طبقاتی انجام شده است. نوع پژوهش، کاربردی و روش پژوهش، توصیفی - تحلیلی است. نتایج تجزیه تحلیل آماری در رتبه بندی حاصل از آزمون فریدمن مبین تاثیر عوامل زیر به عنوان عوامل استراتژیک موثر بر امنیت منطقه جنوب شرق ایران است: مدیریت سرزمین با میانگین رتبه 4، فعالیت های اقتصادی (سطح رفاه عمومی) با میانگین رتبه 2.73 ، انسان (جمعیت) با میانگین رتبه 2.27 و فضا با میانگین رتبه 1.

    کلیدواژگان: مدیریت سرزمین، جمعیت ها، فضا، اقتصاد، آمایش سرزمین، امنیت ملی، جنوب شرق ایران
  • آرمان آذرلی صفحات 137-184

    توسعه صادرات در اقتصاد مقاومتی، سیاستی است که مزایای آن به شرایط تحریم اقتصادی محدود نمی شود. تاکید بر صادرات محصولات با فن آوری بالا نیز در عصر حاضر بیش از پیش اهمیت یافته است و دراین میان برخی از کشورهای صاحب فناوری، بخش قابل توجهی از صادرات خود را از طریق صادرات سلاح، محقق می کنند. ج.ا.ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون کارنامه موفقی در توسعه تسلیحات نظامی رقم زده است. از سوی دیگر، صادرات تسلیحات به دلیل انطباق بالا با حداقل سه رویکرد «درونزایی»، «برونگرایی» و «دانش بنیان» بودن از میان پنج رویکرد اصلی سیاست های اقتصاد مقاومتی، کاملا همسو با این الگو است. بنابراین هدف اصلی این پژوهش عبارت است از تدوین الگویی راهبردی در سطح سازمانی که صنعت دفاعی کشور را در مسیر توصیف شده قرار دهد. پژوهش حاضر از منظر نوع، کاربردی-توسعه ای، به لحاظ رویکرد، آمیخته و به لحاظ ماهیت، توصیفی - تحلیلی است. با توجه به این که پژوهشگر به دنبال طراحی و تدوین الگوی توسعه صادرات در حوزه ای معین (تسلیحات) است، روش پژوهش آن موردی و زمینه ای می باشد. به منظور جمع آوری اطلاعات، پژوهشگر ضمن معرفی ماتریس شناسایی و دسته بندی موضوعات راهبردی، از روش های مختلف، همچون: مطالعات کتابخانه ای، بررسی اسناد، مصاحبه با خبرگان، تحلیل مضمون و نهایتا تدوین پرسشنامه های محقق ساخته، استفاده شده است؛ سپس مضامین شناسایی شده را با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری، در قالب 2 بعد، 8 مولفه و 37 شاخص صحه گذاری کرده و الگوی مورد نظر پژوهش را معرفی نمود. بر اساس اوزان حاصله، پژوهشگر مدل اهتمام سازمانی را معرفی کرده و پیشنهاداتی را برگرفته از نتایج پژوهش حاضر و برای پژوهش های آتی، ارایه می کند.

    کلیدواژگان: الگوی راهبردی، صادرات تسلیحات، سطح سازمانی، ماتریس شناسایی و دسته بندی موضوعات راهبردی، معادلات ساختاری
  • سمیه محرابی گوروان*، ابراهیم محمودزاده، علیرضا بوشهری، مجید رمضان صفحات 185-218

    سازمان های دفاعی مبتنی بر فناوری برتر به دلیل ویژگی های خاص، نیازمند توجه بیشتر به قابلیت های متناسب با شرایط خود، از جمله نوآوری فناورانه می باشند. به همین دلیل در این پژوهش، به بررسی تاثیر ویژگی های فناوری برتر (در محیط دفاعی) بر قابلیت نوآوری محصول و فرایند و همچنین تاثیر این دو قابلیت بر اهداف راهبردی محصول دفاعی پرداخته شده است. روش تحقیق از منظر هدف، اکتشافی و توصیفی و از منظر دستاورد، کاربردی است. در راستای استخراج و یا متناسب سازی سنجه های حاصل از مرور ادبیات موضوع از روش گروه کانونی استفاده و داده های موردنیاز، در قالب پرسشنامه از 58 سازمان صنعت الکترونیک دفاعی جمع آوری شد. تحلیل داده های حاصل با کمک مدل سازی معادلات ساختاری مبتنی بر حداقل مربعات جزیی نشان داد که ویژگی های فناوری برتر بر قابلیت نوآوری محصول و فرایند اثرگذار است و قابلیت های نوآوری محصول و فرایند در محیط دفاعی، عملکرد محصول را در ابعاد راهبردی تحت تاثیر قرار می دهند. یافته های تحقیق، مدیران صنعت الکترونیک دفاعی را به سمت توانمندسازی سازمان در حوزه نوآوری محصول و فرایند با دیدگاه راهبردی و بهره گرفتن از ویژگی های صنعت فناوری برتر به عنوان یک فرصت و نه یک تهدید، هدایت می کند.

    کلیدواژگان: فناوری برتر، رویکرد راهبردی، قابلیت نوآوری محصول، قابلیت نوآوری فرایند
  • همایون همتی، علیرضا پیروزمند، مهدی ناظمی اردکانی، محمد خورشیدی* صفحات 219-244

    وجود ظرفیت‏های گوناگون در جهان اسلام و لزوم همگرا ساختن آنها در قالب بسیج منابع مادی و معنوی در راستای ارایه یک گفتمان الهی در پاسخ به سیطره تمدنی غرب، از جمله عوامل موثر در نیل به سمت تمدن نوین اسلامی است. جهت رسیدن بدین مهم، تبیین علمی و تحقق عینی کارکردهای رفتاری بسیج جهان اسلام در تمدن سازی اسلامی ضروری بوده که در این تحقیق با رویکرد اکتشافی و روش آمیخته ضمن بررسی ادبیات نظری، در بخش کیفی با روش تحلیل محتوا و انجام مصاحبه با 12 تن از خبرگان، ضمن تعیین ابعاد سه ساحتی تمدن سازی اسلامی بر اساس مدل سه شاخگی در سه سطح؛ زمینه‏ ای (محتوایی)، ساختاری و رفتاری، به بررسی کارکردهای بسیج جهان اسلام در بعد رفتاری تمدن سازی اسلامی، پرداخته شد. چنانچه در کارکردهای رفتاری بسیج جهان اسلام، مجموعه‏ای از شیوه ‏ها، رویه‏ ها و جهت‏ گیری‏ های عملی در جهان اسلام برای تحقق اهداف تمدن سازی اسلامی در جامعه مد نظر است، اهم کارکردهای رفتاری بسیج جهان اسلام جهت نیل به سمت تمدن سازی اسلامی، احصاء و به ترتیب اولویت اقدام، از طریق تهیه پرسشنامه و پیمایش خبرگی میان 50 نفر از جامعه آماری (با فرض N=n)، اعتبارسنجی، شده است.

    کلیدواژگان: بسیج، جهان اسلام، تمدن اسلامی، تمدن سازی اسلامی، کارکرد
  • فتح الله کلانتری صفحات 245-272

    جنگ آینده یک نوع پارادایم و جنگ محسوب نمی شود، بلکه باید آن را یک رویکرد مدیریتی جدید یا نگاه متفاوت به تعاریف جنگی تلقی کرد. الگوهای جنگ آینده دارای یک وجه مدیریتی مشترک هستند و آن این که تغییر شکل جنگ را طی یک فرایند تکوینی و براساس نقاط عطف مهم مورد بررسی قرار می دهند. اما هر یک از این الگوها دارای مبنای خاصی برای مرحله بندی و مدیریت سیر تکامل جنگ هستند که همین امر توصیف آنها را تا حدی از یکدیگر متمایز می سازد. هدف اصلی این تحقیق، طیف بندی الگوهای برتر جنگی و مقایسه توان طرفین برای مدیریت جنگ احتمالی آینده با توجه به روندها و پیشران های موجود است که به صورت تمام شمار و از طریق مصاحبه عمیق با خبرگان و صاحب نظران که 30 نفر هستند انجام شده است، این پژوهش به روش زمینه ای موردی انجام گردیده و از نوع توسعه ای- کاربردی می باشد، روش جمع آوری اطلاعات میدانی و کتابخانه ای بوده و با استفاده از روش های تحلیل خبرگی، تحلیل شده است. بر اساس نتایج موجود، در جنگ آینده همطرازی و ناهمطرازی جنگ ارتباط معناداری با میزان بازدارندگی و شدت درگیری دارد. تعداد 14 الگو یا پارادایم جنگی در آینده وجود دارد که متاثر از 9 روند و 8 پیشران می باشد. با توجه به رویکردهای مدیریتی موجود، الگوهای نوظهور جنگ آینده عبارتند از: جنگ سایبری، الگوی برتر رویکرد شناخت محوری است، جنگ نامتعارف، الگوی برتر رویکرد آرمان طلبانه است، جنگ مقاومت، الگوی برتر رویکرد ایده محوری است.

    کلیدواژگان: جنگ آینده، روندها، پیشران ها، تاثیرمحور، ایده محور، پارادایم
  • مصطفی نجاتی، عباس چهاردولی* صفحات 273-306

    راهبردهای مدیریت دانش راه های رسیدن به اهداف مدیریت دانش را تعیین می کند. هدف این مقاله ارایه راهبردهای مناسب جهت پیاده سازی مدیریت دانش در بستر فنآوری اطلاعات در وزارت صنعت، معدن و تجارت «مطالعه موردی در سازمان صنعت، معدن و تجارت استان یزد» است. نوع تحقیق کاربردی - توسعه‎ای بوده از روش آمیخته اکتشافی سه سطحی استفاده شد. تعداد جامعه آماری خاص این تحقیق 8 نفر و تعداد جامعه آماری عام 80 نفر از روش PLS تعیین گردیدند. روش تجزیه و تحلیل داده ها در بخش آمار توصیفی استفاده از نرم افزار های Excel,SPSS25 و در بخش آمار استنباطی با توجه به حجم کم داده و وجود سازه های درجه دوم (مکنون) از SMART-PLS استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از بین 85 پرسشنامه توزیع شده 80 پرسشنامه بازگردانده شده به کمک نرم افزار SMART PLS مورد تحلیل قرار گرفت. یافته های تحقیق نشان داد که شاخص GOF این مدل، 0.76 است که نشان دهنده برازش قوی مدل تحقیق داشته و روایی و پایایی و مناسب بودن مدل را اثبات کرد. در این تحقیق مشخص شد بین مولفه های ساختاری، رفتاری، توانمندساز و بستر ساز طرح راهبردی مدیریت دانش در بستر فناوری اطلاعات در سازمان یادشده و بعد عملی و بین مولفه های جهت ساز و زمینه ساز طرح راهبردی مدیریت دانش و بعد نظری رابطه معنی داری وجود دارد. در این پژوهش پس از تحلیل وضع موجود و مطلوب شکاف بین آنها را تعیین و برای پر کردن شکاف ها توصیه های راهبردی ارایه شد.

    کلیدواژگان: راهبرد، مدیریت دانش، توسعه مدیریت دانش، ساختاری، رفتاری، توانمندساز، بستر ساز، جهت ساز و زمینه ساز
  • محمود علیزاده، شاپور محمدی صفحات 307-348

    هدف این پژوهش بررسی آثار نظام کارآمد مالیاتی بر بهبود محیط کسب وکار در چارچوب سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی است. سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی در این پژوهش به عنوان چارچوبی عمل می کند که کلیه تصمیم‎ها و سیاست های اتخاذ شده جهت بهبود محیط کسب و کار باید در راستای آن صورت گیرد. بدیهی است چنانچه سیاست یا تصمیمی مغایر با این سیاست نامه باشد، در صورت امکان باید اصلاح و تعدیل شده و در صورت عدم امکان تعدیل، باید حذف شود. این پژوهش از لحاظ هدف و ماهیت مسئله مورد بررسی، پژوهشی کاربردی؛ از لحاظ روش گردآوری داده ها، پژوهشی پیمایشی؛ از نظر داده های مورد استفاده در زمره تحقیقات کمی و از لحاظ روش پژوهش، تحقیقی توصیفی است. در نهایت؛ روش گردآوری اطلاعات از نوع کتابخانه ای - میدانی است؛ بدین معنی که در بخش مطالعه ادبیات تحقیق، از روش کتابخانه ای و در بخش های دیگر از پرسشنامه برای گردآوری اطلاعات استفاده شده است. جهت سنجش روایی پرسشنامه از آزمون تحلیل عاملی تاییدی و جهت سنجش پایایی آلفای کرونباخ به کار می رود. به منظور سنجش روابط نیز آزمون مدل سازی معادلات ساختاری به کار رفته است. یافته های پژوهش نشان می دهد که کلیه شاخص های مولفه های فرآیندی نظام کارآمد مالیاتی با اثرگذاری بر شاخص پرداخت مالیات بر بهبود محیط کسب و کار اثر دارند.

    کلیدواژگان: مالیات، نظام کارآمد مالیاتی، بهبود محیط کسب و کار، شاخص پرداخت مالیات
  • فرشاد رضوانی خالدی*، عبدالرحیم پدرام صفحات 373-404

    با این که سالمندی جمعیت پدیده ای منحصر به ایران نیست، اما در بافت اجتماعی فرهنگی کشور به شیوه های گوناگونی نمایان شده است. از یک سو این پدیده به عنوان «سونامی سالمندی» که خود تهدیدی برای اقتصاد و رفاه اجتماعی کشور به شمار می آید، به تصویر کشیده شده است و از سوی دیگر در گفتمان های «سالمندی فعال» و «سالمندی موفق» با دیدی مثبت نگریسته می شود که در آن، سالمندان همچنان به ایفای نقش مهم خود در جامعه می پردازند. در مقاله حاضر تلاش شده است تا از روش تحلیل علی  برای شناسایی آینده های بدیل پدیده سالمندی از طریق تشریح ایدیولوژی ها و استعاره های برجسته مرتبط با آن در کشور استفاده شود. همچنین نشان داده شده است که چگونه بازنمایی های فعلی سالمندی، شیوه های نگرش درباره این پدیده را آشکار می سازند: سالمندی به مثابه «ثروت» و یا سالمندی به مثابه «بار». در این راستا ابتدا دیدگاه های رایج را پیش از تببین دلالت های آنها در زمینه سیاست گذاری در سالمندی مرور کرده و در ادامه مفروضات و موضع گیری های جاری مرتبط با پدیده مذکور و نیز ایدیولوژی ها و استعاره های بنیادی را که بر آشکارترین لایه (لایه لیتانی) تحلیل علی لایه ای پدیده سالمندی ایران غلبه دارند، همراه با لایه های آشکار غالب سالمندی که برنامه های جاری در کشور را شکل می دهند، تحلیل و نقد شده اند و در نهایت «سالمندی به زیست» به عنوان لیتانی بدیل و «سرزندگی» به عنوان استعاره ای بدیل برای پدیده مذکور پیشنهاد شده و سیاست های توسعه ای مرتبط با سالمندی با هدف ایجاد چشم اندازی خاص تبیین شده است.

    کلیدواژگان: سالمندی جمعیت، آینده پژوهی، تحلیل علی، آینده های بدیل
|
  • Asghar Mohammadi Fateh, Naser Porsadegh, Daryoush Mohammadi* Pages 7-50

    Policy capacity is defined as the ability of the government to develop or create "quality policy options" by combining and exploiting institutional and organizational resources to achieve goals. The goal is to improve policy capacity, help the government to intelligently identify national issues, set up strong agendas, and formulate and implement effective policies. In this research, based on the exploratory mixed method research, firstly, the components and elements of the policy-making capacity within the executive branch of the country were first examined through interviews with government officials of the tenth and eleventh cabinet and then they were asked to express the key determinants of policy capacity. According to the grounded theory, the text of the interviews was reviewed several times and many concepts were identified as determinant of policy capacity. In several reciprocating processes, these concepts were identified in four categories: "institutional factors", "policy capabilities" "policy-making infrastructures" and "participatory environmental interactions". In the second phase, the qualitative exploratory model was tested through a questionnaire in several ministries. The results of confirmatory factor analysis and regression models in the form of structural equation modeling in AMOS graph 18 indicate that the model is fitted with observed data.

    Keywords: Policy Making Capacity, Inistitutional Factors, Policy Making Capability, Policy Making Infrastructure, Environmental Intraction
  • Yahya Al Es Hagh, Mehdi Sadeghi Niyaraki* Pages 51-74

    Over the years, with a foundation to influence the Supreme Leader of the Islamic Republic of Iran, Washington's principles for the people, and the media's endorsement of 44, the foundations of financial services and a special place in financial services are still being exploited through potential. We are successful in this area. Currently, with the aim of achieving a limited perspective in the area of ​​explaining the management strategy of a particular section of the Imam, the leadership and the law that has been done. The research method is qualitative and evidence-based on the theory of data processing. Using this available data, you can use this information to be controlled and tested. With this program, you may be empowered in a parliament and given to you to use it, and you may be able to use it, and you may be able to change your strategy in government so that it can be given to you as an experiment. Social decision-making according to the agenda. The private sector in the country has fundamental rights. Transparency of information to strengthen the competitive structure and equal and fair access to information and the free participation of individuals in economic activities and enjoy legal privileges are among the rights of this sector of the national economy. Effectively respects the legitimate ownership of the private sector and all rights arising from it.

    Keywords: Private sector, Ownership Rights, Foundation Data Theory, paradigm model
  • Hossein Mozaffar, Mehdi Rezaiyan, AbbasAli Hajiparvaneh, Majid Elhambakhsh Pages 75-108

    Radio and television media, which are a combination of technology and culture, are doubling when it comes to decision-making and policy-making. The cultural aspect of the media is full of virtual affairs and verbal connotations, and is influenced by organizational structures in the policy-making process. In contrast, the technical part of the media has dominated culture in the age of information explosion and has shifted cultural policy toward technological structure. . In this context, some media thinkers warn about the sacrifice of art at the foot of technology and express concern about the deterioration of human relations with the universe and the real world during the power period of virtual media. The nature of this research is "developmental-applied" considering the nature of the problem and the characteristics of its goals and questions and the need to be within the framework of theory and modeling. For this research, the foundation's data method with selected content analysis approach has been used. For data collection, in-depth interviews and focused groups, and for data analysis, coding method, which is considered as a kind of content analysis in the foundation's data method. Is. Finally, considering the important technological developments in national media and recognizing the features of content and structure through conversation with selected experts, a multifaceted model was designed for cultural policy of national media that while identifying the characteristics and components of Iranian-Islamic culture, has it.

    Keywords: Cultural Policy, National Media, Model Design, strategic model, Theory of Processing
  • Davoud Agha Mohammadi Pages 109-136

    Security is the most basic need of every society and the most important factor in the survival of life. Land use planning involves the relationship between man, space and human activity in space, in order to exploit logically all possibilities, science and experience over time to achieve national goals and strategies. South-east of Iran in terms of military status can play a special role in the adoption of national security and regional strategies for Iran and it will enjoy the ability and mobility of the intra-ocean in military, commercial, scientific and economic activities. The purpose of this research is to identify and prioritize the strategic factors affecting land use planning of south-east of Iran from the perspective of national security. The statistical population includes civil and military authorities and officials of the government responsible for land use planning and security counted to 250, who are selected by random sampling method. The type of research is applied and research method is descriptive-analytic. The results of statistical analysis in the ranking of Friedman test determine the following factors as an effective strategic factors on the south-east of Iran. Average ranking for land management is 4, average ranking for economic activities (general welfare level) is 2.73, for human (population) is 2.27 and for space is 1.

    Keywords: Strategic Factors, Land management, population, Space, Economic, Land use planning, national security, South-east of Iran
  • Arman Azarli Pages 137-184

    Export development in a resisting economy is a policy whose benefits are not limited to economic sanctions. The emphasis on exporting high-tech products is also becoming more and more important nowadays, with some tech-savvy countries exporting a significant portion of their exports through arms exports. Since the victory of the Islamic Revolution, Iran has achieved a successful record in the development of military weapons. On the other hand, arms exports, because of their high compliance with at least three approaches of "endogeny", "extroversion" and "knowledge-based", among the five main approaches of resistance economy policies, are fully in line with this pattern. Therefore, the main issue of this study is to formulate a strategic model at the organizational level that will put the country's defense industry on the path described. The present study is practical-developmental, in terms of approach is a mixed one, and in nature represents a descriptive-analytical study. As the researcher seeks to design and develop a pattern of export development in a specific areas (weaponry), his research method is of type “case and context based”. In order to gather information, the researcher, while introducing the “Matrix of Identification and Categorizing Strategic Issues-MICSI”, uses various methods such as library studies, document review, expert interviews, content analysis and finally researcher-made questionnaires. Then, it validates the identified themes using structural equation modeling in the form of 2 dimensions, 8 components and 37 indices and introduces the research pattern. Based on the obtained weights, the researcher introduces the organizational commitment model and makes suggestions based on the results of the present study and for future research.

    Keywords: Strategic Pattern, Arms Export, Matrix of Identification, Categorizing Strategic Issues-MICSI, Structural Equations
  • Somayeh Mehrabi Guran*, Ebrahim Mahmoodzadeh, AliReza Bushehri, Majid Ramezani Pages 185-218

    High technology defense organizations, due to specific characteristics, require more attention to capabilities, including technological innovation (product and Process innovation). For this reason, in this study, the impact of high technology (in a defensive environment) on the product and process innovation capability. The research methodology is exploratory and descriptive in terms of purpose, and is applied in terms of achievement. In order to extract or adapt the metrics (from literature) with the Iranian High-Tech defense organizations, the focus group method was used and the required data were collected in the form of a questionnaire from 58 defense organizations of the field of electronics. PLS (partial least squares) SEM used to analyses the data. Findings showed that High-Tech affects product innovation and process innovation and the capabilities of product and process innovation in defense environment, influence product performance in strategic dimension. In addition, the defense environment directly and indirectly (through the impact on the product innovation capability) influences the performance of the defense product. The research findings lead managers of defense electronic industries to empower the organization in the field of product and process innovation with a strategic vision and taking advantage of the features of high- tech industry as an opportunity, not a threat.

    Keywords: strategic approach, Product performance, Product innovation capability, process innovation capability
  • Homayun Hemmati, AliReza Piruzmand, Mahdi Nazemi Ardekani, Mohammad Khorshidi* Pages 219-244

    The existence of various capacities in the Islamic world and the necessity for converting them into the mobilization of material and spiritual resources which are in line with the presence of  a divine discourse in response to the West civilization's dominance are one of the effective factors in achieving a modern Islamic Civilization. To achieve the goal, scientific explanation and objective realization of the behavioral requirements of the Islamic world mobilization in Islamic civilization are essential. So in this research the behavioral requirements of the mobilization of the Islamic world in the behavioral dimension of Islamic civilization have been studied through exploratory and mixed approach with reviewing theoretical literature, as well as the qualitative section which in it has been studied content analysis, and interview with 12 experts , and also through specifying dimensions of three- dimensional Islamic civilization in three levels: contextual (content based), structural and behavioral which is based on the three-branch model , and as in the behavioral requirements of mobilization of the Islamic world, a collection of techniques, procedures and practical orientations in the Islamic world  are considered in the society to realize the goals of the Islamic civilization. The most important behavioral requirements of the Islamic world mobilization for achieving the Islamic civilization with the prioritized performances have been obtained through the preparation of questionnaires, expertise scrutiny among 50 people from statistical community (assuming that N=n) and validity assessment in the quantitative section.

    Keywords: Mobilization, Islamic world, Islamic Culture, The Making Islamic Civilization, Behavioral Dimension
  • Fatahollah Kalantari Pages 245-272

    The coming war is not a paradigm (model) and a war, but a new managerial approach or a different view of war definitions. The patterns of future warfare have one thing in common: managing to change the shape of the war through a formative process based on important milestones. But each of these models has a specific basis for staging and managing the evolution of the war, which makes their description somewhat different from each other. The main purpose of this research is to spectrum the best war patterns and compare the strengths of the two sides to manage the possible future war according to the current trends and prophecies, in full and through in-depth interviews with experts and experts, which are 30 people. These studies have been conducted in a case-by-case manner and are of the developmental-applied type. The method of field and library information collection has been analyzed using expert analysis methods. Is. Based on the available results, in the future war, the alignment and non-alignment of the war have a significant relationship with the level of deterrence and severity of conflict. There are 14 future war paradigms or paradigms that are influenced by 9 trends and 8 leaders. According to existing management approaches, emerging patterns of future warfare are: cyber warfare, the superior model of cognitive-centered approach, unconventional warfare, the superior model of idealistic approach, resistance warfare, the superior model of ideological-centric approach.

    Keywords: Future war, trends, Pioneers, Impact, Focus Idea, paradigm
  • Mostafa Nejati, Abbas Chahardoli* Pages 273-306

    Knowledge management strategies determine the ways to achieve the goals of knowledge management. The purpose of this article is to present appropriate strategies for implementing knowledge management in the context of information technology in the Ministry of Industry, Mine and Trade "Case Study in Yazd Province Industry, Mine and Trade Organization". The type of applied-developmental research was three-level exploratory mixed method. The specific statistical population of this study was 8 people and the number of general population 80 people were determined by PLS method. Data analysis was done in descriptive statistics using Excel, SPSS25 software, and in the inferential statistics section due to low data volume and quadratic structures (present) SMART-PLS was used. To analyze the data, out of 85 distributed questionnaires, 80 returned questionnaires were analyzed using SMART PLS software. The research findings showed that the GOF index of this model is 0.76, which indicates strong fit of the research model and proved the validity, reliability and suitability of the model. In this research, it was found that there is a significant relationship between structural, behavioral, enabling and contextual components of knowledge management strategic plan in the information technology context in the mentioned organization and the practical dimension and between the structural and behavioral components of knowledge management strategic plan and theoretical dimension has it. In this study, after analyzing the current and desirable status of the gap between them, strategic recommendations were made to fill the gap

    Keywords: Knowledge management, Information Technology, Knowledge Management Strategic Plan, Structural, Behavioral, Enabling, Platform, Orientation, Background
  • Mahmood Alizade, Shapor Mohammadi Pages 307-348

    The aim of this study is to investigate the effects of an efficient tax system on improving the business environment within the framework of general economic and resistance policies. The general policies of economics and resilience in this study act as a framework in which all decisions and policies adopted to improve the business environment must be made. Obviously, if a policy or decision is contrary to this policy, it should be amended and amended if possible, and amended if it is not possible. This research is a descriptive research in terms of the purpose and nature of the problem under study, applied research; in terms of data collection method, survey research; Finally, the method of data collection is library-field type, which means that in the study of research literature, the library method and in other parts of the questionnaire have been used to collect information. To validate the validity of the questionnaire, a valid factor analysis test is used and to measure the reliability of Cronbach's alpha, it is used. In order to measure the relationships, a structural equation modeling test has been used. The research findings show that all the indicators of the process components of the efficient tax system affect the improvement of the business environment by affecting the tax payment index.

    Keywords: Tax, Efficient Tax System, Improving the Business Environment, Tax Payment Index
  • Farshad Rezvani Khaledi*, Abdorrahim Pedram Pages 373-404

    While population ageing is not a trend unique to Iran, but it has beenrepresented in the IranS social and cultural context in opposing ways. On the one hand, ageing is portrayed as a“The silver tsunami” which threatens Iran’s future economic prospects and societal welfare. Onthe other hand, ageing is seen in a morepositive light through discourses of “active” and “successful ageing” with the elderly continuing to make important contributions to society as they age. In thispaper, we demonstrate how Causal Layered Analysis can be used to develop   alternative futures of ageing by dissecting the ideologies and myths underlying Dominant   representations of ageing in Iran. Also we argue that current representations of ageing reveal instrumental   ways of thinking about ageing as “wealth” or “burden”.  In this regard, first review the current views before explaining their implications for policymaking in the field of aging, and then discuss current assumptions and positions regarding the phenomenon, as well as the fundamental ideologies and The fundamental metaphors that dominate the most obvious (Lithuanian) layer of causal layered analysis of Iran's aging phenomenon have been analyzed and criticized, along with the overarching explicit layers of aging that shape current programs in the country, and ultimately " well- being future". The Lithuanian alternative and "vitality" as an alternative metaphor it has been suggested as an alternative metaphor for this phenomenon, and development policies related to aging have been elaborated with the aim of creating a specific perspective.

    Keywords: Population Ageing, Futures Studies, Causal Layered Analysis, Alternative Futures