فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد - سال بیست و هشتم شماره 1 (پیاپی 161، فروردین 1399)

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سال بیست و هشتم شماره 1 (پیاپی 161، فروردین 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/01/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • بهنوش پاکزاد*، محمدباقر اولیا صفحات 2229-2234
    مقدمه

    ماه دسامبر سال 2019 زمانی بود برای شیوع بیماری ویروس کرونا، این بیماری از کشور چین و از شهر ووهان مرکز استان هوبیی آغاز شد و به زودی به سرعت بسیار زیادی گسترش یافت و افراد و ارگان های سلامت را کاملا به خود درگیر کرد. تا نهایت در تاریخ 11 مارس، رییس سازمان جهانی بهداشت، بیماری کرونا را یک بیماری پاندمیک معرفی کرد، و جهان وارد مرحله جدیدی از مقابله با این بیماری شد. در این مقاله قصد داریم ضمن مقایسه پاندمی های گذشته، به دنیای پساکرونا بپردازیم. تغییرات رفتارهای بهداشتی، تغییرات جمعیتی و اقتصادی از موارد پرداخته شده در این مقاله است.

    کلیدواژگان: کرونا، پاندمی، ویروس، بحران اقتصادی، بحران جمعیت
  • آذرمیدخت جلالی جهرمی، محبوبه میرحسینی، حسین ملاحسینی، حبیب نیکوکار* صفحات 2235-2254
    مقدمه

    استخوان از بافت هایی است که قابلیت بازسازی بالایی را نشان می دهد، با این حال گاهی آسیب های استخوانی بسیار وسیع هستند، یا آسیب به گونه ای است که امکان ترمیم خود به خودی یا حتی ترمیم با کمک داروها و مداخلات جراحی نیست. هم اکنون برای این مشکلات بیشتر از پیوند های استخوانی استفاده می شود، اما این پیوند ها به دلیل مشکلاتی، از جمله پیدا کردن بافت پیوندی مناسب و واکنش های ایمنی با محدودیت استفاده مواجه هستند. در این موارد می توان با کمک پزشکی بازساختی آسیب وارده را ترمیم کرد. پزشکی بازساختی با کمک روش های سلول درمانی و مهندسی بافت، راهکار جدیدی را برای بهبود آسیب های جبران ناپذیر استخوانی ایجاد می کند. سازه های مهندسی شده کمک می کنند که بهبود طبیعی بافت تسریع شود، زیرا در برخی آسیب های استخوانی، بافت از دست رفته وسیع است و به طور طبیعی امکان بهبود نیست. مقاله حاضر، به اهمیت سلول های بنیادی و کاربرد داربست های مهندسی بافت استخوان تمرکز دارد. هم چنین خصوصیات حایز اهمیت داربست های مهندسی شده برای بافت استخوان، از جمله: ساختار، تخلخل، استحکام، شیمی سطح، القای استخوانی و روش های مختلف طراحی داربست های مهندسی بافت استخوان هم مورد بحث قرار گرفته اند. تا به حال ترکیبات طبیعی و مصنوعی متنوعی برای مهندسی بافت استخوان استفاده شده اند که از آن جمله می توان به انواع زیست پلیمرها شامل سه دسته طبیعی و مصنوعی و سرامیک ها اشاره کرد. سرامیک های زیستی به عنوان ترکیبات موثر در داربست های مهندسی بافت کارایی دارند که از جمله مهم ترین آن ها، شیشه های زیست فعال هستند که اتصال، تکثیر و تمایز سلول های استخوانی را افزایش می دهند. در این مقاله هم چنین به بررسی سرامیک های زیستی به عنوان ترکیبات موثر در بازسازی بافت استخوان پرداخته شده است.

    کلیدواژگان: مهندسی بافت، استخوان، بیوسرامیک، شیشه زیست فعال
  • بهاره مزروعی، محمد مهدی حیدری*، مهری خاتمی، مریم طهماسبی صفحات 2255-2271
    مقدمه

    بارداری و سلامت فرآیندی است که طی آن تخمک بارور شده و توانایی زیست پیدا می کند. زمانی که حاملگی تحت شرایطی قرار گیرد و جنین در معرض خطر باشد منجر به سقط خواهد شد که به صورت غیرارادی و خودبه خودی اتفاق می افتد. به سقط هایی که بیش از دو یا سه بار اتفاق بیفتند سقط مکرر گفته می شود. عوامل گوناگونی باعث بروز سقط مکرر می شوند که از آن جمله می توان به عوامل محیطی، پاتولوژیکی و ژنتیکی اشاره کرد. عوامل و فاکتورهای محیطی که اغلب به شیوه نادرست زندگی برمی گردد و حاملگی را به خطرمی اندازند. عوامل پاتولوژیک خود شامل عوامل خودایمنی، عفونی، اندوکرینی و آناتومی است. عوامل ژنتیکی شامل ناهنجاری های کروموزومی تعدادی و ساختاری است. بخش عمده ناهنجاری های کروموزومی تعدادی شامل تریزومی ها، پلی پلوییدی ها و مونوزومی X است. ناهنجاری های ساختاری ناشی از شکست کروموزوم که ممکن است متعادل یا نامتعادل باشند. با این حال تعداد زیادی از این سقط ها هنوز دلیل مشخصی ندارند که مطالعات انجام شده در زمینه های مولکولی نشان داده اند که این نوع از سقط های مکرر با اختلالات ژنی مادر در ارتباط است. عملکرد این ژن ها نشان می دهد که با روند تشکیل، لانه گزینی و نگهداری، رشد و تکامل جنین و غیره در ارتباط هستند. این مقاله مروری به بررسی اختلالات ژنتیکی و مولکولی دخیل در بروز سقط های مکرر می پردازد تا بر اساس نوع اختلال، متخصصین روش درمانی مناسب را برای زوجین انتخاب کنند.

    کلیدواژگان: ناباروری، سقط های مکرر، مکانیسم مولکولی، اختلالات ژنی
  • نبی الله خون میرزایی، محمد راضی جلالی، علی شهریاری، محمدرضا تابنده* صفحات 2272-2284
    مقدمه

    آنزیم آسپاراژیناز در درمان تومور های وابسته به آسپاراژین به ویژه لنفو سارکوم و لوکمی لنفوبلاستیک حاد مورد استفاده قرار می گیرد. ناپایداری آنزیم سبب افزایش دفعات تزریق می گردد که با واکنش های ایمنی بالا همراه می باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر الحاق مشتق گلوتار آلدییدی نانو کیتوزان به آسپاراژیناز بر تغییر ویژگی های فیزیکوشیمیایی آنزیم می باشد.

    روش بررسی

    در این تحقیق تجربی، نانو کیتوزان با استفاده از روش احیا با استیک اسید سنتز و با استفاده از میکروسکوب الکترونی و تجزیه گر اندازه ذرات مورد ارزیابی قرار گرفت. تولید مشتق فعال گلوتار آلدیید- نانوکیتوزان با استفاده از استیک اسید 3% صورت گرفت. الحاق مشتق گلوتار آلدیید-نانوکیتوزان به آسپاراژیناز با نسبت های مولی 1:2، 1:5، 1:10 و 1:20 در حضور سدیم سیانو بوروهیدرات انجام و بهترین نسبت از نظر باقیمانده فعالیت، به منظور ارزیابی های فیزیکو شیمیایی مورد استفاده قرار گرفت. فعالیت آنزیم در دما و pH مختلف، نیمه عمر، پایداری در طول انجماد و مقاومت در برابر پروتیولیز در شرایط آزمایشگاه با استفاده از نرم افزار آماریSPSS نسخه 18 و تست آماری آنالیز واریانس با اندازه های تکراری مورد ارزیابی قرار گرفت.

    نتایج

    الحاق مشتق گلوتارآلدییدی نانوکیتوزان به آنزیم سبب حفظ 70 درصد فعالیت آنزیم گردید. فعالیت آنزیم کانژوگه پس از انجماد و مجاورت با تریپسین بیشتر از آنزیم اصلی بود. دما و pH بهینه آنزیم پس از الحاق با نانو کیتوزان تغییری نداشت اما فعالیت آن در طیف وسیعی از دما و pH حفظ شد.

    نتیجه گیری

    الحاق آنزیم آسپاراژیناز به مشتق گلوتارآلدیید نانوکیتوزان سبب بهبود ماندگاری آنزیم گردید که می تواند در تولید اشکال بهینه دارو به منظور کاربرد های بالینی نقش داشته باشد.

    کلیدواژگان: آسپاراژیناز، کانژوگاسیون، نانوکیتوزان، گلوتارآلدئید، خواص فیزیکوشیمیایی
  • مهناز حاتمی، حبیب خان زاده*، محمدحسین لطفی کامران صفحات 2285-2293
    مقدمه

    با توجه به نیاز به اطلاع از میزان رضایت مندی بیماران در دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، مطالعه ای با هدف ارزیابی میزان رضایت مندی بیماران مراجعه کننده به بخش های ترمیمی، اندودانتیکس، پریودنتولوژی، پروتزهای دندانی و درمان جامع این دانشکده در سال 1397 انجام شد.

    روش بررسی

    در این مطالعه توصیفی - مقطعی ، میزان رضایت مندی267 نفر از بیماران مراجعه کننده به دانشکده دندانپزشکی در 5 بخش(پریودنتیکس، اندودنتیکس، ترمیمی و زیبایی، پروتز ثابت و متحرک و درمان جامع) دانشکده در پایان درمان با استفاده از پرسش نامه رضایت سنجی در دندانپزشکی (DSQ) ارزیابی گردید. پرسش نامه دارای 19 سوال در 3 حیطه درد، دسترسی و کیفیت درمان بود. داده ها، با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 17 و آزمون آماری T-test و ANOVA تجزیه و تحلیل شدند.

    نتایج

    میانگین سن بیماران مشارکت کننده در این مطالعه، 11/4± 31/9 بودکه 63/7% آن ها زن بوده اند. بر حسب یافته ها، میانگین نمره رضایت مندی کل در بیماران مورد مطالعه 9/2 ± 68/8 از 100بود. میانگین نمره رضایت مندی در حیطه های درد، دسترسی و کیفیت درمان به ترتیب برابر با 63/9، 65/9 و 72/7 بود. در میزان رضایت مندی کل بیماران و هم چنین رضایت مندی در حیطه های مورد بررسی بر حسب سن، جنس، محل سکونت و بخش های مختلف درمانی دانشکده اختلاف آماری معناداری مشاهده نشد (0/05≥p) و فقط با افزایش سن رضایت مندی در حیطه درد افزایش معناداری داشت (0/014=p).

    نتیجه گیری

    میانگین نمره رضایت مندی بیماران مراجعه کننده به دانشکده دندانپزشکی یزد در پنج بخش مذکور برابر با 68/8 و در حد مطلوب بود که نیاز هست تلاش بیشتری جهت افزایش رضایت مندی بیماران مراجعه کننده صورت پذیرد.

    کلیدواژگان: رضایت مندی بیمار، درد، دسترسی، کیفیت درمان، دانشکده دندانپزشکی
  • محمد ابراهیم زاده اردکانی*، قاسم دستجردی، سپیده حسنی صفحات 2294-2301
    مقدمه

    آلوپسی آره آتا بیماری نسبتا شایعی است که به صورت ناحیه بدون مو و بدون التهاب مشخص می شود. نقش عوامل روان شناختی در بروز آلوپسی آره آتا از مدت ها پیش مطرح شده است. مطالعه حاضر با هدف تعیین فراوانی استرس و اضطراب و افسردگی در بیماران مبتلا به آلوپسی آره آتا در یزد و در سال 1396 انجام شد.

    روش بررسی

    این مطالعه، یک مطالعه مقطعی تحلیلی می باشد. 50 نفر از بیماران مبتلا به آلوپسی آره آتا درشهر یزد در سال 1396 با 50 نفر گروه کنترل مقایسه شدند. روش نمونه گیری، سرشماری و متغیرهای مطالعه شامل: جنس، سن، سطح تحصیلات، مدت ضایعه، دفعات عود، مکان بیماری با استفاده از پرسش نامه جمع آوری و ثبت گردید. از پرسش نامه Dass11 برای نمره دهی اضطراب، استرس و افسردگی استفاده شد. داده ها با نرم افزار SPSS Version 13 و با استفاده از آزمون های آماری T-test و Chi-Square مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    نتایج مطالعه نشان داد که میانگین سن شرکت کنندگان در مطالعه 7/8±30/27 سال، میانگین مدت ضایعه 53/52±23/5 ماه و میانگین دفعات عود ضایعه 2/02±1/4 بوده است. از 100 نفر شرکت کننده در مطالعه،36 نفر (36%) زن و 64 نفر (64%) مرد بوده اند. بین میانگین نمره افسردگی (6/8در مقابل 4/6)، نمره اضطراب (6/08 در مقابل 3/5) و نمره استرس (10/06 در مقابل 8/06) در دو گروه مورد بررسی تفاوت آماری معناداری یافت شد. هم چنین در زنان و در بازه سنی 29-17 سال میانگین نمره افسردگی و اضطراب در دو گروه مورد بررسی تفاوت آماری معناداری داشت (0/05 <p).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج می توان نتیجه گیری کرد که فراوانی افسردگی، اضطراب و استرس در بیماران مبتلا به آلوپسی آره آتا به طور معناداری بیشتر از گروه کنترل است.

    کلیدواژگان: استرس، افسردگی، اضطراب، آلوپسی آره آتا
  • فاطمه احمدیان، سید عباس حقایق* صفحات 2302-2314
    مقدمه

    هدف پژوهش حاضر بررسی مدل رابطه نارضایتی جنسی با کیفیت زندگی افراد متاهل مبتلا به چاقی با توجه به نقش واسطه ای صمیمیت زناشویی بوده است.

    روش بررسی

    جامعه آماری این پژوهش را کلیه بیماران چاق (دچار توده بدنی اضافی) مراجعه کننده به مراکز درمانی استان اصفهان در سال 1397 تشکیل می دادند. به شیوه نمونه گیری هدفمند، 150 نفر بیمار مبتلا به چاقی در یک بازه زمانی سه ماه انتخاب شدند و از آن ها خواسته شد به پرسش نامه های رضایت جنسی لارسون (1988)، کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی(1996) و صمیمیت زناشویی واکر و تامپسون (1983) پاسخ دهند. به منظور تجزیه و تحلیل داده های پژوهش، از نرم افزار AMOS و مدل سازی به شیوه معادلات ساختاری استفاده شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد که بین نارضایتی جنسی با کیفیت زندگی در افراد چاق متاهل با توجه به نقش واسطه ای صمیمیت زناشویی رابطه معناداری وجود دارد و این مدل در دو مولفه روابط اجتماعی و محیطی کیفیت تایید شد (0/05> p). در در بررسی این مدل در دو مولفه سلامت جسمی و روانی کیفیت زندگی روابط معناداری به دست نیامد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج، می توان نتیجه گرفت که صمیمیت زناشویی می تواند نقش مهمی در تعدیل افت کیفیت زندگی ناشی از نارضایتی جنسی در این افراد داشته باشد.

    کلیدواژگان: نارضایتی جنسی، کیفیت زندگی، صمیمیت زناشویی، چاقی
  • نیلوفر جویانی، محمدتقی احدی*، وحید عباسی صفحات 2315-2323
    مقدمه

    بیش از 500 میلیون نفر در سراسر دنیا آلوده به توکسوپلاسما گوندی هستند. ازسوی دیگر، میگرن به عنوان عمومی ترین سندرم درد شناخته شده است. هدف از انجام این مطالعه، بررسی سطح سرمی IgG ضد توکسوپلاسما گوندی در افراد مبتلا و غیرمبتلا به میگرن و ارتباط احتمالی بین توکسوپلاسموز مزمن و میگرن بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه توصیفی-تحلیلی، پنجاه نفر (7مرد و 43زن در محدوده سنی 60-20 سال) مبتلا به میگرن (گروه بیمار) براساس معیارهای بالینی و تشخیصی پزشک متخصص مغز و اعصاب و 50 نفر (7مرد و 43زن در محدوده سنی 60-20 سال) غیرمبتلا به میگرن (گروه شاهد) انتخاب شدند. سطح سرمی ایمونوگلوبولین IgG ضد توکسوپلاسما گوندی با استفاده از روش الایزا اندازه گیری شد. در این آزمون، عیار حداقل میزان IgG ضد توکسوپلاسما گوندی برابر 10 IU/ml در نظر گرفته شد. جهت تجزیه و تحلیل آماری از نرم افزار SPSS; Version 18 و آزمون های کای اسکویر و t-test استفاده شد.

    نتایج

    38 درصد مبتلایان به میگرن و 32 درصد گروه شاهد دارای IgG ضد توکسوپلاسما گوندی بالای 10 IU/ml بودند. میانگین مقادیر IgG در گروه بیمار (میگرن مثبت) 173/42 و در گروه شاهد (میگرن منفی) 68/25  IU/ml بود. این نتایج نشان می دهد که در افراد مبتلا به میگرن، سطح سرمی IgG ضد توکسوپلاسما گوندی 2/5 برابر بیشتر از افراد غیر مبتلا به میگرن می باشد (p<0.05).

    نتیجه گیری

    براساس یافته های این مطالعه نتیجه گیری می شود که سطح سرمی IgG ضد توکسوپلاسما گوندی در افراد مبتلا به میگرن به طور معنی داری بیشتر از افراد سالم و غیر مبتلا به میگرن می باشد. لذا پیشنهاد می شود که مبتلایان به میگرن، از نظر عفونت توکسوپلاسموز مزمن مورد بررسی قرار گیرند.

    کلیدواژگان: آنتی بادی IgG، توکسوپلاسما گوندی، توکسوپلاسموز مزمن، میگرن، الایزا
|
  • Behnoosh Pakzad*, MohammadBagher Owlia Pages 2229-2234
    Introduction

    December 2019 marked the beginning of the outbreak of the coronavirus, a disease that began in China and the city of Wuhan, the capital of Hubei Province, and soon spread rapidly, involving individuals and health organizations.Finally, on March 11, the head of the World Health Organization identified coronavirus as a pandemic disease, and the world entered a new phase in the fight against the disease. In this article, we are going to discuss the changes in health behaviors, demographic and economic changes.

    Keywords: Coronavirus, Coronavirus disease 2019, COVID-19, bat, health behaviors, economic changes, pandemic, china
  • Azarmidokht Jalali Jahromi, Mahboubeh Mirhosseini, Hosein Molla Hoseini, Habib Nikukar* Pages 2235-2254
    Introduction

    Bone is one of the tissues that have a true potential for regeneration. However, sometimes the bone defects are so outsized that there is no chance of bone self-repair and restoration or the damage is such that it is not possible to repair with medical or surgical interventions. In these situations, bone grafts are the treatment of choice, but due to several obstacles, including limitation in graft preparation and immunological incompatibility, bone grafts face some limitations. In these cases, with the help of regenerative medicine, the bone damages could be repaired. Regenerative medicine provides a new approach for large bone defects by cell therapy and tissue engineering. As, sometime the damaged tissues are so wide that there is no chance of self-repair, the engineered structures help to accelerate the tissue natural repairing. This review focuses on the importance of stem cells and scaffolding for bone tissue engineering. Also, the important characteristics of bone tissue engineered scaffolds like structure, porosity, stability, surface chemistry, bone induction and different met hods of scaffold fabrication are discussed. Up to now, various natural and synthet ic compounds were used for bone tissue engineering, including biopolymers, which are categorized to natural, synthet ic and ceramics. Bioceramics work as effective compound scaffolds in bone tissue engineering. From them bioglasses are one of the important materials which enhance the attachment, proliferation and differentiation of bone cells. Therefore, the current paper discussed biopolymers, as the effective compounds for regeneration of bone tissue.

    Keywords: Tissue Engineering, Bone, Bioceramics, Bioactive Glass
  • Bahareh Mazrouei, MohammadMehdi Heidari*, Mehri Khatami, Maryam Tahmasebi Pages 2255-2271
    Introduction

    Pregnancy and health is the process in which the egg is fertilized and being able to survive. When pregnancy occurs under some conditions and the fetus is being at risk, it will lead to abortion that occurs involuntarily and spontaneously. Abortions that occur more than two or three times are called recurrent pregnancy loss (RPL). Various etiological factors involved in RPL, including environmental, pathological and genetic factors. The environmental factors that often related to an inappropriate lifestyle, and endanger the pregnancy. The pathological factors are including autoimmune, infectious, endocrine and anatomical factors. The genetic factors are including several structural and chromosomal abnormalities. The majority of chromosomal abnormalities are including trisomy, polyploidy, and monosomy X. The structural abnormalities due to chromosomal cleavage, which may be balanced or unbalanced. However, a large number of these abortions do not have any clear reason, so molecular studies have shown that these types of recurrent pregnancy losses are related to the gene disorders of the mother. The function of these genes shows that they are associated with the process of formation, implantation and maintenance, fetal growth and development, and so on. This review focuses on the genetic and molecular abnormalities that may involve in the occurrence of recurrent pregnancy loss to choose the appropriate treatment for couples who suffer from RPL, based on the type of disorder.

    Keywords: Infertility, Recurrent Pregnancy Loss, Molecular Mechanisms, Gene Disorders
  • Nabiallah Khoonmirzaie, Mohammad Razi Jalali, Ali Sahriari, MohammadReza Tabandeh* Pages 2272-2284
    Introduction

    The bacterial Asparaginase is used in the treatment of asparagine-dependent tumors, particularly lymphatic sarcoma and acute lymphoblastic leukemia. However, the instability of the enzyme increases the number of injections that are accompanied by high immune responses. The aim of this study was to investigate the conjugation of L-asparaginase with nanochitosan glutaraldehyde (NCG) derivative and its effect on the physichochemical properties of conjugated enzyme.

    Methods

    In this experimental study, nanochitosan was synthesized using reduction method with acetic acid and its physicochemical properties were evaluated using transmission electron microscopy and particle size analyzer. Activated NCG derivative was produced using 3% acetic acid. The conjugation of NCG derivative to L-asparaginase was performed with different molar ratios of enzyme/nanochitosan (1:2, 1:5, 1:10 and 1:20) in the presence of sodium cyano borohydrate; and the ratio with the highest residual activity was used for physicochemical evaluation. The activity of enzyme at different temperatures and pH, its half-life and stability after freezing and resistance to proteolysis were analyzed through repeated measure analysis of variance using SPSS 18 software.

    Results

    The results of this study showed that the conjugation of L-asparaginase with NCG derivative resulted in maintaining the 70% enzyme activity. The activity of conjugated enzyme was higher than native enzyme after freezing and trypsin treatment. The optimum pH and temperature of conjugated enzyme did not change, while it had higher activity in wide range of pH and temperature compared with native enzyme.

    Conclusion

    Conjugation of L-asparaginase with NCG derivative improved physicochemical and stability of enzyme and this method can be used for production of improved L-asparaginase for clinical application.

    Keywords: L-asparaginase, conjugation, nanochitosan, glutaraldehyde, physicochemical properties
  • Mahnaz Hatami, Habib Khanzadeh*, MohammadHossein Lotfi Kamran Pages 2285-2293
    Introduction

    According to the need to know about patient satisfaction in Shahid Sadoughi Dentistry School of Yazd, this study was conducted to evaluate the satisfaction of patients referred to the Department of Restorative, Endodontics, Periodontology, Prosthodontics and Comprehensive Therapy in 2018.

    Methods

    In this descriptive cross-sectional study, the satisfaction rate of 267 patients referred to the School of Dentistry in 5 sections (Periodontics, Endodontics, Restorative, Prosthodontics, and Comprehensive Therapy) at the end of treatment was evaluated using a Dental Satisfaction Questionnaire (DSQ). The questionnaire contained 19 questions in 3 areas: pain, access, and quality of treatment. Data were analyzed by SPSS software version 17 and also t-test and ANOVA. The significance level in this study was considered 0.05.

    Results

    The mean age of patients in this study was 31. 9 ± 11.4 that 63.7% of them were female. According to the results, the mean total score of satisfaction in the studied patients was 68.8 ± 9.2 from 100, and the mean score in area of pain, access, and quality of treatment was 63.9, 65.9 and 71.7, respectively. There was no significant relationship between patients' satisfaction and age, sex, place of residence and different departments of the faculty (P≥0.05), there was only a significant increase in the field of pain satisfaction with increasing age (P = 0.014).

    Conclusion

    The average satisfaction score of patients referring to Shahid Sadoughi Dentistry School of Yazd in the five sections was 68.8 and was desirable. Considering the degree of satisfaction, more effort is needed to increase the satisfaction of patients.

    Keywords: Patient's satisfaction, Pain, Accessibility, Quality of treatment, Department of dentistry
  • Mohammad Ebrahimzadeh Ardakani*, Ghasem Dastjerdi, Sepideh Hasani Pages 2294-2301
    Introduction

    Alopecia areata is a fairly common disease characterized by patchy aria of hair loss. The role of psychological factors in the occurrence of alopecia areata has long been discussed. The present study was conducted to determine the frequency of stress and anxiety and depression in the patients with alopecia areata in Yazd City in 2017.

    Methods

    This study was a cross-sectional study and 50 patients with alopecia areata in Yazd were compared with 50 in the control group in the year 2016. Sampling method was a census and variables, including sex, age, education level, duration of lesion, frequency of relapse, and location of the disease were collected and recorded using a questionnaire. The depression anxiety stress-scale (DASS) (Dass11) questionnaire was used for scoring anxiety, stress and depression. For analyzing the collected data were entered into SPSS version 13.

    Results

    The results of the study showed that the mean age of the participants in the study was 30.27 ± 8.7, the mean duration of lesion was 23.5±53.52 months and the mean recurrence rate was 1.4±2.2. From 100 participants in the study, 36 (36%) were women and 64 (64%) were men. The mean score of depression (6.8 vs 4.6), anxiety score (6.08 vs 3.5) and stress score (10.06 vs 8.06) were found to be significantly different between the two groups. Also, in women and in the age range of 17-29 years, the mean of depression and anxiety scores was significantly different in the two groups (P-value <0.05).

    Conclusion

    According to results, it can be concluded that the frequency of depression, anxiety and stress in the patients with alopecia areata is significantly more than the control group.

    Keywords: Stress, Depression, Anxiety, Alopecia Areata
  • Fatemeh Amadian, Sayed Abbas Haghayegh* Pages 2302-2314
    Introduction

    This research aimed to investigate the relationship between sexual dissatisfaction and quality of life in married obese persons with mediating role of marital intimacy.

    Methods

    The statistical population of this study concluded all patients with obesity (having extra body mass) referred to Isfahan health centers in 2018. Through targeted sampling method, 150 patients were selected at a time interval of three months. They were asked to respond to the questionnaires of Larsson's Sexual Satisfaction (1988), the quality of life of the World Health Organization (1996), and Walker & Thompson's (1983) marital intimacy. In order to analyze the research data Amos software and structural Equation Method were run.

    Results

    The results showed that there was a significant relationship between sexual dissatisfaction and quality of life in married obese people with regard to the mediating role of marital intimacy and this model was confirmed in all components of quality of life except physical and mental subscales (p< 0.05).

    Conclusion

    According to the results of the findings, it can be concluded that marital intimacy plays an important role in the quality of life and ultimately reduces sexual dissatisfaction.

    Keywords: Sexual dissatisfaction, Quality of life, Marital intimacy, Obesity
  • Niloufar Jouyani, MohammadTaghi Ahady*, Vahid Abbasi Pages 2315-2323
    Introduction

    More than 500 million people throughout the world are infected with Toxoplasma gondii. On the other hand, migraine is known as the most common pain syndrome. The aim of this study was to detect anti-Toxoplasma gondii IgG in the serum of individuals with and without migraine.

    Methods

    In this descriptive-analytical study, 50 person (7 male & 43 female, in the age range of 20-60 years) with history and symptoms of migraine (case group), and 50 individuals (7 male & 43 female, in the age range of 20-60 years) without migraine (control group) were selected randomly. Blood samples (5 ml) were collected from all the selected people, and the serum level of anti-Toxoplasma gondii IgG were determined using Enzyme-Linked Immunosorbent Assay (ELISA) technique. In this test, 10 IU/ml of anti-Toxoplasma gondii IgG was considered as the minimum titer. For statistical analysis SPSS Inc, Chicago, IL; Version 18 software and -Chi-square and t-tests were used.

    Results

    38% of the patients with migraine and 32% of the control group had anti-Toxoplasma gondii IgG above 10 IU/ml. The mean amount of anti-T. gondii IgG in the serums of case group was 173.42 IU/ml, while it was 68.25 IU/ml in the control group, the mean amount of Toxo-IgG in migraine positive group was 2.5 time higher than the amount in the control group (p<0.05).

    Conclusion

    According to the results of this study it is concluded that the serum level of anti-Toxoplasma gondii IgG in migraine positive persons is significantly higher than the migraine negative individuals. Therefore, it is recommended that the patients disordered with migraine be tested for chronic toxoplasmosis..

    Keywords: Antibody IgG, Toxoplasma gondii, Chronic toxoplasmosis, Migraine, ELISA