فهرست مطالب

ابتکار و خلاقیت در علوم انسانی - سال نهم شماره 36 (بهار 1399)

فصلنامه ابتکار و خلاقیت در علوم انسانی
سال نهم شماره 36 (بهار 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/03/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • پروین کدیور*، زهرا مهدوی نجم آبادی، علی اکبر ارجمندنیا، کامبیز پوشنه صفحات 1-34
    هدف

    دراین پژوهش به بررسی رابطه پردازش دیداری فضایی و حافظه فعال با خلاقیت و اضطراب ریاضی با میانجی گری خودکارآمدی ریاضی و هوش اجتماعی دانش آموزان دختر پرداخته شده است.

    روش شناسی

    روش تحقیق همبستگی از نوع تحلیل مسیر است. از کلیه دانش آموزان دختر پایه پنجم ابتدایی مدارس دولتی شهر تهران در سال تحصیلی 98-1397 تعداد 477 نفر به شیوه تصادفی خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شدند. دانش آموزان موردبررسی پرسشنامه های خلاقیت غیرکلامی تورنس فرم الف، مقیاس اضطراب ریاضی MARS-R، آزمون حافظه فعال برای کودکان (حاف بک)، خودکارآمدی ریاضی لیو، کویرالا و می، هوش اجتماعی ترومسو (TSIS) و تست پردازش دیداری فضایی بینه را تکمیل کردند. به منظور تجزیه وتحلیل روش های آماری: از همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر استفاده شد.

    یافته ها

    بر اساس مدل ارایه شده (001/0 =RMSEA) در این مطالعه متغیر پردازش دیداری فضایی تنها بصورت غیر مستقیم با میانجی گری متغیر های هوش اجتماعی و خودکارآمدی ریاضی بر اضطراب ریاضی (05/0P-value<، 143/0-=β) و با میانجی گری هوش اجتماعی با خلاقیت (05/0P-value<، 013/0=β) رابطه نشان داد. همچنین متغیر حافظه فعال نیز بصورت مستقیم (03/0=P-value، 099/0=β) با خلاقیت رابطه نمایش داد.

    نتیجه گیری

    با توجه به تایید هدف اصلی این مطالعه، می توان جهت افزایش خلاقیت و کاهش اضطراب ریاضی از دو متغیر هوش اجتماعی و خودکارآمدی ریاضی به عنوان متغیرهای تاثیر گذار اولویت های مداخله ای نظام آموزشی استفاده نمود.

    * فرمول ها به درستی نمایش داده نمی شوند.

    کلیدواژگان: خلاقیت، اضطراب ریاضی، پردازش دیداری فضایی، حافظه فعال، هوش اجتماعی خودکارآمدی ریاضی
  • سلمان محمدی بابازیدی، عباس عباسپور*، حمید رحیمیان، سعید غیاثی ندوشن صفحات 35-54
    زمینه

    اداره سازمان ها در دنیای رقابت انگیز امروزه، بسیار پیچیده و دشوار می باشد. در این شرایط راه حل های گذشته دیگر پاسخگوی مسایل امروزی نیست. در این میان سازمان هایی که ظرفیت ایجاد خلاقیت و نوآوری دارند، سریعتر و بهتر از سازمان های غیر خلاق می توانند به چالش های محیطی پاسخ دهند دانشگاه یکی از محیط های اجتماعی است که دانشجویان، بسیاری از زمان خود را در آن صرف می کنند و به لحاظ آموزشی، انگیزشی و مهارتی، تا ثیر زیادی از آن می پذیرند .

    هدف

    پژوهش حاضر با هدف تدوین الگوی طراحی سازمان برای دانشگاه فرهنگیان با رویکرد یکپارچگی بود.

    روش

    این پژوهش از نوع پژوهش های کیفی است. جامعه آماری پژوهش شامل کارکنان و مدیران پردیس های استانی دانشگاه فرهنگیان بود؛ که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند در مجموع تعداد 14 نفر از مطلعین کلیدی به عنوان مشارکت کنندگان در پژوهش انتخاب شدند. داده ها به روش مصاحبه نیمه ساختار یافته و بحث گروه کانونی جمع آوری شدند. برای تجزیه و تحلیل داده های پژوهش از روش کدگذاری استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج این پژوهش نشان می دهد که طراحی سازمانی دانشگاه فرهنگیان دارای هفت مولفه اصلی 1. رهبری 2. محیط 3. ساختار 4. فرهنگ 5. هدف 6. افراد 7. استراتژی بود. سپس ضمن شناسایی مولفه های محوری، مقوله ها در درون مولفه های اصلی قرار گرفتند و مدل نهایی شکل گرفت.

    نتیجه گیری

    برای ایجاد یک دانشگاه با حداقل اتلاف و بیشترین ارزشمندی می بایست یک نگرش سیستماتیک و همه جانبه در قالب عوامل و مولفه های رهبری، محیط، ساختار، فرهنگ، هدف، افراد،استراتژی مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: آموزش عالی، طراحی سازمانی، یکپارچگی، دانشگاه فرهنگیان
  • سید رسول تودار*، زهرا اباذری، زهره میرحسینی، نجلا حریری صفحات 55-88
    زمینه

    این پژوهش به شناسایی عوامل موثر بر نوآوری سازمانی در کتابخانه های دانشگاه آزاد اسلامی می پردازد و طرحی نوین از نوآوری سازمانی ارایه می نماید و در صدد توسعه مجموعه دانسته های موجود درباره اصول و روابط شاخص های نوآوری سازمانی است، بر حسب هدف یک پژوهش بنیادی محسوب می شود.

    روش

    از آنجا که در این پژوهش نیز بدنبال حل مسئله ای تحت عنوان نحوه نوآوری سازمانی در کتابخانه های دانشگاهی هستیم، روش پژوهش کاربردی می باشد. همچنین براساس طرح تحقیق و از حیث نحوه گردآوری داده ها، تحقیق حاضر یک تحقیق توصیفی (غیر آزمایشی) است و برای گردآوری اطلاعات از دو روش مطالعه اسنادی و دلفی استفاده شده است. جامعه آماری این پژوهش شامل 20 نفر از صاحب نظران و خبرگان دانشگاهی(اساتید دانشگاهی حوزه مدیریت و علم اطلاعات) می باشند که به روش هدفمند گلوله برفی از آنها نمونه گیری شده و با استفاده از روش دلفی فازی دیدگاه های آنها استخراج گردیده و مورد پالایش قرار گرفته است.

    یافته ها

    نشان می دهد بیشترین میزان موافقت خبرگان در سومین نظرسنجی در بعد فردی مربوط به دانش و تخصص، در بعد گروهی سیستم ارتباطات، در بعد سازمانی مدیریت دانش، در بعد محیطی زیرساخت ها و پیچیدگی های فناوری و در بعد انسانی و آموزشی سرمایه فکری است. همچنین در بین ابعاد بالاترین میزان موافقت مربوط به بعد گروهی و پایین ترین میزان موافقت مربوط به بعد انسانی و آموزشی است.

    نتیجه گیری

    بر اساس خروجی تحلیل تمامی ابعاد و مولفه ها در مدل باقی مانده اند و مدل نهایی تحقیق شامل 5 بعد و 11 مولفه شناسایی گردیده است. مدل ارایه شده در این مقاله قادر است زمینه را جهت نوآوری سازمانی در کتابخانه های دانشگاه آزاد اسلامی فراهم نموده و آنها را قادر سازد تا ضمن آسیب شناسی نوآوری سازمانی در کتابخانه های دانشگاه آزاد اسلامی، طرح ها و اقدامات بهبود را استخراج نموده و موقعیت خود را در فرایند نوآوری سازمانی مورد ارزیابی قرار دهند.

    کلیدواژگان: نوآوری سازمانی، کتابخانه، دانشگاه آزاد اسلامی، تکنیک دلفی
  • غلامحسین بیابانی*، مجتبی ستوده گندشمین صفحات 89-120
    هدف

    کارآگاهان وظیفه کشف جرایم را دارند و این امر تحقق پیدا نمیکند جزء بهره جویی کارآگاهان از راهبردهای نوآورانه اطلاعات جنایی در تعقیب و کشف جرایم؛ آنچه میتواند اساس نوآوری راهبردی اطلاعات جنایی باشد، بهینه سازی کارکردهای اطلاعات جنایی، بازمهندسی رویکرد اطلاعات جنایی، بازساختاری نظام اطلاعات جنایی، بازطراحی گزارش دهی اطلاعات جنایی و اجرای آن برطبق ماموریتها، عملیاتها و برنامه های عملیاتی کارآگاه است. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر تاثیر نوآوری راهبردی در تمایل کارآگاهان بر بهره جویی از اطلاعات جنایی در تعقیب و کشف جرم با تاکید بر نقش تعدیلگری کارآگاهیاران خلاق نگارش شده است.

    روش

    پژوهش حاضر از لحاظ ماهیت کاربردی و از نظر نوع پیمایشی میباشد. با استفاده از فرمول کوکران تعداد افراد برای نمونه گیری کارآگاهیاران اطلاعات جنایی 73 نفر و تعداد 384 نفر کارآگاهان برای نمونه گیری تعیین؛ و با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. از سه پرسشنامه پژوهشگرساز نوآوری راهبردی، تمایل به بهره جویی کارآگاهان از اطلاعات جنایی و کارآگاهیاران خلاق استفاده شد. که روایی محتوای آن با نظر خبرگان و روایی سازه ای آن با تحلیل عاملی بررسی و پایایی پژوهش از ضریب آلفای کرونباخ و برای آزمون فرضیه ها از تجزیه و تحلیل حداقل مربعات جزیی استفاده شده است.

    یافته ها

    ضرایب مسیر برای فرضیه اصلی و فرضیه های فرعی به ترتیب 217/0، 548/0، 968/0، 927/0 و 548/0 و مقدار t به ترتیب 202/2، 461/2، 748/2، 278/2 و 071/2 محاسبه شد که مقدار t برای این پارامترها بیشتر از 96/1 است، لذا تمامی فرضیه ها با 95/0 اطمینان تایید می شوند.

    نتایج

    کارآگاهان خلاق نقش تعدیلگری در تاثیر نوآوری راهبردی بر تمایل کارآگاهان به بهره جویی از کارکردهای اطلاعات جنایی دارد. بهینه سازی کارکردهای اطلاعات جنایی، بازمهندسی رویکرد اطلاعات جنایی، بازساختاری نظام اطلاعات جنایی، بازطراحی گزارش دهی اطلاعات جنایی بر تمایل کارآگاهان به بهره جویی از اطلاعات جنایی باتوجه به نقش تعدیلگری کارآگاهان خلاق تاثیر معنی دار دارد.

    کلیدواژگان: اطلاعات جنایی، کارآگاهان، کارآگاهیاران خلاق، نوآوری راهبردی، تعقیب و کشف جرم
  • مژگان سپاه منصور*، محمد اورکی، سمیرا یزدانی کوجانی صفحات 121-134

    این پژوهش با هدف پیش بینی خودکارآمدی در تصمیم گیری شغلی براساس خلاقیت و سبک های تفکر انجام شد. پژوهش توصیفی و از نوع پیمایشی بود. جامعه آماری شامل تمامی دانشجویان سال آخر کارشناسی دانشکده ادبیات دانشگاه الزهرای تهران طی سال 98-1397 بود. با روش نمونه گیری تصادفی ساده تعداد 205 نفر انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل چک لیست اطلاعات جمعیت شناختی-محقق ساخته، پرسشنامه خلاقیت، پرسشنامه سبک تفکر و پرسشنامه خودکارآمدی در تصیم گیری شغلی بود. داده های پژوهش با کمک روش های توصیفی (فراوانی، درصد، میانگین و انحراف معیار)، ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندمتغیره با روش ورود همزمان تحلیل شد. نتایج نشان داد که بین خلاقیت با خودکارآمدی در تصمیم گیری شغلی رابطه معنی داری وجود دارد (846/0=r و 05/0>P). رابطه بین سبک تفکر ارزشیابانه (671/0=r و 05/0>P) و سبک تفکر قانوان گذارانه (743/0=r و 05/0>P) با خودکارآمدی در تصمیم گیری شغلی نیز معنی دار بود؛ اما این رابطه با متغیر سبک تفکر اجرایی معنی دار نبود (041/0-=r و 05/0<P). همچنین، تحلیل رگرسیون به روش ورود همزمان نشان داد که متغیرهای پیش بین با هم توانسته اند 38 درصد از تغییرات مربوط به نمره خودکارآمدی در تصمیم گیری شغلی را بین دانشجویان تبیین نماند.

    کلیدواژگان: خلاقیت، خودکارآمدی در تصمیم گیری شغلی، سبک تفکر، دانشجو
  • امیر شمس کلوخی*، علیرضا مهرآذین، ابوالقاسم مسیح آبادی، محمدرضا شورورزی صفحات 136-160
    زمینه

    در سال های اخیر شاهد افزایش اهمیت مسئولیت اجتماعی (CSR) و گزارشگری آن در میان سازمان ها بوده ایم. در این راستا خلاقیت و نوآوری در تعیین و الویت بندی مولفه های مسئولیت اجتماعی شرکت ها از اهمیت خاصی برخوردار است.

    هدف

    تحقیق حاضر، مولفه ها و شاخص های افشا مسئولیت های اجتماعی را با بررسی نظر خبرگان در یک چارچوب جامع ارایه و مورد تحلیل قرار می دهد. همچنین پس از تعیین مولفه ها به بررسی شکاف بین وضعیت موجودو مورد انتظار از نظر خبرگان پرداخته شد.

    روش

    جامعه آماری مورد مطالعه شامل اساتید دانشگاهی، کارشناسان و مدیران شاغل در حرفه حسابداری، حسابرسی و مدیریت مالی ایران در سال 1396 می باشد. داده های پژوهش با استفاده از آزمون تحلیل عاملی اکتشافی و آزمون تی از طریق نرم افزار SPSS تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج تحلیل عاملی اکتشافی نشان داد که 8 بعد برای مسئولیت های اجتماعی شرکت ها (رهبری و فرایندهای درون سازمانی، حمایت از محیط زیست، محیط کار، جامعه و کشور، حمایت از کارکنان، ارایه گزارشات، کمک های عام المنفعه و کسب استانداردها) قابل استخراج است و همچنین نتایج حاصل از آزمون تی نشان داد که بین وضعیت موجود(عملکرد فعلی) و مورد انتظار از نظر خبرگان تفاوت معناداری وجود دارد.

    نتیجه گیری

    این تحقیق با این امید انجام شده است که شرکتها شفافیت را در اولویت برنامه های خود قرار دهند و مدیران به افشای داوطلبانه اطلاعات مسئولیت های اجتماعی تمایل داشته باشند.

    کلیدواژگان: افشا مسئولیت اجتماعی، بورس اوراق بهادار تهران، تحلیل عاملی اکتشافی، گزارشگری اجتماعی
  • زهرا زارعی، مرضیه حیدری* صفحات 161-192
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر رهبری تحول آفرین و رهبری معتبر بر نوآوری با در نظر گرفتن نقش تعدیلگر تسهیم دانش انجام شده است.

    روش پژوهش

    روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه اعضای هیات علمی دانشگاه های آزاد اسلامی استان فارس مشتمل بر 2000 نفر است. با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای و فرمول حجم نمونه کوکران، حجم نمونه 322 نفر انتخاب شد. برای گردآوری اطلاعات از چهار پرسشنامه استاندارد رهبری تحول آفرین بس (2000)، رهبری معتبر ندیر و همکاران (2011) و والوبوا و همکاران (2008)، نوآوری ساعتچی و همکاران (1389) و نیز پرسشنامه تسهیم دانش کارملی و همکاران (2011) استفاده شد. روایی پرسشنامه براساس روایی محتوایی و سازه و پایایی آن نیز بر اساس روش آلفای کرونباخ به ترتیب با مقدار 78/0، 77/0، 77/0 و 74/0 محاسبه شده است. تحلیل داده ها با استفاده از معادلات ساختاری SmartPLS صورت گرفته است.

    یافته ها

    نتایج نشان داد بین رهبری تحول آفرین و رهبری معتبر با نوآوری سازمانی ارتباط معناداری وجود دارد لیکن تسهیم دانش نقش تعدیل گر بین رهبری تحول آفرین و نوآوری سازمانی را ایفا نمی کند.

    نتیجه گیری

    در مجموع نتایج به دست آمده نشان می دهد که مدل مورد استفاده دارای برازش مناسبی است.

    کلیدواژگان: رهبری تحول آفرین، رهبری معتبر، نوآوری، تسهیم دانش، هیات علمی
  • حسین خسروی*، هادی پورشافعی، فاطمه طاهرپور صفحات 193-216

    پژوهش حاضر باهدف بررسی نقش سرمایه روان شناختی در رفتار نوآورانه با میانجی گری نشاط کاری معلمان انجام گرفته است. روش پژوهش توصیفی همبستگی و جامعه آماری شامل معلمان مقطع ابتدایی شهر بیرجند در سال تحصیلی 97-1396 به تعداد 1500 نفر بود که با استفاده از نمونه گیری خوشه ای تعداد 306 نفر انتخاب گردید. برای سنجش متغیر سرمایه روان شناختی از پرسشنامه لوتانز (2007)، رفتار نوآورانه از پرسشنامه کانتر(1988) و نشاط کاری از پرسشنامه شایروم (2004) استفاده گردید. روایی محتوایی پرسشنامه توسط متخصصان تایید شد. ضریب پایایی پرسشنامه ها با استفاده از ضریب آلفای کرون باخ برای پرسشنامه سرمایه روان شناختی 81/0، رفتار نوآورانه 88/0 و برای نشاط کاری 91/0 برآورد گردید. تجزیه وتحلیل داده ها در سطح توصیفی (فراوانی، میانگین، انحراف معیار) و سطح استنباطی (همبستگی پیرسون، تحلیل واریانس، رگرسیون و الگویانی معادلات ساختاری) انجام گرفت. نتایج حاکی از آن بود که سرمایه روان شناختی با میزان بتا 57/0 نشاط کاری و با بتای 67/0 پیش بینی کننده رفتار نوآورانه است. همچنین نشاط کاری با بتای 63/0 رفتار نوآورانه و نشاط عاطفی بیشترین و نشاط جسمانی کمترین پیش بینی را دارد. یافته ها نشان داد که نشاط کاری نقش میانجی بین سرمایه روان شناختی و رفتار نوآورانه ایفا می کند و مدل پژوهش از برازش خوبی برخوردار بود.

    کلیدواژگان: سرمایه روان شناختی، معلمان دوره ابتدایی، نشاط کاری، رفتارنوآورانه
  • مهدی سلطانی فر *، علی گرانمایه پور، شهناز هاشمی صفحات 217-242
    زمینه

    حضور سلبریتی ها، در عرصه سیاست قابل توجه است و این امر در صفحات اینستاگرام که بستری برای ارتباط بدون واسطه سلبریتی ها با مخاطبان را فراهم می سازد مشاهده می شود. بهره مندی سلبریتی ها از اینستاگرام مستلزم خلاقیت و هوشمندی آنهاست طبق نظریه گیدنز، عاملیت و ساختار هر دو موجب بروز خلاقیت افرادند.

    هدف

    هدف از این پژوهش شناخت رابطه بین خلاقیت سلبریتی ها با فرایند سیاستگذاری عمومی است.

    روش

     پژوهش حاضر از نوع توصیفی و به روش همبستگی انجام یافته است سیاست از 386 کاربر اینستاگرام که صفحات سلبریتی ها را دنبال می کنند به طور غیر احتمالی نظر خواهی انجام گرفت.

    نتیجه گیری

    از نظر پاسخگویان بین عاملیت سلبریتی ها و درک مشکل سیاسی رابطه وجود دارد اما بین ساختار و درک مشکل سیاسی رابطه معکوس وجود داردبه این معنا که هر اندازه فعالیت احزاب، رسانه های جمعی، نخبگان سیاسی و فکری درعرصه سیاست کاهش، حضور سلبریتی در عرصه سیاست افزایش یافته می یابد. اما بین خلاقیت سلبریتی در مرحله درک مشکل و ارایه راه حل رابطه ای وجود ندارد. در مرحله اجرای قانون در فرایند سیاستگذاری بین عاملیت سلبریتی ها با اجرای قانون رابطه ای وجود دارد و همچنین بین ساختار اجتماعی با اجرای قانون رابطه مستقیم وجود دارد یعنی عملکرد مناسب احزاب، رسانه ها، نخبگان سیاسی و فکری بیشتر باشد از سلبریتی ها به عنون سرمایه نمادین به طور مناسب تری استفاده می شود و گرایش سلبریتی ها هم بیشتر است. همچنین همبستگی بین خلاقیت سلبریتی ها و ارزیابی اجرای قانون وجود ندارد.

    کلیدواژگان: سلبریتی، اینستاگرام، سیاستگذاری عمومی، خلاقیت
|
  • Parvin Kadivar *, Zahra Mahdavi Najmabadi, Aliakbar Arjmandnia, Kambiz Posheneh Pages 1-34
    Purpose

    In this study, the relationship between spatial visual observation and working memory with creativity and math anxiety has been investigated through mediation of mathematical self-efficacy and social intelligence among female students.

    Methodology

    The method is correlation with a path analysis. A total of 477 students were selected randomly from a multi-stage cluster randomly from all female students of fifth grade elementary school in public schools in Tehran during the academic year of 2017-18. Students were examined by the non-verbal creativity questionnaire of Torrance Form A, MARS-R Mathematic Anxiety Scale, working Memory for Children (SMBK), Liv, Kivevala and May,s Mental Self-Efficacy, Traumous Social Intelligence (TSIS), and Processing Test Binet's spatial visualization completed. In order to analyze the data, Pearson correlation and path analysis were used .

    Results

    Based on the proposed model (RMSEA = 0.001), in this study, Visual- spatial Processing variables were only indirectly mediated by social intelligence and math self-efficacy variables on math anxiety (P-value <0.05, = β) and showed a relationship with social intelligence mediating with creativity (P-value <0.05). Also, the working memory variable was displayed only directly (P-value = 0.03, β = 099) with creativity.

    Conclusion

    Considering the confirmation of the main goal of this study, one can mention the two variables of social intelligence and mathematical self-efficacy as the variables that influence the educational priorities of the educational system in order to increase creativity and reduce the math anxiety

    Keywords: Creativity, math Anxiety, Visual- spatial Processing, working memory, social intelligence mathematical self-efficacy
  • Salman Mohammadi Babazeidi, Abbas Abbaspour *, Hamid Rahimian, Saeed Ghiasi Pages 35-54
    Background

    Managing organizations in today's competitive world is extremely complex and difficult. In these circumstances, past solutions, no longer meet today's problems. In the meantime, organizations that have the capacity to innovate respond faster and better than non-creative organizations to environmental challenges.The University is one of the social environments where students spend most of their time and they have a great deal of influence in terms of education, motivation and skill.

    Objective

    The purpose of this study was to develop an organizational design model for Farhangian University with an integrated approach.

    Method

    This research is a qualitative research. The statistical population of the study included the staff and managers of Farhangian University provincial campuses; using purposive sampling, a total of 14 key informants were selected as research participants. Data were collected through semi-structured interviews and focus group discussions. The coding method was used to analyze the research data.

    Results

    . The results of the qualitative part of the research show that the organizational design of the Farhangian University has seven main components (1. Leadership 2. Environment 3. Structure 4. Culture 5. objectives 6. Individuals 7. Strategy). Then, while identifying the axial components, the categories were incorporated into the main components and the final model was formed.

    Conclusion

    In order to create a university with the least waste and the most value, a systematic and comprehensive approach should be considered in terms of leadership factors, environment, structure, culture, purpose, people and strategy.

    Keywords: Higher Education, Organizational Design, integration, Farhangian University
  • Seyed Rasool Toudar *, Zahra Abazari, Zohreh Mirhosseini, Najla Hariri Pages 55-88
    Background

    This study aimed to identify the factors that affected organizational innovation among the Islamic Azad University libraries, and it tried to present a novel plan of organizational innovation. It also sought to develop the corpus of existing knowledge about the principles and relationships of organizational innovation indexes. In terms of the purpose, the present investigation was considered a fundamental study.

    Methodology

    Since the current study sought to solve the problem of how to make organizational innovation among university libraries, the research method followed here was the applied method. Further, in terms of research design and data collection procedure, this study was a descriptive (non-experimental) one in which “Study” and “Delphi” methods were used for collecting the data. The population of the study included 20 academic experts (university professors in the field of management and science of Information) from which purposeful snowball sampling was done; and their viewpoints were elicited via the Delphi-Fuzzy method and were analyzed.

    Findings

    The findings indicated that the highest degree of the experts’ agreement in the third poll was in terms of knowledge and specialty in individual dimension, communication system in group dimension, knowledge management in organizational dimension, infrastructure and technological complexities in environmental dimension, and thinking investment in humanistic and educational dimension. Also, among the studied dimensions, the highest degree of agreement was related to the group dimension, and the lowest was related to the humanistic and educational dimension.

    Conclusion

    On the basis of the analysis output, all dimensions and components remained in the model, and the finalized model of the study included 5 dimensions and 11 components. The suggested model in this study seems to be capable of providing the background to make organizational innovation among the libraries of the Islamic Azad University branches and help them elicit improvement plans and measures and evaluate their position in the process of organizational innovation while making pathology of organizational innovation among the libraries of the Islamic Azad University.

    Keywords: organizational innovation, library, Islamic Azad University, Delphi Technique
  • Gholamhossein Biabani *, Mojtaba Sotoudeh Pages 89-120
    Purpose

    Detectives have the task of detecting crimes, and this is not the case for detectives to exploit innovative criminal intelligence strategies to prosecute and detect crimes, which can be the basis of strategic criminal intelligence innovation, optimization of criminal intelligence functions, reorganization of criminal intelligence, The criminal information system is the redesign of criminal intelligence reporting and its implementation in accordance with the detective's missions, operations and operational plans. This study aims to investigate the impact of strategic innovation on detectives' willingness to exploit criminal information in the pursuit and discovery of crime by emphasizing the moderating role of creative detectives.

    Methodology

    The present study is of applied nature and in terms of survey type. Using Cochran's formula, the number of individuals for the Criminal Intelligence Detectors sampling was 73, and the number of 384 Detectives for sampling; and were selected by stratified random sampling. Strategic Innovation Researcher Questionnaires, Criminal Intelligence Desire, and Creative Intelligence Questionnaires were used. The validity of its content was evaluated by experts and its construct validity by factor analysis. The reliability of the study was estimated using Cronbach's alpha coefficient and partial least squares analysis was used to test the hypotheses.

    Results

    The path coefficients for the main hypothesis and sub-hypotheses were 0.221, 0.554, 0.968, 0.927, and 0.548, respectively, and the t values ​​were 2.202, 2.461, 2.748, The values ​​of t for these parameters were greater than 1.96 and 2.227 and 2.271, so all hypotheses are confirmed by 0.95.

    Results

    Creative detectives have a moderating role in the impact of strategic innovation on detectives' willingness to exploit criminal intelligence functions. Optimizing criminal intelligence functions, reengineering the criminal information approach, reforming the criminal information system, redesigning criminal intelligence reporting have a significant impact on detectives' willingness to exploit criminal information given the moderating role of creative detectives.

    Keywords: criminal information, detectives, innovative detectives, intelligence strategy, pursuit, discovery of crime
  • MOZGAN SEPAHMANSOUR *, Mohammad Oraki, Samira Yazdani Kochani Pages 121-134

    This study aimed to predict self-efficacy in career decision making based on creativity and thinking styles.  The research was descriptive and survey. The statistical population consisted of all undergraduate students of the Faculty of Literature of Tehran's Alzahra University during the years 2018 –19. In this research 205 individuals were selected by simple random sampling. Research tools included a demographic-researcher-made checklist, creativity questionnaire, thinking style questionnaire, and self-efficacy questionnaire on job decision making. Research data were analyzed using descriptive methods (frequency, percentage, mean and standard deviation), Pearson correlation coefficient and multivariate regression analysis with simultaneous logistic regression. The results showed that there was a significant relationship between creativity and self-efficacy in job decision making (r = 0.846, P <0.05).  The relationship between evaluative thinking style (r = 0.671, P <0.05) and legalistic thinking style (r = 0.743, P <0.05) with self-efficacy in job decision making were also significant, but this relationship was also significant. There was no significant difference with executive thinking style variable (r = -0 / 041, P <0.05). Also, regression analysis with concurrent admission showed that predictor variables together could not explain 38% of the changes related to self-efficacy in job decision making among students.

    Keywords: Creativity, Self-efficacy in career decision making, Thinking Style, student
  • Amir Shams Koloukhi *, Ali Reza Mehrazeen, Abolghassem Massihabadee, Mohamad Reza Shorvarzi Pages 136-160
    Background

    In recent years, we have seen an increase in the importance of social responsibility (CSR) and reporting among organizations. In this regard, creativity and innovation are important in determining and prioritizing the components of corporate social responsibility.

    Objectives

    The current research, the components and indicators of disclosure, provide and analyze social responsibility by examining expert opinion in a comprehensive framework. After determining the components, the gap between the expected and expected status of the experts was discussed.

    Method

    The statistical population included university professors, experts and managers working in accounting, auditing and financial management of Iran in 1396. Data were analyzed by exploratory factor analysis and t-test using SPSS software.

    Findings

    The results of exploratory factor analysis showed that 8 dimensions for corporate social responsibility (leadership and in-organization processes, environmental protection, work environment, community and country, employee support, reporting, public assistance and business Standards) can be extracted. Also, the results of t-test showed that there is a significant difference between the present situation (current performance) and the expected level of experts.

    Conclusion

    The study was conducted with the hope that companies would prioritize transparency in their programs, and that managers would volunteer to disclose social responsibility information.

    Keywords: Disclosure of Social Responsibility, Tehran Stock Exchange, Exploratory Factor Analysis, Social Reporting
  • Zahra Zarei, Marzieh Heydari * Pages 161-192
    Objective

    The present study aims to "investigate the effect of transformational leadership and credible leadership on innovation taking into account the moderating role of knowledge sharing".

    Method

    The research method is descriptive correlational. The statistical population of the study consisted of all faculty members of Islamic Azad universities in Fars province, including 2,000 people. Using a Stratified sampling method and Cochran sample size formula, 322 subjects were selected. To collect information, use four standard questionnaires of Transformation Aperfins Bass (2000), Authentic Leadership Neider et al. (2011) and Walbuwa et al. (2008), Sa'atchi et al. (2010) and Knowledge Sharing Questionnaire Carmeli et al (2011). Became The validity of the questionnaire was calculated based on the construct validity and its reliability was calculated to be 0.78, 0.77, 0.77 and 0.74 based on Cronbach's alpha method, respectively. Data analysis is done using the SmartPLS structural equation.

    Finding

    The results show that the used model has a good fit. There is also a significant relationship between transformational leadership and credible leadership with organizational innovation.

    Conclusion

    In total, the results were approved that the used model has a good fit

    Keywords: Transformational Leadership, authentic leadership, innovation, Knowledge Sharing, Faculty Members
  • Hossin Khosravy *, Hadi Pourshafi, Fateme Taherpour Pages 193-216

    The purpose of this research was to study relationship between psychological capital and innovative behavior with mediation role of happiness among primary teachers. The study adopted a descriptive – correlational method. The statistical population of the study consisted all primary teachers in Birjand, from which 1500 members were selected as the participants using cluster sampling with proportional distribution. Psychological capital was examined using Luthans questionnaire (2007). Innovative behavior was examined using Counter questionnaire (1998) and happiness was examined using Shirom questionnaire (2004). The content validity of questioners was confirmed by experts and through Cronbach’s alpha coefficient, reliability coefficients were obtained equal to 0.81, 0.88 & 0.91.Data analyses at quantitative part was done through descriptive statistics (frequency, average and standard deviation) and inferential statistics (correlation, variance analyses, regression and structural equation modeling).The results of research indicated that the direct effect of psychological capital and happiness on innovative behavior was confirmed. Psychological capital predicts teacher's happiness with Beta's 0/57 and the least hopeful component of the hope was the least. Also psychological capital predicts teacher's innovative behavior with Beta's 0/67, self-efficacy and likeness is the least effect, and happiness is indicator of innovative behavior with Beta's 0/63, and emotional joyfulness and physical vitality have the least effect. Also happiness played a mediation role in the relationship between psychological capital and teacher's innovative behavior.

    Keywords: psychological capital, primary teacher, happiness work, Innovative behavior
  • mehdi soltanifar*, Ali Geranmayepour, shahnaz Hashemi Pages 217-242
    Background

    It is noteworthy that the presence of the Celebrities in politics and Instagram pages provides the conditions to communicate directly with the audience. The benefits of celebrity from Instagram have to be creative and intelligent. According to Giddens' theory, creativity emerges with two factors of agency and structure

    Purpose

    The aim of this study is to identify the relationship between the creativity of celebrities and the public policy process.

    Method

    In order to understand the relationship between agency and structure in the emergence of Celebrities creativity, it is highly unlikely that a survey of 384 instagram users following the Celebrities pages would be possible.

    Conclusion

    Respondents say there is an inverse relationship between the agency of the Celebrities and the perceived political problem. The structure and perception of the political problem is reversed, meaning that if the activity of political parties, media, political and intellectual elite decreases, and the presence of Celebrities will increase. But there is no relationship between Creativity in Problem Perception and Solution. At the law implementation stage in the policymaking process, there is a relationship between the effectiveness of Celebrities and law implement. There is a direct relationship between social structure and law implement. The more the function of parties, the media, the political and intellectual elites are used, the more the Celebrities as symbolic capital and the more the tendency of the Celebrities. There is also no correlation between the creativity of the Celebrities and the evaluation of law enforcement

    Keywords: Celebrities, Instagram, Public Policy, Making, Creativity