فهرست مطالب

مجله ارتقای ایمنی و پیشگیری از مصدومیت ها
سال هفتم شماره 3 (پاییز 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/11/22
  • تعداد عناوین: 7
|
  • فردین شهباززاده، شیوا احمدی، زهرا انوری، سجاد نریمانی* صفحات 131-137
    سابقه و هدف

    طبق آمار سازمان جهانی بهداشت، ایران ازجمله کشورهایی است که آمار بالای مرگ ومیر ناشی از تصادفات جاده ای را دارد (به ازای هر 100 هزار وسیله نقلیه 75 نفر فوتی) و در این بین 51 درصد تلفات سوانح رانندگی در ایران مربوط به موتورسواران است. استفاده از کلاه ایمنی می تواند صدمات و مرگ ومیر ناشی از حوادث موتوری را کاهش دهد. این مطالعه با هدف تعیین عوامل موثر بر استفاده از کلاه ایمنی در بین موتورسواران شهر اردبیل انجام شد.

    روش بررسی

    این مطالعه توصیفی مقطعی روی 350 نفر از موتورسواران شهر اردبیل انجام گرفت. نمونه گیری به روش خوشه ای تصادفی انجام شد. ابزار مورد بررسی پرسشنامه مدل مراحل تغییر پروچسکا بود. داده ها با آمارهای توصیفی و تحلیلی (آزمون کای مربع و رگرسیون لجستیک و اوردینال) با استفاده از نسخه 20 نرم افزار SPSS مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    تعداد 44 نفر (12/6%) از کلاه ایمنی استفاده می کردند (طبق مراحل تغییر، در مرحله عمل و حفظ قرار داشتند.) تعداد 249 نفر (71/2%) در مرحله غیرفعال (پیش تفکر و تفکر) قرار داشتند. بین افزایش سن با مراحل تغییر (0/008= p) و وضعیت تاهل با مراحل تغییر (0/04= p) ارتباط معنی داری وجود داشت. تعادل تصمیم گیری با (0/001= p) و (0/097= β) و فرایندهای رفتاری تغییر با (0/001 = p) و (0/041= β) قوی ترین پیش بینی کننده های استفاده از کلاه ایمنی بودند. همچنین موقعیت های منفی عاطفی با (0/019= p)  و (0/096 -= β) به عنوان قوی ترین زیرسازه اغوا و کاهش خودکارآمدی برای استفاده از کلاه ایمنی در بین جمعیت مورد مطالعه بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتیجه تحقیق، میزان استفاده از کلاه ایمنی پایین می باشد ولی با توجه به اینکه درصد قابل ملاحظه ایی از جمعیت مورد مطالعه در مرحله آمادگی برای تغییر قرار دارند می توان با اجبار استفاده از کلاه ایمنی از یکطرف و از طرف دیگر با بهبود فرایندهای رفتاری تغییر ازجمله رهاسازی اجتماعی و شایسته سازی متقابل و کنترل محرک این افراد را به مرحله عمل و حفظ (استفاده از کلاه ایمنی) رهنمون کرد.

    کلیدواژگان: کلاه ایمنی، موتورسوار، اردبیل
  • علی باباپور، محمدعلی حیدری گرجی، نورالدین موسوی نسب، یدالله جنتی* صفحات 138-147
    سابقه و هدف

    امروزه به علت افزایش چشمگیر خشونتها در مراکز درمانی و مواجه هی کارکنان فوریت های پزشکی با انواع خشونت ها، ارزیابی عوامل تاثیرگذار در کاهش این خشونت ها و بررسی فراوانی آنها امر مهم و ضروری است. این پژوهش باهدف بررسی خشونت فیزیکی نسبت به کارکنان اورژانس 115 و عوامل مرتبط با آن در دانشگاه علوم پزشکی مازندران انجام شد.

    روش بررسی

    این مطالعه به صورت توصیفی- مقطعی بوده که جامعه آن کارکنان فوریتهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد که از بین آنها 265 نفر به روش تصادفی سیستماتیک انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل: پرسشنامه ی خشونت شغلی در 4 بخش)اطلاعات جمعیت شناختی، خشونت فیزیکی، واکنش به خشونت و خشونت در آخرین ماموریت(و پرسشنامه ی سلامت عمومی گلدن برگ GHQ-28((بود. جهت تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون های آماری توصیفی و استنباطی با استفاده از نسخه ی 22 نرمافزارSPSS SPSS استفاده گردید.

    یافته ها

    نتایج نشان دادند که 6/ 29 درصد کارکنان در محل کار خشونت فیزیکی را تجربه کردند، بیشترین نوع خشونت، به صورت هل دادن 54/9 درصد بود. 1/ 76 درصد خشونتها درصحنه حادثه اتفاق افتاده بود و همراهان بیمار با 2/ 73 درصد عامل اصلی خشونت بودند. بین خشونت فیزیکی با بحران 6 ماه اخیر کارکنان ارتباط معنی داری وجود داشت  02 / P=0 . بعلاوه بیشترین خشونت اعمالشده علیه کارکنان در آخرین ماموریت به ترتیب کلامی 82 درصد، فیزیکی 6/ 14 درصد، فرهنگی 3 درصد و جنسی صفر درصد هست. بین خشونت در آخرین ماموریت با
    نوع استخدام  03 / P=0 ، سن  03 / P=0  و سابقه کار کارکنان  01 / P=0  ارتباط معنادار بود.

    نتیجه گیری

     نتایج پژوهش حاضر بر شیوع بالای خشونت فیزیکی علیه کارکنان فوریتهای پزشکی تاکید داشت. لذا جهت کاهش خطرات ناشی از خشونت شغلی، آموزش مهارتهای ارتباطی و کنترل خشم برای کارکنان و پیگیری موارد خشونت توسط مسیولین توصیه میشود.

    کلیدواژگان: خشونت شغلی، فوریت های پزشکی، خشونت فیزیکی، عوامل مرتبط
  • نرگس واسعی، کتایون جهانگیری * صفحات 148-150

    در پژوهش حاضر به معرفی زنی 24 ساله پرداخته شده که به دنبال سندرم له شدگی ساق پا، دچار سپتی سمی و سندرم کمپارتمان شده است. تاخیر در فاشیاتومی به نارسایی حاد کلیوی و ادم شدید اندام مبتلا و در نهایت، فاشییت نکروزان منجر شده و سرانجام بیمار با آمپوتاسیون عضو، از مرگ حتمی نجات یافته است. به نظر می رسد تردید در قطع عضو و تاخیر در تصمیم گیری برای انجام مداخلات درمانی تهاجمی سبب ایجاد پیامدهای زیانبار بعدی شده است. تدوین پروتوکل های درمانی استاندارد و ارسال آن به مراکز درمانی و ارایه آموزش های لازم به ارایه دهندگان مراقبت های درمانی می تواند از چنین مشکلاتی جلوگیری نماید. .

    کلیدواژگان: سندرم له شدگی، آسیب عضلانی، ایسکمی
  • روح الله فلاح مدواری، سمیه فرهنگ دهقان، حمیده بیدل، فریدون لعل، غلامحسین حلوانی، حجت موسوی کردمیری، فائزه عباسی بلوچخانه* صفحات 151-158
    سابقه و هدف

    صدای محیط کار یکی از عوامل مخاطره آمیز صنعت سرامیک سازی می باشد که می تواند سبب آزردگی صوتی برای کارکنان صنعت شود. هدف از مطالعه حال حاضر بررسی ارتباط بین دو شاخص آزردگی صوتی و فرسودگی شغلی در کارکنان در معرض آلودگی صوتی یکی از صنایع سرامیک سازی می باشد.

    روش بررسی

    این مطالعه توصیفی - تحلیلی بر روی 100 نفر از کارگران صنعت سرامیک سازی صورت گرفت. شرایط ورود به مطالعه شامل رضایت شرکت در مطالعه، سن زیر 50 سال و سابقه کار حداقل 6 ماه و همچنین عدم وجود بیماری های قلبی عروقی، دیابت و هرگونه مصرف داروی ضد افسردگی بود. با توجه به اندازه گیری صدای محیطی افراد به دو گروه شاهد (50 نفر) و مواجهه (50 نفر) تقسیم شدند. دزیمتری صدا برای افراد شرکت کننده انجام شد. از دو پرسشنامه آزردگی صوتی و فرسودگی شغلی مسلش (Maslach) در بین افراد استفاده شد. بعد از جمع آوری پرسشنامه ها نتایج با نرم افزار spss19 و با آزمون های من ویتنی، اسپیرمن ، واریانس یک طرفه و آزمون t  آنالیز شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که میانگین تراز صدای معادل 8 ساعته در گروه مواجهه 86 dBA و در گروه شاهد 59 dBA  بود. میانگین آزردگی صوتی در گروه مواجهه و شاهد به ترتیب 70/79و 20 و میانگین نمره کل فرسودگی در گروه مواجهه 82/36و در گروه شاهد 36/62بود. نتایج آزمون همبستگی اسپیرمن ارتباط مثبت و معناداری بین ابعاد فرسودگی شغلی و آزردگی صوتی را نشان داد (0/05>p). نتایج ارتباط معناداری بین تراز صدا و میزان آزردگی صوتی  و همچنین بین تراز صدا و فرسودگی شغلی نشان داد (0/05>p).

    نتیجه گیری

    نتایج به دست آمده ارتباط مثبت و معنادار بین آزردگی صوتی و فرسودگی شغلی نشان داد. افزایش صدا ممکن است با ایجاد آزردگی صوتی باعث افزایش سطح استرس و بروز فرسودگی شغلی شود. کنترل سطح صدا در محیط کار با استفاده از روش های فنی- مهندسی و مدیریتی به عنوان راهکاری برای افزایش عملکرد و بازده کارگران توصیه می شود

    کلیدواژگان: آزردگی صوتی، آلودگی صوتی، صنعت سرامیک سازی، فرسودگی
  • محمدسعید جدگال، محمد واحدیان شاهرودی، الهه لعل منفرد، هادی طهرانی، مهدی قلیان اول، مهرالسادات مهدی زاده، هاشم حشمتی، داود موحدزاده، هادی علیزاده سیوکی* صفحات 159-165
    سابقه و هدف

    سوانح و حوادث سومین علت مرگ ومیر بعد از بیماری های قلبی، عروقی و سرطان ها در دنیا به شمار می رود. این مطالعه با هدف تعیین کننده های رفتاری پیشگیری از وقوع حوادث و سوانح خانگی در مادران دارای کودک زیر 6 سال بر اساس تیوری انگیزش محافظت انجام شده است.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر، یک مطالعه  توصیفی- تحلیلی است که 204 نفر از مادران دارای کودک زیر 6 سال با روش خوشه ای چندمرحله ای وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته شامل 2 قسمت بود که بخش اول حاوی مشخصات دموگرافیک و بخش دوم مربوط به سوالات سازه های تیوری انگیزش محافظت بود. روایی پرسشنامه با نظر اساتید متخصص و پایایی آن با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ 0/80 تایید شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار16 SPSS  و آزمون های توصیفی و آزمون های تحلیلی در سطح معنی داری 0/05 انجام شد.

    یافته ها

    میانگین و انحراف معیار سازه خودکارآمدی 5 ± 32/6، آسیب پذیری 3/7 ± 20/6، هزینه درک شده 3/7 ± 11/3، کارایی پاسخ2/4 ± 16/3، شدت درک شده 1/7 ± 12/5، پاداش 1/6 ±6/1 و ترس 4 ± 12/8به دست آمد. میزان نمره خودکارآمدی در مادران با سطح تحصیلات دانشگاهی بیشتر از سایر مادران بود که آزمون کروسکال والیس رابطه معنی داری بین سطح تحصیلات و خودکارآمدی نشان داد (0/01 =p).

    نتیجه گیری

    با توجه به نقش موثر مادران در زمینه پیشگیری از سوانح و حوادث خانگی در کودکان زیر 6 سال، به نظر می رسد طراحی مداخلات آموزشی بر اساس سازه های تیوری انگیزش محافظت می تواند نقش تعیین کننده ای در کاهش آسیب های خانگی در این گروه سنی داشته باشد..

    کلیدواژگان: سوانح و حوادث خانگی، مادران، تئوری انگیزش محافظت
  • محمدرضا مرآثی، شهین شوشتری، مسعود بهرامی، محمدرضا عابدی، راحله سموعی* صفحات 166-172
    سابقه و هدف

    در سال های اخیر شاهد بروز زلزله هایی با آثار منفی جدی بر سلامت خانواده ها بوده ایم. توجه به اهمیت نقش زنان در خانواده و جامعه، اهمیت برخورداری آنان از سلامت روانی اجتماعی - به ویژه در شرایط بحران- را نشان می دهد. در این راستا مطالعه باهدف تعیین میانگین مولفه های سلامت روانی اجتماعی زنان و ارتباط با ویژگی های فردی اجتماعی آن ها در زلزله کرمان انجام شد.

    روش بررسی

    مطالعه توصیفی پیمایشی روی 250 نفر زنان تحت زلزله استان کرمان، در سال 1397 با به کارگیری پرسشنامه هنجاریابی شده سلامت روانی اجتماعی زنان در زلزله روی گروه نمونه (0/91=α)، از طریق مراجعه حضوری به منطقه اسکان زنان در شهرستان کوه بنان، شهر هجدک و روستاهای منطقه گور انجام و داده ها توسط آزمون کوواریانس تحلیل شدند.

    یافته ها

    طبق نتایج به دست آمده از بین شش مولفه موردبررسی در حوزه سلامت روانی اجتماعی زنان مواجه شده با زلزله، بیش ترین میانگین نمره، به مولفه ارتباطات و اخبار (76/25) و کمترین میانگین نمره به مولفه مدیریت فردی و سازمانی در منطقه (24/93) و میانگین کل (48/6) از 100، اختصاص داشت. ضمنا زنان جوان تر، مجرد و غیردانشگاهی خانه دار از مولفه مدیریت فردی و سازمانی در منطقه، زنان متاهل از مولفه وضعیت روان شناختی و همچنین زنان غیردانشگاهی خانه دار از مولفه تاب آوری فردی اجتماعی ارزیابی بهتری داشتند.

    نتیجه گیری

    طبق یافته های مطالعه، زنان مواجهه یافته با زلزله، ارزیابی مناسبی از وضعیت سلامت روانی اجتماعی خود نداشتند و سهم مهمی از نارضایتی آن ها به نحوه مدیریت و امنیتی که در منطقه انتظار داشتند مربوط بوده است. یافته های این مطالعه می تواند برای توانمندسازی زنان هم از نظر روان شناختی و هم مدیریت رفتار و هیجان در شرایط بلایا بکار گرفته شود.

    کلیدواژگان: سلامت روانی، سلامت اجتماعی، زنان، زلزله، بلایا
  • ایمان فرهی آشتیانی، کتایون جهانگیری، موسی جباری، میثم صفی کیکله، حمید صفرپور، محمدحسین وزیری* صفحات 173-182
    سابقه و هدف

    یکی از ارکان پیشگیری از حوادث و فجایع صنعتی، ایجاد و گسترش فرهنگ ایمنی است که مفهوم آن اولین بار در سال 1987 در گزارش آژانس هسته ای، درباره فاجعه چرنوبیل بکار رفت و پس ازآن ضعف فرهنگ ایمنی به عنوان علت فجایع بزرگ شناخته شد. این مطالعه باهدف تحلیل فرهنگ ایمنی کارگران به منظور ارایه راهبردهای ارتقای ایمنی در صنعت خودروسازی شرکت سایپا انجام شد.

    روش بررسی

    این مطالعه توصیفی- تحلیلی مقطعی از نوع کاربردی در 6 مرحله و در سال 1398 دریکی از شرکت های بزرگ خودروسازی ایران سایپا انجام شد. جامعه هدف مطالعه کارگران شاغل در شرکت سایپا بوده که حجم نمونه  417 نفر به روش نمونه گیری تصادفی  انتخاب شد. داده ها طی 2 ماه از طریق پرسشنامه استاندارد جمع آوری گردید. برای تحلیل یافته ها از آزمون های t و F  و واریانس یک طرفه استفاده شد.

    نتایج

    این مطالعه نشان داد که به طورکلی متوسط امتیاز فرهنگ ایمنی برای کارکنان برابر 3/35 می باشد که از متوسط امتیاز سطح فرهنگ ایمنی استاندارد یعنی 2/5 به طور معنی داری بالاتر است (0/000= p). بین فرهنگ ایمنی و وضعیت تاهل، داشتن و یا نداشتن شغل دوم  رابطه معناداری وجود ندارد. اما فرهنگ ایمنی با سایر متغیرهای موردمطالعه مشتمل بر سن کارکنان، تجربه حادثه درگذشته، سابقه کاری، نوع کار  و میزان تحصیلات رابطه معنادار دارد.

    نتیجه گیری

    بالاتر بودن سطح فرهنگ ایمنی کارگران از میانگین استاندارد نشانگر آن است که واحد HSE شناخت مناسبی از المان های فرهنگ ایمنی داشته است و متناسب با آن سیاست گذاری راهبردی و عملیاتی صحیح انجام داده است که این امر سهم بسزایی در کاهش حوادث صنعتی یا همان ارتقای ایمنی صنعتی در سایپا داشته است.

    کلیدواژگان: فرهنگ ایمنی، صنعت خودروسازی، حوادث، کارگران، ارتقای ایمنی
|
  • Shahbazzadeh Fardin, Narimani Sajjad *, Ahmadi Shiva, Anvari Zahra Pages 131-137
    Background and Aim

    According to WHO reports, Iran has been recognized as one of the countries with the highest cases of traffic accidents and mortalities (75 deaths per 100,000 vehicles). Since 51% of accidents in Iran related to Motorcyclists using helmets can reduce the rate of death and head injury in motorcycle accidents. Hence, this study was to determine the factors affecting the use of helmets among motorcyclists in Ardabil, Iran.

    Materials and Methods

    In this cross-sectional study data were collected by a questioner from 350 motorcycle riders chosen through random cluster sampling in the Ardabil . Descriptive and analytical
    analysis (the Chi-Square and Regression logistic tests) were done in SPSS20.

    Results

    44 people (12.6%) used helmets (were in action and maintenance stage) 249 people (71.2%) were in passive (pre-contemplation and contemplation) stage. There was a significant relation between age and SOC (p= 0.008), marital status and SOC (p= 0.04). Ordinal regression revealed that pros (β= 0.097), (p=0.001) and behavioral process of change (β= 0.041), (p=0.001) were the strongest predictors of helmet use. As well negative Affect situation (β= 0.096), (p=0.019) was the strongest predictor in increasing
    temptation and decreasing self-efficacy to wearing a helmet.

    Conclusion

    According to the result of this study, the percentage of the population using the motorcycle helmet was low. Considering a significant percentage of the study population were in the Preparation stage to wear a helmet,It is necessary to focus on both police enforcement and Increasing behavioral process of change score such as stimulus control, counter conditioning and social libration for the improvement of their behaviors for accepting social norms also giving further safety education

    Keywords: Helmet, Motorcyclist, Ardabil
  • Ali Babapour, Mohammad Ali Heidari Gorji, Nooraddin Mousavi Nasab, Yadollah Jannati* Pages 138-147
    Background and Objectives

    Nowadays, given the increased violence in medical centers and emergency medical personnel encounter with various types of violence, it is important to assess the related factors as well as their frequency and take actions to decrease them. This study aims at investigating physical violence against 115 emergency medical personnel and its related factors in Mazandaran University of Medical Sciences.

    Materials and Methods

    This descriptive cross-sectional study was performed on emergency medical personnel of Mazandaran University of Medical Sciences. 240 individuals were selected through systematic random sampling. Occupational Violence Questionnaire (Four sections: demographic information, physical violence, response to violence and violence in the last mission) and Goldenberg GHQ-28 General Health Questionnaire were used to gather data, which were analyzed using SPSS software (version 22) and descriptive and inferential statistical tests.

    Results

    According to the results of this study, 29.6 percent of personnel experienced violent physicalaggression during their work and the most violent acts were physical coarsening (54.9%). 76.1percent of violent actions occurred on the scene of the accidents and co-rider of the injuredperson were initiators of violent behaviors (73.2%). There was a statistically significantcorrelation between violent aggressive actions and recent uprisings of the country in the past sixmonths (p=0.02). The percentage of aggressive actions against the personnel in their lastcommission, were verbal insults (82%), physical aggression (14.6%), the cultural joke (3%) andsexual misbehavior (0%). The aggressive actions and insults in their last commissions of thepersonnel were correlated with their type of employment (p=0.03), age (p=0.03) and workhistory (p=0.01).

    Conclusion

    There is a high prevalence of physical violence against emergency medical personnel. Accordingly, providing the target personnel with communication skills and anger management
    trainings and pursuing violence by authorities seems essential to eliminate occupational violence

    Keywords: Occupational Violence, Medical Emergency Personnels, Physical Aggressive Actions
  • Narges Vasei, Katayoun Jahangiri* Pages 148-150

     Crush injury may follow prolonged continuous pressure on muscle tissue. It can lead to crush syndrome. Ischemia reperfusion is the main mechanism of muscle injury in crush syndrome. Acute renal failure and Compartment syndrome are the most important side effects of crush syndrome. This case report introduced 24 years old woman who was affected by crush syndrome after her leg crush. After that, Patient leg's compartment became ischemic, and compartment syndrome was developed. Delayed fasciotomy and subsequent reperfusion syndrome caused acute renal failure and severe limb edema caused muscles necrosis. Subsequently, acute necrotizing fasciitis developed. Finally, the patient was rescued from death by crushed limb amputation. As a result, in such cases the key point is managing and predicting clinical conditions before they present themselves. Amputation at an early stage may prevent crush syndrome. Developing standard treatment protocol and providing training courses for clinicians and health care providers can prevent similar problems.

    Keywords: Crush syndrome, Muscle injury, IschemiaHow
  • Rohollah Fallah Madvari, Somayeh Farhang Dehghan, Hamideh Bidel, Fereydoon Laal, Gholamhossein Halvani, Hojat Mousavi Kordmiri, Faezeh Abbasi Balochkhaneh * Pages 151-158

     

    Background and Objectives

    Workplace noise is one of the occupational hazards in the ceramic industry, which can cause noise annoyance to workers. The aim of the present study is to investigate the relationship between indicators of Noise annoyance and job burnout in the ceramic manufacturing industry.

    Materials and Methods

    A descriptive-analytical study was performed on 100 male workers. The inclusion criteria for participating in this study were: filling informed consent, having age less than 50 year, and work experience of at least 6 months, as well as not having cardiovascular disease, diabetes, and not taking any antidepressant medication. According to the measurement of environmental noise, individuals were divided into control group (50 people) and exposure on (50 people). noise dosimetry was performed for all participants. Two questionnaires on noise annoyance and job burnout were used for this purpose. the results were analyzed with spss19 software.

    Results

    The results showed that 8- hour time weighted average – noise exposur level for the exposure and control groups for shift was calculated 86 dBA, 59 dBA respectively. The mean noise annoyance in the exposed and control group, was 70.79 and 20, respectively, and the mean burnout score was obtained 82.36 in the exposed and 36.62
    in the control group. The results of the Spearman correlation test showed a positive and significant relationship between the dimensions of burnout and noise annoyance score(p <0.05). The results showed a significant relationship between the noise exposure level and the incidence of its annoyance and as well as job burnout (p <0.05)

    Conclusion

    The results showed a positive and significant relationship between noise annoyance and job burnout. It is recommended to adopt the appropriate noise control measures like engineering methods.

    Keywords: annoyance, Noise pollution, Ceramic industry, Burnout
  • Mohammad Saied Jadgal, Mohammad Vahedian- SHahroodi, Elaheh Lale-Monfared, HadiTehrani, Mahdi GHolian-Aval, Mehrsadat Mahdizadeh, Hashem Heshmati, DavoodMovahedzadeh, Hadi Alizadeh–Siuki* Pages 159-165
    Background and Objective

    Disasters and accidents are the third leading cause of death after cardiovascular diseases and cancers in the world. The purpose study of domestic accidents prevention behaviors based on protection motivation theory among mothers with children less than 6 years covered by health centers in Torbat Heydariyeh

    Materials and methods

    This is a cross-sectional descriptive-analytic study that 204 people mothers with children less than 6 years were enrolled in a multi-stage cluster approach The data collection tools was researcher made questionnaire that its validity and reliability were reviewed and confirmed and was Includes two parts 1- demographic information 2- Structure of Theories of motivational protection. Data analysis was done in 95% confidence level using SPSS version 16 and analyzed using Descriptive and analytical tests

    Results

    The mean of age was 29.4±6.51. Mean score of self-efficacy32.6±5 and Perceived vulnerability20.6±3.7and Perceived cost 11.3±3.7and Perceived severity12.5±1.7and Response Efficiency 16.3±2.4and Perceived rewards 6.1±1.6 and Perceived fear 12.8±4 was obtained. and higher education had positive effect on self-care and Also Independent Samples t- Test showed a significant direct relationship between higher education and self-efficacy (r=0.297, P<0.01).

    Conclusion

    According the effective role of mothers in preventing domestic accidents in children under 6 years old, seems that designing educational interventions based on constructs of the theory of protective motivation can have a decisive role in reducing Home injuries in this age group

    Keywords: protection of motivation theory, mothers
  • Mohammad Reza Maracy, Shahin Shooshtari, Masoud Bahrami, Mohammad Reza Abedi, Rahele Samouei* Pages 166-172
    Background

    In recent years, we have witnessed earthquakes with serious negative effects on the health of families. Given the importance of women's role in the family and society, their social and mental health status, especially in times of crisis, was highlighted. This study aimed to determine their average mental health status of exposed women in comparison with the social characteristics of their compatriots in the province of Kerman.

    Methods

    This is a descriptive survey study of 250 women under an earthquake in Kerman province in 2018 using the standardized questionnaire of women's mental health in an earthquake on sample group (α = 0.91), through inperson referral to women resettlement area in Kouhbanan city. The data were analyzed by the covariance test.

    Results

    According to the results of this study, women who witnessed the earthquake did not have a favorable assessment of their social and mental health status. The results of this study concerning their mental health of women could be useful for policymakers, women's rights, health care providers, therapists and caregivers, managers, planners, specialists, and rescuers in the field of disasters and accidents.

    Conclusion

    According to the findings of the study, the components of women's mental health in crisis and disaster are varied and widespread. The findings of this study can be applied to empower women both psychologically and manage disaster behavior and emotion

    Keywords: Mental Health, Social Health, Women, Earthquake, Disasters
  • Iman Farahi-Ashtiani, Katayoun Jahangiri, Mousa Jabari, Meysam Safi-keykaleh, Hamid Safarpour, Mohamad Hosein Vaziri * Pages 173-182

     

    Background and Objectives

    The concept of safety culture was first used in the 1987 report of the Nuclear Agency on the Chernobyl disaster, and then the weakness of the safety culture was identified as the cause of the major disasters. Since the creation of the word safety culture in this report, it has been widely used and described and practically evaluated for its popularity. Safety culture defines as a group and individual values, attitudes and beliefs, capabilities, and behavior patterns that determine the commitment, manner, and skill of the organization's health and safety management.

    Material and Methods

    A descriptive-analytical cross-sectional study was conducted on automotive workers for evaluating the status of their safety culture. The target population was employees of the automobile industry of an Iranian automobile company (SAIPA) in 2014.

    Results

    The results of this study showed that there was no relationship between safety culture and marital status. It was found that people with a college education had a significantly lower level of safety culture than those with a high school diploma or lower (P<0.05). There was a positive relationship between work experience and safety culture. There was no relationship between safety culture and those having a second job. Job tasks had a diverse safety culture. The mean safety culture score in employees who had experienced an accident was significantly lower than those who did not. Older employees showed to have a higher safety culture score.

    Conclusion

    Safety culture had a positive relationship with various factors such as (please name a few). Unfortunately, these factors were not studied thoroughly in Iranian automotive industries. According to the results of this study, on the job training and considering, incentives for the workers could be useful for promoting their safety culture

    Keywords: Safety culture, automotive industry, Statistical tests, Accidents