فهرست مطالب

غرب شناسی بنیادی - سال دهم شماره 2 (پیاپی 20، پاییز و زمستان 1398)

نشریه غرب شناسی بنیادی
سال دهم شماره 2 (پیاپی 20، پاییز و زمستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1399/04/11
  • تعداد عناوین: 12
|
  • حمیده ایزدی نیا*، حسن فتحی صفحات 1-19

    گادامر همچون افلاطون «دیالوگ» را مبنای شناخت می داند، بدین معنا که ما از طریق دیالوگ اشیا پیرامون خودمان را می شناسیم. روشن است که برای تحقق دیالوگ، دست کم، دو طرف لازم است. در افلاطون، حداقل در نگاه اول، چنین به نظر می آید که طرفین دیالوگ دو شخص هستند. آیا در گادامر هم چنین است؟ برای این پرسش در میان مفسرین گادامر دو پاسخ وجود دارد. الف) اکثر آن ها دیالوگ میان اشخاص را اساس می دانند. به نظر آن ها، ما به مثابه اشخاص برای شناخت جهان و اشیاء پیرامون خودمان باید گرد هم آییم و با یکدیگر گفتگو کنیم. ب)  اما برخی از آن ها همچون فیگال Günter Figal خود اشیا را نیز دوشادوش اشخاص طرفی برای گفتگو می شمارند؛ زیرا انسان و جهان هر دو در گادامر زبانمند هستند. اشیاء نیز زبانمند هستند و چیزی برای گفتن دارند. فهم و شناخت در گفتگوی زبانی میان انسان و جهان به مثابه طرفین گفتگو، یعنی به مثابه من/تو، رخ می دهد. در این مقاله می کوشیم نشان دهیم که هر دو نحوه ی «گفتگوی میان انسان و جهان» و «گفتگوی میان اشخاص» در هرمنوتیک فلسفی گادامر به همراه یکدیگر مبنای شناخت و فهم هستند.

    کلیدواژگان: دیالوگ، زبانمندی اشیاء، اشخاص، زبانمندی انسان
  • محسن باقرزاده مشکی باف*، محمود صوفیانی صفحات 21-40
    فیشته در کتاب بنیادهای حق طبیعی در دیالکتیکی دو سویه نه تنها مفهوم و اصل حق را از اصطلاحاتی در آغاز انتزاعی چون موجود متعقل، کنش گری، آزادی، آگاهی، دیگری و مفهوم بیناسوژه ای استنباط می کند بلکه در عین حال انضمامی شدن تمامی آن اصطلاحات را بر اساس مفهوم و اصل حق تحقق می بخشد. بنابراین در نظام فکری فیشته تمامی این مفاهیم مجموعه ی پیچیده ای را تشکیل می دهند که تنها با یکدیگر فهمیده می شوند چرا که به صورت دیالکتیکی از درون یکدیگر به وجود می آیند و تنها با یکدیگر امکان تحقق دارند. اما در پایان راه به دلیل استنباط قانون حق و تمامی نسبت های آن از طریق عقل، موجود متعقل آزاد را زمانا و منطقا در راس هرم اصطلاحات بنیادین فلسفه ی حق و سیاست فیشته نشان خواهیم داد. در ادامه فیشته در صدد متحقق کردن قانون حق و ضمانت آن برای افراد در جهان خارج، به استنتاج حکومت (در مقام اراده‎ ی عمومی همگان) و سیاست به عنوان علم دولت گام برمی دارد و این علم جدید را همچون خدمتگزار حقی در نظر می گیرد که اساس ماهیت خود را به طور پیشینی از موجود متعقل آزاد کسب کرده است.
    کلیدواژگان: فیشته، حق، سیاست، موجود متعقل، آزادی، دیگری، بیناسوژه ای
  • محمد مهدی حاتمی، رضا صادقی* صفحات 41-61
    این مقاله به بررسی و ارزیابی مدل های وحدت علم قرن بیستم اختصاص دارد. به این منظور مدل های وحدت علم را به دو دسته تقسیم و آنها را به طور جداگانه بررسی خواهیم کرد. نخستین دسته، مدل هایی هستند که با تکیه برفیزیکالیسم از تقلیل گرایییاحذف گرایی دفاع می کنند.دومین دسته، مدل هایی اند کهبا تکیه بر روش شناسی به دنبال تضمینی برای وحدت علم هستند.در ارزیابیگروه نخست با تکیه بر کارهای تامس نیگل و ویلیام جیمز استدلال خواهد شد که این مدل ها به دلیل عدم انطباق با تکثر حوزه های هستی شناختی فعالیت علمیناکافی اند. تنوع روش های پژوهش علمی و کارکرد متفاوت ارزش های ترجیح یک نظریه در سیاق های مختلف نیزادعای وحدت علم در مدل های گروه دوم را تضعیف می کند.با این همهبرای پرهیز از نتایج زیانبار ادعای قیاس ناپذیری،با تکیه بر کل گرایی می توان از امکان طرح الگویی از وحدت علمدفاعکردکهامکان همکاری مشترکبین رشته ایرا فراهم کرده و همزمان هر گونه تلاش برای تقلیل گرایی یا نادیده گرفتن تکثر روش ها را نفی می کند.
    کلیدواژگان: وحدت علم، فیزیکالیسم، تقلیل گرایی، حذف گرایی، زمینه گرایی، کثرت گرایی، همکاری بین رشته ای
  • مصطفی حبیبی کندسر*، بهروز دیلم صالحی، سعید اسلامی صفحات 63-88
    عدالت از مفاهیم بنیادینی است که نحله های فکری مختلف به آن توجه ویژه کرده اند.  جان رالز فیلسوف برجسته اخلاق و سیاست در حوزه اندیشه سیاسی مغرب زمین در زمره اندیشمندانی است که تلاش داشت تا پیرامون عدالت اندیشه ورزی کند. رویدادهای سیاسی واجتماعی در ایالات متحده آمریکا،درعرصه جهان ونیزجنگ باویتنام، رالزرابا این پرسش روبروساخت که چه عواملی کشوری چون آمریکا را به سیستمی ناعادلانه وتجاوزکارانه در جهان کشانده است.این دل مشغولی ها،اراده اورا به سوی تدوین یک نظریه تاثیرگذار دراندیشه سیاسی  استوارکرد. جان مایه اندیشه رالز درنظریه عدالت، دارای چهار عنصر کلیدی:شهودگرایی اخلاقی، آزمایش ذهنی، وضعیت اصلی و آزادی  است. کتاب نظریه عدالت او انعکاس دیدگاه او در باره عدالت به مثابه انصاف و عدالت سیاسی است که در آن از عدالت به مثابه انصاف، آزادی قانونی، مفهوم عدالت عدالت توزیعی بحث شده است. عدالت رالز ریشه در سنت کانتی دارد. لذا در آن بر مفهوم  اخلاقی عدالت تاکید می کند و سرانجام تحت انتقاداتی در چرخشی، به عدالت سیاسی می رسد. سوال اصلی در این پژوهش آن است که چه عواملی در شکل گیری نظریه عدالت جان رالز، نقش موثر داشته اند؟ و فرضیه اینست که در شکل گیری عدالت توزیعی او، نظام فلسفی،فلسفه اخلاق،نظریه قرارداد اجتماعی کانت و فلسفه حق هگل، در شکل گیری نظریه عدالت سیاسی او، نقدهای تاثیرگذار از سوی، رادیکال های سیاسی و جامعه گرایان نقش داشته اند.
    کلیدواژگان: جان رالز، عدالت، سنت کانتی، عدالت توزیعی، جامعه گرایان، عدالت سیاسی
  • مزدک رجبی* صفحات 89-100

    در این نوشته یکی از بنیادیترین مفاهیم تفکر معاصر ایران از نگاه مبدع و شارح آن سیداحمد فردید طرح میشود زیرا مرکز همه چالش "ما" با جهان معاصر در این مفهوم جستجو میشود: چیستی غرب. این نوشته در جستجوی این چیستی و نیز  نسبت آن با ساحت دل آگاهی در اندیشه سید احمد فردید است.  ازاینرو نخست معنی غرب در فکر و زبان وی آشکار و سپس از نسبت میان آن با ساحت دل آگاهی که بصیرت مهم ولی مبهم و مغفول اندیشه وی است درنگی به میان خواهدآمد. مراد غایی این نوشته آشکارشدن چیستی غرب هستی به واسطه نسبت آن با دل آگاهی است: آیا دل آگاهی همان ساحت حکمت است که نزد حکمای "ما" از فارابی تا صدرالمتالهین تبلور یافته است یا ساحت عرفان است که در چشم انداز "ما" اغلب از ساحت حکمت متمایز انگاشته شده است. در اقوال فردید پاسخ روشنی بدین پرسش داده نشده و حتی صورتبندی روشنی از آن موجود نیست، ولی از درون اقول وی میتوان و باید دست کم به طرح پرسش در باب دل آگاهی و نسبتش با جهان مدرن راه یافت. نوشته پیش رو آغاز این مفهوم و نسبتش با جهان مدرن و سپس نارسایی تبیینی را در اقول وی جستجو و آشکار خواهد کرد، تا راه برای صورتبندی و پاسخ بدان نسبت گشوده شود.

    کلیدواژگان: غرب، غربزدگی، تکنیک، متافیزیک، دل آگاهی
  • حسین شقاقی* صفحات 101-124

    هانس گلاک در نقد تز عدم تعین ترجمه کواین، مدعی است این تز در مواجهه با دور هرمنوتیکی نسبتی دو گانه دارد: از یک سو کواین با مخالفت با فرض های انتخابی، راه پذیرش دور هرمنوتیکی را سد می کند، از سوی دیگر سناریوی ترجمه ریشه ای کواین، عملا فرض های انتخابی و دور هرمنوتیکی را به کار می گیرد. در اینجا پس از تبیین دعاوی گلاک، در باب ماهیت دور هرمنوتیکی و روایت های مختلف از آن تامل می کنیم و بر این مبنا در مقام نقد دعاوی گلاک، از همگرایی بین دور هرمنوتیکی به روایت گادامر و تز عدم تعین ترجمه دفاع می کنیم.

    کلیدواژگان: ترجمه ریشه ای، عدم تعین ترجمه، دور هرمنوتیکی، هرمنوتیک فلسفی
  • احمد شه گلی* صفحات 125-141

    یکی از مسایل تکنولوژی، بحث جهت داری آن است که این موضوع همواره دارای موافقان و مخالفانی بوده است. برخی تکنولوژی را جهت دار و برخی قایل به خنثایی تکنولوژی هستند. آنها تکنولوژی را صرفا ابزاری می دانند که جهت آن توسط کاربران تعیین می شود. بر اساس این مقاله، تکنولوژی از جنبه های مختلف جهت دار است که برخی از این جنبه ها عبارتند از: جهت داری به لحاظ مبادی، جهت داری به لحاظ کاربرد، جهت داری به لحاظ لوازم و اقتضایات، جهت داری به لحاظ بستر و زمینه، جهت داری به لحاظ شکل گیری «کل مجموعی سیستماتیک»، جهت داری به لحاظ «اثر تکوینی صنایع»، جهت داری به لحاظ آثار و نتایج. از این رو جهت داری تکنولوژی مستلزم «ذات پنداری» تکنولوژی نیست، بلکه مقصود از جهت داری مقارنت اکثری این اوصاف و خصایص برای تکنولوژی در مواجهه با اراده نوع انسان ها است.

    کلیدواژگان: تکنولوژی، جهت داری، ابعاد جهت داری، رویکرد ابزار انگاری، رویکرد خنثی انگاری
  • محمدتقی طباطبائی* صفحات 143-168

    این مقاله درپی توجیه این ادعا است که آن چه در نوشته های میرزا ملکم خان درچارچوب تمایز عقل علمی از عقل طبیعی طرح می شود، نشان گر توجه وی به جایگاه محوری اندیشه ی روش در شکل گیری عقلانیت علمی و هم چنین، ایده ای مرکزی در کلیت اندیشه ی اوست؛ ایده ای که می توان براساس آن، جوانب گوناگون فکر وی را به هم پیوست و آن را به نحوی سازمند، صورت بندی و خوانش کرد. هم چنین ادعا می شود براساس این صورت بندی، می توان به دریافتی روشن از رویکرد وی به مسایل دوران پرآشوب پیش از مشروطیت رسید. از آن جا که ملکم خان علت العلل ترقی و آبادانی فرنگستان را در پیروی از اصول عقل علمی می داند و هدف اش نیز ارایه ی برنامه ای برای آبادانی و ترقی ایران است، رویکرد وی به چالش ایران را باید رویکردی راهبردی درنظر گرفت. وی در قامت استراتژیستی می اندیشد که راهبردی بی سابقه برای نفی استعمار قریب الوقوع، در سر دارد. رویکرد این نوشتار آن است تا داوری درباره ی تفکر ملکم خان، نه براساس ویژگی های شخصیتی، رفتارهای اجتماعی یا حتی انگیزه خوانی وی بلکه براساس تحلیل و تفسیر ساختاری چندین نوشته ی برگزیده از دوره های گوناگون زندگی وی انجام پذیرد تا ازین راه روشن شود، مفهوم محوری در اندیشه ی وی چیست (روش)، چرا چنین باوری دارد (عقل علمی مبنای تمامی ترقی های فرنگیان است) و چگونه آن را می پروراند (راهبردی).

    کلیدواژگان: میرزا ملکم خان، روش، عقل علمی، عقل طبیعی، تفکر راهبردی
  • بیژن عبدالکریمی، سید علیرضا رضوی زاده* صفحات 169-195

    ایده اصلی تفکر نیچه مفهوم”اراده معطوف به قدرت“است که به عنوان بدیلی در مقابل تفکر متافیزیکی مطرح می گردد. تفکر نیچه پیام آور تفسیر نوینی از ساحت حیات فردی و اجتماعی انسان در جهان کنونی است. نقد رادیکال نیچه به سنت تفکر متافیزیکی تاکنونی این است که این سنت به نیهیلیسم منجر گردیده است. همین نقد در تحلیل آخر زمینه های ظهور معنای تازه ای از مفاهیم شناخت و حقیقت را فراهم ساخته است. نیچه با بازگشت به سپهر اندیشه یونان باستان و با عنایت به مفهوم صیرورت و شدن، شناخت را کوبیدن مهر اراده معطوف به قدرت بر واقعیت می داند و به تبع آن حقیقت نه دیگر چون امری ثابت و مطلق که چونان وجهی تولیدی، متکثر و به مثابه افسانه ای سودمند از جهت رفع امورات انسانی و با عملکردی تنظیمی تلقی می گردد. اراده معطوف به قدرت در مقام هنرمند با بازگشت به طبیعت، چیرگی بر خود و با قدرت آفرینش گری خویش بر نیهیلیسم فایق آمده، عناصر سازنده حیات و زندگی را قوام می بخشد و به زندگی آری می گوید. حقیقت در چنین معنایی چیزی جز اراده معطوف به قدرت نیست.

    کلیدواژگان: اراده معطوف به قدرت، حقیقت، متافیزیک، نیهیلیسم، هنرمند
  • مهدی گلشنی* صفحات 197-217

    از قدیم مساله دو بعدی بودن انسان، یعنی واجد جسم و روح بودن او، مورد مناقشه بوده است. در عصر جدید که فلسفه تجربه گرایی حاکم گردید، بیشتر این نظر رایج شد که اصالت با ماده است و روح و حیات ناشی از فعل و انفعالات ماده هستند. در دهه های اخیر تعداد رو به افزایشی از محققان معتقدند که ذهن (شعور یا روح) مادی است ، اما علم امروز نمی تواند مساله شعور انسانی را توضیح دهد، و این به دلیل پیچیدگی ذهن است. اما علم آینده آن را توضیح خواهد داد. بعضی دیگر، مثلا پوپر، علیرغم اعتقاد به مادی بودن شعور، آن را به دلیل اینکه یک سیستم پیچیده است ، هیچوقت قابل توضیح برحسب فعالیتهای  مغز نمی دانند. اما ، از نظرعده ای از سرآمدان علم  معاصر شعور مادی نیست و آنها  آن را هیچوقت قابل توضیح به وسیله علم تجربی نمی دانند. از گروه اخیر ، عده ای شعور را افاضه خاص خداوند تلقی می کنند. متاسفانه اظهارات جالب بعضی از سرآمدان علم معاصر در مورد شعور، در دهه های اخیر،  کمتر به محیط ما منتقل شده است. در این مقاله سعی می شود تا مروری بر برخی از تحولات اخیر و رویکردهای مختلف نسبت به مسئله شعور و روح از منظر حکمای اسلامی و عالمان معاصر غربی صورت گیرد.

    کلیدواژگان: روح، شعور، ماده، غیرمادی، سیستم پیچیده، علم تجربی
  • فخری ملکی*، رضا داوری اردکانی صفحات 219-242

    دیلتای در بخش اول اندیشه اش برای استقلال بخشیدن به علوم انسانی موفقیت چندانی به دست نیاود بدین جهت برای یافتن راه حل مناسب اندیشه اولیه خود را مورد تامل و بازبینی قرار داد. دستاورد این تلاش مجدد این بود که تنها با روش درون بینی نمی توان علوم انسانی تاسیس کرد زیرا که طریق درون نگری اساسا واسطه تفهیم و تفاهم قرار نمی گیرد. لذا دیلتای در بخش دوم اندیشه اش معتقد می شود که باید تاریخ را آیینه قرار داد و از طریق تامل در آن به شناخت خود رسید. مفاهیم کلیدی که دیلتای برای رسیدن به مقصود خود به کار می برد، عبارتند از: تجربه زیسته، عینیت یافتگی روح و فهم. فهم از نظر دیلتای بازسازی و باز تولید محتوای فکری نهفته در یک جلوه فیزیکی است. در این بازسازی باید فضای فکری و زمینه های تاریخی - فرهنگی و سایر اموری که با مولف نسبت دارد مورد توجه قرار گیرد. دیلتای مقولاتی را در تقابل با مقولات صوری تحت عنوان مقولات حیات معرفی می کند که شامل: زمان، معنا، ارزش، غایت و نیروی مولد است.از میان این مقولات زمان جایگاه ویژه ای در نظام فکری دیلتای دارد. زیرا که مقولات دیگر از تامل در این مقوله به دست می آید.

    کلیدواژگان: علوم انسانی، فهم، عینیت یافتگی روح، تجربه زیسته و هرمنوتیک
  • سید جواد میری* صفحات 243-263

    در عالم معاصر یکی از مهم ترین مباحث، موضوع سکولاریسم است و بسیاری از فلاسفه در این حوزه دست به تاملات جدی زده اند و در این مقاله که نقدی بر کتاب پرسش از امکان امر دینی به قلم بیژن عبدالکریمی است ما رویکرد او در این اثر را مورد نقد و بررسی قرار داده ایم. بیژن عبدالکریمی یکی از پیشروترین و پرکارترین فیلسوفان معاصر ایرانی است که تلاش کرده است ژانری خلق کند که هم در حوزه آکادمیک با مخاطبان خویش به گفت وگو نشیند و هم در حوزه عمومی حضور یابد و هم در مجموع بتواند بنیان های فلسفی و چارچوب های نظری انحطاط تمدنی ایران را مورد نقادی جدی قرار دهد تا از قبل آن بتوان راهکارهایی عملی برای برون رفت از وضعیت کنونی را بازآفرید. البته نادرست خواهد بود اگر پروژه عبدالکریمی را تنها محدود به ایران یا جهان اسلام بدانیم، زیرا یکی از وجوه غالب در تفکر او «انسان معاصر» است و بسیاری از بحث ها و ایده های وی در طی این سال ها معطوف به «وجه جهانی» انسان روزگار کنونی است. غفلت از این وجوه نوعی جفا در فهم پروژه اصلی اوست. اما نخستین پرسشی را که باید مطرح نمود این پرسش به ظاهر بدیهی است: پروژه فکری عبدالکریمی چیست؟

    کلیدواژگان: عرف، شهود، غیب، سکولار
|
  • Hamideh Izadinia *, Hasan Fathi Pages 1-19

    Gadamer, like Plato, considers “dialogue” as the basis of the knowledge; that is, we know things around us through the dialogue. It is clear that, dialogue needs, at least, two partners. In Plato, at least at first glance, it seems that the partners in dialogue are two persons. Is that so in Gadamer? To this question, there are two answers among Gadamer commentators. a) Most of them think that the dialogue between “persons” is the basis. We as persons must, in their view, come together and make conversation in order to come near to the knowledge of the world and the things around us. b) but, some others, as Figal see the things themselves as a partner in conversation alongside with persons. in Gadamer human being and the world both are of verbal nature. Things also have the verbal nature and have something to say. Understanding and knowledge take place in the verbal conversation between human being and the world as the partner; that is, as I and Thou. this paper tries to show that, in Gadamer's philosophical hermeneutics, “conversation between human being and the world” and “conversation between persons” both are the basis of understanding and knowledge.

    Keywords: dialogue, the verbal nature of things, Persons, the verbal nature of human being
  • Mohsen Bagherzadeh Meskibaf *, Mahmoud Sufiani Pages 21-40
    Fichte, In the book of the foundations of the natural right, in a Double-sided dialectic, not only deduces the concept of the right in beginning from abstract terms such as rational being, activity, freedom, consciousness, another, and the concept of intersubjectivity, but, at the same time the inclusion of all those terms is realized on the basis of the concept and principle of the right. Therefore, in the intellectual system of Fichte, all these concepts form a complex set understood only with each other, because they are created dialectically from each other and can only be realized with each other. But at the end of the way, due to the inference of the law of right and all its proportions through reason, we will show the free rational being Timely and logically as the head of the pyramid of the strategic terms of the philosophy of right and politics of Fichte. In the following, to realize its law of right and guarantee it to people in the outside world, Fichte deduce the commonwealth (as the will of the public) and politics as the state science, and consider this new science as a servant of right that The basis of its essence has a priori been derived from free rational being.
    Keywords: Fichte, Right, Politics, rational being, Freedom, intersubjectivity
  • Mohammad Mehdi Hatami, Reza Sadeqi * Pages 41-61
    This article investigates and evaluates models of the unity of science in 20th century. In general, the models of unity of science could be divided into two parts and investigated separately. The first group are models which defend reductionism and eliminativism by relying on physicalism. The second group are the ones that by relying on methodology try to guarantee the unity of science. In evaluating the first group on the works of Thomas Nagle and William James it is argued that these models not adjusted to different ontological fields. The various methods of scientific research and different function of the values of preferring a theory in different contexts of comparison also undermine the claim of scientific unity in the second group models. Anyway, for avoiding the harmful result of the being incommensurable, relying on holism the possibility of giving a model of the unity of science could be defended which has provided possibility of interdisciplinary cooperation and defies any attempt for reductionism or ignorance of the plurality of methods.
    Keywords: unity of science, physicalism, reductionism, eliminativism, Contextualism, Pluralism, interdisciplinary cooperation
  • Mostafa Habibi Kandsar *, Behrooz Dilam Salehi, Saeed Eslami Pages 63-88
    Justice is one of the fundamental concepts that various schools of thought have paid special attention to. John Rawls, a leading philosopher of ethics and politics in the field of Western political thought, is one of the thinkers who tried to think about justice. Political and social events in the United States, in the realm of the world and in the War of Independence, Rawlsaraba raised the question of what factors have led a country like the United States to an unjust and aggressive system in the world. These preoccupations strengthened his will to formulate an influential theory of political thought. The essence of Rawls's thought in the theory of justice has four key elements: Moral intuitionism is a mental experiment, the main state and freedom. His Theory of Justice is a reflection of his view of justice as fairness and political justice, in which justice as fairness, legal freedom, and the concept of distributive justice are discussed. Rawls's justice is rooted in St. Kant's. Therefore, it emphasizes the moral concept of justice and finally reaches political justice under criticism in a turn. The main question in this study is what factors have contributed to the formation of John Rawls' theory of justice? And the hypothesis is that her philosophical justice system, philosophy of ethics, Kant's theory of social contract, and Hegel's philosophy of law contributed to the formation of her theory of political justice, influential critiques, political radicals, and socialists.(feminine)
    Keywords: John Rawls, Justice, St. Kant, distributive justice, Socialists, Political Justice
  • Mazdak Rajabi* Pages 89-100

    I will raise two fundamental questions concerning Seyyed Ahmad Fardid's thought: Firstly, what “the west” is; secondly, what the relation of the west and wisdom is, regarding the problem of the west, in addition to what Seyyed Ahmad Fardid insightfully explains as the framework of the foregoing problem. The explication of The West seems to be necessary to conceptualize the wisdom as  specific sort of knowledge. It is also necessary to explain the relation of our situation and the western world.  As he uses “wisdom” what He means is the realm of mystical knowledge which is the same theoretical knowledge based on the eastern Islamic tradition, or he uses "wisdom" as what manifests throughout the history of philosophy from Farabi to Sadra. Afterwards, I reorient the issue within a further conceptual stage in order to demonstrate potentialities and deficiencies of Fardid’s meaning of The West and its relationship with the wisdom.

    Keywords: The West, The Quasi Westernalized World, Technology, Metaphysics, Wisdom
  • Hossein Shaqaqi* Pages 101-124

    Objecting Quine’s indeterminacy of translation, Hans Glock claims that this thesis is in a dilemma about how to face the hermeneutic circle: On the one hand, opposing optional hypotheses, Quine prevents accepting the hermeneutic circle, and on the other hand, the scenario of Quinn's radical translation actually uses optional hypotheses and hermeneutic circles. Here, after explaining Glock’s claims, I investigate the nature of the hermeneutic circle and its various versions, and, on this basis, defending convergence between hermeneutic circle, according to Gadamer, and indeterminacy of translation, I object Glock’s claims.

    Keywords: Radical translation, indeterminacy of translation, hermeneutic circle, philosophical hermeneutics
  • Ahmad Shahgoli* Pages 125-141

    One of the issues concerning technology is the orientation discussion. This issue has always had Proponents and opponents. Some see technology as directional and some know technology being neutral. The neutralists view technology as merely a user-defined tool. In this study, based on a orientational interpretation. According to this study, technology is oriented in different manners. Some of these aspects as follows: orientation in terms of fundamentals, orientation in terms of frameworks, orientation in terms of application, orientation in terms of supplies, orientation in terms of requirements, orientation in terms of context and subtext, orientation in terms of the all–collectinely of the systematics, orientation in terms of the genuine effects of the technology, and orientation in terms of results. According to this approach, the orientation of technology does not essential to the nature of technology, but the purpose of this orientation is among the majority of these technological attributes and characteristics in human will.

    Keywords: Technology, Orientation, Orientation Dimensions, Tooling Approach, Neutralization Approach
  • Mohammad Taghi Tabatabae* Pages 143-168

    The objective of this paper is to clarify that the distinction Malkam Khan makes between natural (ordinary) and scientific reason, is crucial to his entire thought, and he makes this distinction because he is aware of the critical status the idea of method has in the formation of the scientific reason. So, I try to prove that the idea of method and the distinction he makes between these two reasons are the same idea which is to be considered as his central idea. According to Malkam Khān, following the principles of this reason is the key to prosperity and progress. So, he believes that in order not to be colonized, we should progress, and in order to become prosperous, we should act according to the principles of scientific reason. On the basis of this analysis I claim that he thinks like a strategist, therefore, whenever we want to interpret his thought as a consistent whole, we should consider this particular approach. My own approach in this paper is in harmony with the main argument of Malkam Khān, trying to interpret his thought not on the basis of his personal character, his concealed intentions, or simple political events in which he was a part, but on the basis of seeing his thought as scientifically (objectively) as possible by focusing on his own writings in different stages of his thought-life, and analyzing them structurally.

    Keywords: : Mīrzā Malkam Khān, scientific reason, natural reason, method, strategic thinking
  • Bijan Abdolkarimi, Seyed Alireza Razavizade * Pages 169-195

    A prominent concept in the philosophy of Friedrich Nietzsche is “will to power” which is proposed as an alternative against metaphysical thinking. Nietzsche’s thought is a new interpretation of the modern human’s social and individual life. Nietzsche criticized metaphysical thinking tradition as it ends up in nihilism. The very criticism in its final analysis has resulted in the emergence of new interpretations of the concepts “knowledge” and “truth”. Nietzsche goes back to the ancient Greek thought and regards knowledge as imposing the will to power upon reality. Truth is not then a fixed absolute idea, but is regarded as a productive, plural entity that can be used as a useful mythology with a regulative function for meeting human needs. Will to power as the artist overcomes nihilism through a return to the nature, self-command and his creativity power and shapes the constitutive elements of life and says yes to it. As to this meaning, truth is not anything but the will to power. Some thinkers like Martin Heidegger believe that Nietzsche intends to go beyond the metaphysics and systematic thinking but brings metaphysics to its zenith with his extreme subjectivism. According to this view, Nietzsche provides a systematic thought with his will to power, eternal return and reassessment of values, and his radical criticisms are true about himself in the first place and ultimately challenge his own ideas.

    Keywords: Will to power, Truth, Becoming, Metaphysics, Nihilism, Subjectivism
  • Mehdi Golshani* Pages 197-217

    From the old times dualism, i.e. human beings' ownership of a body and a spirit , has been a controversial problem. With the dominance of positivism in modern times, the dominant view was the principality of matter and that spirit is a byproduct of matter.In recent decades a number of scientists consider the spirit to be material but it cannot be explained in terms of present science. On the other hand, some believe that due to its complexity it can never be explained by science. But some very eminent scientist of our era believe that it is immaterial. Among this group some consider the human spirit to be an effusion from God

    Keywords: Spirit, Consciousness, Matter, Immaterial, complex system, empirical science
  • Fakhri Maleki *, Reza Davariardakani Pages 219-242

    Dilthey's attempt failed in the first part of his thought for independence in the humanities. So, to find the right solution, he considered his initial thoughts. The achievement of this re-effort was that the pathway inside was not a proper way in the humanities because it could not be a means of understanding. In the second part of his thought, Dilthey believes that history should be considered as a mirror, and through reflection, he has come to grasp. The terms that Dilthey uses to achieve his purpose include:The experience of life, the objectification of the spirit and understanding, He perceives the understanding of the reconstruction and reproduction of experiences that the subject has done. In this reconstruction, the intellectual space and the backgrounds historical-cultural and other matters related to the author should be considered. Also, Dilthey introduces categories as categories of life, include: time, meaning, value, goal, and productive power. Among these categories, time has a special place in the Diletai intellectual system. Because there are other categories of reflection in this category.

    Keywords: human sciences, understanding, Objective spirit, Life Experience, Hermeneutics
  • Seyedjavad Miri* Pages 243-263

    Bijan Abdolkarimi is one of the most progressive contemporary philosophers in Iran. He has attempted to invent a genre that could enable him to address the public and the academic circles. In this article, it has been argued that Abdolkarimi has conceptualized the question of religion in relation to the secular issue in a sense that one cannot see any distinction between this concept and 'Urf'. This lack of distinction seems to be related to his inability to view 'Urf' as a non-Catholic concept and by disregarding the meaning-domain of Urf, he has fallen prey into the traps of catholicization of knowledge which seems to be very influential in the context of the Shiite thought. But the question is how could Abdolkarimi deliver himself from such a dilemma? First of all, he should make a categorical distinction between the domain of Urf and the filed of Secular and secondly he should not conceptualize the meaning domains of Urf in terms of Christianity which led him to divide the theological categories into sacred and secular while in the Islamic metaphysics the being is distinguished in terms of 'Ghayb' and 'Shahadat'. I shall dwell upon these and other apsects of Abdolkarimi's project.

    Keywords: Urf, Secular, Catholicization, Ghayb, Shahadat