فهرست مطالب

علم سنجی کاسپین - سال ششم شماره 2 (پاییز و زمستان 1398)

نشریه علم سنجی کاسپین
سال ششم شماره 2 (پاییز و زمستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1399/04/14
  • تعداد عناوین: 6
|
  • شعله زکیانی*، سعید غفاری، سیده عشرت ایماندوست صفحات 7-14
    سابقه و هدف

    تاکنون مطالعات بسیاری در زمینه ی بررسی هم تالیفی محققین دانشگاه ها، سازمان ها، به عنوان یکی از مباحث مهم در حوزه علم سنجی، بر روی حوزه ها و رشته های مختلف صورت گرفته است. پژوهش حاضر با هدف ترسیم شبکه هم تالیفی پژوهشگران ایرانی حوزه مدیریت دانش در نظام استنادی WoS انجام شده است.

    مواد و روش ها

     پژوهش حاضر از نوع توصیفی- پیمایشی و با رویکرد علم سنجی انجام شده است. برای جمع آوری داده ها از عنوان "Knowledge Management" استفاده گردید و تعداد 3015 رکورد بازیابی شد. پس از انتقال داده های مورد نیاز به نرم افزار اکسل، اقدام به جداسازی رکوردهایی که با مشارکت دو یا چند نویسنده انجام شده، شد و نمودارها و جداول مورد نیاز ترسیم گردید. نقشه های بکار رفته در پژوهش با کمک نرم افزار VOS-Viewer  ترسیم گردید.

    یافته ها

     یافته ها نشان داد که بیشترین میزان تولید علم پژوهشگران ایرانی مربوط به سال 2017 و کمترین میزان آن مربوط به سال 2010 می باشد. همچنین پرتولیدترین موضوعات در حوزه مدیریت اطلاعات، مهندسی، علوم محیط زیست و علوم کامپیوتر بود. در میان1680 سازمان همکار در تولیدات علمی پژوهشگران ایرانی حوزه مدیریت دانش، دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه تهران در تولیدات مشترک سازمانی، رتبه اول و دوم را کسب نمودند. صالحی و احمدی بیشترین همکاری را در شبکه ارتباط علمی پژوهشگران داشتند. بیشترین همکاری ایرانیان به ترتیب با نویسندگانی از کشورهای آمریکا، کانادا، انگلیس، استرالیا بود.

    نتیجه گیری

    یافته ها نشان از فراز و نشیب هایی در روند انتشار تولیدات علمی حوزه مدیریت دانش داشت. نتایج حاکی از آن بود که محققین و نویسندگان دانشگاه های کشور تمایل کمی در هم تالیفی داخلی داشته و بیشترین همکاری را با کشورهای پیشرفته دارند. تغییر سیاست های ترغیبی دانشگاه ها در اصلاح این مورد و ارتقای رتبه کشور تاثیرگذار خواهد بود. محققین با اشتراک دانش و ابزارهای نوین اطلاعاتی و عضویت در شبکه های هم تالیفی داخلی در این حوزه می توانند به این مهم دست یابند.

    کلیدواژگان: شبکه هم تالیفی، مدیریت دانش، علم سنجی، ایران، WoS
  • آرزو غمگسار، مریم زرقانی، علی طالبیان، لیلا نعمتی انارکی* صفحات 15-23
    سابقه و هدف

    یکی از اساسی ترین زیرساخت های توسعه و پیشرفت کشورها تولیدات علمی و پژوهش های هدفمند در جهت پاسخگویی به نیازهای جامعه و کاهش بار ناشی از بیماری ها است. هدف از این پژوهش تعیین ارتباط بین تعداد تولیدات علمی نمایه شده در پایگاه پاب مد در زمینه ده بیماری با بالاترین میزان مرگ و میر در ایران و بار هر بیماری بین سال های 2017-2000 است.

    مواد و روش ها

     پژوهش از نوع کاربردی و با رویکرد علم سنجی انجام شده است. ابتدا بر اساس اطلاعات انستیتوی سنجش و ارزیابی سلامت دانشگاه واشنگتن داده های مربوط به ده بیماری با بالاترین میزان مرگ و میر در ایران به ترتیب رتبه به دست آمد. پس از آن دو شاخص سلامت یعنی تعداد سال های از دست رفته بواسطه مرگ یا ناتوانی و سال های عمر از دست رفته به واسطه ناتوانی ناشی از بیماری ها و صدمات مربوط به هر بیماری از سایت مربوطه استخراج شد. در مرحله بعد با استفاده از واژگان کنترل شده سرعنوان موضوعی مش اصطلاحات مربوط به همراه مترادف های آن ها در هر بیماری مستند و سپس جستجو گردید. از آمار توصیفی به منظور محاسبه شاخص های توصیفی و از آزمون همبستگی پیرسون برای تعیین رابطه بین متغیرها استفاده شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد هرچه که سال های مورد بررسی به سمت زمان حال پیش رفته، تعداد تولیدات علمی در زمینه ده بیماری با بالاترین میزان مرگ و میر در ایران نیز افزایش یافته است. در برخی بیماری ها همچون اختلالات مادران و نوزادان، بیماری های مزمن تنفسی، صدمات حمل و نقل، صدمات غیرعمدی به نسبت کندتر بوده است. میان متغیرهای بار بیماری و تعداد مقالات در بازه های زمانی مورد بررسی ارتباطی برقرار نبود. روند تغییرات تعداد تولیدات علمی در زمینه ده بیماری با بالاترین میزان مرگ و میر در ایران و بار هر بیماری یکسان نبود.

    نتیجه گیری

     هرچند پژوهشگران حوزه سلامت پژوهش های بسیاری از نظر کمی انجام داده اند اما بسیاری از آنها در جهت حل مسئله نبودند و به نظر می رسد پژوهش ها در مسیر درست هدایت نشده اند. پژوهش ها مسئله محور طراحی نشده اند. اختصاص مشوق های پژوهشی بر اساس واقعیات در سطح دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی همراه نبوده است. لازم است مدیریت حرفه ای تحقیقات دانشگاهی در راستای نیازهای واقعی جامعه ایجاد شود. علاوه بر آن دانشگاه های علوم پزشکی می توانند پایه و مبنای پژوهش های علمی خود را بر اساس این موضوع های اولویت دار تنظیم نمایند.

    کلیدواژگان: بار بیماری، پژوهش های حوزه سلامت، ایران، علم سنجی
  • علیرضا الهی*، سجاد غلامپور، بهزاد غلامپور صفحات 24-35
    سابقه و هدف

    امروزه پژوهش‏ های علم ‏سنجی از جمله فعالیت‏ های مهم برای ارزیابی ‏های علمی است. نتایج حاصل از این گونه مطالعات، به عنوان یک نقشه راه برای برنامه ‏ریزان و سیاست‏ گذاران دخیل در امر پژوهش محسوب می شود. هدف پژوهش حاضر مطالعه علم ‏سنجی نشریه پژوهش های کاربردی در مدیریت ورزشی است.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر یک پژوهش کاربردی است که با رویکرد علم سنجی انجام شده است. تمامی مقالات نشریه پژوهش های کاربردی در مدیریت ورزشی از ابتدای سال 1391 تا پایان سال 1397 مورد تحلیل قرار گرفتند. فرآیند گردآوری داده ها از طریق وب سایت نشریه انجام شد، همچنین برای تجزیه و تحلیل یافته ها نیز از نرم افزارهای اکسل و نوداکسل استفاده شد.

    یافته ها

     از مجموع 279 مقاله نمایه شده در نشریه پژوهش های کاربردی در مدیریت ورزشی، 93% به صورت گروهی و بیش از 31% آن با همکاری پژوهشگرانی از دانشگاه پیام نور منتشر شده بود. این امر نشان از تمایل بالای این نشریه به همکاری گروهی و انتشار مقالات درون دانشگاه خودشان است. همچنین حوزه های موضوعی مدیریت ورزشی، رفتار سازمانی و بازاریابی ورزشی بیشترین توجه را به خود جلب کرده اند. استان های تهران و آذربایجان غربی نیز بیشترین تعداد مقالات را در نشریه پژوهش های کاربردی در مدیریت ورزشی داشتند. علاوه بر این نشریه بیشترین میزان تاثیرپذیری را از مجله مدیریت و توسعه ورزش پذیرفته و بر مجله مدیریت ورزشی بیشترین تاثیر علمی را گذاشته است.

    نتیجه گیری

     بررسی ها حاکی از این است که روند انتشارات در نشریه پژوهش های کاربردی در مدیریت ورزشی سینوسی بوده و میزان استنادات آن بعد از یک دوره صعودی با یک روند نزولی همراه بوده است.

    کلیدواژگان: علم سنجی، نشریه پژوهش های کاربردی در مدیریت ورزشی، همکاری علمی، هم نویسندگی
  • زینب جوزی، حمزه علی نورمحمدی* صفحات 36-44
    سابقه و هدف

    در عصر حاضر که شرایط اقتصادی بر پایه دانش استوار است، افزایش همکاری دانشگاه ها در فعالیت علم و فناوری بخش صنعت از مهم ترین مقوله ها به شمار می رود. بنابراین با توجه به اهمیت این موضوع هدف از این پژوهش ارزیابی مقایسه ای دانشگاه های ایران در فعالیت های علم و فناوری بخش صنعت و دانشگاه های برتر جهان است.

    مواد و روش ها

     این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش اسنادی و با استفاده از شاخص های علم سنجی و بهره گیری از روش استنادی تطبیقی صورت گرفته است. جامعه این پژوهش کلیه دانشگاه های برتر جهانی هستند که در پنج نظام رتبه بندی تایمز، یو اس نیوز، شانگ های، لایدن و سای ویژنز نمایه شده اند و تمامی فعالیت های مربوط به علم و فناوری آنها در پایگاه اسکوپوس در دوره زمانی 2009 تا 2018 به ثبت رسیده است. داده های این پژوهش از پایگاه سایول (SciVal) استخراج شد و با استفاده از روش آمار توصیفی (میانگین) و نرم افزار اکسل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    دانشگاه صنعتی شریف با 0/6% و دانشگاه استنفورد با 7/3% دارای بهترین عملکرد در همکاری با صنعت می باشند و متوسط همکاری دانشگاه و صنعت در دانشگاه های ایران 0/33 و در دانشگاه های برتر جهان 5/3 می باشد. یافته های مربوط به مقایسه دانشگاه ها نیز نشان می دهد میزان همکاری های دانشگاه های برتر جهان با صنعت از 5/19% در سال 2009 به 5/38% همکاری در سال 2018 و همکاری دانشگاه و صنعت در کشور ایران نیز با 0/26% همکاری در سال 2009 به 0/35% همکاری در سال 2018 روند افزایشی داشته است. همچنین متوسط همکاری دانشگاه های برتر کشور با صنعت در مقایسه با دانشگاه های برتر جهان 16 برابر کمتر از متوسط جهانی است.

    نتیجه گیری

     ارتباط دانشگاه و صنعت در کشور ایران در مقایسه با فعالیت های دانشگاه های برتر جهان بسیار ضعیف و پایین تر از متوسط جهانی است. از نتایج این مطالعه می توان در سیاستگذاری های علم و فناوری و دستیابی به اهداف سند چشم انداز 1404 کشور بهره برد و شکاف ایجاد شده میان علم و فناوری در کشور را با تقویت ارتباط میان دانشگاه و صنعت بهبود بخشد.

    کلیدواژگان: ارتباط صنعت و دانشگاه، ایران، ارزیابی تطبیقی، همکاری علمی
  • اسماعیل مصطفوی*، الهام اسماعیل پونکی صفحات 45-56
    سابقه و هدف

    هدف پژوهش حاضر تحلیل ساختار توصیفی و محتوایی تولیدات علمی پژوهشگران حوزه ی علم شیلات دانشگاه های ایران در پایگاه اطلاعاتی وب آوساینس است.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر از نوع علم سنجی است که با روش تحلیل هم رخدادی واژگان انجام شده است. جامعه این پژوهش را تعداد 1755 مدرک در حوزه شیلات تشکیل می دهند که حداقل یکی از پدیدآورندگان آن دارای وابستگی سازمانی به دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ایران داشته، طی سال های 2020 -1990 منتشر شده و در پایگاه وب آوساینس نمایه شده باشد. داده های گردآوری شده با استفاده از نرم افزار اکسل تجزیه و تحلیل شدند و نقشه های موضوعی این حوزه به کمک نرم افزار Vosviewer ترسیم شد.

    یافته ها

     یافته ها نشان داد کشور ایران در رتبه 25 تولیدات علمی مهندسی شیلات در سطح بین المللی قرار دارد؛ در این فهرست کشورهای امریکا، ژاپن و کانادا در رتبه های اول تا سوم جهانی قرار گرفته اند. همچنین، یافته ها نشان داد کشور ایران در سال 2017 بیشترین تعداد بروندادهای علمی را داشته است. بیشترین میزان تولید علم را از میان دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ایران به ترتیب دانشگاه های آزاد اسلامی، دانشگاه تهران و دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان داشته اند. این پژوهشگران بیشترین مدارک را در مجلات Iranian Journal of Fisheries Sciences، Journal of Applied Ichthyology و Aquaculture Research منتشر نموده اند. در مطالعه شبکه ی هم رخدادی واژگان حوزه شیلات ایران 10 خوشه موضوعی شناسایی شد.

    نتیجه گیری

    نتایج تحلیل شبکه اجتماعی مفاهیم واژگان نشان می دهد بیشترین شاخص مرکزیت مطالعات شیلات در ارتباط با زیست شناسی دریا، تکثیر آبزیان، پرورش آبزیان، سیستم ایمنی آبزیان، کیفیت محصولات غذایی، عوامل بیماری زا در آبزیان، آلودگی محیط های آبی، شاخص های فیزیولوژیک استرس، تغذیه آبزیان و استرس شوری است.

    کلیدواژگان: تحلیل توصیفی و محتوایی، بروندادهای علمی، شیلات، پایگاه وب آوساینس
  • لیلا لشگری* صفحات 57-65
    سابقه و هدف

    پرستاری یکی از حوزه های مهم در علوم پزشکی است که پیشرفت آن تاثیر زیادی برمراقبت های بهداشتی دارد. از آنجا که یکی از شاخص های توسعه هر رشته یا حرفه مطالعات علمی آن است؛ هدف از انجام این مطالعه، ارزیابی پژوهش های علمی با تاکید بر مفهوم مدیریت آموزشی در رشته پرستاری بوده است.

    مواد و روش ها

    این پژوهش با استفاده از روش نقشه برداری و تجزیه و تحلیل علم سنجی با استفاده از داده های موجود در پایگاه اطلاعاتی  Web of Science بین سال های 2000 تا 2019 بر روی 2962 مقاله صورت گرفته است. ساختار و الگوهای مفهومی موجود در زمینه پژوهش های مدیریت آموزشی و نیز تفسیر رابطه بین کلمات کلیدی به کار رفته در پژوهش ها، با بهره گیری از نرم افزار VOSviewer استخراج و تحلیل شده است.

    یافته ها

    تجزیه و تحلیل داده های Web of Science حاکی از آن است که در زمینه مدیریت آموزشی، تعداد مقالات از سال 2000 تا 2019 روندی افزایشی داشته است که خود نشان دهنده ی علاقه مندی پژوهشگران به مقوله پژوهش در زمینه مدیریت آموزشی در حوزه پرستاری می باشد. پراستنادترین نشریات به ترتیب به کشورهای آمریکا، انگلستان، استرالیا و به دانشگاه های تورنتو، داله وزی، دانشگاه ملکه ماری لندن تعلق دارد. بیشترین همکاری های بین المللی در انتشار مقالات با کیفیت بالا در بین کشورهای آمریکا، انگلستان، چین، ایران و کانادا صورت گرفته است. در خزانه کلمات کلیدی موجود در عنوان و چکیده مقالات مرتبط با مدیریت آموزشی با نگاهی کلی به داده های حاصل از نقشه برداری علم سنجی می توان دریافت که در میان کلمات مرتبط با مفهوم مدیریت، مدیریت آموزشی، پرستاری، آموزش، کلمه دانش بیشترین کاربرد را داشته اند.

    نتیجه گیری

     از مجموع داده های ارایه شده می توان دریافت که اولا توجه به مفهوم مدیریت آموزشی در حوزه پرستاری در طول زمان افزایش یافته است. ثانیا مفهوم مدیریت آموزشی بیشتر با مفاهیم ذهنی تلفیق یافته است که این امر نشانگر ضرورت توجه به مفاهیم و رویکردهای ذهنی و زبانی در پژوهش های مدیریت آموزشی است.

    کلیدواژگان: مدیریت آموزشی، پرستاری، علم سنجی، ارزیابی علم
|
  • Sholeh Zakiani*, Saied Ghaffari, Eshrat Imandoost Pages 7-14
    Background and aim

    So far, many researches have been conducted on the
    co-authorship study of all authors of universities and organizations as one of the most important topics in the field of scientometrics in various fields and disciplines. The aim of this study was to map the co-authorship network of Iranian researchers in the field of knowledge management in Web of Science (WoS).

    Material and methods

    In this descriptive-survey study with a scientometric approach, the title "Knowledge Management" was used to collect data and 3015 records were retrieved. After entering the required data into Excel, the records were separated by two or more authors, and the required graphs and tables were drawn. The maps used in the study were drawn using VOSviewer.

    Findings

    The results showed that the highest amount of Iranian researchers' scientific output was in 2017 and the lowest in 2010. Moreover, the highest outputs were in the fields of knowledge management, engineering, environmental science and computer science. Among the 1680 organizations involved in scientific outputs of Iranian researchers in the field of knowledge management, the Islamic Azad University and University of Tehran received the first and second rank in joint organizational outputs, respectively. Salehi and Ahmadi had the most collaboration on the researchers' scientific communication network. The most collaboration of Iranian authors was with authors from the USA, Canada, Britain and Australia, respectively.

    Conclusion

    The findings indicated some ups and downs in the release process of scientific outputs in the field of knowledge management. The results showed that scholars and authors of Iranian universities had little interest in national co-authorship and had the highest cooperation with developed countries. Changing universities' incentive policies will be effective in correcting this and improving the country's ranking. Researchers can achieve this by sharing knowledge and new information tools and membership in national co-authorship networks in this field.

    Keywords: Co-authorship network, Knowledge management, Scientometrics, Iran, WoS
  • Arezoo Ghamgosar, Maryam Zarghani, Ali Talebian, Leila Nemati Anaraki* Pages 15-23
    Background and aim

    One of the most important infrastructures for the development and progress of countries is scientific outputs and targeted research to meet the needs of society and reduce the disease burden. The aim of this study was to determine the relationship between the number of scientific outputs indexed in PubMed, related to ten diseases with the highest mortality rate in Iran and the burden of each disease in 2000-2017.

    Materials and methods

    In this applied study with a scientometric approach, firstly, the data on ten diseases with the highest mortality rates, in order of rank, in Iran were obtained from the University of Washington's Institute for Health Metrics and Evaluation. Next, two health indicators, the number of lost years due to disability or death and disability caused by diseases and injuries related to each disease was extracted from the relevant site. Afterwards, using the controlled terms as the subject of the mesh, the related words with their synonyms in each disease were documented and then searched. Descriptive statistics was used to calculate the descriptive indicators and Pearson correlation test was applied to determine the relationship between the variables.

    Findings

    The findings showed that as the years progressed towards the present time, the number of scientific outputs related to ten diseases with the highest mortality rate in Iran increased, but it was relatively fewer in some diseases such as maternal and neonatal disorders, chronic respiratory diseases, transportation injuries and unintentional injuries. There was no relationship between the number of articles in the studied time periods and variables of disease burden. The trend of changes in the number of scientific outputs in ten diseases with the highest mortality rate in Iran and burden of each disease was not the same.

    Conclusion

    Although health researchers have done numerous quantitative researches, many of them have not been solved the problem, and it seems that the researches have not been guided in the right direction. Problem-based research is not designed. Grant allocations have not been based on the facts at the universities and research centers. Professional management of academic research must be created to meet the real needs of the community. Moreover, medical universities can perform their research based on these priority topics.

    Keywords: Disease burden, Health Research, Iran, Scientometrics
  • AliReza Elahi*, Sajad Gholampour, Behzad Gholampour Pages 24-35
    Background and aim

    Today, one of the most important methods of scientific evaluation is scientometric studies. The results of these studies can be seen as a roadmap for research planners and policymakers. The aim of this study was to evaluate the scientometrics of the Journal of Applied Research of Sport Management (JARSM).

    Material and methods

    In this applied and scientometric study, all articles of the JARSM from 2012 to 2018 were analyzed. The data were collected through the journal's website and analyzed using Excel and NodeXL.

    Findings

    Of the 279 articles published in the JARSM, 93% were multi-author publications and more than 31% were published in collaboration with scholars from Payame Noor University. This indicates the great interest of this journal in group collaboration as well as the publication of articles affiliated to their own university. Moreover, the thematic areas of sport management, organizational behavior and sport marketing have received more attention. Tehran and West Azerbaijan Provinces had the highest number of papers in JARSM. In addition, the journal has received the most impact from the Journal of Sport Management and Development, and has made the most scientific impact on the Journal of Sport Management.

    Conclusion

    Overall, the results show that the publication trend in the JARSM is sinusoidal, and its citation rate has been accompanied by a downward trend after a period of an upward one.

    Keywords: Scientometrics, Journal of Applied Research of Sport Management, Scientific Collaboration, Co-authorship
  • Zeinab Jozi, Hamzehali Nourmohammadi* Pages 36-44
    Background and aim

    Today, when economic conditions are based on knowledge, increasing the cooperation of universities in the science and technology activities of the industrial sector is one of the most important categories. The aim of this study was to conduct a comparative evaluation of the Iranian universities in the science and technology activities of industrial sector and top universities around the world.

    Materials and methods

    This research which is applicable in purpose and documentary in method performed using comparative citation analysis method. The population of the study was all the world's top universities indexed in the top five ranking systems of the Times, US News, Shanghai, Leiden and CiVision. Moreover, all of their science and technology activities were recorded at the Scopus from 2009 to 2018. The data were extracted from SciVal and analyzed with descriptive statistics method and Excel.

    Findings

    Sharif University of Technology with 0.6% and Stanford University with 7.3% had the best performance in cooperation with industry and the research findings indicated that the average cooperation of university and industry at the Iranian universities was 0.33 and at the universities of the world was 5.3. Findings related to comparing universities also showed that the level of cooperation between the world's top universities and industry reached from 5.19% in 2009 to 5.38% in 2018 and cooperation between universities and industry in Iran reached from 0.26% in 2009 to 0.35% in 2018, indicating an increasing trend. Besides, the average cooperation of top universities in Iran with industry compared to the world’s top universities is16 times less than the global average.

    Conclusion

    The university and industry relationship in Iran is very low and less than the global average. The results of this study can be used in science and technology policies and achieving the goals of the 1404 vision document of the country and can improve the gap created between science and technology in the country by strengthening the relationship between university and industry.

    Keywords: Relationship between industry, academia, Iran, Comparative evaluation, Scientific cooperation
  • Ismael Mostafavi*, Elham Esmaeel Pounaki Pages 45-56
    Background and aim

    The aim of this study was to analyze the descriptive and content structure of scientific outputs produced by fisheries researchers of Iranian universities in the Web of Science (WoS) from 1990 to 2020.

    Material and methods

    This scientometric study was performed using co-word analysis method. The population of this research consisted of 1755 fisheries documents, published during 1990-2020 and indexed in the WoS so that at least one of the researchers had organizational affiliation with Iranian universities and research centers. The data were analyzed using Excel, and the thematic maps of this area were drawn using VOSviewer.

    Findings

    The findings showed that Iran was ranked 25th in international fisheries scientific outputs; in this list, the United States, Japan and Canada were ranked first to third in the world, respectively. Moreover, the findings indicated that Iran had the highest number of scientific outputs in 2017. Among the universities and research centers of Iran, Islamic Azad University, Tehran University and Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources had the highest rate of scientific outputs, respectively. The researchers published the most documents in the Iranian Journal of Fisheries Sciences, Journal of Applied Ichthyology and Aquaculture Research. In the study of the co-word network analysis of Iranian fisheries, 10 thematic clusters were identified.

    Conclusion

    Social network analysis of word concepts has suggested that the highest centrality indicators of fisheries studies is associated with marine biology, aquatics reproduction, aquaculture, aquatics safety system, quality of food products, pathogens in aquatics, pollution of aquatic environments, physiological indicators of stress, aquatics nutrition and salinity stress.

    Keywords: Descriptive, content analysis, Scientific outputs, Fisheries, Web of Science
  • Leila Lashgari* Pages 57-65
    Background and aim

    Nursing is one of the most important fields in medical sciences, and its development has a great impact on health cares. Since one of the indicators of the development of any field or profession is its scientific studies; therefore, the aim of this study was to evaluate scientific researches with emphasis on the concept of educational management in the field of nursing.

    Materials and methods

    This study was conducted using a mapping method, and the scientometric analysis was performed on 2962 articles via collecting data from the Web of Science (WoS) from 2000 to 2019. The existing conceptual structure and patterns in the field of educational management researches as well as the interpretation of the relationship among the keywords used in the researches were extracted and analyzed using VOSviewer.

    Findings

    Analysis of data obtained from WoS indicated that in the field of educational management, the number of articles had increasing trend from 2000 to 2019, indicating the interest of researchers in educational management in the field of nursing. The most cited journals were belonged to the United States, the United Kingdom and Australia, as well as to the universities of Trento, Dalhousie and Queen Mary University of London, respectively. The most international collaborations were found in publishing the high-quality articles among the United States, the United Kingdom, China, Iran and Canada. In the treasury of keywords presenting in the title and abstract of articles related to educational management, through overviewing the data obtained from scientometric mapping, it could be observed that the word “knowledge” had the most usage among the words associated with the concept of management, educational management, nursing and education.

    Conclusion

    Based on the presented data, it can be found that firstly, the attention to the concept of educational management in the field of nursing has enhanced over time. Secondly, the concept of educational management is more integrated with mental concepts, representing the need to pay attention to mental and linguistic concepts and approaches in educational management research.

    Keywords: Educational management, Nursing, Scientometrics, Scientometric assessment