فهرست مطالب

نشریه مطالعات سیاستگذاری تربیت معلم
پیاپی 3 (پاییز و زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/07/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • حسین عابدی، آرزوا احمدآبادی*، داوود قرونه صفحات 9-43
    پژوهش حاضر با هدف شناسایی نیازهای آموزشی مرتبط با رشد حرفه ای تدریس اعضای هیات علمی و مدرسان دانشگاه فرهنگیان، به روش آمیخته از نوع اکتشافی انجام شده است. در بخش کیفی، نمونه ای به حجم 12 نفر از طریق نمونه گیری هدفمند انتخاب شد که به روش گروه های کانونی و فرایند مصاحبه نیمه ساختاریافته در شش جلسه انجام شد. بعد از شناسایی مهارت ها و مقولات، در بخش کمی با ابزار پرسشنامه محقق ساخته وضعیت موجود سنجش شده است در این بخش، جامعه آماری تحقیق را اعضای هیات علمی و مدرسان گروه های آموزشی شامل علوم تربیتی، ریاضی، ادبیات، مشاوره، زبان انگلیسی، شیمی، فیزیک، تربیت بدنی، الهیات، زیست شناسی دانشگاه فرهنگیان در استان های خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، کرمانشاه، اصفهان، تهران، همدان، کردستان، کهگیلویه و بویراحمد و گلستان به تعداد 1360 نفر تشکیل می دادند که از بین آنان با استفاده از فرمول کوکران تعداد 300 نفر، به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای برای نمونه آماری انتخاب شدند. روایی پرسشنامه ها را چند تن از متخصصان آموزشی تایید کرده اند و پایایی آن با اجرای اولیه در نمونه به حجم 30 نفر با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ تعیین شده است. این ضریب برای پرسشنامه های زمینه تدریس، قبل از تدریس، ضمن تدریس، ارزشیابی تدریس، فناورانه و سایر مهارت ها به ترتیب؛ 727/0، 757/0، 814/0، 818/0، 837/0 و 762/0 بوده است. برای توصیف داده ها از آمار توصیفی و برای بررسی نیاز به آموزش و ضریب اهمیت از آمار استنباطی استفاده شده است. در نهایت، نتایج نشان می دهد در مهارت زمینه تدریس در مقوله تخصص در حوزه علمی با 3/52 درصد، در مهارت قبل از تدریس در مقولات نظریه های یادگیری با 1/54 درصد و هدف گذاری و برنامه ریزی با 3/53 درصد، در مهارت ضمن تدریس در مقولات روش ارایه مناسب با موضوع با 65 درصد، مدیریت زمان با 2/61، قدرت اداره و رهبری کلاس با 6/55، در مهارت فناورانه در مقولات نرم افزارهای تولید فیلم آموزشی با 4/61 درصد، نرم افزار های حوزه تخصصی محتوا با 7/58، روش های تدریس سیستمی با 6/56، آی سی دی ال با 7/55، نرم افزارهای تولید چندرسانه ای آموزش با 4/54 و نرم افزار ارایه با 5/53، در سایر مهارت ها در مقوله زبان انگلیسی با 6/55 درصد نیاز به آموزش استخراج شده است.
    کلیدواژگان: نیازسنجی، رشد حرفه ای، تدریس، اعضای هیات علمی، دانشگاه فرهنگیان
  • سید محمد سید کلان، مرتضی بازدار قمچی قیه، ایوب ابراهیمی*، لیلا عیاری صفحات 45-72

    پژوهش حاضر با هدف بازسرایی روایت های دانشجومعلمان درباره شناسایی عوامل موثر در تکوین هویت حرفه ای آنان انجام شده است. رویکرد پژوهش، کیفی و از نوع پژوهش روایی است. ابزار گردآوری داده ها، یادداشت های خودزیست نگارانه و زیست نگارانه دانشجومعلمان در قالب پروژه کارشناسی است. روش انتخاب شرکت کنندگان، هدفمند و از نوع موارد مطلوب است. برای همین منظور، 22 پروژه کارشناسی برای تحلیل انتخاب شد. پژوهشگران در مرحله اجرای پژوهش، نخست نوشته های خودزیست نگارانه دانشجومعلمان را بازبینی کردند و در نهایت مراحل کدگذاری سه مرحله ای انجام شد. در مرحله بازبینی روایات دانشجومعلمان تجارب دانشجومعلمان به سه مرحله تقویمی شامل تجارب قبل از دانشجومعلمی، تجارب حین دانشجومعلمی و پیش بینی درباره آینده معلمی خود، در قالب خودزیست نگاری و خودارجاعی، توصیف، کدگذاری و تفسیر شد. پس از استخراج کدهای اولیه و نامگذاری محورها در مراحل تقویمی، بر اساس اطلاعات حاصل شده، عوامل موثر در تکوین هویت حرفه ای از مفاهیم پدید آمد؛ به این دلیل که در اعتباریابی مفاهیم به دست آمده بر اساس مصاحبه از دانشجومعلمان، تاثیرگذاری دوران قبل از دانشگاه در ساخت هویت معلمی و دوران چهارساله تربیت معلم در تکوین و تکمیل هویت معلمی بی تاثیر نبوده است؛ به طوری که حتی این دوران از منظر مصاحبه شوندگان اگر به لحاظ برنامه ریزی درسی، امکانات آموزشی و سطح علمی مدرسان در شرایط بهتری قرار داشته باشد، بهتر از دوران قبل از دانشگاه نیز قابل تبیین خواهد بود.

    کلیدواژگان: هویت حرفه ای، پژوهش روایی، بازسرایی، دانشجومعلمان، دانشگاه فرهنگیان
  • جمال حاتمیان*، حسن رضا زین آبادی، بیژن عبداللهی، حسین عباسیان صفحات 73-104

    هدف این پژوهش، شناسایی، طراحی و آزمون الگوی پیشایندهای جامعه یادگیرنده حرفه ای مدارس ابتدایی به شیوه پژوهش آمیخته است. در بخش کیفی، 26 نفر از استادان و دانشجویان دکتری یا فارغ التحصیلان دکتری رشته مدیریت آموزشی، مدیران، معاونان آموزشی و معلمان موفق مدارس ابتدایی شهرستان های استان تهران به روش نمونه گیری نظری هدفمند با راهبرد تغییرات بیشینه تا رسیدن به اشباع نظری انتخاب شدند. داده ها با مصاحبه های نیمه ساختاریافته و عمیق گردآوری و به روش تحلیل محتوای استقرایی با کدگذاری در سه سطح باز، محوری و انتخابی بررسی شدند. روایی صوری و محتوایی آن را 8 نفر از استادان تایید کرده اند. برای تعیین پایایی، توافق بین دو کدگذار (توافق درون موضوعی) استفاده شده است. پیشایندها در پنج بعد با43 نشانگر شامل رهبری آموزشی  (12 نشانگر)، فرهنگ سازمانی (13 نشانگر)، یادگیری مشارکتی (12 نشانگر) و ساختار سازمانی (6 نشانگر) با الگوی ارتباطی در مدل مفهومی خاصی شناسایی شدند. بخش کمی نیز شامل 481نفر معلم ابتدایی از طریق نمونه گیری تصادفی خوشه ای چندمرحله ای از مدارس ابتدایی مناطق بیست ویک گانه شهرستان های استان تهران با استفاده از جدول کرجسی و مورگان انتخاب و داده ها به کمک پرسشنامه محقق ساخته با روایی همگرا بالای 50/0 و پایایی ترکیبی بالای 70/0  جمع آوری شدند. تحلیل داده های کمی با روش تحلیل عاملی تاییدی مرتبه اول و دوم از طریق نرم افزار Smart- PLS، نشان دهنده دقت لازم نشانگرها برای اندازه گیری سازه هاست. نتایج   به دست آمده از سه شاخص ضرایب مسیر، ضرایب تعیین و ارتباط پیش بین؛ مدل مفهومی ارایه شده را تایید می کنند.

    کلیدواژگان: پیشایندها، جامعه یادگیرنده حرفه ای، مدارس ابتدایی، پژوهش آمیخته
  • محمد نیکخواه*، محمدجواد لیاقتدار صفحات 105-134

    هدف این پژوهش بررسی کیفیت اجرای برنامه درسی جدید رشته آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان، از راه مطالعه و بررسی رویکردها، مولفه ها و عناصر حاکم بر برنامه است. نوع پژوهش کاربردی و روش آن  توصیفی-تحلیلی (ترکیبی) است. نمونه آماری بخش پرسشنامه ای شامل 41 نفر کادر آموزشی و 263 نفر دانشجو، مصاحبه20 نفر کادر و 85 نفر دانشجو و 35 گزارش پروژه دانشجویان رشته آموزش ابتداییسال 1395 و و اسناد بالادستی مرتبط بوده است. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه محقق ساخته، فرم مصاحبه و چک لیست بوده است. روایی ابزار را پنج استاد دانشگاه تایید کرده اند و ضریب آلفای کرونباخ سوال های پرسشنامه 97/0 محاسبه شده است. براساس نتایج پژوهش، رویکرد حاکم بر اجرای برنامه، بیشتر وفادارانه بوده است. میزان توجه به رویکردهای حاکم بر تدوین و بازنگری برنامه و میزان تاثیر برنامه در ایجاد شایستگی های لازم در حد کمتر از متوسط بوده است. گرچه هدف های برنامه به خوبی تدوین شده، اما در اجرا مشکلات متعددی وجو داشته است. محتوای آموزشی مطلوبیت آنچنانی نداشته است. بیشترین چالش ها و مشکلات اجرای برنامه، به نداشتن دانش و مهارت های لازم آموزشگران برمی گردد و اینکه دانشگاه از نظر امکانات، تجهیزات و فضا در وضعیت مطلوبی قرار نداشته است. فرایندهای یاددهی-یادگیری و روش های مدیریت و نظارت بر اجرای برنامه نیز چندان مناسب نبوده است.

    کلیدواژگان: برنامه درسی، دانشگاه فرهنگیان، آموزش ابتدایی، کیفیت اجرا
  • شیوا گوران، کیوان صالحی *، محمد جوادی پور صفحات 135-163

    ارزشیابی یکی از عناصر مهم برنامه درسی و نظام آموزشی به شمار می رود که وسیله ای برای تحقق اهداف آموزشی، تربیتی و تشخیص میزان پیشرفت یادگیری فراگیر است. تجارب زیسته معلمان در زمینه تغییرات اخیر نظام ارزشیابی از کمی به کیفی در دوره ابتدایی، ضمن بازنمایی نقاط قوت و ضعف فرایندهای یادگیری، زمینه ای مناسبی را برای اصلاح و بهبود کیفیت نظام ارزشیابی فراهم می کند. در پژوهش حاضر تلاش شده است تا با واکاوی در تجربه زیسته معلمان ابتدایی، تاثیر تغییرات نظام ارزشیابی در فرایند یاددهی یادگیری را درک و بازنمایی کند. بدین منظور، مبتنی بر روش پدیدارشناسی تفسیری و با استفاده از فن مصاحبه نیمه ساختاریافته، داده های مربوط به 14 مشارکت کننده معلم زن و مرد در منطقه دو شهر تهران که به روش نمونه گیری هدفمند از نوع ملاکی انتخاب شده بودند گردآوری شد. داده های گردآوری شده نیز با استفاده از راهبرد هفت مرحله ای کلایزی تحلیل شده است. یافته ها نشان می دهد ادراک معلمان در برابر تغییرات نظام ارزشیابی را می توان به دو دسته «نگاه منتقدانه» و «نگاه مثبت» تفکیک کرد. تحلیل عمیق روایت های معلمان مخالف با تغییرات نظام ارزشیابی دوره ابتدایی به شناسایی و طبقه بندی سه دلیل عمده شامل «ذهنی بودن ارزشیابی در دروس کتبی و شفاهی»، «نبود نظارت و پیگیری کافی» و «کم توجهی به جایگاه معلم» منتج شده است. همچنین تحلیل عمیق روایت های موافقان تغییرات نظام ارزشیابی، به شناسایی و طبقه بندی سه دلیل عمده شامل «ضرورت به کارگیری روش های جدید»، «بی توجهی زیاد به آزمون های پایانی» و «وجود نگرش مثبت در دانش آموزان» منتهی شده است. در نهایت، دلایل موافقت و مخالفت در اجرای تغییرات نظام ارزشیابی از دیدگاه معلمان در چهار مضمون اصلی و سیزده زیرمضمون طبقه بندی شده است.

    کلیدواژگان: نظام ارزشیابی، تغییرات، یاددهی یادگیری، دانش آموزان، معلمان ابتدایی، پدیدارشناسی
  • حیدر تورانی صفحات 165-195

    سازمان های یادگیرنده به طور مستمر در پی افزایش قابلیت های خود در زمینه خلاقیت، نوآوری و تحول هستند که این امر، عمدتا از راه آموزش و بهره ورساختن نیروی های انسانی مناسب و بهسازی فرایندها میسر می شود. در این میان نقش و تاثیر دانشگاه فرهنگیان به عنوان یک سازمان یادگیرنده در تربیت معلمان کشور، از اهمیت والایی برخوردار است. در همین زمینه، پژوهش حاضر با هدف تبیین نقش و تاثیر دانشگاه فرهنگیان به عنوان یک سازمان یادگیرنده در تربیت معلمان کشور با تاکید بر ابعاد اصلی و مولفه های آن انجام شده است. این پژوهش از نظر داده کیفی و بر اساس هدف، از نوع پژوهش های توسعه ای و کاربردی است. جامعه آماری پژوهش شامل صاحب نظران، کارشناسان و متخصصان موضوعی دانشگاهی؛ مدیران و معاونان (ستاد/صف) دانشگاه فرهنگیان و حوزه ستادی وزارت آموزش و پرورش و اسناد و متون مرتبط با موضوع بوده است. در نمونه گیری از روش های هدفمند و سندکاوی (در حوزه مقوله ها و ابعاد) استفاده شده  است. برای جمع آوری داده ها و تجزیه و تحلیل آن از روش زمینه ای داده بنیاد تا مرز اشباع استفاده شده است. یافته اصلی پژوهش حاضر تدوین و تبیین عناصر اصلی تبدیل دانشگاه فرهنگیان به سازمان یادگیرنده در ابعاد رهبری و بینش سازمانی، فرهنگ سازمانی و مدیریت منابع انسانی، نقش در جامعه،  قابلیت دسترسی و منابع، نوآوری و خلاقیت، فناوری اطلاعات و ارتباطات، و دسترسی جهانی و شرایط سیاسی، شرایط اقتصادی، شرایط اجتماعی، شرایط تکنولوژیکی (ابعاد (عام) و نیز مولفه های ذیل هر بعد، برای تبدیل دانشگاه فرهنگیان به سازمان یادگیرنده همراه با  ارایه یک «مدل مفهومی» است.

    کلیدواژگان: سازمان یادگیرنده، دانشگاه فرهنگیان، دانشگاه یادگیرنده، ابعاد و مولفه های دانشگاه یادگیرنده
  • مهدی نامداری پژمان*، سید محمد میرکمالی، جواد پورکریمی، مقصود فراستخواه صفحات 197-225

    هدف از این پژوهش، شناسایی درک و تفسیرهای خبرگان، مدیران و دانشجویان از تضمین کیفیت روش آموزش و آماده سازی دانشجو معلمان در دانشگاه فرهنگیان است. بدین منظور، مطالعه کیفی با رویکرد پدیدارشناسی انجام شده است. 11 صاحب نظر، 9 نفر از مدیران و 8 نفر از دانشجویان خبره به روش نمونه گیری هدفمند از نوع بیشینه تغییرات انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از مصاحبه بدون ساختار بهره گرفته شد. پس از کدگذاری های پژوهشگر، بررسی روایی و پایایی انجام شد. میزان پایایی کدگذاری مجدد 0.90 به دست آمد. برای شناسایی مضامین و مقوله های تضمین کیفیت آموزش و آماده سازی دانشجومعلمان از روش تحلیل مضمون استفاده شد. در نهایت، 6 مولفه به عنوان درک افراد از تضمین کیفیت آموزش و آماده سازی دانشجومعلمان شناسایی شد که عبارت اند از پایش و بهبود مستمر، دستیابی به اهداف و استانداردها، به روز رسانی اهداف و استانداردها، شایستگی حرفه‏ای معلمی، نتایج و پاسخگویی.

    کلیدواژگان: تضمین کیفیت، آموزش و آماده سازی دانشجومعلمان، دانشگاه فرهنگیان
|
  • Hossein Abedi, Arezoo Ahmadabadi *, Davood Ghorooneh Pages 9-43
    This study aimed to identify the educational needs of the teaching faculty professional development, cultural, exploratory mixed method has been done. In the qualitative sample of 12 patients were selected through purposive sampling through focus groups and semi-structured interview process was conducted in 6 sessions. After identifying the skills and concepts in a small section of the questionnaire were evaluated. In this section, samples consisted of faculty departments (education, math, literature, counseling, English, chemistry, physics, physical education, theology, biology) And provinces (Khorasan, North Khorasan, South Khorasan, Kermanshah, Isfahan, Tehran, Hamedan, Kurdistan, Kohgiluyeh and Boyer Ahmad, Golestan) University teachers in the number of 1360 people were Of which using Cochran Formula 300, stratified random sampling were selected as sample. Its validity was confirmed by a number of education experts And the reliability of the initial implementation on a sample of 30 was determined using Cronbach’s alpha coefficient The coefficient for the questionnaire teaching, to teaching, the teaching, teaching evaluation, technological and other skills, respectively, 0/727, 0/757, 0/814, 0/818, 0/837 and 0/762 respectively Is, Descriptive statistics were used to describe data and to assess the need for training, the importance factor As well as the differences between demographic characteristics in terms of the need for training of inferential statistics were used. The results showed that teaching skills in the categories of scientific expertise in the field with 52/3 percent, the skills taught in the categories of theories of learning to 54/1 percent And scoping and planning with 35/3 percent, in addition to teaching skills appropriate to the subject matters proposed method with 65% Time Management with 61/2, class power management and leadership 55/4, technological skills in the categories of software training video production with 61/4 percent, domain software content 58/7, teaching methods systems with 56/6, ICDL with 55/7, Production of multimedia training software 54/4 And the software provided with 53/4, in other skills needed in the field of English language teaching has been reported with 55/6 percent.
    Keywords: Needs assessment, Professional development, teaching, faculty, Farhangian University
  • Seyyed Mohammad Seyyedkalan, Morteza Bazdar Qomchi Qieh, Ayyoob Ibrahimi*, Leila Ayari Pages 45-72

    The purpose of this study was to investigate student-teachers’ narratives about the identification of effective factors in the creation of professional identity. The research approach used in this research was qualitative and type of research was the narrative approach. The data gathering tool was the autobiographical and biographical writtings of student- teachers in the form of Bachelor project. The method of selecting participants was purposeful and desirable items. To this end, 22 undergraduate projects were selected for analysis. At the stage of research implementation, at first, the researchers reviewed the autobiographical writtings of student- teachers. In the stage of reviewing the narratives of the student, the experiences of the student in three periods, the experiences of the pre-university student, the experiences of a student, a prediction about his future teacher, were described, encoded and interpreted in the form of self-referencing and outobiogeography. After extracting the initial codes and naming the axes in the calendar stages, based on the information obtained, the factors that contributed to the development of the professional identity of the concepts arose. Because, in the validation of the concepts derived from the interview from the student teachers, the effect of the pre-university era in building a teacher’s identity, and the four-year period of teacher training,  has influenced by the development of the teacher’s identity. So that even this period, from the perspective of the interviewees, can be explained better than in the pre-university period in terms of curriculum planning, educational facilities, and academic level of instructors.

    Keywords: Professional identity, narrative research, restoring, Student-Teachers, Farhangian University
  • Jamal Hatamian *, Hassan Reza Zeinabadi, Bijan Abdollahi, Hossein Abbassian Pages 73-104

    The purpose of this study is to identify, design and test the model of the progressive patterns of professional learner community in elementary schools in a mixed research method. In the qualitative section, 26 professors and Ph.D. students or graduates of Ph.D. in educational management, directors, educational deputies, and teachers of primary schools in the cities of Tehran province were selected through a targeted theoretical sampling with the strategy of maximum variation up to theoretical saturation were chosen. The data were collected through semi-structured and deep interviews and analyzed by coding inductive content analysis with three open, axial and selective levels. The faculty and content validity was confirmed by 8 professors. To determine the reliability, the agreement between the two coders (an intra-subject agreement) has been used. Progressions were identified in 5 dimensions by 43 marker including leadership education (12 markers), organizational culture (13 markers), participatory learning (12 markers), and organizational structure (6 markers) with a communication model in a specific conceptual model. The quantitative part also includes 481 elementary elementary students through multi-stage cluster sampling from the elementary schools of the twenty-wikipedia regions of the province of Tehran using Krejcy and Morgan tables. Data were collected by a researcher-made questionnaire. With a convergent validity of above 50/0 and a composite reliability of above 0 70/0. Quantitative data analysis using the first and second order confirmatory factor analysis through Smart-PLS software indicates the accuracy of the indicators for measuring the structures. The results obtained from three indicators of path coefficients, determination coefficients and predictive relationships confirm the conceptual model presented.

    Keywords: Progressives, Professional learner community, elementary schools, Mixed research
  • Mohammad Nikkhah *, MohammadJavad Liaqtadar Pages 105-134

    The purpose of this study was to assess the quality of perfomance of the new curriculum of elementary education at Farhangian University through studying and evaluating the approaches, components and elements governing the program. The type of research is applied and its method is descriptive-analytical (hybrid). The statistical sample of the questionnaire section was composed of 41 staff and 263 students, interviews with 20 staff members and 85 students, and 35 reports of the students in the primary education department of the year 1395 and the upstream documents. The data gathering tool was a researcher-made questionnaire, interview form and check list. The validity of the tool was confirmed by five university professors and the Cronbach’s alpha coefficient questionnaire questionnaire was calculated to be 0.97. According to the results of the research, the ruling approach to implementation of the program has been more loyal. The extent of attention to the governing approaches to program design and review, and the extent of the program’s impact on creating competencies was below the average. Although the program’s objectives have been well-designed, there have been many problems with implementation. Educational content did not have much to offer. Most of the challenges and problems of implementing the program are due to the lack of knowledge and skills necessary for educators and that the university has not been in a favorable position in terms of facilities, equipment and space. Teaching-learning processes and methods for managing and monitoring the implementation of the program were also not appropriate.

    Keywords: Curriculum, Farhangian University, Elementary Education, Performance Quality
  • Shiva Guran, Keyvan Salehi, Mohammad Javadipur * Pages 135-163

    Evaluation is one of the important elements of the curriculum and the educational system, which is a means to achieve educational, training outcomes. Teachers’ lived-experiences about the recent changes in the quantitative and qualitative evaluation system in the elementary period, while representing the strengths and weaknesses of learning processes, provide a good ground for improving the quality of the evaluation system. In the present study, it has been attempted to understand and reflect the impact of changes in the system of evaluation in the learning process by examining the experience of elementary school life. To this end, based on the interpretive phenomenological method and using a semi-structured interview technique, data were collected from 14 male and female teacher participation in the Tehran-Tehran region selected by purposeful sampling method of the criterion type. Collected data has also been analyzed using the Kolaizi’s seven-step strategy. The findings show that teachers’ perception of changes in the evaluation system can be classified into two categories: “critical look” and “positive look”. An in-depth analysis of teachers’ narratives contradicting the changes in the elementary education system has led to the identification and classification of three main reasons, including the “subjective evaluation of oral and written lessons,” “lack of adequate monitoring and follow-up” and “lack of attention to the teacher’s position.” Also, a deep analysis of the narratives of the advocates of the changes in the evaluation system has led to the identification and classification of three main reasons, including the “necessity of applying new methods”, “not paying much attention to the final tests” and “having a positive attitude in students”. Finally, the reasons for agreeing and opposing the implementation of changes in the evaluation system from the teachers’ point of view are classified in four main themes and thirteen sub-themes.

    Keywords: evaluation system, changes, learning-teaching, students, Elementary Teachers, phenomenology
  • Heydar Torani Pages 165-195

    Learner organizations are continuously expanding their capabilities in terms of creativity, innovation and transformation, which are mainly possible through the training and the efficient exploitation of human resources and the improvement of processes. In this regard, the role and influence of  Farhangian University as a learner organization in educating the teachers of the country is of high importance. In this regard, the present study aims to explain the role and influence of Farhangian University as a learner organization in educating teachers in the country, emphasizing on the main dimensions and components. This research is qualitative and objective based on research and developmental research. The statistical population of the study consisted of experts and academic subjects; directors and deputies (headquarters / queues) at Farhangian University and the headquarters of the Ministry of Education and related documents and texts. In sampling,  purposeful methods and documentation (in the field of categories and dimensions) have been used. To collect and analyze data, the method of data-based to saturation boundary has been used. The main findings of this study are the elaboration and explanation of the main elements of the transformation of Farhangian University  into the learning organization in the dimensions of leadership and organizational insight, organizational culture and human resource management, role in society, accessibility and resources, innovation and creativity, information and communication technology, and universal access, political conditions, economic conditions, social conditions, technological conditions (general dimensions), and the following components of each dimension, to transform the Farhangian University  into a learner organization along with the presentation of a conceptual model.

    Keywords: Learning Organization, Farhangian University, Learner University, Dimensions, Components of Learner's University
  • Mehdi Namdari Pejman *, Seyed Mohammad Mirkamali, Javad Pour Karimi, Maqsud Farasatkhah Pages 197-225

    The purpose of present research was to identify the perceptions and interpretations of experts, managers and students about the quality assurance of how to educate and prepare a student in Farhangian University. For this purpose, qualitative study was conducted with a phenomenological approach. 11 experts, 9 managers and 8 students were selected through purposeful sampling with method of maximal variation. An unstructured interview was used to collect data. After a coding by the researcher, was conducted reliability and validity. The reliability of recoding by the researcher was 0.90. The thematic analysis method was used to identify the topics and quality assurance categories of student-teachers. Finally, 6 factors were identified as perceptions of the quality assurance of student education, which include monitoring and continuous improvement, achieving goals and standards, updating goals and standards, teacher professional competencies, results and accountability.

    Keywords: quality assurance, preparation of student-teachers, Farhangian University