فهرست مطالب

مطالعات مدیریت ورزشی - پیاپی 59 (فروردین و اردیبهشت 1399)

مجله مطالعات مدیریت ورزشی
پیاپی 59 (فروردین و اردیبهشت 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/02/16
  • تعداد عناوین: 12
|
  • فاطمه بهمنی*، محمد احسانی، هاشم کوزه چیان، مجتبی امیری صفحات 17-36
    هدف پژوهش حاضر، طراحی الگوی بازاریابی لیگ های حرفه ای بانوان ایران با رویکرد مزیت رقابتی پایدار بود. روش پژوهش، کیفی و بر نظریه داده بنیاد مبتنی بود. برای گردآوری اطلاعات از نمونه گیری هدفمند و مصاحبه های نیمه ساختاریافته با 18 نفر از نخبگان آگاه از موضوع استفاده شد. بدین منظور، لیگ برتر در پنج رشته هندبال، والیبال، بسکتبال، فوتسال و فوتبال بررسی شد. تجزیه وتحلیل داده ها براساس نظریه داده بنیاد و طی سه مرحله کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری انتخابی انجام شد. طبق نتایج تجزیه وتحلیل داده ها، مدل در چهار سطح طراحی شد. سطح چهار یا سطح زیرین شامل عوامل منابع، قابلیت ها، ویژگی های دموگرافیک و بخش بندی، محیط و نبود اطمینان محیطی بود. مدیریت منابع انسانی، آمیخته بازاریابی، مدیریت کیفیت جامع، راهبردهای رقابتی و نوآوری بازاریابی عناصر تشکیل دهنده سطح سه بودند که درعین ارتباط متقابل با یکدیگر به مزیت رقابتی پایدار منجر شدند. سطح دوم شامل مزیت رقابتی پایدار شد که خود به سطح عملکرد بازاریابی منجر شد؛ بنابراین، با درنظرگرفتن عوامل شناسایی شده در مدل بازاریابی ورزش بانوان و این واقعیت که زنان تقریبا نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می دهند، می توان با سرمایه گذاری در این بخش از جامعه که تاکنون از آن ها به عنوان یک منبع درآمدزای بالقوه غفلت شده است، به منافع حاصل از ورزش در طولانی مدت دست یافت.
    کلیدواژگان: بازاریابی، لیگ های حرفه ای، مزیت رقابتی پایدار، ورزش بانوان
  • امین رعیت*، نصرالله سجادی، حسین رجبی، مهدی رعیت صفحات 37-52
    هدف از پژوهش حاضر، مشخص کردن ادراک بازیکنان حرفه ای فوتبال در پیروی از رسانه های جمعی ورزش ایران براساس مبنای اخلاقی و روزنامه نگاری بود. این پژوهش براساس بازتاب دریافت شده از 138 بازیکنان حرفه ای فوتبال (با دامنه سنی 6131 (55 نفر) ؛ 3021 (53 نفر)؛ 3021 و کمتر از 20 سال (30 نفر)) انجام گرفت که این بازیکنان شاغل در تیم های شرکت کننده در لیگ برتر ایران هستند. هریک از شرکت کنندگان به ارزیابی پنج فاکتور زندگی شخصی، صداقت رسانه ها، نحوه جمع آوری اخبار توسط رسانه ها، میزان تحریک و تشویق رسانه ها به خشونت و شایعات مربوط به رسانه ها پرداختند. از تحلیل واریانس توسط آزمون غیرپارامتریک کروسکال والیس به منظور تحلیل داده ها استفاده گردید. نتایج نشان می دهد که مبانی اخلاق به طور متناوب در شایعه، زندگی خصوصی و صداقت اخبار و برخی اوقات در جمع آوری اخبار و تحریک خشونت نقض شده اند. براساس این نتایج می توان گفت که رسانه های جمعی ایران با معضلات بارز مبانی اخلاقی درگیر می باشند.
    کلیدواژگان: اصول مبانی اخلاقی، رسانه های جمعی ورزش، بازیکنان حرفه ای فوتبال
  • شهرام شفیعی*، کیخسرو یاکیده، حسین زارعیان، حکیمه افروزه صفحات 53-72
    هدف از انجام پژوهش حاضر ارزیابی کارایی تیم های بسکتبال حاضر در المپیک 2016 در کشور برزیل بود. پژوهش ازنوع توصیفی و تحلیلی بود و روش جمع آوری داده ها اسنادی و کتابخانه ای بود. جامعه پژوهش تیم های بسکتبال حاضر در المیپک 2016 ریودوژانیرو بودند. با توجه به محدودیت جامعه آماری، تعداد حجم نمونه با جامعه آماری که 12 تیم بود، از سایت فدراسیون جهانی بسکتبال (فیفا) گرفته شد و در دو بخش تهاجمی و تدافعی طبقه بندی شد. در این پژوهش از مدل های رگرسیون و تحلیل پوششی داده ها و نرم افزار اس.پی.اس.اس. برای تجزیه وتحلیل داده ها استفاده شد. نتایج نشان داد که در مرحله تهاجمی تیم های نیجریه و آمریکا کارایی کامل و در مرحله تدافعی تیم های کرواسی، فرانسه، لیتوانی، نیجریه و آرژانتین کارایی یک را کسب کردند. فقط تیم نیجریه با جایگاه 11 در رتبه بندی، در کارایی کلی رتبه یک را به خود اختصاص داد. همچنین، بین رتبه کارایی و موقعیت تیم ها رابطه ای وجود نداشت؛ درنتیجه، مربیان تیم بسکتبال ایران و کشورهای دیگر با شناخت وضعیت تهاجمی و تدافعی حریفان خود می توانند با برنامه ریزی ها، تمرین های مفیدتر و انتخاب راهبرد مناسب تر به رویارویی با رقبا بپردازند و فاصله خود را با کشورهای صاحب عنوان کاهش دهند.
    کلیدواژگان: بسکتبال، تحلیل پوششی داده ها، کارایی، المپیک 2016 ریودوژانیرو برزیل
  • فریبا عسکریان*، جعفر گنج خانلو، فرامرز طهماسبی صفحات 73-90
    هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی اثرهای مخارج مالی دولت (مخارج جاری و سرمایه ای و نیز کسری بودجه) بر سرمایه گذاری بخش خصوصی در کارگاه های تولید کالاهای ورزشی در مقطع زمانی 1392-1372 بود. در این پژوهش روش های خودرگرسیون برداری و مدل تصحیح خطا با استفاده از نرم افزارهای اقتصادسنجی ایویوز (نسخه نه) و مایکروفیت (نسخه 1/4) به کار برده شدند. جامعه و نمونه آماری این طرح یکسان بودند و شامل تمامی کارگاه های صنعتی واقع در نقاط شهری و روستایی کشور بودند. براساس نتایج، افزایش مخارج جاری دولت، اثر برون رانی و افزایش مخارج سرمایه ای و سرمایه گذاری در زیرساخت های اقتصادی، اثر درون رانی بر سرمایه گذاری خصوصی در این واحدهای تولیدی داشتند. یافته های پژوهش نشان دهنده اثر منفی کسری بودجه بر سرمایه گذاری خصوصی در صنایع تولیدی بخش ورزش بودند؛ بنابراین، اتخاذ سیاست های مناسب اقتصادی توسط دولت و جلوگیری از کسری بودجه می تواند بر سرمایه گذاری بخش خصوصی در صنایع تولیدی بخش ورزش و توسعه کسب وکارهای ورزشی وابسته به آن کمک کند.
    کلیدواژگان: بخش خصوصی، سرمایه گذاری، مخارج مالی، صنعت ورزش، کسب وکارهای ورزشی
  • نگار صالحی مبارکه، شهرام علم*، سیده ناهید شتاب بوشهری، مهدی ضرغامی صفحات 91-112
    هدف از انجام پژوهش حاضر، مدل سازی عوامل موثر در قصد استفاده و نیز استفاده واقعی از گوشی هوشمند برای دسترسی به خدمات ورزشی بود. روش پژوهش، توصیفی-پیمایشی بود. اساتید مدیریت ورزشی کشور و دانشجویان مقطع کارشناسی رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه های آزاد استان خوزستان که حدود 1000 نفر بودند، جامعه آماری پژوهش را تشکیل دادند. نمونه آماری در بخش اول (تعداد = 24) به شیوه هدفمند و گلوله برفی و در بخش دوم (تعداد = 660) به شیوه تصادفی انتخاب شد. در جمع آوری داده ها از پرسش نامه پژوهشگر ساخته استفاده شد. اعتبار پرسش نامه با روش روایی سازه و پایایی آن با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ تایید شد که این ضریب در تمامی ابعاد بیشتر از 7/0 به دست آمد. براساس یافته ها، 7/65 درصد از واریانس قصد استفاده به وسیله متغیرهای مستقل بعد ادراکی، فناورانه، فردی، ورزشی و اجتماعی تبیین شد. بعد فناورانه و ادراکی بیشترین و بعد اجتماعی کمترین ضریب اثر را در مدل نشان دادند. به طورکلی، پذیرش گوشی هوشمند در زمینه ورزش پدیده ای چندبعدی است که توجه به آن می تواند به ارایه دهندگان خدمات ورزشی در جلب رضایت و وفاداری مشتریان کمک کند.
    کلیدواژگان: دانشجویان، گوشی هوشمند، پذیرش فناوری، ورزش
  • مرجان صفاری*، کلثوم حیدری، مهدی لطیفی فرد صفحات 113-134
    هدف این پژوهش تعیین تاثیر مشارکت پایدار در گردشگری ماجراجویانه بر توانمند سازی زنان بود. روش شناسیپژوهش حاضر ازنظر هدف، کاربردی و ازحیث روش، توصیفی-همبستگی بود و همچنین، بر مدل سازی معادلات ساختاری مبتنی بودو با استفاده از نرم افزار اسمارت پی.ال.اس. سه انجام شد. جامعه آماری این مطالعه تمام زنان ایرانی بودند که در فعالیت های گردشگری ماجراجویانه مشارکت داشتند که 223 نفر به عنوان نمونه به صورت دردسترس انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسش نامه مشارکت پایدار در گردشگری ماجراجویانه از اریک بکمن (2013) و پرسش نامه پژوهشگرساخته ای برای سنجش توانمندسازی زنان بود. روایی این پرسش نامه ها با کمک نظرهای اصلاحی اساتید جامعه شناسی و مدیریت ورزشی بررسی شد و پایایی پرسش نامه ها با تعیین ضریب آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی تایید شد.نتایج نشان داد که در ایران امکان توانمندسازی زنان در ابعاد اجتماعی، اقتصادی، فیزیکی و سیاسی ازطریق مشارکت آن ها در فعالیت های ماجراجویانه وجود دارد. همچنین، توانمندسازی ازطریق مشارکت در گردشگری ماجراجویانه با توجه به ویژگی های این نوع فعالیت های جسمانی در فضاهای آزاد، به زنان ایرانی این فرصت را می دهد که ظرفیت های خود را در کنترل و اثرگذاری بر تصمیم هایی ارتقا دهند  که بر فضای زندگی شخصی آنان تاثیر می گذارند و به سود آن ها هستند. به سازمان های متولی امور زنان پیشنهاد می شود به عنوان راهبردی جدید برای توانمندسازی زنان، به فراهم کردن فرصت های مشارکت آن ها در فعالیت های جسمانی و به طور خاص، ورزش های ماجراجویانه اقدام کنند.
    کلیدواژگان: مشارکت پایدار، گردشگری ماجراجویانه، توانمندسازی زنان، خودبیانگری، توانمندسازی اجتماعی
  • کامران عیدی پور*، بهرام یوسفی، شیرین زردشتیان، حسین عیدی صفحات 135-152
    هدف از انجام این پژوهش، بررسی تاثیر سبک رهبری زهرآگین بر بدبینی سازمانی و بیگانگی شغلی کارکنان وزارت ورزش و جوانان با نقش میانجی ماکیاولیسم بود. روش پژوهش، توصیفی بود و در دسته پژوهش های کاربردی قرار دارد. جامعه آماری پژوهش همه کارکنان رسمی وزارت ورزش و جوانان به تعداد 335 نفر بودند. حجم نمونه پژوهش براساس جدول مورگان 180 نفر بود که به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار استفاده شده برای جمع آوری داده ها پرسش نامه استاندارد «رهبری زهرآگین» از اشمیت (2008)، پرسش نامه «ماکیاولیسم» از روث آلاس (2009)، پرسش نامه «بدبینی سازمانی» از کالاگان (2009) و پرسش نامه «بیگانگی شغلی» از بانای و ریسل (2007) بود. شش نفر از اساتید مدیریت ورزشی دانشگاه رازی روایی محتوایی پرسش نامه ها را تایید کردند و پایایی این پرسش نامه ها به ترتیب 89/0، 87/0، 88/0 و 84/0 تعیین شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها آزمون ضریب همبستگی پیرسون و مدل تحلیل مسیر با استفاده از نرم افزارهای اس.پی.اس.اس و آموس به کار برده شد. نتایج نشان داد که رهبری زهرآگین بر بدبینی سازمانی و بیگانگی شغلی به ترتیب با ضریب تاثیر 53/0 و 50/0 تاثیری مثبت داشت. همچنین، ماکیاولیسم نقش میانجی را با ضریب تاثیر 32/0 و 34/0 به ترتیب برای تاثیر رهبری زهرآگین بر بدبینی سازمانی و بیگانگی شغلی ایفا کرد؛ بنابراین، مدیران باید سعی کنند تاحدممکن رفتارهای زهرآگین در شیوه رهبری خود نداشته باشند؛ زیرا، وجود و تداوم این رفتارهای منفی مدیران را به سمت بی توجهی به سازمان و منابع انسانی آن سوق می دهد و شرایط را برای بدبین شدن و بیگانه شدن کارکنان با سازمان فراهم می کند.
    کلیدواژگان: رهبری زهرآگین، ماکیاولیسم، بدبینی سازمانی، بیگانگی شغلی، وزارت ورزش و جوانان
  • سلمان علوی*، فرزاد غفوری، حبیب هنری صفحات 153-176
    هدف از انجام پژوهش حاضر شناسایی ابعاد مسئولیت اجتماعی ورزشکاران مشهور بود. این پژوهش به شیوه کیفی و با رویکرد زمینه یابی (ازنوع مقطعی) انجام شد که ازلحاظ هدف، کاربردی و با ماهیت اکتشافی بود. جامعه آماری این پژوهش صاحب نظران در حیطه مسئولیت اجتماعی در ورزش، در سه گروه علمی، اجرایی و ورزشی بودند. دسترسی به نمونه های پژوهش به شیوه نمونه گیری هدفمند بود که پس از اجرای مصاحبه با 12 نفر اشباع نظری صورت گرفت. این افراد اعضای هییت علمی رشته علوم اجتماعی (دو نفر)، اعضای هییت علمی رشته مدیریت ورزشی (پنج نفر)، مدیران ورزشی مطلع (دو نفر) و ورزشکاران مشهور (سه نفر) بودند. برای تحلیل داده ها از روش کدگذاری در سه مرحله کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری انتخابی استفاده شد. از تجزیه وتحلیل داده های کیفی 100 کد اولیه به دست آمد که در 18 مقوله فرعی قرار گرفتند. درنهایت، هشت مقوله اصلی شامل مسئولیت سیاسی، اقتصادی، قانونی، اجتماعی، بشردوستی، زیست محیطی، رسانه ای-خبری و آموزشی-ورزشی شناسایی شدند. از نتایج حاصل می توان برای تکمیل مبانی نظری مسئولیت اجتماعی در ورزش سود برد. همچنین، توصیه می شود سازمان های ذی ربط اقدام های لازم را برای بسط و اشاعه این مسئولیت ها دربین ورزشکاران، باشگاه ها و همه سازمان های مرتبط انجام دهند.
    کلیدواژگان: اخلاق، بشردوستی، مسئولیت اجتماعی، ورزشکار مشهور
  • علی اکبر آقایی*، حسن بحرالعلوم، رضا اندام صفحات 177-206
    هدف از انجام پژوهش حاضر، طراحی و تبیین مدل «فرایند مدیریت استعداد» معلمان تربیت بدنی کشور بود. این پژوهش ازنظر هدف، کاربردی و ازحیث روش انجام پژوهش، آمیخته (کیفی-کمی) بود. در مرحله کیفی، 16 نفر از صاحب نظران در مدیریت منابع انسانی در ورزش و صاحب نظران در تربیت بدنی آموزش وپرورش با روش نمونه گیری هدفمند، برای شناسایی اولیه مولفه های مدیریت استعداد معلمان تربیت بدنی انتخاب شدند. بخش کمی پژوهش نیز با روش پیمایشی با هدف سنجش و برازش مدل نظری انجام شد. همه معلمان تربیت بدنی کشور جامعه آماری بخش کمی پژوهش را تشکیل دادند. با توجه به هدف پژوهش، 384 نفر در بخش تحلیل عاملی اکتشافی و 345 نفر در بخش تحلیل عاملی تاییدی با روش تصادفی طبقه ای به عنوان نمونه آماری پژوهش انتخاب شدند. داده های مورد نیاز برای شناسایی نهایی مولفه ها و تحلیل مدل، با استفاده از پرسش نامه پژوهشگرساخته، پس از روایی (صوری، محتوا و سازه) و اعتبار سنجی پرسش نامه گردآوری شدند. برای محاسبه پایایی ابزار از روش آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی و برای تجزیه وتحلیل داده ها از روش های تحلیل عاملی اکتشافی، تاییدی و معادلات ساختاری استفاده شد. براساس نتایج تحلیل عاملی اکتشافی، 29 گویه شناسایی شده به عنوان مولفه های فرایند مدیریت استعداد معلمان تربیت بدنی کشور، در پنج بعد استراتژی سازمان، شناسایی و ارزیابی، استخدام و به کارگیری، توسعه و بهسازی و نیز حفظ و نگهداری استعداد ها دسته بندی شدند. درنهایت، بررسی و آزمون مدل مفهومی پژوهش نشان داد که شاخص های کلی برازش مدل در وضعیت مناسب و مطلوب قرار دارند و عوامل شناسایی شده رابطه معنادار با سازه اصلی مطالعه شده، یعنی فرایند مدیریت استعداد معلمان تربیت بدنی کشور دارند.
    کلیدواژگان: مدیریت استعداد، توسعه استعداد، نگهداشت استعداد، معلمان درس تربیت بدنی
  • علیرضا الهی*، مریم طاهری کیا، رضا خورشیدی صفحات 207-226

    شهرت باشگاه های ورزشی ازنظر تماشاگران آن ها می تواند تاثیرات مثبت مستقیم و غیرمستقیم بر رفتار ذی نفعان آن ها داشته باشد؛ بنابراین، پژوهشگران برای ارزیابی این نوع شهرت به دنبال ابزاری معتبر و پایا هستند. در مطالعه حاضر به تعیین ویژگی های روان سنجی پرسش نامه فارسی «شهرت تماشاگرمحور تیم های ورزشی» (جانگ و همکاران، 2015) پرداخته شد. این پرسش نامه شامل مولفه های عملکرد تیمی، تاریخچه تیم، مسئولیت اجتماعی تیم، تماشاگرمحوری، کیفیت مدیریت و سلامت مالی تیم بود. پس از دریافت مجوز از سازندگان پرسش نامه، روایی محتوایی و صوری آن با استفاده از گروه صاحب نظران تایید شد. پرسش نامه به شیوه سه مرحله ای ترجمه شد. برای تعیین پایایی ابزار، مطالعه ای مقدماتی روی 45 نفر از دانشجویان هوادار تیم استقلال و پرسپولیس اجرا شد. همچنین، برای سنجش روایی سازه ابزار نمونه ای متشکل از 219 نفر از دانشجویانی انتخاب شدند که سابقه تماشای بازی های دو تیم استقلال و پرسپولیس را از نزدیک داشتند. از تکنیک تحلیل عاملی تاییدی و نرم افزار لیزرل برای تعیین روایی سازه استفاده شد. یافته ها نشان داد که معرف های انتخاب شده برای سنجش مولفه های شهرت تیم های ورزشی از روایی لازم برخوردارند و به خوبی می توانند سازه مدنظر را بسنجند.با توجه به نتایج می توان گفت که مقیاس انطباق یافته شهرت تماشاگرمحور تیم های ورزشی می تواند به عنوان مقیاسی پایا و معتبر درمورد تیم های ورزشی ایران به کار رود.

    کلیدواژگان: روان سنجی ابزار، تحلیل عاملی تاییدی، خوش نامی تیم، هوادار ورزشی
  • حمیدرضا میرصفیان*، معصومه کلاته سیفری صفحات 227-250

    پژوهش حاضر با هدف پایش نقش پیاده سازی مدیریت مثبت گرا در فرایند جانشین پروری در سازمان های ورزشی استان اصفهان، با توجه به اثر خودکارآمدی شغلی و اعتماد سازمانی کارکنان خبره به عنوان متغیرهای میانجی انجام شده است. این پژوهش از دسته مطالعات توصیفی (همبستگی) است و جامعه آماری آن تمامی 366 نفر کارکنان خبره سازمان های ورزشی استان اصفهان بودند که به صورت کل شمار برای شرکت در این پژوهش انتخاب شدند. از چهار پرسش نامه استاندارد مدیریت مثبت گرا، خودکارآمدی شغلی، اعتماد سازمانی و جانشین پروری برای جمع آوری اطلاعات استفاده شد و داده ها با استفاده از نرم افزار ایموس گرافیک تحلیل شدند. نتایج حاصل از مدل فرض شده پژوهش نشان داد که پیاده سازی مدیریت مثبت گرا در سازمان های ورزشی استان اصفهان به صورت مستقیم با وزن رگرسیونی 44/0 و همچنین، با میانجیگری سازه های خودکارآمدی شغلی با وزن رگرسیون 71/0 و اعتماد سازمانی کارکنان خبره با وزن رگرسیونی 65/0 بر گسترش فرایندهای جانشین پروری در آن سازمان ها اثرگذار بوده است؛ به همین دلیل، تاکید بر پیاده سازی مدیریت مثبت گرا در سازمان های ورزشی استان اصفهان می تواند به گسترش فرایند جانشین پروری در سازمان های ذکرشده منجر شود. با توجه به اثر مضاعف پیاده سازی مدیریت مثبت گرا بر توسعه فرایند جانشین پروری با توجه به نقش میانجی خودکارآمدی شغلی و اعتماد سازمانی کارکنان خبره در سازمان های ورزشی استان اصفهان به مسیولان مرتبط توصیه می شود علاوه بر پیاده سازی این روش نوین مدیریتی در سازمان، برای توسعه متغیرهای روان شناختی کارکنان نیز تلاش کنند.

    کلیدواژگان: اعتماد سازمانی، برنامه های جانشین پروری، ثبات شغلی، خودکارآمدی، مدیریت مثبت گرا
  • محمد سنجری*، محمدرضا اسمعیلی، فرشاد تجاری صفحات 251-268

    هدف از این پژوهش، بررسی رابطه یادگیری سازمانی با خودکارآمدی عمومی و اشتیاق کاری کارکنان در ادارات ورزش و جوانان استان مرکزی است. روش این پژوهش توصیفی بوده و از نوع مطالعات هم بستگی می باشد. جامعه آماری پژوهش را کلیه کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان مرکزی تشکیل دادند (289 نفر) که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده، 159 نفر از میان آن ها انتخاب شدند. بر اساس یافته ها مشخص شد که رابطه معنا داری بین یادگیری سازمانی و خودکارآمدی عمومی و نیز یادگیری سازمانی و اشتیاق کاری کارکنان وجود دارد. همچنین نتایج بیانگر این است که از بین مولفه های یادگیری سازمانی، "انتقال و یکپارچه سازی دانش" قوی ترین متغیر در پیش بینی خودکارآمدی عمومی و اشتیاق کاری کارکنان می باشد. شایان ذکر است که هر چهار مولفه یادگیری سازمانی، بخشی از واریانس متغیر خودکارآمدی عمومی را تبیین کردند. بخشی از واریانس متغیر اشتیاق نیز توسط سه مولفه (انتقال و یکپارچه سازی، تعهد مدیریت و فضای باز و آزمایشگری) متغیر یادگیری سازمانی تبیین گردید.

    کلیدواژگان: یادگیری سازمانی، خودکارآمدی عمومی، اشتیاق کاری
|
  • Fatemeh Bahmani *, Mohammad Ehsani, Hashem Koozeh Chian, Mojtaba Amiri Pages 17-36
    The goal of this research was designing the marketing model for women's professional leagues with a sustainable competitive advantage approach. The method of research is qualitative and based on grounded theory. Theoretical sampling and Semi-structured interviews with experts (18 people) were used in order to collect information. To this end, the Premier League was studied in five sports (handball, volleyball, basketball, futsal and soccer). Data analysis was done using grounded theory in tree step: open, axial and selective coding. Based on the results of data analysis, the marketing model for women's professional leagues with a sustainable competitive advantage approach was designed with four levels. The fourth level includes resources, capabilities, demographic characteristics and segmentation, environment, environmental uncertainty. While human resource management, marketing mix, comprehensive quality management, competitive strategies, and marketing innovation as factors of third level interconnect with each other, they lead to sustainable competitive advantage. The second level consists of the sustainable competitive advantage factor that leads to the marketing performance, or level one. Therefore, having in mind both the detected factors in women sport marketing model and the fact that almost half of the country’s population is made of women, long term benefits can be achieved by investing in this major part of the society that has always been neglected as a potential source of making profits.
    Keywords: Marketing, professional leagues, sustainable competitive advantages, women's sports
  • Amin Rayat *, Nasrallah Sajjadi, Hosein Rajabi, Mehdi Rayat Pages 37-52
    The purpose of this study was to determine the perceptions of professional football players on the obedience of the Iran Sport Media to journalistic ethical codes. This study was based on feedback received from 138 professional football players whose ages ranged from 20≤ (n=30), 21-30 (n=53) and 31≥ (n=55) years, representing teams participating in Iran’s League. Each participant evaluated a series of five statements related to the media’s news gathering techniques, treatment of their personal lives, prevalence of gossip, general accuracy of news stories, as well as the tendency of the media to stimulate and encourage violence. One-way analysis of variance (ANOVA) and the Kruskal-Wallis Non-Parametric test were used to Analyse the data. It was determined that the ethical codes, namely gossip, private life and honesty are frequently violated, and the ethical codes, namely newsgathering and violence are sometimes violated. According to these results, Turkish sport media outlets are plagued with significant ethical code difficulties.
    Keywords: Ethical Code, Sports media, Professional Football Players
  • Shahram Shafiee *, Keikhosro Yakideh, Hossein Zareian, Hakimeh Afrouzeh Pages 53-72
    The aim of this study is Evaluating Efficiency of the Teams Basketball that Presence in Olympic 2016 Brazil. The study is descriptive-analytical in terms of data collection is attributive and libraries. The statistical population consisted of all teams participating in the Men's Olympic Basketball in Brazil (2016).  Because of limitation in amount of population, the sample size was considered equal to the population size (N=12). The data refer to the site of the World Federation of Association basketball (FIBA) and classified in two offensive and defensive phases and for analyzed with using SPSS19 and DEA software. The results showed that two teams in offensive phase include Nigeria and USA has full efficiency were equal to 1. Croatia, France, Lithuania, Argentina and Nigeria also the most efficient teams as well as teams in the tournament were the defensive phase. Also, there was no relationship between ranked teams’ performance and position. As a result, the coaches of the basketball team of Iran and other countries can recognize the opponents' offensive and defensive status by choosing more effective plans and exercises and choosing a more appropriate strategy to confront their rivals and reduce their distance with the titular countries.
    Keywords: Basketball, Data Envelopment Analysis, Efficiency, Olympic 2016 Rio de Janeiro Brazil
  • Fariba Askarian *, Jafar Ganj Khanloo, Faramarz Tahmasebi Pages 73-90
    The purpose of this study is to investigate the effects of government financial costs, including current expenditures, government capital expenditures, and the governmental budget deficit, on private sector investment in sports products manufacturing workshops. This study specifically utilizes EViews software (version 9) and Microfit (4.1) to apply self-regression and error-correction models on data from the twenty-year period between 1993-2013. The sample population includes all industrial workshops located in the country, in both urban and rural areas. The results of this study indicate that an increase in current government expenditures, by increasing capital expenditures and investment in economic infrastructures, has an inertial effect on private investment in these production units. Consequently, this study supports the position that the adoption of appropriate economic policies by the government and the prevention of budget deficits can stimulate private sector investment in the sports industry and the development of its affiliated businesses.
    Keywords: Private Sector, investment, Financial Costs, Sports Businesses, Sports Industry
  • Negar Salehi Mobarakeh, Shahram Alam *, Seyedeh Nahid Shetab Boushehri, Mehdi Zarghami Pages 91-112
    The purpose of this study was modeling the factors affecting the intention to use and practical use of smart phones for accessing to sports services. The research method was descriptive-analytical. The statistical sample was selected amongst the country’s Sport management professors and BA Students in the field of physical education and sport sciences of Azad Universities of Khuzestan Province that included 1000 persons. Statistical sample in the first part (n = 24) was selected by a purposeful and snowball method and in the second part was selected by random method (n = 660). A researcher-made questionnaire was used to collect data. Reliability of the questionnaire was confirmed by construct validity method and its validity was confirmed by calculating the Cronbach's alpha coefficient. This coefficient was obtained in all dimensions above 0.7 According to the findings, 65.7 percent of the variance of intention to use, by independent variables for perceptual, technological, demographic, social and sports aspects was determined. Technological and perceptual dimensions showed the highest and social dimension showed the lowest coefficient of effect in the model. Generally, accepting smart phone in the field of sport is a multi-dimensional phenomenon that paying attention to it can help providers of sport services in satisfying of customers and their loyalty.
    Keywords: Students, Smartphone, Technology Acceptance, Exercise
  • Marjan Saffari *, Kolsoum Heidari, Mahdi Latifi Fard Pages 113-134
    The present study aimed to determine the effect of enduring involvement in adventure tourism on women’s empowerment. The methodology of the present research has been applied in terms of purpose, and from the perspective of the method, descriptive-Correlation was specifically based on structural equation modeling using Smart PLS 3 software. The research population consisted of all Iranian women involved in adventure tourism, out of whom 223 were selected by convenience sampling. Data were collected using Beckman’s (2013) Enduring Involvement in an Adventure Tourism Questionnaire and researcher-made questionnaire was used to measure the women’s empowerment. The validity of the questionnaires was assessed by the opinions of Sociology and Sport Management professors, and their reliability was confirmed by Cronbach’s alpha and composite reliability. The results indicated that Iranian women can be empowered in social, economic, physical, and political aspects by being involved in adventure. Furthermore, as adventure tourism involves outdoor physical activity, this type of empowerment gives Iranian women the opportunity to make important decisions which favorably influence their personal life. It is suggested that organizations in charge of women affairs give women the opportunity to participate in physical activities, especially adventure sports, as a new empowerment strategy.
    Keywords: Enduring Involvement, Adventure Tourism, Women’s Empowerment, Self-Expression, Social Empowerment
  • Kamran Eidi Pour *, Bahram Yosefy, Shirin Zardoshtian, Hossein Eydi Pages 135-152
    The purpose of this research was to investigate the effect of toxic leadership style on organizational cynicism and job alienation among the staff in the Sports and Youth Ministry of Iran with a mediating role of Machiavellianism. The methodology was descriptive and applied research. The population of the study consisted of all members of the official staff in the Sports and Youth Ministry (335 people). The sample was 180 individuals who were randomly selected using Morgan's table. The instruments used for the research were four standard questionnaires: Schmidt toxic leadership (2008), Ruth Klaus Machiavellian questionnaire (2009), Kalagan organizational cynicism questionnaire (2009) and Bani and Rissel job alienation questionnaire (2007). The content validity of the questionnaires was confirmed by six faculty members from Razi University. The reliability of the questionnaires was 89.8, 0.87, 0.88 and 0.84, respectively. The Pearson correlation coefficient and path analysis model were used to analyze the data in SPSS and Amos software. The results showed that toxic leadership has a positive effect on organizational cynicism and job alienation, with 0.53 and 0.50 impact factors, respectively. It can be argued that Machiavellianism played a mediating role with a 0.32 and 0.34 impact factor for toxic leadership on organizational cynicism and job alienation, respectively. The results suggest that managers should minimize poisonous behavior as much as possible in their leadership style, because the existence and continuation of such negative behavior ultimately distracts the attention from the organization and its human resources and provides conditions for pessimism and alienation of employees of the organization.
    Keywords: Leadership toxic, Machiavellianism, Organizational cynicism, Job alienation, Sports, Youth Ministry
  • Salman Alavi *, Farzad Ghafori, Habib Honari Pages 153-176
    The purpose of this study was to identify dimension of social responsibility of Celebrity athletes. This research was done with qualitative way and with a survey approach (cross-sectional), which in terms of purpose, was applied and in terms of Nature, was exploratory. The population was composed of all experts in the field of social responsibility in sport, in three academic, executive and sports groups. Access to subjects were selected in a purposive sampling method, Interviewed with 12 people. These people included faculty members in the social sciences (2 people), and sports management (5 people), knowledgeable sport Managers (2 people) and Celebrity athletes (3 people). Data analysis was done by open, axial and selective coding. From the analysis of qualitative data, 100 primary codes were obtained that were classified in 18 subsidiary categories. Finally, were identified eight major categories of political, economic, legal, social, philanthropic, environmental, MediaNews and educational Sports.  Results can be used to complete the theoretical foundations of social responsibility in sport. Also, recommended the relevant organizations carry out the necessary measures to extend these responsibilities among athletes, clubs and all relevant organizations.
    Keywords: Ethic, philanthropy, Social Responsibility, Celebrity Athletes
  • Ali Akbar Aghaei *, Hassan Bahrololoum, Reza Andam Pages 177-206
    The purpose of this study was Designing and explaining the Talent Management Process Model of Physical Education Teachers. This is an applied qualitative-quantitative study in two stages. In the qualitative stage, 16 experts of human resources management in sport and physical education experts through purposive sampling were selected to identify the components of talent management of physical education teachers. In the quantitative phase, the model was tested in a survey. The statistical population of this section included all physical education teachers in Iran. According to the research purpose, 384 people were selected in the exploratory factor analysis and 345 people in the confirmatory factor analysis section were selected by Stratified random sampling as a statistical sample. The required data for identifying the components and analyzing the model were collected using a researcher-made questionnaire after obtaining the validity (face, content and structure). To calculate reliability Cronbach’s alpha and Composite Reliability were used, and to analyze the data, exploratory and confirmatory factor analysis and structural equation were used. The results of exploratory factor analysis showed that 29 finalized items were classified as Components of talent management Process in five dimensions of "Organization Strategy, Identify and Assess, Talent Recruitment, Talent Development & Improvement and Talent Retention ". Finally, examined and tested of structural equation model of the study showed that, overall indices of Structural model were in good condition and the identified factors have a significant relationship with the main structure of the study - the talent management process of the physical education teachers.
    Keywords: Talent management, talent development, Talent Retention, Physical Education Teachers
  • Ali Reza Elahi *, Maryam Taheri Kia, Reza Khorshidi Pages 207-226

    Spectator-based sports team reputation can have positive direct and indirect impacts on stakeholders’ behavior. In this regard, researchers are also seeking for a valid and reliable instrument to evaluate this kind of reputation. Therefore, the validity and the reliability of the Spectator-Based Sports Team Reputation Scale (Jang et al., 2015) in Persian were determined in this study. The given scale consists of team performance, team tradition, team social responsibility, spectator orientation, management quality and financial soundness of teams. After obtaining permission from the developer of the scale, content validity and face validity were confirmed by a group of experts. The questionnaire was also translated based on a three-step approach. To determine the reliability of the given scale, a pilot study was carried out on 45 participants in the present study (university students). To assess the construct validity of the given scale, a sample of 219 students with experiences of watching the games of Esteghlal and Persepolis closely were selected. In addition, confirmatory factor analysis technique and the LISREL Software were employed to assess the construct validity of the scale. The findings showed that the agents selected to measure the components of sports team reputation were endowed with the required reliability and they could measure the construct very well (RMSEA≤0.05). Considering these results, it was argued that the adapted Spectator-Based Sports Team Reputation Scale could be applied as a reliable and valid questionnaire for Iranian sport teams.

    Keywords: Psychometrics, Confirmatory Factor Analysis, Sports Team Reputation, Sports Fans
  • Hamidreza Mirsafian *, Masoumeh Kalateh Seifari Pages 227-250

    This research aimed to investigate the role of implementation of positive management on developing the succession processes in sport organizations of Isfahan province, with regards the effect of expert staff’s job self-efficiency and organizational trustas the mediating variables. This research was survey (correlation) and the total population included all of the 366 expert staff employed at the sport organizations of Isfahan province, which are selected by using the total population sampling method. Four standard instruments were employed in this research for measuring the positive management, job self-efficiency, organizational trust and succession. The data was analyzed by employing the AMOS Graphics software. The results of assumed model of the study indicated that implementation of positive management in sport organizations of Isfahan province directly, with regression weight of 0.44, affect on developing the succession process in those organizations. Also, implementation of that managing method indirectly, with regards the mediating effect of expert staff’s job self-efficiency and their organizational trust, with regression weights of 0.71 and 0.65 respectively, affect on developing the succession process in those organizations. Hence, emphasizing on implementation of positive management method in sport organization of Isfahan province could affect on developing the succession process in those organizations. Furthermore, with regards the extra effects of implementation of positive management on developing the succession process, with regards the mediating role of expert staff’s job self-efficiency and their organizational trust, it is recommended to the related responsible to attempt toward developing the staff’s psychological characteristics, in addition of implementing of this new management method at the organization.

    Keywords: Job stability, organizational trust, positive management, self-efficiency, succession programs
  • Mohammad Sanjari *, Mohammad Reza Esmaeili, Farshad Tojari Pages 251-268

    The aim of this study was to examine the relationship of organizational learning with general self-efficacy and work engagement in employees of Sport and Youth offices of Markazi province. Study method was descriptive and correlative. The statistical population of this study consisted of all employees of Sport and Youth offices of Markazi province (N=289) in 2013. 159 subjects were selected as the sample using simple random sampling method. Data were collected using Gomez Organizational Learning Questionnaire (2005), Bandura General Self-Efficacy Questionnaire (2001) and Scaufeli Work Engagement Questionnaire. In this study, Pearson correlation was used to assess the relationships and stepwise regression was applied to predict. The results showed a significant relationship between organizational learning (r=0.62) and general self-efficacy and also between organizational learning (r=0.57) and work engagement. Stepwise regression results showed that among the components of organizational learning, knowledge transfer and integration was the strongest variable to predict general self-efficacy and work engagement. All four components of organizational learning were able to explain 45% of the variance in general self-efficacy and three variables (transfer and integration, management commitment, openness) of organizational learning were able to explain 34% of the variance in work engagement.

    Keywords: Organizational Learning, General Self-Efficacy, Work Engagement