فهرست مطالب

مجله چشم پزشکی بینا
سال بیست و پنجم شماره 1 (پاییز 1398)

  • تاریخ انتشار: 1399/04/17
  • تعداد عناوین: 9
|
  • فرید کریمیان*، محمدرضا جعفری نسب، علیرضا برادران رفیعی، سپهر فیضی، محمدعلی جوادی، حسن عالم زاده انصاری صفحات 5-13
    هدف

    بررسی نتایج درازمدت پیوند کراتولیمبال آلوگرفت در موارد مزمن و تاخیری صدمات چشمی ناشی از گاز خردل.

    روش پژوهش

    این مطالعه به روش مقطعی بر روی اطلاعات موجود از موارد مزمن و تاخیری کراتیت ناشی از گاز خردل که برای درمان تحت پیوند کراتولیمبال آلوگرفت بین سال های 1381 تا 1395 در مرکز پزشکی شهید لبافی نژاد قرار گرفته بودند، صورت پذیرفت. پس از اخذ رضایت نامه، اطلاعات موجود در پرونده بیماران بررسی و معاینه نهایی کامل چشم پزشکی از آنان به عمل آمد. در پایان، داده ها مورد تحلیل آماری قرار گرفتند. میزان بروز تجمعی بقای پیوند سلول های بنیادی کراتولیمبال در پی گیری طولانی مدت به عنوان یافته اصلی این مطالعه مطرح گردید.

    یافته ها

    در مجموع، 108 چشم از 68 بیمار مبتلا به کراتوپاتی ناشی از گاز خردل (MGK) تحت نوعی از عمل جراحی KLAL قرار گرفتند. تمام بیماران مرد و میانگین سنی آن ها، 6±54 سال بود. میانگین مدت زمان پی گیری 4/38±9/81 ماه بود. نوع جراحی اولیه بیماران عبارت بود از: 62 چشم به صورت منطقه ای KLAL، 40 چشم KLAL توام با پیوند لایه ای قرنیه (LK) و 6 چشم KLAL توام با پیوند نفوذی قرنیه (PK). تا پایان مدت پی گیری، 1/88 درصد چشم ها نیاز به تنها یک بار عمل پیوند کراتولیمبال آلوگرافت برای دستیابی به سطح چشمی پایدار داشتند. میانگین حدت بینایی در پایان پی گیری تغییر معناداری نداشت ولی در گروه KLAL+LK بهبود معنادار حدت بینایی دیده شد. در میانگین مدت زمان پی گیری، میزان کلی بقای بافت KLAL، 75 درصد بود. بهترین نتایج بقای بافت پیوندی در گروه KLAL+LK مشاهده شد. کراتیت عفونی در 6 مورد (5/5 درصد) از موارد جراحی اتفاق افتاد. هیچ عارضه سیستمیک از داروهای مهارکننده ایمنی تجویز شده در این بیماران گزارش نگردید.

    نتیجه گیری

    روش های جراحی KLAL به تنهایی و یا به همراه LK به ترتیب برای جایگزینی تخریب و نقص سلول های بنیادی لیمبوس و کدورت استرومای قدامی قرنیه در بیماران مبتلا به MGK روش موثر، نسبتا بادوام و از نظر دید، قابل قبول می باشد.

    کلیدواژگان: گاز خردل، کراتولیمبال آلوگرافت، کراتوپاتی ناشی از گاز خردل، پی گیری طولانی مدت، پیوند قرنیه
  • یاسمن هادی*، مرجان مازوجی، سید محمد مهدی مشتاقیون، سپهر فیضی، محمدعلی جوادی صفحات 14-19
    هدف

    بررسی نتایج بینایی و انکساری پس از جراحی کاتاراکت به روش فیکوامولسیفیکاسیون در بیماران مبتلا به کراتوکونوس.

    روش پژوهش

    در این مطالعه گذشته نگر، پرونده بیماران مبتلا به کراتوکونوس که در فاصله زمانی سال های 1387تا 1398 تحت جراحی کاتاراکت به روش فیکوامولسیفیکاسیون قرار گرفته بودند، بررسی شد. قدرت لنز داخل چشمی با استفاده از فرمول SRK/T محاسبه گردید. نتایج بینایی و انکساری پس از عمل مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    سی و شش چشم از 24 بیمار با میانگین سنی 7/8±2/61 (طیف سنی بیماران: 73-42) سال وارد مطالعه شد. میانگین کروی عیب انکساری  بعد از عمل نسبت به قبل از آن، از نظر آماری کاهش معنی دار داشت (001/0<P). میانگین سیلندر بعد از عمل نسبت به پیش از آن از نظر آماری، تغییر معنی دار نشان نداد (096/0=P). میانگین دید دور اصلاح شده بیماران ((CDVA بعد از عمل از نظر آماری افزایش قابل توجهی داشت (001/0<P). قبل از عمل، میانگین K حاصل از توپوگرافی و میانگین K حاصل از بیومتری تفاوت قابل ملاحظه ای از نظر آماری نداشتند (506/0=P).

    نتیجه گیری

    جراحی کاتاراکت در بیماران مبتلا به کراتوکونوس و کاتاراکت هم زمان و تعیین قدرت لنز داخل چشمی با استفاده از فرمول SRK/T نتایج مطلوبی دارد.

    کلیدواژگان: کراتوکونوس، جراحی کاتاراکت، قدرت لنز داخل چشمی
  • مژگان جمالزهی، فرشید کریمی*، عباس عظیمی خراسانی، مسعود خرمی نژاد، محمد اریش، سید علی اصغر موسوی صفحات 20-26
    هدف

    بررسی شیوع کاتاراکت وابسته به سن در جمعیت بالای 40 سال، مناطق شهری و روستایی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر در سال 1396.

    روش پژوهش

     این مطالعه از نوع مقطعی (توصیفی و تحلیلی) است که در آن کلیه جمعیت شهری و روستایی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر مورد غربالگری اولیه قرار گرفتند. معاینه غربالگری اولیه در خانه بهداشت یا مراکز بهداشتی درمانی اولیه شامل بررسی قدرت بینایی، رفلکس قرمز، رتینوسکوپی و معاینه اتاق قدامی با چراغ قوه و افتالموسکوپ بود که توسط کارشناس بینایی سنجی صورت گرفت. افرادی با اختلال بینایی و یا رفلکس قرمز مختل، برای معاینه کامل به متخصص چشم ارجاع شدند. کدورت عدسی بعد از گشادشدن مردمک و معاینه با بیومیکروسکوپ براساس پروتکل استاندارد سیستم (LOCSIII) Lens Opacities Classification  System III  توسط متخصص چشم طبقه بندی شد. اطلاعات مربوط به جنس، شغل و تحصیلات ثبت گردید.

    یافته ها

    در غربالگری اولیه، 4352 نفر بررسی شدند که از این میان، 230(31/5 درصد) بیمار مبتلا به کاتاراکت و دارای شرایط ورود به مطالعه بودند. 125 زن (34/54 درصد) و 105 مرد (66/45 درصد) بالای 40 سال مبتلا به آب مروارید مورد بررسی قرار گرفتند. دامنه تغییرات سن افراد شرکت کننده در این پژوهش 81-40 سال و میانگین سنی 5/7±2/61 سال بود. شیوع کلی کاتاراکت، حدود 3/7 درصد و شیوع کاتاراکت وابسته به سن، 28/40 درصد بود. بیش ترین فراوانی (68 نفر، 3/59 درصد) در گروه سنی 60 تا 69 سال بود. شیوع کاتاراکت وابسته به سن در مناطق روستایی بیش تر از مناطق شهری بود (001/0<P). از لحاظ شغل، 50 نفر (7/49 درصد) کارگر و کشاورز و از نظر سطح تحصیلات، 102 نفر (34/44 درصد) بی سواد بودند. کم تر از نیمی از بیماران (59/41 درصد) درخصوص علل بیماری مطلع بودند. اغلب بیماران (09/97 درصد) پذیرفتند که باید تحت عمل جراحی قرار گیرند اما اکثرا (72/64 درصد) به دلیل مشکلات مالی از انجام آن اجتناب نمودند.

    نتیجه گیری

    عوامل متعددی در ابتلا به کاتاراکت وابسته به سن دخیل می باشند که در مطالعه ما نقش شغل، سن، محل زندگی و سطح تحصیلات نسبت به دیگر عوامل موثرتر بود. شیوع این عارضه در افرادی با تحصیلات و درآمد بالاتر به نسبت کم تر بود؛ حال انکه تشخیص و درمان آن ها بهتر و زودتر صورت می گرفت.

    کلیدواژگان: کاتاراکت وابسته به سن، شهر، روستا، عوامل خطر
  • سید علی طباطبایی، محمد سلیمانی*، علی رشیدنیا، مرتضی نادران صفحات 27-33
    هدف

    بررسی صدمات چشمی ناشی از مداد و خودکار در کودکان.

    روش پژوهش

    در این مطالعه مقطعی، سی و شش کودک با صدمه چشمی ناشی از مداد و یا خودکار مورد بررسی قرار گرفتند.

    یافته ها

     دامنه سنی افراد مورد مطالعه بین 14-2 سال با میانگین 7/2±6/5 سال بود. نسبت پسران به دختران 77/1 گزارش شد . شایع ترین محل آسیب، نیمه داخلی چشم (1/85 درصد) و بیش تر در قسمت فوقانی داخلی (5/55 درصد) بود (قسمت تحتانی داخلی 6/30 درصد). مداد رنگی شایع ترین عامل آسیب (4/44 درصد) گزارش گردید. آسیب هم زمان مغز در دو بیمار (6/5 درصد) و تنها در آسیب قسمت فوقانی داخلی گزارش شد. تعداد موارد بدون جسم خارجی داخل چشمی و با جسم خارجی بعد از جراحی به ترتیب 25 مورد (4/69 درصد) و 11 مورد (5/30 درصد) گزارش شد. شایع ترین محل آسیب Zone 1 بود. امتیاز آسیب چشمی (Ocular Trauma Score یا OTS) برای تمامی موارد آسیب نافذ گزارش شده، دارای میانگین 2/1±8/3 بود. میانگین بهترین دید اصلاح شده (BCVA) قبل از عمل 61/0±34/0 لوگمار و یک سال بعد از عمل 21/0±08/0 لوگمار بود. BCVA نهایی بیماران با محل ورود جسم خارجی ارتباط معنادار داشت به نحوی که در موارد آسیب نیمه داخلی چشم، BCVA نهایی بالاتر گزارش شد.

    نتیجه گیری

     چشم پزشکان باید از احتمال آسیب ناشی از نوشت افزار در کودکان آگاهی کافی داشته باشند، به ویژه در مواردی که امکان معاینه کامل به علت عدم همکاری بیمار وجود نداشته باشد. امکان آسیب های مغزی هم زمان باید در نظر گرفته شود. شایع ترین محل آسیب در موارد صدمات چشمی ناشی از نوشت افزارها، ناحیه اطراف کانتوس داخلی می باشد.

    کلیدواژگان: مداد، کودکان، صدمات چشمی
  • کبری پورجم، محمد آقازاده امیری، حسین محمدربیع*، پروین دیباج نیا، سید مهدی طباطبایی صفحات 34-40
    هدف

    بررسی فراوانی افسردگی و ارزیابی کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به گلوکوم.

    روش پژوهش

     مطالعه مقطعی حاضر بر روی بیماران با سن بیش از 40 سال مراجعه کننده به بیمارستان طرفه صورت گرفت. میدان بینایی هر فرد با دستگاه هامفری و برنامه 2-24 بررسی گردید. شدت گلوکوم با توجه به مقیاس شدت گلوکوم نلسون (میزان آسیب وارد شده به میدان بینایی) سنجیده شد. افراد شرکت کننده، نسخه فارسی پرسشنامه 25 گزینه ای کیفیت زندگی وابسته به بینایی National Eye Institute Visual Function Questionnair-25 (NEIVFQ-25) و پرسشنامه فارسی هفت سوالی افسردگی را پاسخ دادند. با توجه به نمره میانگین حاصل از پاسخ هر بیمار از پرسشنامه افسردگی و کیفیت زندگی، میزان فراوانی افسردگی در میان افراد مبتلا به گلوکوم و میانگین نمره کیفیت زندگی در سه گروه از بیماران مبتلا به گلوکوم (شدید، متوسط و خفیف) ارزیابی شد. در این مطالعه افراد مبتلا به افسردگی که تحت نظر روان پزشک بودند، بیماران مبتلا به بیماری های مزمن جسمی مثل مولتیپل اسکلروزیس (MS) و پارکینسون و یا بیماری های مزمن چشمی دیگر مانند آب مروارید پیشرفته، رتینوپاتی دیابتی، استحاله لکه زرد، از جمعیت مورد مطالعه خارج شدند.

    یافته ها

     در این پژوهش، تعداد 204 بیمار (102 مرد و 102 زن) با میانگین سنی 96/11±2/58 و دامنه سنی 85-40 سال مورد برررسی قرار گرفتند. میزان فراوانی افسردگی 2/40 درصد و میانگین نمره کیفیت زندگی در این بیماران برابر با 77/19±83/79 بود. شیوع افسردگی در زنان مبتلا به گلوکوم، بیشتر بود. افرادی که در گروه گلوکوم شدید قرار داشتند، کیفیت زندگی پایین تر و میزان افسردگی بیشتری را نشان دادند.

    نتیجه گیری

    افسردگی در بیماران مبتلا به گلوکوم شایع است. با افزایش شدت بیماری، از کیفیت زندگی آن ها کاسته و میزان افسردگی آن ها افزایش می یابد. این امر در زنان مبتلا به گلوکوم نمود بیشتری دارد.

    کلیدواژگان: افسردگی، کیفیت زندگی، گلوکوم، میدان بینایی، پرسشنامه NEI VFQ-25
  • حسن رزمجو، سارا غفاری*، زهرا حیدری، محبوبه گنچی ارجنکی، نسرین اکبری صفحات 41-48
    هدف

    بررسی اثر سیگار بر پارامترهای قرنیه شامل تراکم سلول های اندوتلیال (Endothelial Cell Density)، ضخامت مرکزی قرنیه (Central Corneal Thickness)، درصد هگزوگونالیته سلول های قرنیه  (Percent of Hexogonality) و ضریب تنوع اندازه سلول های اندوتلیال قرنیه (Coefficient of Variation).

    روش پژوهش

     این مطالعه به روش مرور نظام مند و متاآنالیز بر روی مقالات منتشر شده تا پایان فوریه 2019 صورت گرفت. ابتدا جستجو برای یافتن مقالات مرتبط در پایگاه های معتبر اطلاعات پزشکی همچون SID, Scopus, Pubmed, ISI با استفاده از یک استراتژی جستجو و با کلمات به دست آمده از MESH شامل Cigarette, Smoking, Tobacco و مشتقات آن ها و ارتباط آن ها با کلمات کلیدی Pachymetry, Corneal Thickness صورت گرفت. کلیه مقالات مرتبط به زبان های انگلیسی و فارسی توسط دو پژوهشگر مستقل استخراج شد و با بررسی کامل موارد حاصل از جستجو، مقالاتی که شرایط ورود به مطالعه فراتحلیل حاضر را داشتند، جهت ارزیابی انتخاب شدند.

    یافته ها

     در جستجوی اولیه، تعداد 351 مقاله یافت شد که در نهایت اطلاعات 8 مطالعه انتخاب و وارد فراتحلیل گردید. کل افراد شرکت کننده در گروه مصرف کننده سیگار برابر با 588 نفر و در گروهی که سیگار مصرف نمی کردند برابر با 602 نفر بود. میانگین سنی دو گروه به ترتیب 9/38 و 4/40 سال بود. بیست و یک درصد از شرکت کنندگان، زن بودند. برای تحلیل شاخص ضخامت مرکزی قرنیه (Central Corneal Thickness) CCT هر 8 مطالعه و برای شاخص های CV، ECD، HEX و AXIAL LENGTH به ترتیب 4، 4، 4 و 5 مطالعه اطلاعات مورد نیاز برای انجام فراتحلیل را گزارش کرده بودند. در مجموع یافته های حاصل از فراتحلیل نشان داد سیگار بر هیج یک از متغیرهای قرنیه شامل CCT, ECD, CV, AXIAL LENGTH, HEX تاثیر معناداری ندارد (میزان P به ترتیب: 54/0، 59/0، 54/0، 23/0 و 58/0).

    نتیجه گیری

     مصرف سیگار تاثیری بر روی اجزا مختلف قرنیه ندارد.

    کلیدواژگان: سیگار، ضخامت مرکزی قرنیه، درصد هگزوگنالیتی، تراکم سلول اندوتلیال
  • همایون نیکخواه، امیر عربی*، هوشنگ نفیسی، تکتم شهرکی، سعید کریمی صفحات 49-53
    هدف

    معرفی یک مورد بیمار مبتلا به Traumatic Chorioretinitis Sclopetaria و بررسی مقالات در زمینه سازوکار ایجاد آسیب، پیش آگهی بیماری و بررسی روش های درمانی.

    معرفی بیمار

    آقایی 18 ساله یک روز پس از آسیب نافذ اربیت چپ در اثر تیراندازی با تفنگ بادی ساچمه ای از فاصله 3 متری جهت بررسی و درمان به مرکز چشم پزشکی ارجاع شده بود. بینایی چشم چپ در بدو مراجعه در حد تشخیص حرکت دست بوده و نقص نسبی عصب آوران مردمک در این چشم مثبت بود. فشار چشم در محدوده طبیعی بود. در معاینه اتاق خلفی، شواهد Berlin s Edema همراه با یک کانون گسترده از کانون نکروز شبکیه و کورویید وجود داشت. هم چنین مناطق متعدد از خون ریزی در سایر نقاط شبکیه به چشم می خورد. در CT اسکن بیمار، ساچمه ای 4 میلی متری در ناحیه فوقانی- داخلی اربیت مشهود بود که به تمام گلوب آسیب نرسانده و در فاصله کوتاهی پس از اکواتور متوقف شده بود. محل نکروز کوریورتینال در محاذات محل توقف ساچمه در اربیت بود. بیمار پس از اقدامات اولیه، تحت پی گیری قرار گرفت. در معاینات بعدی با بهبود ادم شبکیه، بینایی وی به شمارش انگشتان افزایش یافت، اما محل نکروز شبکیه با بافت گسترده اسکار و تغییرات پیگمانتری جایگزین گردید.

    نتیجه گیری

    نکروز هم زمان شبکیه و کورویید می تواند در اثر آسیب های نافذ اربیت توسط اشیا با سرعت بالا که بدون پاره کردن گلوب در اربیت متوقف می گردند، ایجاد شود و به طور معمول با ایجاد اسکار گسترده در محل نکروز و پارگی، التیام می یابد. میزان دید بیمار بستگی به محل آسیب و عوارض کوریورتینال دارد. اتفاق نظر در مورد درمان این آسیب نافذ وجود ندارد و تصمیم گیری برحسب شرایط بیمار صورت می گیرد. بیشترین اتفاق نظر در زمینه مدیریت این بیماران، تحت نظر گرفتن آن ها (Observation) می باشد.

    کلیدواژگان: اسکلوپتاریا، آسیب نافذ اربیت، نکروز شبکیه، نکروز کورویید
  • محمدطاهر رجبی*، آزاده خردمند، سیده سیمیندخت حسینی، نرگس حسن پور صفحات 54-57
    هدف

    گزارش یک مورد از بین رفتن کامل بینایی در اثر تزریق فیلر هیالورونیک اسید به منظور زیبایی.

    معرفی بیمار

    خانم 28 ساله با شکایت کاهش دید چشم چپ یک ساعت پس از تزریق هیالورونیک اسید برای اصلاح گودی و تیرگی پایین چشم به بیمارستان فارابی ارجاع شد. در معاینه، دید بیمار در حد No Light Perception (NLP) و Relative Afferent Pupillary Defect (RAPD) در چشم چپ مثبت بود. در معاینه اتاق خلفی چشم چپ، ادم و سفیدشدگی شبکیه در ناحیه ماکولا، Cherry Red Spot و مناطق پراکنده خون ریزی داخل شبکیه مختصر مشهود بود که با تشخیص انسداد شریان مرکزی شبکیه مطابقت داشت. Optical Coherence Tomography (OCT)، هایپررفلکتیویتی در لایه های داخلی شبکیه را نشان داد. در فلورسین آنژیوگرافی عروق شبکیه، انسداد شریان مرکزی و تاخیر شدید در پرشدن عروق مشهود بود. برای بیمار Anterior Chamber Tap و ماساژ گلوب به اضافه تجویز آسپرین، استرویید سیستمیک، استازولامید خوراکی و نیتروگلیسیرین صورت گرفت. دید بیمار پس از 6 ماه پی گیری، No Light Perception (NLP) باقی ماند و با وجود درمان، هیچگونه بهبودی صورت نگرفت.

    نتیجه گیری

     تزریق فیلر هیالورونیک اسید می تواند منجر به عوارض خطرناکی مانند از بین رفتن کامل بینایی گردد که باید به بیمار قبلا توضیح داده و علایم آن آموزش داده شود.

    کلیدواژگان: انسداد شریان مرکزی شبکیه، فیلر، هیالورونیک اسید
  • سعید کریمی، امیر عربی*، تکتم شهرکی صفحات 58-62
    هدف

    معرفی یک مورد بالینی از باقی ماندن مایع پرفلویوروکربن (PFCL) در فضای زیر شبکیه پس از جراحی ویترکتومی و بررسی ویژگی ها و روش های برخورد با آن بر اساس مرور مقالات موجود

    معرفی بیمار

    خانم 57 ساله ای مبتلا به دیابت نوع 2 به علت کاهش دید و عوارض ناشی از رتینوپاتی دیابتی به درمانگاه شبکیه ارجاع داده شده بود. وی با توجه به وجود رتینوپاتی پرولیفراتیو دیابتی پیشرفته و جداشدگی کششی و رگماتوژن شبکیه، تحت جراحی ویترکتومی قرار گرفت. حین جراحی جهت چسباندن و پایداری شبکیه از PFCL و تزریق روغن سیلیکون (Silicon Oil) در فضای زجاجیه به همراه اندولیزر استفاده شد. پس از جراحی و در معاینات پیگیری، برآمدگی کوچک زیر شبکیه در خارج از محل فووآ مشاهده گردید. تصویربرداری OCT شبکیه، وجود یک کانون مایع هایپورفلکتیو را نشان داد که بر اساس ویژگی های بالینی و پاراکلینیکی، برای بیمار تشخیص Retained Subretinal PFCL مطرح گردید. با توجه به حجم کم مایع باقی مانده و محل آن، بیمار مورد پیگیری قرار گرفت. حجم و محل مایع باقی مانده در طول زمان ثابت ماند و با عارضه جدی همراه نشد. مرور مقالات موجود، موارد استفاده از PFCL در رتینوپکسی شبکیه و ویژگی های PFCL باقی مانده در فضای ساب رتینال، تشخیص های افتراقی و روش های برخورد با Retained Subretinal PFCL را روشن می نماید.

    نتیجه گیری

    بررسی مقالات و گزارش های منتشر شده در طول چند دهه اخیر، ابعاد مختلف این عارضه و روش های مناسب برخورد با آن را معرفی می کند. می توان طبق یافته های OCT، Retained PFCL را از سایر موارد مشابه افتراق داد، سپس براساس محل مایع باقی مانده و عوارض رخ داده شده در مورد برخورد مناسب که شامل پیگیری یا اقدام جراحی است، تصمیم گیری کرد.

    کلیدواژگان: مایع پرفلوئوروکربن، رتینوپکسی، باقی ماندن پرفلوئوروکربن، ویترکتومی
|
  • F.Karimian *, MR.Jafarinasab, AR.Baradaran Rafii, S.Feizi, MA.Javadi, MH.Alemzadeh Ansari Pages 5-13
    Purpose

    To evaluate the long-term results of Keratolimbal allograft (KLAL) in the management of Delayed-onset Mustard Gas Keratopathy (MGK).

    Methods

    This cross-sectional descriptive study considers those patients with documented MGK, who underwent KLAL between 2002 and 2016 in the Department of ophthalmology, Labbafinejad Medical Center. After obtaining consent, the patients were followed closely and finally recalled for complete ophthalmic examination. The, the data were statistically analyzed. The cumulative survival rate of the KLAL’s was the main measured outcome.

    Results

    A total of 108 eyes of 68 cases of MGK underwent KLAL. All the patients were men with an average age of 54±6 years. The average follow-up duration was 81.9±38.4 months. KLAL types were: Segmental in 62, with Lamellar Keratoplasty (LKP) in 40 and with Penetrating Keratoplasty (PKP) in 6 eyes. Of these eyes, 88.1% underwent only one operation for stabilizing the ocular surface. Average BCVA did not change after KLAL except improving in those cases accompanied by LKP. After this follow-up, 75% of KLAL survived, with the best results in those with LKP. Infectious keratitis occurred in 6 (5.5%) eyes. No case of adverse effect secondary to systemic immunosuppression was reported.

    Conclusion

    KLAL techniques alone or with LKP are effective, durable, and visually acceptable in the replacement of damaged stem-cells and opacified cornea in cases of MGK.

    Keywords: Keratolimbal Allograft, Keratoplasty, Long-term Follow-up, Mustard Gas Keratopathy
  • Y.Hadi *, M.Mazouchi, MM.Moshtaghioon, S.Feizi, MA.Javadi Pages 14-19
    Purpose

    To examine the visual and refractive results of cataract surgery by phacoemulsification method in patients with keratoconus.

    Methods

    In this retrospective study, the files of patients with keratoconus, who underwent phacoemulsification between 2008 and 2017, were evaluated. The intraocular lens power calculation formula was SRK/T. Post-operative visual and refractive results were analyzed.

    Results

    A total of 36 eyes of 24 patients with the mean age of 61.2±8.7 (range: 42-73) were included. The mean post-operative spherical equivalent of refractive error significantly reduced (p<0.001). The mean pre- and post-operative cylinders showed no statistical significant difference (P=0.096). The mean corrected distance visual acuity (CDVA) significantly improved (P<0.001). The mean pre-operative keratometry obtained from biometry or topography showed no statistical significant difference (P=0.506).

    Conclusion

    Cataract surgery in patients with keratoconus and cataract, and intraocular lens power calculation, using SRK/T formula, have optimal results.

    Keywords: Astigmatism, Cataract, IOL Calculation, Keratoconus, Phacoemulsification
  • M.Jamalzehi, F.Karimi*, A. Azimi Khorasani, M. Khorraminejad, M.Erish, A. Mosavi Pages 20-26
    Purpose

    To investigate the prevalence of age-related cataracts in people older than 40 years, urban and rural regions covered by Iranshahr University of Medical Sciences in 2016.

    Methods

    This is a cross-sectional study (descriptive and analytic), in which all urban and rural population were screened by Iranshahr University of Medical Sciences. The primary screening examination in the health centers included a visual acuity test, a red reflex, a retinoscopy, and an assessment of anterior chamber with a flashlight and an ophthalmoscope were performed by an optometrist. Those with visual impairment or impaired red reflex were referred to an ophthalmologist. Lens opacity after pupil dilatation and biomicroscope examination were classified according to the Lens Opacity Classification System III (LOCS III) standard protocol. Information on gender, occupation, and education was recorded.

    Results

    In the primary screening، 4352 patients were screened, of whom 230 (5.31%) patients had cataract and entered the study. A total of 125 women (54.34%) and 105 men (45.66%) over 40 years of age with abnormalities were studied. The age range of the participants in this study was at least 40 and at most 81 years and the mean age of the subjects was 61.2 ± 7.7 years. The overall incidence of cataracts was about 7.3% concerning the number of surgeries. However, the prevalence of abnormal membranes was 40.28% and the highest frequency was 68 (59.3%) in the age group of 60-69 years. The prevalence of age-related cataracts in rural areas was higher than in urban areas. In terms of occupation، 50 (49.7%) were workers and farmers. In terms of education، 102 (44.34%) were illiterate. Less than half of the patients (41.59%) had information about the causes of illness. Most patients (97.9%) agreed that they should undergo surgery, but most (64.72%) avoided doing it because of financial difficulties.

    Conclusion

    Several factors have been associated with age-related cataract. In our study, the role of occupation, age, place of residence،, and education level was more effective than other factors. The prevalence of this disorder was relatively lower in people with higher education and income، while better diagnosis and treatment were done earlier.

    Keywords: Cataract, City, Risk Factors, Village
  • SA.Tabatabaei, M. Soleimani *, A. Rashidnia, M. Naderan Pages 27-33
    Purpose

    To determine features of eye trauma associated with self-trauma by pens and pencils among children.

    Methods

    Thirty-six children suffering from self-inflicted eye trauma with pens or pencils were included in this prospective cross-sectional study.

    Results

    The age range of the participants was 2-14 years with an average of 5.6 years and a standard deviation of 2.7, with a male: female ratio of 1.76. The superomedial (55.5%) and inferomedial (30.6%) quadrants were the most common sites of injury. The leading culprit was colored pencils (44.4%). During surgical exploration, no foreign body (FB) was found in 25 (69%) patients while an FB was found in 11 (30%) patients. Brain injury was present in two patients (5.6%) and only in superomedial quadrant injuries. Zone 1 was the most common site for ocular trauma associated with penetrating injury. The mean ocular trauma score (OTS) in penetrating injuries was 3.8±1.2. The best-corrected visual acuity (BCVA) was 0.34±0.61 upon admittance and 0.08±0.21 after one year. The final BCVA was significantly correlated with the entrance site, better final BCVA was found in nasal entrance site.

    Conclusion

    The ophthalmologists should keep a high index of suspicion to rule out penetrating eye injuries related to writing instruments in a young uncooperative child. Brain injury is a life-threatening event that should be ruled out by appropriate imaging. Medial canthal area as the most common site needs especial attention in writing instrument injuries.

    Keywords: Ocular, Pediatric, Pencil, Trauma
  • K.Pourjam, M.Aghazadeh Amiri, H. Mohammad Rabei*, P. Dibajnia, M.Tabatabaei Pages 34-40
    Purpose

    To investigate the frequency of depression and quality of life in patients with glaucoma.

    Methods

    This cross-sectional study included 204 patients (102 males and 102 females) with a mean age of 58.9±11.96 and a range of 40 to 85 years old. Achromatic perimetry was performed, using the HFA SITA-standard 24-2. Severity was stratified according to the Nelson Glaucoma Severity Scale (based on the degree of binocular visual field loss). Participants answered the Persian version of the NEI VFQ-25 and the depression part of the Persian version of the DASS-21. The mean score of each patient's response to depression and quality of life questionnaire were assessed and the frequency of depression among glaucoma subjects and mean the quality of life score in three groups of glaucoma were determined. In this study, patients with depression, who were under the supervision of a psychiatrist and using anti-depression drugs, patients with chronic physical conditions such as MS and Parkinson's or chronic eye diseases such as advanced cataracts, diabetic retinopathy, and Macular Degeneration were excluded from the study population.

    Results

    The frequency of depression was 40.2% and the mean score of quality of life in these patients was 79.83 ± 19.77. The prevalence of depression in women with glaucoma was higher. People with severe glaucoma showed a lower quality of life and higher levels of depression.

    Conclusion

    Depression is common among patients. With increasing the severity of disease, their quality of life decreases and their depression increases. This is more likely in women with glaucoma.

    Keywords: Depression, Glaucoma, NEI VFQ-25 Questionnaire, Quality of Life, Visual Field
  • H.Razmjoo, S.Ghaffari *, Z.Heidari, M.Ganji Arjenaki, N.Akbari Pages 41-48
    Purpose

    To investigate the effect of smoking on corneal parameters, including Endothelial Cell Density, Central Corneal Thickness, Percent of Hexogonality, and Coefficient of Variation.

    Methods

    This study was a systematic review and meta-analysis of published articles until the end of February 2019. To do this, the first search was done for creditable medical databases such as PubMed, and ISI (Web of Science), using an article search strategy and keywords derived from MeSH, including cigarette, smoking, tobacco, and their derivatives and relevance. They were conducted with the keywords pachymetry and corneal thickness. All English and Persian related articles were extracted by two independent researchers and by a thorough review of the articles; the articles that met the inclusion criteria for the present meta-analysis were selected for analysis.

    Results

    Initial search of 351 articles found that information of 8 studies was selected and entered into the present meta-analysis. The total number of participants was 588 in the cigarette smoking group and 602in the non-cigarette smoking group. The mean age of the two groups was 38.9 and 40.4 years, respectively, and 21% of the participants were female. Of the studies included in the present meta-analysis, all studies reported the information needed to analyze the CCT index. For CV, ECD, HEX, and AXIAL LENGTH indices 4, 4, 4, and 5 studies reported the information required for performing the meta-analysis, respectively. The results of the meta-analysis showed that smoking had no significant effect on any of the corneal parameters, including CCT, ECD, CV, AXIAL LENGTH, HEX (P=0.543, P=0.591, P=542, P= 0.231, P=0.584, respectively).

    Conclusion

    Smoking does not affect different parameters of the cornea. Due to the limited number of articles in this field, it is recommended to investigate the effect of cigarette smoking in more samples to compare the effect of cigarette smoking on high daily volume of corn.

    Keywords: Central Corneal Thickness, Endothelial Cell Density, Percent of Hexagonality, Smoking
  • H.Nikkhah, A. Arabi *, H.Nafissi, T. Shahraki, S. Karimi Pages 49-53
    Purpose

    To report a case of traumatic sclopetaria and to present a review on the mechanism of traum, disease prognosis, and treatment methods.

    Case Report

    A 18-year-old male was assaulted with an air gun from a 3-meter distance. The projectile had entered the left orbit without rupturing the globe. He presented to the emergency room with BCVA of hand motion OS and 20/20 OD. He had a left rAPD. He had a 4-millimeter superonasal palpebral laceration. On funduscopic examination, there was Berlin’s edema in the posterior pole in addition to a sectoral chorioretinal rupture. The intact sclera was seen beyond the site of rupture. Orbital imaging revealed a 4-millimeter projectile captured in the orbital cavity, situated near the site of chorioretinal damage outside the globe. The patient was diagnosed with traumatic sclopetaria, and after the vitreoretinal specialist consult, he was planned to be observed. On follow-up examination, the ruptured structures were replaced by the pigmented scar, and BCVA was improved to finger counting.

    Conclusion

    Concomitant necrosis of the retina and choroid can be caused by penetrating orbit damage by high-velocity objects that stop without damading the globe in the orbit, and usually heals with extensive scarring at the site of necrosis and rupture. The patient's vision depends on the site of the trauma and the side effects of corticosteroids. There is no consensus on the treatment of this penetrating trauma and the decision is made based on the patient's condition. The main consensus in the management of these patients is their observation.

    Keywords: Choroidal Necrosis, Penetrating Ocular Trauma, Retinal Necrosis, Sclopetaria
  • MT.Rajabi*, A.Kheradmand, S. Hosseini, N.Hassanpoor Pages 54-57
    Purpose

    To Report a case of blindness due to hyaluronic acid filler injection.

    Case Report

     A 28-year-old female patient was referred to our clinic with complaints of vision loss in the left eye, which occurred one hour after hyaluronic acid filler injection for correction of detachment trough hollowness. In the ophthalmologic examination, relative afferent pupillary defect (RAPD) was positive in the left eye. Dilated fundus examination of the left eye revealed retinal edema and whitening in the inferotemporal macula consistent with a branch retinal artery occlusion. Cherry red spot was noticed in the central macula, along with scattered intraretinal hemorrhages. Fluorescein angiography demonstrated the blockage of the inferior branches of retinal circulation in the left eye and areas of patchy choroidal non-perfusion were revealed. Fluorescein angiography also demonstrated delayed filling in some of the proximal arteries in the left eye, but the pattern of filling was patchy. The Optical Coherence Tomography of the left eye demonstrated retinal inner layers edema starting just below the fovea. The patient underwent anterior chamber tap and ocular massage in primary hours of symptoms and, then, treatment with aspirin, systemic corticosteroid, acetazolamide, and nitroglycerin for one month. The visual acuity of the eye was No Light Perception (NLP) without any improvement after 3 days and even after 6 months after the treatment.

    Conclusion

    It is necessary to describe this complication, as well as its treatment process for patients, who undergo filler injection for cosmetic purposes. Additionally, the patients should be trained for an appropriate and prompt arrival with the least visual impairment.

    Keywords: Central Retinal Artery Occlusion, Filler, Hyaluronic Acid
  • S.Karimi, A. Arabi *, T. Shahraki Pages 58-62
    Purpose

    To report a case of retained subretinal perfluorocarbon liquid (PFCL) after vitrectomy and to discuss the diagnosis and management of subretinal PFCL based on literature review.

    Case Report

    A 57-year-old female patient underwent 3-port 23-gauge vitrectomy for advanced proliferative diabetic retinopathy and combined tractional and rhegmatogenous retinal detachment. During the surgery, PFCL and Silicon Oil injections were used to attach and stabilize the retina in the vitreous space with an endolaser. After the surgery and the follo-up, a small subretinal droplet at the macula outside the fovea was seen. Optical coherence tomography (OCT) revealed retained subfoveal PFCL, based on which the clinical and paraclinical characteristics suggested Retained Subretinal PFCL for the patient. The patient was successfully followed without complication because the volume of PFCL was low and the location of PFCL was outside the fovea. Reviewing the literature sheds light on the use of PFCL in retinal retinopexy and the retained PFCL characteristics in the subretinal space, differential diagnoses, and methods of dealing with Retained Subretinal PFCL.

    Conclusion

    Reviewing the literature over the past few decades introduces the various dimensions of this issue and the suitable approaches to deal with it. Based on the findings of OCT, retained PFCL can be distinguished from other similar cases and, according to the site of the retained fluid and the complications, decisions can be made concerning the appropriate treatment, including follow-up or surgery.

    Keywords: Perfluorocarbon Liquid, Retained Subretinal Perfluorocarbon, Retinopexy, Vitrectomy