فهرست مطالب

نشریه تازه ها در میکروب شناسی دامپزشکی
سال دوم شماره 2 (پاییز و زمستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/12/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • یعثوب شیری*، محمدعلی کریمیان صفحات 1-9

    کشف پنی سیلین، انقلابی را در صنعت پزشکی ایجاد کرد و جان هزاران نفر را نجات داد. اما با گذشت زمان باکتری های مقاوم به این آنتی بیوتیک یکی پس از دیگری شناسایی شدند. آنتی بیوتیک های خانواده پنی سیلین در ساختار مولکولی خود دارای یک حلقه ی بتا-لاکتامهستند. پنی سیلین و دیگر آنتی بیوتیک های دارای حلقه بتا-لاکتام با اتصال به آنزیم ترانس پپتیداز به صورت رقابتی فعالیت آن را مهار می کنند. مهار آنزیم ترانس پپتیداز از سنتز دیواره باکتریایی جلوگیری کرده و سبب مرگ باکتری می گردد. باکتری های مقاوم دارای آنزیم بتا-لاکتاماز هستند که توانایی شکستن پیوند C-N را در حلقه بتا-لاکتام دارند. در این مطالعه بازسازی شبکه ژن های شناخته شده بتا-لاکتاماز در باکتری E.coli صورت گرفت. نتایج نشان داد ژن ampC نقش محوری در القای مقاومت در E.coli دارد. بررسی عملکرد مولکولی سایر ژن های شبکه بتا-لاکتامازی نشان داد ویژگی بتا-لاکتامازی برای آنها، صرفا یک قابلیت ثانویه بوده و وظیفه اصلی آنها مشارکت در سایر فرایند های غیر مرتبط سلولی می باشد. بررسی ژن آنتولوژی نشان داد فرایند مقاومت به آنتی بیوتیک های بتا-لاکتام همبستگی مثبت با زنجیره انتقال الکترون دارد. همچنین بررسی جایگاه سلولی ژن ها نشان داد غشای سلولی فعال ترین اندامک سلولی در زمان مواجهه با آنتی بیوتیک های بتا-لاکتام در باکتری E.coliمی باشد و مقاومت به آنتی بیوتیک وابسته به عملکرد بتالاکتامازی پروتئین های فعال در غشای سلولی است.

    کلیدواژگان: آنتی بیوتیک، بتا-لاکتام، شبکه ژنی، باکتری
  • مازیار محمدی، عزت الله فتحی*، مجید غلامی آهنگران صفحات 10-16

    در بهار 1395 تعداد 25 نمونه گوشت مرغ از کشتارگاه های شهرکرد جمع آوری شد و برای بررسی باقیمانده فلورفنیکل در گوشت با روش HPLC مورد آزمایش قرار گرفت. نمونه ها پس از آماده سازی و مخلوط شدن با اسید کلریدریک و انتقال به کارتریج، استحصال شد و پس از خالص سازی در حجم 20 میکرولیتر به دستگاه HPLC تزریق گردید. نتایج نشان داد که از مجموع 25 نمونه 5 نمونه دارای باقیمانده فلورفنیکل بود که یک نمونه از نظر مقداری بالاتر از حد مجاز وجود بقایای فلورفنیکل در گوشت مرغ بود. حداقل غلظت فلورفنیکل در نمونه های مورد بررسی 6/15 میکروگرم در کیلوگرم و حداکثر غلظت 07/119 میکروگرم در کیلوگرم می باشد. به طور کلی، با توجه به مصرف گسترده آنتی بیوتیک ها در پرورش طیور، بهتر است کنترل بیشتری در مصرف آنتی بیوتیک ها جهت کاهش باقیمانده های آنتی بیوتیکی در گوشت طیور انجام شود.

    کلیدواژگان: گوشت مرغ، باقیمانده دارویی، HPLC، فلورفنیکل
  • مهدی راسخ*، کیاندخت میری صفحات 17-24

    امروزه استفاده از گیاهان دارویی به دلیل خواص درمانی، عوارض کم، در دسترس بودن و سهولت استفاده جایگاه ویژه ای در طب پیدا کرده است. گزنه گیاهی است دارویی که در اغلب مناطق ایران یافت شده و در طب سنتی خواص منحصر به فردی نظیر درمان کم خونی دارد. در این مطالعه تاثیر عصاره آبی برگ گیاه گزنه بر پارامترهای خون شناسی در موش صحرایی مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور، 16 سر موش صحرایی وارد مطالعه شده و در دو گروه 8 تایی تیمار و کنترل قرار گرفتند. هر موش صحرایی در گروه تیمار، 200 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن عصاره آبی برگ گیاه گزنه را به صورت خوراکی به مدت 28 روز دریافت کرده و در روزهای صفر و 28 خون گیری به عمل آمده و پارامترهای خون شناسی مربوطه اندازه گیری شده و در نهایت با پارامترهای خونی موش های گروه کنترل که گزنه دریافت نمی کردند، مقایسه شده و در نهایت داده های به دست آمده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. حجم متوسط سلولی (MCV) در گروه تیمار افزایش معناداری داشت (044/0=P) که در کنار پارامترهایی نظیر میزان هموگلوبین، تعداد گلبول های قرمز و هماتوکریت نشان دهنده افزایش خون سازی در این گروه از موش ها در مقایسه با گروه کنترل بود. نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد که تجویز خوراکی عصاره آبی برگ گیاه گزنه می تواند اثرات خون سازی در موش صحرایی داشته باشد.

    کلیدواژگان: خون سازی، گیاه دارویی، هماتولوژی
  • مجید غلامی آهنگران*، آسیه احمدی دستگردی، محمدرضا شهیری صفحات 25-31

    ویروس کم خونی جوجه ها یکی از عوامل تضعیف گر سیستم ایمنی در ماکیان است. اگرچه ماکیان به عنوان تنها میزبان طبیعی این ویروس مطرح هستند، اما شواهدی وجود دارد که بیان می کند سایر پرندگان نیز به این ویروس حساسند و این ویروس می تواند در بدن آنها تکثیر شود. با توجه به مشاهده پاسخ نامناسب ایمنی علیه واکسن نیوکاسل، آلودگی های مکرر باکتریایی و نیز رشد نامناسب بلدرچین ها، در این مطالعه به وضعیت اپیدمیولوژیک این آلودگی در بلدرچین ها به روش سرولوژی پرداخته شد. به این منظور، 150 نمونه سرمی از 15 مرکز پرورش بلدرچین در اصفهان جمع آوری شد و پس از آماده سازی با کیت تجاری کم خونی عفونی به شناسایی آنتی بادی های اختصاصی علیه ویروس کم خونی عفونی و با روش ممانعت از هماگلوتیناسیون به بررسی تیتر نیوکاسل پرداخته شد. نتایج نشان داد از 15 مرکز پرورش، 9 مرکز (60 درصد) و از 150 نمونه سرمی، 60 نمونه (40 درصد) مثبت ارزیابی شدند. در این بررسی، اگرچه در تمامی مراکز پرورش بلدرچین از واکسن نیوکاسل استفاده شده بود اما تیتر قابل توجه در زمان کشتار ردیابی نشد. لذا به نظر می رسد ویروس کم خونی عفونی می تواند در بلدرچین نیز به شکل تحت بالینی منجر به عوارض تضعیف سیستم ایمنی گردد.

    کلیدواژگان: الیزا، بلدرچین، کم خونی عفونی
  • غلامرضا کریمی*، حبیب الله پایکاری، شهلا ریواز، وحید نصیری، محمد عبدی گودرزی، محمد مهدی رنجبر صفحات 32-40

    کریپتوسپوریدیوز یک بیماری انگلی است که به وسیله تک یاخته ای از جنس کریپتوسپوریدیوم (Cryptosporidium) در جانوران ایجاد می شود. این انگل در دام ها به ویژه نشخوارکنندگان، سندرم های اسهال نوزادان را به وجود می آورد. منبع مستقیم و عمده آلودگی، مدفوع حاوی اووسیست و انتقال از راه دهان می باشد. هدف از این پروژه جداسازی و شناسایی گونه‎های تک یاخته کریپتوسپوریدیوم به روش ریخت شناسی در اسهال گوساله ها به منظور پیشگیری و کنترل بیماری بوده است. تخلیص اووسیست از مدفوع با استفاده از تکنیک شناورسازی، رنگ آمیزی با روش زیل نیلسون اصلاح شده (روش هنریکسن) و شناسایی با کلیدهای تشخیصی انجام شده است. بدین منظور، از گوساله های مبتلا به اسهال و بدون اسهال در استان البزر به ترتیب 150 و 50 نمونه مدفوع به طور تصادفی جمع آوری گردید. از تعداد 150 نمونه مدفوع اسهالی جمع آوری شده به صورت تصادفی، تعداد 60 نمونه مثبت بود که 40 درصد آلودگی را نشان می دهد. در هیچ یک از نمونه های مدفوع بدون اسهال گوساله ها(50 نمونه)  انگلی(اووسیست) مشاهده نشد. در گوساله های زیر یک ماه مبتلا به اسهال به ویژه در دو هفته اول 40 درصد آلودگی مشاهده شد که ناشی از کریپتوسپوریدیوم پاروم بود. در کشور ایران تلفات گوساله ها 12-20 درصد (متوسط 16 درصد) می باشد که از این تلفات 16 درصدی حدود 75 درصد را سندرم اسهال به خودش اختصاص می دهد و یکی از تک یاخته های مهم که موجب اسهال می شود انگل کریپتوسپوریدیوم است. در بررسی حاضر نمونه های مدفوع بدون اسهال گوساله ها انگلی نداشتند و در گوساله های زیر یک ماه مبتلا به اسهال به ویژه در دو هفته اول 40 درصد آلودگی مشاهده شد.

    کلیدواژگان: جداسازی، شناسایی، کریپتوسپوریدیوم، اسهال گوساله ها، استان البرز
  • فردین علی ملایری، زهرا یزدان پور، حسین بندانی، بهمن فاضلی نسب، سعیده سعیدی* صفحات 41-51
    هدف از این مطالعه بررسی اثر ضد میکروبی و ضد بیوفیلمی نعناع فلفلی و آویشن شیرازی بر روی اسینتو باکتر بومانی و استافیلوکوکوس اوریوس مقاوم به آنتی بیوتیک های مختلف است. جدایه باکتری استافیلوکوکوس اوریوس و اسینتو باکتر بومانی از بیمارستان های شهرستان زابل جداسازی شد و عطرمایه گیاه آویشن شیرازی و نعناع فلفلی با دستگاه کلونجر به دست آمد. حداقل غلظت کشندگی و حداقل غلظت مهارکنندگی با روش میکرودایلوشن تعیین گردید. نتایج حاصل از بررسی نشان داد که کمترین غلظت مهارکنندگی عطرمایه نعناع فلفلی در برابر اسینتو باکتر بومانی و استافیلوکوکوس اوریوس برابر با 1.25 میلی گرم بر میلی لیتر بوده است. نتایج حاصل از مطالعه ما بر روی آویشن شیرازی نشان داد که کمترین غلظت عطرمایه آویشن در برابر اسینتو باکتر بومانی و استافیلوکوکوس اوریوس برابر با 25/1 و 31/0 میلی گرم بر میلی لیتر بوده است. نتایج نشان داد که عطرمایه نعناع فلفلی و آویشن شیرازی مهارکننده رشد باکتری های استافیلوکوکوس اوریوس و اسینتو باکتر بوده است.
    کلیدواژگان: عطرمایه، استافیلوکوکوس اورئوس، اسینتو باکتر بومانی، حداقل غلظت مهارکنندگی
  • روزبه فلاحی* صفحات 52-65

    عفونت های ویروسی مخاطی با اهمیت ترین و مشکل سازترین بیماری ها را ایجاد می کنند. هر ساله گزارشات متعددی از وقوع بیماری های مخاطی اعلام می گردد که خسارات هنگفتی به صنعت دامپروری کشور وارد می آورند. از مهم ترین بیماری های مخاطی ویروسی شبه طاعون گاوی، می توان به اسهال ویروسی و بیماری مخاطی گاوها، بیماری تورم عفونی بینی و نای گاو و همچنین تب نزله ای بدخیم اشاره کرد. بررسی مطالعه کانون های گزارش شده این بیماری ها طی دو دهه اخیر نشانگر این موضوع است که همه ساله در سطح واحدهای اپیدمیولوژیک خصوصا دامداری های صنعتی در گردش بوده و خسارات اقتصادی به این واحدها تحمیل نموده اند. متاسفانه برنامه مطالعاتی جامعی در خصوص سوش های مولد بیماری های فوق در کشور به اجرا گذاشته نشده و مطالعات انجام یافته صرفا در حد بررسی ارزیابی های سرمی بوده است. در این تحقیق ضمن معرفی و وضعیت بیماری های فوق الذکر در ایران و سایر کشورها، به مسایل و محدودیت ها برای کنترل آنها پرداخته و پس از تعیین نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدها، موارد یاد شده با استفاده از روش SWOT مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و استراتژی های مربوط به کنترل بیماری ها معرفی شده است.

    کلیدواژگان: عوامل ویروسی، بیماری های مخاطی، شبه طاعون گاوی، ایران
  • سید جلال میریان* صفحات 66-74

    بیماری آگالاکسی واگیر به عنوان یکی از بیماری های عفونی دامی در کشورهای مدیترانه ای، آفریقا، اروپا، آمریکا و درکشورهای غرب آسیا مانند ایران که پرورش متراکم دام دارند، از سال ها قبل شناخته شده است و سبب خسارات اقتصادی قابل ملاحظه ای می گردد. این بیماری با تب، بی اشتهایی، لنگش، افت شیر در میش های شیرده، از کاهش تا قطع کامل شیر و سقط جنین در دام های آبستن ظاهر می شود. تا کنون در رابطه با جداسازی عامل بیماری آگالاکسی و تعیین هویت مولکولی آن در گله های گوسفند و بز در استان تهران تحقیقی صورت نگرفته است. هدف از این تحقیق جداسازی و تعیین هویت مولکولی عامل بیماری آگالاکسی (مایکوپلاسما آگالاکتیه) در گوسفند و بز دارای علایم آگالاکسی به روش کشت و PCR در استان تهران بود. از 33 نمونه ی اخذ شده، در 14 نمونه جنس مایکوپلاسما تایید شده که باند اختصاصی 163bp را روی ژل آگارز نشان داده و در یک نمونه از 14 نمونه مذکور کشت مثبت بوده است. نتایج این تحقیق، جداسازی مایکوپلاسما آگالاکتیه از گوسفند و بز مبتلا را برای اولین بار در تهران تایید نمود. هدف اصلی از این پروژه جداسازی و شناسایی عوامل مایکوپلاسمایی از دام های زنده دارای علایم بیماری با استفاده از PCR و روش کشت درگله های گوسفند در استان تهران بود که از 33 نمونه ی اخذ شده در 14 نمونه جنس مایکوپلاسما تایید شده که باند اختصاصی 163bp را روی ژل آگارز نشان داده و در یک نمونه از 14 نمونه مذکور کشت مثبت بوده است.

    کلیدواژگان: مایکوپلاسما، آگالاکسی، گوسفند و بز، استان تهران
  • سحر اسدالهی زوج، داریوش سعادتی*، مهدی راسخ، فائزه فقیهی، مهدی فضلعلی پور، سحر خاکی فیروز، تهمینه جلالی، زهرا احمدی صفحات 75-83

    بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی، حاد، تب دار و خونریزی دهنده می‌باشد که باعث مرگ میر قابل توجهی در انسان می‌شود. ویروس تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از گونه های مختلف کنه، از جمله 28 گونه کنه‌ی سخت و دو گونه کنه‌ی نرم جدا شده است. هدف از مطالعه‌ی حاضر مشخص شدن شیوع ویروس تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در کنه‌های جدا شده از دام‌های اهلی روستاهای مرزی منطقه سیستان در شمال استان سیستان و بلوچستان است. در این مطالعه از 54 راس دام شامل 50 گوسفند، 3 بز، 1 گاو در چهار روستای چوتو، نادر علم‌خان، میلک و سنجرانی، از منطقه سیستان نمونه‌برداری صورت گرفت. در ابتدا کنه‌ها تعیین جنس و گونه شدند که شامل ریپیسفالوس سانگویینوس، ریپیسفالوس (بووفیلوس) آنولاتوس و هیالوما آناتولیکوم بود. سپس نمونه‌ها توسط آزمایش زنجیره‌ای پلمراز معکوس از نظر حضور ژنوم ویروس مورد بررسی قرار گرفتند. حضور ویروس در هیچ نمونه‌ای از 50 نمونه‌ی تست شده به تایید نرسید. یافته‌های ما نشان‌دهنده عدم گردش ویروس تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در کنه‌های روستاهای مرزی سیستان است. با این حال، از آنجا که استان سیستان و بلوچستان یک منطقه اندمیک برای این بیماری است، برای درک بهتر ناقلین کنه‌ای در این منطقه، تحقیقات بیشتری لازم است.

    کلیدواژگان: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، کنه سخت، سیستان، واکنش زنجیره ای پلیمراز معکوس
  • احسان اسکوئیان *، فاروق کارگر، حسن کرمانشاهی، مهدی سالاری پور صفحات 84-104

    فعالیت قارچ ها در محصولات کشاورزی باعث تولید سموم و ترکیبات شیمیایی در این محصولات می شود که تهدیدی جدی برای سلامت حیوانات و انسان ها بحساب می آید. از مهم ترین سموم قارچی موجود در این محصولات می توان به آفلاتوکسین (B1 (Aflatoxin B1، دیوکسی نیوالنول (Deoxynivalenol)، زرالنون (Zeralenone)، اکراتوکسین A (Ochratoxin A)، توکسین (T2 (T2 Toxin و فومنسین (B1 (Fumonisin B1 اشاره کرد. حضور این سموم در جیره حیوانات، منجر به افزایش تلفات، افزایش ضریب تبدیل غذایی، کاهش بازدهی تولید و در نهایت افزایش هزینه های تولید در صنعت پرورش طیور خواهد شد. روش های مختلفی برای مهار سموم قارچی پیشنهاد شده است که از جمله آنها می توان به استفاده از جاذب های معدنی، جاذب های آلی، میکروارگانیسم ها، متابولیت های میکروبی و ترکیبات گیاهی و یا به طور کلی ترکیبی از آنها (مهارکننده سموم قارچی چند جزیی) جهت مهار این سموم و بهبود عملکرد کبد و سیستم ایمنی اشاره نمود. به دلیل تفاوت ماهیت شیمیایی هر یک از سموم قارچی، استفاده از مجموعه مکانیسم های مختلف مهار بسیار موثرتر عمل نموده، از این رو استفاده از مهارکننده های سموم قارچی چند جزیی برای حذف سموم قارچی در جیره طیور منطقی تر به نظر می رسد. این پژوهش با هدف بررسی اثرات سموم قارچی مختلف در خوراک طیور و همچنین پیامدها و روش های مبارزه و مهار این سموم انجام شده است.

    کلیدواژگان: مهارکننده سموم قارچی، ترکیبات گیاهی، تغییر شکل زیستی، آفلاتوکسین، زرالنون، اکراتوکسین، فومنسین
|
  • Yasoub Shiri *, MohammadAli Karimiyan Pages 1-9

    The discovery of penicillin has revolutionized the medical industry and saved thousands of lives. But over time, the resistant bacteria to this antibiotic were identified one after another. Antibiotics of the penicillin family have a β-lactam ring in their molecular structure. By competitively binding to transpeptidase, penicillin and other β-lactam antibiotics inhibit its activity. Inhibition of transpeptidase activity prevents cell wall synthesis and causes bacterial death. Resistant bacteria, have β-lactamase enzyme which has the ability to break the C-N bond in the β-lactam ring. In this study, we reconstructed a network of known β-lactamase genes in E.coli. The results showed that ampC gene plays a central role in induction of resistance in E.coli. Molecular function analysis of other β-lactamase genes showed that β-lactamase activity is only a secondary function for them and their main function is to participate in other unrelated cellular processes. Gene ontology analysis showed that the process of resistance to β-lactam antibiotics was positively correlated with electron transport chain. Also, when exposed to β-lactam antibiotics, the cell membrane is the most active cellular component in E.coli and antibiotic resistance is dependent on the β-lactamase function of cell membrane proteins.

    Keywords: Antibiotics, Beta-Lactam, gene network, Bacteria
  • Mazyar Mohammadi, Ezzatollah Fathi *, Majid Gholami Ahangaran Pages 10-16

    In spring 2016, 25 poultry meat samples were collected from slaughterhouses in Shahrekord and tested by HPLC for fluorophenyl residues in meat. The samples were extracted after preparation and mixed with hydrochloric acid and transferred to the cartridge. After purification in 20 µl volume, the samples were injected into HPLC. The results showed that out of 25 samples, 5 samples (20%) had florfenicol residues, one of which had a higher concentration of florfenicol residues in poultry meat. The minimum concentration of florfenicol in the studied samples was 15.6 µg / kg and the maximum concentration was 119.07 μg /Kg. In general, given the widespread use of antibiotics in poultry farming, it is better to have more control over the use of antibiotics, to reduce the antibiotic residues in poultry meat.

    Keywords: Chicken, Drug residue, Florfenicol, HPLC
  • Mehdi Rasekh *, Kiandokht Miri Pages 17-24

    The use of medicinal plants has a special importance in medicine because of its therapeutic properties, low side effects, availability, and ease of use. Nettle is a medicinal plant found in most parts of Iran and has unique properties in traditional medicine such as the treatment of anemia. In this study, the effect of aqueous extract of Urtica dioica leaf on hematological parameters in rats was investigated. For this purpose, 16 rats were studied and divided into two groups of 8 cases. Each rat in the treatment group received 200 mg/kg of aqueous extract of nettle leaf orally for 28 days and blood sampling was performed on days 0 and 28 and hematological parameters were measured and finally, hematological parameters of control rats that did not receive nettle were compared and the obtained parameters were analyzed. The mean cell volume (MCV) was significantly increased in the treatment group (p=0.044), which, along with parameters such as hemoglobin, red blood cell count and hematocrit, showed an increase compared to the control group. The results of this study indicate that oral administration of aqueous extract of nettle leaf can have hematopoietic effects on rats.

    Keywords: Hematopoiesis, Hematology, Medicinal plant
  • Majid Gholami Ahangaran *, Asiye Ahmadi Dastgerdi, MohammadReza Shahiri Pages 25-31

    Chicken anemia virus (CAV) is one of the immune-suppressive agents in the fowls. Although, fowls are the only natural host of this virus, there is some evidence that other avian species are susceptible to the virus or the virus can replicate in this bird. Therefore, considering the complications of inappropriate response to Newcastle disease vaccine, frequent bacterial contamination and inappropriate growth in quail farms; in this study, the epidemiological situation of CAV infection was investigated in quail farms by serological method. To this end, 150 serum samples from 15 quail farms in Isfahan were collected. After preparation, the CAV specific antibody was detected by one commercial CAV Elisa kit, and the Newcastle titer was tested by hemagglutination inhibition (HI) test. The results showed that 60% of the farms had at least one positive serum sample against the CAV that was evaluated from a total of 40% positive serum samples. In this study, although Newcastle vaccine was used in all farms, no prominent titer was detected at slaughter time. Therefore, it seems that CAV can also lead to immune suppression in quails in the subclinical form.

    Keywords: ELISA, Quail, Chicken anemia virus
  • Gholamreza Karimi *, Habibolah Paikari, Shahla Rivaz, Vahid Nasiri, Mohammad Abdi Godarzi, MohammadMehdi Ranjbar Pages 32-40

    Crytosporidiosis is a parasitic disease caused by the cryptosporidium protozoan in the vertebrate animal. This parasite in livestock special ruminants causes diarrhea syndromes in infants. The main sources of the parasite spread are infectious feces and the host mouth. The purpose of this project was to isolate and identify the cryptosporidium species by morphological indices in diarrheic calves in order to detect and control the disease. According to the method of Casemore et al., purification of oocysts from feces using flotation technique was carried out. Staining with modified Zeil nelson method (Henrisksen method) and identification with diagnostic keys was done. Cryptosporidium parvum alone causes clinical disease in young calves; the latent infection time is 3 to 6 days. Cryptosporidium muris, C. Andersoni and C. ryanae have been reported in weaned calves, and C. Andersoni has been also observed in adult cattle. The total of 150 cattle fecal samples were randomly collected from Alborz province. 60 out of 150 (40%) calf diarrhea positive samples were detected by modified Zeil nelson method staining. In all fecal samples from calves without diarrhea, the oocyst was not observed. In calves below one month, especially in the first two weeks, 40% of the diarrheic samples were infected. This protozoon is a zoonotic and opportunistic parasite and, in Iran, it has been reported from various species like poultry, cattle, sheep and goats and it may cause significant economic losses which need much more attentions.

    Keywords: isolation, Identification, Cryptosporidium spp, Calf Diarrhea
  • Fardin Ali Malayeri, Zahra Yazdanpour, Hossein Bandani, Bahman Fazeli Nasab, Saeide Saeidi * Pages 41-51
    The aim of this study was to investigate the antimicrobial and anti-biofilm effects of peppermint and Thyme on the antibiotic-resistant Acinetobacter baumannii and Staphylococcus aureus. Staphylococcus aureus and Acinetobacter baumannii strains were isolated from hospitals in Zabol city. The essential oil of Shirazi thyme and peppermint was obtained by Clevenger apparatus. Minimum lethal concentration and minimum inhibitory concentration were determined by microdilution method. Results showed that the lowest inhibitory concentration of peppermint essential oil against Acinetobacter baumannii and Staphylococcus aureus was 1.25 mg/ml. The results of our study on Thyme showed that the lowest concentration of Thyme essential oil against Acinetobacter baumannii and Staphylococcus aureus was 1.25 and 0.31 mg / ml, respectively. The results indicated that peppermint essential oil and Thymus vulgaris inhibited the growth of Staphylococcus aureus and Acinetobacter.
    Keywords: Essential oil, Staphylococcus aureus, Acinetobacter baumannii, Minimum inhibitory concentration
  • Roozbeh Fallahi * Pages 52-65

    Mucosal viral infections cause the most important and the most difficult diseases. Every year there are numerous reports of mucosal diseases that cause huge damage to the country's livestock industry. Bovine Viral Diarrhea-Mocusal Disease, Infectious Bovine Rhinotracheitis, and Malignant Catarrhal Fever are the most important viral mucosal diseases of the bovine species. A study of the reported foci of these diseases over the last two decades indicates that epidemiological units, especially industrial livestock, are circulating annually and have inflicted economic damage on these units. Unfortunately, there has been no comprehensive study program on the strains producing the mentioned diseases in the country and the studies have been limited to the evaluation of serum assessments. In this study, while introducing and describing the mentioned diseases in Iran and other countries, the problems and limitations for their control are discussed and after determining the strengths, weaknesses, opportunities and threats, the SWOT method and related strategies are analyzed and introduced to disease control.

    Keywords: Viral Agents, Mucosal diseases, Rinderpest like, Iran
  • Seyed Jalal Mirian * Pages 66-74

    Agalactia, has been known as a contagious disease in Mediterranean countries, Africa, Europe, and west Asia e.g. Iran where the livestock were reared massively for approximately several years ago and it has been led to noticeable economic damages and losses. This disease appears by symptoms such as fever, inappetence, lameness and loss of milk in dairy ewes, reduction to total lack of lactation and abortion in pregnant livestock. No study has been so far conducted on isolation of Agalactia disease factor and determining its molecular identity in ovine and caprine herds in Tehran province. The current research aimed to isolate and determine molecular identity of Agalactia disease factor (Agalactiae mycoplasma) in sheep and goat that suffered from Agalactia, using culture and PCR methods in Tehran province. Among the total 33 taken samples, 14 samples were confirmed as mycoplasma species that showed specific band (bp163) on agarose gel and in one of these 14 given samples, the culture was positive.

    Keywords: agalaxy, Sheep, Goat, Tehran
  • Sahar Asadolahizoj, Dariush Saadati*, Mehdi Rasekh, Faezeh Faghihi, Mehdi Fazlalipour, Sahar Khakifirouz, Tahmineh Jalali, zahra ahmadi Pages 75-83

    Crimean-Congo Hemorrhagic Fever (CCHF) is a viral, acute, febrile, and hemorrhagic disease that causes significant death in humans. Crimean-Congo hemorrhagic fever virus has been isolated from different species of ticks, including 28 hard ticks and 2 soft ticks. The aim of this study was to determine the prevalence of CCHF virus in ticks isolated from domestic livestock in border villages of Sistan region in the north of Sistan and Baluchestan province. In this study, 54 livestock including 50 sheep, 3 goats and 1 cow in four villages (Choto, Nader Alamkhan, Millak and Sanjarani) from Sistan region were sampled. After identifying genus and species of ticks, the samples were examined for the presence of the virus genome by reverse polymerase chain reaction (RT-PCR).Acording to taxonomic ranks 2 genera and 3 species were identified, which include Rhipicephalus Sanguineous, Rhipicephalus (Boophilus) annulatus and Hyalomma anatolicum. The presence of the virus was not confirmed in any of the 50 tested samples. Our findings indicate that CCHFV may not circulating in the ticks of Sistan border villages. However, since Sistan and Baluchestan province is an endemic region for CCHF, more research is needed for a better understanding of CCHFV vectors in this region.

    Keywords: Crimean Congo hemorrhagic fever, Hard ticks, Sistan, RT-PCR
  • ehsan Oskoueian*, farough kargar, hasan kermanshahi, mahdi salaripour Pages 84-104

    Mycotoxins are chemical compounds produced by fungi in the agricultural products that pose a serious threat to animals and humans health. The most important mycotoxins are aflatoxin B1, deoxynivalenol, zearalenone, ochratoxin a, T2 toxin, and fumonisin B1. The presence of these mycotoxins in animal diets could impair feed conversion ratio, mortality rate, increased production costs, and ultimately reduced production efficiency in the poultry industry. Methods of inhibiting mycotoxins are including dietary application of mineral adsorbents, organic adsorbents, microorganisms, microbial metabolites, and plant bioactive compounds in individual or combination forms. These compounds inhibit the myctoxins through chelationg, degradation, biotransformation, or enhancing the liver function and the immune system against mycotoxins toxicity. Due to the differences in the chemical nature of each mycotoxins, considering the different inhibitory mechanisms in mycotoxin inhibitors in mandatory. Hence, the use of broad-spectrum mycotoxins inhiboitors seems to be necessary to eliminate wide variety of mycotoxins in poultry diets.

    Keywords: mycotoxins inhibitor, plant bioactive compounds, Biotransformation, Aflatoxin, Zearalenone, ochratoxin, fumonisin